Un calugar hacker virusat de draci, fost ucenic al gurului Bivolaru, isi permite sa-si dea cu parerea despre Parintele Justin intr-un mod ce dezvaluie clar indracirea lui. Intrucat este vietuitor al manastirii Golia, aflata in Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cerem public o masura de corectie din partea IPS Teofan.

Va recomandam sa cititi un articol al d-nei Emilia Corbu cu privire la acest atac, cu adevarat de taliban, la adresa Parintelui Justin:

In razboiul ortodoxiei se tes suflete. Cei mai buni tesatori sunt monahii. Insa,
multi monahi si-au gresit cariera. Si nu glumesc! Monahismul este ,,profesia,, de a pastra nealterata, de a transmite si apara invatatura crestina cu costul vietii. Poate este cea mai grea profesie dar si cea mai nobila. Cine crede ca este poezie sau un mod de viata visator se insala. Calugaria e haina grea. Trebuie sa fii puternic sa o porti. Are greutatea pamantului din tine.

Aparut la aproape 400 de ani de la venirea Mantuitorului, monahismul se defineste astfel ca un prim raspuns al Bisericii primare la pervertirea lumeasca a invataturii, proces survenit dupa recunoasterea oficiala de la inc. sec.IV si preluarea ei in cadrul politicii de stat.

Nu este o profesie oarecare ci una vocationala. Astfel ca, daca toti suntem crestini, doar unii dintre noi au taria sa se separe complet de lume pentru a trai doar cu Dumnezeu. In functie de aceasta traire vor fi judecati. Ca in orice domeniu, exista calugari buni si calugari slabi dar si unii care si-au gresit cariera. Mantuirea e de la Dumnezeu dar calugarilor ratati le va fi mult mai greu decat multora din lume. Si ratati in calugarie au fost de la bun inceput si in toate vremurile Nu e nici o rusine. Viata ne insala, de multe ori. Cadem, dar ne ridicam. Doar ca ei devin un pericol si pentru ei si pentru ceilalti. Sunt ca niste indicatoare plasate spre un drum infundat.

O fapta concreta

Un astfel de om este bietul Serafim. In loc sa steie in lume, sa-si ia nevasta, sa aiba copii, sa se pocaiasca sincer si sa fie un bun crestin, Pantea sta la manastire cu gandul la lume si mainile pe calculator. Si barem de ar sta cu folos, dar nu gasim nimic duhovnicesc in el. Pe blogul lui poti afla cura de slabire cu paine, asigurarile de locuinte si alte nimicuri lumesti. Prea putina invatatura. Si daca s-ar fi oprit aici, mai era cum era. Ziceam ca-i sarac dar are vointa. Dar, acum vreo doua saptamani l-a atacat pe parintele Iustin in privinta actelor biometrice. Am aflat d-abia acum. Nu are multi cititori. Si eu am vazut afisul de la Manastirea Petru-Voda. Nu era nimic scandalos in el, chiar daca am auzit ca au fost date jos. Oamenii trebuie sa inteleaga ca au o responsabilitate. Nu pot accepta, asa ca o vita, tot ce li se impune. Calugarii de acolo au dreptul sa isi spuna opinia cu privire la actele cu cip. Batranul are dreptate! Serafim nu are. Dar este foarte vehement.

Si parca asta nu ar fi fost de ajuns. In acelasi timp pe net a aparut si ,,Sarpele de la Petru-Voda,, o sabie boanta impotriva lui Victor Roncea. Mesajul era ca parintele trebuie avertizat cu privire la nu stiu ce infiltrati securisti…Si autorul e tot Serafim.

Cu toata sinceritatea va spun. Imi e mila de el. Articolul este o insulta ordinara la adresa parintelui. Apoi, atacul la adresa lui Roncea e absolut gratuit si inutil. Toti au o parere proasta despre Roncea. Nimeni nu are incredere in el. Ca a facut site-ul Romania-Nato. Mare branza! Cine scrie in el? Nimeni! Dar daca facea site-ul ,,Felinarul Rosu,,? Era mai bine? Ca face parte din Sistem. Oare? Asa cum Biserica e tradata si Sistemul poate fi tradat.

Si nu e o noutate pentru nimeni ca manastirea e supravegheata de securisti. Si cu el si fara el, SRI tot va avea pe agenda de lucru, culegerea de informatii despre tot, deci si despre miscarile de extrema dreapta, identificate cam fortat cu legionarismul. Iscoadele sunt ascunse, nu trambitate.

Dar nu poate fi acuzat ca el a zadarnicit proiectul manastirii de la Aiud. Daca parintele Iustin ar fi pus acolo temelia, manastirea se facea. Dar, decat sa iasa un nou Memorial Sighet, mai bine lipsa. La fel cum nu poti acuza pe cineva de pacatele inerente profesiei sale.
Si cu toate pacatele lui, V.R. chiar a facut ceva in privinta actelor biometrice. Ca s-a impotmolit la mal, in fata lui Basescu, tine doar de inaltime. Data viitoare sa ne orientam si noi spre unul mai inalt ca presedintele.

Nodul problemei

Nodul itei incurcate sta in actele biometrice. Acesta este suportul real al articolului anti-iustin si videoclipului. Nu stiu daca Serafim este fascinat de tehnica sau fascinat de altii, dar nu are un mod crestin de a-si apara opinia. Spune ca pe el nu il deranjeaza samburele de siliciu din cip. Nici pe mine nu ma deranjeaza. Nu piatra e in discutie, ci codul de siguranta prin care este activat cipul. Cod care ne-a fost dezvaluit in urma cu 2000 de ani in Apocalipsa. Nici macar atata lucru nu stie?

Serafim vicleneste. In primul rand ca nu ne spune pe fata ce doreste sau ce gandeste. In al doilea rand ca ataca persoane, cand e vorba doar de idei. Ideile sunt cele care pot fi sustinute sau refuzate si nu oamenii. Jacques Monod, un laureat al Premiului Nobel pentru fizica arata ca ideile se poarta ca o structura organica. Se nasc, evolueaza, se combina in sisteme, mor etc. Dar, cert este ca pot trai de-a lungul mai multor generatii de oameni.

Oamenii destepti ataca doar ideile. Doar prostii se lupta intre ei.

Sa ne ajute Dumnezeu sa vedem adevarul din spatele vorbelor si oamenii din faptele lor. Si sa ne rugam si pentru Serafim.