Sinodul Permanent al Greciei: ”Cardul cetateanului” nu trebuie sa contina sub nicio forma, in mod vizibil sau invizibil, numarul 666

Sinodul Permanent al Greciei a fost informat de catre Presedintele Comisiei Sinodale pentru Probleme Dogmatice si Canonice, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit al Filipelor, Neapolei si Thasos, Prokopios, ca in dupa-amiaza zilei de luni 15 noiembrie a.c. au participat la o sedinta in Palatul Sinodal Comisia Sinodala pentru Probleme Dogmatice si Canonice, Comisia Sinodala Speciala pentru Drepturile Omului, membri ai Guvernului Greciei si oameni de stiinta specializati si experti, atat din domeniul dreptului, cat si din domeniul informaticii avand ca obiect studiul emiterii “cardului cetateanului”.

In urma acestei consfatuiri au rezultat urmatoarele concluzii:

1. Guvernul avanseaza in inlocuirea actului de identitate (actual) eliberat de politie cu “cardul cetateanului”, a carei tehnologie o va pune nefalsificata si vor fi protejate drepturile cetatenilor de actiunile de delict public. In acest card vor fi cuprinse doar datele din actul de identitate al detinatorului.

2. Se asteapta din partea serviciilor autoritatilor de stat sa propuna la inceputul anului 2011 spre dezbatere publica, si deci si Sinodului Permanent, un proiect de text referitor la conditiile tehnice si juridice ale emiterii “cardului”.

3. Din partea membrilor Comisiilor Sinodale s-a subliniat ca Biserica este datoare sa vegheze la libertatea persoanei si sa apere integritatea credintei. De aceea:

a) “Cardul cetateanului” nu trebuie sa contina sub nici o forma, in mod vizibil sau invizibil, numarul 666.

b) De asemenea, sub nici o forma nu trebuie sa se violeze libertatile personale.

4. Reprezentatii Guvernului Greciei au declarat ca sunt de acord cu observatiile membrilor Comisiilor Sinodale ale Bisericii si vor tine seama de acestea.

Acestea fiind date, Sfantul Sinod asteapta redactarea de catre serviciile competente a proiectului referitor la emiterea “cardului cetateanului” pentru a-si exprima in mod responsabil pozitia.

De aceea recomanda clerului, monahilor si credinciosilor sa astepte ultima luare de pozitie a Sfantului Sinod.

†  Sfântul Sinod Permanent
Atena 17 Noiembrie

Comentariul Romfea

In stare de asteptare Sfantul Sinod in privinta “cardului cetateanului”

Sfantul Sinod se afla in stare de asteptare in privinta “cardului cetateanului”, dupa ce ieri, seara tarziu, a avut loc la Palatul Sinodal o consfatuire cu participarea mitropolitilor, a juristilor si a reprezentantilor guvernului, in cadrul careia a reiesit ca inca nu exista proiect de lege care sa legifereze aceasta chestiune.

Informatii ale romfea.gr mentioneaza faptul ca Secretarul General al Ministerului de Externe care a participat la consfatuire a subliniat mitropolitilor ca inca nu a fost redactat un proiect de lege corespunzator.

De asemenea, Secretarul General al Ministerului i-a informat ca atunci cand guvernul va fi redactat proiectul respectiv de lege va informa Sinodul Permanent si va tine seama de eventuelele contestatii si nelinisti ale Bisericii.

Traducere Mihail Ilie

sursa: Graiul ortodox

 

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cu regret trebuie sa va spun ca este o minciuna. deja angajatilor din politie si armata li s-a dat cardul cetateanului incepand cu luna august si fara a li se cere consimtamantul. aici nu exista si carte de identitate si legitimatie de serviciu pentru acesti angajati; exista un singur document care tine locul ambelor. drept consecinta cei care le-au refuzat au fost dati afara. secretarul minte cu nerusinare iar sinodul o scalda. ce iar nu se spune este ca aceste carduri au cip incorporat. exista si aici cativa ierarhi care lupta impotriva acestei inregimentari dar sa nu credeti ca sinodul lor se deosebeste cu ceva de al nostru.

  2. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    N-am sa inteleg niciodata lasitatea romanului.Probabil Dumnezeu ne-a pedepsit,fiindca in BOR nu exista o atitudine transanta cu privire la actele biometrice.Se tace... si iar se tace,pe nervii nostri,bineinteles.De lucrul acesta
    m-am lamurit,insa raman uimita la lipsa de compasiune a unor "crestini" ce nu inteleg durerea sau pierderea aproapelui!Colac peste pupaza aud "jurnalisti moralisti tip zero-TV sau irealitatea-TV,care se baga-n seama si,mai mult decat atat,afirma cum ca Sf. Cruce nu ar avea efect benefic pt. alimente,iar daca o persoana cu credinta spune ca prin rugaciune ne putem salva,i se tranteste telefonul in nas.Ce sa ne mai miram(nici pe bloguri,nici in media,nici la serviciu etc. etc.) nu am invatat sa fim uniti.Dezbinarea ne va distruge!Sa nu ne mai miram daca maine ne vor pune cipurile.Sa invatam de la greci sa fim uniti si in lupta si la durere si cel mai important,in dragostea crestineasca(chiar daca gresim)!Pot pacatui grav daca n-am parte de blandetea prietenilor!Hristos nu este ceva abstract,ci lucreaza si prin oameni.Masonii paduchiosi si impotenti mintali au castigat o batalie prin dezbinare,prin absurditatea acestor legi privind biometria.Sa nu dea Domnul sa castige si razboiul,fiindca suntem si noi raspunzatori!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratii greci nu au "beneficiat" de experienta comunismului si implicit nu realizeaza ca pe langa inscrierea numarului 666 in actele personale, e vorba si de limitarea libertatilor fundamentale primite in dar de la Dumnezeu. Indosarierea electronica va aduce cu sine constrangerea libertatilor materiale si apoi contrangerea libertatilor duhovnicesti.
    In cel mai bun caz, grecii vor obtine scoaterea numarului diavolului din cardul cetateanului dar nu dupa mult timp acesta va reaparea sub o alta forma. Ceea ce pentru crestini este o profetie despre rau (666), pentru altii este o implinire a asteptarilor lor.
    Sfanta Treime, Maica Domnului si Sfintii Marturisitori sa ne aiba in paza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*