Solidaritatea sarbilor fata de episcopul Artemie. Peste o mie de persoane la Sfanta Liturghie de duminica

Mai mult de 1000 de persoane din intreaga Serbie au participat la Sfanta Liturghie pe care a savarsit-o episcopul Artemie duminica (8/11/2010 – prima zi de post pe calendarul neaggiornat) in biserica Sfantul Ioan Botezatorul din satul Ljuljaci.  Episcopul a vorbit despre marele bici al ecumenismului.

Episcopul de Raska si Prizren, Artemie, a mai declarat ca decizia Sinodului Bisericii Sarbe de a “restabili ordinea” intre calugari este anormala si neavenita.

Pe langa acuzatia mincinoasa de deturnare de fonduri, fericitul Episcop Artemie mai este acuzat scandalos de crima, de catre fostul episcop de Hertegovina, Athanasios Gieftits. “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor” (Matei 5, 10).

traducere dupa: https://aktines.blogspot.com

4 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnul sa-i dea putere si rabrade, si spor duhovnicesc.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin,
    Buna seara,

    Postul Nasterii Domnului a început pe 28/11/2010, pentru sârbi.
    Te rog sa modifici, s-a strecurat o greseala, în articolul postat.

    In noaptea Sf.Andrei, 29 - 30 noiembrie 1938, Capitanul Miscarii Legionare Corneliu Zelea Codreanu împreuna cu 12 camarazi au fost strangulati de slugile internationalei jidovesti, inclusiv de catre criminalul rege jidovit Carol al II-lea de trista amintire.

    Sa ridicam o ruga fierbinte pentru Capitan si pentru toti legionarii care au luptat pentru Biserica lui Hristos, pentru Neam si Tara.
    Vesnica lor pomenire!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru o clarificare a textului este bine de mentionat ca, asa cum mentiona Mos Ioan, prima zi de post a fost pe 28.11.2010 si este prima zi de post dupa calendarul ortodox neschimbat, adica dupa calendarul iulian.

    Dumnezeu sa lumineze mintea mai marilor Bisericii si sa le dea vointa si putere sa lupte impotriva innoirilor si inovatorilor din Biserica lui Hristos.

    Doamne ajuta!

  1. Pingback: STIRILE ZILEI (29.11.2010) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*