Alo, Vaticanu! Astrofizician britanic: S-ar putea sa fim singuri în Univers

Gratie unor filme precum “Star Trek” sau “2001: Odiseea spatiala” sau a milioane de carti SF, omul a crezut mereu in extraterestri. Dar sansele de a gasi fiinte de pe alte planete scad chiar in ciuda faptului ca omenirea descopera noi planete, scrie Daily Mail.

E posibil sa fim singuri in Univers, spun unii cercetatori de la Harvard.

Astronomii se tem ca am putea fi singuri in Univers si se indoiesc ca ar putea exista planete cu viata inteligenta atat de aproape de pamant incat chiar sa stabilim un contact cu acestea. Sute de planete au fost descoperit dar toate au un mediu ostil civilizatiei.

Howard Smith, astrofizian la Universitatea Harvard, declara pentru Sunday Times: “Noile informatii pe care le primim sugereaza ca s-ar putea sa fim efectivi singuri in univers. Exista foarte putine sisteme solare precum cel al nostru”.

sursa: irealitate.net

Si uite asa, astronomul papei va fi dezamagit ca nu va putea boteza niciun extraterestru.

6 comments

  1. Micael Nicolas

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://rugainimii.wordpress.com/

    http://filocalia-audio.blogspot.com/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " Asa zice Domnul: " Nu deprindeti caile neamurilor si nu va ingroziti de semnele cerului, de care se ingrozesc neamurile"."
    ( Ieremia 10, 2).

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://rugainimii.wordpress.com/

    http://filocalia-audio.blogspot.com/

    .

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nimic nou sub Soarele ortodox. Când papa spunea că el nu afirmă că există extratereştrii dar nici că nu există ci doar că, "dacă sunt, sunt şi ei creaturile Domnului" spunea un mare adevăr dar ca de obicei pus machiavelic.
    Adică aşa şi este. Extratereştrii (pe care unii vor să-i vadă) chiar există numai că sunt diavoli care se arată astfel pentru a-i întări în necredinţa lor (şi Domnul îngăduie asta ca să se vadă că mai lesne ar crede basme decât în Bunul Dumnezeu şi Evanghelia Sa). Şi într-adevăr sunt creaturile Domnului (îngeri căzuţi).
    Tristeţea pentru lumea catolică vine de la mesajul papei care mai mai că le sugera să-i aştepte cu braţele deschise ca pe nişte făpturi ale Domnului. Oare el ştia ce spune sau gura păcătosului adevăr grăieşte? Voi ce ziceţi?

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si pana acum vreo 400 de ani credeam ca universul se invarte in jurul pamantului... cu ce sunt mai destepti baietii de la Harvard in comparatie cu astronomii catolici de pe atunci? (integrand in contextul istoric-tehnologic desiur). Crestinul ortodox nu ar trebui sa se ocupe cu vreo forma de critica malitioasa (care implica judecata incuiata - cum toata judecata omeneasca este) impotriva unora sau altora ci ar trebui sa se ocupe de propria mantuire si de mantuirea celor apropiati de el.

    In alta ordine de idei, cuvintele defunctului papa (Dumnezeu sa-l ierte!) sunt scoase din context. Intrebarea a fost pusa de un copil si papa a stiut sa raspunda pentru mintea si perceptia copilului. Aceasta scoatere din context este specifica neoprotestantilor si nu ortodocsilor. Cel putin, eu asa cred...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dacă textele papei şi concepţiile lor despre post, războaie duse în numele Domnului, Duhul Sfânt, cipuri, rugăciuni împreună cu ereticii, crucea răsturnată (de parcă Apostolul Petru a pus-O aşa), rugăciunile cu spatele la Mântuitorul şi cu faţa la credincioşi (ca să primască închinare), indulgenţe (arginţi pentru cumpărarea mântuirii), aceptarea ideii că ar putea fi împărtăşiţi cei necredincioşi cu trupul şi sângele Mântuitorului, care este foc pentru cei nevrednici, etc. le-aţi cuprins cu înţelegerea şi cu inima şi odihniţi în ele, atunci concluzia pe care aţi tras-o este perfect adevărată (căci pentru credinţa dumneavoastră eu sunt un eretic) şi nu mă răneşte ci doar mă întristează (pentru dumneavoastră).
    Greşelile omului sunt iertabile mai ales cele care nu smintesc pe alţii. Poate mi-aş fi dori ca papa să-i spună copilului respectiv ceva de genul "nu există aşa ceva bunule copil... Doar Bunul Dumnezeu este în ceruri împreună cu Maica Domnului, îngerii şi sfinţii Lui" şi atunci aş fi crezut în posibila bună întoarcere a catolicismului.
    Când însă, se afirmă că prin gura papei vorbeşte dumnezeu (şi aşa şi este căci vorbeste într-adevăr dumnezeul căruia fiecare îi este credincios), dumnezeul acesta nu m-a odihnit căci parcă era întors împotriva Dumnezeului meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*