Uniunea Europeana a trimis milioane de agende la diferite scoli, in care lista zilele cu sarbatori ale musulmanilor, hindusilor, sarbatori sikh, evreiesti si chineze, dar a uitat sa le mentioneze pe cele crestine.
Au fost facute peste trei milioane de agende, costul total fiind de aproximativ 5,3 milioane de euro. Aproximativ 350.000 de agende au fost deja distribuite in Marea Britanie, potrivit Daily Mail.
In agende nu se mentioneaza Craciunul sau Pastele, in ciuda faptului ca birocratii europeni au listat foarte grijuliu “Ziua Europei” pe 9 mai.
UE a fost obligata sa isi ceara scuze dupa ce grupurile religioase si-au exprimat nemultumirea. John Dalli, comisarul UE pentru consumatori, a spus: “Regretam asta” si si-a cerut scuze.
In timp ce scuza a fost facuta la modul general, au mai fost si scuze trimise in particular Guvernului francez si Conferintei Episopilor Catolici din Franta, care s-au plans direct la Bruxelles.
Johanna Touzel, purtatoarea de cuvant pentru Comisia Catolicilor din Europa, a spus ca aceasta greseala este “incredibila”. “In cazul in care Comisia nu marcheaza Craciunul ca sarbatoare in agendele sale, atunci ar trebui sa lucreze pe 25 decembrie”, a spus aceasta.
Oficialii europeni au spus ca a fost o “mare eroare”, dar nu au putut explica cum s-a putut intampla.
Agendele contin mai multe informatii, in special pentru adolescentii intre 12 si 16 ani, precum costul convorbirilor telefonice, pericolele de pe Internet si schimbarea climei.
Parlamentarul european din partea Germaniei, Martin Kastler, a dat vina pe “ateismul agresiv din aparatul Comisiei Europene”.
“Este imprudent sa spui ca a fost doar o greseala si inca una mare. Cer ca toate persoanele sa fie trase la raspundere imediat. Astept scuze din partea presedintelui Comisiei, deoarece cred ca a fost publicata intentionat in acest fel,” a adaugat Kastler.

E drept ca nici nu ne putem dori o astfel de agenda sincretista, la un loc cu toate inselarile religioase, dar acest eveniment ne dezvaluie care va fi soarta crestinilor intrati in hora ecumenista: ignorarea lor, pentru a nu le jigni constiinta religioasa jidovilor, musulmanilor etc. Chiar si in forme ale ereziei, papism sau protestantism, paganii nu vor sa auda de numele lui Hristos. Noua moda a calendarului ortodox cu duminica delimitata de sambata si nu si de luni, ce ar arata semnificatia concomitenta de 1-a si a 8-a zi, este venita tot de la Uraciunea Evreopeana, finalul fiind sarbatorirea sabatului, ca zi de odihna (cel putin la nivel oficial).

Aviz amatorilor care sunt inselati de binefacerile Europei crestine.