Mai sunt unii romani, asemeni bozgorilor, pe care ii deranjeaza Romania intregita

Nu e de mirare curajul obraznic al lui Laszlo Tokes cand declara ca 1 Decembrie ar trebuie schimbata, caci pentru ei “este zi de doliu“, insa cand un asa-zis nationalist si pe deasupra ortodox, zice ca “Romania adevarata este mai importanta decat Romania Mare” atunci e o batjocora la adresa celor care s-au jertfit pentru aceasta Romania mare. Prababil pentru el jertfa neamului romanesc este un parfum ortodox de care se foloseste si cu care “vrajeste” mintile multora. Personajul in discutie nu prea mai merita atentie, insa va invitam sa cititi un articol foarte obiectiv scris de dl. profesor Florin Palas:

Imi propusesem sa nu mai scriu nimic despre Dan Puric. Am considerat ca am spus ce era de spus. M-am razgandit cand am vazut ineptiile pe care le debiteaza actorul (Maestrul, dupa cum pretinde sa i se spuna) despre romani si Romania, intr-o declaratie acordata Jurnalului National. Maestrul afirma ca Ziua Nationala ar putea fi schimbata cu ziua cand Romania va reveni la normalitate, „cand vom scapa de securistii astia care ne-au nenorocit”. Interesanta exprimarea, ne-au nenorocit. Corect ar fi fost sa spuna v-am nenorocit, doar a recunoscut de curand ca a semnat Angajamentul cu Securitatea comunista. Numai Brucan a mai avut tupeul sa scrie despre cum comunistii l-au chinuit pe Petre Tutea, uitand faptul ca era redactorul-sef adjunct al ziarului Scanteia, care ceruse condamnarea la moarte a marelui ganditor roman.

„Romania adevarata este mai importanta decat Romania Mare”, mai spune Maestrul. In sufletul trufas nu poate intra evlavia cuvenita icoanei Romaniei Mari. Ascultandu-l vorbind, ai crede ca el si numai el este Romania adevarata. Ca doar nu acei ortodocsi, „oameni limitati, patologici, schizofrenici” (asa cum declara unui post de televiziune din Vaslui), care i-ar fi aplicat „cele mai mari lovituri”, sunt Romania profunda. Poate ar mai accepta in Romania lui cativa detinuti politic, care-i tin isonul, crezand inca in bunele sale intentii. In niciun caz, nu si-ar gasi locul cei care indraznesc sa caraie impotriva proiectului „vilei ce se va numi manastire memoriala” de la Aiud. Dar las’ ca s-a ocupat Maestrul si de ei. Astfel, intr-o conferinta tinuta la Sighet, discret supravegheat de disidenta creata in laboratoarele PCR, sub indrumarea ministrului comunist Gogu Radulescu, Ana Blandiana, Maestrul ia atitudine impotriva tortionarilor de la Pitesti (garnitura de criminalitate, cum o numeste Maestrul) proveniti din randurile fostilor detinuti politic. Exista o cutuma de bun-simt in randul detinutilor politic de a nu-i judeca pe cei care s-au prabusit sufleteste in „experimentul Pitesti”, “cel mai cumplit sistem de detentie din lume”, dupa cum spunea Soljenitin. Cu atat mai mult nu au dreptul altii sa-i judece pe cei cazuti. Cum poate judeca un om care n-a fost nici macar o ora in „iadul de la Pitesti”? Dar, uite ca indrazneste sa o faca Maestrul, care, fara nicio constrangere, a semnat, in conditii de libertate, un angajament cu Securitatea. Stie oare controversatul Dan Puric prin ce suferinte, de neimaginat pentru mintea omeneasca, au trecut luptatorii incriminati de el?

Dar Maestrul merge mai departe, afirmand ca „Acesti oameni din inchisori au fost chinuiti tot de romani. Tortionarii au fost tot romani. De unde atata criminalitate?”. O teza draga ocupantilor comunisti si urmasilor lor (vezi Tismaneanu si compania), care reusesc un transfer incredibil: victimele (romanii) sunt vinovate, iar nu tortionarii Kominternisti si inspiratorii lor. Un arc peste timp al lui Puric si Tismaneanu cu Roller, falsificatorul istoriei romanilor dupa tiparul ocupantului sovietic. De altfel, Puric vorbeste si despre nationalismul comunist, un concept contradictoriu in sine. In fata acestei tentative perfide, trebuie sa spunem raspicat: comunismul nu a fost romanesc, ci antiromanesc. Falsificatorii istoriei despre regimul comunist din Romania vor sa eludeze vinovatiile reale pentru instaurarea holocaustului rosu.

Un prieten mi-a dat stirea ca Maestrul va conferentia, la Brasov, pe tema „Suflet de copil”. Conferinta este destinata liceenilor brasoveni care au rezultate deosebite la invatatura si va fi urmata de o discutie interactiva despre istorie si valori. O tema interesanta, evident. Cu siguranta, Maestrul va vorbi, din nou, despre martiraj. Cum a vorbit si la “simpozionul international de martirologie” de la Hilton. Atunci, cativa dintre luptatorii anticomunisti au stat in sala. La prezidiu erau Maestrul si invitatii sai. Niciunul nu trecuse macar o zi prin inchisorile comuniste. Dar fiecare le vorbea batranilor luptatori despre martirajul generatiei lor. Unul dintre invitatii Maestrului le-a atacat agresiv idealurile tineretii lor. N-a replicat nimeni. Pentru a nu-l supara pe cel care a dat o lovitura de Maestru. Un furt de carisma, mutand luminile de la jertfitorii inchisorilor comuniste spre sine insusi. Cum ar spune Eminescu: „Nu slavindu-te pe tine… lustruindu-se pe el”.

Ce le va spune, oare, tinerilor despre angajamentul pe care l-a semnat cu Securitatea la varsta de 17 ani? E greu de anticipat raspunsul, pentru ca pana acum si l-a modificat de cateva ori. Daca la inceput n-a pomenit nimic despre colaborarea cu institutia care a martirizat marturisitorii romani si crestini din inchisorile comuniste, apoi a declarat revistei Q-magazine ca nici nu stia ce semneaza la acea varsta, pentru ca, recent, intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, sa pretinda ca a semnat angajamentul pentru ca securistul care l-a recrutat i-a spus ca trebuie sa luam Basarabia („Am semnat. Era vorba despre Basarabia”, spune Maestrul). Daca acest personaj nu si-ar asuma rolul de formator de constiinte, fiind luat in serios de oamenii inselati de imaginea sa, am muri de ras. In fapt, este doar o penibila tentativa de justificare in fata detinutilor politic, pentru a-si salva bruma de credibilitate pe care o mai are in randul acestora. Era greu sa le explice supravietuitorilor inchisorilor comuniste ca nu stia ce inseamna Securitatea la varsta de 17 ani, cand altii, la aceeasi varsta, preferau moartea in locul dezonoarei de a colabora cu regimul comunist. Asa ca a schimbat stratagema. Si, spunandu-i cineva de o declaratie a lui Petre Tutea, care spunea ca poti sa te faci de ras daca ajuta pentru a lua Basarabia inapoi, s-a gandit sa declare aceasta aberatie, care ar umfla pieptul oricarui securist. Auzi, Securitatea lupta pentru Basarabia! In plin regim comunist!

In rest, ramane cum am mai spus: Maestrul este un actor plin de sclipici, dar lipsit de substanta. Un actor grabit, creat punct cu punct in laboratoare oculte. Maestrul are fata, dar nu are chip. Cine o fi oare Marele Maestru?

Florin PALAS

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FvraXwpRGfU]

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt foarte mulţi dar foarte mulţi care îl apreciază extaziaţi pe puric şi mai mult toate conferinţele la Cluj de ex. sunt susţinute de nalţi ierarhi şi de mulţi reprezentanţi ai Bisericii, cu afişe şi multă reclamă... n am cuvinte,încet s a format deja laţul şi este din ce în ce mai vechi şerpuitor

    http://fanu.wordpress.com/2010/12/01/si-a-plouat-si-a-fost-frig-si-au-ramas-doar-focurile-de-artificii/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este adevarat ca acest puric hulitor si "maestru" de loja are o tirada bolnavicioasa impotriva Istoriei si Ortodoxiei Neamului Romanesc si el si cei care il "lasa" pe scena sa isi trambiteze hulele si jignirile de om nu bolnav,ci doar mason,vor plati candva.Acesti apostati aflati in functii prin diverse organisme,cum sunt si cei din primaria orasului Alba Iulia,au permis maghiarilor(pe care de altfel ii respect ca sunt vecini cu noi in vestul tarii,dar cred ca a fost ziua Romanilor si nu a lor) comercianti de prin Harghita,sa vanda oale si alte jucarele iar unui Roman care a vrut sa comercializeze Icoane Ortodoxe Romanesti,i-a interzis accesul,sunt la fel ca si puricul acesta,in aceiasi slujba,a nwo.Noua,Romanilor din patrie si de peste tot ne-a ramas aceasta sarbatoare care este NATIONALA si care a fost platita inainte cu multe jertfe si sange si nu ca sa isi bata joc intaiul... cap din tara care a intors spatele plecand unde era chemat la "datorie"! La Alba Iulia pe 1 Decembrie va fi mereu indiferent de ce vor "altii" si Mihai Viteazul,si Eminescu,si foti Sfintii Martiri ai comunismului,si tot spiritul Neamului Romanesc impreuna cu noi ,cativa Romani "bolnavi"de Romania si "nebuni"dupa Hristos ! ORTODOXIE sau Moarte !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratele ortodox Laurenţiu Dumitru postează destul de des pe facebook despre puric fireşte cred în semn de apreciere...

    asta i ultima lui postare despre puric şi a primit cum era de aşteptat multe aprecieri

    http://www.youtube.com/watch?v=dpii4vJUytQ

    http://www.facebook.com/profile.php?id=751428527#!/laurentiu.dumitru

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @fanu
      fiecare cu valorile pe care le alege... unii inca nu s-au dumirit cu Puric.. timpul le va demonstra.

  4. Mircea Puşcaşu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un nou articol NostraBrucanus:
    http://nostrabrucanus.wordpress.com/2010/11/30/vaccinul-anti-hpv-si-baietii-mor-nu-i-asa/
    Despre mecanismele bolilor post vaccinale.

  5. Mircea Puşcaşu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un nou articol al doamnei Dr. Christa Todea-Gross, 1 DEC.2010, Cluj-Napoca
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/12/02/otrava-din-vaccinuri-dr-christa-todea-gross/
    Sumar:
    1.) Mercurul din vaccinuri
    a.) Generalităţi
    b.) Acţiunea Thiomersalului:
    Acţiune alergică
    Sindromul de hiperactivitate (ADHD)
    Autism
    Studii care atestă legătura dintre mercur şi autism
    Renunţarea la vaccinuri cu Thiomersal, dar nu de tot…
    2.) Aluminiul din vaccinuri, numit “micul secret murdar” al imunologilor

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    offtopic

    Ce părere aveți de filmul acesta?
    Aveți idee a cui e inițiativa?
    La un moment dat apare și Părintele Justin Pârvu sau mi se pare?

    http://www.spirit.ro/

    Singura referire la clip am găsit-o pe site-ul http://www.ozibuna.net/ care e puiul http://www.humanitysteam.ro/ care știm că promovează globalizarea… știe cineva mai multe detalii?

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dar e Părintele Justin acolo?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      pai cum nu? este incofundabil.. multi incearca sa se foloseasca de imaginea sfintiei sale.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si dupa numele de familie este un nimic,asa ca este pacat sa pierdem timp discutind actiunile acestui nemernic,de fapt un prapadit de actor!Asemenea indivizi si acolitii lor trebuie "judecati"cu ciomagul pe spinare pentru ca alta forma de dialog cu asemanea creaturi nu exista!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    M-am saturat pana-n gat de conducatorii nostri care se fac frate cu dracu, de conducatorii nostrii care fac pe dracu-n patru pentru inregimentarea noastra in "structurile euro-atlantice" (asa cum le place sa spuna), fapte care duc la pierderea identitatii nationale, la ingroparea Neamului romanesc de viu.
    Din pacate, la nivel inalt (sau la cele mai inalte nivele) cei care prezideaza sarbatorile nationale sunt aserviti unor puteri straine Neamului romanesc, si este dureros sa vad cum cei care recurg la toate masurile de eradicare a traditilor romanesti ajung sa ne "falfaie" Tricolorul.
    Dupa anii "90 participam cu bucurie la serbarile nationale si cu greu reusam sa-mi stapanesc lacrimile sau si mai greu era sa-mi ascund lacrimile scapate, datorate unui moment solemn cand eu un nimeni simteam ca fac parte din Neamul romanesc, dar acum cand "cuvantatorii" ne vorbesc de sarbatorile nationale punand pe primul plan integrarea noastra in europa nu reusesc sa obtina (cel putin) din partea mea decat un atac de panica.
    Nu doresc sa umbresc in vreun fel sarbatorile nationale, dar nici nu pot sa serbez public alaturi de tradatori, momente sacre, pe care acesti parveniti se straduiesc sa le perverteasca.
    Cu durere constat ca legiuitorii nostri par a fi aproape in desavarsirea operei lor; nimicirea Neamului romanesc, doar ca nu-L iau in calcul pe Dumnezeu, un Dumnezeu care darorita sacrificiului martirior Neamului, nu cred ca va permite pieirea noastra ca natie.

    Sentimentele care m-au incercat in ultimii ani la vreo sarbatoare nationala cand slugarnicii uniunii europene au incercat sa si-o insuseasca poate fi descrisa printr-un poem al scriitorului (martir al temnitelor comuniste) VASILE MILITARU.

    Bucură-te Ţară!…

    gânduri intr’o zi festivă

    Bucură-te, Ţară scumpă, îmbrăcată de paradă,
    Că, din alte ţări străine, vin prieteni să te vadă!
    Şterge-ţi lacrima din gene!… Ce oftezi într’una frântă,
    Când atâtea muzici cântă?…

    Cântaţi muzici, cât mai tare, toate câte sunteţi voi,
    Ca să nu se-audă plânsul văduvelor de război!
    La răspântiile toate, muzici, azi cântaţi, cântaţi,
    Că prea gem, sleiţi de foame, marii noştri “mutilaţi”?…

    Azi e zi de sărbătoare şi datoare eşti să joci,
    Ţara mea cu jale multă, jefuită de escroci!…
    Foametea şi desnădejdea tu n’ai drept să ţi-le spui
    Ţară scumpă, nimănui,
    Când la tine ospătează toată lifta cu pistrui?…

    Cine să-ţi ogoae plânsul?… Să te-audă, cine poate,
    Când atâtea muzici cântă la răspântiile toate?…
    Cui, o lacrimă să’i pice,
    Că ‘n bordei n’ai foc pe vatră,
    Când tâlharii ce te pradă, ospătând, duc trai ferice,
    Infrăţiţi cu veneticii, în palate mari de piatră?…

    Cum vrei oare, scumpă Ţară,
    Soarele dreptăţii sfinte pe-al tău cer să mai răsară,
    Dacă toţi cei ce te fură, liberi petrecând, fac haz
    Şi, când ceri să intre ‘n ocnă, scuipă ‘n bietul tău obraz?!
    Oare, când vei pune mâna, Ţară scumpă, Ţară blândă,
    În grumajii celor care vor ca Iuda să te vândă?
    Celor cari într’una rod
    Multul gliei tale rod, -
    Câţiva hoţi înfipţi în ceafa unui biet întreg norod?…

    Dar… mă iartă, Ţară blândă, că, de-a tale suferinţi,
    M’am trezit şi eu, cu tine, a haiduc scrâşnind din dinţi.
    Azi e sărbătoare sfântă,
    Când, - deşi flămândă eşti, -
    Nu se plânge, ci se cântă
    Întregirea ce ţi-au dat-o Sfinţii dela Mărăseşti?…

    Mâine însă, Ţară scumpă, sfinţii tăi suiţi la cer,
    Să le faci dreptate cer:
    Viaţa nu şi-au fost jertfit-o ei, Arhanghelii tăi mari,
    Pentru ca tu s’ajungi roabă unor ceţe de tâlhari;
    N’au murit, scăpându-şi Ţara, marii noştri mucenici,
    Ca să ţi-se ‘nfigă ‘n glie gloatele de venetici!…
    N’au căzut pentru desfrâul
    Hoţilor ce’ţi fură grâul,
    Ţară plină de belşug,
    Nici, - când lor le crapă burta, - tu să tragi flămândă ‘n jug!

    Azi deci, fâlfâind drapele, cântă, Ţară fără pâine,
    Şi, - cum cer ai tăi Arhangheli, - judecata s’o'ncepi mâine
    Ori destinului tău mare fir de aur ştii să’i torci,
    Ori întreaga ta grădină va fi cocină de porci!…

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unui actor nu trebuie sa-i acorzi prea multa incredere deoarece nu stii niciodata de unde pana unde joaca teatru mai ales daca e profesionist. In general e cam greu sa deosebesti personajul de actor mai ales daca nu este un personaj clasic, cunoscut... L-as deosebi cu usurinta pe Hamlet de exemplu, insa "profetul mincinos" ca personaj e mult mai subtil si lucrat cu multa atentie la detalii.

    E posibil oare ca masoneria sa fi angajat un actor pentru a deturna ortodoxia? Daca e asa atunci sunt de-a dreptul patetici.
    Un lucru e clar pentru cei mai multi dintre noi: ortodoxia nu "se face" cu Eu-l inainte ci cu Dumnezeu inainte iar atunci cand anumiti "profeti" se pun pe sine prin propriile orgolii mai presus de dreapta credinta deja ne miroase a minciuna, a joc de teatru ieftin. Poate ca nu acceptam din primul moment evidentele pentru a-i da omului o sansa dar daca insista...
    Lui D. Puric i s-au adus nenumarate critici, avea dreptul la replica. N-am vazut nici o reactie. E ca o masina de spalat automata care, odata pornita isi face programul si nu accepta intreruperi, nici nu da explicatii.
    Din pacate nu este un caz unic daca ne referim strict la subiectul articolului. Am intalnit multe persoane care impartasesc aceeasi parere despre "Romania mare" si "Romania adevarata". Majoritatea se tem ca odata cu reintregirea vor ajunge intre granitele tarii si alte entitati sociale fata de care au o adevarata psihoza (cum ar fi cazul populatiei rusofone din Basarabia) o forma de fobie patologica mai mult sau mai putin justificata. In general, doua entitati sociale se urasc atata timp cat ceva sau cineva alimenteaza ura aceea. Daca credinta crestina devine o punte intre cele doua entitati, otrava nu va mai birui. Problema este ca la nivel oficial, Romania incearca "pansamente" politice la o "rana" care nu are leac politic iar aceste "pansamente" nu fac altceva decat sa amplifice durerea si sa adanceasca conflictul.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor daca mai aveti rabdare si inima buna sa vedeti in ce mod analistii si istorici si ne cam arunca in troaca de gunoi a "lumii civilizate":http://inregistrari.antena3.ro/view-26_Nov-2010-Conexiuni_cu_Valentin_Stan-22.htmlde vizionat incepand de la min 14 20(emisiunea Connexiuni a lui Valentin Stan).Realizatorul prezinta atat de ostentativ executia unui grup de evrei pe teritoriul tarii noastre …. Care e mesajul , ni se inoculeaza sentimentul de culpabilitate pe generatii intregi vis-a-vis de holocaust??? si mai concluzioneaza ca meriatm sa fim tratati de catre restu lumii atat de prost ...
    Deci se cam imnultesc antiromanii...tare ma tem ca sunt cam platiti pt munca aceasta "onesta".

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din nefericire se inmultesc cazurile de „ortodocsi” care trâmbitează sus și tare Ortodoxia fără pic de smerenie sau induhovnicire tocmai pentru a fi luată in derizoriu. Unii dintre ei mai cunună și masoni... iar articolele din ziare scriu asta tocmai pentu a vădi pentru marea masă că Ortodoxia nu are nimic de împărțit cu masoneria... Păcat, domnilor, păcat. De aceea vine mânia Lui Dumnezeu peste noi, așa ne trebuie, prea ne-am semețit. Păcatele noastre toate atrag mânia Lui. OF.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tema pe care o propuneti merita o adevarata dezbatere.
    Unul din lectori se mira referindu-se la afirmatia "securistii ne-au nenorocit".
    Vreti sa spuneti ca nu-i adevarat?!
    Tind sa cred ca majoritatea celor care scriu astfel de comentarii sunt foarte tineri caci altfel, nu ar face asemenea remarci.
    DA, comunistii au creat un mecanism satanic numit Securitate, prin care s-a urmarit distrugerea poporului nostru. Cu siguranta, domniile voastre nu sunteti la curent cu faptul ca, pana in decembrie'89, politica de crestere a natalitatii avea si drept scop, folosirea copiiilor abandonati, ca delatori.
    Partidul stia ca SUTE DE COPII ERAU ABANDONATI ANUAL, de familii sarace si fara constiinta, fara Dumnezeu adica, si ca acesti copiii, preluati de catre Casele de copii orfani, deveneau turnatori sau chiar tortionari, in numele parintelui lor ocrotitor, Partidul Comunist Roman.
    Toate centrele administrative ale judetelor erau impanzite cu astfel de tineri, care ajunsesera un soi de obiecte, asemeni camerelor de filmat pe care le vedem acum in locurile publice, avand drept scop doar mentinerea starii de frica, imprimarea convingerii ca romanii sunt supraveghiati.
    Femeile alcatuiau "grupurile de gospodine" care erau plantate pentru ovatii prin locurile unde Partidul, Conducatorul insusi, lua contact cu "masele".
    Credeti oare ca si doar analizand aceasta realitate traita de romani, nu putem spune ca securistii ne-au nenorocit?
    Acesti "orfani" traiesc, unii au devenit prosperi oameni de afaceri, ziaristi, sociologi, TATI care isi sfatuiaesc copiii sa urmeze aceiasi cale pe care au mers ei.
    Romania in care vrem sa traim este o tara in care acesti oameni-roboti, fara credinta si constiinta, trebuiesc dezactivati.
    Cred, asemeni unui alt blogofil ca, daca Dan Puric a semnat un angajament la 17 ani si nu a fost delator, a fost o victima a sistemului comunist. A obliga un adolescent, incapabil sa analizeze urmarile gestului sau, sa semneze un acord cu Securitatea, se numeste viol. Daca lucrurile stau in acest mod, domnul Puric poate face o plangere de onoare, impotriva Institutiei care l-a abuzat.
    Nu inteleg de ce spuneti ca este mason. Clubul de la Roma nu este recunoscut drept ordin masonic.
    Daca apartine unei grupari oculte atunci lecrurile trebuiesc analizate in alt mod, absolut legitim, tinanad cont de faptul ca domnia sa se exprima public, in chestiuni de principiu.
    Referitor la Masonerie, cu adevarat unii preoti au acceptat sa devina membrii unor Loji si acest lucru a fost posibil prin includerea in diverse rituri de initiere si invocare,a unor pasaje ce apartin tipicului liturgic crestin.
    Redau aici un fragment din textul care trebuie citit in situatia conjurarii unei entitati:
    "va conjur in numele celor 24 de batrani, in numele celor 9 coruri carora apartineti, in numele entitatii (se da numele), va conjur in numele ingerilor, arhanghelilor, tronurilor, principatelor, a puterilor,...in numele celor patru forte misterioase care poarta Tronul Celui Preainalt, si care au ochi in spate si in fata! In numele a tot ceea ce contribuie la salvarea noastra! Va conjur Spirit de Lumina, in numele Adevaratului Dumnezeu, Dumnezeul Vietii! In numele celor Sapte candelabre misterioase care sunt in mana Dreapta a lui Dumnezeu! In numele celor Sapte Biserici din Asia! In numele Efesului, in numele Smirnei, in numele Pergamului, in numele Thiaterei, In numele Sardesului, in numele Philadelfiei , in numele Laodiceei!..
    şi tot asa..., se ajunge la un pasaj in care se spun urmatoarele:
    "va conjur in numele luminoasei coloane care inconjoara Arcul Aliantei..
    Va conjur, O Spirit al Luminii si Adevarului! In amintirea semnelor care au anuntat nasterea Salvatorului! In Amintirea lui Aleluiah al vailor Bethleemului!....
    Va implor o celest (numele entitatii - numele unuia din cele 72 de spirite amintite in kabbala), in amintirea simbolurilor pe care ati binevoit sa le transmiteti Apostolilor..." si urmeaza, dupa alte recitari ce contin si 7 psalmi (7,31,37,50,101,129,142), enuntarea cererii.
    Inceputul ritualului contine urmatorul gest: De la mana dreapta se strang in palma inelarul si auricularul peste care se strange degetul mare, raman deci deschise degetul mic si aratatorul!!! Mana dreapta se duce la frunte, pubis, umeri! Cand se aseaza mana dreapta pe pubis se pronunta cuvantul malkutah (are sensul de domnie, stapanire).
    Aici a intervenit marea amagire a celor slabi duhovniceste care au conceput faptul ca Dumnezeu poate fi utilizat la discretia lor, pentru obtinerea unor favoruri (gasiti un cuvant mai potrivit). Au fost orbiti si au ajuns sa il invoce pe satana, spre propriul avantaj.
    Am scris aceste amanunte privind ritualuirile, foarte complexe, masonice, tocmai in scopul limpezirii ideii ca orice apropiere intre Biserica Crestina Ortodoxa si Masonerie este inadmisibila.
    Amintindu-ne rolul enorm pe care l-a jucat Florian Pittis ca unealta a masoneriei pe langa tineri, gasesc legitim sa ii cerem domnului Puric sa ne spuna daca este sau nu membru al Masoneriei.
    Acceptul colaborarii cu securitatea in adolescenta este un fapt biografic minor in comparatie cu presupusa aderare ca adult, la Masonerie.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Puric: DELIR LINGVISTIC, ABERANT, SINUCIGAS.
    PROSTIE CAT CUPRINDE. Unde este smerenia?

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, este exact cum spui si inca si mai si.
    Chestiunea este ca aceasta sminteala este optiunea de viata a multor indivizi cu pozitie importanta, social.
    Daca ar fi doar ratacirea lor personala, fara putere de influienta, nu ar conta.
    Multi se mira ce cauta insi care-si zic artisti in masonerie, ce treaba au profesorii universitari in maimutareala asta. Raspunsul este insa simplu, vor sa influienteze tinerii, sa ii piarda.
    Oamenii acestia uita faptul ca Mantuitorul considera ca raul facut celui mai mic dintre oameni este considerat ca un rau facut Lui Insusi.
    Cunoscand macar secvente din textele proprii ritualurilor masone, e drept sa te intrebi ce cauta un preot la inmormantarea unui mason.
    Eu nu spun ca Dan Puric este mason ci ca este firesc sa explice celor care il admira daca apartine sau nu unei Loji.

  16. Magdalena Dumitrana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu vreti sa puneti si pe facebook?
    sa pot da un 'share'-articolul merita citit de cat mai multi

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exista multe tipuri de oameni:

    Sunt unii oameni, indeobste nascuti dupa "anul de gratie" 89, care au auzit cate ceva despre comunism si despre perioada dificila de dupa anii 80. Acestia se bat cu pumnul in piept si se lauda: Daca traiam noi in acea perioada il dadeam jos pe Ceausescu si ii faceam praf pe securisti...

    Mai sunt unii oameni care au trait in perioada respectiva si au reuit sa se eschiveze destul de bine incat sa nu fie recrutati in partid sau de securitate (dar nu din cauza ca strigau in gura mare pe strazi ca sunt impotriva sistemului ci pentru ca s-au ascuns si in gaura de sarpe, numai sa nu fie prinsi)

    Sunt altii care au facut compromisuri si care vazand ca nu pot distruge o masina comunista (bine pusa la punct de rusi si cu o istorie in spate de 45 de ani) s-au gandit ca mai bine o slavesc in fata si ii strica mecanismul putin cate putin pe dinauntru. Acum nu zic neaparat ca Dan Puric o fi vreun sfant si nu vreau sa-i iau apararea mai mult decat e cazul, dar fiecare dintre noi ar trebui "sa vada mai intai barna din ochiul lui si apoi va sti cum sa scoata paiul din ochiul aproapelui sau"...
    Un astfel de om care a scris poezii cuplului Ceausescu este si Adrian Paunescu, dar in momentul in care ridica sali intregi in picioare cu cantece patriotice (si nu neaparat sau mai bine zis mai deloc despre comunism) parca te facea cumva sa te gandesti mai departe decat la cuplul Ceausescu...

    Si eu sunt pentru intregirea tarii mele. Sunt roman si-mi iubesc casa (Romania), nu sunt de acord sa se schimbe data de 1 dec., dar daca aceasta tara ar fi sanatoasa, daca ar avea spitale, scoli, camine de batrani si de copii orfani, daca ar avea o economie functionala, poate ca si basarabenii si-ar dori unirea cu Romania si nu neaparat intrarea in UE prin noi si personal mi se pare cel mai posibil act pentru intregirea noastra, deocamdata cel putin.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://fanu.wordpress.com/2010/12/05/romania-este-stat-national-suveran-si-independent-unitar-si-indivizibil/

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (02.12.2010) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*