[vodpod id=ExternalVideo.979027&w=380&h=300&fv=]

Vestea buna:

Romanii vor putea sa aleaga ce fel de carte de identitate isi doresc. Oamenii pot decide daca vor sa aiba un buletin cu cip, unul cu amprenta digitala sau raman la cel standard, toate avand o valabilitate de 10 ani. Modificarile vor intra in vigoare incepand cu 1 iulie 2011.

Vestea rea:

De la momentul in care si ultimul judet din tara va trece la emiterea cardului electronic de identitate etapizat, pe intervale de variante, intr-un termen de patru ani dorim sa schimbam documentele aflate in circulatie cu noul document de identitate“, a declarat Daniel Gheorghe – directorul adjunct al Directiei pentru Ediventa Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date. Desi autoritatile spun ca buletinele vor avea o valabiliate de 10 ani, iata ca se contrazic (mai bine zis,  s-au dat de gol).

Stirea continua cu: In ultimii doi ani, politistii au descoperit numai la frontiera peste 1.000 de buletine false.

Desi pare o cifra umflata, cele 1000 de buletine false sunt putine fata de cele biometrice care se vor falsifica mult mai usor, cu implicatii mult mai grave.

Ramane ca si pana acum: NU ACTELOR CU CIP! Mai e timp sa ne facem buletine dupa modelul clasic, nu pana in ianuarie, ci pana in iulie 2011.  Cu cat mai repede cu atat mai sigur, caci “sunt vicleni, vicleni, vicleni”, vorba Parintelui Adrian Fageteanu.