Revenim cu alt caz despre minciunile Wikipedia – enciclopedia de tampit copiii

Falsificarea istoriei: Cazul Octavian Goga – o crima a masoneriei si a regelui atroce Carol al II-lea prezentata drept infarct

Cariera Internationala a unei erori voite. Adevarul: cum l-a asasinat Mihail Moruzov pe Octavian Goga

Recent, un vechi si bun prieten mi-a dat un telefon sa imi semnaleze faptul ca fiului sau i-a revenit, la scoala, sarcina de a pregati o succinta prezentare a “poetului patimirii noastre” – Octavian Goga. Cum de mai multi ani, nici Academia Romana, nici alte institutii, cu atat mai putin Ministerul Culturii, nu au facut nimic pentru reeditarea operei poetului de la Ciucea, prietenul meu a recomandat fiului sau sa caute informatii pe internet. Evident ca principala sursa a fost Wikipedia, unde, in legatura cu moartea poetului roman, uite ce se vehiculeaza: “La 5 mai 1938, in parcul Castelului de la Ciucea poetul a suferit un infarct cerebral si a intrat in coma. In ziua de 7 mai 1938, la ora 14,15, s-a stins din viata la varsta de 57 de ani. La Ciucea, prin fata catafalcului, duminica, 8 mai, si luni, 9 mai, a continuat pelerinajul miilor de oameni care l-au iubit si i-au pretuit opera. Marti, 10 mai, trenul mortuar cu ramasitele pamantesti ale ilustrului disparut a pornit spre Bucuresti. Sicriul a fost asezat, miercuri, 11 mai, in rotonda Ateneului, unde a stat pana sambata 14 mai, cand s-au desfasurat funeraliile nationale. Conform testamentului, nu s-au rostit cuvantari. Ulterior trupul poetului a fost inmormantat la conacul lui Goga de la Ciucea, conform dorintei acestuia. “

Autorul informatiei stupide si inexacte (in ce priveste exclusive moartea propriu zisa si cauzele acesteia), daca tinem cont de notele de la subsolul acestui articol, pare a fi nimeni altul decat cunoscutul istoric literar Ion Dodu Balan.
Desigur, articolul consacrat pe site-ul Wikipedia poetului si omului politic roman Octavian Goga contine si multe alte inexactitati, erori sau abordari de evidenta rea credinta. Dar sa revenim, pentru inceput, la citatul de mai sus. In primul rand ne aflam in fata unor nepermise inexactitati. Pentru clarificarea acestor afirmatii, precizam ca la data de 5 mai 1938, poetul insotit de colaboratori apropiati, dar in absenta sotiei sale, Veturia Goga, plecata sa-l intalneasca pe ministrul de Externe al momentului, Nicolae Petrescu Comnen, spre a-i aduce la cunstinta rezultatul discutiilor avute de sotul ei cu importanti oameni politici si de stat de la Budapesta in legatura cu probema spinoasa a revizionismului, a plecat la Cluj . Desi demis in mod odios din functia de prim ministru, la data de 10 februarie (nu 11 februarie 1938, cum eronat se afirma in articolul din Wikipedia), de odiosul rege Carol al II-lea, acestuia ii era teama de fostul sau premier si decisese suprimarea fizica a acestuia spre a evita eventuala revenire, pe fondul situatiei dezastruoase, politic si social economic, in care se afla tara, a extremei drepte la Putere intr-un viitor nu prea indepartat. Prin urmare, cand se afla la Cluj, profitand de faptul ca poetului ii placea berea, s-a pus la cale otravirea lui, la restaurantul New York, de catre agentii lui Mihail Moruzov, din insarcinarea directa a lui Carol al II-lea. Revenit la Ciucea, in aceeasi zi de 5 mai 1938, otrava administrata poetului de agentii lui Moruzov isi face treptat efectul. In cursul serii de 5 mai , poetul intra in coma. Medicul din Ciucea, un oarecare dr. Perciun, nu sesizeza, insa, otravirea poetului. El a confundat manifestarile si cauza mortii cu o congestie (nu infarct!) cerebrala. De altfel, marele medic dr. Iuliu Hatieganu, venit, la solicitarea telefonica a Veturiei, la capataiul lui Goga, l-a apostrfat extrem de dur pe dr. Peciun reprosandu-i ca nu a sesizat otravirea acestuia si nu a decis luarea, din timp, a masurilor ce s-ar fi impus. Dupa cum se vede, poate si pentru a nu o speria prea tare,Veturie Goga I s-a comunicat ca ar fi vorba despre o banala “tensiune arteriala”.

In acelasi articol consacrat poetului se fac o serie de erori foarte grave in ceea ce prieste atribuirea exclusive lui a tuturor exceselor anti-semite ale momentului. Pobabil ca cineva are interesul, in continuare, al punerii la zidul infamiei a poetului patimirii noastre si a trecererii cu vederea a politicii scelerate a lui Carol al II-lea, cea mai sinistra personalitate a istoriei moderne a Romaniei. Daca autorul acestui text de prezentare a poetului a fi avut inspiratia sa depaseasca, ca sursa de informare, textile dogmatice datorate lui I.D. Balan si ale altor imitatori ai acestuia, ar fi putut constata ca initiativa adoptarii majoitatii legilor anti-semite si a intregii politici aferente i-a apartinut lui Carol al II-lea. La acest capitol vor trebui revazute si analizate in consecinta declaratiile facute, prin interviurile acordate unor publcatii vest europene, de regele de rusinoasa amintire Carol al II-lea si de omul politic Istrate Micescu, cel impus lui Octavian Goga de rege ca ministru de Externe in guvernul prezidat de el, imediat dupa instaurarea acestui Cabinet.
Noi nu urmarim sa il scotem pe Octavian Goga basma curata, dar nici nu putem tolera ca, la peste 70 de ani de la moartea lui, inca sa i se atribuie doar lui toate faptele si exagerarile in tratarea minoritatii evreiesti din tara noastra in perioada interbelica . Antisemitismul nu a fost inventat si pus in practica de romani si cu atat mai putin de Octavian Goga . Recomandam celor sinceri interesati de cunoasterea adevarului sa urmareasca atitudinea, in aceasta materie, in perioada la care ne-am referit, nu doar a politicienilor romani, dar si a celor din Ungaria, Jugoslavia, Franta, Polonia, precum si din alte tari europene . Este nedrept sa se perpetueze, chiar si pe un site prestigious asemenea celui citat de noi, o serie de inexactitati si etichete mincinoase promovate, de obicei, de politrucii regimului comunist . Sa fi devenit, in acest sens, la 20 de ani de la caderea comunismului din Romania, site-ul Wkipedia tribuna de lupta (si de promovat etichete dogmatice si mincioase) a vechilor ideologi comunisti, care, ca sa para credibili, recurg, iata, la opinii (si texte) apartinand istoricului si universitarului I.D. Balan?

Pentru a sluji adevarul – si numai adevarul -, dar si pentru o informare corecta a publicului cititor, cer administratorilor site-ului Wikipedia sa elimine, cat mai curand posibil, orice informatii inexacte, de sorginte si inspiratie comunista, in legatura cu poetul si omul politic roman Octavian Goga. Nu cred ca slujeste nimanui proferarea, in continuare, a unor abordari de inspiratie comunista, sau a unor inexactitati grosolane si grosiere in legatura cu viata si activitatea sa. Atrag respectuos atentia celor de la Wikipedia ca, referitor la poetul si omul politic roman, au fost scrise, de la aparitia, in 1971, a monografiei semnate de I.D. Balan, numeroase alte lucrari si studii, demne de luat in seama, care nu au tinut cont de restrictiile sau indicatiile dogmatice ale vreunor autoritati sau comisari comunisti. Deci, ar fi de dorit, pentru sporirea prestigiului si credibilitatii site-ului dvs., sa depasiti faza documentarii exclusive si excesive din lucrarile deficitare ale lui I.D. Balan sau ale unor epigoni mediocri si prolicsi ai acestuia!

Dr. Dan BRUDASCU / NapocaNews

  • Despre autor: traducator, muzeograf, realizator Radio-TV, ziarist; fost director studio TV si director editura in Cluj-Napoca; cadru universitar; profesor onorific al Universitatii Districtului Columbia, SUA; nascut in Ciuceanota mea
  • Pictura: Octavian Goga de Hans Eder

Vezi si: Marturisire de credinta a unui mare barbat de stat al tarii: “Conceptia vietii de stat maghiar, de la inceputul ei si pana astazi, are la baza ideea desfiintarii noastre. Portile cimitirului s-au inchis in Ardeal si in vremea asta a luat foc casa dvs”

72 de ani de la uciderea lui Octavian Goga, asemenea asasinarii colegilor lui de generatie Nae Ionescu si Liviu Rebreanu. Goga despre mostenirea ostasului Eminescu: A biruit crezul lui

Martirajul romanilor ardeleni sub unguri. DOCUMENTAR

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Wikipedia este sustinuta de comunismul international....
    asa ca..........

    Vesnica Pomenire lui Octavian Goga!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    47) Decizia Sinodului Bisericii Serbiei, prin care Mitropolitul Raskăi şi Prizreniei, Artemie este caterisit şi retrogradat la treapta monahilor, este necanonică şi ilegală.
    http://graiulortodox.wordpress.com/

  3. Magdalena Dumitrana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bine ar fi sa lasam naibii comunismul si anticomunismul la o parte; amandoua sunt povesti.
    Nu apar Wikipedia si e posibil ca sa fie o intentie absolut laudabila in crearea ei;acolo poate scrie oricine., deci si orice De ce nu ati incercat sa adaugati la articolul respectiv cele spuse de dv aici? Octavian Goga a fost evident, un mare patriot, pasare rara in zilele noastre. daca detineti un adevar despre el, atunci impartasiti-l aceluiasi public ce a citit articolul din Wikipedia

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @magdalena
    Nu sunt de acord cu ce afirmi si ma indoiesc ca in Wikipedia poate scrie oricine fara anumite "restrictii" din partea celor interesati.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu merg link-urile din josul articolului...

    Cred ca e vremea si necesitatea de a se face o lista a celor asasinati de catre antiromani inainte de instaurarea comunismului si separat dupa instaurarea comunismului. Trebuie facut un articol pe tema aceasta cu cate o scurta descriere a situatiei. Doamne Ajuta

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Toți marii naționaliști au fost executați, fără milă, din ordin străin sau de căpetenii alogene din țara noastră. Asta este soarta unui popor care stă mereu cu capul în jos, mereu învinovățit.
    Toate situ-rile, depozitarele de informații științifice și culturale, inclusiv Wikipedia, sunt controlate, pot fi influențate potrivit doctrinelor masono-sioniste și globaliste. Ca atare trebuiesc citite cu prudența omului informat ce nu poate fi supus manipulării.
    Românii sunt mai antisemiți, țiganii noștri sunt mai negrii dar sunt rromi, școala noastră este ultima din Europa dar concursurile mondiale, olimpiadele, saloanele de inventică sunt pur și simplu asediate de elementul tânăr românesc. În laboratoarele lumii, tinerii români sunt cei mai căutați. Atunci de ce să avem o istorie limpede, cinstită, lipsită de acuzații ticăloase?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @magdalena

    "Draga" ai creierii spalati. Au reusit astia ( stapânii acestei lumi) sa te convinga ca, "comunismul si anticomunismul, amândoua sunt povesti" - asa cum te exprimi mai sus -.
    Daca sutele de milioane de oameni asasinati de comunisti au devenit "o poveste" pentru tine, atunci este foarte grav... ori esti o ticaloasa comunista, ori o prostanaca care face umbra pamântului degeaba.....
    Citeste istoria adevarata, nu cea traficata de dusmanii lui Hristos!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Comunismul a asasinat sute de milioane de oameni?! Sigur nu miliarde?
    Și da, pe wikipedia poate scrie oricine, atâta vreme cât ofera o sursa inatacabila de informare. Nu zvonuri și declarațiile cu mâna pe inima ale bunicului.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oricine poate adăuga sau corecta informațiile de pe wikipedia.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cineva vrea sa intoxice adevarul despre Wikipedia! In asa zisele regului wikipediste oricine poate sa scrie, sau adauge sau sa stearga un articol, doar ca in spatele acestor iluzii permisive se afla un administrator care vine si sterge sau inlocuieste ceea ce a scris un anumitor utilizator. Asta daca nu-i convine administratorului. Acesti administratori sunt ori copii obraznici fara scoala terminata, ori diversi impostori, de regula alogeni, cum ar fi un electrician ungur din Baia Mare care se da drept atoatecunoscator si taie personalitati ale caror opera a fost recunoscuta de Academia Romana si academicieni de prestigiu ai Romaniei. Pentru acest ungur recenziile academicienilor romani nu au nici o valoare iar el in calitate de electrician obraznic isi permite sa stearga adevarata cultura romaneasca din Ardeal. Acest ungur mai este secondat si de niste programatori care la fel cam si el nu au habar de cultura, dar in schimb sunt adevarate cozi de topor pentru poporul roman si cultura romana. Puteti citi articolele scrise de maestrul Sorin Cerin despre ce anume inseamna wikipedia.ro

    http://www.news20.ro/articol_Onoarea-de-a-nu-fi-pe-wikipedia-romana_17243.html

    http://www.napocanews.ro/2009/06/wikipedia-romana-impotmolita-in-cenzura-si-incompetenta.html

    http://www.news20.ro/articol_Pseudoenciclopedia-minciunii_wikipedia_ro_16002.html

    http://www.agentia.org/anchete/cacealmaua-wikipedia-ro-4056.html

    http://www.reportervirtual.ro/2010/05/megaescrocheria-wikipedia-romaniai.html

    http://www.reportervirtual.ro/2010/05/megaescrocheria-wikipedia-romania-2.html

    http://www.codrosu.ro/jupanopedie-sau-wikipedia-pe-stil-romanesc/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*