Atentie! O carte eretica circula prin librariile ortodoxe: budha, krishna si alti pagani sunt numiti sfinti

Desi la prima vedere, mai ales vazand numele Sfantului Nicolae Velimirovici pe coperta, suntem tentati sa cumparam aceasta carte, vom fi surprinsi ca in interiorul ei gasim o nebunie de inselare, ceva mult mai grav si mai blasfemiator decat ecumenismul, monofizismul. Explicatia este ca desi acele cuvinte apartin Sfantului Nicolae Velimirovici, ele au fost scrise in perioada tineretii, inainte de a deveni episcop, dar ulterior Sfantul a condamnat toate aceste rataciri si a scris impotriva Europei babilonice, profetind toate caderile apusului la care suntem martori in aceste zile. Aceasta carte nu ne stirbeste cu nimic evlavia fata de Sfant, ci mai mult ne intareste credinta ca el este cu multa mai mare, daca a reusit sa propovaduiasca Ortodoxia scapand de toate acele rataciri. Mai jos puteti citi paginile cele mai concludente, revenindu-va sarcina de a respinge aceasta carte, de a o arde si de a o scoate, unde e cazul, din librarii, pangare ca sa nu fie pricina de propaganda new-ageista.

21 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma intreb cum oare ierarhul de Teleorman o fi dat binecuvantarea pt ac carte???

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumim de atentionare. 🙂

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum a fost posibil sa vada lumina tiparului o asemenea monstruozitate ?! Cred ca s-a facut cu "ajutor" masonic !

    Sa luam aminte la cele ce ajung la noi...unde vor sa ne traga ele !? Nu cumva vor sa ne atraga afara din Biserica Ortodoxa a lui Hristos, pastratoare si pazitoare a Adevarului lasat noua de Duhul Sfint prin Sfintii Parinti ?!

    DOAMNE AJUTA !

    Mircea

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, dar tot asa trebuie condamnata si Maica Tereza(catolica) care multi ani a fost in India si a cazut atita d adinc de sa si rugat in hramurile lor idolesti! Dar ea este considerat-a sfinta(sic)! Dar ,slava Domnului ca sfintul Nicolae Velimirovic a revenit si a vazut caderea sa si din cauza aceasta L-a si simtit Domnul! Amin!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca nu e scrierea Sfantului. Nu bate cu nimic din ce am mai citit. Probabil e o facatura, ori pt. discreditare, ori pt. a se folosi de autoritatea sa duhovniceasca si de neclintit in Biserica.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa cate am mai auzit, IPS Galaction da binecuvantare fara prea multa bataie de cap. Sigur nu a citit cartea.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca paginile scanate sunt rupte din context. Mai bine cititi cartea. Departe de erezie mi se pare. Doamne ajuta! Feriti-va de sminteala!!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Ovidiu

    De ce incepi cu "Cred ca...". Nu esti sigur? Tu ai verificat inainte sa vii sa ne minti aici?

    Daca din dragoste vrei sa acoperi greselile altora, nu prin minciuna (pacat) se face asta. (Dragostea daca nu e in Adevar nu e dragoste.)

    Doamne, ajuta! Feriti-va de minciuna!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dupa cum se poate observa din pagina 2 a cartii (poza 2 de mai sus) traducerea s-a facut din engleza dupa "The Agony of the Church" (1917), de Nikolaj Velimirovic.

    Cartea in engleza se poate gasi aici: http://www.gutenberg.org/cache/epub/20206/pg20206.html sau aici: http://www.scribd.com/doc/2400504/The-Agony-of-the-Church-1917-by-Velimirovi-Nikolai-18801956 iar paragraful ERETIC cu referire la budha, krishna s.a. este urmatorul:

    "Christianity has not to argue but to show you the saintliness in the flesh. Christ the saintly Lord, St Paul and St John, Polycarp and Leo, Patrick and Francis, Sergius and Zosim, St Theresa and hundreds of other saints. And if somebody thinks still that a few thousands of Christian saints are not a sufficient argument to show that saintliness is practicable, then the Church has still not to give her ideal up and to take as her ideal thousands of great and small Napoleons and Bismarcks, and Goethes and Spencers, or Medics and Cromwells or Kaisers and Kings--no, in the latter case it would be much nicer for the Church to point out the saintly men outside of Christian walls, like St Hermes and St Pythagoras, or St Krishna and St Buddha, or St Lao-Tse and St Confucius, or St Zoroaster and St Abu-Bekr."

    Nota: St in limba engleza este prescurtarea de la Saint care in romana se traduce Sfant.

    Asadar traducerea lui este corecta. Cartea este eretica si nu merita citita! Feriti-va de sminteala prin carti eretice!

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PS Galaction a dat binecuvantare pentru carti foarte bune chiar marturisitoare a ortodoxiei fata de alti ierarhi asa ca nu cred ca Ps a dat binecuvantare cu intentie. Cred ca nu a citit cartea .Cu siguranta asa s-a intamplat.Eu am cunoscut un parinte , duhovnic mare (Avva Teofil Badoiu) si avea o parare foarte buna despre Ps Teleormanului Galaction.PS o fi vazut titlul si faptul ca era scrisa de un Sf , probabil nu s-a gandit ca cineva poate publica o asemenea blasfemie. Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu gasesc in textul prezentat ca fiind eretic, nicio referire la monofizism. Pentru definirea monofizismului se poate vizita urmatoarea pagina web:http://ro.wikipedia.org/wiki/Monofizism
    Nu pot fi considerati sfinti cei amintiti in textul prezentat ca fiind al Sf Nicolae Velimirovici de catre noi ortodocsii, insa pentru adeptii lor ei sunt sfinti, cum de altfel erau considerati si idolii de catre cei care li se inchinau.

  12. Alexandru Valentin Crăciun

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Dar, slava Domnului ca sfintul Nicolae Velimirovici a revenit si a vazut caderea sa si din cauza aceasta L-a si simtit Domnul! Amin!" Poate cititorul de mai sus ne da si dovada ca Sfantul Nicolae Velimirovici a retractat aceasta carte, considerand-o o ratacire de tinerete! Ca sa dormim linistiti pe ceea ce ni se pare ca am inteles din Ortodoxie...

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se vede clar ca este vorba de erezie. Se forteaza nota ca sa induca lumea in haos. Cine si pentru ce a editat asa ceva? Unde vor sa ajunga cu cartea asta? NICAIERI.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si catolicii au sfintii lor..... Desi multi catolici recunosc ADEVARUL in biserica ortodoxa se blocheaza intr-un punct . Mai acum cateva luni un catolic teolog imi spunea ca daca nu ar fi sfinti in biserica papei ar trece la ortodoxie. Pentru dansul faptul ca exista sfinti catolici il fac sa nu mai vada erezia. Credinta nu e logica si nu e vorbarie, demonstratie ca sunt sau nu sunt sfinti, ci simtire. Degeaba aduci argumente, arati ratacirea ca tot nu vor sa se lepede de puterea si fastul catolicismului. Acest fast, multora, le-a intrat in codul genetic si se cred invincibili. Mare pacat. Sa ne rugam neincetat!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      papistasii nu au sfinti. probabil unii zic ca au sfinti pe cei de pana la schisma, insa nu e asa; acei sfinti apartin Ortodoxiei, care a ramas aceeasi ca pe vremea lor; papistasii s-au indepartat de la invatatura acelor sfinti.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pt. admin.

    Asa este dar catolicii nu vor sa vada asta. Nu vor nici in ruptul capului. Multumesc pentru raspuns. Doamne, ajuta!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Are dreptate Ovidiu cititi cartea!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Vasilica
      Atunci cum va explicati ca in Serbia aceasta carte este considerata eretica? Oricum ar fi, aceasta carte nu este recomandata ortodoxului de rand... si este nevoie si de o explicatie a acelor pagini mai putin clare. Nu este o carte de recomandat. Sfantul Nicolae Velimirovici are carti mai valoroase.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cartea e minunata si pasajul corect Cititi cu atentie

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @pr Stelian
      poate sf. vs. care sunteti mai avizat decat mireanul de rand, intelegeti la ce s-a referit Sf. Nicolae. ITocmai din acest motiv ar trebui niste explicatii inserate in text si nu lasat asa.. E foarte smintitor. Nu degeaba a fost retrasa de la pangarele mai multor manastiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*