Manevra nereusita a vrajmasilor, prin intermediul OTV

Am asistat la o piesa de teatru de prost gust a unui alt bufon, pe nume Silviu Alupei, colaborator al revistei Rost. Acesta, purtand toate semnele unui indracit a prezentat pe taraba de can-can-uri de la O(zero)tv niste hartii care sustineau cea mai mare aberatie din ultima vreme despre Parintele Justin, anume ca ar fi sechestrat; si mai ales de calugari basarabeni.  Televiziunea  ZEROTV preia toate mizeriile si pe toti nebunii care vin cu stiri bomba! Asta o stim cu totii! Nimic din ce a debitat domnul Alupei la OTV nu este adevarat si oricine poate verifica la fata locului. Parintele nu raspunde unor astfel de oameni de nimic si ar trebui ca nici noi sa nu le dam vreo importanta.

Cei care au fost tot acest an si care merg de acum incolo la Parintele Justin pot da marturie ca Parintele ii primeste pe toti, chiar daca numarul lor atinge sute si sute. Parintele Justin nu a fost si nu poate fi sechestrat. Este cea mai proasta gluma; insa facuta cu plan pentru atacuri josnice la adresa manastirii si a Parintelui. Dumnezeu sa le surpe toate planurile de vrajmasie, iar pe noi sa ne tina incredintati ca Parintele este calauzitorul nostru pe calea mantuirii. Sa ne rugam sa ni-l tina bunul Dumnezeu inca multi ani de-acum incolo.

62 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce apare pe Otv? Nu am tv nu pot verifica ...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    despre ce este vorba. io nu urmăresc otv?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    despre ce este vorba? io nu urmăresc otv

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar cine, Doamne iarta-ma, se uita la OTV? Iar daca din greseala ajung pe acel asa zis post tv, cine poate sa creada tot teatrul ce se joaca acolo? Sa fim seriosi, un bun crestin evita o astfel de pornografie intelectuala.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da ce s a mai intamplat?:D

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari lui Victor Roncea pentru interventia de la otv!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pe otv era un papagal care sustinea ca iustin parvu a fost sechestrat de niste calugari de peste prut.intoxicare?asteptam comunicatul de la petru voda.nu cred ca demersul de la otv e fara o miza..

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa fim seriosi. Astazi Pr. Iustin a venit la o clinica din Suceava, pentru un control medical unde a binecuvantat pe angajati si a impartit carti. Din cate stiu eu el face pogramul la Manastire ca doar e staret.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Sfinte ca nu s-a întâmplat nimic rau cu Sfintia Sa Iustin Pârvu.
    Am primit un telefon, acum câteva minute, prin care mi se comunica vestea de pe OTV, cum ca Parintele Iustin a fost ridicat de politie. Am ramas fara grai.
    Acum, ca stiu ca este o alarma falsa, mi-am revenit.
    Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatal sa fie cu Parintele nostru iubit Iustin si cu noi toti.Amin!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    A intrat in direct domnul Victor Roncea si a dezmintit minciunile domnului Alupei.Nu mi-a venit sa cred ce minciuni spuneau astia de la otv care, probabil au fost dezimformati.Doamne ce marsavie !

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu au fost minciuni nevinovate.dupa cum scrie cineva mai sus s a raspandit acest zvon ca ar fi fost ridicat pana si de politie.moguluii si slugile lui felix si vantu nu dorm!si nu l au la ficati pe Parinte!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    M-a anuntat si pe mine un amic de diversiunea de la OTV. Dezinformatorul a fot Silviu Alupei, colaborator al revistei Rost. Cu o lectie prost invatata, manipulatorul spunea ca Parintele Justin nu mai este staretul Manastirii Petru Voda, ca a fost sechestrat de niste calugari si maicute, carora le-a inventat si niste nume si ca Parintele este ascuns prin munti, in locuri secrete, in care au acces numai initiatii. Atatea enormitati nu mi-a fost dat sa aud vreodata. Chiar acum cateva zile cativa prieteni au fost la Parintele Justin, unde au primit mangaiere si sfatuire. Si nu l-au cautat prin pesteri!
    Pe ce se baza Alupei? Pe niste adrese trimise, chipurile, de credinciosi, ce purtau numarul de inregistrare al Patriarhiei, continand toate minciunile de care v-am pomenit. Si inca ceva, zelosul colaborator al Rost-ului cerea SS Daniel sa faca "ordine" la Manastirea Petru Voda. Spre linistea lui Puric, idolul sefului sau, Claudiu Tarziu.

  13. ieromonah savatie

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiati ca tot raul vine de la calugarii din Republica Moldova? 🙂 Interesant lucrat. Tocmai acum.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne pazeste-ne de diavolul dezinformarii !

  15. negulescu mirela

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In general atunci cand raspandacii fabrica zvonuri de acest gen , se urmareste ceva ,probabil vor sa demonstreze ca la Sfanta MAnastire Petru Voda ,este sat fara caini si dezordine totala.De ce ?ca sa intervina Patriarhul si sa -l demita pe parintele Staret Iustin Parvu.Doar neascultarea se sanctioneaza si iute asa sa-l inlocuiasca pe preotul nostru iubit.Daca MANASTIREA PETRU VODA exista aceasta se datoreaza acestui om extraordinar ,un mare duhovnic.
    Pe cine deranjeaza ca lumea se duce la aceasta manastire ?
    Raspunsul este acesta pe cei rataciti si care nu mai au nimic cu sfanta biserica.Este jenant ,in loc sa ne ocupam de lucrurile serioase am ajuns sa taram si pe marii nostri duhovnicii in scandaluri inexistente ,inventate de minti perverse.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DIN UNELE SURSE REZULTĂ CĂ PATRIARHIA VA EVOCA NEASCULTAREA DE BOR A MĂNĂSTIRII PETRU VODĂ...ŞI DE ACEEA SE VOR LUA MĂSURI...RĂMÂNE DE VĂZUT CE SE VA ÎNTÂMPLA....

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @IOAN
      Nu este cazul sa spunem ca Manastirea Petru Voda e din BOR, sub Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Insa a lupta contra cipurilor si impotriva ecumenismului nu inseamna a fi schismatic, asa cum zicea zilele trecute Andrei Kuraev despre anti-ecumenismul parintelui Savatie Bastovoi.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pe Alupei il cunoastem destul de bine.Vine in fiecare duminica la Biserica legionara "Ilie Gorgani",duminica acesta in caz ca vine la slujba,il vom interpela si noi in legatura cu acesta problema.Suntem curiosi sa aflam cam cum stau lucrurile.Danut "Senzationescu" face parada cu masonul de Lucian Iordanescu,dupa ce noi i-am publicat carnetul de mason pe site,au fost presiuni enorme pt stergea acelui articol.Cred ca domnii acestia ne confunda cu anumite carpe,uite ca noi suntem LEGIONARII LUI CODREANU!!!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      sa-l trimiteti la Petru Voda.. sa stea de vorba el insusi cu Parintele Justin vreo 2, 3 ore si sa se sature sa mai spuna ca Parintele primeste oameni doar o ora, o ora jumate.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @IOAN

    Serios?!?Chiar atat de nebuni sa fie?!Fereasca Dumnezeu...

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Scandalul cred ca vine din alta parte.

    http://garduldefier.wordpress.com/2010/07/26/articol-incendiarmasonii-de-la-langa-dan-diaconescu-partidul-poporului-sau-partidul-masonilor/

    Nu se asteptau ca Lucian Iordanescu sa fie dat in vileag

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    deci ma bufneste si rasu, in ce hal au ajuns nenorocitii astia .....incredibil, ce ii duce mintea !
    tot astia au dat zvon si atunci ca a murit,dar cu ce interes ???? ce ccred ei ca rezolva daca se preteaza la asa ceva? niste mizerii !!!!

    Ma miram eu cum fac ei o emisiune cu cipurile si sa aduca la curent ca in Germania sunt obilgatorii.... pai sunau tot felu de indivizi platiti de ei, sa induca in eroare, ca mafioa jidoveaswca,ca biblia e o facatura scrisa de evrei, fiecare cu parerea lui, printre care mai erau si 2-3 pareri bune, si ca de final, chipurile suna omu potrivit, potrivit pentru ei,ca sa linisteasca pe prosti, zice ca va veni imparatia de 1000 de ani,exact cum zic sectarii, dupa care barbu sare si el si zice, da, un raspuns excelent,trebuie sa vina si vremea aia, sa fie pace pe pamant, 1000 de ani de pace si intelegere..... aia va fi pacea falsa, antihristica, toti or sa zica ca a trecut apocalipsa,dar abia atunci va incepe....

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa ce s-a intamplat cu dl Coja ne asteptam la orice.Alupei vine de ani de zile la Gorgani,sta la toata slujba.Dar nu stiam ca si asta o luase razna.Din contra,parea un om bun,nationalist,luptator.O sa incercam sa filmam discutia(daca doreste)macar sa-si ceara scuze pentru asemenea aberatii.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de ziua sf Dimitrie cel nou au venit in Bucuresti si 2 maicute de la Petru Voda,imputernicirea(delegatia) semnata de chiar parintele Justin fiind expusa la vedere alaturi de suvenirurile aduse spre vanzare cu acest prilej.de dragul parintelui dar si pt mireasma sa nepamanteasca am cumparat cateva sticlute cu mir si ,intreband pe maicute despre parintele,acestea mi-au zis ca dansul se simte bine si ca si-a mai revenit cat de cat cu sanatatea,ca se poate si intra la dansul pt o binecuvantare si ca sta jos la manastirea de maici unde dansele il ingrijesc cu drag.
    deci putine sanse sa fi fost sechestrat in cele cateva zile scurse de atunci,mai ales ca zvonuri urate legate de curajosul nostru parinte au mai fost lansate si a 2 a zi de pasti anul acesta cand parintele era internat parca la Cluj iar eu fiind la Sihla aud chiar in curtea manastirii,dimineata,cum niste pelerini strigau in gura mare ca au primit telefon ca a murit parintele.
    sa fim deci atenti pe cine ascultam si cui dam crezare si sa ne rugam Domnului sa ne ocroteasca de lucrarea cea rea a vrajmasului iar parintelui Justin ii dorim sanatate si zile indelungate!!!

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://garduldefier.wordpress.com/2010/11/05/ce-legatura-are-domnul-senator-iulian-urban-cu-vaticanul/

    Incercati dvs sa explicati aceste lucruri...noi numai pricepem nimic...

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mmmmm.....de unde pana unde legatura cu...? ...Sunt acolo , calugari basarabeni....?

    Mmmmm...si...ce vroia sa insemne ca...e "sechestrat"...? Nu s-a precizat...? Adica...parintele ar vrea sa umble prin lume...sau...sa fuga de la Manastirea Petru-Voda....si...nu este lasat...?

    Tocmai spunea parintele Iustin....in acel interviu recent :

    [ ".......traim intr-un veac al minciunii si al inselarii, incat nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumam, toate sunt modificate si nefiresti. Se lucreaza cu informarea si dezinformarea in asa grad, incat nici tu nu mai stii care este partea reala a lucrurilor. Ca sa distingi azi adevarul de minciuna e greu si pentru oamenii duhovnicesti si cat de cat asezati; este nevoie de o mare atentie si trezvie, sa ne cunoastem inamicul ce ne sta inainte. Este insusi tatal minciunii si isi aduna in laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucreaza si pe care le compromite neincetat. Ei folosesc astfel de tehnici pentru un scop foarte important – sa induca confuzia ...." ]

    ....asa ca...ce sa ne mai miram....?

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am trait ca sa o vad si pe asta..si inca altele care ne asteapta! Bineinteles ca nimic nu este intamplator. Pr. Iustin este un ghimpe in coasta multora iar lupta sa si a Mr.Petru Voda impotriva ''sistemului'' deranjeaza foarte tare iar ''stapanii'' profita de orice televiziune de 2 bani ca sa faca valva si sa starneasca panica ..ba mai mult ca Patriarhia sa ia pozitie..stim noi de care pozitie! Nu am niciun respect pentru asa-zisii ''jurnalisti ''care nici macar nu au decenta sa verifice o informatie inainte de a o publica..sau nu vor sau poate, cine stie, sunt doar niste marioneta in mana papusarilor! Dumnezeu sa ne intresca si sa-l tina sanatos pe Pr.Iustin multi ani ca mare nevoie avem de dansul!

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt mai putin de doua luni pana la introducerea noilor tipuri de carti de identitate, cu cip. Pentru schimbarea cartlor de identitate in vederea detinerii unei noi carti de identitate de acelasi tip (fara cip), dar cu un nou termen de valabilitate, se poate declara pierdut prezentul act si se solicita eliberare altuia, care sa va ajute in actiunile viitoare: tranzactii imobiliare, mutari....
    Pentru doritori, va recomand sa faceti acest lucru cat mai repede, pentru a nu avea surprize dupa 1 ian 2011.
    In timp, prin post si rugaciune, Dumnezeu va aseza lucrurile spre sporirea noastra si intelegerea a ceea ce este in jurul nostru.
    Doamne ajuta.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pana la urma prin aceste zvonuri false ii raspandesc numele parintelui si il fac mai cunoscut in tara . deci au inceput cu stangul . niciodata nu prea poti sa il termini un om daca faci mare tamtam la tv . din contra faci lumea sa se informeze si mai mutl de aceea persoana .
    daca e sa o luam pe aceasta cale multa lume a aflat despte parintele Iustin Parvu de la otv si astfel mai multi oameni stiu de el , acum depinde ce informatiii au primit despre sfintia sa

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nici eu nu am tv dar din auzite ii stiam cat de cat mai seriosi. Si Dan Diaconescu mai vrea sa si condideze la functia suprema in stat. Oare chiar nu i-o fi rusine asa un pic ?

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihaela
    Ar fi bine sa renunti la a denigra pe calugari. Vezi sa nu cazi in cele pe care le judeci.

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am vazut intamplator acea emisiune...a fost foarte scurta. Cred ca pe realizator l-a luat suflul senzationescului...a preluat un zvon si l-a aruncat pe post. Din punctul meu de vedere se face mult zgomot pentru nimic.

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @matei Da, si eu cred la fel. Mai mult, cred ca Alupei a fost intoxicat pentru a-l compromite.
    Nu prea are sens ce-a facut Alupei, sa dea pe post o "stire" care putea fi negata la 10 minute dupa aceea de catre telespectatori. Daca aveau de gand asta ii taiau telefonul lui Victor Roncea. Dar, evident, nu au facut-o.

    OTV este o televiziune plina de mizerii, dar care televiziune nu este? ProTV, A1, PrimaTV, A3? Nu-s fan OTV, si nici macar TV, dar OTV ramane singura televiziune la care poate oricine sa ea telefon si sa intre in direct. Si eu cred ca asta este lucrul care deranjeaza cu adevarat. Si recentele campanii anticip, Codex Alimentarius, etc... Deranjant, nu?

  32. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-ti fie rusine zero TV!!!Azi pe data de 6.11.2010 am sosit de la Manastirea Petru-Voda si spun cu mana pe inima ca Parintele Nostru Drag,Cuviosul Iustin este bine!!!
    Cine te plateste Otv-ule diavolesc,nu cumva marionetele masonice din afara,in scopul aruncarii samantii dezbinarii intre fratii ortodocsi?!Eu,personal,cred ca da!Sa-ti fie rusine Alupei,lup in piele de oaie!

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu OTV-ul este de vina pentru ineptiile debitate de cei din studio! Acest Alupei este un nenorocit care a executat un ordin al cuiva ,oare al cui ? Parintele Iustin deranjeaza pe multi pupincuristi ai regimului,inclusiv pe seful BOR,Daniel,deci nu este de mirare ca se incearca denigrarea parintelui pe orice cale si prin orice mijloace!!!Sa mergem cit mai multi la manastirea Petru Voda,sa fim alaturi de parintele Iustin in batalia pe care o poarta pentru apararea romanilor si a ortodoxiei !

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma bucur ca nu ati cazut in capcana.Paunescu a fost executat.Avea multa apa in tesuturi.Isi iubea tara si poporul ca si parintele Iustin.Unul acuzat ca este comunist iar celalalt legionar.Vor sa distruga toti oamenii valorosi si sa ramana o masa amorfa.Au planuri pentru toate situatiile.La o emisiune in direct Paunescu a spus ca ajuns acasa nu putea cobora din masina ,o durere de sale i-a paralizat picioarele.Atunci am stiut ca este vizat.Atacul poate fi cu mana libera sau armata,cu un corp impungator,taietor ,arma de foc,spray cu substanta toxica ce produce moarte instantanee sau cu efect intarziat prin imbolnavire ce include suferinta adica tortura.Foarte multe persoane sunt dotate cu spray-uri.Totul este difuz nu poti acuza pe nimeni mai ales ca li se spune ca este vorba de o persoana nebuna.Asa apare frica.Planul este diabolic.Nu spuneau ei ca nu se vor manji pe maini cu sange ce vor face un plan in care ne vom omora intre noi.Eu trec prin astea si am asistat la persoane care au patit la fel.Din exterior nu am sesizat pana nu mi s-a intamplat mie.Atunci am privi inapoi si am vazut cum au reusit sa implice biserica pentru a o compromite.Cu mai multi ani in urma la mitropolia din Iasi s-au pus camere de supraveghere.Si deodata persoane care veneau zilnic au inceput sa dispara.Lipseau o perioada de cateva luni apareau damblagiti si dusi mai mult pe sus sustinuti de cate doua persoane si ulterior venea vestea ca au murit.Daca va ingadui Dumnezeu va voi scrie mai multe.Eu am obligatia sa fiu nebuna si violenta.Acum au dat pe casa scarii cu ceva parfumat cu mult fum ca o ceata m-am umflat pe loc si nu pot respira ametita ca nu ma pot concentra.Alupei citea dintr-o revista despre parintele Ioanichie Balan despre boala suspecta.S-a intamplat acelasi lucru.De la o nebuna violenta ii mananca porumbeii din palma ca eu asa ii hranesc.Va rog sa-l protejati pe parintele Iustin.Nu-l expuneti.Fac tot ce pot sa-l termine.Se folosesc de crdinciosii de buna credinta si ii manipuleaza.Daca se poate sa nu iasa la hram pentru a se proteja.Liturghie poate savarsi si in chilie cu un antimis.In telefonul mobil un Nokia 3120 classic aveam un card de memori de 8 Gb.Intai mi-au sters sonorul de la un video clip ce ii compromitea iar apoi cu telefonul la mine in mana mi-au sters fotografii si clipuri.Telefonul nu raspundea la comenzi.Am pus cardul pe laptop se vede pana unde l-au golit.Sunt supravegheata electronic.Nu pot trimite mesaje email tastatura nu raspunde la comenzi dar pot sa scriu in WordPad.Complici sunt medicii.Sunt ani de cand ma haituiesc ca pe un caine si nu au reusit sa ma duca la nebuni.I-au pornit pe toti impotriva mea dar nu degeaba.Fiecare a primit cate ceva.Unei persoane careia i s-a retinut permisul de conducere in alt judet pentru o perioada ceva cu lunile i-a fost dat inapoi dupa mai bine de o saptamana.Asta dupa ce s-au intocmit actele si au fost inregistrate.Cine sunt astia de pot asa mult?Creaza o dezordine ordonata si bine controlata in care se incaiera toti intr-un fel de nebunie generalizata.Inca odata va rog protejati-l pe parintele Iustin.Manastirea are suficienti preoti foarte bine pregatiti ce pot indruma crestinii.Sa aiba acces doar cei sporiti ce se ridica jumatate de metru de la pamant cand se roaga pentru restul sunt mult prea buni preotii manastirii .Elvira

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Elvira Vultur

    D-na,daca este adevarat ce spuneti dvs,este deosebit de grav...dar,fara sa fiu rautacios s-au malitios la adresa dvs,ceea ce spuneti este dovada unei credinte putine...Parintele are suficienta protectie de la Domnul...oamenii de genul sau au atins sfintenia inca din viata...au omorat pacatul...NOI TREBUIE SA AVEM MULTA CREDINTA SI TREBUIE SA LUPTAM CU INDARJIRE!!!Peste Domnul nu trece nimic...cand sunteti atacata la un asemenea mod mergeti la biserica sa va rugati...Dumnezeu o sa va raspunda intr-un fel sau altul...nu ne lasa pe niciunul de izbeliste...in aceste clipe cumplite nu trebuie sa ne fie frica de moarte,dupa cum spunea si Capitanul:"Pe noi logdna cu moartea nu ne inspaimanta..."Lui Dumnezeu,nu-i plac lasii si prostii...si ei sunt foarte speriati de forta noastra...stiu destul de bine la ce mod vom raspunde daca se va folosi violenta extrema impotriva noastra...50 de ani la nivelul istoriei nu reprezinta nimic...aici ma refer la gruprurile de partizani din munti...si pe ei asta ii sperie...sa nu apara din nou alti partizani...de data acesta nu vor mai lupta ca atunci...nici noi nu suntem prosti sa luptam cu toate armele la vedere...si noi dispunem de anumite lucruri care la momentul oprtun le vom folosi cu maxim de eficienta...in cazul in care isi pun in cap sa reediteze un nou fenomen Pitesti...

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    A UITAT TOATA LUMEA CA FRICA ESTE UN MARE PACAT?Sa ne fie frica cand vom ajunge in fata Domnului,nu o sa ne fie frica de niste lesinati de oameni condusi de Diavol...pe Diavol il distrugi imediat daca te increzi in Dumnezeu cu toata fiinta ta...daca ati intrat in acest razboi trebuie sa va comportati ca atare...ca niste soldati in prima linie...

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    ( e ultimul comentariu pe care il mai scriu...)

    E clar ca nu voi mai posta nici aici.....Ne despart foarte multe ...legate de minte...inima...principii...atitudine in general...dar si fata de semeni...si care , in fond...care fac parte tot din Dreapta Credinta - zic eu...

    Iti dai seama ce paradox : adica...sunt ( suntem ? ) impotriva Sistemului...care urmareste si aplica ingradirea libertatii omului...si...cu oarecare speranta (ca putem comunica cei cu aceleasi idei si Credinta )....ma refugiez virtual....unde ? ....intr-un loc ...in care la fel ! imi este ingradita ~ cenzurata libertatea ! - de exprimare....si...mai cu seama , cand...repet : nu am adus hula la adresa lui Dumnezeu...nu am folosit cuvinte triviale...nu am exprimat blasfemii...ci...pur si simplu mi-am exprimat o opinie...parere....; si ,mai cu seama ca...odata facuta publica...ar fi putut veni unii cu argumente...care sa ma poata indrepta daca gresesc....Pentru ca...in afara de informare prin articole...eu asa vedeam rostul comentariilor : de a ne spune deschis parerea ( indiferent care este ) si...fara cearta...fara jigniri...ura...mandrie...ci cu argumente pertinente...sa ne indreptam unii pe altii....sa ne foloseasca.....! Pentru ca...nimeni nu le stie chiar pe toate...si nimeni nu detine Adevarul absolut...Cat traim...tot invatam...

    Eu vazusem in "Aplogeticum"...nu doar un "simplu site"...mai ales ca este legat si de Manastirea Petru Voda ...!

    Sigur ca sunt mahnita...dar nu disperata...; sunt calita cu astfel de dezamagiri ( tot mai frecvente in ultimul timp...) ...si , intelegand vremurile...sunt pregatita...cel putin din acest punct de vedere....

    Iertare !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Iertare, sora Mihaela. Dar nu-ti este de folos aceasta polemica. Mai bine am folosi timpul pentru a ne ruga sa impiedice Domnul astfel de denigrari. Nu vrea nimeni sa te cenzureze sau sa suferi din cauza noastra. Nu vrem sa-ti agonisesti pacate si ocari in plus de la altii. Fii pe pace.

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Ca sa intelegi exact cum sunt ( cum simt si gandesc ) :

    - efectiv mi-au dat lacrimile cand am vazut scris : "Iertare, sora Mihaela " . Sper din tot sufletul ! si imi doresc ca gandurile si intentiile voastre...sa fie sincere !
    - ca sa ne intelegem bine : nu aveam pretentia sa-mi postati acel prim comentariu de dimineata ! ( sa-l faceti public...adica...) puteati doar sa-l cititi...si...sa va dea de gandit....! Reactia mea a survenit in momentul in care voi mi-ati facut public raspunsul vostru...la un comentariu al meu nepostat...si de natura a induce intr-o oarecare eroare cititorii...Sper sa intelegi asta...
    - nu a fost in intentia mea de a genera vreo polemica...( mai ales de genul celora care nu sunt de nici un folos...)
    - e bine sa mai recititi ceea ce am scris in acele comentarii...si sa reflectati...! Nu sustin cu tarie...dar...poate...intr-o oarecare masura...am dreptate....si anumite stari de fapt...se pot indrepta !

    Iertare de la tine (~ de la voi...) cer si eu !!!

    Doamne ! iarta-ne si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...dreapta Credinta !

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-i de-a bunul Dumnezeu sanatate parintelui Justin Parvu si sa-l apere de tot raul asa cum l-a aparat si pana acum .Amin.Slava lui Dumnezeu

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Adica...am fost sincera cand am spus ca m-a impresionat si chiar mi-au dat lacrimile cand am citit : "iertare"....Unii nu reusesc sa spuna....nici chiar sa scrie !...acest cuvant...nici macar... fie el si ca pe un simplu clisheu...conventional....dar'mite sa-l mai si constientizeze...sau sa-l simta...
    ( Da...mi-am pastrat "sufletul de copil"...si... ma impresioneaza multe...)

    Sper ! si-mi doresc din suflet ! - repet - ca intentia voastra de a nu-mi fi publicat acele comentarii ...sa fie doar ! una legata de... grija fata de mine...pentru a ma ocroti ( "Nu vrem sa-ti agonisesti pacate si ocari in plus de la altii" ) si nu cumva din mandrie...sau din lipsa capacitatii de asumare a unor greseli( pe care,firesc...le facem cu totii...) ..realitati ...sau ca...unii crestini , de buna-credinta.....de exemplu...mi-ar fi putut da dreptate....

    Oricum...Dumnezeu stie.....ce este in sufletul fiecaruia !...si este martor.....

    Imi pare rau...dar....nu voi mai posta ...nu pentru ca as fi suparata....ci , pentru ca...asa cum sunt eu....si mai ales in aceste vremuri...nu-mi place sa fiu ingradita...."cenzurata"....sa scriu...doar "ce convine"....E posibil sa mai am unele pareri pe care sa le exprim si sa le sustin...sincer,deschis...si...sa nu poata fi postate....tot pentru..." a nu-mi atrage pacate si ocari din partea altora"...chiar daca eu,mi le asum !.... Poate n-o sa ma credeti...dar...in viata mea...mi-am asumat dinainte riscurile...si...nu prea am facut compromisuri.....; nu m-am trezit vorbind ( ca aici...de ex...dar...am simtit ca ...ar trebui...) ci...atunci cand mi s-a cerut parerea...am spus deschis...exact ce gandesc....Si - repet - cu toate riscurile pe care mi le-am asumat...am vazut...am simtit ca...manifestandu-mi acest fel de a fi...( sincer,deschis,fara minciuni,fara viclenie...) Dumnezeu m-a aparat...si m-a ajutat !

    Repet : am o idee fixa : fara sa nu recunoastem adevarul ( chiar daca ne doare ) si fara sa ne asumam greselile.... fara a fi smeriti...rabdatori...intelegatori ~ toleranti ...milostivi fata de semenii nostri....fara a respecta parerea fiecaruia ( fara sa fim de acord ...dar nici sa devenim agresivi....) .fara... "inima buna si Dreapta Credinta " !....cred ca...nu avem nici o sansa...nici aici ...nici dincolo....!
    Si...asta...pe langa toate...pentru ca...sunt atribute ~ virtuti ale unui adevarat crestin ortodox...pe care vrajmasul...oricat efort ar face...nu ar fi in stare....nu este capabil sa le manifeste....( poate doar sa imite...sa simuleze....dar...cine este cinstit...si..."curat cu inima"...simte !...spoiala...imitatia....inselaciunea....)

    Iertare !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Mihaela
      Pe langa faptul ca am vrut sa te proteajam, nu am vrut sa te lasam nici sa propagi o idee gresita, lansata doar de bolnavii de conspiratii si denigrari. Cel mai frumos este sa mergi personal la Parintele Justin, sa stai la rand si sa vezi care este realitatea. Tu ti-ai dat pur si simplu cu parerea din auzite. Au facut-o si altii si normal ca nu publicam astfel de lucruri pentru ca in primul rand sunt neadevarate, iar apoi va sminti oameni nevinovati. Asa cum Victor Roncea i-a adresat acelui lup indemnul de a merge cu camera de filmat la manastire si sa vada realitatea, asa te indemn si pe tine, iar apoi vei putea vorbi din propria experienta.
      Dumnezeu sa te ierte si pe tine.

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        @Mihaela
        inca ceva: in acel prim comentariu faceai referire la monahi, monahii in general ca sunt asa si asa... si dupa cum ti-am zis.. nu vroiam sa admitem o denigrare a monahismului... e chiar necrestinesc.

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Orice sfat veti sfatui risipi-l-va Domnul; ca iarasi de veti putea, iarasi veti fi biruiti, caci cu noi este Dumnezeu".-,, Cand Dumnezeu a zis omului: "Stapaniti pamantul" a avut in vedere stiinta care este un dar divin. Depinde de om cum o foloseste, in bine sau in rau. Fiti convins insa ca orice ar inventa omul, daca este folosit impotriva vointei lui Dumnezeu, impotriva firescului, impotriva binelui, va fi rasturnat cu puterea celui Preainalt. Nimic nu poti sa stapanesti fara voia lui Dumnezeu. Nu trebuie sa ne ingrozeasca vraja cu care vin ei acum spre noi. Comunismul ne persecuta, ne constrangea sa facem ce nu vrem- Ii inseala cu usurinta pe cei lipsiti de educatie religioasa, ca nu s-a facut jumatate de secol asa ceva, ii inseala cu bunuri materiale, apoi pe naivii care alearga dupa senzational. Oamenii sunt derutati intrucat Dumnezeu ingaduie multe. Il lasa pe om sa cerceteze multe, sa se ispiteasca, sa se scufunde in intuneric pentru a avea de unde se intoarce. Dar sa nu uitam ca Hristos este puterea si ca El hotaraste toate, ca in mana Lui se afla totul. Ceea ce fac magii de la New Age e praf si pulbere in fata lui Dumnezeu."

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    otv=oligofreni tampiti vagabonzi care le debiteaza creierul ala defect numai idei meschine si diabolice.

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ma ierte Dumnezeu dar si aici va ''razboiti'' fratilor? Iar vad comentarii rautacioase sau altele cat mai ''pioase''...oare de ce se ajunge aici? Pe majoritatea blogurilor/site-urilor ortodoxe este acest duh al vrajmasiei...Haideti mai bine sa gandim obiectiv si sa ne rugam mai mult, nu sa despicam atat de mult firul in 4! Nu soara Mihaela? Sa-mi fie inca o data cu iertare dar am urmarit si am observat ca mai peste tot in urma comentarilor tale se tulbura apele! Haideti sa fim mai cumpatati.Doamne ajuta!

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Imi raspunzi :

    [ "Inca ceva: inca ceva: in acel prim comentariu faceai referire la monahi, monahii in general ca sunt asa si asa… si dupa cum ti-am zis.. nu vroiam sa admitem o denigrare a monahismului… e chiar necrestinesc.si dupa cum ti-am zis.. nu vroiam sa admitem o denigrare a monahismului… e chiar necrestinesc. " ]

    Uite ce este....

    Ti-am mai spus : si in general ...dar mai cu seama in aceste vremuri....nu ma pot asocia...comunica.. decat numai cu oameni sinceri...deschisi...lipsiti de mandrie ...CINSTITI ! ( atat cati sunt...)

    Nu agreez...."smecheriile ".....De aceea, nu agreez nici Sistemul ! : pe langa considerentele religioase...nu este cinstit....sincer....ci,dimpotriva viclean...si nu recunoaste nimic....! Si...de aceea , nu mi-ar place sa fac parte din el....
    Cam tot din aceste motive...nu-mi place nici Danion....care este prietenul vostru....! ( dar...caruia,nu-i port resentimente...)

    Trebuia sa postati "acele " comentarii ale mele ( nu numai ..."unele"...)....pe care mi le asum ! pentru ca toti care citesc sa inteleaga exact ceea ce am spus si sa aprecieze....chiar daca in defavoarea mea....Ori...cand voi spuneti : " inca ceva: in acel prim comentariu faceai referire la monahi, monahii ..." ....oamenii isi dau frau imaginatiei...si pot sa inteleaga orice....

    Dar...( din nou ! ) ca si in cazul Sistemului ! si la voi ! functioneaza morala din acea fabula a lui Alexandrescu... :

    " ...Dreptatea...? aaaa...da...dar nu si pentru catei !...."

    Ceea ce am spus eu...au fost doar niste simple pareri , presupuneri ( am precizat asta ! ) si...FARA SA DENIGREZ MONAHISMUL !...am exprimat doar niste simple constatari....particulare...izolate....
    (Am mai spus : este o mare diferenta intre constatare ( marturie ) si...judecata...! In urma judecatii...se emit si sentinte...verdicte...)
    Ori eu...nu am emis niciodata verdicte.....! ( a se compara cu multe din articolele voastre...ca si , de altfel , atatea comentarii...in care sunt judecati...incriminati unii sau altii...si se dau verdicte....) In parerile pe care mi le-am exprimat...sincer...direct...in masura discernamantului...a credintei...am incercat sa-mi mentin obiectivitatea....

    Dar, de ce aminteam despre acea morala a fabulei : Imi spuneti mie ca..." nu este crestineste "....sa-mi exprim o parere...niste presupuneri ...niste constatari....Bine....daca voi considerati asa....imi asum...si imi cer iertare ! Dar...asta tot nu justifica faptul ca nu mi-ati postat acele comentarii (si din acest "motiv" )....cand...ati postat atatea altele...mult mai grave ! care intra exact in aceeasi categorie....dar...in schimb , nu aveau legatura ...cu voi...)

    Dar ...pentru voi ! ( si pentru toti aceia carora le-ati postat comentariile....! ) "este crestineste"...sa judecati ! ? : mitropolitul...patriarhul... ( parintele Nechita )...si multi altii...care...din cate stiu...nu li s-a dat inca anatema.....
    Deci : pentru voi..."este crestineste" ? ( si pentru ceilalti...? )
    Sau...pozitia voastra este net superioara ( se apropie de...) ? si...deci...in consecinta...va permiteti.....sa judecati....si sa dati verdicte.....este..."crestineste"...?

    Sau....este...necrestineste...doar ...cand are legatura...cu voi...?

    Si....sa va mai spun ceva : eu...( asa cum sunt...) ca sa ma simt cu inima curata...usoara...constiinta impacata...as posta acest comentariu....

    Iertati-ma ! pentru ca spun ce gandesc....( dar... nu pot altfel...! )

    Doamne ! iarta-ne....si...ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Mihaela
      Ce-ti pasa tie de ce scriu altii? Apreciaza ca am vrut sa te protejam, insa tu l-ai luat ca pe un afront. Apreciem ravna ta si daca te-ai aduna mai mult in idei ai fi de folos mai mult fratilor care citesc acest blog si comentariile tale. Hai revinoti si traieste bucuria sarbatorilor care vin. Doamne, ajuta!

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ai dreptate, Mirra. Si eu am spus acest lucru, si anume ca site-urile ortodoxe numai impaciuitoare nu sunt. In plus sunt multi care posteaza idei paranoice, fara nici o suparare pentru cei care se simt. Pentru garduldefer am de asemenea o observatie: in primul rand nu stiam ca exista biserici "legionare". E ceva mai mult acolo decat la bisericile "ortodoxe". In al doilea rand: legionarii nu au rezistat 50 de ani in munti ci cel mult 10 ani si aia chinuiti (am tot respectul pentru sacrificiul lor-asta daca nu au omorat oameni-nu cunosc istoria aceasta ascunsa de comunisti prea bine, tot ce stiu e despre sfintii inchisorilor care insa au depasit legionarismul din cate stiu eu). In al treilea rand, cei de la sri care probabil citesc aceste site-uri chiar nu mai pot de frica nostra-probabil rad si cu spatele cand ne vad asa infierbantati impotriva unor lucruri fata de care nu avem nici un control noi (vezi cazul cipurilor).
    Hai sa fim seriosi!

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mirra !

    Draga mea ,

    Intr-adevar...eu sunt mai analitica...si...de regula, ma aplec si asupra detaliilor.....pentru ca...acestea constituie intregul... ! ( poate de aceea imi repugna superficialitatea...) Dar...parerea mea este ca...mai ales ! in aceste vremuri...trebuie sa fim foarte atenti fata de tot ce se spune...ce se petrece in jurul nostru...si...este chiar indicat ! de "a despica firul in patru "...pentru ca...asa cum spunea si parintele Iustin....acum sunt tehnici...instrumente...moduri de manifestare si de aplicare...mult mai subtile...mult mai rafinate in scop de inselare....si...deci, si riscurile de a cadea....mult mai mari....

    Sunt sigura ca stii....ca...apele limpezi...ca de clestar..."nu se tulbura"....

    Nu ma deranjeaza ce-mi spui....si...sa-ti/mi fie iertat ! pentru ca.... "in realitate" eu am reperele mele...

    Te rog sa nu o iei ca pe o lauda !!!! - Eu asa am fost intotdeauna...! : Am spus ce-am gandit...nu am mintit...nu am umblat cu smecherii ~ viclenii...linguseli...Am recunoscut cand am gresit...si...mi-am cerut iertare ( nu scuze...) M-am comportat astfel...chiar si cand exista riscul ca puteam pierde un mare interes....si....sa stii ca...fiind astfel...am avut mai putine necazuri....( nesemnificative) si...mai mult ! de castigat....si...culmea ! foarte putini dusmani....Dumnezeu mi-a ajutat ! Slavit fie numele Lui ! Acest fel de-a fi al meu....mi-a atras multi amici...prieteni...( si clerici si mireni ) si... respect nu numai din partea lor...dar si din partea - culmea - ! a unora cu pozitii inalte...bogati...si...mai putin ortodocsi...crestini....
    Nu sufar de cultul personalitatii...si nici nu sunt paranoica....dar...daca ai un minim de luciditate...discernamant....poti sa-ti dai seama cand esti tratat cu indulgenta - ca un nebun - sau ...cu mila ...ingaduinta...sila...sau cu...respect....simpatie....dragoste...Asta se si simte ! Si...nu numai ca atitudine...dar si cu ajutor...atunci cand soliciti....!
    Ma comport sincer...firesc...fara fasoane...~ fitze....( sobra...dar...si foarte vesela ) si nu am urmarit sa atrag simpatii....sau..."sa fac impresie ~ poza buna " ; nu ma laud si nu ma mandresc....si...toate astea...nu ma fac sa ma simt..."mai speciala"....sau..."imbunatatita"....dar...sunt fericita sa constat ca... am multi prieteni...amici ( din absolut toate categoriile sociale ! ) care ma suna mereu...ma invita...deci...semn ! ca...."nu-i tulbur" si ca se bucura de prezenta mea....Multi imi spun : " tu esti binevenita oricand ...la orice ora din zi sau noapte...." Si care...numai cand am schitat un gest...o vorba...au sarit sa ma ajute...
    Ce-ti spun...este din realitate !...Asa ca...parerile care se emit virtual ~ pe bloguri...nu le pot lua ca repere...atat timp cat nu stiu cine scrie...cine se afla in spatele unor id-uri...nick-name-uri....asa incat...logic...nu-mi pot da seama de factura celor care "se tulbura"....

    De asemeni...eu nu am avut niciodata incredere in zicala " Daca iti spun 10 ca esti beat...du-te si te culca..." ....Experienta mi-a demonstrat de multe ori contrariul...( iata - inclusiv pe bloguri...) si...s-ar parea ca ..in viitor... cei care se vor opune Sistemului...vor infirma cu atat mai mult !...aceasta zicala...

    Bine ca nu "tulbura apele"...alti comentatori....cum ar fi...( ca sa dau un exemplu mai recent...mai sus...) "Elvira vultur"....

    Draga mea ! nu m-am suparat...dar...am o personalitate foarte accentuata...si nu-mi place sa las lucrurile in ceata...nelamurite....

    Iarta-ma ! si... iti doresc sincer : numai bine !

    Doamne ! iarta-ne...si ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    - Bine !
    - Daca repeti ca ...intentia a fost numai aceea de "a ma proteja"....va cred ! apreciez ! si va multumesc ! Dar...pe viitor...lasati-l pe Dumnezeu sa ma protejeze....! si...oferiti-mi libertatea de exprimare - fara selectie ~ cenzura ! ( daca se poate...)

    Iertati-ma !

    SA FIM IN PACE !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihaela-,,Tacerea este un dar"

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru !

    Siiiii....pentru tine...?

    Din pacate....de aceea am ajuns unde am ajuns si s-au intamplat atatea... am vazut...am auzit...si-am ramas indiferenti : unii nu au avut ce sa spuna...altii nu au putut....altii nu au fost lasati ....iar altii au considerat cum spui tu....

    Si...pe de alta parte....din aceste motive....sau numai din parte....am ajuns sa stam atat de prost...si la capitolul "comunicare"....

    Dumnezeu....a impartit daruri !....dar.... nimeni nu a fost inzestrat cu toate....

    Personal....am preferat pe "acei" care nu au "acest dar" ! ( pentru ca....in cazul celorlalti...nu sunt ..."vazatoare cu duhul"....) si...de asemeni... "cainii care latra"....fata de cei care tac...si doar te privesc....

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihaela

    Sa imi fie inca o data cu iertare, nu am vrut sa judec pe nimeni ci pur si simplu nu pot sa nu vad, sa nu simt, frustrarile sau micile rautati de pe aici...Ar trebui sa fim cu adevarat crestini, sa lasam orgoliul si superficialitatea si sa ne lasam apreciati de Dz, nu de lume! Asa sa ne ajute Dz pe toti! Doamne ajuta!

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mirra !

    ....[.... "Ar trebui sa fim cu adevarat crestini, sa lasam orgoliul si superficialitatea si sa ne lasam apreciati de Dz, nu de lume! Asa sa ne ajute Dz pe toti! ..." ]

    Sper ca..."Dz"...inseamna..."Dumnezeu"...nu...? sper sa fi inteles bine....

    Am vazut si am simtit ! ca...pana acum , Dumnezeu mi-a ajutat foarte , foarte mult !!! Fie slavit numele Lui !!!....Aproape tot timpul il simt in inima mea...in mintea mea...in preajma mea....

    Multi dintre crestini sunt porniti si isi doresc sa inainteze....pe drumul lung al "desavarsirii"....doar ca....ne mai poticnim...ne mai impiedicam...si...ar de mare folos...sa ne sprijinim...sa ne ajutam unii pe altii.....

    Doamne ! iarta-ne...si ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mirra !

    Si...inca ceva : "frustrari"..."mici rautati"...avem toti... ; mai multe...mai putine...mai mult sau mai putin justificate...pentru ca suntem oameni...si..."nu exista om far' de pacat..."

    Ca , de aceea zic :

    Doamne ! iarta-ne ! si...ajuta-ne....

    Sa avem inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am fost sâmbată şi duminică la Petru Vodă. Părintele e bine, nu e sechestrat sau ce se mai zvoneşte. Duminică a fost la slujbă, ne-a şi binecuvântat. Sănătate multă părintelui nostru drag! Doamne ajuta! Bucurii şi pace în suflet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*