Relatiile dintre catolici si ortodocsi s-au adancit la nivel uman, prietenos si spiritual – si acesta este succesul principal al recentei reuniuni a Comisiei mixte teologice. Aceasta este opinia noului sef al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii “Crestinilor”, cardinalul de Kurt Koch.

Intr-un interviu telefonic exclusiv pentru Blagovest-info, cardinalul Koch, numit in post la 1 iulie acest an, a publicat avizul sau referitor la discutiile ce au avut loc la Viena, intre 20 si 27 septembrie, in cadrul Comisiei Internationale Mixte pentru Dialog Teologic intre romano-catolici si ortodocsi.

Textele pregatite pana in prezent vor fi considerate hartii de lucru, si in curand vor proceda la reflectii teologice mai profunde asupra rolului episcopului Romei in primul mileniu din istoria Bisericii.

Potrivit cardinalului elvetian, activitatea ambelor delegatii, la reuniunea de la Viena, ar trebui sa fie cu siguranta evaluata ca fiind “buna”.

“Dupa o saptamana de negocieri, ne-am adancit relatia noastra la nivel uman, prietenos si spiritual”, a spus Koch.

“La insistenta partii ortodoxe, noi am decis sa nu publicam niciun document final – a continuat seful Consiliului Pontifical.

Textele pregatite pana in prezent vor fi considerate hartii de lucru si in perioada urmatoare vor avea loc reflectii teologice mai profunde asupra rolului episcopului Romei in istoria Bisericii din primul mileniu”.

sursa: 3rm.info