Wikipedia – enciclopedia de informatii contrafacute dupa interese oculte

Regula wikipedia:

Acest articol necesita imbunatatiri.
Puteti da chiar dv. o mana de ajutor corectandu-l, aducand informatii noi, restructurandu-l si/sau aducandu-l mai aproape de standardele de editare OrthodoxWiki.

Atata timp cat orice neica nimeni poate interveni pe un text al Sfintilor Parinti si/sau chiar din Sfanta Scriptura (in cazul variantei ortodoxe a wikipedia), atunci acest tip de enciclopedie este de ignorat, ramanandu-ne de consultat doar cartile tiparite – izvorul nesecat al intelepciunii dumnezeesti.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=H7Ru-dmkUoo]

Multi dintre cei care folosesc internetul, in timp ce lucreaza si au nevoie sa controleze un nume sau o data, apeleaza de multe ori la Wikipedia. Amintim ca Wikipedia este o enciclopedie online, scrisa si rescrisa continuu de insisi utilizatorii ei.

Daca veti cauta un cuvant – sa zicem “Napoleon” – si vedeti ca o informatie este incompleta sau incorecta, va inregistrati, o corectati, iar articolul va fi salvat astfel, cu adaugirea voastra. Bineinteles ca aceasta le-ar permite rau-intentionatilor sau nebunilor sa raspandeasca informatii false, dar garantia ar trebui sa fie data tocmai de faptul ca verificarea e facuta de milioane de utilizatori.

Daca un rau-intentionat s-ar apuca sa modifice, scriind ca Napoleon n-a murit pe insula Sfanta Elena, ci la Santo Domingo, dintr-odata milioane de bine intentionati ar interveni sa rectifice ilicita corectie (si apoi cred ca, dupa cateva actiuni in justitie ale unor persoane care s-au trezit calomniate de necunoscuti, un soi de redactie exercita totusi un control, cel putin asupra rectificarilor care par vadit defaimatoare). Insa nu e mereu asa. Ci de multe ori informatia finala ste una contrafacuta, denaturata, conform intereselor unor grupari oculte ce vor sa propage minciuna si sa manipuleze mase de oameni.

Nu recomand site-ul wikipedia, ca de altfel niciunul de acest gen, dupa cum am vazut ca exista si https://orthodoxwiki.org si varianta https://ro.orthodoxwiki.org pe care am gasit multe informatii false(mare majoritate pro-stiliste). Sa nu ne jucam cu informatiile, mai ales cu cele ortodoxe, care ne pot duce in mari inselari. Sa luam aminte doar la cartile tiparite si la cele cateva site-uri ortodoxe care nu fac politica ecumenista sau linguseala ierarhilor.

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Ne puteti furniza un exemplu concret in acest sens?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    45) O stea lângă o altă stea
    http://graiulortodox.wordpress.com

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    un documentar concludent pe aceasta tema:
    http://www.youtube.com/watch?v=WMSinyx_Ab0

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mai este si Metapedia, se pare ca cei de acolo critica Wikipedia

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    wiki-inselaciunea, mai bine zis

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar există și minciuni/exagerări ecumeniste...???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*