Exista un curent creat de niste persoane prin care se bagatelizeaza lucruri esentiale spuse de cei trei mari duhovnici ai ortodoxiei romanesti. Din pacate la acest curent au aderat si o parte din cei pentru care marii duhovnici reprezentau o autoritate si care acceptau cuvantul lor ca de la Dumnezeu. Si ca sa fim incredintati ca acele cuvinte erau de la Dumnezeu, putem vedea ca de fiecare data acesti stalpi ai ortodoxiei erau in acelasi gand, diferind doar prin mici nuante.

Iata ce au spus marii duhovnici despre Lepadare:

Parintele Justin Parvu:

Cand m-am referit la cadere din Har, n-am cautat sa desfiintez fiinta umana in divinitatea ei… Daca insa omul accepta sa se lase pervertit si injosit prin pacat, atunci Harul lui Dumnezeu nu mai lucreaza in toata plinatatea lui, pentru ca este impiedicat de vointa rea a omului. Crestinul adevarat stie ca la cea mai mica lepadare il paraseste harul lui Dumnezeu, si cu cat este mai sporit, cu atat simte aceasta parasire pe pielea lui. Daca noi, crestinii, nu vom lupta impotriva compromisurilor, ceilalti nici atat. Si atunci nu ne facem vinovati pentru generatiile viitoare pentru ca nu le-am lasat un model de rezistenta? Daca noi primim acum cipul, ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea. O lepadare mica atrage alta mai mare dupa ea. Am zis doar ca acest cip nu este lepadarea finala prin pecetea Fiarei, 666. Acest cip este premergator pecetii antihristice… Vor cadea toti cei care sunt legati de cele pamantesti. (extrase din interviul aparut in nr. 12 al revistei Atitudini si pe care luptatorii induhovniciti ai internetului au refuzat sa si-l insuseasca, din motive doar de rea credinta si din dorinta de a crea discordie intre duhovnici nu au precizat Parintelui Arsenie acest interviu, in care Parintele Justin explica foarte clar la ce stadiu al lepadarii suntem acum)

Parintele Arsenie Papacioc:

E un inceput primejdios si nu poti sa iesi din el mai tarziu. Nu este insa departe DE lepadarea despre care spuneti. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea. (in transcrierea de pe video la minutul 2:50, cu sau fara rea intentie, operatorul digital a omis particula “de” dinaintea cuvantului lepadare, care schimba total sensul pe care Parintele Arsenie vrea sa-l exprime, si anume ca acceptarea actelor nu e departe DE lepadarea finala)

Parintele Adrian Fageteanu:

…pe cel care stie precis ca e lepadare de Hristos, sa nu-l iertati! (n.n. inregistrarea video in care Parintele Adrian spune clar despre lepadare si neslujirea cu preotii ce detin acte cu cip nu a fost publicata de unii, “stim noi cine” pentru ca ei se considera mai induhovniciti decat Parintele Adrian si aleg doar ce le convine din spusele Parintelui)

Din cele de mai sus putem concluziona faptul ca actele cu cip nu sunt pecetea finala, iar acceptarea lor nu este lepadarea finala. Insa acceptarea actelor poate constitui un pas foarte periculos, „din care sa nu poti iesi mai tarziu”, fiindca o „lepadare mica atrage alta mai mare”. Parintele Adrian Fageteanu spune clar ca aceste mici lepadari duc direct la leparea de Hristos, ce in cazul acceptarii pecetii nu mai da omului posibilitatea de pocainta, deci implicit a iertarii. Vremea pocaintei este acum, prin neacceptarea actelor cu cip si a legilor antihristice emise de statul in care traim. In urma renuntarii la aceste lucruri ale vrajmasului, duhovnicul poate sa dezlege pe cel in cauza, deci are loc iertarea. Altfel, nu! Caci el ramane cu „pacatul” in buzunar si atunci pe ce temei se face dezlegarea? Dar cine este rau intentionat si cu minte sataniceasca trage concluzia ca cei care au acte cu cip nu trebuie dezlegati la spovedanie si nu e asa, ci acei care nu renunta la ele nu pot fi dezlegati!

Referitor la harul preotilor ce detin acte cu cip, punem urmatoarea intrebare:

Pana a ajunge la savarsirea Sfintei Liturghii, ce facem cu ceea ce am spus la Botez: „Ma lepad de satana, de toate lucrurile lui, de toata slujirea lui, de toti slujitorii lui. Ma lepad! Ma lepad! Ma lepad!” ???

Sf. Teofan Zavoratul: Ai scuipat pe satana si pe toate faptele lui? Continua sa te porti la fel fata de el. Te-ai unit cu Hristos? Ramai cu El. Faptele intunericului si cele ale luminii sunt vadite. Fugi de cele dintai si tine-te de cele din urma: insa fa asta fara compromisuri, cat de marunte, asa incat norma vietii tale sa fie urmatoarea: nu este partasie intre lumina si intuneric, intre Hristos si Veliar.

Cum se leapada unii si de Parintele Rafail Noica

Circula in aceste zile un articol dintr-o carte in care se zice ca semnul fiarei nu are legatura cu tehnologia.

Iata ce ne spunea Parintele Rafail Noica in 2006:

Sa stiti ca vadit sunt ultimele vremi. Si Apostolul Ioan spunea acum 2000 de ani ca erau. Erau, in samanta, numai ca astazi, ceea ce era de necrezut candva cand se citea Apocalipsa si alte prorocii, este tehnologic realizabil.

Asadar, cu cine sunt aceste persoane care interpreteaza dupa bunul lor plac cuvintele marilor duhovnici? Cui slujesc? De cine le este frica? De ce se leapada de Stalpii Ortodoxiei?

Faceti ascultare macar de Parintele Arsenie, ca va zice sa nu mai faceti zgomot, iar raspunsul vostru asta sa fie: “Eu nu primesc asa ceva!”

Cititi cum o parte din cei pe care am evitat sa amintim mai sus, anume razbointrucuvant si preotul Mihail Stanciu, au recurs la amenintari si santaj, la adresa fratelui SACCSIV, ca el sa-l atace pe Parintele Justin. Aceasta viclenie este tipica tortionarilor, care in inchisorile comuniste si-au vandut camarazii si l-au tradat pe Hristos.

N-AM VRUT SA LOVESC IN PARINTELE IUSTIN PARVU. Punct