Participant la fatidicul simpozion de martirologie, Razvan Adolf Codrescu se da in stamba cu un articol denigrator la adresa legionarilor, pentru a-si apara jidanii lui, adevaratii ucigasi ai istoricului Nicolae Iorga. Articolul este plin de minciuni, denigrator si la adresa marelui istoric, pentru a-l pune intr-un conflict fata de idealurile comune cu cele ale legionarilor, iubitori de neam si Ortodoxie. Cerem delimitarea si mustrarea acestui personaj abject care are tentatia diavoleasca de a se pretinde un aparator al nationalismului si ortodoxiei romanesti. Lup in piele de oaie. Mai jos aveti adevarul despre asasinarea lui N. Iorga.

ASASINAREA marelui carturar Nicolae Iorga de catre un grup de legionari necontrolati este tema favorita a dusmanilor Miscarii Legionare. Problema nu este atat de simpla pe cat incearca sa arate istoricii comunisti si nu numai ei. (…)” Asasinii lui Iorga “se pare ca au fost manipulati de KGB si serviciul secret britanic – nu s-au predat. Echipa ucigasa a considerat ca profesorul, ajuns consilier al Regelui, este autorul moral al asasinarii Capitanului. Adevarul despre cine i-a indemnat pe asasinii lui Iorga si Madgearu este foarte greu de stabilit acum. Nu putem insa sa nu mentionam suspiciunea ca asasinatul a fost opera serviciilor straine care aveau tot interesul sa compromita Miscarea Legionara. (…)”

(Din dosarul alcatuit de Tiberiu Lovin, Aldine Nr. 169, România Libera, 26.06.1999)

“Nu, categoric nu. NICI NICOLAE IORGA SI NICI VIRGIL MADGEARU NU AU FOST UCISI DE CATRE LEGIONARI. De ce? Fiindca Iorga si legionarii gandeau la fel! Se completau reciproc intru slujirea intereselor eterne si legitime ale Neamului! (Parcurgand comparativ, si fireste nelimitativ, spre pilda, «Carticica sefului de cuib» a lui Codreanu si «Discursuri parlamentare» a lui Iorga, va dumiriti indata.)
Aceea insa, careia atat Miscarea Legionara cat si Nicolae Iorga ii erau profund incomozi, intrucat ii demascau public obiectivele si actiunile antiromanesti, era puterea iudaica. Instapanita absolut pe Rusia. Prin lovitura de stat iudeocomunista din 1917 ( Lenin – Ziderblum – precum si Stalin – Djugasvili – sunt evrei!).
Asadar, daca Evreii ajunsesera stapanii Statului sovietic, iar N.K.D.V.-ul (K.G.B.-ul) este Organ de Stat, teza potrivit careia Traian Boieru (seful asasinilor fizici ai marelui savant Roman) era, de fapt, agent sovietic, infiltrat in Miscare ca membru cu scopul de a o compromite, nu tine deloc de domeniul fanteziei. Ba dimpotriva !… Ba dimpotriva!…
Si, nota bene: Iorga si Madgearu au murit asasinati de una si aceeasi echipa (Traian Boieru)…’’*

*)Pasaj din cuvantul public adresat de dr. Radu Mihai Crisan  domnului profesor Ion Marin Almajan la data de 15.10.2007.


Stimate Domnule Profesor ION MARIN ALMAJAN
INTRU DUMNEZEU INAINTE!

Ingaduiti-mi, va rog, intai de toate, sa va multumesc. Si s-o fac din intregu-mi suflet.
Traire si Slujire de adevarat Roman!: Asa va dezvaluiti inimii mele. Cuvantul ce-l adresati iubitilor ai Dumneavoastra „prieteni si tovarasi de drum, de rug”. Cutremurarea launtrica pe care o ati simtit ori de cate ori aveti in palma bobul de grau. Credinta nezdruncinata intru venirea timpului si pentru celelalte biruinti ale Eminescului. Si-atatea alte efigii de simtire. De gand…

Ma adresez, iata, eu nevrednicul, Domniei Voastre. De ce? Cu ce indreptatire?
Acum putine zile v-ati „marturisit indoctrinarea dar si pasiunea(;) pentru istorie”. V-ati adresat Domnului Profesor Ion Coja. Si, fara nici o partinire, sincer, l-ati intrebat: „i-au omorat legionarii pe I.G. Duca, pe Iorga, pe Madgearu si pe (Armand) Calinescu? Motivele invocate le stiu. Sau cel putin le stiu pe cele oferite de istoriografia romaneasca. Considerati ca omorul si siluirea, batjocura in cazul lui Iorga, pot fi justificate omeneste, crestineste si nu in ultimul caz al dreptatii?” Adaugand imediat: „As fi foarte onorat daca mi-ati raspunde”.
N-am cunostinta daca Domnia Sa v-a raspuns. (Chiar daca m-as bucura mult s-o fi facut.) Nici nu-mi arog dreptul de-a va raspunde eu in locul Dumnealui. (Nu-l am!) Va vorbesc, asadar, numai si numai in nume propriu. Ca de la semen la semen. Ca de la pasionat de istorie la pasionat de istorie. Ca de la roman (eu) la Roman (Dumneavoastra). Si va impartasesc strict opinia mea personala. Nimic mai mult . Nimic altceva.

Da, in ce-i priveste pe I.G. Duca si Armand Calinescu. Au fost omorati de catre legionari. (Motivul, care nu ma sfiesc s-o spun le face cinste legionarilor, este lamurit, in chip onest si documentat,  de catre cercetatori precum Ion Coja – in articolul Nicadorii, publicat in Saptamana romaneasca, An II, nr. 51, 16-22 noiembrie 2006 –  si Serban Milcoveanu – in volumul Atentatul din 21 septembrie 1939 contra lui Armand Calinescu si epoca 1930-1950, Editura TCM Print, Bucuresti, 2004 -).

Nu, categoric nu, in privinta celorlalte doua personalitati. Nici Nicolae Iorga si nici Virgil Madgearu nu au fost ucisi de catre legionari. De ce? Fiindca Iorga si legionarii gandeau la fel! Se completau reciproc intru slujirea intereselor eterne si legitime ale Neamului! (Parcurgand comparativ, si fireste nelimitativ, spre pilda, «Carticica sefului de cuib» a lui Codreanu si «Discursuri parlamentare» a lui Iorga, va dumiriti indata.)
Aceea insa, careia atat Miscarea Legionara cat si Nicolae Iorga ii erau profund incomozi, intrucat ii demascau public obiectivele si actiunile antiromanesti, era puterea iudaica. Instapanita absolut pe Rusia. Prin lovitura de stat iudeocomunista din 1917 (Lenin – Ziderblum – precum si Stalin – Djugasvili – sunt evrei!).
Asadar, daca Evreii ajunsesera stapanii Statului sovietic, iar N.K.D.V.-ul (K.G.B.-ul) este Organ de Stat, teza potrivit careia Traian Boieru (seful asasinilor fizici ai marelui savant Roman) era, de fapt, agent sovietic, infiltrat in Miscare ca membru cu scopul de a o compromite, nu tine deloc de domeniul fanteziei. Ba dimpotriva Domnule Profesor!… Ba dimpotriva!…
Si, nota bene: Iorga si Madgearu au murit asasinati de una si aceeasi echipa (Traian Boieru)…

Cu cele mai alese sentimente de admiratie si recunostinta,
Radu Mihai Crisan

Bucuresti,
15 octombrie 2007

sursa: Foaie Nationala

 

ASASINAREA marelui carturar Nicolae Iorga de catre un grup de legionari necontrolati este tema favorita a dusmanilor ML. Problema nu este atat de simpla pe cat incearca sa arate istoricii comunisti si nu numai ei. (…)” Asasinii lui Iorga “se pare ca au fost manipulati de KGB si serviciul secret britanic – nu s-au predat. Echipa ucigasa a considerat ca profesorul, ajuns consilier al Regelui, este autorul moral al asasinarii Capitanului. Adevarul despre cine i-a indemnat pe asasinii lui Iorga si Madgearu este foarte greu de stabilit acum. Nu putem insa sa nu mentionam suspiciunea ca asasinatul a fost opera serviciilor straine care aveau tot interesul sa compromita Miscarea Legionara. (…)”

(Din dosarul alcatuit de Tiberiu Lovin, Aldine Nr. 169, România Libera, 26.06.1999)