O noua dezbatere publica despre CARDUL de sanatate pe 31 ianuarie

In baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, Ministerul Sanatatii organizeaza, luni, 31 ianuarie 2011, orele 11.00 la sediul Institutului National de Sanatate Publica, sala Amfiteatru, str.dr. Leonte, nr.1-3, sector 5, Bucureşti, o dezbatere publica avand ca tema proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european şi cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile şi completarile ulterioare.

Persoana de contact: dr. Mihaela Oancea – telefon: 021.3072.639.

Mentionam ca proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web: www.ms.ro, rubrica Legislatie – Transparenta decizionala.

Vedeti si:

20 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne intarim in credinta cu cuvintele Evangheliei:
    " SI IISUS I-A ZIS: EU SUNT INVIEREA SI VIATA; CEL CE CREDE IN MINE, CHIAR DACA VA MURI, VA TRAI.
    SI ORICINE TRAIESTE SI CREDE IN MINE NU VA MURI IN VEAC.
    CREZI TU ACEASTA?
    ZIS-A LUI: DA, DOAMNE. EU AM CREZUT CA TU ESTI HRISTOSUL, FIUL LUI DUMNEZEU, CARE A VENIT IN LUME."
    ( Ioan 11, 25- 27).

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " Fiti treji, privegheati. Potrivnicul vostru, diavolul, umbla racnind ca un leu, cautand pe cine sa inghita,
    Caruia stati impotriva, tari in credinta, stiind ca aceleasi suferinte indura si fratii vostri in lume." ( I Petru 5, 8- 9).

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Viclenia diavolului va întrece oricând mintea omului. el ştie că pentru a-l prinde pe om trebuie să-l ia cu binişorul, cu puţinul (azi un card pentru bani, mâine un buletin cu cip, poimâine un card de sănătate, etc.).
    De aceea, în faţa înşelării acesteia perfide, a fost nevoie de întruparea Cuvântului Lui Dumnezeu pentru a ne dărui nouă, tuturor, Adevărul. Şi când în Legea Darului, Cuvântul Lui Dumnezeu ne-a spus că NU NUMAI SĂ NU FACEM CI NICI MĂCAR SĂ NU GÂNDIM SĂ FACEM VREUN PĂCAT, ne-a dat şi soluţia pentru situaţia de acum - să nu ne învoim.
    Din punctul în care suntem se deschid două variante: una în care se va împlini scriptura foarte curând şi, din cauza îndepărtării omului de Bunul Dumnezeu, va veni sfârşitul acestei lumi destul de repede şi cealaltă în care putem chema milostivirea Bunului Dumnezeu ca să ne mai dea zile pentru pocăinţă şi care va permite mântuirea şi a altor oameni care până astăzi nu L-au căutat încă pe Bunul Dumnezeu.
    Şi cu tărie cred că Bunului Dumnezeu Îi este mult mai dragă a doua variantă. Căci altfel nu ne-ar mai fi lăsat Evanghelia Sa şi nu şi-ar mai fi trimis ucenicii la propăvăduire şi nu ne-ar mai fi transims că cine va mărturisi despre El în faţa oamenilor şi El va mărtusi despre acesta în faţa Tatălui.
    De aceea cred că astăzi avem datoria de a lupta împotriva introducerii în România a ÎNCEPUTULUI lepădării de Hristos şi a ÎNCEPUTULUI pecetluirii cu semnul fiarei.
    Nu ştiu dacă acceptare documentelor cu cipuri este lepădare de Hristos ci cred cu convingere că este PRIMUL PAS. Dacă acesta va fi făcut uşor, pentru necredinţa noastră, restul se vor derula cu o repeziciune de neînchipuit. Dacă însă astăzi ne vom opune şi se va obţine o alternativă, se vor pune bazele câştigării de suflete pentru Hristos şi acesta nu va fi puţin lucru în faţa Mântuitorului la Judecata de apoi.
    Nu trebuie să avem numai grija noastră ci şi a celor care, văzând fapta cea bună (a nelepădării de Hristos) se vor aprinde şi ei de dragostea Lui chiar dacă astăzi şunt încă reci. De aceea cred că noi avem datoria de a lupta căci poate, peste câţiva ani, se vor ridica dintre copii acestui neam mărturisitori şi mucenici mari pentru Bunul Duimnezeu, aşa cum noi n-am fost. Măcar ca o contrapondere a vânzătorilor de neam de astăzi. Căci ştiţi, la judecata de apoi, oamenii se vor grupa pe neamuri şi aşa vor fi judecaţi şi dacă vom primi plată numai după (ne)credinţa de astăzi va fi vai şi amar. Amin.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca ati vazut ca s-au introdus cipurile pe cardurile de banci; de asemenea am auzit la stiri ca se vor face carduri cu cipuri si pentru pensionari in locul tichetelor de calatorie; urmeaza buletinele si permisele auto (pasapoarte nu o sa mai fie necesare - avem buletinele securizate)... La sfarsit toate se vor aduna simplu intr-un singur card, adica intr-un singur cip care (ca sa nu-l pierdem) il vor introduce in mana.
    Stiti cum scrie diavolul de la coada la cap si cum noi avem cea mai apropiata limba de cea latina: card -> drac si cip -> pic...
    Oricat am spera, orice am incerca timpul se scurge incet, dar sigur "si cine va rezista pana la sfarsit va fi mantuit".
    In Biblie se spune ca cele ce ne asteapta nu au mai fost de cand s-a intemeiat lumea si nici nu vor mai fi. Ganditi-va de exemplu ca daca nu ai buletin nu existi in aceste vremuri. Cum ai putea sa traiesti fara sa existi? Daca nu vei avea cip nu vei putea nici macar cersi la drumul mare. Nu poti decat sa te ascunzi de toti si de toate in adancul unei pesteri si sa speri ca nimeni nu te va gasi pentru ca vor fi vanati cei fara cipuri pentru ca toti vor avea de ales cipul sau moartea, iar ce vei manca numai Bunul Dumnezeu poate sti.
    Iar cine nu a inteles inca: viata nu se rezuma decat la o simpla alegere: Lumina sau Intuneric, Adevar sau Minciuna, Dumnezeu sau Diavol.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fraţilor asta este ca şi cu şedinţele informale de partid sau mai nou cu şedinţele în care se fac comisii pt dezastre ... adică forme fără fond

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    bani ,,,, calculatoare,,,,,oameni,,,,,birouri,,,,etc asta ca asta ,,, DAR de cand hotaraste cineva ce vreau si ce nu vreau ,,,NUUUUUUUUUU,,,,, CARD

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ''paza mintii paza mintii''

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    silentzios !

    Ai inteles si tu...ceea ce am inteles si ceea ce cred si eu...de multa vreme...

    Da...cam asa e : o singura alegere : CALEA ! ADEVARUL ! VIATA !

    Sau...cum spui tu : "Dumnezeu ! Lumina ! si Adevar ! ( iarta-ma , ca am schimbat ordinea...; de fapt...inceputul si sfarsitul conteaza ! )

    Si,de asemeni, cred ca...daca iubim ! ne dorim ! si...alegem ! Acestea !...Dumnezeu va avea grija...!

    DOAMNE ! iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    !

    ...in legatura cu titlul articolului ~ anuntului postat...pffff !.....un alt formalism...un simulacru de "democratie"... ; nu se va adopta nici o..."alternativa"...

    Simt nevoia ~ si ca s-ar impune indemnul IPS TEOFAN ! :

    "SUS SA AVEM INIMILE ! "

    DOAMNE ! iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      ar cam trebui acestia pe care tot ii laudati sa iasa din barlog si sa se implice in apararea drepturilor lor si a celor pe care-i pastoresc... ce marturisire e aceasta cu statul in tufis?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Iarta-ma....te rog !

    Dar...chiar nu tii seama de...motto-ul site-ului pe care-l pastresti ?

    "Prigoana crestinilor a inceput...Bucurati-va si va rugati"....

    Despre "cine" ? si ..."ce" ? ...vorbim aici...?

    Spui : "...ar cam trebui acestia pe care tot ii laudati sa iasa din barlog si sa se implice in apararea drepturilor lor si a celor pe care-i pastoresc..."

    Nu stii tu...nici eu !...nici nimeni !.."planurile ~ lucrarea lui Dumnezeu ! " cu..." fiecare".....cand...si cum........."clipa..ceasul..."...

    Nu mi-am dorit..."sa-l laud" ... pe ...IPS TEOFAN...Am spus...doar ! ce-am simtit !...

    Din experienta...pot sa-ti spun ca..de cate ori am avut ( cerut) o cerece dreapta...nu mi-a indeplinit....."la comanda" ~ cand am considerat eu...~ "batand din picior"...ci...cand a stiut EL !...si...mi-a incercat rabdarea...smerenia...SLAVA TIE ! DUMNEZEUL NOSTRU ! SLAVA TIE !

    DOAMNE ! Iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem iima buna si...Dreapta Credinta !

    ( daca...tot ai postat "reactia" ta...ar fi cuvenit...sa-mi postezi si...raspunsul...daca vrei...consideri...)

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor si surorilor intru Domnul,Bunul Dumnezeu ne mai ofera o sansa ca sa protestam in mod vizibil si nu din tufis cum bine spun fratii de la Apologeticum,impotriva acestor hotarari ale masonilor si ale slugilor antihristului ! Este adevarat,nimeni nu se poate impotrivi in ceea ce este scris in Sfanta Scriptura,dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa luam atitudine si nu din pat ca nu suntem bolnavi , ci in picioare si in fata intregii "adunaturi" a sistemului ce va sta in acea sala !Sa ne spunem raspicat si ferm totodata la fel cum au facut-o si inaintasii nostri, ca Ortodoxia noastra nu are stari de compromisuri ci doar stari de marturisire in adevar si dreapta si Sfanta credinta ! Se prabusesc Carpatii peste noi daca stam precum milogii in fata lor ! Fratilor si surorilor mele intru Hristos Domnul,daca nu luam atitudine acum fatis impotriva acestui card,acceptand tacit prin neparticipare acest prim pas ale maleficilor distrugatori de Ortodoxie,nu doar noi vom avea directia spre iad ci si generatiile viitoare care sunt nevinovate dar se vor naste si trai cu blestematul cip direct de la nastere !!! Cerbicia apararii si marturisirii Ortodoxiei unui neam intreg se prabuseste acum daca nu suntem impreuna impotriva acestui prim pas spre nelegiuire ! Toti Sfintii,Eroii si Martirii Neamului Romanesc pentru ce au fost exemple hotaratoare ale istoriei Romanesti daca nu pentru noi ? Haideti sa participam cat mai multi la aceasta sedinta ,noi astia din Bucuresti care vom fi reprezentantii tuturor fratilor si surorilor din tara care nu pot veni dar sunt langa noi si se roaga sa reusim sa luam atitudine ! La participarea anterioara din Noiembrie 2010,am fost impreuna cu o sora venita de prin partile Moldovei,si mi s-a facut rusine la gandul ca a venit de acolo iar de aici,din Bucuresti, unii dintre noi nu au venit ! Cu ingaduinta admin postez adresa mea de e mail ( [email protected])si poate imi scrieti si ne intalnim impreuna acolo ! Dumnezeu sa ne lumineze pe toti spre marturisire !
    Aici va alatur mesajul meu trimis catre ministerul sanatatii neprimind nici un raspuns pana acum

    "To: [email protected]
    Domnule Ministru Secretar de Stat dr.Cristian Irimia,

    Stefan este numele meu,am participat la intrunirea publica din 18.11.2010 desfasurata la Inst.Public de Sanatate a mun.Bucuresti,iar in calitatea mea de cetatean cu libertatea exprimarii fara echivoc a religiei mele Crestin Ortodoxa , religie a peste 18 milioane de Romani in viata,v-am adresat cateva intrebari printre care si aceasta :"Ce alternativa avem noi,Crestin Ortodocsii,care refuzam aceste carduri,insa platim in continuare taxele pentru sanatate?",iar dumneavoastra mi-ati raspuns ca studiati alternativa prin care sa existe si pentru noi,Crestin Ortodocsii acces la serviciile pe care,totusi,noi le platim ! Chiar si la plecarea dvs. din cladire la incheierea dezbaterii, v-am rugat politicos,sa nu uitati alternativa la care ati facut referire si mi-ati spus ca nu veti uita !
    Acum noi Crestin Ortodocsii,suntem pusi in fata unei situatii date,adica nu avem alternativele pe care dvs. le-ati promis si mai mult,deja aceste carduri sunt in faza de distribuire !
    Domnule Ministru,rugamintea mea este ca totusi sa va mentineti promisiunile facute si nu pe mine sa ma luati in considerare pentru ca eu imi cunosc drumul,ci pe toti Crestin Ortodocsii Romani care va asigur ca nu vor primi aceste carduri iar dumneavoastra veti ramane la stadiul trist de guvernant fara cuvant !

    Bucuresti,Romania , Uniunea Eurpeana 20 Ianuarie 2011"

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exact, ai dreptate @admin, de palavre sintem buni cu totii, de fapte....

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    !

    Cum am spus si data trecuta : e bine de mers ! si de a manifesta pasnic o atitudine contra ( cine poate si considera..)...dintr-un simt al datoriei fata de propria constiinta !

    In rest...fara sa fiu pesimista...ci..realista - cred eu - nu se va rezolva nimic...nu se va oferi vreo...alternativa...

    DOAMNE ! iti multumim ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "...daca nu ai buletin nu existi in aceste vremuri. Cum ai putea sa traiesti fara sa existi? Daca nu vei avea cip nu vei putea nici macar cersi la drumul mare. Nu poti decat sa te ascunzi de toti si de toate in adancul unei pesteri si sa speri ca nimeni nu te va gasi pentru ca vor fi vanati cei fara cipuri pentru ca toti vor avea de ales cipul sau moartea, iar ce vei manca numai Bunul Dumnezeu poate sti."

    @ silentzios,
    Nu ti se pare ca exagerezi cu scenariul asta? Lasa ca planurile se fac sus la Domnul, si stie El ce face !
    Si le-o pune piedica si la astia la vreme.

    Noua ne ramane rugaciunea.

    Am mai semnat petitii, si ce am facut? I-am dat idei celui rau, ca sa-si faca propriul referendum, ignorandul pe al nostru, si amemenintandu-ne apoi, chiar in campanie electorala ca "De ce ne temem nu vom scapa", si lucrand apoi cu frenezie sa implineasca amenintarea.

    Dar Domnul nu doarme, iar noi nu avem a astepta decat ceea ce meritam.

    Iertati !

    Doamne ajuta-ne !

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa este, frate Stefan ai perfecta dreptate.
    Fratilor si surorilor întru' Domnul strângeti-va în jurul fratelui Stefan si protestati împotriva cardului de sanatate (biometric)!
    Criminalii care ne conduc trebuie sa tina seama de cererea Crestinilor Ortodocsi, si anume alternativa sa fie carte de sanatate fara cip sau nimic. În fond nu avem nevoie de nici o carte de sanatate, cu multa vreme în urma "cartea noastra de sanatate" era Dumnezeu. Din pacate, la ora actuala, oamenii asculta mai mult de Guvern, decât de Dumnezeu.
    Cititi cartea savantului Nicolae C.Paulescu intitulata " Spitalul, Coranul, Talmudul si Cahalul" si veti afla multe lucruri pe care ni le ascund stapânii acestei lumi.
    Dumnezeu sa-l odihneasca în pace! Ce Suflet Nobil a fost!

    Deceptia noastra, a Crestinilor Ortodocsi, este Mare.
    Patriarhul Daniel tace, Sf.Sinod tace,,,,inclusiv IPS Teofan tace.........toti acesti Ierarhi sunt nevrednici de a pastori Poporul Ortodox Român.
    Cred ca ar fi bine ca "Sfintiile lor" împreuna cu "Preanefericitul" din Deal sa paraseasca conducerea BOR si sa lase locul unor Ierarhi demni si cinstiti.

    Oameni buni, fiti atenti la tot ce bagati în gura!
    Daca acum 2000 de ani nu era pacat ce bagai în gura, acum este mare pacat daca nu suntem atenti la tot ceea ce mâncam si bem.
    "Astia" ne omoara cu zile, spitalele sunt mâna în mâna cu industria alimentara, asasinarea se face pe fata, pamânturile arabile au fost asasinate prin îngrasaminte chimice, plantele si fructele sunt modificate genetic, aerul este otravit, apa otravita, deci luati aminte si mâncati produse biologice, solutii exista.......pentru moment......
    Este în puterea noastra sa ne salvam viata fizica si spirituala, trebuie numai sa avem Vointa, caci altfel vom da socoteala în fata lui Dumnezeu de nepasarea noastra.

    Sa ne opunem cu tarie, prin toate mijloacele, crimelor slugilor Antihristului!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    la mine in spitalul unde lucrez,au implementat un sistem de securitate format din 24 de camere de supraveghere iar accesul in spital se va face numai pe baza de amprenta digitala!
    asta in conditiile in care noi nu avem nici macar alcool sanitar sau comprese,etc…
    INTREBARE: cum putem noi,colectivul,sa ne opunem acestui sistem biometric abuziv ?
    am inteles ca numai pe un motiv religios am avea succes.
    m-am mai gandit la unul juridic:nu putem fi de acord ca datele noastre biometrice(amprente) sa fie stocate de o companie privata,de niste oameni necunoscuti.cine ne poate garanta ca pe viitor cineva din acea firma nu va folosi (sau vinde de ex) amprentele noastre.daca va fi rau intentionat, va putea planta o amprenta de-a noasta la locul unei crime,pe un punga de heroina etc! corect??
    sau sa vanda aceasta baza de date ,pt un profit frumusel,unor interlopi care au nevoie de tapi ispasitori. de ce lege m-as putea prevala in acest caz? exista vre-un jurist pe aici?
    eu cred ca se incearca un experiment pe caminul meu de batrani.directoarea(PDL) A RECUNOSCUT ca firma este a cuiva din GUVERN!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In orasul meu s-au instalat camere de luat vederi pe strazi,chipurile pentru circulatie,si asta in urma cu cca 2 ani!
    Dar poate vor sa ne supravegheze cand ducem...gunoiul!?Pocainta noastra sincera ,ca a ninivitenilor,va indrepta mila Lui Dumnezeu spre noi!!!
    Doamne ajuta!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragi romani, deci, "1984" n-a fost un roman sf. ?! ci un manual de instructiuni ?!!! Romania intreaga trebuie sa spuna un NU HOTARAT, acestor manevre de subjugare !!!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu cred ca ar trebui sa ne aplecam mai cu piosenie spre cuvintele Domnului si sa lasam orice prostie din care, dupa cum vad in ultima perioada, ajunge sa fie un scop in viata. Bunul Dumnezeu ne indeamna sa fim buni, smeriti si sa nu cadem in ispita lucrurilor marunte.... nu cred ca un plastic, fie el si cu cip, imi poate zdruncina mie credinta in Dumnezeu! cred mai repede ca timpul asta pe care multi il petrec in inversunare si otravind sufletul este de fapt ispita. noi nu suntem inchizitori!!!!! cardul asta nu e diavolul care vorbeste....... dar vorba taioasa a oamenilor este in schimb o grea incercare!
    citesc cam multa dusmanie a oamenilor catre oameni.... si totul sub un fals pretext.
    nu o cifra imi destrama mie credinta..... dar imi provoaca suferinta rautatea din vorba oamenilor!!!!
    reflectati oameni buni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*