Combaterea unor site-uri care denigreaza tratamentul cu plante medicinale

Un astfel de articol mincinos se intituleaza „Pericolul tratamentului cu plante medicinale”.

Prezentam si combatem afirmatiile mincinoase din articolul mentionat.

Afirmatie mincinoasa: In ultima perioada a inceput o adevarata campanie de folosire a plantelor medicinale fara sa atraga insa nimeni atentia ca foarte multe din acestea sunt adevarate otravuri.

Combatere: Plantele medicinale se folosesc din cele mai vechi timpuri. Fitoterapia nu a aparut recent! Dintre plantele medicinale folosite in mod obisnuit in traditia romaneasca (musetelul, menta, teiul, sunatoarea, coada soricelului, cimbrisorul, galbenelele), nici una nu este otravitoare. In ultima vreme a inceput insa o campanie de promovare prin mass-media a medicamentelor chimice (de sinteza), dintre care multe sunt otravitoare.

Afirmatie mincinoasa: Intre cantitatea necesara pentru tratament si cea care poate deveni o adevarata si foarte puternica otrava, este un prag care poate fi trecut foarte usor, de catre cei care nu cunosc faptul ca plantele medicinale pot intr-adevar sa omoare.

Combatere: Doua mii de ani (de cand neamul romanesc traieste pe aceste meleaguri) constituie o suficienta proba a timpului. Experienta arata ca plantele medicinale uzuale nu sunt otravitoare in dozele obisnuite, mentionate acum pe prospectul care insoteste fiecare planta medicinala. De asemenea, cartile de Fitoterapie precizeaza dozele terapeutice si dozele toxice. Acuzatia adusa plantelor medicinale este valabila pentru medicamentele de sinteza. Se obtine foarte usor supradozajul care poate fi mortal.

Afirmatie rau-voitoare: Am sa notez: arnica, digitalina, spanz, vasc, marul lupului, matraguna, feriga, ricinul, nicotina si chiar sunatoarea care daca se ia in cantitate mai mare este toxica.

Combatere: Este adevarat ca supradozarea acestor plante este periculoasa. Insa arnica, spanzul, vascul, marul lupului, matraguna, feriga, nu sunt folosite in mod obisnuit. Nu stim din ce neam face parte autorul articolului mentionat, insa noi, romanii, nu bem zilnic ceai de matraguna, nici ceai de feriga. Bem zilnic, in anumite perioade, ceai de musetel, de galbenele, de coada soricelului, de cimbrisor. In ceea ce priveste nicotina, nici un om cu mintea intraga nu o foloseste la ceai. Dar daca tot a venit vorba, suntem de acord sa se interzica producerea si comercializarea tigarilor!!!

Afirmatie in parte rau-voitoare, in parte mincinoasa: stie toata lumea ca ciupercile sunt si unele foarte otravitoare si se stie ca este necesara o cantitate foarte mica pentru a omori un om. Nu se cunosc insa efectele plantelor medicinale

Combatere: Afirmatia este rau-voitoare, deoarece introduce ciupercile otravitoare in discutia referitoare la plantele medicinale. Minciuna este : Nu se cunosc insa efectele plantelor medicinale. Se cunosc foarte bine efectele plantelor medicinale! Evident, exista si ignoranti care nu cunosc aceste efecte si de aceea denigreaza Fitoterapia. Specialistii cunosc bine efectele plantelor medicinale. S-au scris multe carti pe aceasta tema. Va recomandam cateva dintre ele:

Ovidiu Bojor, Mircea Alexan, Plantele medicina­le si aromatice de la A la Z, Recoop, Bucuresti, 1982.
Corneliu Constantinescu, Plantele medicinale in apararea sanatatii, Recoop, Bucuresti, 1979.
D. Gr. Constantinescu, Elena Hatieganu, Plantele medicinale, proprietatile lor terapeutice si modul de folosire, Ed. Medicala, Bucuresti, 1979.
Ioan Ciulei, Emanoil Grigorescu, Ursula Sta­nescu, Plante medicinale. Fitochimie si fitoterapie, vol. 1, Ed. Medicala, Bucuresti, 1993.
Em. Grigorescu, I. Ciulei, Ursula Stanescu, Index fitoterapeutic, Ed. Medicala, Bucuresti, 1986.
Gavril Neamtu, Gheorghe Cimpeanu, Carmen Socaciu, Biochimie vegetala, EDP, Bucuresti, 1993.
Emil Paun, Sanatatea carpatilor, Ed. F&D Stil Commerce, 1995.
Constantin Parvu, Universul plantelor. Mica enciclopedie, Ed. Enciclopedica, Bucuresti, 2000.

Medicul american Keith A. Lasko scrie:

Daca pacientul ar sti ca o singura capsula de Chloromycetin distruge ireparabil maduva oaselor sau provoaca leucemie, credeti oare ca el ar mai lua acest medicament ? In anul 1976 s-au prescris (in USA) peste 500.000 de retete pentru acest medicament.

[vimeo=https://vimeo.com/19849567]

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hmmmmm,am sa-mi spun si eu parerea ,e adevarat ca unele plante sunt foarte toxice organismului ,chiar daca sunt plante trebuie sa ne documentam foarte bine inainte de a incepe un tratament.Eu de aproape doi ani folosesc plantele medicinale in scopul sanatatii familiei,atat timp cat respecti dozele si durata curei nu moare nimeni!Orice in cantitati uriase poate produce efecte negative.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2011/02/ofensiva-impotriva-omului.html

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Plantele medicinale nu aduc atata profit marilor corporatii din industria medicamentelor,de asta sunt combatute,iar ca tratament sunt mai eficiente si mai bine tolerate de organism,pt ca nu au reactii adverse ,daca se respecta doza!
    Cel mai adesea am auzi de persoane care au avut de suferit de pe urma supradozarii cu medicamente si nu cu ceaiuri!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oare de ce se duce o propagandă atât de mare împotriva plantelor medicinale? Dacă sunt atât de periculoase, așa cum spun ei, de ce nu o dovedesc știinţific, aducând argumentele necesare, în loc să vorbească evaziv, dând ca puncte de referință doar excepţiile, care, luate în doze mari sunt otravitoare (cum ar fi spânzul, rostopasca, mărul lupului, etc.) Astfel de afirmaţii poate scorni oricine este împotriva plantelor. Și noi, dacă luăm o supradoză de paracetamol, putem muri.
    Să se facă un studiu și să se vadă câţi oameni mor anual din cauza ţigărilor, câţi se îmbolnăvesc din cauza lor, câţi mai îmbolnăvesc și pe cei din jurul lor cu fumul, fără să fie fumători, câţi oameni mor în accidente din cauza șoferilor beţi și câţi din cauza mușeţelului, a pătrunjelului, a teiului, a gălbenelelor, a socului, a cimbrișorului, etc. Adică atâtea victime fac ţigările, afectându-i nu doar pe cei care fumează ci și pe cei din jurul lor, care inspiră fumul pe oriunde trec (și să nu ne facem că nu cunoaștem atâtea cazuri de persoane care au făcut cancer pulmonar deși nu fumau, doar pentru că au inhalat, vrând-nevrând, tutunul fumat de alţii; ca să nu mai menţionăm ce au păţit cei care au fumat benevol…).

    Și cunoscându-se foarte bine aceste lucruri, sistemul s-a mulţumit să scrie pe pachet: «fumatul ucide». Un fel de: «Dom’le, noi le-am adus la cunoștinţă efectul mortal al folosirii, acuma…fiecare e liber să facă ce vrea….libertatea omului, nu putem interzice.» Și câte cazuri, zilnice (nu saptamânale, nu lunare, nu anuale, ci ZILNICE) de accidente de mașină soldate cu oameni morţi din cauza oamenilor beţi la volan. E vorba că cei care se îmbată pun în pericol nu doar viaţa lor, ci și a celorlalţi călători din trafic. Aici, tot timpul se aude: «un pahar, două nu acţionează așa de rău asupra creierului, depinde acum de persoană, depinde de ea cât folosește!» Aici, iată, au argumente, dar, la plantele medicinale, zic ei că trebuie interzise, că omul dacă folosește prea mult, poate să moară. Întreb eu : când? În cazul în care dozajul nu este administrat corect la anumite plante, rar folosite și, repet, care au fost bine studiate și se cunoaște exact dozajul, trebuie doar întrebat sau studiat înainte de utilizare.(ca la orice medicament)

    De ce nu interzic și băutura alcoolică, știind că dacă omul bea prea mult poate să moară (comă alcoolică) sau poate omorî pe alţii, la beţie, când nu mai știe exact ce face, sau se urcă la volan beat și mai omoară încă câteva persoane. De ce nu scriu și pe fiecare plantă care poate fi otrăvitoare, (dacă e luată o doză prea mare), «poate să ucidă» și să le lase pe piaţă așa cum lasă și ţigările și scriu pe ele «fumatul ucide». Unde e libertatea omului în cazul acesta? Vedeţi că nu sunt sinceri? Dar ar fi sinceri, și într-adevăr i-ar preocupa sănătatea noastră, ar lua măsuri, așa cum am mai spus, cu privire la tot ceea ce este dăunător pentru sănătatea omului, începând de la alimentaţie, unde sunt băgate toate E-urile, continuând cu ţigările și băuturile, până la medicamente și sistem sanitar

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca unii si-au dat seama ca pierd suficient de mult prin faptul ca multi s-au destupat la minte si prefera tratamente naturiste. In aceste conditii nu trebuie sa ne mire prea mult incercarea disperata de a prezenta remediile naturiste ca fiind nocive. Sa ne amintim de povestea cu soia? In vremea lui Ceausescu, soia parca era ... cancerigena!

    Totul se face cu un scop, in vederea unor profituri mai mari si in vederea sporirii dependentei de sistemul sanitar. Mai explicit aceasta denigrarea tratamentelor cu plante medicinale mi se pare este o spalare de creier, o dezinformare in toata legea.

    Mai grav este ca unii chiar cred aceste minciuni si, mai ales la tara, calca zilnic pe plante medicinale, dar prefera medicamentele indicate pe baza de reteta.

    Cei care le utilizeaza se informeaza, exista carti si prospecte. Exista insa destui oameni care stiu taine ale plantelor de leac si le transmit din generatie in generatie, iar tratamentul nu da gres.

    Cateva sfaturi culese din diverse surse:

    Te-ai taiat la deget? Inveleste-l cu o frunza de patlagina, leaga-l bine si se va vindeca repede. Fa-ti si un sirop din frunze de patlagina pentru perioada de iarna cand da gripa sau pentru cand racesti.

    Sa vina cineva sa-mi spuna ca patlagina nu e buna!
    Sau rostopasca (jumatate de lingurita planta pe zi) sau coada-soricelui sau galbenelele! Sau urzica sau sunatoarea sau radacina de pir!

    Ai pneumonie? Fa o cataplasma cu hrean ras si pune-o pe spate ori pe piept.

    Ia-ti masuri pentru perioada gripei. Prepara-ti din timp catina cu miere ( trei sferturi din borcan se pun fructe de catina si restul miere).

    Sa ai in casa si argila granule sau pulbere. Granulele umectate si unse cu alifie de galbenele pot servi drept supozitoare pentru a vindeca hemoroizi si chisturi ovariene.
    Sa mai spun?

    Desigur, Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa cunoastem plantele si sa le alegem pe cele folositoare pentru trupurile noastre.

    Dumnezeu sa ne daruiasca ceea ce ne este de folos pentru suflet si pentru trup.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    revoltator! nu mai stiu ce sa inventeze! vor sa ne ia si dreptul de a ne trata corect si natural, asa cum o faceau strabunii nostri. e f bine ca ati publicat articolul si ar fi bine sa luam atitudine sis aspunem la cat mai multi ce sa intampla, sa fie oamenii informati, caci ei pe ignoranta noastra se bazeaza.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cel mai puternic argument in favoarea remediilor naturiste este tratarea si invingerea cancerului ! Apoi,populatiile caucaziene care traiesc izolate,departe de "beneficiile"civilizatiei,care folosesc exclusiv tratamente naturiste,traiesc peste 100 de ani ! Si la noi,cei ce depasesc 90 de ani nu au folosit in viata lor medicamente sintetice ! Dar nu stim sa ne aparam si sa pastram traditia,nu avem coloana vertebrala!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt foarte indignata de faptul ca nu mai stiu acesti satanisti care manipuleaza lumea din umbra , cum sa ne extermine mai repede. Doresc din suflet sa se organizeze mitinguri de protest ,liste cu semnaturi impotriva acestei decizii criminale.Va rog pe toti cei care tratati cu plante si legume,pe toti la care va sta in putere sa organizati astfel de mitinguri nu mai asteptati,ca timpul care trece e in defavoarea noatra.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dracu' sa-i pieptene si sa-i manânce buba neagra pe toti care dau aceste legi sataniste, pe toti cei care interzic terapiile prin plante, legume, fructe, et. etc..!
    Banditii si impostorii care guverneaza România au mai gasit ceva........sa ia omului de la gura si ultima urzica din batatura.
    Sunt verde de furie.........ce le-as mai da câteva peste bot acestor ticalosi care îsi bat joc de milioane de oameni....

    Laboratoarele farmaceutice oculte si-au început "opera" de mult timp si continua.........aceste laboratoare satanice brazdeaza continentele ( America de Sud, mai ales), în lung si în lat, pentru a culege si a prelucra toate plantele medicinale. Deci scopul lor este sa interzica oamenilor de a se mai trata cu plante medicinale în mod gratuit, si sa puna dracii mâna pe plante, sa le prelucreze si sa le vânda. Adica ceea ce ne-a lasat Bunul Dumnezeu sa culegem si sa ne îngrijim gratis, vin plosnitele astea sa ne suga sângele si sa ne jupoaie de vii.......
    Laboratoarele astea sunt peste tot.........au aparut si în Europa deci si în Tara noastra.........

    Alo, se aude la Patriarhie???!!!

    Daca tâlharii din fruntea Guvernului - slugile plecate ale Uniunii Europene - executa ordinele laboratoarelor oculte, macar Biserica, prin Ierarhi si Preoti, sa se împotriveasca Sinagogii lui Satan.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu sunt adepta fitoterapiei si asta de cand m-am vindecat de multe boli cu ajutorul plantelor. Am testat eficienta lor in raceli, gripe, tuse, dureri de rinichi, chisturi ovariene. Urma sa fac o operatie pentru extirparea unor chisturi cu dimensiuni de 6 si 4 cm si am hotarat sa incerc inainte de aceasta un tratament cu plante medicinale. Dupa 2 luni de tratament, la un consult ecografic, doctorul a fost uimit sa vada ca au regresat la 3cm cel de 6cm iar cel de 4 cm nu se mai vedea. Cei ce folosesc plantele medicinale ca tratament urmeaza anumite reguli, stiu cate cani pot consuma zilnic si nu am auzit de cineva care sa sufere efecte adverse din aceasta cauza, in schimb in cazul medicamentelor nu pot spune acelasi lucru.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt pentru folosirea plantelor.
    Multumim lui Dumnezeu ca ne-a lasat acest Dar si posibilitatea de a ne trata cu ajutorul pantelor.
    Ceea ce urmaresc acesti oameni lipsiti de Dumnezeu (invocand bunele lor intentii) este voia celui rau.
    Alcolul le ia multora mintile, interzicerea lui ar face un mare bine, dar nu poate fi interzis deoarece este unealta celui rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*