Invitatie la nunta pentru sinodul BOR

D-na Emilia Corbu scrie in articolul VALERIU GAFENCU VA FI CANONIZAT urmatoarele:

Valeriu Gafencu va fi canonizat dar nu in Romania ci in Republica Moldova si nu de Mitropolia Basarabiei ci de Mitropolia Chisinaului si a Moldovei. Este parerea la care am ajuns dupa ce in cadrul unui interviu mitropolitul Chisinaului a manifestat aceasta intentie. Or, atunci cand rusii fac o declaratie inseamna ca lucrul e pe jumatate facut.

Cum ar trebui sa reactionam? Toate lucrurile ar trebui privite din trei parti, sufleteste, trupeste si duhovniceste.

Sufleteste ma bucur pentru Valeriu. Ceata sfintilor e una pentru toata ortodoxia. Prin urmare un sfant canonizat sa zicem in Egipt poate fi sarbatorit la fel de frumos si in SUA sau Romania. Prin urmare Valeriu Gafencu va putea fi cinstit din SUA pana la Moscova. Cu atat mai mult cu cat Basarabia chiar are nevoie de un sfant ca Valeriu Gafencu.

Sub aspectul derularii evenimentelor nu pot decat sa deplang birocratismul din BOR. Conform procedurilor canonice Mitropolia Chisinaului va intreba mai intai Sf. Sinod al BOR daca dosarul de canonizare al lui Valeriu se afla pe masa de lucru. Iar BOR va raspunde, asa cum face de obicei, ca acum e randul sfintilor de acum 500 de ani.De parca poporul acesta ar fi nascut zece milioane de sfinti pe an si comisia de canonizare innoata in dosare. Sfintilor contemporani le va veni randul peste cateva sute de ani, ca asta e mai nou, procedura si canonul in BOR.
Sfintii trebuie sa stea la coada. Daca voiau sa-l canonizeze o faceau in cei 20 de ani de cand se tot discuta.

Mult mai limpezi mi se par intelesurile duhovnicesti. Cred ca mai intai ar trebui sa ascultam parabola nuntii fiului de imparat in care bucuria nuntii e impletita cu netrebnicia refuzului. In asa situatie nu poate fi nici bucurie si nici tristete.
Noi santem in situatia invitatilor care au refuzat. BOR si-a luat nevasta politica romaneasca si trebuie sa se ingrijeasca acum de spaimele fasciste, de carduri si cipuri. Nu mai e vreme de sarbatorit fii de imparati. Cei care au refuzat insa au fost pedepsiti aspru si imediat, asa cum e pedepsit neamul acesta de 20 de ani si nimeni nu pricepe.
Apoi au fost invitati toti de pe la raspantii, alte neamuri. Aceia au raspuns invitatiei si dintre toti doar unul nu a avut haina de nunta si acela a fost aruncat afara. Asa ca, nota bene, si pe la raspantii si in alte neamuri pot fi oameni cinstiti.
Daca Mitropolia Chisinaului nu are haina de nunta vom trai si vom vedea. Nu vor putea face nici o canonizare. Insa, pana una alta, ei sunt in situatia mult mai fericita a acelora care au raspuns invitatiei de nunta. Invitatie pe care noi o refuzam de 20 de ani.

Comentariu apologeticum:

Nu credem in aceasta momeala aruncata de mitropolitul Vladimir, menita doar pentru castigarea de simpatizanti fata de evlavia pe care o au moscovitii pentru Sfintii Inchisorilor. Sa nu ne punem speranta in astfel de oameni, caci ramanem doar cu speranta! Trebuie folosita aceasta oportunitate pentru a trezi sinodalii nostri, care macar din orgoliu de a nu fi rusinati de rusi, sa purceada la canonizarea si a Marturisitorului Valeriu Gafencu, dar si a tuturor Sfintilor din inchisorile comuniste. Deci atentie: evlavia trebuie sa o avem fata de sfinti, nu fata de mitropoliti sau alti membri ai sinodului, caci ei in fond sunt datori in fata lui Dumnezeu sa recunoasca sfintenia unor mucenici.

Sfintilor Marturisitori, rugati-va lui Hristos pentru noi!

14 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu adevarat, dincolo de toate nelinistile implicate, trebuie folosita oportunitatea de a trezi Sinodul nostru. Sa vedem daca se va adresa mitropolitul Vladimir cu adevarat Sfantului Sinod al BOR si care va fi reactia acestuia... Aici ar fi, probabil, un moment decisiv.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Spune legenda ca a fost o tara
    Cu holde de aur si cer fermecat.
    Cu freamat de codru si cantec de ape,
    Cu sfinte troite pe uliti de sat.

    Si-n tara aceea de vremi ingropata
    Vegheau voievozi pe-ntinsele zari:
    Stefan la Suceava,Mihai dinspre Turda
    La Olt Domnul Tudor si vajnici flacai.

    Porneste furtuna si iadul prin tara,
    Legenda nu spune cati morti au pierit.
    Ne spun doar batranii c-ar fi cimitire
    De morti fara cruce,rodind insutit....

    (Marturia Pr.Vasile Patrascu)

    "Suferinta ,oricat de grea ar fi,nu are alt sens decat curatirea sufletului dornic de mantuire."

    (Valeriu Gafencu)

    Pictez icoane noi de sfinti
    Ce au sa fie,
    Izbesc in stincile fierbinti
    Si-astept o noua apa vie.

    (Nichifor Crainic)

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da fratilor de la apologeticum,evlavia si cinstirea o acordam Sfintilor marturisitori si nu oamenilor(sunt oameni si mitropolitii) insa e un pas inainte ptr.noi.Ramane sa vedem insa in ce directie este facut.Si calea spre iad e pavata cu intentii bune....Tristetea e alta,ptr. noi Romanii : stim ca acesti nefericiti si vanzatori ai Ortodoxiei din BOR,nu ne vor ajuta insa poate avem un licar de speranta de la vreun parinte marturisitor, ca altfel ne vom strange cu totii pe la Petru Voda si om ramane pe acolo ca aici in lumea asta desarta nu mai e chip de traire curata! Un prost nesmerit si nebun al acestei lumi ! ORTODOXIE sau Moarte !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vor face aceasta canonizare. Exista motive intemeiate care ma fac sa cred acest lucru. Nu e gluma.
    Doamne ajuta!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    BOR, trezeste-te!

    Niciodata nu e prea tarziu.

    Doamne, ajuta!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mitropolia Chisinaului si a Moldovei doreste sa canonizeze si alti sfinti ai inchisorilor. Cu marturisitorul in Hristos, Valeriu Gafencu este doar inceputul.

    Si iata cum Biserica Rusa Ortodoxa face ce trebuia sa faca BOR.

    Dormi BOR ca altii "lucreaza " pentru tine si pierderea neamului romanesc oropsit.

    Ne-a fost furata Basarabia. Acum ne iau si mucenicii.

    Am si eu o intrebare: cum va fi canonizat mucenicul Valeriu Gafencu? Va fi sfant martir moldovean sau sfant martir roman?

    Sper ca samanta discordiei sa fie ingropata de trezirea grabnica a BOR.

    Doamne, ajuta!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "L'am iubit pe Hristos si am mers fericit la moarte pentru EL", spunea iubitorul de Dumnezeu, de Neam si Tara Ionel Mota
    Iar Vasile Marin a spus: "Am luptat pentru Spania ca si cum as fi facut-o pentru Tara mea".
    Când fortele întunericului s-au dezlantuit în 1936 pentru a-l alunga pe Generalul Franco si pentru a instaura comunismul în Spania Crestina, mai multi legionari în frunte cu Generalul Gheorghe Cantacuzino au plecat în Spania sa lupte impotriva bolsevicilor.
    Ionel Mota si Vasile Marin nu s-au mai întors, Bunul Dumnezeu i-a chemat la EL pe 13 ianuarie 1937.
    Vesnica lor pomenire!

    Cu ani în urma am fost la Majadahonda, nu departe de Madrid, la Monumentrul eroilor Ionel Mota si Vasile Marin, pentru a aprinde lumânari si a ne ruga.
    Spre surpriza noastra nu era indicat nicaieri Monumentrul Vitejilor nostri Eroi. Din fericire un nationalist spaniol ne-a dat toate indicatiile, cunostea bine Adevarata Istorie a României, inclusiv destinul tragic al legionarilor nostri cazuti în Spania si în România.
    Si în Spania se face totul pentru a-L sterge din mintea oamenilor pe Dumnezeu si a sterge, de asemenea, orice urma de nationalism.
    Ajunsi în fata Monumentului Eroilor nostri, am aprins lumânari, am îngenuncheat si ne-am rugat.......

    Spre stupefactia si durerea noastra Monumentul era înconjurat de un gard de sârma, iar în jurul gardului se aruncau gunoaiele menajere provenite din Madrid si Majadahonda.... mi-am zis atunci ca si acum ca asta este facatura jidoveasca, adica ura lor este asa de turbata împotriva lui DUMNEZEU, ca au decis depozitarea gunoaielor acolo, ca sa profaneze memoria celor care L-AU IUBIT PE HRISTOS.

    Traiasca Legiunea si Capitanul!
    Traiasca România Legionara!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Iustina. "Am si eu o intrebare: cum va fi canonizat mucenicul Valeriu Gafencu? Va fi sfant martir moldovean sau sfant martir roman? "
    Va fi sveti, nu sfant 🙂

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://garduldefier.wordpress.com/2011/01/14/proiectul-blue-beamincepe-sa-fie-pus-in-aplicarefalsa-aparitie-a-mantuitorului/

    Blue Beam a inceput sa fie pus in aplicare...

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragii mei, omul viclean gandeste viclea, si vede viclenii peste tot!
    Nu cred ca e cazul sa sapam in mod paranoic, sa gasim motive de canonizare!
    Chiar crede-ti ca Dumnezeu nu poate vorbi si prin gura 'Arhiereului Anului Aceluia' Ce importanta are unde va fi canonizat?
    Sau devenim si noi filetisti? Stim ca filetismul a fost condamnat de Biserica ca fiind erezie!
    Si chinezii daca l-ar canoniza bine ar face!
    Ortodoxia este universala!
    Sfintii sunt ai tuturor, nu ai romanilor, sau rusilor.
    Eu sunt sincer, foarte bucuros ca s-a luat o astfel de initiativa din partea Mitropolitului de la Chisinau, Dumnezeu vorbeste prin gura Arhiereilor Sai!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poporul român se roaga, deja, Sfântului Valeriu Gafencu si tuturor Sfintilor Mucenici care au fost asasinati pentru ca L-AU IUBIT PE DUMNEZEU, Neamul si Tara, deci poporul I-A CANONIZAT DE MULTA VREME.......
    Ramâne acum sa se înfaptuiasca canonizarea oficiala.....
    speram ca dosarul sa nu fie pus la pastrare - uitare, asa cum a procedat "Preafericitul" din Deal împreuna cu al Sau"Sfânt Sinod"...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu vedeti cat binele din canonizare?
    Pai ce poate fi mai minunat ca vom putea construi biserici cu hramul Sf Valeriu!!!!
    NU vom mai fi constransi de un Sinod sa limitam cinstirea Sf Moaste a Martirilor Comunisti!
    Bucurativa ca va fi Canonizat, nu are importanta unde!!!
    Nu deveniti

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    FILETISMUL ESTE EREZIE!

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (13.01.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*