Diversiune? Romanii ar putea opta intre CI si actul biometric? Imaginea amprentei se va sterge dupa personalizare?

nn. Dintru inceput tinem sa va atentionam ca un mare pericol il constituie SEMNATURA ELECTRONICA, care daca nu va fi in cartile de identitate, tot va fi obligatorie, probabil pe un alt suport (card, stick); cat despre buna credinta a MAI, controlat direct de UE, nu ne putem pune vreo nadejde (ca si-n cazul Marii Britanii care a renuntat definitiv la actele electronice, cu siguranta au alte planuri in spate, mult mai diabolice).

Romanii vor putea opta intre eliberarea unei carti de identitate sau a unei carti electronice de identitate, forma si continutul fiind stabilite prin hotarare de Guvern, iar imaginile digitale ale amprentelor se vor sterge automat dupa personalizarea documentului biometric, conform unui proiect MAI.

Optiunea este prevazuta intr-un nou proiect de act normativ supus dezbaterii publice prin care se aduc modificari de substanta OUG nr.97/2005, privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

“Ministerul Administratiei si Internelor a luat act de propunerile, sugestiile si obiectiile formulate atat in timpul dezbaterilor care au avut loc in procesul parcurgerii procedurilor de transparenta decizionala in data de 20 august a.c., cat si prin adresele transmise pe adresa ministerului referitoare la Proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului pentru evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si pentru completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European”, informeaza, luni, MAI.

Prin acest proiect se urmareste crearea unui cadru juridic unitar privind aplicabilitatea actelor de identitate.

Potrivit noului proiect supus dezbaterii publice, cetatenii romani pot opta pentru eliberarea unei carti de identitate, a unei carti electronice de identitate fara impresiuni digitale (dar care permite utilizarea semnaturii digitale) sau a unei carti electronice de identitate care contine toate facilitatile si datele, inclusiv impresiunile digitale.

Astfel, prima carte de identitate (CI) sau carte electronica de identitate (CEI) se elibereaza la 14 ani, potrivit optiunii solicitantului, se arata in proiect.

De la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cartea de identitate va avea un format identic cu aceasta (fara a contine insa si date in format electronic), tip card, ambele documente fiind emise pentru o perioada de patru ani, pentru persoanele cu varsta intre 14 si 18 ani, respectiv 10 ani, dupa implinirea varstei de 18 de ani.

In noul proiect de act normativ sunt prevazute explicit datele cu caracter personal care se introduc in formatul tiparit. Acestea sunt numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a titularului, fotografia titularului, C.N.P, domiciliul titularului. Aceleasi date se vor regasi si in formatul electronic si, in plus, va include prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

Intrucat CI si CEI contin si alte date decat cele cu caracter personal, forma si continutul acestor acte de identitate se va stabili prin hotarare a Guvernului, cu avizul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, se arata in noul proiect de act normativ.

De asemenea, sunt prevazute reguli clare in privinta colectarii, utilizarii si stocarii datelor biometrice. Acestea se colecteaza numai cu acordul expres al solicitantului sau, in cazul minorilor si al incapabililor, numai cu acordul expres al unuia dintre parinti ori al reprezentantului legal, pentru a fi inscrise in CEI, in scopul verificarii autenticitatii acesteia si identitatii titularului.

Verificarea identitatii titularului CEI se va face prin compararea directa a datelor biometrice preluate de la acesta, cu ocazia verificarii, si a datelor inscrise in CEI.

Dupa personalizarea si transmiterea CEI la autoritatea competenta sa o elibereze, toate datele stocate in bazele de date de productie se sterg prin procedura automata. Imaginile impresiunilor papilare colectate cu ocazia depunerii cererii de eliberare a CEI se sterg prin procedura automata imediat dupa personalizarea documentului.

Procedurile de preluare a datelor biometrice, prin hotarare, cu avizul ANSPDCP vor fi stabilite de Guvern.

Prin acest proiect de act normativ se introduc reguli similare CEI si CI in cazul cartilor de rezidenta (CR) si cartilor electronice de rezidenta (CER) eliberate cetatenilor statelor membre UE si SEE si membrilor de familie ai acestora, cu diferente in ceea ce priveste valabilitatea documentelor (pana la 5 ani, 5 ani sau 10 ani de la emitere). Intrucat CR si CER se pot elibera inclusiv minorilor sub 14 ani, se instituie interdictia eliberarii CER cu impresiuni digitale in cazul acestora.

Totodata, potrivit proiectului se abiliteaza Imprimeria Nationala sa produca CI, CEI, cartile de alegator aferente acestora, dovezi de resedinta (care vor constitui anexa la actul de identitate, pentru a face dovada adresei de resedinta), CR si CER, iar CNUPPE din cadrul Directiei Generale de Pasapoarte sa personalizeze aceste documente (mai putin dovezile de resedinta).

Proiectul prevede ca proiectul-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a documentelor electronice se realizeaza pana la data de 31 martie 2011, respectiv ca aceste documente se pun in circulatie pana la data de 1 iulie 2011.

MAI a supus dezbaterii publice, pana in 20 august, proiectul de OUG ce reglementeaza folosirea cartii de identitate electronice si care prevede inclusiv definitia acestuia.

Ulterior a fost organizata o dezbatere in cadrul careia mai multi reprezentanti ai ONG-urilor pentru apararea drepturilor omului au criticat legislatia privind introducerea cartii de identitate electronice, sustinand ca aceasta contravine prevederilor Constitutiei si incalca dreptul la viata privata.

Membrii APADOR-CH au aratat ca nu se justifica prelevarea obligatorie de amprente cetatenilor, motivand ca oamenii ar fi tratati ca niste infractori. In plus, membrii ONG-ului au precizat ca nu exista dreptul de optiune al cetatenilor privind cartea de identitate pe care o vor primi, subliniind ca oamenii au toate garantiile sa se indoiasca privind respectarea drepturilor sale.

Nu in ultimul rand, reprezentantii societatii civile au criticat faptul ca prea multe institutii ale statului au acces la o multitudine de date personale.

Sistemul electronic de identificare a fost criticat si de reprezentantii altor ONG-uri prezenti la dezbatere, unii din ei invocand posibilitatea spargerii codurilor de acces ale cip-ului, altii referindu-se la informatiile insuficiente furnizate, pana in prezent, de MAI privind modul de functionare a acestor carduri electronice, iar altii criticand costurile ridicate ale investitiei, intr-o perioada in care prioritatile statului ar trebui sa fie altele.

Drept raspuns, comisarul-sef Sorin Balasa, de la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, a spus, in cadrul dezbaterii, ca procesul de amprentare pentru cartea de identitate electronica nu este asemanator celui aplicat infractorilor.

“Sunt dispozitive electronice, care retin imaginea digitala a amprentelor de la doua degete. Nu este o amprentare propriu-zisa, iar datele acestea nu sunt stocate intr-un sistem extern, ele sunt folosite doar in realizarea cartii de identitate si raman in cip-ul din acest document. Ulterior, ele pot fi folosite pentru a efectua comparatii, in caz de necesitate, intre datele stocate de cip si amprentele persoanelor care detin cadrul”, a spus Sorin Balasa.

Comisarul-sef a mai explicat ca cip-ul din interiorul cardului electronic functioneaza ca un procesor, care are mai multe partitii cu diferite niveluri de securizare. Astfel, amprenta cetateanului si imaginea faciala reprezinta cea mai securizata partitie si nu poate fi modificata.

sursa: Mediafax

Cititi si: DIVERSIUNEA M.A.I. Cu doar o zi inainte de mitingul impotriva documentelor biometrice, M.A.I. APARENT revine asupra deciziei de a ne obliga sa primim buletine cu cip

28 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Personal...nu cred !!! in..."chestia" asta...e cam...acelasi lucru....! DOAR ! se cauta ~ incearca :
    - niste capcane mai subtile...aparent permisibile...flexibile..."intelegatoare"...
    - crearea unui cadru legilativ care sa nu poata fi combatut ( inclusiv fara posibilitatea invocarii Constitutiei...)
    - demonstrarea ca..."nu s-a impus"...ci...s-a facut intr-un mod pasnic...democratic....prin dezbateri...~ dialoguri..."intelegere"....( si...ce mai conteaza o minoritate...care refuza sa "inteleaga"...sa...accepte....? ...niste..."extremisti...nebuni~arierati.....teroristi...sectari..." )

    OoooooFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF !!! (…..viata … meaaaaaa…)

    Eu cand va spun…..ca “noua carte de identitate” ~ cu cip…( care de fapt te reprezinta ca individ,persoana….) este de fapt…”pecetea”….voi nu….ca…: “mai este…pana acolo…”…voi nu…”batman…batman…”….
    Cu aceasta vei putea face diferite tranzactii…si…fara aceasta…de fapt “nu veti putea vinde…cumpara…nimic..” In afara acestei sintagme generice…cartea de identitate cu cip va fi – practic – indispensabila ! …oricarei actiuni….esti…legat de ea…in tot ce faci…in tot ce vrei sa intreprinzi…!
    Mai tarziu…( am mai spus ! ) implantul nu va fi decat o simpla ! formalitate…adica toate datele din cartea de identitate cu cip ( si din celelalte acte) …~ centralizate vor fi transferate intr-un cip cumulativ…ce va fi implantat…in corp…Degaeaba te vei mai impotrivi atunci ( care se vor trezi si-atunci…bineinteles…) va fi tardiv…!!! …ti-ai dat odata acceptul….ai semnat…te-ai lasat scanat…amprentat…etc….
    Aceasta este o mare capcana…inselatorie…!!!!!!!!!!!!!!!!! pentru ca totul sa mearga mai usor….Ganditi-va ! : daca ar fi spus de la inceput ca…toate aceste date centralizate vor fi cumulate intr-un cip ce trebuie introdus in corp…ar fi fost mai multa tulburare…impotrivire…Asa ca…trebuia recurs la o stratagema…la un mic compromis…la o etapa tampon…- confuza…dar care de fapt inseamna acelasi lucru…! pentru ca oamenii sa fie oarecum confuzi…sa se indoiasca…sa se contrazica….unii cu altii…sa nu fie prea clar….Ei bine…aici intervine “rolul” slugilor Sistemului…~ a lui antihrist…sa “lamureasca” ~ convinga lumea…ca…nu reprezinta ….”actul final~fatal” ~ pecetea”…ci…doar o…treapta…premergatoare….( da…intr-un fel este…dar…de fapt…inseamna acelasi lucru…e genul de “minciuna…adevarata ..” ; Cand …mai tarziu…te trezesti…si realizezi ca acesta nu a fost…doar…! “un simplu pas…”…ce poti sa mai faci ? Sa reprosezi cuiva…sa blestemi…? pe cine ? ….sau… sa te razvratesti fata de propria constiinta…ca nu ai fost atent…ca nu ai crezut…ca nu ai vegheat….pffff ! tardiv…tardiv…si…fara cale de intoarcere…de…”razgandire”….ireversibil….

    In fine…fiecare intelege ,crede ce vrea…si va face cum il va lumina Dumnezeu…cum ii va dicta propria constiinta…

    Iertare ! …poate ca…”limba pacatosului…adevar graieste”….Macar…reflectati…~ rumegati….inainte de a lua o decizie…VA ROOOOOOG ! DIN TOT SUFLETUL MEU !!!!

    ( Stiti…este exact ca in genul acela de seventa… de film…in care…intelegi…stii…incerci sa avertizezi…tipi…..dar…toti te privesc reprobabil…~ esti luat in deradere…nimeni nu te crede….si urli….cazi epuizat…. de durerea neputintei…)

    Imi asum ..toate comentariile ~ interpretarile voastre…. ; macar…am constiinta impacata…ca am incercat…

    Doamne ! iarta-ne…si…ajuta-ne….

    Sa aveti inima buna ! si…Dreapta Credinta !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...nu mai repet teoria cu "cele doua degete de la mana dreapta"...cu ajutorul carora ne facem...Sfanta Cruce....!

    ( Nu s-a explicat...justificat ! de ce nu...de la mana stanga...????????? )

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar de ce ziceţi că semnătura electronică e un "mare pericol"?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Vasile
      exista material destul pe acest site care sa-ti raspunda la intrebare. consideram ca semnatura electronica va fi modul de identificare in viitor.. cu sau fara acte, cu sau fara cip

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnul sa ne ajute sa fie asa, si sa nu fie doar o diversiune ! Dar, oricum, nimeni nu ne va pune la zid daca refuzam actele electronice, cu curaj, nadejde la Domnul, si pe riscul nostru.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    OF! DACA NU MI-AR TREBUI BULETINUL PE ICI PE COLO AS RENUNTA DEFINITIV ...CROTALII IN URECHI NU VOR SA NE PUNA? SAU UN SEMN CU FIERUL INROSIT PE UNDEVA ?
    SUNT IMPOTRIVA ACESTOR DOCUMENTE BIOMETRICE!!!!!!!!!
    VAI DE NOI!!!!

  6. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atentie!Sa nu cadem intr-o mare capcana!Societatile sioniste "sub acoperire" si-au dat seama ca romanii oarecum au inceput sa se trezeasca,insa ma tem sa nu ne surprinda din alt unghi si anume in problema cardului de sanatate,sistemului e-Romania si altele astfel de murdarii incat sa ne distraga atentia,inchipuindu-ne ca am scapat din plasa lor.Nu trebuie sa ne culcam pe-o ureche daca cumva am obtinut un "drept" la pastrarea intimitatii noastre ca persoane.Mai mult,in mass-media se idealizeaza din ce in ce mai pregnant pacatul desfranarii,al smecheriei ieftine etc.Sistemul iti da cu o mana o bomboana otravita si cu zece iti poate lua chiar viata.O vorba a spus Batranul nostru duhovnic,Pr.Adrian Fageteanu "sa nu primiti nimic","sunt vicleni,vicleni,vicleni!".Nu trebuie sa uitam aceste cuvinte niciodata!!!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pana cand nu vedem litera de lege, nu putem sa ii credem!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Celor care au uitat le amintesc ultima strofa din Imnul actual al Romaniei:
    ,,Preoti! Cu crucea-n frunte, caci oastea e crestina,
    Deviza-i libertate si scopul ei preasfant;
    Murim mai bine-n lupta cu glorie deplina
    Decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost' pamant."

    O conducere care nu simte ortodox, nici romaneste nu ne poate impune altceva decat satanisme, spre pierzarea sufletelor noastre. Cine sa ne ajute sa ne clarificam lucrurile? Cine sa-i lamureasca pe crestini?

    Una dintre fiicele regelui Mihai a luat cuvantul la mitingul de astazi impotriva documentelor cu microcip si a aparat cu demnitate Ortodoxia si crestinismul din aceasta tara. A cerut cu hotarare sa nu fie aprobate legi anticrestinesti, legi care sa puna in pericol mantuirea acestui popor. Cinste ei!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vasile !

    Semnatura electronica e cam... la pachet ...in tandem cu cartea de identitate cu cip....prin aceasta se urmareste eliminarea banilor de pe piata...si controlul absolut ! a ceea ce castigi...si a ceea ce consumi....
    Adica...te duci cu cardul la banca...apoi la magazin tot cu cardul...pe care il scaneaza...si iti iei ce ai nevoie...si in functie de cati bani ai pe card...( personal...nu am nici un fel de card...dar stiu ca asa functionaza...; procesul...e deja demarat....! ) Categoric ca acest card e in directa legatura cu actul de identitate biometric...in care sunt prevazute absolut toate datele tale...si..."esti in evidenta"...dar si...monitorizat...

    Ulterior...se va inlocui cardul ~ semnatura electronica...cu implantul in corp...( ca simpla formalitate ! ) si.... va fi suficient sa te duci la banca...la magazin...si iti scaneaza mana...fruntea....

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta....

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ioan !

    ..Ai spus : [ "Domnul sa ne ajute sa fie asa, si sa nu fie doar o diversiune ..." ]

    Stii...dupa...povestea cu "calul troian"...a iesit zicala : "Cand primesti un dar de la greci...sa te gandesti de doua ori...! "

    Normal ca fiecare isi asuma riscul...si e alegerea fiecaruia in parte...daca vrea sa devina mucenic a lui Hristos...sau...sclav a lui antihrist....Doar Mantuirea e individuala...!

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa ai inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "in noul proiect de act normativ sunt prevazute explicit datele cu caracter personal care se introduc in formatul tiparit. Acestea sunt numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa a titularului, fotografia titularului, C.N.P, domiciliul titularului."

    Sa inteleg, ca romanul va putea opta intre o carte de identitate, pe format tiparit, care nu va avea cip de nici un fel, si o carte de identitate electronica care va avea cip RFID (sau alt fel...), dar nu se vor mai cere amprentele ci semnatura electronica?
    Ce inseamna semnatura asta electronica???

    Am citit si inteles bine, se vor elibera si CI simple, pe hartie si atat? Asta ar fi bine!!! In formatul tiparit nu vad nici o capcana...
    Am inteles bine? A mai inteles cineva ca mine? 🙂

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @anca
      Daca se va vota acest proiect de lege atunci vom putea alege si CI fara cip, doar ca isi va schimba aspectul, semnand cu CI cu cip, dar fara cip.. Asa zice MAI.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin

    Multumesc pentru lamurire. pai daca au spus ca, va fi si CI fara cip, ca sa fie crezuti li se poate cere sa arate ca n-are cip nu? oricum nu pot pune cip in cartea de identitate fara sa se observe cipul, nu?
    iar noi cand vom cere CI specificam ca nu vrem cu cip, iar daca vor strecura cip fara stirea noastra, nu cred ca vom fi vinovati in fata lui Dumnezeu, nu?
    Eu cred, ca daca au zis ca o CI nu va avea cip, asa va fi.
    Doamne ajuta, asa sa fie, sa putem avea si CI fara cip.
    Doar si in MAI sunt ortodocsi, si or fi inteles de ce nu vrem cartile astea elecronice...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @anca
      La tehnologia existenta actula, pot sa introduc un cip, fara ca acesta sa fie observat. Insa nu vom fi raspunzatori daca o sa aiba cip, fara voia noastra. Important este ca in momentul in care facem aceste acte, sa fim atenti sa nu ni se ia amprentele, sa nu se scaneze irisul.. Este posibil ca sa se intample aceste lucruri fara sa ne dam seama... Dar sa nu fie cu acceptul nostru. Trebuie sa mai tinem cont de ce zicea Parintele Adrian Fageteanu: Sa nu mai luam nimic de-acum inainte, niciun fel de act nou. Caci sunt vicleni, vicleni, vicleni...

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mmmm.......

    [ "Sa inteleg, ca romanul va putea opta intre o carte de identitate, pe format tiparit, care nu va avea cip de nici un fel, si o carte de identitate electronica care va avea cip RFID (sau alt fel…), dar nu se vor mai cere amprentele ci semnatura electronica?
    Ce inseamna semnatura asta electronica??? " ] ( Anca)

    ........nu mi se pare in regula .....sa dai "semnatura electronica" pentru primirea actului de identitate normal....tiparit..."clasic"...De fapt...aceeasi smecherie !...o capcana !!!!!
    Am spus intr-un comentariu mai sus...parerea~certitudinea mea...legata de... indisolubila legatura dintre actul de identitate si semnatura electronica...( nu mai repet) Zic doar atat ca : fara semnatura electronica ~ act de identitate ....." nu vei putea vinde...cumpara nimic..."

    Si...in plus ! ...e posibil ca in acel act de identitate ...tiparit..."clasic ~ traditional " sa fie incorporat un cip...care sa nu fie ...la vedere....
    Deci : nu mise pare...ceva curat....cinstit...

    Parerea mea e ca se vrea sa se ajunga la ..."o formula"...in care...sa fie ingradite...argumentele contra...Adica...ceva in genul : "Hotul neprins...negustor cinstit"....Adica...stii ca...fura...dar... n-ai cum sa-l prinzi...n-ai cum sa demonstrezi....
    Cam...in felul acesta... se fac eforturi...sa se intocmeasca..."noul proiect de lege"....

    Am mai spus : "Dupa…povestea cu “calul troian”…a iesit zicala : “Cand e sa primesti un dar de la greci…trebuie sa te gandesti de doua ori…! ” ( daca sa-l primesti...sau...nu...)

    Si...la urma urmei...de ce asa o graba...o urgenta...ca toata lumea sa-si schimbe actele de identitate...incepand cu anul viitor ? Este aceasta..."o prioritate" a tarii noastre ? in...conditiile acestea de criza...? Pai...luand numai dupa aceasta graba...si ...tot e dubios...!

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin
    Lamuriti-ne cu semnatura electronica. De ce e un pericol. Aceste semnaturi se dau de cativa ani incoace la primirea permisului auto si apare imprimata ( electronic) pe permis. Eu cred ca pentri CI fara cip, tot electronic o sa semnam.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin

    Care e problema cu semnatura electronica? De ce intreb? Pentru ca de cativa ani ( 6-7) la eliberarea permiselor auto se da o semnatura elactronica, ce apare dealtfel si pe permis.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DUMNEZEU SA NE APERE ...SA PUTEM SCAPA DE ACESTE CIPURI...

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Vasile
    semnatura electronica este un cod generat de datele tale biometrice
    @Georgel
    semnatura pe care o dam pe un suport electronic sau care a fost scanata, se numeste semnatura digitala... nu este aceasta semnatura electronica

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor, am si eu o intrebare: de ce piuie aparatele de validat ale ratb la apropierea cartilor de identitate emise in ultimul timp? sunt electronice? nu se vede nici un cip. Ce date schimba astea cu ratb-ul? ne poate lamuri cineva?

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da....foarte interesant !...ceea ce semnaleaza..."anonim".....
    ....ar trebui verificat...lamurit...

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne !

    Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce ne va astepta.....nici nu stim multi dintre noi daca se va accepta chestia cu cipul la buletin...

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iertati-ma, fratilor! M-am alarmat poate degeaba. Azi am verificat cu mana mea si nu a piuit. Sunt dator o explicatie: am fost prins fara bilet si probabil pentru intimidare controlorul mi-a facut CI sa piuie. La coborare eram mai mult bucuros ca am aflat ceva nou si i-am spus ca nu stiam ca astea au ceva electronic in ele. Si mi-a zis ca au ceva si CI la fel ca si euro. Daca totusi stie cineva mai multe il rog sa ne spuna. Inca o data, iertati-ma!

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Iertati-ma fratilor, vad multe comenarii, dar nu vad nici o propunere de a face ceva. Ce se poate? Ce putem face? A comentat cineva mai sus ca "romanii au inceput sa se destepte". E putin adevarat, dar tb sa si luptam:) sau ma insel? Domnul sa ne luminze si sa ne povatuiasca

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si pana la urma s-a facut mitingul contra actelor cu cip prevazut pe 12.10.2010?Eu zic sa se continue demersurile si manifestarile,nu trebuie sa cedam acum si sa ne lasam" aburiti". Este doar o tactica a lor de a face pe oameni sa lase garda jos.Asta e parerea mea.In loc sa arunce milioane de euro pe CI inutile cu cip(astea actuale sunt f. bune) mai bine ar da banii aia la sanatate,invatamant si alte sectoare unde este nevoie ca tara se duce la vale.Mie mi-e frica,nu as vrea sa-mi pierd sufletul ca sunt slaba in credinta.Deci,solutia este unitatea crestinilor si PROTESTE!Doamne ajuta!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Traim timpuri foarte grele si daca toti romanii am fi uniti, am reusi cu ajutorul lui Dumnezeu sa se anuleze aceasta lege. Sigur ca Scriptura trebuie sa se implineasca insa se poate amana totul daca omul si-ar intoarce fata catre Dumnezeu!
    As vrea sa gasim solutii concrete, practic sa nu ne lasam aburiti de conducere dar e cam greu cand unora li se pare normal si eficient 🙁

  1. Pingback: Cica Buletinul biometric ar putea fi schimbat cu un card de identitate fara cip. Un nou proiect de lege al MAI, destul de ambiguu, privind noile acte de identitate electronice. UPDATE: Coalitia anti-cip considera manevra MAI o diversiune | Victor Roncea B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*