Sinodul tâlhăresc:

Despre prigonirea episcopului Artemie

Interviu telefonic cu Parintele Theodoros Zisis, Profesor emerit de Patrologie la Universitatea din Salonik.

Ioan Vladuca: Binecuvantati, Parinte! Va rog sa ne spuneti cateva cuvinte despre prigoana dezlantuita impotriva Episcopului Artemie din Serbia.

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Episcopul Artemie, izgonit pe nedrept din episcopia sa si exilat intr-o manastire, se aseamana cu Sfantul Ioan Gura-de-Aur. Pe Sfantul Ioan Gura-de-Aur l-au urmat monahi si mireni in tot drumul sau. Si la Episcopul Artemie, acolo in manastirea in care l-au exilat, se duce lume, iar dusmanii Ortodoxiei au fost deranjati de aceasta.

Ioan Vladuca: In ce mod a inceput prigoana?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Statul sarb a cerut interpolului sa fie dat in urmarire generala Parintele Simeon – protosinghelul Preasfintitului Artemie. Se presupune ca atunci cand un stat cere urmarirea prin interpol, persoana urmarita este vinovata, fara proces. Asa a fost arestat de interpol si tinut 7 luni in inchisoarea din Salonik, fiind apoi supus judecatii celei mai inalte Curti a Greciei, anume Areopag, care i-a dat cistig de cauza Parintelui Simeon impotriva statului sarb. E mare lucru ca Areopagul a fost drept. Nu a luat in seama ca e statul sarb la mijloc.

Ioan Vladuca: De ce s-a desfasurat procesul in Grecia?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Pentru ca aici a fost prins. El venise la Facultatea de Teologie, unde isi facea teza de master. A fost prins in Facultate de interpol si arestat imediat, fara drepturi.

Ioan Vladuca: Ce acuzatie i s-a adus?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Delapidare din fondurile Mitropoliei Kosovo.

Ioan Vladuca: Va rog sa comentati aceasta acuzatie.

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Evident, este o acuzatie falsa. Nu au reusit sa aduca nici o dovada. Mai mult, exista un economist care se ocupa de Mitropolie. Nu se ocupa Protosinghelul, nici Episcopul.

Ioan Vladuca: Cine l-a acuzat?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: A fost acuzat de patriarhul Irineu si de Athanasie Jetfici care au impus sinodului sa il acuze; iar apoi acuzatia a fost preluata de statul sarb, care a cerut interpolului urmarirea Protosinghelului. Motivul arestarii Protosinghelului a fost ca sa il tina departe de Episcopul Artemie,  sa nu poata interveni in sechestrarea acestuia.

Ioan Vladuca: Cand a avut loc arestarea Parintelui Simeon?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: In urma cu opt luni si jumatate. L-au tinut arestat sapte luni, fara proces si fara probe.

Ioan Vladuca: Unde se afla acum Preasfintitul Artemie?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Acum, dupa caterisirea nedreapta, are domiciliu fortat. Episcopul Artemie a fost arestat cu ajutorul politiei albaneze musulmane la comanda noului episcop necanonic pus de sinod in locul Inalt Preasfintitului Artemie.

Ioan Vladuca: De ce il urasc masonii atat de mult pe Preasfintitul Artemie?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Pentru ca e Ortodox. Este impotriva venirii papei in Serbia, impotriva ecumenismului, pe fata, este impotriva intrarii Serbiei in UE si cere despagubiri pentru poporul sarb pentru atrocitatile comise in Kosovo.

Ioan Vladuca: Stim ca masonii lucreaza de obicei mai discret. Face omul un infarct miocardic, sau in cateva luni se imbolnaveste de cancer… De ce au lucrat pe fata impotriva preasfintitului Artemie?

Parintele Profesor Theodoros Zisis: E pronia lui Dumnezeu. Iar diavolul nu si-a mai putut stapani ura! A dat-o pe fata ca sa vedem! Ei nu isi mai dau seama ce fac, se vede din actiunile lor. O demonizare oarba. Se tem de Episcopul Artemie; el a trecut prin pericole de neimaginat si Dumnezeu l-a aparat. Nu pot intelege masonii cum acest om e atat de puternic.

Ioan Vladuca: Va multumesc mult! Va rog, un gand de incheiere.

Parintele Profesor Theodoros Zisis: Izgonirea Episcopului Artemie este foarte amara, foarte dureroasa, dar si foarte plina de nadejde, pentru ca readuce timpurile patristice, arata ca traim in epoca Sfintilor Parinti, din pricina provocarilor.

21 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  felicitari dlui Ioan Vladuca pt ideea acestui interviu! e f f dureros sa vezi ca a inceput prigoana antiortodoxa, ca suntem martorii unor vremuri apostate. sa ne intareasca bunul Dumnezeu in credinta si sa ramanem fermi in ortodoxie!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=8oha2j_zvlw

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sarut Mâna Sfinte Episcop Artemie!

  Sfântul Episcop Artemie le-a dat peste bot masonilor.
  Sfintia Sa fiind împotriva venirii Papei Benedict al XVI-lea în Serbia, împotriva ecumenismului, împotriva aderarii Serbiei la Uniunea Comunista Europeana, cerând si despagubiri pentru atrocitatile comise de albanezi în Kosovo, toate acestea i-a suparat rau pe dracii de masoni. Si pentru curajul de a lupta pentru Dumnezeu si Neamul sau Ortodox Sfintitul Episcop a fost pedepsit. Numai ca prin lupta cea buna pe care o duce si-a cladit, deja, cununa în Ceruri.
  Sa ne rugam pentru Sf.Episcop Artemie, pentru maicute si pentru toti cei care lupta alaturi de Sfintia Sa!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne Iisuse Hristoase, ocroteste-l pe Sfantul Episcop Artemie si pe maicile sale Trimite-le mangaiere cereasca celor de care lumea nu mai este vrednica!

  Preasfanta Maica si Fecioara Maria, alina tristete celor prigoniti de cei fara Dumnezeu. Ajuta-ne si pe noi sa avem curajul si taria Sfantului Episcop Artemie pentru a marturisi credinta ortodoxa.

  Hristos va invinge prin Sfantul Episcop Artemie si prin toti marturisitorii crestini. Fie ca exemplul acestui mare marturisitor sa ne calauzeasca. Impresionante au fost maicile care au avut taria de a canta in acele momente. Nu te teme turma mica! Hristos este cu tine, nu cu prigonitorii tai.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Multumesc mult pe interviu. Hristos a inviat.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Domnul il ocroteste pe Inaltul Artemie, nu se vor intari dusmanii asupra lui. Sa luam si noi pilda de la el si sa nu ne tulburam in fata celor care vor sa ne incalce cel mai sfant drept, acela de a ne pastra nepatat numele primit la sfantul botez. Sa respingem cipurile, ecumenismul si intelegerile de orice fel cu cei ce lucreaza faradelegea !

 7. Vulturul Legionar

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cinste marturisitorilor ortodoxiei. Fierbe fiara cu cei care il urmeaza. SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!!!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cinste PSF ARTEMIE. Sa luam aminte.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa stam bine,sa stam cu frica [cu atentie,de veghe],sa marturisim!Amin!
  Cu noi este Dumnezeu.

  ''Domnul esteluminarea mea si mintuirea mea;de cine ma voi teme?
  Domnul este aparatorul vietii mele;de cine ma voi infricosa?''
  (Psalmul 26)

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  da Doamne minte si lectie si unor ierarhi dintre ai nostri care incep sa semene cu masonii si criminalii care isi bat joc de credinta noastra.
  acesta este inceputul
  la noi vor incepe cu preotii buni ca ierarhii nu prea ai pe cine sa exilezi (Doamne iarta-ma)

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E grava situatia daca s-a ajuns pana aici.Oricum ecumenismul e o mare catastrofa. Dumnezeu sa-l intareasca pe Ps Artemie si pe monahi, dar si pe noi toti sa ne ajute sa le urmam exemplu.Doamne ajuta!

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor iertare dar lume a cam luat o razna.
  E clar ca oculta international avand la conducere pe satana vrea sa niveleze totul.
  Ecumenismul este o nivelare a credintelor si drumul pavat spre o religie mondiala.
  Toata lumea spune ca este o miscare (culturala).Poi daca este asa de ce o alta opinie fie si ea a unui episcop deranjeaza? Aici trebuie sa punem corect intrebarea.....Faptul de a aresta un episcop nu sublineaza altceva decat ca in spatele ecumenismului se afla ucenicii satanei care au fost deranjati.
  Trezi ti va voi nu vedeti ca orice om care incepe sa gandeasca este deranjant.Baietii vor o lume uniformizata si fara identitate.
  Cinste vladicului nu ar strica sa citeasca articolul toti vladicii ecumenisti.
  cu pretuire prietenul vostru

 1. Pingback: Sionistii au luat foc in urma acuzelor aduse de IPS Serafim de Pireu, pe baza Protocoalelor inteleptilor Sionului « † Apologeticum

 2. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 3. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 4. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 5. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 6. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 7. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 8. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

 9. Pingback: CONGRESUL EVREIESC EUROPEAN cere guvernului grec PEDEPSIREA iar Bisericii Ortodoxe a Greciei INDEPARTAREA IMEDIATA a Mitropolitului SERAFIM DE PIREU caci a vorbit despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … « Saccsiv'

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*