Parintele Justin dezminte acuzatiile nefondate ale zvonacilor, care zic ca ar fi influentat de ucenici

Ca sa produca confuzie, ca sa produca dubiul acesta intre noi, ca sa nu avem o parere comuna, nici unii, nici altii au intervenit cu noutatea aceasta ca lucrurile nu sunt ale mele ci ale ucenicilor mei…

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ruAqbqQXNjA]

interviul integral il gasiti aici.

UPDATE: Este regretabil ca si de aceasta data cei care se ocupa doar cu dezbinarea si cu denigrarea Parintelui Justin, acesti baietasi de cartier de la razbointruBARFA, ataca din nou pe ucenicii Parintelui, acuzand tendetios pe maica Fotini, cum ca ar fi in spatele Apologeticum. Niste minciuni sfruntate, ce numai niste josnici pot sa le debiteze. Nici maica Fotini, nici alti monahi din Petru Voda n-au vreo implicatie in acest blog, ci doar persoane din-afara manastirii. Insa ei vor cu tot dinadinsul sa loveasca si sa strice imaginea manastirii Petru Voda, si implicit a Parintelui Justin. Iata care sunt iudele de care spunea Parintele Proclu si sa nu cumva sa aiba soarta lui Iuda. Acest interviu arata clar ca Parintele nu poate si nu va fi vreodata manipulat de cineva, insa asta i-a durut pentru ca le arata minciunile cu care au smintit pe unii oameni. Iata ce credibilitate va ofera acel blog de ipocriti! Pentru linistea dumneavoastra ar fi indicat sa nu mai intrati pe acel blog otravit, caci se afiseaza cu articole duhovnicesti, insa la comentarii isi varsa veninul ce le curge prin suflet. Pocaiti-va nefartatilor, caci nu vor ramane nerasplatite minciunile si denigrarile voastre.

50 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumim Parintelui Iustin de osteneala. Si sa ierte ca suntem asa de indaratnici!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, ce rusine ti se face cand il auzi pe acest duhovnic! Cu adevarat e mare in smerenia sa.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Mi-ati facut mare bucurie ! cu acest clip ~ inregistrare si...cred ca sunt in asentimentul multora...care...din lipsa posibilitatilor...sau poate dintr-o anumita forma de nevrednicie ... nu pot ~ nu reusesc sa ajunga acolo...sa-l vada in real...

    Dar ! atentie ! nu consider si nu primesc acest video-clip ca pe o "demonstratie" ~ justificare....
    Valoarea parintelui este atat de mare...incat nu mai trebuie sa convinga pe nimeni...sub nici o forma...Adica....intr-un fel...cam asa : "ce este da este da...! ce este nu...este nu...! "
    Cine nu crede...are indoieli...poate sa faca un efort si sa mearga acolo , la Manastirea Petru Voda.....si sa se convinga personal... ; pentru altii insa...nici macar asta nu le va folosi...si nu stiu daca mai merita vreun efort....

    Fara a fi interpretat ca o lauda...mandrie ( Doamne fereste ! ) m-a surprins in mod placut ( recunosc...) sa aud la Parintele o idee care...de cateva zile o aveam si eu in cap si urma sa o transpun intr-un comentariu :

    Adica : de ce asa atata furie...inversunare...indreptata asupra celor care se declara a fi " impotriva " actelor cu cip ???
    Ar putea sa reactioneze simplu , indiferent : "Treaba voastra...(treaba lor...) nu vreti sa luati...asta e..." adica...pe cei care se declara "pro" si spun ca nu este absolut nici un pericol...si ca le vor accepta...ii afecteaza...cu ceva...? care e..."problema " lor...???? De ce atata ...patima....?

    De obicei...( din experienta ...) stiu ca...atata ura ~ furie ~ inversunare...se manifesta doar ! atunci..."cand in joc...e o miza foarte mare..."
    ...........

    ( in fine...mi-am mai exprimat eu o opinie referitoare la teama...panica ...vis-a-vis o eventuala scindare...cu valoare de schisma...ca o consecinta a acestei optiuni...precum si ....evitarea anumitor biserici...ecumeniste....; dar deh ! cand faci un lucru rau...trebuie sa te astepti ( sa suporti ) si la anumite consecinte...sa iei in calcul si...dezavantajele...)

    Inca o data , va multumesc ! ca mi-ati facut o mare bucurie mintii si sufletului meu...! ( a venit la timpul potrivit...ca o alinare...ca un balsam ! )

    Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ajute....

    Sa aveti inima buna !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne rugam pentru sanatatea Parintelui Iustin ! Si sa-i multumim lui Dumnezeu ! ca si prin el...ne-a deschis ochii mintii si a sufletului....si sa fim fericiti ca...in aceste vremuri....Parintele este alaturi de noi...si..cu extraordinara smerenie...curatenie si blandete...ne intareste...ne incurajeaza !

    Privindu-l...ascultandu-i vorbele intelepte...blande...doar de piatra sa fii ...ca sa nu intelegi...sa nu simti ce inseamna ..iubirea ~ dragostea adevarata pentu oameni...pentru semenul tau...

    ( Sincer va spun...ca...de cate ori l-am vazut...l-am ascultat...mi-au dat lacrimile...si...am simtit o mare pace ...! care ma invaluia...coborand in suflet...)

    Doamne ! iarta-ne... si ajute-ne....

    Sa aveti inima buna !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Slava lui Dumnezeu ! Traiasca Justin Parvu...TLC !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin

    Promiteam nu demult o demascare a lui Danion. Cred ca ar trebui sa faceti o postare separata. urmeaza sa fac publice o serie de filmulete din care reies clar intentiile clare ale lui Danion. Scopul este ca Awa Iustin sa nu-l mai gireze inconstient ducand astfel credinciosii ortodocsi in confuzie. Omul e stilist si gata.

    http://www.youtube.com/watch?v=-A9-FmKG72Y

    Iata primele dovezi.

    Sa stam bine!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Ionut
      nu dovedesti nimic... Danion isi doreste ca intregul BOR sa revina la calendarul vechi, nu sa se uneasca cu stilistii.. desi asa ceva nu cred ca se va mai intampla.. ar fi frumos sa avem sarbatorile impreuna cu Ierusalimul, cu Muntele Athos, cu intreaga Rusie, cu Serbia.. in asta nu e nimic rau, insa nu trebuie sa iesim din Biserica pentru asta... ci cum va hotara sinodul Sfintei Biserici

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Numai cine nu vrea sa priceapa nu pricepe ce e cu actele acestea electronice, si aceia cer mii de raspunsuri, cand e foarte limpede ce avem de facut, si daca vrem facem si daca nu vrem, nu facem !

    In loc sa multumim lui Dumnezeu ca ii mai avem pe acesti Parinti cu viata sfanta, si sa ascultam de ei, unii le mai punem cuvantul la indoiala, si ii deranjam cu alte si alte intrebari, pt noi si noi confirmari !
    Doamne, pana cand asta?

    FRATI IN DOMNUL, NI S-A SPUS DE ATATEA ORI CE AVEM DE FACUT, HAIDETI SA FACEM, SI SA NU NE MAI INDOIM, CA INDOIALA ESTE DE LA CEL RAU (sa nu fie) !

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin !

    Puteti sa va suparati pe mine....dar...sincer !....mie...mi-e mila de ...cei de la razboiintrucuvant....

    Cu atat mai mult ! pentru ca ii cunoaste-ti...si stiti ca sunt tineri...voi...care sunteti mai intelepti...aveti mai multa experienta...(si de viata si duhovniceasca ) ar trebui sa nu va puneti mintea cu niste copii ... !..si...ar trebui sa stiti ca...niste minti necoapte....imature ( in formare ) pot fi mai usor influentate ~ manipulate...mai usor ademenite...si...mai ales !!! in aceasta conjunctura tulbure....confuza....Imaginati-va o furtuna...cu ploaie...vant...si...niste copacei...care , daca , nu au fost bine saditi...si ...mai ales... daca nu au un suport in jurul lor...sunt repede smulsi...sau doborati la pamant...

    - Stiti...e-o veche vorba romaneasca... : "Uita-te la stapan...nu la caine"...

    - Va rugati pentru ei...? sunt trecuti in pomelnic la Liturghie...la Psaltire...sa-i lumineze Dumnezeu...? ( e oare cazul sa va reamintesc ca...prin rugaciuni...Domnul se indura...si face minuni ? - va rog, iertati-mi indrazneala..)

    - Chiar nu conteaza cine administreaza site-ul "Apologeticum"...atat timp cat este un bun indrumator duhovnicesc...virtual....( si posteaza articole,comentarii interesante...si de folos !)

    - Da...pot fi ( si,din pacate, sunt ) tentative de a lovi in imaginea Manastirii "Petru-Voda" si a parintelui Iustin Parvu...dar ! din fericire ! nimeni nu are sanse sa strice imaginea foarte buna (cladita pe fapte si trairi) deja formata in atatia ani ...in fata drept credinciosilor crestini-ortodocsi...

    Ce pretentii aveti...in "vremurile acestea"..? Nu vedeti...ca se loveste in TOT ? In Dreapta si Adevarata Credinta Ortodoxa...in Biserica...in Biblie...in libertatea si demnitatea umana...in drept-credinciosi...? Totul e luat de-a valma....
    Ganditi-va ca nu e usor sa rezisti in aceste vremuri...sub toate aspectele...; trebuie mult efort...rugaciune neintrerupta...si foarte mare atentie...sa nu fii luat de val....

    Va rog eu...din suflet ! "Iertati-i ! ca nu stiu ce fac ..."

    Si...iertati-ma si pe mine....

    Doamne ! iarta-ne...si ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @mihaela
      Dumnezeu sa-i ierte! Nu e vorba de iertare, caci nu le socotim pacat, ci prostie si neghiobie. Ne gandim la lumea ce se poate lasa influentata sau nu de acestia. Dar binenteles ca pe langa Parintele Justin, acestia sunt ca praful, ca de altfel si eu. Acum ca Parintele le spune pt a n-a oara ca nu e manipulat si ca toate cuvintele care au aparut cu semnatura sfintiei sale in revista Atitudini ii apartin, ei nu au bunul simt sa-si ceara iertare ca au denigrat o maica, ci mai abitir o acuza in continuare de altele. Ce-i asta daca nu rea credinta? Sa fie atenti, ca asta duce la indracire!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hmmm....

    "Danion isi doreste ca intregul BOR sa revina la calendarul vechi..."

    Eu cred ca...Danion...s-a nascut prea tarziu...dar...ar trebui sa se obisnuiasca...cu momentul in care traieste...si...sa-si asume data nasterii...botezul...

    Da...recunosc...si mie mi-ar place ~ mi-ar fi placut " sa avem sarbatorile impreuna cu Ierusalimul, cu Muntele Athos, cu intreaga Rusie, cu Serbia"....dar asta e...iau lucrurile...calendarul...asa cum este...cum m-am nascut...

    Am mai spus odata...ca...nu gasesc corect..." de-a ne juca cu timpul...sa-l dam inainte si-napoi..." ; de aceea am mai spus ca am apreciat...mi-a placut ca...manastirea Petru-Voda nu a dat ceasul nici cu o ora "inainte"...si...nici corespunzator...cu o ora "inapoi"...A lasat asa...cum era...!

    Pe acelasi criteriu....nu mi-ar place..."sa ma intorc inapoi...in timp "....dar nici..."sa sar inainte...in viitor..."....nici macar cu cateva zile....prefer sa las acest domeniu autorilor si scenaristilor de SF...

    Da...si eu m-am gandit de multe ori ca...a fost pacat ca s-a produs acea ruptura..si s-a schimbat calendarul....dar....am luat lucrurile ca atare,,,asa cum sunt...si am respectat Biserica in care m-am nascut....cu calendarul ei cu tot....Ce sa fac acum...? Sa neg toate sarbatorile...de Paste...de Craciun...sa-mi neg botezul...? sa-mi neg ~ modific varsta...fie chiar si cu ...14 zile...?....

    De asemeni...consider ca aceasta decizie "cu schimbatul calendarului" a fost intr-adevar un pacat....dar...pe care trebuie sa si-l asume ierarhii BOR si...cu siguranta vor da socoteala la Judecata....Noi...mirenii...nu cred ca vom fi trasi la raspundere...pentru aceasta...Daca ne-am nascut asa...aici...in "ACEST CALENDAR" al BOR...trebuie sa-l respectam....

    La fel...consider ca si decizia BOR de a ne uni cu catolicii este,la fel, un pacat pe care,de asemeni trebuie sa si-l asume ierarhii bisericii...si...corespunzator...vor da socoteala la... Dreapta Judecata ! ( dupa parerea mea...) DAR ! de asta data...e valabil acelasi argument : adica...daca ne-am nascut...botezat...in dreapta credinta ortodoxa...in "aceasta" Biserica...trebuie sa ne mentinem aici...si sa o respectam...; ar fi un pacat sa trecem la alta credinta...sau...sa aderam la o amestecatura....( este inutil sa mai amintesc argumentele...)

    Dupa parerea mea...pe de o parte...Danion...sufera de prea multa mandrie ! Este un fapt constatat...si nu doar intuit...; dar...ceea ce face in continuare...imi intareste ~ confirma parerea.....transformand-o aproape in convingere....Adica...este el atat de... sporit...Adevarat...de..."i-luminat"( el...si... probabil cu o mana de crestini la fel...care...se intituleaza "stilisti") incat...sa transforme...sa ...intoarca cursul istoriei...Adica....s-a gasit el ! sa...indrepte pacatele stramosilor....a...ierarhilor BOR....sa...restabileasca ...ADEVARUL....!...........extraordinar !
    Asta...pe de o parte...

    Pe de alta parte....ceea ce face el...ACUM ! mi se pare...curata nebunie ! Ba...mai mult...faptul ca...s-a gasit...tocmai...ACUM !.....in aceasta conjunctura...in aceste vremuri tulburi adica...SA VINA SI EL...CU....O ALTA PROBLEMA !....sincer...imi starneste serioase suspiciuni...
    Pai...nu e ...destula tulburare...intre si pentru credinciosii crestin - ortodocsi ? : actele cu cip....unirea cu papistasii...un iminent razboi...cutremur....o lupta pentru supravietuirea si fizica...(alaturi de cea spirituala...)...sa se mai adauge...inca una...? care...ce ? sa...tulbure ( sau sa sminteasca ! ) si mai mult ! crestinii ortodocsi...care...si-asa inoata in ape tulburi...unii sunt confuzi...altii...in pragul deznadejdii....
    Adica....el vine cu..."o problema noua" care ,pe langa confuzie.... in mod cert duce si la o mai mare dezbinare...contribuie la haos....!
    Repet : sincer...mie incepe sa mi se para suspect...ca..."si-a gasit...tocmai...ACUM ! " ( (in aceasta perioada...)

    Apoi..."aceasta problema" pe care, nu numai ca "si-o doreste Danion"....dar...am inteles ca o si aplica...o pune si in practica...cu ocazia diferitelor conferinte....pe care le sustine...poate cu usurinta sminti...poate clatina credinta multor credinciosi ortodocsi...Pai...daca se poate trece cu atata usurinta...la alt calendar...atunci...ce mare problema...sau pacat...e ...unirea cu catolicii...? poate fi inteleasa...doar...ca pe o simpla formalitate...

    Stiti...este o vorba : "A gresi...e omeneste...dar...a persista in greseala...e... prosteste...sau chiar ...nebunie...."

    De asemeni....in baza dragostei si profundului respect ce il port parintelui Iustin...cred ca...abia Danion...ar putea aduce atingere imaginii parintelui....si..m-ar durea enorm .....!

    Iertati-mi din nou indrazneala...dar...rugati-va neincetat si pentru el.....( deoarece...ca si altii...poate sminti oamenii...)

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @mihaela
      inregistrarea cu Danion este de anul trecut. cei care au adus-o in discutie sunt cei carora nu le pasa de problemele actuale si scormonesc in mocirla. hai te rog sa inchidem acest subiect, macar noi.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ADMIN !

    Multumesc ...si...apreciez ca - smerenie - si faptul ca mi-ati raspuns...si...faptul ca ati postat comentariul meu....

    Dar...apropos de raspunsul dat....te rog ! mai...citeste odata...comentariul meu....!!! ( sincer...parca...nici nu l-ai fi citit....sau...poate....nu m-am facut eu...suficient inteleasa...?...)

    Iarta-ma...dar am sa comentez pe scurt raspunsul tau...(in intelesul de lamurire...si nicidecum de polemica....) :

    - "Nu e vorba de iertare..." .....apoi,zici : " ei nu au bunul simt sa-si ceara iertare ca au denigrat o maica,..."
    Eu...consider ca....este vorba de iertare ! Sigur...in primul rand de la Dumnezeu ! dar...si din partea voastra !

    - " Ne gandim la lumea ce se poate lasa influentata sau nu de acestia. "
    Care...lume...????... Care...il cunoaste pe parintele Iustin....sau... a auzit...de sfintenia acestuia...? Lumea...care a fost sau care vine la Petru-Voda...?

    - Oare...Parintele...la...etatea sa...la notorietatea,intelepciunea si...sfintenia sa ! mai...trebuie sa convinga ca..."nu e manipulat"...? si...pe cine...?

    - Nu am auzit niciodata si nici nu cred ca...parintele Iustin Parvu ar fi afectat de "ce ar zice unul sau altul"...despre el...( Mi-l imaginez...zambind bland...)
    Atunci....nu inteleg cum Maica Fotini...care sta mult in preajma Parintelui...poate fi afectata de "vorbele" cuiva...Sincer...nu inteleg ! si...spun asta...pornind de la mine : niciodata nu am facut caz...(nici criza de nervi )...nu m-au afectat "vorbele nedrepte...mincinoase~neadevarate" ale cuiva....atata vreme cat ma simteam nevinovata...cu constiinta curata....Eventual...daca se merita...se impunea neaparat...(adica...daca veneau din partea cuiva de valoare...de caracter...fata de care aveam respect ,si era gresit informat ) faceam niste precizari...aduceam niste lamuriri...si-atat ! In general....zambeam...si nu ma simteam "atinsa" de acele "vorbe"...nedrepte....Eram linistita...pentru ca stiam...ca...Dumnezeu stie...si vede...Am vorbit la trecut...dar e la fel de valabil si pentru prezent....

    Reiterez :

    "- Va rugati pentru ei…? sunt trecuti in pomelnic la Liturghie…la Psaltire…sa-i lumineze Dumnezeu…? ( e oare cazul sa va reamintesc ca…prin rugaciuni…Domnul se indura…si face minuni ? – va rog, iertati-mi indrazneala..) "

    Si...legat si de temerile voastre ca.... : " Ne gandim la lumea ce se poate lasa influentata sau nu de acestia." si....."...Sa fie atenti, ca asta duce la indracire! "

    Tocmai de aceea ! faceam apel la rugaciune : Trebuie rezolvata intai... "cauza" !....si-apoi...."efectul"...

    Iertati-ma ! Sincer...nu vreau s-o fac pe desteapta...si nici nu tin neaparat sa ma bag in seama...dar....eu chiar cred in dragoste~iubire...smerenie....iertare...milostenie...si in puterea rugaciunii....care...poate face minuni !

    Am citit recent...dint-o traducere greceasca : " Cine nu primeste mustrarea...inseamna ca are patimi in sufletul sau ....iar cine o primeste...inseamna ca s-a lepadat de patimi "......

    Iertare !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

    Sa aveti inima buna !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @mihaela
      aici e vorba ca acesti copchii cu blog isi permit sa se traga de sireturi cu o intreaga manastire. este clar ca sunt ei insisi manevrati si de dracu si de alti "binevoitori" ai manastirii. deci era un rapsuns pentru oamenii care, din pacate, le citesc blogul otravit.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea e ca nici un parinte mare nu poate fi manipulat, nici par Iustin nici par Proclu. Daca par Proclu a zis ca actele nu sunt un pericol, a vrut sa spuna ca nu sunt erezie care sa duca la despartirea de Biserica. Dar atata timp cat nici el nu le ia, ci prefera sa intre in ilegalitate, inseamna ca le considera pacat, plus ca le-a denumit si el inaintemergatoare.

    Observ ca par Iustin ne indeamna din nou sa facem un sat de rezistenta crestina. F buna ideea : sa facem un sat intreg. Cumparam toti un pamant pe numele cuiva si facem un sat de rezistenta crestina, unde sa avem preot si biserica. Si stam fara acte, ilegal. De exemplu cumparam un pamant undeva la marginea unui sat de munte plus un pamant undeva sus pe un munte, de la o stana parasita ( eu de exemplu stiu prin zona muntilor ...... din nordul moldovei, un pamant al unei stani parasite de vreo 20 de hectare, care e de vanzare ). Cei cu familii isi pot tine copiii pe pamantul de la marginea satului, ca sa mai poata sa mai mearga la scoala cat or mai putea merge, iar pe pamantul stanii putem tine animale ca sa ne putem intretine fara sa depindem de sistem.

    Dar asta se mai poate face anul asta cel tarziu anul viitor, caci de la sfarsitul anului viitor nu o sa mai avem nici unul acte si fara acte nu vom mai putea nici cumpara pamant si nici construi case. Si daca ne gandim ca constructia caselor dureaza sa zicem un an sau doi, atunci nu ne mai ramane decat sa actionam anul asta cel tarziu la primavara. Mai apoi va fi prea tarziu, cum a zis si par Iustin. Plus ca cautarea unui pamant bun dureaza si aia, apoi ca fiecare sa isi rezolve situatia care o are acuma si asta dureaza ( unii poate au datorii la banci, altii poate nu au bani si vor sa-si vanda apartamentul etc. ). Toate acestea dureaza enorm, si daca nu ne miscam, si stam doar asa si dormim pe tastaturi, o sa ne trezim prea tarziu intreband ” si noi unde ne ducem ? ”.

    Nu va mai ganditi la costuri, ca oricum peste cativa ani nu ai sa mai ai ce face cu banii lichizi, caci ei o sa fie scosi.
    Asa ca luati-o la modul serios.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Emanuel
      aberatia asta cu ilegalitatea e introdusa de acesti apocaliptici, fara nadejde in Dumnezeu, facatorii de rica intre oameni. daca vor fi comunitati serioase si multe, se va face ceva si pentru acesti oameni, un act cat de cat, poate vechile acte de pana acum. nu va mai plecati urechea la acesti panicarzi care datorita comoditatii si a lenevirii le se pare ca o vor duce greu la tara, cu sapa in mana. sa fie sanatosi si sa stea in blocurile gri ale capitalei insalubre...

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deocamdata nu am reusit sa facem nici o cat de mica comunitate.
    Sa facem macar una si apoi vom vedea ce va fi, daca va veni sau nu ilegalitatea sau alte chestii. E posibil sa vina, ca vad ca noi nu facem decat sa ne certam intre noi pentru tot felul de ne-motive si interpretari personale, si astfel batem pasul pe loc.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Emanuel
      cum am mai zis la alt articol, trebuie sa cunosti acei oameni de mai multi ani, sa fie din cercul tau de rude, de prieteni. nu aici pe blog ai sa-i gasesti si nu pe net poti gasi solutii. feicare din cei citesc acest blog sa se gandeasca la cei din jurul lui si cu o binecuvantare de la un duhovnic sa inceapa.. e bine pentru inceput sa se retraga cat mai multi la case, in satul parintilor, al bunicilor. acolo sunt deja comunitati. ideea este sa reuseasca sa se descurce cat mai indepedent de sistem, pe o perioada cat mai mare.

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu cred ca mai avem nevoie de un imbold, dupa cum zice fratele Emanuel, ca sa ne restrangem. E mult mai bine sa fim un sat intreg decat cateva casute. Sunt neintelegeri acum, ca e inca pace, dar daca vine prigoana, eu nu cred ca nu vom fi uniti cat de cat, macar in principiile de baza. Si daca ne mai si rugam putin, sunt sigura ca Domnul va deschide caile de acces spre ceilalti cu care sa ne infratim. Daca ar mai trai legionarii acum, oare nu s-ar organiza in fratii, in comunitati? Trebuie sa fim neinfricati si Domnul ne va milui!

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emanuel, cat crezi ca o sa le mearga la astia din puterea actuala, cand politistii au ajuns deja sa-i strige in cor lui Basescu : "Iesi afara, javra ordinara !" ?
    Asta nu este putin lucru, si la afectat desigur pe presedinte, caci n-a mai avut tupeul, ca la el nu e vorba de curaj, sa iese sa vorbeasca cu oamenii, dupa obiceiul lui.
    Asa ca nu trebuie sa intram in panica si nici sa semanam panica, ci sa "ne tinem pe pozitie", deocamdata fiecare la locul lui; si mai departe vom vedea, caci Domnul e cu noi, si ne va lumina calea.
    Dar cei care mai au unde sa se retraga la "tara", mai au rude, o bucata de pamant, biserica, crerstini in jur, pot sa o faca, pentru ca timpul nu sta pe loc, ci alearga. Dar nici intr-un caz sa intram in panica.
    FRATI IN DOMNUL, SA NE TINEM TARE, CA SA NU POATA INAINTA CEL RAU, NU SA FUGIM DIN CALEA LUI; CRED CA INCA NU ESTE TIMPUL.
    DOMNUL FIE CU NOI CU TOTI ! AMIN.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Ioan-,,javre ordinare" sunt toti masonii din clasa politica romaneasca si toti cei cu radacini isra.hell-ite...TLC !

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu sunt de parere ca daca nu facem ceva organizat nimeni nu o sa faca nimic, mai ales ca sunt unii care nici nu au pamant sau casa la tara si nici sa se apuce singuri de cumparat sau construit nu sunt capabili. Dar ma rog, stiu ca degeaba vorbim, mai bine cine vrea cu adevarat sa faca ceva va face si singur, ca boala noastra e ca nu suntem uniti si nici nu vom fi. Asa de vorbit suntem tari, dar vorba par Iustin, cine vrea sa faca ceva serios nici nu mai are timp de pierdut pe net.
    Politistii nu au protestat impotriva cipurilor ci pentru bani, si de linistit se vor linisti. Dar ce treaba am eu cu scopurile lor ?

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.youtube.com/watch?v=cTo2JrNyLko

    Deh, daca l-a numit pe Glicherie ” sfant ” e clar ca e stilist. Doar ca nu recunoaste inca public asta ca sa poata sminti pe cat mai multi. Deci e agent stilist, constient sau inconstient.

    Trupul lui Glicherie chiar daca a ramas neputrezit si a facut false ” minuni ” nu este sfinte moaste. Stilistii sunt eretici si nu au nici mantuire dapai sfintenie, sf Taine sau sf moaste. In canoane scrie clar : pentru ca un trup neputrezit sa fie recunoscut ca sf moaste, e necesar ca omul respectiv ( al carui trup a fost ), sa fi avut in timpul vietii o credinta ortodoxa deplina si neindoielnica. Ori Glicherie si stilistii numai ortodocsi nu sunt. Ei sunt eretici. Pana si bunicamea a avut parti de trup neputrezite, dar ea a fost papistasa. Acu sa nu veniti sa spuneti ca si catolicii au sf moaste ! Măi cum se mai ratacesc unii ” teologi ”.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Care aveti copii mici, obligatii familiale, luati viata in piept, si lumea in cap, si retrageti-va cu curaj la sate mai izolate, si ii invatati voi pe copiii vostri "carte", mai bine decat ii invata sistemul "bine organizat ".
    Si organizarea va veni incet, incet, si din locuri mai izolate, unde apoi se mai pot retrage si altii, ca doar nimic nu ramane secret in zilele noastre.

    Cei care nu mai avem astfel de probleme, e mai bine sa ne impacam cu ideea martirajului, caci prigoana este inceputa de mult timp; adica cei care au primit duhul antihristic, ii prigonesc pe cei care au pornit in cautarea Domnului Hristos si a Sfintei Lui Cruci, pe care trebuie sa o purtam pana la urma fiecare crestin.

    CURAJ, FRATI IN DOMNUL !

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mihaela,
    Imi place sa cred ca nu te lasi manipulata de ticalosii de la "Razboi Întru Cuvânt". Chiar nu realizezi ca acesti serpi veninosi otravesc si manipuleaza oamenii?
    Cum se face ca în ianuarie 2009 erau de acord cu Apelul Parintelui Justin Pârvu, împotriva actelor biometrice, si acum nu mai sunt? Ce s-a întâmplat între timp? Acesti "copii" sunt la ordinele dusmanilor lui Hristos ca si preotul Mihail Stanciu, ei, împreuna, stiu foarte bine ceea ce fac si anume distrug si participa la distrugerea Bisericii Noastre Ortodoxe.
    Daca ei sunt "copii", oare Pr.Mihail Stanciu nu poate sa-i îndrepte pe calea cea buna? Oare acest preot nu este Pastorul Turmei lui Hristos, din aceasta Turma facând parte si "copiii" de la RIC, si de a caror mântuire ( Pr.Mihail) va da socoteala, într-o buna zi, în fata Dreptului Judecator?
    Adica acesti blestemati de la RIC îsi permit sa-l înfrunte pe Sfintia Sa Justin, sa-l denigreze, semanând, astfel, suspiciuni în rândul oamenilor si dta vrei sa-i iertam pe acesti diavoli? Daca acesti nemernici de la RIC vor înceta cu ticalosiile lor si se vor întoarce la Dumnezeu, însusi Mântuitorul ÎI va ierta, iar daca continua tot asa, îsi vor primi pedeapsa atunci când se vor astepta cel mai putin....
    "Astia" de la RIC si Pr.Mihail Stanciu sunt tradatori si au fost pusi de stapânii lor sa faca rau, si se stie ca "cel ce seamana vânt, culege furtuna".....deci fii atenta Mihaela, nu te lasa manipulata de cei ce-l batjocoresc pe Domnul.
    Sa luam aminte!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Copiilor" de la RIC,

    Ieri noapte am avut surpriza vietii mele, adica un e-mail de la "copiii" de la RIC, în care îmi indicau sa nu mai plec urechea la toate minciunile si sa nu mai sporesc sminteala..... si "sa nu mai cred ca tot ce zboara se manânca".... adica voi credeti ca eu nu am judecata mea personala si ca înghit tot ce mi se serveste???!!!!
    Iata ce va sfatuiesc: daca aveti ceva sa-mi spuneti, faceti-o în public si nu pe e-mail...... întâmplator am deschis acest e-mail, ieri noapte, unde am gasit rândurile voastre, datate 26.08.2010.... eu am mai multe adrese electronice, deci.......
    si, ia spuneti "copii", am pascut noi vacile, vreodata, împreuna? Vad ca tot îi trageti cu......... matale Mos Ioane.....si iar..... matale Mos Ioane......adica va permiteti sa ma luati peste picior, ca si când as fi un debil mintal....

    Anul trecut mi-ati sters multe comentarii, erau comentarii care nu va conveneau..... apropo în ce relatii mai sunteti cu mafia medicala din Turcia?.......bolnavii pentru care faceti apel public, sunt operati, de obicei, în Turcia, nu-i asa?
    Oare, noi românii,nu avem doctori chirurgi capabili sa opereze oameni în suferinta?
    Sunt atâtea mafii, iar în spatele lor se afla Mafia Mare, adica urmasii celor care l-au rastignit pe Hristos.
    Când femei din toate tarile lumii sunt îndemnate sa lucreze în Occident, în Izrael, etc., promitându-le salarii mari, în momentul în care ajung pe aeroport sunt luate, direct, de slugile Mafiei Mari, si conduse la casele de toleranta unde sunt exploatate crunt, iar multe din ele mor..... în timp ce guvernele occidentale criminale îsi dau acordul la aceste mârsavii......

    "Razboinicilor" ce-ar fi sa faceti niste cercetari si sa scrieti un articol despre bordelurile din Bombay de pe la anii l900....? ...sa ne spuneti si noua cine erau patronii acestor locuri rau famate.... atunci ca si acum prostitutia o promoveaza dusmanii Crucii pentru a prostitua atât trupul
    cât si sufletul creaturilor lui Dumnezeu.....

    La munca, "copii"!

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioane, si nu numai, cred ca pe toti cititorii ii intristeaza ura si cuvintele grele. Oare n-ar putea sa inceteze, in ambele tabere?

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioane, te rog, mergi la spovedanie.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa va spovediti Mos Ioan, ca doar va spovediti nu? si tot asa inainte intru apararea Sfintei noastre Ortodoxii, care tare mai este atacata acuma, si are nevoie de aparatori hotarati ca dvs !
    Doamne ajuta !

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioan ! .....

    Offff....! .............

    ................................

    ........Parerile mele fata de cei de la razbointruncuvant cat si despre Danion....mi le-am mai exprimat in cateva randuri , in diferite comentarii.... ; dar...ceea ce cred si simt eu , am sintetizat mai clar...in aceste 2 comentarii de aici....pe care, din respect atat pentru admin cat si pentru cititori..., ca sa nu agasez,plictisesc...nu le mai repet ! De altfel...., cred ca nu le foloseste nici lor....si...nici mie nu-mi este de vreun folos. De aceea...constientizandu-mi neputinta de a-i indrepta...am facut un apel la rugaciune ! : pentru ca...ceea ce-i este imposibil omului...ii este totul cu putinta lui Dumnezeu ! Iar eu -repet - cred in forta~puterea rugaciunii smerite...din suflet !

    De asemeni....respectivele persoane...nu fac parte din sfera preocuparilor si ingrijorarilor mele...M-am revoltat...am incercat...am atras atentia prin aceste pareri...si-atat ! Nu mai sunt dispusa sa mi diminuez fortele in eforturi inutile si nici sa-mi irosesc timpul...in detrimentul unor probleme cu adevarat importante...si de un real folos ! Singurul lucru pe care-l pot face ....ceea ce , cu iertare ! il sugerez si altora...! este sa ma rog si pentru ei...pentru ca eu cred in puterea,mila si minunile lui Dumnezeu !
    Cred inca ! si in iubire~dragoste...iertare...milostenie,smerenie ...si...am pretentia ca ma aflu pe un site~blog crestin ortodox , in care dialoghez cu crestini-ortodocsi practicanti ( care sunt...) si nu pe un simplu site de...socializare....

    Daca ...as suferi de pacatul mandriei...o asemenea afirmatie ~ indemn~sfat...m-ar face sa ma simt jignita...lezata...ca o ofensa adusa inteligentei...constiintei...sufletului meu.... :

    "..deci fii atenta Mihaela, nu te lasa manipulata de cei ce-l batjocoresc pe Domnul. "

    Dar...pentru ca nu sufar de aceasta patima ( multumesc lui Dumnezeu ! ) ...sigur ca nu ma supar...!...dar...in acelasi timp...pentru ati linisti ingrijorarea...am sa aduc o lamurire : niciodata...nu m-am lasat influentata ~ manipulata in vreo privinta....de catre cineva...( nici in bine...nici in rau...) ...Pana nu m-am convins eu...vazand cu ochii...auzind cu urechile mele...trecand prin filtrul propriei mele constiinte si simtind cu sufletul meu....nimeni nu a avut nici o sansa....; sigur ca...aceasta...a fost apreciat uneori ca si o calitate....alteori...calificata drept un defect...Dar...asa am fost...asa sunt...nu pot ...altfel ! si...nici nu ma pot schimba...
    A fost doar...o singura exceptie ! cand...la 12 ani...fara sa ma indrume ~ sfatuiasca~convinga cineva...fara sa mi se fi intamplat ceva anume...l-am cunoscut pe Dumnezeu...! si...am crezut ! am inceput sa-l iubesc...! neconditionat....

    Asa ca...Mos Ioan : fii linistit , din punctul asta de vedere...

    Uite....ca inca un exemplu ce confirma ceea ce ti-am spus...e faptul ca...nu ma las influentata de nimeni...si...continui sa citesc ...periodic...articolele crestin -ortodoxe ( adevarate margaritare ! ) de pe site-ul RIC...contribuind astfel la...cultura mea duhoniceasca....
    Nu citesc articole diversioniste....nici comentariile...si nici nu postez ( si nici nu mi-ar posta...) pentru ca...e clar ! avem pareri diferite...si...din pacate ~ din fericire ! nu ne putem convinge reciproc....Cel putin acum...suntem pe 2 cai diferite....

    Eu...am urmat intotdeauna sfatul : "Da-ti Cezarului ce-i al Cezarului...si lui Dumnezeu , ce-i a lui Dumnezeu...." care...are corespondent in zicala romaneasca : " Ce-i a omului e-a omului...ce-i a Domnului...e-a Domnului...! ".....

    Dar...Mos Ioane...ori nu realizezi ca...am intrat in vremurile apocaliptice...si ca a inceput deja prigoana !...ori...nu inteleg : Cum...vedeai...Apocalipsa...? Asa...ca un consens general...o armonie...intre toti oamenii....? .....

    Mos Ioane...ma vad nevoita...sa-ti amintesc cuvintele lui Savatie Bastovoi : "....Poate prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut sa-si arate dragostea pe care ne-o poarta decat prin faptul ca ne-a daruit deplina LIBERTATE DE GANDIRE SI ACTIUNE "
    Adica...fiecare va face dupa propria constiinta...si...fie va mosteni cununa....fie va suporta consecintele...si se va cai in veci....Adica...cum bine spuneai : " ...va da socoteala, într-o buna zi, în fata Dreptului Judecator " ...

    Uite...spui : "Cum se face ca în ianuarie 2009 erau de acord cu Apelul Parintelui Justin Pârvu, împotriva actelor biometrice, si acum nu mai sunt?...."

    Asta...imi intareste convingerea : nu se stie ...ce va fi pana la sfarsit...poate ca...si unii dintre noi...care suntem atat de inversunati...si..."siguri"pe noi......vom cadea ( din diverse motive...lipsa de vointa...putere..etc...) iar altii..."ticalosi" ~ "serpi veninosi" ( poate isi vor scutura solzii ) se vor pocai...si...se vor ridica.....
    Din experienta spun...ca...am asistat la niste rasturnari de situatii...extraordinare....! si..asta ma face sa-ti zic :
    Mos Ioane...nu ai de unde sa stii...lucrarea Domnului cu fiecare....

    Repet : "Iarta-i...ca nu stiu ce fac..."

    Si...mai zici : "Adica acesti blestemati de la RIC îsi permit sa-l înfrunte pe Sfintia Sa Justin, sa-l denigreze, semanând, astfel, suspiciuni în rândul oamenilor si dta vrei sa-i iertam pe acesti diavoli? "

    ( Deocamdata...nu exista dovezi clare...certe...ca ar fi demonizati...~ "pecetluiti"...ci doar...cu pacate ~ ca si noi...rataciti...confuzi...)

    ...."si...ne iarta noua greselile noastre....precum si noi iertam...gresitilor nostri..." ( sper ca...iti doresti ca Dumnezeu sa-ti ierte greselile~pacatele....si...nu pot sa cred ca-l minti...pacalesti pe Domnul...)

    Poti sa-mi spui orice...poti sa crezi despre mine ce vrei...te asigur...ca...nu ma supar !

    Te rog, iarta-ma !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa ai inima buna !

    Sa ai inima buna !

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne miluieste!
    Dam lauda Domnului pentru minunata inregistrare care, mai presus de orice argumente teozofice, mai mult decat toate activitatea "blogaristica" de luni si ani de zile, pune lucrurile in fagasul lor firesc, fara drept de apel, fara echivoc.
    Vocea Parintelui Iustin, clara, impecabila, imaculata spulbera in cele patru zari orice umbra de indoiala, de carteala, de incertitudine. Starea sufletului dupa auzul acestor minunate cuvinte nu mai lasa loc altor argumente si contraargumente, dispute si flecareli.
    Cu plecaciune, multumim pentru inregistrare!

    Doamne iarta-ne pacatele si ne pazeste de ispitele cele multe!

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Iertat sa-mi fie, n-am nimic cu continutul, dar sa-i spuna cineva Mihaelei sa foloseasca semnele de punctuatie asa cum se cuvine si cum se invata la scoala, pentru ca acestea au un rol precis in limba scrisa, nu pot fi puse asa, la intamplare.
    Spre exemplu, foloseste absolut inadecvat si abuziv punctele de suspensie. Iata rolul acestora:
    "PUNCTELE DE SUSPENSIE (...) arată o pauză mare în cursul vorbirii. Spre deosebire de punct, punctele de suspensie nu marchează sfârşitul unei propoziţii sau al unei fraze, ci indică, în general, o întrerupere a şirului vorbirii".
    Explicatii suplimentare si exemple de folosire corecta si incorecta se gasesc aici: http://www.limba-romana.net/lectie/Punctele-de-suspensie--punctuatia-/84/"
    Pe langa faptul ca e obositor de citit, si probabil si la redactare, e o lipsa de respect fata de unul din elementele primordiale ale neamului: limba noastra, care, nu-i asa, potrivit unuia dintre putinele dar uriasele noastre genii, "e-o comoara".
    Limba face parte integranta din identitatea noastra. Un om si/sau un neam fara identitate este pierdut iremediabil, este sluga arvunita navalitorilor din cele patru zari.
    Sa-mi fie iertat, nu vreau sa jignesc, sa ofensez. Doar sa corectez, daca se poate, acolo unde vad ca se greseste.

    Sa ne ierte bunul Dumnezeu pe toti si sa ne mantuiasca sufletele noastre.
    Si mai ales ne rugam pentru sanatatea, lungimea de zile si mantuirea Parintelui Iustin.
    Si sa ne invredniceasca Domnul sa-i intoarcem Parintelui macar 1% din dragostea cu care ne primeste si ne pastoreste pe calea cea buna si curata, de la care cu nevrednicie si cu pacatosie ne abatem, apoi cu pocainta si cu inima infranta ne intoarcem. Sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa ne afle in aceasta ultima ipostaza cand vom fi chemati la sfanta si luminata fata a Sa.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Mihaela, Ingrid, Ioan, Emanuel,
    Va multumesc pentru sfatul domniilor voastre de a ma spovedi, sper ca acelasi sfat l-ati dat si"razboinicilor".
    Ma spovedesc când Bunul Dumnezeu va hotarî.
    Am un Duhovnic care îl slujeste cu dragoste pe Domnul si este un Preot extraordinar. Sfintia Sa mi-a binecuvântat lupta împotriva tradatorilor de Hristos, Neam si Tara, asa ca postarile mele fac parte din Lupta Comuna a celor care ÎL IUBESC PE DUMNEZEU SI PE APROAPELE.
    Sa nu aveti impresia ca alta treaba nu mai am, decât sa postez câte ceva.........

    Daca "razboinicii" sunt cinstiti se va vedea cu timpul......
    eu am, înca, rezervele mele, iar daca nu sunt, Adevarul va iesi la suprafata, mai devreme sau mai târziu.
    Atâta timp cât acesti "razboinici" nu-i vor cere iertare Sfintiei Sale Justin, eu nu le mai acord încredere.

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mos Ioan

    Va inteleg indignarea. Totusi, nu puneti pe toti comentatorii intr-o oala. Mie personal mi s-ar parea ca v-as jigni daca v-as trimite la spovedit. Nici Mihaela nu va trimite la spovedit, iar cei 2, Emanuel si Ioan va iau peste picior. Cel putin eu asa simt.

    Luptati in continuare impotriva oricaror exagerari a celor de la RiC, precum v-a dat binecuvantare duhovnicul!!!!!!!!!!! Exact asa cum spuneti, pana lamuresc cu Par Iustin sau cum va mai da binecuvantare duhovnicul, dar m-ar bucura sa fie mai putina ura, pe cat se poate.

    Desigur scriu pe toate cele 3 siteuri, si indemn dupa constiinta. Nici pe ei, nici pe matale nu i-am trimis la spovedanie, stiu ca va spovediti pt constiinta, pt mantuire si nu trebuie sa va trimita nimeni.

    Domnul sa va intareasca in lupta dvs, si sa va dea har si roade duhovnicesti!

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    adris !

    Da...ai perfecta dreptate ! Si...imi cer iertare !

    Dar...eu scriu...exact cum as vorbi....Adica...( in stilul meu sincer....dezinvolt...direct )...am incercat sa redau in scris , o transpunere cat mai fidela ..."reala" ...vorbirii mele....Exprimarea mea verbala...nu este una cursiva...impecabila...("turuita") , ci - una cu "pauze"...( marcate in scris...prin aceste puncte...puncte...)
    Nu incerc..."sa ma scot "...dar , explicatia este ca ...incerc sa-mi aleg cuvintele cu grija...sa nu ranesc...sa nu spun ceva necuvenit...ceva ce , din repezeala ar putea fi interpretat gresit....sau...sa regret....( si-asa...si...tot gresesc...)

    Spuneai ca ...te-ai referit doar la..."forma"...Eu...in general ! sunt atenta si la "forma" ...si la ..."fond" ; totusi...printre putinele domenii - ca sa zic asa - in care ignor "forma"...este tocmai cel al...exprimarii verbale si scrise....aici...urmaresc mai mult ( daca nu chiar in totalitate ) "fondul" ~ ideea ! ...adica...ceea "ce " transmite...mai mult decat..."cum" ! transmite....; si...mai cu seama...! in aceasta perioda !...pe aceste bloguri....in vartejul atator probleme acute...ingrijoratoare...

    Am intalnit oameni care scriau mizerabil : ilizibil...cu greseli grave de ortografie...dar...adevarate capodopere...sau : oameni...care abia reuseau sa se exprime...fara o topica a frazei...a propozitiei...cu balbaieli...repetitii...dar...prindeam "ideea"...care era de mare pret....

    Si...voi da cateva exemple...fara a interpreta cumva...( Doamne fereste ! ) ca...as vrea sa ma compar nici macr la modul subtil :

    - "Toamna patriarhului" - Gabriel Garcia Marquez ( care...cred ca...stii cum e scrisa...nu..? alaturi de..."Un veac de singuratate"...pentru care a primit premiul Nobel...)
    - multi Parinti batrani...care...fara prea multa instruire...( decat cea duhoniceasca ) dar...a caror vorbe...idei...adevarate comori...niste margaritare...!
    - si pe aceste site-uri am intalnit oameni care, in exprimarile lor...aveau multe greseli de ortografie...de sintaxa...dar...n-am dat importanta la asta...pentru ca...ceea ce au vrut sa spuna...mi-a mers direct in suflet...!

    - discursul lui Danion : este cursiv...coerent...corect sub aspect gramatical...dar...nu reuseste sa ma convinga...sau sa-mi transmita ceva....
    - sau.....de pilda : cei de la "razbointruncuvant"...au o exprimare scrisa....impecabila ! : rafinata...elevata...foarte pretioasa....si care respecta cu acuratete limba romana....dar....ma intreb : unde ? si...care e folosul...?

    Pentru ca...tot spui : "Limba face parte integranta din identitatea noastra. Un om si/sau un neam fara identitate este pierdut iremediabil, este sluga arvunita navalitorilor din cele patru zari. "

    Iarta-mi indrazneala...si...curiozitatea : "adris"...e...numele tau de botez...? ...."identitatea"...ta...?

    Si...daca tot ai adus vorba : crezi ca...daca voi avea puterea...sa-mi refuz "noua identitate" ~ "identitatea sub forma unui numar "....si...voi ramane..."fara identitate"......crezi ca...exista riscul...sa fiu..."pierduta iremediabil"...?????? .....

    Eu, te rog inca o data sa ma ierti...si...daca sunt dificil ("obositor") de citit...si consideri ca nu merita si nu-ti sunt de folos......poti sa eviti comentariile mele...

    Nadajduiesc ca...acesta greseala a mea de exprimare in scris ~ de "forma"...sa nu conteze prea mult...in stradania mea de...dobandire a mantuirii...

    Dar...am considerat ca...din "argumente,contraargumente,dispute si flecareli"...am mai invatat fiecare cate ceva , ne-am mai lamurit unele lucruri....si...poate reusim sa ne mai indreptam unii pe altii......in rest...incerc sa iau pe fiecare...asa cum este....asa cum se exprima....

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa ai inima buna !

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mos Ioan-,,E greu de spus cine face cel mai mult rau: dusmanii ,cu intentiile cele mai rele sau prietenii, cu intentiile cele mai bune" ?!?!?!,,Un invingator este cineva care isi recunoaste talentele date de Dumnezeu , trudeste pentru a le transforma in abilitati si foloseste aceste abilitati pentru a-si indeplini telurile". ,,A ura ,inseamna a te pedepsi singur"

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Petru,
    Eu nu urasc pe nimeni, ma rog pentru toti, inclusiv pentru cei de la RIC. In acelasi timp trebuie sa fim prudenti cu cei care trec dintr-o extrema în alta si ma refer, aici,la "razboinici". Ei l-au denigrat pe Marele Duhovnic al Neamului Românesc - Sfintia Sa Justin Pârvu - , deci a sosit momentul ca ei sa-si ceara iertare atât public cât si la Scaunul Sf.Spovedanii de la Sf.Mânastire Petru Voda. De-abia atunci vom începe sa -i tratam cum se cuvine.
    Asteptam Spovedania lor în fata Parintelui Justin si pe urma vom mai vorbi......

    Traiasca Legiunea!
    Pe curând, Capitane!

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Mos Ioan -TLC !

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Offff....! Mos Ioan !....

    ....si ...iarasi zic : "Iarta-i...ca nu stiu ce fac..." !

    Nu stiu...iarta-ma si pe mine...dar...am senzatia...ca te cam contrazici....in acest ultim comentariu....( inceputul...si ...sfarsitul...)

    E bine ca te rogi...! ( in general...) si...e bine ca te rogi pentru...TOTI...

    Dar ! intai trebuie sa ierti...CU ADEVARAT ! ( nu numai formal...ca o expresie formala...un clisheu... sa-ti golesti sufletul de orice resentiment...! si...astfel...cu sufletul curat...impacat...sa te rogi....!

    Nu trebuie sa te scuzi...sa te justifici in fata nimanui....ci...sa ierti ! sincer....in inima ta !...( crede-ma...ca...iti spun asta...nu numai din carti...din auzite...ci...din experienta....ca una care m-am confruntat puternic...cu ...aceasta ispita...si...in continuare , ma lupt cu ea.... !; pentru ca...ocazii ~ motive...ca sa te revolti ~ indignezi si "sa-ti fie greu sa ierti"..sunt la tot pasul....)
    Dar ! atentie ! sa nu confunzi : una e sa semnalezi...sa te revolti ( dar...fara ura ~ patima ! ) sa...nu accepti pentru tine...si alta este sa mustri....cu intelegere...si...sa ierti ! Tu...pentru tine...vei face dupa cum crezi...dupa cum iti dicteaza constiinta...dupa cum simti cu sufletul....Si...sa-ti fie mila ! de cei care nu pot...nu sunt in stare...sa mearga pe calea Dreapta...! - Iata : de ce trebuie...sa-i ierti...!!!...pentru....neputinta lor.....Te-ai gandit vreodata ca...poate unii...in strafundul constiintei lor...realizeaza...raul....si...si-ar dori....! dar...pur si simplu...nu pot...nu sunt...in stare...sa revina...sa se indrepte.....??????????

    Iarta-ma...ca iar... iti reamintesc :

    [….”si…ne iarta noua greselile noastre….precum si noi iertam…gresitilor nostri…” ( sper ca…iti doresti ca Dumnezeu sa-ti ierte toate greselile~pacatele….si…nu pot sa cred ca-l minti…pacalesti pe Domnul…)....]

    Doamne ! iarta-ma...si...ajuta-ne....

    Sa ai inima buna !
    Sa ai inima buna !

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioan !

    Multumeste...! Da Slava lui Dumnezeu !!! ca te-a jutat si poti sa mergi pe drumul cel bun...iar de ceilalti....daca nu poti sa-i ajuti...sa-i indrepti...fie-ti mila !...si...iarta-i !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa ai inima buna !

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cum vreti ca cei de la razbointrucuvant sa fie cinstiti si mai ales duhovnicesti? Ei sunt absolventi de studii politice si au fost formati sa gandeasca conspirativ si sa distruga tot ce intalnesc in cale. Cu ei nu veti avea niciodata unitate si liniste.

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Offfff....Petru....Mos Ioane !......

    Iertati-ma, daca ...poate...ma iau de voi - asa cum se spune - " ca boala de om sanatos"....

    Dar.....

    Hai sa...nu mai confuzam lumea....care...si-asa....si sa nu mai venim cu probleme ..."noi "....care sa produca si mai multa confuzie...indoieli...dupa caz - sminteala...

    Pai...voi veniti cu..."Traiasca Legiunea...Traiasca Capitanul..." ( a...fost...! )... vine si Danion cu...revenirea la calendarul vechi.....mai vine nu stiu cine cu...dizertatii lingvistice....offf ! ...hai sa ne concentram mai mult ! asupra problemelor cu adevarat ! importante...care comporta un real si iminent pericol... : ecumenismul...actul de identitate cu cip....un eventual cutremur...razboi....si cate altele....

    Va rog : nu ma interpretati gresit : Sigur ...Capitanul Corneliu Zelea Codreanu a avut meritul sau ! si...Dumnezeu sa-l ierte ! si sa-l odihneasaca ! ( iar cei care..."stiu"...sa-l pomeneasca ! )...de asemeni si miscarea legionara...a avut meritele sale !...a luptat pentru neam si tara...dar...ganditi-va ca...poate...unii evlaviosi ~ practicanti de pe aici...au ramas la o anumita prejudecata...la nivelul cartilor de istorie...de pe vremea comunista...si...poate ca...nu-i nici timpul..nici folosul....sa demonstram aici...adevarul social istoric...

    Asa ca...hai sa nu amestecam lucrurile.....sa nu confuzam si mai mult ....si sa nu distragem atentia de la ceea ce este actual...important !

    Luati aceasta...doar ca pe o...sugestie...Sigur ca...nu pot si nici nu vreau sa.... impun cuiva...ce si cum sa scrie...si...personal... va asigur ca....nu ma deranjeaza....!

    Hai...nu va suparati pe mine...si...iertati-ma !

    Doamne ! iarta-ne si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buana ! si...Dreapta Credinta !

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Magda !

    mmmm....stiam si..numele...si...( crede-ma ! ) am intuit.... ocupatia...

    Dar...personal ! ....nu mi se pare...relevant ! Categoric...ca..."la prima strigare ~ prima infatisare "...s-ar potrivi perfect.....!

    Si...totusi...si ...totusi !....in privinta lor....in pofida tuturor aparentelor...evidentelor...faptelor...clare....! "ceva"...ma retine...sa.... nu ma reped....sa..."nu m-arunc"...N-as putea sa spun "ce" anume ...poate ca...experienta traita...si...teoria fata de care subscriu :
    (repet : )
    "...... nu se stie …ce va fi pana la sfarsit…poate ca…si unii dintre noi…care suntem atat de inversunati…si…”siguri”pe noi……vom cadea ( din diverse motive…lipsa de vointa…putere..etc…) iar altii…”ticalosi” ~ “serpi veninosi” ( poate isi vor scutura solzii ) se vor pocai…si…se vor ridica…..
    Din experienta spun…ca…am asistat la niste rasturnari de situatii…extraordinare….! si..asta ma face sa zic :
    Nu stie nimeni...…lucrarea Domnului cu fiecare…."

    Sincer...nu stiu ce anume ...ma face sa cred ca...cel putin in privinta lor....nu e totul pierdut.....!

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

    Sa aveti inima buna ! si....Dreapta Credinta !

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Si mai ales ne rugam pentru sanatatea, lungimea de zile si mantuirea Parintelui Iustin."

    adris,
    te-am citat, dupa cum vezi, dar ca sa-ti spun ca daca Parintele Iustin ar astepta mantuirea din rugaciunile noastre, nu s-ar mai mantui in veci;

    PARINTELE IUSTIN SI-A LUCRAT SINGUR MANTUIREA INTRO INDELUNGATA VIATA DE SFINTENIE, SI O VA PRIMI IN DAR DE LA DOMNUL PENTRU TRUDA DUMNEALUI ATAT DE LUNGA.
    DOAMNE TINE-NI-L PE PARINTELE IUSTIN CA SA NE MANTUIM SI NOI PRIN RUGACIUNILE DUMNEALUI ! AMIN.

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnule Ioan,
    Faceti cum credeti de cuviinta, eu insa ma rog pentru Parinte exact asa cum am scris.
    In adanca smerenie a Sfintiei sale, parintele se considera inca un mare pacatos. De altfel, toti sfintii, parintii cu viata sfanta, marii duhovnici, marii rugatori, toti se considera pe sine cei mai mari pacatosi de pe pamant. Si nu neaparat pentru greselile si pacatele proprii, ci pentru ale noastre, se vad pe sine vinovati in fata Domnului.
    Eu pana acum n-am intalnit un sfant care sa fi spus despre sine ca s-a mantuit. E drept ca mai am foarte mult de citit!

    Draga Mihaela,
    Din pacate, pauzele (punctele de suspensie) folosite abundent in continuare m-au determinat sa intrerup lectura raspunsului tau dupa doar cateva randuri. Probabil ai continuat sa justifici stilul tau de redactare. Raman la parerea ca e lipsa de respect atat fata de regulile de redactare a textului, cat si pentru regulile gramaticale, dar mai ales pentru cei cu care incerci sa comunici.
    Incearca sa intelegi ca n-am nimic personal cu nimeni. Eu respect legile si regulile atunci cand le cunosc. Am incercat doar sa-ti aduc la cunostinta aspectul cu pricina. N-am cum sa fac mai mult si nici nu-mi doresc.
    Sa-ti dea Bunul Dumnezeu putere sa-ti lucrezi mantuirea.

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnule Ioan,
    Chiar pe pagina de start a acestui blog, in cap de lista, ca sa zic asa, exista acest articol: http://apologeticum.ro/2010/04/07/obstea-manastirii-petru-voda-apel-la-rugaciune-pentru-parintele-justin-parvu/
    Il consider un argument in plus la ce-am afirmat mai sus.
    Si mai adaug ca sunt convins ca singuri NU PUTEM FACE NIMIC pentru propria mantuire sau orice alt lucru pe care il lucram. Totul vine din "marea si bogata mila" a Domnului.
    Doamne miluieste!

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    adris,
    te rog sa ma ierti daca am fost prea direct in critica mea la cele ce ai scris; e foarte bine ca te rogi pentu sanatatea si lungimea de zile a Parintelui Iustin, si eu o fac, dar pentru mantuirea dumnealui parca mi-ar fi rusine in fata Domnului sa o fac, eu fiind atat de pacatos.
    Si atunci ma rog sa fie sanatos si sa traiasca zile indelungate, ca sa ne mantuim si noi prin rugaciunile dumnealui, dupa cum am scris mai sus.
    Te rog adris inca o data, sa ma ierti !

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    adris !

    da...bine....

    Te rog : iarta-ma !

    Doamne ! iarta-ne ...si...ajuta-ne....

    Sa ai inima buna ! si...Dreapta Credinta !

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Mihaela,

    Draga Mosului,
    Pe cine crezi tu ca ar deranja faptul ca schimb câteva cuvinte cu Petru în memoria lui Corneliu Z.Codreanu si al celorlalti legionari? Memoria Lui Corneliu trebuie sa ramâna în Istoria Neamului Românesc si sper ca si tinerii sa urmeze Calea indicata de Capitan, atât tinerii români cât si tinerii din celelalte tari, care isi dau seama de pericolul societatii satanice în care traiesc. Trebuie ca Istoria sa respecte Adevarul în privinta Miscarii Legionare, nu sa-l falsifice!
    Legiunea a avut multi dusmani si înca mai are......
    Daca Poporul Român ar sti Adevarul despre Miscarea Legionara cred ca i-ar matura pe strainii care conduc Tara, nu le-ar trebui decât o zi...numai ca Istoria a fost falsificata, iar celor care încearca sa spuna Adevarul, li se pune pumnul în gura. Caci cei care guverneaza România, la ora actuala, sunt straini de Neamul Românesc, ei urasc românii si credinta lor.
    Ascult "Doina" lui Mihail Eminescu cântata de inegalabilul Cezar Ivanescu si imi dau seama ca ceea ce a spus Eminescu cu 150 de ani în urma este valabil si astazi. Citeste, daca vrei, "Chestiunea evreiasca" a Jurnalistului de exceptie care a fost si va ramâne Mihail Eminescu.

    Avem o datorie sfânta sa perpetuam Istoria Neamului Românesc, caci suntem români, nu?

    Petru îmi face o bucurie imensa când da Onorul Capitanului ! Am o fotografie a Capitanului lânga Sf.Icoane.
    Traiasca Legiunea si Capitanul, Petru!
    Traiasca România Crestina, Legionara!

    P.S. Când vorbesc de straini nu ma refer la bietii chinezi care au venit, în tara noastra, sa scape de criminalii comunisti. Ma refer la strainii care guverneaza România, care au cumparat România si care sug sângele poporului român, lasând milioane de oameni fara casa, fara hrana, fara nimic. ......

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mos Ioan !

    Da...stiu...ai dreptate !

    Te rog : sa ma ierti !

    Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne ...

    Sa ai inima buna ! si...Dreapta Credinta. !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*