EPISCOPUL PETRU S-A ADRESAT PARLAMENTULUI SI GUVERNULUI REPUBLICII MOLDOVA IN PRIVINTA ANULARII CARACTERULUI OBLIGATORIU AL FOLOSIRII PASAPOARTELOR CU DATE BIOMETRICE

Catre Parlamentul Republicii Moldova,

CERERE – INGRIJORARE

In ultima perioada se amplifica nemultumirile crestinilor referitor la promovarea politicilor de cipizare in masa prin introducerea obligatorie in sistemul actelor de identitate a pasaportului cu date biometrice.

Aceasta neliniste este calificata de crestinii pastoriti de Biserica Ortodoxa din Moldova drept inrobire si incalcare a convingerilor lor religioase, drept fundamental consfintit in Constitutia Republicii Moldova (art. 31 „Libertatea constiintei”).

Rationamentul inaintat este urmatorul. Daca un stat pretinde a fi democratic, stat care are la baza respectarea drepturilor si libertatilor oamenilor, atunci el trebuie sa fie servitorul cetatenilor, altfel democratia se transforma intr-un instrument de manipulare si subjugare.

Poporul si-a ales cirmuitorii nu pentru subjugarea lui, ci pentru respectarea drepturilor fundamentale. Daca drepturile fundamentale nu se respecta atunci poporul pierde increderea in cirmuitorii sai.

Astfel, daca toti cetatenii trebuie sa detina acte de identitate, nu inseamna ca tuturor trebuie sa i se elibereze acte de identitate cu date biometrice, pentru ca in aceasta situatie are prioritate convingerea religioasa de a nu primi pasaportul cu cip.

Consideram ca daca nu va aparea dreptul de optiune (dreptul de alegere) dintre obtinerea pasaportului cu cip si a pasaportului fara cip nemultumirile din partea crestinilor vor fi ample.

Acest drept de alegere are un sir de beneficii care contribuie la solutionarea problemelor de catre autoritati. Anume, cresterea natalitatii (crestinii care nu vor dori obtinerea pasapoartelor cu cip nu vor pribegi in alte tari, vor naste si vor munci in Moldova), stoparea migratiei fortei de munca (persoanele economic active vor produce in Moldova), „filtrarea” importului viciilor sociale, educatia in conformitate cu valorile verificate si recunoscute, stoparea divorturilor ca rezultat al plecarii unuia dintre soti la munci peste hotare, etc.

Prin urmare statul are numai de cistigat prin permisiunea obtinerii de catre cetateni a pasapoartelor fara cip.

Mai mult decat atit, in evolutia anumitor procese sociale rolul Bisericii trebuie sa fie hotaritor, ceea ce inseamna ca aplicarea obligatorie a procesului de cipizare trebuie precedat de hotarirea Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, pentru ca crestinii sint cirmuiti de puterea lumeasca cea trecatoare, dar pastoriti de Biserica Ortodoxa dreptmaritoare.

Pasaportul cu date biometrice va deveni un instrument eficient aflat la indemina slugilor intunericului de a efectua un control mult mai mare asupra omului si atunci cind va veni Antihristul ii va fi mai usor sa stapineasca lumea prin acest sistem.

Alt moment grav si periculos este ca oamenii se vor deprinde cu acest cip si atunci cind vor fi indemnati sa se insemneze cu semnul fiarei vor accepta aceasta pecetluire cu usurinta.

Trimbita a inceput sa bata !

In numele crestinilor care sint impotriva eliberarii obligatorii a pasapoartelor cu date biometrice rugam:

1. Suspendarea aplicarii (stabilirea unui Moratoriu) Legii Nr. 135 din 01.07.2010 pentru modificarea articolului 2 din Legea nr. 273-XIII din 09.11.1994 privind actele de identitate din sistemul national de pasapoarte, MO RM Nr. 131-134 din 30.07.2010, si

2. Modificarea Legii nr. 273-XIII din 09.11.1994 privind actele de identitate din sistemul national de pasapoarte in privinta eliberarii neobligatorii a pasapoartelor cu date biometrice.

MITROPOLIA CHISINAULUI SI A INTREGII MOLDOVE
Episcop de Hincu, Vicar al Mitropoliei Chisinaului
si al Intregii Moldove
MD-6442, R. Moldova, r. Nisporeni, s. Bursuc, Manastirea Hincu