Talcuire la …afis

Aceasta analiza nu constituie un punct de vedere al Manastirii Petru Voda, ci modul personal de intelegere al acestui afis.

S-a vazut pe parcursul acestor zile, ca cine nu a citit cu idei preconcepute continutul afisului a vazut in acest afis o masura duhovniceasca, un raspuns la o problema reala: existenta persoanelor ce detin acte cu cip. Dar au fost destule persoane care au ramas cu nelamuriri si n-au inteles mesajul complet. Pentru aceasta, incercam sa facem o descriere a ceea ce au vrut sa transmita parintii-autori ai acestui afis, in urma discutiei cu ei si cu Parintele Justin.

Am semnat anul trecut ca nu vrem sa primim actele cu cip, deoarece ele constituie o acceptare in plus a directiei spre pecetluirea finala. Cand stii ca directia este gresita si tu accepti, este clar un compromis, un pact cu vrajmasul, deci un pacat. Ce face un pacat? Ne desparte de Dumnezeu, constituind o cadere, o lepadare. Cum obtinem iertare pentru pacatele noastre? Tot printr-o lepadare, dar de acele pacate si prin dezlegare de ele la sfanta spovedanie. Dar sa analizam ce zice afisul:

1. Sf. Manastire Petru Voda. ATENTIE! Fara acte cu cip!

Acest lucru arata ca este vorba de o masura in interiorul manastirii Petru Voda, privind actele cu cip.

2. Cei ce detin acte personale cu cip (biometrice): buletin, pasaport, permis auto, card bancar, carnet de sanatate, sau orice fel de acte/legitimatii de acest tip

Sunt enuntate actele vizate, dar ATENTIE!! Este specificat clar ca ele trebuie sa contina CIP, biometric sau nu! Nu scrie nicaieri de cod de bare sau banda magnetica! Si in plus trebuie sa fie numele nostru pe ele (acte personale). La sfarsitul propozitiei avem scris: de acest tip, ceea ce implica toate actele ce contin un cip, biometric sa nu.

3. nu pot fi acceptati la impreuna slujire clericii (indiferent de treapta ierarhica) care detin acte personale cu cip (biometrice)

Se pune intrebarea: cine ii controleaza pe acesti clerici daca poseda sau nu acte cu cip? Raspunsul: constiinta lor! Insa de acest avertisment se asigura ca au luat aminte. Mai exista cazul cand s-ar putea sa se stie sigur (de ex. ca urmare a propriei sale declaratii), ca un anume cleric poseda acte cu cip si isi exprima dorinta sa slujeasca. In aceasta situatie pot aparea doua variante pentru preotii care nu vor sa faca compromisuri: ori nu accepta ca acel cleric sa slujeasca ori nu slujesc ei alaturi de el, nefacandu-se astfel partasi la acceptarea caderii lui. Clericul constituie un model pentru un anumit numar de oameni si aceasta implica o responsabilitate mai mare. Se impune negresit o masura de diferentiere intre un cleric fara acte cu cip si cel ce le detine. Teologii, pe baza canoanelor si a scrierilor patristice, se pot pronunta in a spune daca harul acelui cleric este pierdut pentru totdeauna sau acel cleric mai poate sluji, fiind oprit o perioada (care poate varia pe baza pocaintei penitentului si a gravitatii pacatului savarsit – acceptarea constienta sau inconstienta a actului cu cip, acceptarea ca o necesitate reala sau ca un moft s.a.m.d.). Canoane explicite la aceasta situatie par sa nu fie, dar acest lucru poate constitui un motiv in plus pentru a se gasi o solutie  de catre cei responsabili.

4. cei ce nu vor sa renunte la aceste acte cu cip (biometrice) nu pot fi pomeniti la Sf. Liturghie sau la alte slujbe religioase si nu pot fi dezlegati de pacate la Spovedanie;

Cum am aratat mai sus, acceptarea actelor cu cip constituie un pacat, care trebuie spovedit. Nu scrie nicaieri ca nu este primita la spovedanie o persoana care poseda acte cu cip. Apoi, pentru cine nu stia, pe pomelnicul (altii il numesc acatist) care se da la Sf. Liturghie nu pot fi trecute anumite categorii de persoane:  de ex. cei ce au ucis, betivii, desfranatii, adulterii, cei de alte credinte, iar in cazul persoanelor posesoare de acte cu cip avem de-a face cu un nou tip de lepadare, un pas spre lepadarea finala si ireversibila (lepadarea finala=acceptarea pecetii lui antihrist). Acest pacat al acceptarii actelor cu cip constituie un pacat destul de grav, pentru ca el este savarsit netinand cont de toate evidentele  acestor vremuri si avertizarile facute de sfinti cuviosi trecuti la Domnul si in acelasi duh profetic de marii duhovnici in viata. Este o negare a unor prorocii, prorociile constituind lucrarea Duhului Sfant. Asadar, pacatul acceptarii actelor cu cip, pentru a fi iertat, implica faptul ca trebuie sa spovedim ca detinem actul cu cip si sa renuntam la el. Era normal sa nu putem fi dezlegati de un pacat daca nu-l pomeneam la spovedanie si nu ne luam angajamentul de a renunta la el.

5. acelasi lucru este valabil si pentru cei ce utilizeaza semnatura electronica si cu atat mai mult pentru implanturi cu cipuri sau insemnari cu cod de bare  prin raze laser.

Anul acesta a venit o noua metoda de inregimentare si inrobire a cetatenilor, prin introducerea semnaturii electronice. Aceasta semnatura electronica constituie un mod dictatorial de integrare virtuala a oamenilor in sistemul financiar national si apoi mondial, si constituie o alta componenta a planului demonic de lipsire a cetateanului de suportul fizic pentru plata (banul) celor necesare traiului in societate. In plus, are loc o si mai ampla supraveghere a vietii private, in ceea ce priveste achizitiile facute de fiecare persoana, achizitii care ajung sa fie cunoscute de terte persoane ce pot dispune de aceste informatii la savarsirea unor acte, cum ar fi santajul, discreditarea etc. Referitor la implanturile cu cip, avem cazuri nenumarate la nivel mondial, dar si national si in plus legea pentru folosirea acestor implanturi, momentan doar in scop medical, este deja aprobata in Romania. Cu privire la  insemnarea cu cod de bare prin raze laser, desi pare de domeniul SF-ului, aceasta a fost amintita de cuviosul Paisie Aghioritul(articol aparut si in cartea Dictatura Biometrica, editata de Manastirea Petru Voda) si in cartea “Tilcuire la Apocalipsa de Sfintul Andrei, Arhiepiscopul Cezareii Capadociei“; cel putin din aceste carti s-au inspirat parintii care au facut afisul, vazand  in codul de bare un potential model de pecete.

Parintele Justin a tras din nou semnalul necesar, avand autoritatea si puterea propovaduitoare de a trezi un neam intreg! Insa autoritatea teologica revine Sinodului Sfintei Biserici Ortodoxe Romane! Marii nostri duhovnici se simt indurerati de soarta acestui neam si incearca sa faca ceva! Nu intamplator, multmilostivul Dumnezeu ii tine alaturi de noi, chiar daca intr-o suferinta pe care nu o merita. Daca exista cu adevarat comunicare in cadrul BOR, atunci conducerea Bisericii trebuie sa fie in dialog permanent cu marii duhovnici si sa tina cont de sesizarile pe care acestia le fac la problemele reale cu care se confrunta poporul pastorit impreuna. Ne punem nadejdea, ca si anul trecut dealtfel, ca avem un Sinod preocupat de soarta dreptslavitorilor crestini din aceasta tara, care vad in problema actelor cu cip un impediment foarte serios in dobandirea mantuirii sufletului. Poporul nu poate fi lasat in deriva si asteptam cu totii un raspuns responsabil si nu unul exhaustiv si expeditiv ca cel de anul trecut.

106 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca a venit vremea faptelor in dovedirea credintei fiecaruia dintre noi (“cel ce Ma iubeste va pazi poruncile Mele“).. Afisul nu ne face decat a fi constienti de gravitatea acceptarii actelor de identitate cu cip. In definitiv, orice nelepadare de lume, este o lepadare de Hristos.. Incepe “secerisul“ si inca de aici se va alege “graul cel bun de neghina“.. Avertizeaza Sfintii Parinti despre aceste vremuri, e important sa stim ca vor veni si ca trebuie sa ne pazim, sa ne ferim din calea prigoanei, caci nu ne putem opune.. Trebuie mai multa grija de suflet, ca niciodata., caci odata lepadati de Hristos prin acceptarea si primirea actelor cu cip, e foarte greu sa te intorci.. E greu sa si realizezi ca asta e o lepadare, caci asa de fin lucreaza vrasmasul, incat ne face sa credem ca sunt lucruri firesti, urmare a evolutiei stiintei si tehnicii, asta pana cand le-am acceptat si odata ce le-am acceptat ne-am si lepadat de Hristos si de harul Sfantului Duh primit la botez. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Preacurata Sa Maica sa trecem cu nadejde prin cele ce vor veni!. Doamne ajuta!.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta.
    Cu ajutorul Sf. Treimi si a Maicii Domnului, precum si a sfintilor marturisitori, va rog sa clarificam un aspect privind documentele cu cip. In prezent in Romania, singurele documente cu cip emise de autoritati sau alte entitati private sunt: pasaportul de tip nou, unele carduri bancare, precum si unele legitimatii de acces care au personalizare. Din datele existente nu reiese ca permisul de conducere de tip nou ar contine cip. Pentru clarificare privind carnetul de conducere va rog sa vizitazi adresa de mai jos:
    http://romaninuk.net/files/2008/10/permis-conducere-auto-lib.jpg
    In privinta semnaturii electronice, va rog sa clarificati din ce motive se considera a fi lepadare de Hristos - Dumnezeu, dar cu trimitere la invataturile sfintilor parinti. Prin intermediul semnaturii electronice putem fi urmarirti privind achizitiile si platile noastre, dar nu vad unde este semnul lui antihrist (666) sau cip-ul. Si pe vremea regimului anticrestin (comunist), oamenii credinciosi erau urmariti si prigoniti, au refuzat noile "invataturi" si au marturisit credinta cu ajutor de la Dumnezeu, fiecare dupa a lui putere. Inclusiv in vremurile de inceput a crestinismului, in timpurile imparatilor prigonitori erau crestini ascunsi. Pentru unii le-a fost dat martiriul sau mucenicia, iar pentru altii "simpla" mantuire.
    Nu contest faptul ca acceptarea numarului 666 sau a actelor cu cip este lepadare. Dar sa nu garbim timpurile.
    Doamne ajuta.

  3. Musashi Takezo

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    Aveti date despre ceilalti parinti stareti din Moldova ref la atitudinea lor fata de acest afis/subiect?
    Este adevarat ca si la M. Bistrita s-a introdus aceasta regula impotriva celor cu acte ''cipate''?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Voi ridica trei probleme, fara sa comentez continutul afisului, dar cu rugamintea sa imi dati un raspuns, in masura in care aveti unul:
    1. Din punct de vedere al tehnologiei electronice, cipul este un dispozitiv care se gaseste in toate calculatoarele, telefoanele mobile (si fixe), toate aparatele electronice, inclusiv cele pt scopuri medicale, automobilele, cardurile de acces la serviciu si ... nu mai enumar. Cum se pune problema lor?
    2. Conform afisului, practic toti oamenii care locuiesc si au servicii in orase si deci probabilitate mare de a detine cel putin un card de acces la serviciu sau un card de transport urban - nenominalizat, dar cu cip - sunt condamnati la moarte vesnica, impreuna cu familiile lor daca nu renunta la aceste "facilitati", dat fiind faptul ca nu se mai pot spovedi si impartasi, nici pomeni la Sfanta Liturghie. Ce alternativa sugerati acestor mii, sute de mii sau cati vor fi fiind - de oameni pentru a-si putea creste totusi copiii:adapost, posibilitate de a-si castiga bucata de paine?
    3. Conform definitiei, "codul numeric personal reprezinta un numar semnificativ ce individualizeaza o persoana fizica si constituie singurul identificator pentru toate sistemele informatice care prelucreaza date nominale privind persoana fizica." "Aveţi Cod Numeric Personal (CNP), deci existaţi! Cartea de identitate, paşaportul, permisul de conducere, abonamentul pentru mijloacele de transport în comun, asigurarea socială şi cea de sănătate, creditul la bancă, accesul în instituţii şi, uneori, chiar şi locul de muncă depind de 13 cifre care vă identifică." Ce puteti sa spuneti despre codul numeric personal, introdus inca din 1980, care in mod evident ne depersonalizeaza? Nu este acesta o pecete evidenta si explicita aplicata oamenilor? Ce poti face fara buletin? Nu vorbesc de cel cu cip, ci de cele in format vechi, dar cu CNP? Nu este evident ca nimic nu poti face fara acest CNP?
    Cu nadejdea ca voi primi lamuriri la ceste probleme,astept cu multa rabdare raspunsul Admin. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne fereasca de sminteala si cadere in deznadejde!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si daca si codul de bare sau banda magnetica are 666 in ea?

    Aspteptam si argumentatia canonica si dogmatica la aceasta hotarare.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca ar fi bine sa ne lamurim si in ce priveste alte dispozitive care contin cip:

    1. Cheile de la masini, in marea lor majoritate acum contin un fel de cip.

    2. Cardurile de la interfon din blocuri, in marea majoritate sunt fie cu cip RFID fie cu cod de bare.

    3. Carduri de access in cladire. Eu de ex. am asa ceva la servici. Nu e personalizata, nu are numele meu pe ea, dar are cip RFID.

    In afara de asta, deja au aparut tehnologii electronice de control care nu mai au nevoie de cip. In Coreea de exemplu deja au aparut bancomate de la care iti extragi banii doar pe baza amprentei venelor din mana (si a unei parole PIN), fara cip fara nimic.

    Tehnologii de urmarire secunda cu secunda a fiecarei persoane doar pe baza amprentelor si a recunoasterii electronice a fetei deja exista, si in cativa ani vor putea fi utilizate pe scara larga. Toate astea nu necesita nici un cip ci nici o insemnare cu raze laser.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, ajuta!

    Oameni buni, este vorba de cipurile care contin date personale. Nu vorbim de card nenominal, de cipul de la masina sau de acces in bloc, ci doar de cipuri cu date personale.

    Cred ca ar fi de folos sa recitim acest text scris cu mai bine de un an in urma. Este la fel de actual (sau poate chiar mai actual), dovada ca spune adevarul.

    De ce un creştin nu poate primi actele electronice

    Începînd cu 14 Ianuarie 2009, cu apelul Părintelui Arhimandrit Iustin Pîrvu de la Mănăstirea Petru Vodă, a apărut în societatea românească nevoia unei dezbateri publice cu privire la cîteva măsuri legislative luate de autorităţile române - Guvern, Parlament, Preşedenţie. Legea urmăririi convorbirilor telefonice şi a supravegherii internetului, ordonanţele de guvern privitoare la paşapoarte şi cărţi de identitate, introducerea noilor permise auto şi a cardurilor bancare cu cip RFID şi ordonanţele de guvern privitoare la implanturi au ridicat o seamă de probleme peste care nici un creştin nu poate trece. Le enumerăm mai jos.

    1. Problema libertăţii
    Cîteva citate din Noul Testament vin să lămurească de ce creştinii nu pot primi actele electronice: "Şi veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va elibera pe voi. Răspuns-au, şi au zis lui: Sămânţă a lui Avraam suntem, şi nimănui nu am fost robi nici odată; cum tu zici, că liberi veţi fi? Răspuns-a Iisus lor: Amin Amin grăiesc vouă: Că tot cel ce face păcatul, rob este păcatului." (Ioan 8:32-34)
    Sistemul electronic de supraveghere globală este bazat pe neîncredere şi suspiciune, renunţă la prezumţia de nevinovăţie pe care tribunalele trebuie să o infirme în cazul infractorilor. Aşadar, după ce în 2000 de ani de creştinism mîntuirea a fost laolaltă cu sentimentul libertăţii, ni se impune un sistem în care noi şi copiii ce se vor naşte vom trăi cu sentimentul permanentei vinovăţii, permanentei vine de a nu greşi sistemului electronic, cîtă vreme Dumnezeu ne-a dăruit libertatea totală a conştiinţei şi niciodată nu a încălcat-o.
    "Iar Domnul Duh este; şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertatea." (2 Corintheni 3:17)
    Cîtă vreme aceste acte electronice nu sînt create în numele Domnului, după învăţătura Bisericii, care spune că unde nu este Dumnezeu este sigur diavolul, ele nu pot în nici un caz să slujească libertăţii cu care am fost zidiţi de Dumnezeu. Cazurile de manipulare a informaţiilor personale după bunul plac al celor care au acces la bazele de date personale, pune în primejdie cu adevărat viitorul libertăţii umane. O statistică a numărului de greşeli involuntare şi de abuzuri în gestionarea informaţiilor personale la nivel de stat în întreaga lume ar arăta limpede că vremea libertăţii şi a respectului persoanei se va termina curînd.
    Mai mult decît aceste trimiteri precise, implantarea urmăreşte atingerea directă a puterilor sufleteşti. Sorin Ifrim, arestat pentru terorism în luna Mai 2008, în statul Florida (SUA) a scris cuiva din România următoarele: "Unii au platit sa aiba siguranta prin biocip, altii au fost plătiţi ca şi cobai. altii ca mine nu au stiut cind au fost injectati cu biocip, pt ca vedeau / stiau si trebuiau telecomandati. Cind am iesit din inchisoare am constatat ca am nu unul ci 2 biocipuri [directionale] injectate simetric in stinga si in dreapta sternului. De atunci am frica si confuzie, nu ma pot ruga cum trebuie, am pierdut isihasmul si profunzimea, meditatie si reflectarea, claritatea mintii si a sufletului. Miercuri este procesul cind vor decide cum sa ma opreasca [ inchisoare pina la 15 ani, spital mental sau doar telecomanda ce o am deja]." Aceste afirmaţii vin să certifice faptul că ceea ce se ştia despre progresul tehnologic contemporan devine astăzi realitate: Libertatea cu care oamenii au fost înzestraţi de Dumnezeu să-şi folosească puterile sufleteşti încetează în momentul implantării.

    2. Problema chipului lui Dumnezeu
    Prin implantarea care se urmăreşte în cele din urmă, se doreşte schimonosirea chipului lui Dumnezeu din om. Cu alte cuvinte, omul fără cip electronic ar fi ne-deplin, ne-desăvîrşit, incomplet. Aceasta este cea mai mare jignire adusă lui Dumnezeu Creatorul şi omului, creaţiei Sale, de cînd există neamul omenesc. Omul este redus de la "slavă a lui Dumnezeu" (după Sfîntul Irineu de Lugdunum - sec. II d.Hr.) la un animal fără drepturi cîtă vreme nu are cip implantat.
    A socoti că actele electronice nu sînt un pas intermediar acestui deziderat anti-uman şi anti-hristic este lipsă de realism şi dreaptă judecată.

    3. Problema numărului
    Introducerea codului numeric personal a fost făcută în regimul comunist fără nici un drept de apel la vreo dezbatere publică. Cîtă vreme evidenţa populaţiei nu s-a servit de ajutorul calculatoarelor, această măsură, deşi jignitoare la adresa creştinului, purtător al unui nume sfinţit prin Sfîntul Botez, poate fi înţeleasă ca ajutătoare pentru o mai bună gestionare de către stat a informaţiilor personale.
    Dar de vreme ce implementarea tehnicii de calcul permite astăzi o desăvîrşită evidenţă a populaţiei, în loc ca organele statului să renunţe la acest apendice nefolositor persoanei umane, prin introducerea elementelor biometrice nu numai că sîntem reduşi la statutul de numere în faţa unei maşini, ci toate caracteristicile noastre fizice, unice şi irepetabile sînt transformate în numere unice, adîncind cu atît mai mult prăpastia dintre omul, zidit de Dumnezeu ca slavă a Sa, şi identitatea numerică, implementată de o mentalitate anti-creştină. Din aceasta se arată că cei mai mari prigonitori ai Bisericii din toate veacurile, de la Nero şi Diocleţian până la Stalin şi Ceauşescu, au fost nişte filantropi în comparaţie cu sistemul actelor electronic pe care trebuie să îl adoptăm, cu atît mai mult cu cât suntem deja departe de momentul în care orice conştiinţă creştină se putea întreba dacă nu cumva citatul din Apocalipsa 13:18 "cel ce are minte, să socotească numărul fiarei; că numărul omului este" are sau nu legătură cu actele de identitate.

    4. Problema semnului fiarei
    Cartea Apocalipsei vorbeşte în capitolul 13 despre cea de a doua fiară cu care se va lupta Biserica, care îi "face pe toţi [...] ca să le dea lor semn pe mâna lor cea dreaptă, sau pe frunţile lor, şi ca nimenea să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei." (13:16-17) Deşi încă din primele zile ale Creştinismului Părinţii Bisericii şi toată suflarea care exista şi-a pus întrebarea despre cine va fi vorbind acest verset, abia la începutul veacului 21 prorocia aceasta se apropie de realitate, fiind la un pas de a se împlini, prin implantare. Cu toate acestea, întrucît Duhul Sfînt a purtat de grijă Bisericii de la Cincizecime, din vremea Sfinţilor Apostoli pînă astăzi, s-a ştiut de către Biserică cine va fi fiara. Sfîntul Ippolit Romanul, pe la anul 200 d.Hr. spune limpede: "Fiara care se va ridica din pământ va fi împărăţia lui Antihrist" (Despre Antihrist), aşadar orice formă statală care va căuta să prigonească Biserica şi să pună în capul statului şi al Bisericii oameni care să slujească diavolilor şi învăţăturilor lor, iar nu lui Hristos şi învăţăturilor Bisericii.
    Pedeapsa pe care le-a pregătit-o Dumnezeu celor ce vor primi semnul fiarei este scrisă în capitolul 14 al Apocalipsei: "Oricine se închină fiarei şi chipului ei, şi ia semn pe fruntea sa sau pe mâna sa, şi acesta va bea din vinul mâniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat în paharul mâniei Lui, şi se va chinui cu foc şi cu piatră pucioasă înaintea Sfinţilor îngeri, şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor în vecii vecilor se suie; şi nu au odihnă ziua şi noaptea cei ce se închină fiarei, şi chipului ei, şi cel ce ia semnul numelui ei"(14:9-11)
    Semnul despre care vorbeşte cartea Apocalipsei este în limba greacă veche, în care s-a scris la anul 90 această carte, cuvîntul χάραγμα (háragma), care, conform dicţionarelor, este orice semn gravat sau imprimat, întipărit, sau sculptat, cioplit, orice incizare sau implantare.
    Trebuie să fim orbi sufleteşte să nu vedem că implantul şi înainte-mergătorul său, cipul din acte, sînt primul şi cel mai serios candidat, după 2000 de ani de creştinism, de a deveni semnul fiarei.
    Iar dacă alăturăm lor şi posibilităţile de control al puterilor sufleteşti pe care tehnica o dezvoltă în cazul implantului, înţelegem de ce trăim la timpul prezent unele din ultimele prorocii şi semne din Apocalipsă, care anunţă sfârşitul istoriei omenirii aşa cum o cunoaştem.

    Nu este nici un fior de panică în ceea ce scriem. De 2000 de ani mărturisim în Simbolul Credinţei: "Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să fie". Aceste fapte se vor petrece întocmai şi creştinii le aşteaptă de 2000 de ani, dar ei ştiu la fel de bine că mai întîi va veni Antihrist şi împărăţia sa, şi vor deveni realitate toate catastrofele prorocite de Apocalipsă, şi apoi va veni Domnul Iisus Hristos pe norii cerului şi va avea loc învierea morţilor.
    Pentru aceea, contemporaneitatea cu Antihrist este una din caracteristicile Creştinismului Ortodox, încă din vremea Sfinţilor Apostoli, aşa cum scrie Apostolul iubirii, Sfântul Ioan Teologul: "Fiilor, ceasul cel de apoi este; şi precum aţi auzit că Antihrist vine, şi acum antihrişti mulţi s-au făcut; dintru aceasta cunoaştem că ceasul cel de apoi este." (1 Ioann 2:18, 4:3)

    Fără să cunoască cele mai multe din prorociile marilor Sfinţi ai Bisericii (pe care şi noi le-am lăsat deoparte ca să scurtăm prezentarea de faţă), unul din Sfinţii închisorilor comuniste, Ioan Ianolide, scrie următoarele rînduri în anul 1985 (!): "Civilizaţia modernă comportă următoarele riscuri: dispariţia vieţii prin dezagregarea atomică militară, ori, pe cale paşnică, prin poluare şi epuizarea resurselor naturale; dispariţia vieţii prin manipularea stavroghiană a ingineriei genetice; dispariţia vieţii prin alienarea oamenilor; tirania absolută prin monopolul tehnicii; transformarea societăţii în temniţă, fermă ori uzină, prin tehnicizare; determinarea conştiinţei prin mijloace tehnice; o lume teleghidată tehnic; anularea omului ca fiinţă liberă conştientă şi stăpînă; dezechilibru ecologic; răzbunarea naturii împotriva tehnicii; un dezastru general, pe care-l îndreptăţeşte căderea omului din harul dumnezeiesc; golirea omului de harul Duhului Sfînt şi dispariţia finalităţii transcedentale"
    (Deţinutul profet, ed. Mănăstirea Diaconeşti 2009, pag. 155-156)

    Pentru aceea, dorinţa noastră este ca forurile legislative să dea dovadă de maturitate creştină şi să nu permită existenţa în România a actelor electronice, cu atît mai puţin a posibilităţii implanturilor cu cipuri electronice RFID. Încheiem cu un îndemn al aceluiaşi Ioan Ianolide, unul din marii sfinţi ai închisorilor antihristice din secolul XX: "Orice om politic, orice preot, orice filosof, orice artist, economist, om de ştiinţă, pedagog, trebuie să se întrebe cutremurat în ce duh se află, ce duh exprimă, ce operă săvîrşeşte: mîntuitoare sau nimicitoare?" (ibidem, pag. 163)

    Monahul Filotheu Bălan
    Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ
    la pomenirea Sfîntului Marelui Mucenic Gheorghie, Purtătorul-de-biruinţă

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Nora: Foarte bune observatiile legate de CNP, si eu m-am gandit la asta. Din cele 13 cifre ale CNP-ului, ultima este doar de control, ca sa verfice corectitudinea primelor 12, deci CNP-ul s-ar putea pune fara probleme pe un cod de bare UPC/EAN cum e cel de pe produse. CNP-ul in sine nu contie cei 3 de 6, dar cifrele lui se pot integra cu un cod de bare fara alte modificari...

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dintre actele pe care e scris numele meu,eu am card pt salariu.Nu prea ma pricep la tehnologie De unde pot sa stiu daca e cu cip sau banda magnetica? Va rooog mult sa ma lamuriti ca sa stiu ce sa fac cu el.Astept raspuns.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin, monahul Filotheu si oricine citeste si comenteaza articolul de mai sus:
    Va rog sa ma ajutati sa inteleg care este deosebirea din punct de vedere duhovnicesc intre acceptarea CNP si acceptarea actelor electronice (adica acte care contin un cip cu date despre identitatea mea, in orice forma ar fi: numerice sau biometrice). De ce nu este lepadare acceptarea certificatului de nastere si ulterior buletinului, ambele cu CNP si este lepadare acceptarea cardului de acces la serviciu sau cel de transport in comun? Nu sunt ambele forme de anihilare a individului ca personalitate unica, creatie a Lui Dumnezeu? Faptul ca CNP-ul s-a introdus inainte de '89 nu este un argument nici duhovnicesc, nici teologic, consecinta fiind de fapt aceeasi pt oameni: pe de o parte controlul si pe alta - restrictionarea libertatii individuale, reducerea omului la o entitate de tip android, usor de manipulat si mai ales - usor de eliminat.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Nora
      E drept ca si acceptarea CNP-ului a fost un pas premergator si astfel am ajuns la cip acum. Dar oare nu e timpul sa ne oprim? Vom fi in stare sa ne oprim cand va fi pecetea finala, constransi de fel de fel de factori vitali? Renuntarea de pe acum inseamna o pregatire a noastra, pt ca acum este mai usor... Chiar nu ne putem imagina cat de cumplit va fin vremurile din urma... daca le vom prinde

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu ma cutremur cand citesc. acum mi-am dat seama ca am card cu cip, deoarece am card ing si la fiecare bancomat imi spune: "se citeste card cu cip". in plus am card-ul de acces la birou care sigur e personalizat pentru ca sefii ne verifica, am permisul nou si am si card-ul de transport pentru bucuresti.

    pot renunta la card-ul ing, ma pot muta la alta banca; pot renunta si la card-ul de transport cumparand bilete de hartie chiar daca costa mult mai mult; de asemenea, pot renunta si la permis, si asa nu am masina, deci nu conduc.

    dar ce ma fac cu card-ul de la birou? s-ar putea sa nu aiba cip?

    ma puteti ajuta? ma cutremura faptul ca am aceste carduri cu cip si m-am spovedit si impartasit...

    va multumesc

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @diana
      cum ai gasit solutii pentru primele trei tipuri de acte cu cip, Dumnezeu te va lumina sa iei decizia corecta si in cazul cardului de birou. eu nu ma pot pronunta. Intreaba-ti duhovnicul, vino la Parintele Justin.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vă iubim pentru zelul cu care vă apăraţi convingerile ( care sunt dealtfel şi convingerile noastre pe care le împărtăşim şi credincioşilor noştri clar şi pe faţă ) şi cred că mulţi v-aţi da viaţa pentru ele. Pun însă o întrebare simplă: Pentru credincioşii care vin la mănăstire cu necazuri şi dureri greu de suportat, v-aţi da viaţa ? Aţi putea muri la o adică doar ca să se mântuiască ei ? Am putea noi preoţii din lume şi frăţiile voastre monahii să fim anatema de dragul lor ? Unui monah îi este simplu şi firesc să zică: aveţi permis cu cip, nu vă spovedim. Preotul "din lume" este însă obligat să-l primească cu dragoste, să plângă împreună cu el, să se bucure împreună cu el, să-l întărească, să-l dezlege de păcate dacă se pocăieşte cu sinceritate, să lase oile cele cuminţi şi să alerge după cea rătăcită. Dacă e să murim pentru Hristos, eu trebuie să mor primul; dacă e să rezistăm eu trebuie să cedez ultimul. Nu-i putem abandona pentru că au carnete cu cip, nu le putem întoarce spatele, nu le putem spune sec: nu aveţi ce căuta la biserică sau la mănăstire, noi suntem mucenici, voi sunteţi diavoli. Trebuie să rămânem în lacrimi şi rugăciune pentru ei. Ultimul care părăseşte corabia este comandantul ei. Cum aş putea să le zic: eu plec în munţi să mă mântuiesc, voi staţi aici şi pieriţi ? VĂ RUGĂM SĂ NU NE ALUNGAŢI DE LA PETRU VODĂ! Ne este dor de voi, ne este dor de Părintele Iustin! Noi suntem cei care vă susţinem cu mari riscuri, în marile oraşe, acolo unde lupta este deja pe faţă. Personal nu am nici un document cu cip. Dar dacă vreun semen cu care vin la voi are aşa ceva, cum aş putea să-i zic: tu stai la poarta mănăstirii căci Părintele Iustin se scârbeşte de tine ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Pr Vasile
      si sfintia voastra denaturati mesajul? unde scrie ca nu se primesc la spovedit? va rugam sa fiti reasponsabil si sa cititi cu atentie

  13. doar ortodoxia

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parintele Iustin Parvu are dreptate sa traga acest semnal de alarma si ,in consecinta sa ia si masuri.Datorita firii noastre nestatornice si a comoditatii,a traiului imbelsugat si a nechibzuintei,ne-am lasat pacaliti sa acceptam CNP,si l-am acceptat,am fost constransi sa primim cardurile de salariu,si le-am primit,si daca parintii nostri duhovnicesti nu vor lua masuri radicale(destul de dureroase si pentru sfintiile lor ),vom fi cu totii vrajiti sa primim pecetea antihristului,pentru ca inainte de toate,vor fi expuse beneficiile cipului implantat, atat in ceea ce priveste sanatatea,siguranta ,securitatea si bunastarea individului in societate.Sa-i ascultam pe mai marii nostri intelepti,sa ne intrebam ce putere le-a dat BUNUL DUMNEZEU sa reziste pana in aceste vremuri si DE CE le-a dat aceasta putere?In vremurile de pe urma multi vor fi inselati,chiar si cei alesi,iar cand cei doi prooroci ai DOMNULUI,vor veni in lume si vor prooroci,multi nu vor suferi invataturile lor.Asa si invatatura parintelui Iustin Parvu nu este suferita de multi,dar Sfintia Sa are dreptate si are ochi duhovnicesti sa vada ,acolo unde noi oamenii obisnuiti , mergem orbiti de povara pacatelor noastre si momiti de mirajul poftelor noastre. Acum este adevarata ocazie, ca fiecare sa se cerceteze pe sine ,sa-si vada adevarata putere de lepadare a bogatiilor lumii acesteia si adevarata dragoste pentru BUNUL DUMNEZEU,pentru ca mai este inca putin timp pentru indreptare si pocainta!Ce se va intampla atunci cand oamenii chiar vor trebui sa-si lase averile si pe cei dragi ,care se vor lepada de Dumnezeu si se vor alipi de inselator?Asa cum ostasul in timp de pace,executa servicii de alarmare iar superiorii acestora le testeaza nivelul de competenta si loialitate,considerati acest anunt al Parintelui Iustin un test de loialitate si testare a credintei.Ma iertati si fie ca BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA SFANTA,sa vegheze asupra sufletelor si mintilor noastre,si sa-i pastreze sanatosi pe parintii nostri duhovnicesti,pentru ca noi inca suntem orbiti de farmecul lumii si impovarati de multimea pacatelor noastre.Doamne ajuta !

  14. Crestin Ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De acord cu Bogdan

    CNP va fi inscris pe mana sub forma EAN 13 si acesta este
    defapt lepadarea de care se scrie in apocalipsa. Faptul ca tu accepti ca CNP ul tau sa fie incadrat in cei trei de 6. Este practic un nou botez. Apocalipsa se refera strict la acest moment care inca nu a venit. Acolo nu se spune nimic de cipuri, iar noi nu stim dpdv tehnic daca cipul are sau nu 666, doar banuim ca are din exces de zel, dar nu a demonstrat nimeni asta. Spre deosebire de EAN 13 unde s-a demonstrat tehnic ca are cei trei de 6. Acuma ceea ce nu inteleg eu este de ce se considera ca daca ai buletin cu cip, esti lepadat. Pai daca buletinul ala daca nu ar fi avut cip dar ar fi avut un bar code EAN 13 nu ar fi fost o lepadare ? Eu nu inteleg ce este isteria asta referitor la cip ? Unii vor zice : pai te urmareste de la distanta . OK dar daca ma urmareste cineva asta este problema lui, daca e psihopat ce sa-i fac eu. Si nu ma mai poate urmari daca eu imi las buletinul acasa si plec fara el. Dar sa stiti ca pe viitor cipul o sa fie abandonat ca tehnologie, si va aparea insemnarea cu EAN 13 cu raze laser cu cerneala RFID care poate fi scanat de la distanta (dupa cum s-a aratat in Ingerul Digital 2 firma Toshiba a implementat deja asa ceva ). Ei acesta este momentul la care se refera Apocalipsa, moment care va coincide si cu inscaunarea lui anticrist ca Dumnezeu. Si noua ni se va cere probabil sa spunem cu gura si sa semnam ca-l acceptam pe el ca dumnezeu si semnul lui. Sa ma ierte Dumnezeu dar eu asa vad lucrurile. Nu vreau sa smintesc pe cineva sau sa intorc pe cineva de la hotararea de a refuza buletinul cu cip. Dincontra sfatul meu este sa refuzati tot ce puteti din ceea ce va ofera acest sistem, tot, care puteti faceti-o, ca veti prinde si mai mare putere duhovniceasca. Dar sa nu considerati pe cei care nu o pot face inca , cazuti si sa-i excludeti din biserica sa-i opriti de la spovedanie si impartasanie ca nu este drept. Ei au nevoie acum si mai mult de rugaciunile voastre si chiar trebuie impartasiti mai des ca sa poata prinde si ei puteresi sa refuze atunci cand va veni momentul insemnarii. Pai daca voi ii descalificati de acuma ce sanse vor mai avea ei atuncea. Dupa aceea ala care se va insema sau implanta de buna voie, ala nu va mai putea sa se impartasasca chiar de ar vrea.
    Ati auzit si voi au fost cateva cazuri de oameni care aveau cip in ei si nu au putut sa se impartasasca, o putere nevazuta ii dadea inlaturi. Deci Dumnezeu ne arata El insusi pe cine da afara si in ce conditii. Eu nu cred ca Duhul Sfant l-a parasit de tot pe Sorin Ifrim chiar avand doua cipuri in el - pt ca el nu a primit de buna voie si a fost fortat cu sila. Dar lupta lui acum este foarte mare, cu mult mai mare. El acum are nevoie de rugaciunile voastre. Ce ar fi pt el daca Biserica l-ar da afara si i-ar spune : tu nu ai voie la spovedit pt ca ai cip ?

    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/07/06/cuviosul-dionisie-de-la-colciu-risipeste-tulburarea-cu-privire-la-actele-electronice-pecetluire-si-vinovatie-totul-este-vointa-omului-numai-cand-ti-se-cere-o-lepadare-de-hristos-atuncea-e-prim/

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Crestin ortodox
      Ori esti rau intentionat ori nu citesti cum trebuie.. cine ti-a zis sau unde ai vazut ca scrie ca nu vor fi primiti la spovedanie?

      Scrie ca nu vor fi dezlegati de pacate la spovedanite, daca nu vor renunta la actele cu cip.

  15. Crestin Ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deci ca sa lamurim aceasta problema:
    Cei panicati sau indoielnici care nu aveti inca taria si curajul sa va alaturati initiativei luata de P. Iustin , din motive numai de voi stiute ( unii aveti copii de crescut aveti obligatii etc. ) sa stiti ca mai exista o a doua runda si finala
    unde va mai puteti inrola, aceea cand se va face inscaunarea lui anticrist si insemnarea populatiei. Dar nu va garanteaza nimeni ca veti avea putere atunci sa refuzati. Aici este problema. De aceea ni se cere sa renuntam de pe acum la sistem, sa ne dezlipim incet incet de el, acum cand inca mai avem putere, noi o ortodoxie slabanogita.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    S-au facut multe posturi in legatura cu acest subiect(lumea nu a inteles), nu cred ca mai trebuie sa explicati, sa le dati mura in gura si sa primiti aceleasi raspunsuri , daca nu sunt dispusi sa renunte la cea ce le face rau, este problema lor, daca vor sa inteleaga inteleg daca nu nu.
    Stiu ca terebuie sa ne ingrijim de aproapele, dar stiu eu un banc:

    Un sat este inundat, si toata lumea fuge si cine nu apuca se urca pe acoperisuri.Mai tarziu vine barca si ii aduna pe toti, dar unul dintre ei refuza, spunand " mine Dumnezeu ma salveaza".Mai tarziu mai vine o barca , "vino omule o sa mori", "Nu pe mine Dumnezeu ma salveaza", apa tot creste si el este nevoit sa se urce mai sus. Mai vine o barca " Vino omule o sa mori", " Nu pe mine Dumnezeu ma salveaza", si ramne acolo si se ineaca.

    Cand ajunge sa se intalneasca cu Dumnezeu il intreaba, " Doamne de ce nu ai venit sa la salvezi", "Am trimis 3 barci sa te salveze, iar tu ai refuzat"

    Deci pana nu v-a fi prea tarziu omul nu isi va da seama de gravitatea situatiei.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    intrebare: pana la urma noul pernis auto are sau nu cip? caci in privinta codului de bare e clar: ARE !

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @codrut
      au fost gasite si care nu aveau, dar majoritatea au. S-a dorit sa fie o deruta si o dezinformare a oamenilor.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin
    @crestin ortodox
    De acord cu voi, numai ca teoria ca teoria practica insa ne omoara.
    Intrebare: ce te faci cand esti casatorit si celalalt nu este pregatiti sau nu realizeaza inca necesitatea ruperii de sistem deocamdata.
    Te desparti de sot/sotie? te duci sa muncesti pamantul, pentru ca de fapt numai asta iti ramane. Ce faci cu copiii? Ii lasi fara mama, tata sau ii dai pierzarii lasadu-i celui mai putin credincios?
    Nu-i mai mare pacatul asta? In plus ii si smintesti pe cei de langa tine care sunt mai putin credinciosi prin faptele tale atat de radicale cum ar fi despartirea/divortul pentru un cip pe un act (de acord cipul e un pas important spre insemnare....dar de ce nu am facut-o cand a fost vorba de CNP?).
    Aparent plecarea in padure sau pe campii este fara motiv cipul nu este pecetea....este un pas premergator dar nu e pecetea.

    Daca in schimb cel credincios accepta sa raman in sistem, asa cu cip cu tot ducand o viata simplificata la maxim rugandu-se, explicand celorlati ce e cu toate astea (lucru care se aseamana de altfel cu a uda un ogor cu degetarul) si ca trebuie sa punem capat asa cum bine zici Admin la coduri si cipuri si RFID-uri....atunci zic eu ca este altceva. Ca te pregatesti duhovniceste pentru runda a doua si nici nu-i smintesti pe ceilalti prin actiuni radicale.
    Sa fim acum seriosi, in viitorul foarte apropiat cine poate sta in oras fara sa aiba cip?
    Si daca nu poate sta in oras unde sa se duca? ne ducem toti la tara? unde? cum? sunt comunitati crestine care ajuta acest fel de oameni care nu au nimic si cati oameni pot ei ajuta ca pot veni cu miile din orase?
    Cine se poate casatori la anul fara sa i se schimbe buletinul?
    Stiti cam cati preoti sunt dispusi sa casatoreasca cuplurile care nu vor sa treaca pe la primarie din cauza noului buletin? Am senzatia ca foarte putini isi vor asuma riscul asta.

    Altul este cazul cand in familie sunt amandoi credinciosi si pot lua niste hotarari impreuna, ajuta unul pe altul...poate sunt si parintii lor credinciosi si atunci e mai mult ajutor, formeaza ei insisi o mini-comunitate crestina.

    Va intreb toate astea pentru ca am deja in jurul meu oameni care au inteles ce vremuri vin, care s-ar muta la tara, chiar se gandesc sa cumpere niste pamant si sa incerce sa traiasca asa simplu....multi dintre ei chiar traiesc simplu....dar intre timp bancile au bagat pe carduri cip (fara RFID)...pentru parola....
    Un act necugetat precum un divort/separare pentru cip ar sminti pe multi in jurul meu....cred ca i-as indeparta de tot de biserica......marturisirea aceasta nu ar fi inteleasa...nu scrie nicaieri despre cardul de banca cu cipul care contine numele titularului si numarul de cont ci despre pecetea cu 666.
    Sunt de acord ca toate aceste acte trebuie evitate pe cat posibil. Nu-mi fac pasaport, nu mai calatoresc, renunt la carnetul de conducere, si la alte carduri cu banda neagra cip si RFID...dar la cardul pe care iau salariu daca renunt....inseamna ca ma duc sa muncesc pamantul punct....sunt dispusa sa o fac si pe asta....dar asta inseamna divort si eventuala separare de copii (poate?).

    Intr-un cuvant: intrebarea mea este: care e pacat e mai mare despartirea de sot si eventual parasirea copiilor sau acceptarea cipului?
    Despartirea de sot inseamna : aruncarea lui in deznadejde, indepartarea, poate ireversibila, a lui de biserica si chiar a multora din jur

    Acceptarea cipului inseamna lepadare de Hristos?
    Si daca la Judecata voi fi intrebata de ce mi-am parasit sotul si copiii pentru un card de banca cu cip cand de fapt era vorba de insemnarea corporala cu pecetea cu 666, ce raspund?

    Raspunsul vostru este un raspuns la problemele multor familii nu numai a mea asa ca va fi foarte apreciat.

    Dumnezeu sa fie cu noi cu toti.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Alexandra
      Daca incerci cu adevarat ai sa vezi ca poti gasi variante de a nu accepta actele cu cip si de ati continua viata acolo unde esti acum. Inca mai avem destule drepturi oferite de statul roman pentru a refuza pe motive personale, religioase aceste documente. Insa daca vezi ca partenerul tau nu vrea sub nicio forma sa se lupte pentru drepturile sale, care implica o preocupare pentru mantuirea sa si a familiei sale, trebuie sa te lupti pentru el, sa-l convingi si mereu sa te rogi pentru luminarea sa de catre Domnul. Insa latul se strange pe zi ce trece si tocmai din acest motiv trebuie sa ne gandim cum vom rezista cand nu se va mai putea decat cu acte cu cip, altfel nu existi pentru stat si poti fi considerat un posibil pericol pentru societate. In acele momente iti va fi mai greu sa te descurci pentru ati construi un loc de retragere din sistem. Aceste acte cu cip ne dau posibilitatea sa ne pregatim pentru vremuri mult mai dictatoriale... Acceptarea cipului nu inseamna lepdarea finala iremediabila, ci o lepdare, o cadere din care se poate reveni prin spovedanie si canon. Trebuie sa ne convingem apropiatii, cu multa rabdare si dragoste, ca sa nu fim nevoiti sa ne despartim de ei... Domnul va purta de grija celor ce cauta Imparatia Cerurilor.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Nu scrie nicaieri de cod de bare sau banda magnetica!"
    de ce nu intra in aceeasi categorie si documentele cu cod de bara, pt ca ele contin 666. am citit cartea apocalipsa 13 si altele si am vazut demonstratia ca exista. nu ar trebui incluse la restrictii si acestea? in acelasi timp, ar trebui nominalizate doar cipurile rfid si nu orice cip, pt ca ele exista inclusiv in calculatoarele de care ne folosim ca sa comunicam.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @danutza
      nu avem documente cu cod de bare sau acelea care sunt (legitimatii de ex.) nu se iau in calcul, pentru deja sunt foarte raspandite. Permisele contin pe langa cip, si cod de bare, insa datorita cipului nu trebuie luate.
      parca vorbeam strict despre acte nominale, nu? lasa cipurile din calculatoare sau chiar cele rfid din produse, de pe haine. Noi nu dorim sa ne identificam pe baza de CIP!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se pare ca toti suntem de acord ca actele personale biometrice reprezinta antecamera pecetluirii finale si constituie daca nu un pacat(in acceptiunea unora..) macar un pact ireversibil cu structura sistemului antihristic in curs de implementare ...dar cand este vorba de fapte concrete, cum ar fi un exercitiu simplu pentru unii, dificil pentru altii de refuz al robiei= ne lovim de "argumentele" vietii personale, profesionale, de statut social..parca in Sf Scriptura scrie..ori cu Hristos ori cu lumea...si vin acum vocalii apologeti ai cipurilor sa invadeze toate blogurile si sa improaste cu noroi virtual in Man Petru Voda si in Par Justin. Ma intreb ce o sa mai scorneasca, acesti inchizitori de net, cand si alte sfinte manastiri o sa-i urmeze exemplul? Este si asta o despartire de ape, nu aia finala, dar oricum....
    Doamne ajuta-ne sa discernem adevarul de minciuna si lumina de intunericul acestui veac.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Zilele trecute mi-am schimbat CI, si l-am intrebat pe functionarul de la ghiseu exact asa: "In fata Domnului nostru Iisus Hristos va intreb daca acest act contine microcip". La care el mi-a raspuns: "deocamdata nu"
    De la inceput trebuie sa spunem NU, ca apoi ne va fi din ce in ce mai greu, pana a deveni imposibil.
    Si acum, cateva randuri de mare folos in aceste vremuri, scrise de Par Nicolae Steinhardt:

    NU POT SĂ TRĂDEZ

    Monahul de la Rohia de mai târziu a sintetizat această “soluţie” într-o în formulă simplă şi de efect: “NU, DOMNULE!”. “A TE ÎMPOTRIVI, a-l ţine pe NU în brate”- în sens moral şi duhovnicesc – înseamnă a te hotărî la modul absolut şi categoric să refuzi cea mai mică negociere cu vrăjmaşul, chiar când (sau cu atât mai abitir când) acesta ia masca mieroasă a prietenului, a celui care “îţi vrea binele”; a nu primi nimic de la diavol, nici cea mai mică influenţă, a nu accepta din capul locului să intri în dialog cu el. Este soluţia fermităţii neclintite şi consecvenţe, a încăpăţânării celei bune, a bunului simţ “ţărănesc”, a simplităţii omului credincios care nu se încurcă în artificii sofisticate şi nu se lasă pradă fantasmelor, delirului, imaginaţiei, ci care ştie una şi bună: NU POT SĂ TRĂDEZ!

    (http://hristosesteortodox.wordpress.com/category/1-marturii-scrise/parintele-nicolae-steinhardt-1-marturii-scrise/)

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Pr. Vasile: Sfintia voastra, eu nevrednicul si pacatosul imi permit sa va aduc aminte: “Iar daca tu ai prevenit un pacatos sa se abata de la calea lui si el nu s-a abatut, atunci el va muri pt pacatele lui, iar tu ti-ai mantuit viata“ (Iezechiel 33,9). Deci nu trebuie sa va considerati anatema pt pacatele nimanui, ci sfintia voastra, la fel ca tuturor preotilor/ duhovnicilor, precum si monahilor/ monahiilor, vi se cere DOAR SA MARTURISITI ADEVARUL, cu orice pret.. Iar acest “pret“ in zilele acestea devine cam mare pt multi.. Sa va ajute Dumnezeu in sfanta lucrare ce o aveti de indeplinit!.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca la Petru Voda se pun lucrurile asa, de ce se accepta in manastire cartile cu cod de bare 666 la pangar? De ce se accepta la sfintit si ca milostenie alimentele si bauturile cu etichete cu cod de bare, cod care are clar 66 in el? Aceste produse sunt afierosite diavolului si nu pot fi nici acceptate si vandute si nici sfintite!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am si eu o intrebare:

    "Stiti cam cati preoti sunt dispusi sa casatoreasca cuplurile care nu vor sa treaca pe la primarie din cauza noului buletin?"

    De ce nu este dispus nici un preot sa casatoreasca pe cineva fara tzidula de la statul masonic (cu buletin nou sau cu buletin vechi, nu conteaza)?

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiu daca permisul de conducere are cip sau nu, dar chiar daca nu are, are insemnele celor 12 semintii ale lui israel, (12 stele) si este al imperiului antihristic euro-masonic. Eu nu vreau primesc sau sa ma insemn cu asa ceva. Eu am Sfanta Cruce. Dvs. nu?

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catre administrator, cu rugamintea de a-mi raspunde.
    In raspunsurile de mai sus ai afirmat ca unele permise au cip, iar altele nu au. Permite-mi te rog sa ma indoiesc de afirmatia ta si te rog sa o sustii aratandu-ne un model de carnet care are cip. Mentionez ca NU sunt detinator a unui permis de tip nou. In acest moment in Romania doar pasaportul, unele carduri bancare si unele permise de acces au cip, fiind totodata si documente personalizate.
    Ai mai afirmat ca prin semnatura electronica putem fi urmariti. Crestinii au fost intotdeauna urmariti si marginalizati sau prigoniti, dar cu cat te arati mai deranjat de acest lucru cu atat de munceste mai mult dracul. Semnatura electronica e nimic pe langa telefonul mobil - sistem prin care nu numai ca poti fi interceptat, dar care are tot ce trebuie pentru a fi si emitator.
    Sa-mi ierti indrazneala dar masurile radicale pe care le intrevedeti pentru prezent nu sunt aplicabile ca un sablon, pentru oricine. (Vezi mesajul Alexandrei si al pr. Vasile - mesaje cu multa sensibilitate si ingaduinta crestin-ortodoxa).
    Peronal , nu cred ca cineva ma va putea obliga sa-mi implantez un cip in organism (lepadare) sau sa-mi inscriptionez un cod de bare (lepadare), decat dupa o noua conflagratie mondiala care ar putea schimba radical toate datele.
    Daca vrei sa fi riguros, incepe cu tine: arunca buletinul existent (caci are CNP si este intr-adevar o etapa in planul vrajmasului), renunta la telefonul mobil (asta chiar trebuie facuta), nu te deplasa cu auto condus de persoane care au noul carnet de conducere cu cip (?), nu primi milostenie si jertfa de la cine detine documente cu cip... Cum poti afirma sa nu primesca un pacient, la nevoie, un stimulator cardiac - aparat care are incorporat in el cip? Cu ce-i poate dauna mantuirii sau discernamantului sau? Poate acest aparat ii va da putina vreme sa se caiasca spre mantuire. Cred ca lucrurile trebuiesc privite cu asezare duhovniceasca, de la caz la caz, invocand mila lui Dumnezeu si a Maicii Domnului.
    In raspunsurile tale, sa ma ierti ca indraznesc dar nu gasesc incredere in mila lui Dumnezeu ci doar o grabire a timpurilor. Da, cand datorita pacatelor noastre va ingadui Dumnezeu aceste timpuri sumbre, atunci nu vor mai fi alte solutii decat cele incredintate noua de Parintele Iustin, oriunde va fi crestinul ortodox: la tara sau la oras, solutia nu va fi decat martiriul sau mucenicia. Atunci nu va mai fi vremea de forumuri si alte dialoguri ci numai de hotararea ta ca persoana sau ca familie.
    Recunosc ca aceste subiecte prezentate in paginile voastre nu fac decat sa-mi sporeasca trezvia ( atat cat poate sa aiba un mirean pacatos) si sa-mi pun unele intrebari referitoare la mantuirea mea si a familieie mele. Sa va dea Dumnezeu sanatate si mantuire.
    Iertati-ma.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Traian
      Ne dorim ca toti sa nu facem pactul ireversibil cu diavolul, insa nu stim daca toti sunt atat de intariti pentru a accepta tot, inafara de pecetea finala. Tocmai de aceea, daca este sa ne gandim la un sfat general, atunci acesta trebuie sa asigure ca toti vor fi in stare sa nu se lepede. Eu vad intr-o renuntare la aceste acte, o intarire pentru mai tarziu. Plus ca am incredintarea ca fac ascultare de Parintele Justin.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dorim sa precizam ca Manastirea BISTRITA nu impartaseste aceasta pozitie si deci nu promoveaza acest afis asa cum a afirmat cineva mai sus.

    Va multumim!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @pr Luca
      Am vazut si eu cu ochii mei ca inca de anul trecut la manastirea Bistrita era un afis pe care scris: NU POT FI TRECUTE PE POMELNIC PERSOANELE CU ACTE CU CIP

  28. Crestin Ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Marcel
    Cele 12 semintii ale lui Israel sunt din Vechiul Testament. Deci care este acceptat de credinta crestina. Sa nu uitam ca si Domnul Hristos face parte din una.

    Admin
    Carnetul de conducere de tip nou nu are cip in el, corect ?
    Dar are un cod de bare. Ai idee cumva daca acel cod de bare are 666 ? Daca nu are atunci inseamna ca nu e pericol.
    Eu am vazut multi calugari cu carnete noi.

    Alexandra
    Am citit undeva cred ca la P. Cleopa, vorbind despre anticrist spune ca atunci cand va veni cu pecetea vor avea indrazneala sa mearga din casa in casa ca sa cheme lumea la insemnat. Cam cum fac sectantii in zilele noastre. Si atunci sotul va zice sotiei : Eu nu ma lepad de Hristos, vreau sa mor pt El; Sotia va zice: Ce ne facem ca avem copii si avem familie trebuie sa primim semnul, ce facem ca murim de foame ? ( sau invers ). A ZIS SEMNUL, NU CIPUL. Dar primind cipul vei mai avea puterea sa refuzi semnul ?
    Aici numai tu poti sa hotarasti. Este examenul tau.
    Atunci insa la vremea insemnarii, esti indreptatita total sa te desparti de sot, de copii, de mama, de tata.....daca tu nu vrei sa primesti pecetea. Caci Domnul zice: Daca ochiul tau te sminteste scoate-l, daca mana ta te sminteste tai-o. Sau : Cine iubeste pe mama , pe tata, mai mult ca pe Mine nu este vrednic de Mine. Sau: doi soti vor fi intr-un pat, unul va fi luat celalalt lasat (la ziua judecatii). Insa ce te faci daca tai mana prea devreme, poti trai fara ea ?
    Aici numai tu hotarasti. Daca vrei un sfat de la mine pot sa-ti recomand multa multa rugaciune pentru tine si pentru sot, ea te va linisti , si Dumnezeu il va lumina si pe el. Post dupa puteri , si dezlipire de cele lumesti, insa cu dreapta socoteala, caci ai spus ca ai un sot care nu prea este de acord cu cele bisericesti (sau ma rog asa am inteles eu ).
    Si daca la judecata vei fi intrebata de ce ti-ai lasat familia pt ca sa nu primesti actele cu cip, arati cu mana catre P. Iustin.
    Doamne ajuta si mantuire tuturor.
    Examen mare pentru crestinatate este acesta.

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Marcel,
    Parintele Serafim de la manastirea Casiel, jud Cluj (la 23 km de Dej, pe soseaua ce duce spre baia mare, dupa 7 km se face la dreapta spre satul Chiuiesti, si din sat inca cca 6-7 km pana la manastire. Te cununa, fara act de casatorie de la primarie. Du-te si cauta-l.Daca ai nevoie iti dau nr tel de la Manastire, sa vorbesti inainte.
    Doamne ajuta !

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    Eu sunt abonata la Apologeticum, dar de o vreme incoace nu mai primesc nimic pe e-mail si sunt necajita din aceasta pricina.
    Ce sfat imi dati pentru remedierea acestei situatii?
    Va multumesc si Dumnezeu sa va rasplateasca munca de apostolat.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Gabriela.. ar trebui sa te inscrii din nou... gasesti formularul in bara laterala din dreapta de pe blog la sectiunea: Email Subscription

  31. un fir de praf

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Musashi Takezo .-eu am fost de curand la manasirea Bistrita si la fel e si acolo

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin sau orince altcineva,
    a vazut careva dintre voi un permis cu cip? (nu ma refer la sigla metalica de la suprafata). A desfacut careva un permis si poate sa confirme ca avea cip?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Adrian V.
      nu.. nu dispunem de tehnologia necesara pentru a detecta un cip.. insa s-au facut o serie de deductii rezultate din declaratiile oficiale ale angajatilor MAI si din legislatia europeana ce are in vedere un permis auto cu microcip.

  33. VELA GHEORGHE

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Cateva ganduri si considerente aduse in SUTINEREA afirmatiilor facute de catre D-na Magistrat CARMEN PADURARU, in legatura cu expertiza actelor electronice de identitate la care a luat parte...!

    D-na Judecator cunoaste PRETUL, VALOAREA, si IMPORTANTA LIBERTATII oamenilor, a DREPTURILOR LOR!

    Daca s-a implicat personal in a obtine din partea autoritatilor statului, “efectuarea” unei astfel de expertize tehnice de specialitate, a facut-o intrucat gandeste ca un JURIST, si merita tot respectul nostru al tuturor cetatenilor romani care doresc sa se edifice si lamureasca sincer cu privire la cat de bune si uitile si primejdioase sau neprimejdiose sunt aceste noi documente electronice de identitate!

    In Codurile juridice de PROCEDURA, atat in cel de procedura-penala si cel de procedura-civila este prevazut clar ca pentru aflarea ADEVARULUI in unele cauze in care este necesara parerea de specialitate a unor specialisti se vor efectua EXPERTIZE TEHNICE de specialitate!

    Chiar daca la momentul actual nu exista pe rolul instantelor de judecata (sau al Curtii Cosntitutionale) din Romania un DOSAR JUDICIAR care sa aiba ca obiect LEGALITATEA si CONSTITUTIONALITATEA unor pasaje si articole de lege din actele normative care reglementeaza uzul de catre cetatenii Romaniei a noilor documente ELECTRONICE de identitate, totusi
    de mai bine de un an de zile, PE ROLUL “TRIBUNALULUI” OPINIEI PUBLICE DIN ROMANIA exista un”DOSAR” care are un “obiect” LITIGIOS deosebit de controversat si care a aruncat in “doua tabere” pro si contra o mare parte din opinia publica din Romania, si cu deosebire opinia cetatenilor romani care sunt CRESTINI ORTODOCSI PRACTICANTI!

    Obiectul acestui “DOSAR” il constituie tocmai CLARIFICAREA (daca s-ar putea EXHAUSTIVA si DEFINITIVA) a problemei “noilor documente electronice de identitate”!

    In alte cuvinte spus pe rolul “TRIBUNALULUI” OPINIEI PUBLICE DIN ROMANIA, exista in lucru si in desfasurare o SERIOASA “CAUZA” CIVICA si OBSTEASCA, de solutionat si rezolvat, care priveste tocmai APARAREA DREPTURILOR si LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ale cetatenilor romani, drepturi si libertati a caror existenta si deplinatate si integritate a exercitarii plenare a prerogativelor lor, este PUSA IN PRIMEJDIE de aparitia si intrarea in uz a noilor documente de indentitate!

    Or, ca in orice cauza judiciara, si in acest PROCES aflat pe rolul ascestui IMPORTANT TRIBUNAL care este OPNIA PUBLICA romaneasca, pentru ca sa fie dumiriti cat mai clar si limpede oamenii, este cat se poate de firesc, ba chiar necesar CA SA SE FACA O EXPERTIZARE a acestor documente electronice de identitate si bineinteles o DEZBATERE PUBLICA a lor de catre cetateni…!

    Asa ca D-na Judecator a pocedat intru-totul normal si firesc si ca urmare a indelungei sale experiente de magistrat, cand s-a hotarat sa ceara efectuarea unei asemenea EXEPRTIZE, iar daca a solicitat ca CETATEAN ROMAN efectuarea unei astfel de expertize de specialitate, de catre autoritatile statului, a solicitat-o pentru a fi clar lamurita si edificata asupra acestor documente electronice, despre care foarte putini oameni cunosc cate ceva!

    La momentul actual cu privire la aceste documente este valabil PRINCIPIUL (care este afirmat si invocat tot in lumea justitiei, de catre juristi…) “IN DUBIO PRO REO”!
    Adica cu privire la chestiunea noilor documente ELECTRONICE de identitate, exista inca SERIOSE DUBII si REZERVE, pe care trebuie sa le avem si sa le MENTINEM mai ales cand va trebui sa ne exprimam consimatmantul nostru daca le vom primi sau nu in viitor.
    In alte cuvinte spus, noi cetatenii statului roman, TREBUIE SA AFISAM si MANIFESTAM SERIOSE RETINERI si DUBII, cu privire la CONSTITUTIONALITATEA (si UTILITATEA) acestor noi documente electronice de identitate, atat vreme cat, se cunosc despre aceste noi documente electroncie de identitate, prea putine lucruri, si exista o sumedenie de suspiciuni, si mai ales pentru faptul ca, la momnentul actual, nimeni, nici o autoritate a statului roman NU NE POATE GARANTA ca odata primite de catre cetateni, aceste documente electronice de identitate, nu “ciuntesc” sau restrang exercitarea libera si neimpiedicata a unor libertati si drepturi civile…!

    Pentru clarificarea in intregime a acestei chestiuni, autoritatile staului ar trebui sa dea dovada de mai multa TRANSPARENTA, sa dea mai multe LAMURIRI, numai ca observam ca autoritatilor staului le place sa fie oarecum “misterioase”, in aceasta privinta si abia – abia, decid sa aduca informatii noi, si aceasta numai daca “sunt stranse cu usa” si fortate “evident pe cale legala” ca s-o faca…!

    D-na Judecator Carmen Paduraru, face un mare serviciu INTREGII SOCIETATI CIVILE ROMANESTI, chiar daca se expune unor serioase riscuri viitoare!
    De pe urma eforturilor sale, multi romani vor trage un real folos, si vor fi mai informati si mai apti sa decida daca vor primi sau nu aceste noi docuemnte ELECTRONICE!

    Prin EXPERTIZA la care a dorit sa ia parte, D-na judecator Carmen Paduraru obliga si determina oarecum autoritatile statului roman SA-SI PRECIZEZE IREVOCABIL si NESOVAILENIC pozitia lor OFICIALA fata de aceste documente electronice de identitate, stiut fiind ca in trecutul nu prea indepartat, autoritatile statului roman au EMIS puncte de vedere DISPARATE si FARA A FI INTR-UN CONSENS DEPLIN si UNANIM unele cu altele…!

    Respectiv la Botosani, un reprezentant al Politiei Locale a sustinut ca noile permisele de conducere auto au CIP, iar in alte parti ale tarii, alti functionari ai Politiei Romane au sustinut contrariul si anume ca NU AU CIP, ci numai coduri de bare…!

    Or, cata vreme exista chiar la nivelul autoritatilor o lipsa de opinie UNANIMA, cu atat mai mult este necesara o asemenea EXPERTIZA asupra acestor noi documente de identitate….!

    Imi pare rau, ca in loc de laude si aprecieri pentru efortul si demersul sau civic, D-na Jdecator are parte doar de critici…!

    Iar cat il priveste pe “obraznicul” de ALIN, tin sa ii spun “SA-I FIE RUSINE” !!, pentru obraznicia tonului si atitudinii sale!

    Este usor sa iei peste picior un om care SE IMPLICA REAL si MULT pentru clarificarea acestei probleme a actelor electronice de identitate, este usor sa il jignesti, DAR CE PROPUI TU in schimb, mai mistocarule…ALIN, pentru linistirea constiintelor oamenilor care se tem cu adevarat de pecetluire…??Pareri personale? Opinii “pline de autoritate” emise de un …specialist? Un punct de vedere alternativ mult mai demn de a fi luat in seama decat cel al D-nei Judecator?

    Esti tu electronist?
    Esti tu specialist in “IT”?
    Faci parte din functionarii MAI?
    Cunosti tu “amanunte oficiale” si cu privire la constinutul si modul in care sunt FABRICATE aceste docuemente electronice de identitate in UE?

    Un magistrat a cerut o EXPERTIZAREA OFICIALA a acestor documente electronice de identitate, si tu CONTESTI un asemenea demers?

    In baza caror argumente?

    In viitor o sa-ti mai adresez si alte…”complimente” vis a vi de obraznicia ta…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oameni buni! DE ce tot interpretati Sf. Scriptura asa cum va vine?? Ce inseamna asta, mie, ca si crestin sa mi se interzica sa ntru intr-o biserica sau manastire din cauza actelor de identitate pe care le am??? Ce fel de crestinism este asta? Asta a propovaduit si pt asta a murit Iisus??? Eu nu cred. Crestinismul inseamna iubire de aproape, nu indepartarea lui din motive "lumesti". Iisus n-a refuzat nimanui mantuirea, n-a indepartat pe nimeni de la el, sub nici un motiv, indiferent cat de pacatos a fost.
    Ce se intampla acum, toata nebunia asta cu actele, cu nenorocirile din lume, de peste tot, asta este adevarata apocalipsa. Toate sunt ca sa ne intoarca unul impotriva celuilalt, si astfel impotriva invataturilor Mantuitorului.
    Preotii mai mult ca oricand, ar trebui acum sa atraga oamenii in biserica la rugaciune, nu sa le interzica intrarea in Locasul Domnului pt ca sunt "insemnati". Odata cu Botezul, am primit si Sf. Duh si suntem ai Domnului, atata vreme cat de numim crestini si ne caim de pacatele noastre. Daca ne lepadam de El, abia atunci suntem judecati si condamnati, dar de catre EL, nu de oameni. Preotii care refuza Sf. Liturghie, impartasania, spovedirea si alte acte la care orice crestin are dreptul, aceia nu sunt preoti adevarati, ci preoti vanduti intereselor lumesti. Asta e parerea mea si mi-o mentin. Datoria lor este sa ne atraga catre Domnul si catre biserica, nu sa ne alunge, indiferent de motiv.
    Si inca ceva: subscriu intrebarii lui Marcel de mai sus: de ce preotii refuza sa cunune un cuplu, daca acestia nu au trecut mai intai pe la starea civila??? Cununia in fata Domnului ar trebui sa fie mai presus decat cea lumeasca, oficiala, a statului in care traiesti... Mie asa mi se pare logic.
    Multumesc.

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din Catehism
    Intrebarea 61. Când Sinoadele ecumenice nu se mai adună, cum deosebim învăţătura adevărată de cea mincinoasă?

    De la ultimul Sinod ecumenic (787) pînă astăzi, oamenii învăţaţi ai Bisericii Ortodoxe au cercetat cu atenţie Sf. Scriptură si Sf. Tradiţie şi au scos din ele învăţăturile trebuitoare şi adevărate pe care totdeauna le-au înfăţişat în opoziţie cu cele mincinoase. Aceste învăţături adevărate au fost, apoi, aprobate în cea mai mare parte de Sinoadele Bisericilor Ortodoxe care le-au formulat în „Mărturisiri de Credinţă”, călăuze vrednice de toată încrederea. În clipele grele ale vieţii Bisericii, Sinoadele a toată Ortodoxia sunt crainicii adevărului dumnezeiesc. Când împrejurări deosebite împiedică adunarea unor astfel de Sinoade, este de ajuns consimţirea tuturor Bisericilor Ortodoxe la primirea unui adevăr de credinţă, sau de viaţă, pe temeiul sigur al Sf. Scripturi şi al Sf. Tradiţii.

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin: "este vorba strict despre acte de identificare."

    Pai cardurile bancare sunt acte de identificare?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Bogdan
      Cardurile bancare au numele posesorului pe ele si sunt cazuri in care te poti identifica si cu card bancar...

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca cei de la Petru Voda au dreptate ...nu trebuie acceptate actele biometrice sub nici o forma...degeaba cautam scuze,motive ...,,Nu putem sluji la doi domni:si lui Dumnezeu si lui mamona"...sa ne ajute bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa facem ceea ce este bine ,sa ne lumineze mintea ,sa ne de-a intelepciune ...,,Domnului sa ne rugam:Doamne miluieste"Amin

  38. sherlock_holmes

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Deci oamenii sint primiti la spovedanie,dar nu li se iarta pacatele spovedite daca au carduri personale cu cip.Daca acel om pleaca de la manastire si moare intr-un accident de masina,sau de boala,etc...se mai mintuieste sau nu.Daca nu se mai mintuieste...ar insemna ca nu mai este nevoie de antihrist si de vremurile din urma pentru el.Iar de pierdut harul pentru cei care au carduri cu cip...cu siguranta ca nu-l pierd.
    Este iar adevarat,ca in viitor,cu cit vom deveni mai dependenti de sistem si lumea aceasta,cardul cu cip sau implantul acestuia se va da cu conditia renuntarii la Iisus Hristos,sau dumnezeirii Lui,sau acceptarii unor pacate strigatoare la cer,erezii,etc...aceasta fiind o lepadare de Hristos si cadere din har.

    Pozitia parintelui Efrem,ctitor al 17 manastiri in Arizona despre toate acestea:

    http://fantana.wordpress.com/2009/06/06/actele-biometrice-pozitia-parintelui-efrem/

    .....

    "În timpul spovedaniei mele recente i-am transmis Părintelui Efrem de la Sfântul Antonie îngrijorările fraţilor noştri români şi ale Părintelui Iustin şi dacă acceptarea acestor cipuri biometrice RFID îi înstrăinează de Biserica lui Hristos.

    Răspunsul Părintelui a fost categoric: „Nu, în nici un caz! Aceasta nu este pecetea fiarei. Pecetea va fi impusă după cel de al treilea război mondial! Preoţii greşesc dacă îndepărtează credincioşii de la sfântul potir pentru folosirea acestei tehnologii!”

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Alexandra

    Sub nici o forma sa nu divortezi sau sa te separi de sotul tau!!! Ai de aparat o cununie, o Taina, pentru care Hristos iti va cere socoteala...afara de adulter, divortul nu intra in calcul. Ca sa te desparti acum cand aceste acte nu reprezinta pecetea finala, este gestul cel mai necugetat pe care poate cineva sa-l faca: nu te te panica; atat cat poti, roaga-te pentru casnicia ta, pentru mantuirea amandurora si va randui Hristos o cale si pentru noi cei casatoriti. A da curs acestor indemnuri radicale-repet cand inca nu avem de aface cu pecetea finala-fara sa judeci, inseamna sa-ti distrugi caminul, si ma indoiesc sincer ca cei care te-au speriat si te-au indemnat sa faci gestul isi vor asuma cumva vreo datorie morala fata de drama pe care o traieste o familie divortata!
    Si daca pecetea ne va fi impusa ,sa zicem,peste zece ani sau douazeci? Cate remuscari oare- ca ti-ai lasat barbatul cu care te-ai unit in fata lui Hristos si fata de care tu ai responsabilitate- cat zbucium al constiintei si deznadejde nu te va roade in toata fiinta ta? Ce faci in acesti zece ani? Umbli vagaboanda prin paduri, fara casa,fara rost, fara nici un capatai?

    Cand va fi pecetea atunci totul se va reduce la cei trei ani si jumatate cat va fi domnia lui antihrist.Atunci se vor alege oile de capre,atunci va fi ori-ori si gata. Daca vom ajunge acele vremuri, vom sti clar ca murim si sentimentul mortii va fi atat de prezent,asa cum a fost si la Pitesti si la Gherla si la Aiud, incat toti cei de acolo erau pregatiti sa moara. Atunci abia esti fara de pacat daca iti parasesti sotul,sotia, copiii,parintii daca acestia vor accepta pecetea. Atunci e ca la Apocalipsa: cel de pe casa sa nu coboare sa-si ia haine,ci sa fuga cu ce e pe el; in fine, este mult mai bine si mai pe larg scris in Apocalipsa. Dar pana atunci, nu facem decat sa se bucure diavolul de prostia noastra. Stai langa barbatul tau si roaga-te!

    Oricate talcuiri si explicatii s-ar aduce ulterior, eu continui sa cred ca parintele Iustin a fost pus in fata faptului implinit!Continui sa cred pana mor ca nu sfintia sa a fost autorul afisului. Iar materialele video sunt asa,nu stiu cum...parca interlocutorii parintelui din aproape in aproape l-au adus la stadiul sa spuna ce voiau ei sa auda. Parintele Iustin are multa,multa,infinit de multa dragoste fata de om si de suferinta lui.Acesta este parintele Iustin pe care eu il cunosc!

    Si din nou cer ca acest mesaj sa fie publicat, pentru ca subiectul este pe de parte de a se fi lamurit!Sa fie publicate absolut toate comentariile, pro sau contra, pentru ca este mult prea grav ce s-a intamplat cu anuntul si prea multa lume deznadajduita si dezorientata. Poftim, in situatia Alexandrei si a mea sunt milioane de romani...fiecare cu particularitatile lor, ce solutii aveti pentru astfel de situatii? Nu toti au bani sa-si cumpere un petec de pamant la tara, nu toti avem bunici cu case, sau parinti la tara...ce solutii aveti pentru ei?

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pana la urma cei de la Petru Voda sunt singuri in acest demers sau li s-au alaturat si alti stareti/alte manastiri?

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin

    Fratele Danion sustine pe blogul sau ca dupa multiple teste s-a dovedit ca de fapt permisul auto nu are cip. Acuma eu nu cred ca ei sunt atit de "isteti" incat in unele permise sa bage cip si in altele nu. In conditiile astea eu cred ca permisul inca nu poarta "pecetea". Poate cineva sa demonstreze fara nici un dubiu ca permisul auto are cip? Astept raspuns....

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @codrut
      este cam greu de demonstrat, caci tehnologia este foarte avansata... stim doar ca blank-urile (acele bucati de plastic) vin confectionate dinafara Romaniei cu tot ce trebuie, in tara doar inscriptionandu-se datele personale ale posesorului.

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin

    Multumesc frumos pentru sfat...chiar asta fac acum, ma rog pentru jumatatea mea si pentru cei din jurul meu pe care-i stiu, rude, prieteni, dusmani sa le lumineze DOmnul mintea si sufletul.

    Nu aprob insa:

    "nu avem documente cu cod de bare sau acelea care sunt (legitimatii de ex.) nu se iau in calcul, pentru deja sunt foarte raspandite"
    Faptul ca sunt raspandite, in numar mare sau mic nu conteaza deloc.......nu in numar sta adevarul. Adevarul este Unul nemodificabil prin majoritate sau minoritate. Nu poti spune ca accepti ceva pentru ca e in numar mare....explicatia nu tine.
    Si aici vin cu ce zice:
    Marcel
    Iti dau dreptate.....cine vrea sa se pastreze curat, dar complet curat, nu accepta absolut nimic din ce apartine sistemului satanic. Am doua exemple:
    1. Batranul Pustnic Proclu care a refuzat sa se faca o carte cu sfaturile dansului pentru ca acea carte trebuia sa aiba cod de bare si nu vroia sa aiba nici o legatura cu cornitele necuratului.
    2. Femeile din Rusia care au ales sa nasca acasa pentru ca pruncii lor sa nu primeasca codul (ceva asemanator cu CNP-ul nostru)

    Bravo celor ca ei...noi astilalti care spunem ca accept aia (codita, cornitele de pe toate cele) ca nu e nu stiu cum, dar nu accept ailalta ca are nu stiu ce (un cip care are si o ghiara in plus) ne cam imbatam cu apa rece. Solutia pentru noi este rugaciune multa...pentru ca sa ne dea Dumnezeu putere sa ne rupem complet si total de sistem....cat mai repede cu putinta, macar la runda a doua.

    PS Ramane intrebarea cu casatoriile...se vor face casatorii la Manastire de ex. pentru cei care nu vor sa se duca pe la primarii sa spuna "Da"?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Alexandra
      in legatura cu casatoriile trebuie sa intrebam pe parintele Justin, dar mi se pare logic ca raspunsul sa fie pozitiv.

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si eu sunt total impotriva primirii actelor cu cip dar masurile prezentate in articolul acesta sunt niste aberatii ce nu au nici o legatura cu invatatura ortodoxa.

    1. Daca orice pas catre pecetluirea finala este un pacat asa cum il numiti, de ce mai cumparati produse care contin codul de bare care este un pas anterior cipurilor? In cazul in care nu va lepadati de pacat si continuati sa faceti jocul masoneriei cumparand produse cu cod de bare trebuie sa ni se aplice aceleasi masuri ca cele mai sus prezentate.(asta e o consecinta a parerilor dumnevoastra)

    2. Singurul lucru pentru care poti opri un preot de la slujirea Sfintei Liturghii DUPA INVATATURA SFINTILOR PARINTI este erezia sau anumite pacate in ultimul caz decizia apartinand DOAR duhovnicului respectivului preot.

    3. Dumneavoastra acordati mai multa atentie presupunerilor decat invataturii Sfintei Scripturi si Sfintilor Parinti. Apocalipsa este o PROOROCIE, o carte canonica dar nu una in jurul careia sa ne orientam toata atentia si energia. Pecetea lepadarii vine negresit dar de noi depinde nu daca vom primi o pecete sau nu, ci daca ne vom lepada sau nu, pentru ca NU IN PECETE CONSTA LEPADAREA CI PECETEA SE ASEAZA PE CEI CARE S-AU LEPADAT.

    4. "Daca stiati ce inseamna: Mila voiesc iar nu jertfa, n-ati fi osandit pe cei nevinovati" (Matei 12,7)

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Pr. Bodan
      iata ca Parintele Justin a decis ca incepand de la aceste acte cu cip nu trebuie sa mai acceptam inregimentarea in sistemul antihristic mondial

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    marcel, ravna ta face abatere de la practica Sfintilor Apostoli si de la duhul ortodoxiei. In ceea ce priveste casatoria, in PRIMELE TREI SECOLE nu exista o slujba aparte ci crestii care doreau sa se casatoreasca, dupa ce semnau un contract incheiat intre doua parti libere(potrivit Dreptului roman din epoca imperiala) primeau binecuvantarea ierarhului si se impartaseau impreuna la Sfanta Liturghie.

    Canonul 54 al Sinodului de la Elvira, tinut in jurul anului 306 admite ca cei botezati sa se casatoreasca dupa aceeasi legislatie ca si paganii.

    Era vorba atunci de un stat PAGAN iar nu de unul considerat MASONIC.

    Ravna fara duhul rugaciunii si al pocaintei poate sa ne asemene cu Pavel care involuntar lupta impotriva Dumnezeului pentru care avea ravna. Sa nu ne ascundem neputinta de a iubi in spatele unor texte preluate orbeste fie din Biblie fie din Canoanele Sfintilor Parinti.

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin

    Unde se poate citi cuvantul Parintelui Iustin Parvu care sa sustina cele scrise in ,,afisul,, pe care l-ai postat ?

    Adica : care este dovada ca pozitia parintelui Iustin este identica cu cele scrise in ,,afis,, ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      poti urmari si inregistrarea video sau mai sigur sa mergi la Petru Voda, chiar la Parintele!

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    codrut
    @admin

    "Fratele Danion sustine pe blogul sau ca dupa multiple teste s-a dovedit ca de fapt permisul auto nu are cip. Acuma eu nu cred ca ei sunt atit de “isteti” incat in unele permise sa bage cip si in altele nu. In conditiile astea eu cred ca permisul inca nu poarta “pecetea”. Poate cineva sa demonstreze fara nici un dubiu ca permisul auto are cip? Astept raspuns…."

    Da, iar la testele respective (la care a participat fratele Danion) a participat si un parinte de la Petru Voda. O persoana si-a donat permisul noul tip pentru a fi taiat, disecat, scanat. A fost si la Politia Municipiului Bucuresti si a cerut lamuriri. A confirmat cu mai multe surse din Politie. Noile permise NU AU CIP si nu a fost emis vreun lot cu cip. Nu a gasit nimeni, de peste un an de zile, vreun permis cu cip. Daca a gasit, sa ni-l arate si noua!! Vrem dovezi, nu afirmatii de genul "nu s-a dovedit, dar are cip!". Poate parintele Iustin a fost manipulat chiar de afirmatii ambigue gen cele ale doamne judecator. Vreau un raspuns oficial din partea Petru Voda cu privire la nepomenirea mea la Liturghie si nedezlegarea mea de pacate pentru ca detin un permis model nou. Cine a mai vazut asa ceva in ortodoxie? Vreau sa inteleg de ce unor calugari de acolo li se permite sa detina noul permis, totusi, regulile nu se aplica decat pentru terti?

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin
    poti tu, cu adevarat, sa afirmi ca eu de acum incolo nu mai pot fi pomenit la Sf. Liturghie si nu mai pot fi dezlegat de pacate (deci sa imi iau ADIO DE LA MANTUIRE) pentru ca detin noul permis pentru care "nu s-a dovedit...ca are cip" (de la tine citire)?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @D.A.
      in niciun caz nu pot vreodata sa hotarasc eu asa ceva... chiar si in cazul unui canon concret, eu nu am voie sa-l aplic in vreun fel... insa preotii de la Petru Voda o pot face, pentru ca asa s-a hotarat acolo la manastire, cu binecuvantarea staretului. Si din cate stiu, nu sunt calugari carora li se permite sa detina noul permis.

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin

    Te rog frumos, spune-mi unde pot gasi inregistrarea video cu parintele Iustin, in care sustine cele din afis, sau care este link-ul .

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Marian
      http://apologeticum.ro/2010/07/05/parintele-justin-parvu-atentioneaza-din-nou-referitor-la-documentele-cu-cip/

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Or fi fost ceva afise, chiar si cel de mai sus a aparut la un moment dat pe masuta din biserica, dar nu a aavut binecuvantarea niciunui duhovnic din cadrul manastirii noastre. Iar cand am luat la cunostinta le-am scos. Asadar, Manastirea Bistrita nu sprijina raspanduirea acestui afis. Sa fie clar pentru toti.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @pr Luca
      nu e vorba despre afisul de la Petru Voda, dar inaintea Manastirii Petru Voda, Manastirea Bistrita afirma ca nu pot fi trecuti pe pomelnice cei cu acte cu cip

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin
    Spui ca nu dispuneti de tehnologia necesara detectarii unui cip. In primul rand acesta ar fi destul de mare pt a fi vizibil cu ochiul liber (a se vedea card RATB). In al doilea rand daca e cip are macar o component metalica care poate fi detectata cu detector de metale. In al treilea rand se poate pur si simplu topi un permis astfel incat sa vedeti ce ramane.
    In al patrulea rand faceti experimentul ala cu cuptorul cu microunde insa dezlipiti folia aia de 1cmX1cm cu Romania de la suprafata si vedeti daca bubuie ceva.
    Va spun acestea intrucat am o activitate tangenta cu sistemul de permise si pana acum nu stiu sa exista vre-un permis cu cip. Dumnezeu stie ce ne rezerva viitorul insa pana acum nu s-a pus problema. Eu personal am disecat un astfel de permis....la inceput cand au aparut ele si nu am gasit nimic. Iar directiva aceea Europeana mai cititi-o odata si aratati-mi unde se expune in mod clar OBLIGATIVITATEA tehnologiei RFID in permisele auto?
    Doamne ajuta!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Adrian V.
      Stim toate aceste metode pe care le-ati enumerat. Tocmai cand inlaturati acea folie argintie, e posibil sa inlaturati si cipul. Stim un caz cand un permis a fost bagat in cuptorul cu microunde si dupa ce s-a auzit pocnitura, aparuse un orificiu foarte mic, de forma patrata, pe partea opusa acelei folii. Dar pentru a nu stiu cata oara repetam ca e timpul sa ne oprim din inregimentarea continua care are loc si sa nu spunem ca noi ne vom rupe de sistem cand va veni pecetea. Poate unii vor reusi asta, dar nu trebuie sa fie o regula pentru toti. Trebuie sa ne gandim si la cei mai slabi, care daca acum incep sa se obisnuiasca inafara sistemului se vor intari si Domnul va tine cont de sacrificiul lor si de faptul ca au dat ascultare Parintelui Justin. Important e sa fim sub ascultare, fiecare dupa cum considera.

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar noile buletine care se fac in prezent contin cip? Trebuie sa isi faca cineva buletin nou caci expira cel vechi. Ce sa faca acea persoana? Sa accepte sa i se faca un nou buletin?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Ana
      Deocamdata nu au aparut buletine cu cip.. La fel ca si-n cazul permiselor auto cu cip, vor fi eliberate buletine cu cip incepand de anul acesta in cateva judete pilot, iar din 1 ianuarie 2011 sa fie extins la nivel national.

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mai oameni buni, daca nu gresesc, in toata istoria de 2000 de ani a Ortodoxiei, o hotarare de o asemenea importanta s-a luat numai de catre sinoade de episcopi... Oare e intelept ca o mana de oameni, care deocamdata nu par sa aiba sustinerea oficiala a nici unui episcop, sa faca un asemenea pas?

    Cred si eu ca actele cu cip nu sunt bune, dar totusi, pana acum nu prea am vazut nici o atitudine serioasa luata de vreun episcop de-al nostru. Ma intreb daca e intelept sa se faca acest pas fara sustinerea pe fata a unor episcopi, din cate stiu eu Ortodoxie fara episcopi nu poate exista...

    Bogdan.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Bogdan
      Este un regulament intern al manastiri Petru Voda. Gasesti raspunsul episcopilor in decizia sinodului de anul trecut, care considera ca actele nu sunt un pericol.

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tot in aceasta ordine de idei, sunteti 100% siguri ca actualele carti de identitate nu contin cip? Sau cei 3 de 6 ascunsi pe undeva?

    Faptul ca ceva explodeaza in cuptorul cu microunde nu inseamna neaparat ca e un cip, si o folie de aluminiu face scantei la microunde. De curiozitate, ati bagat vreodata un CD sau DVD la microunde chiar si numai pentru 3-4 secunde, sa vedeti ce frumos face?

    Bogdan.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Bodan
      Cu cat acceptam noi si noi tipuri de acte ne inregimentam si ne inrobim tot mai mult. Iar cand un glas ca cel al Parintelui Justin avertizeaza ca nu e bine, eu simt ca daca-l ignor imi slabesc puterile sufletesi si ca fac un compromis care pe viitor ma va afecta. Este liber oricine sa ia orice... nu inteleg de ce va simtiti cumva obligati sau amenintati?

  54. Manastirea Bistrita

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin,

    nu cred ca stii tu mai bine ca noi.

    Manastirea Bistrita nu a luat asemenea hotarare niciodata. Poate te referi la unele persoane din interiorul manastirii care impartasesc aceasta pozitie, insa a spune ca Manastirea Bistrita sustine oficial nespoveditul si neimpartasitul persoanelor cu acte biometrice este o minciuna, pe care o putem dezaproba daca vrei si printr-un comunicat oficial, cu antet si stampila. Mizam pe buna intelgere ca nu se va ajunge la asa dezbinare intre frati. Ne afirmam in continuare opopzitia fata de introducerea actelor cu cip, pe care le vedem pas premergator instaurarii dictaturii antihristice si sustinem orice demers in acest sens, insa nu impartasim ideea ca este insasi pecetea, silind lumea sa se desprata de familii si sa fuga in munti.

    Multumim inca o data pentru intelegere!

    Doamne-ajuta!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Manastirea Bistrita
      Oare sa fie intuneciumea asa de mare si sa nu mai vedeti ce scrie negru pe alb? Unde ati vazut scris ca la Petru Voda nu se mai primesc la spovedanie? Cine a afirmat ca actele cu cip sunt "insasi pecetea"? Fratilor, daca induceti astfel de acuzatii la adresa manastirii Petru Voda si a Parintelui Justin, voi sunteti cei care creati dezbinare.
      Va rog sa precizati ce faceti cu un credincios care are acte cu cip si se spovedeste la manastirea Bistrita? (se intelege de la sine ca in niciun caz nu-l respingeti de la spovedanie)

      Doamne, ajuta!

      PS: Poate nu era pozitia oficiala a manastirii Bistrita insa acel anunt ca nu se pot trece pe pomelnic posesorii de acte cu cip a fost afisat multa vreme si pot confirma si altii.

  55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Admin
    Si care sunt judetele pilot?

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La mine in familie exista un caz mai special si probabil unic printre cei preocupati de problematica biometriei.

    Fiica mea s-a nascut cu o deficienta grava de auz si a fost operata pentru implantarea sub pielea capului a unui dispozitiv medical numit implant cohlear, care are la baza un microcomputer. Adica, un cip. Astfel aude ea.

    Este un cip simplu, fara date biometrice.

    Ma intreb si eu ca un fraier, fiica mea are voie la Petru Voda - au ba?

    Nu ca ar conta prea mult. Dar chiar as vea sa stiu cum rationeaza cei de acolo intr-un astfel de caz.

    Presupunand ca rationeaza...

  57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin : "vor fi eliberate buletine cu cip incepand de anul acesta in cateva judete pilot, iar din 1 ianuarie 2011 sa fie extins la nivel national."

    Sunteti sigur? Eu stiam ca abia de la 1 ianuarie 2011 se introduc numai in Caras Severin, urmanad ca mai apoi (2012 oare?) sa se introduca si in restul tarii. De unde stiti ca incep sa se introduca de anul acesta?

    Bogdan.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @bogdan
      http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/carti-de-identitate-electronice/cn/news-20081126-05420640
      dar nu se gasesc informatii concrete.. noi am aflat de la persoane care lucreaza in MAI

  58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Admin,
    Oprirea de la Sfanta Impartasanie se cheama afurisire, pe care manastirea Petru-Voda o arunca peste multi, in afara temeiului unui canon. Oprirea generala de la impartasanie nu poate fi „regulament de ordine interioara”. Niciun preot nu poate opri pe cineva sa se impartaseasca daca nu ii este duhovnic. Semnificatiile teologice ale gestului sunt importante. Practic obstea se constituie cu de la sine putere intr-o stare „mai ortodoxa” decat restul Bisericii. Adica in Sf.Munte Athos unii se pot impartasi, dar la Petru-Voda nu. Acolo sunt alte criterii. Fiecare loc are criteriul lui de primire la impartasanie: „daca vrei sa vii la masa mea tine randuiala pe care o vreau eu”. Ori Sfanta Euharistie e masa lui Hristos, iar preotul e doar un slujitor la masa. Impartasania nu e premiu, ci esenta legaturii fiecaruia cu Biserica.

    De fapt, se considera cei cu acte cu cip a fi in afara Bisericii, adica nu se mai mantuiesc. Sper sa nu se ajunga la o schisma cipista dupa modelul celei stiliste. Macar ca stilistii au si canoane pe care se bazeaza.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Haralambie
      Daca un betiv, un fumator se spovedeste si nu se angajeaza ca se va lepada de aceste patimi, oare trebuie lasat sa se impartaseasca?

  59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din discutiile de mai sus reiese cam asa....corectati-ma daca gresesc.
    1. Multora li se pare foarte important ce e si ce nu e pe acte, precum 666 sau cipul. Se contureaza cam doua tabere unii zic ca niste acte au cip altii ca nu...si uite asa cel cu cornite rade si danseaza ca in loc sa ne ocupam de cele cu adevarat ale sufletului stam si facem experimente cu carduri si permise.
    2. In toata chestia asta mai vine si intrebarea unde ne oprim cu acceptarea sistemului....a intregului sistem.
    Pentru ca daca inca ai curent electric si apa curenta si muncesti in orice fel de companie mai mare sau mai mica, platind taxe la stat...scuze, esti inca in sistem si construiesti la Babilon...
    3. "Regulamentul intern de la Petru Voda" sa-l intelegem ca pe o rupere de BOR? Caci una zice sinodul si alta manastirea? e o treaba foarte alunecoasa si spinoasa, mare atentie ca da loc de interpretari nelalocul lor.

    Din aste trei puncte enumerate mai sus se vede o tendinta de inregimentare in doua "tabere false", unii care accepta cipuri (mai mult sau mai putin deschis) unii care nu accepta cipurile dar accepta altele ale sistemului si care declara ca cei care accepta cipurile sunt in mare pericol sa nu se mantuie....toti insa fiind foarte legati de sistem
    Fratilor in pericol suntem toti pina la sfarsitul zilelor noastre. Ca poti sa traiesti in mijlocul padurii si sa comiti un pacat mare cat casa. Si in aceeasi zi un director de banca sa fie luminat de Dumnezeu si sa fuga in padure si sa planga pina la sfarsitul zilelor sale. Nu stim noi masurile si planurile lui Dumnezeu si avem tendinta sa contabilizam precum cel cu codita fiecare gest al celuilalt (din pacate nu al nostru)

    Parintele Efrem care este acum in Arizona si nu numai dansul a zis clar pecetluirea va veni dupa al treilea razboi mondial.

    Parerea mea, si nu numai a mea, este ca dincolo de barele de coduri cipuri si alte dracarii pe care le acceptam sau nu trebuie sa ne ingrijim foarte serios de sufletul nostru caci in primul rand inainte de Venirea a Doua foarte multi dintre noi vor pieri, vor da ochii cu moartea si apoi cu Domnul (judecata particulara).
    De asta trebuie sa ne ingrijim cel mai mult....si asta o spun toti parintii cu viata sfanta inclusiv parintele Iustin.
    Dupa cel de-al treilea razboi vor ramane putini oameni care daca stam sa ne gandim un pic nu cred ca vor mai avea ce au azi si anume case, proprietati, servici, sistem de transport, si alte alea caci cam toate vor dispare in focul razboiului. Si aici va fi marea sansa pe care le-o va da Dumnezeu acelora: sa aleaga sa traiasca in sistem (care oricum va fi la pamant pentru o vreme si nu va asigura cel putin pentru o vreme comfortul de azi) sau in afara....

    Sa alegi sa-ti faci viata comfortabila cum ai avut-o inainte sau sa continuui sa traiesti rudimentar (cam cum se traieste in colibele pustnicilor din Sfantul Munte) fericit fiind ca ai scapat cu viata si ca ai poate sansa sa-L vezi pe Domnul venind pe norii cerului.

    Multumesc din tot sufletul celor care s-au ostenit sa-mi scrie raspunsuri la intrebarile mele. Inca mai sunt oameni iubitor de frati...si asta este bine.

  60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar unde scrie in linkul dat ca "se vor emite carti de identitate cu cip incepand de anul acesta in cateva judete pilot"?
    Scrie clar ca:
    "- la 1 iulie 2010, se va realiza platforma-pilot pentru constituirea sistemului informatic pentru emiterea cărţii electronice de identitate
    - in REŞIŢA - cărţile electronice de identitate vor fi introduse începând din data 1 ianuarie 2011
    - in cazul autorităţilor din celelalte oraşe ale judeţului măsurile trebuie introduse până la sfârşitul anului 2013
    - în comunele din Caraş-Severin, data de finalizare este sfârşitul anului 2014."
    Deci se lucreaza pana la sfarsitul anului la platforma pilot, iar de la 1 ianuarie 2011 se vor emite respectivele documente, asa cum spunea Bogdan.

  61. Romanii ar putea avea carti de identitate cu card bancar

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanii ar putea avea carti de identitate cu card bancar
    …(BizCity : 10/12/2003)
    Romania are sansa de a deveni prima tara europeana care va introduce
    carti electronice de identitate cu functii suplimentare, daca proiectul
    "Rom@nia - o sansa istorica", lansat de Vidaco Systems, IBM si asociatia
    bancara globala Identrus va avea succes. Conform proiectului, cel mai
    important avantaj ar fi adaugarea functiei de card bancar pe noile carti
    de identitate, in plus fata de introducerea datelor referitoare la
    permisul de conducere, prevazuta deja de Legea 285/2003.
    http://www.bizcity.ro/?x=artnews&zid=4&resursa=stire&sid=11160

  62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Coduri de bare la examenul de titularizare, pentru a reduce frauda

    Examenul de titularizare de anul acesta va fi securizat cu ajutorul unor coduri unice, asemanatoare codurilor de bare de pe produse, care vor contine numele candidatilor si codurile numerice personale.

    La intrarea in salile de examen, candidatii vor primi cate zece etichete autoadezive cu propriul cod, pe care le vor lipi pe fiecare foaie de examen scrisa. Lucrarile vor fi corectate in centre de evaluare, apoi scanate pentru a dezvalui identitatea candidatilor, informeaza Realitatea Tv.

    Schimbarile au fost anuntate de ministrul Educatiei intr-o videoconferinta cu inspectorii scolari generali. Pentru implementarea noului sistem a fost schimbata data afisarii rezultatelor, fiind mutata de pe 16 iulie pe 18. Potrivit calendarului de concurs modificat printr-un ordin al ministrului Educatiei emis joi, contestatiile vor putea fi depuse intre 16 si 18 iulie (in loc de 18-19 iulie), iar contestatiile vor fi rezolvate pana pe 19 iulie (in loc de 20 iulie). Rezultatele finale vor fi publicate pe 20 iulie, mai devreme cu o zi decat in calendarul stabilit initial.

    Anul acesta, subiectele pentru probele scrise la titularizare sunt stabilite de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

    In acest an, la titularizare sunt scoase la concurs 5.500 de posturi de profesor si alte 48.000 de posturi pentru suplinitori, pentru care s-au inscris aproape 50.000 de candidati. Concursul se va desfasura pe 14 iulie.

    in cazul acesta, ce sfatuiti? participarea la titularizare, sau nu?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Daniil A
      acele hartii cu cod de bare sunt temporare, valabile doar pentru acel examen.. nu constituie un document/ act indispensabil cum sunt buletinul, pasaportul, permisul auto

  63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Pentru cei speriati de actele cu ,,666,,

    Actul de identitate nu este identitatea insasi a omului , caci ar insemna ca inainte de existenta actelor de identitate, oamenii nu aveau identitate .

    Deci identitatea omului nu este data de actul de identitate ci de unicitatea lui ca faptura a lui Dumnezeu .

    Actul de identitate este doar un instrument care are diferite utilizari .

    Actul de identitate nu este o prelungire a fiintei umane, astfel incat atasarea unui cip cu numarul 666 pe actul de identitate nu inseamna legarea identitatii omului de numarul fiarei . Tocmai de aceea pana la urma, vrajmasul doreste pecetluirea omului insusi .

    Diferenta dintre un act de identitate cu numarul 666 si o eticheta de pe un produs cu cod de bare ( 666 0 este data doar de scopul utilitatii respectivului instrument in societate.

    Asa ca nu te poti lauda ca nu ai buletin cu cip, dar folosesti produse care au atasat codul de bare . Nu poti zice buletinul e permanent , si tu sa folosesti in fiecare zi produse cu coduri de bare. Pana si calculatoarele de pe care scriem au pe toate componentele coduri de bare .

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Marian
      Asa este d.p.d.v. duhovniceste, insa daca nu vei accepta actele lor atunci esti ca si inexistent in societate si astfel multi vor fi constransi sa accepte compromisuri.

  64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred ca se face o confuzie intre semnul [pecetea] fiarei si actiunea de a insemna [ pecetlui ] cu acest semn. microcipul, biocipul, codul de bare ce contin nr 666 reprezinta semnull fiarei, dar inca nu s-a trecut la pecetluire pe mana. deci daca accept cu buna stiinta aceste acte inseamna ca m-am lepadat de hristos. cred ca e gresit sa scoatem din context doar versetele 16-18 din cap. 13 in care se vorbeste de insemnare pe mana, cand mai jos in alte vers. se vorbeste doar de primirea semnului. daca s-ar fi pus 666 direct pe mana ar fi fost o impotrivire mare ,dar asa oamenii zic " nu e semnul ca nu e pe mana " si-l accepta. antihristul va domni doar 7 ani si nu are cum in acest timp sa vina cu alta pecete si sa o impuna la miliarde de oameni . de aceea satana ,care va intra in el , isi pregateste terenul din timp.

  65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ alexandra- cernerea despre care se vorbeste ca venit va fi si intre membrii familiei [ inclusiv soti]

  66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin
    frate, atunci trebuie sa mai faceti niste precizari:
    - cat de "temporar" trebuie sa fie un document (iertare, dar adica o zi pot sa imi pecetluiesc numele cu un cod de bare, dar timp de mai multi ani, cat este valabil un act de identitate, inseamna lepadare? diferenta nu e doar o chestiune de timp?)
    - daca se presupune ca am un act cu cip - dar nu il am la mine (il uit, sa zicem, in America) si nu pot fi urmarit de autoritati. Mai este valabil anuntul din afis? Cum pot sa renunt la un act cu cip? Prin aruncare, ardere? Ce sfatuiti?

  67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca sa fim inexistenti in societate trebuie sa renuntam la cetatenia romana?
    Pentru ca a fi cetatea roman implica a fi cetatean european, iar cetatenia europeana implica acceptarea legalizarii homosexualitatii si a celorlalte "faradelegi" duhovnicesti.

  68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce ne facem ca cip exista in telefoane
    in masini de spalat
    in automobile
    in home dvd-uri
    in cartela de la intrarea in bloc
    in card abonament autobuz, metrou, etc
    in aproape orice tehnica moderna care foloseste programe electronice
    este ceva care stocheaza informatii si permite up-date

    la Petru Voda monahii poseda ceva din tehnologia moderna
    folosesc telefoanele mobile?

    orice acceptare si folosire a acestei tehnici pare a fi o lepadare ptr ca fiecare in felul lui merge intr-acolo
    ne constrange intr-un fel sa ajungem acolo

    pertinenta intrebarea unuia mai sus care spunea despre fiica lui ca are un dispozitiv care foloseste cip

    cred ca in felul asta n-ar mai trebui pomeniti la liturghie decat pustnicii fara mobile

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @marcel
      nu are nimeni nimic impotriva celorlalte cipuri din obiectele de uz casnic, ci doar cu cele din ACTE/DOCUMENTE!

  69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa inteleg ca este vorba de asocierea numelui de botez cu codul de bare?

    Pai n-are nimeni dintre noi un abonament la electrica (r)enel, romtelecom, rds, etc?

    Ati vazut ca pe facturi este un cod de bare? Pe factura este trecut si numele nostru! Voi ce ziceti? Dar Petru Voda?

    "pr" Bogdan, daca in vechime se facea altfel si nu exista slujba de Cununie ar trebui s-o desfiintam?

    La noi s-au modificat slujbele, la rusi si la greci si astazi exista la Cununie formula prin care PREOTUL casatoreste pe credinciosi (n-o spune primaru')! In Grecia statul (primaria) ia act de Taina savarsita in biserica/Biserica, nu invers, la fel la Botez, grecii au un singur certificat de nastere si botez, care certifica biserica in care pruncul s-a botezat iar primaria ia act si emite certificatul. Numai la noi BOR s-a gasit sa asculte de STATUL MASONIC (nu "considerat" masonic) si nu de azi de ieri. Cred ca nici unul dintre crestinii nostri n-ar trebui sa semneze la primarie ca-i "cununa" primarul si ca se supun legilor aberante care privesc altfel pe femeie si barbat decat Sfanta Scriptura si Biserica. Ar putea fi si asta un act de apostazie.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @marcel
      Nu e vorba doar de cod de bare... insa cu acea factura nu te identifici peste tot in societate si nu ai nevoie de ea decat o data, cand platesti. Dar actele trebuie sa le porti permanent la tine si ele definesc identitatea ta sociala. Daca nu le accepti, nu vei mai exista d.p.d.v. social.

  70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ marian -referitor la codul de bare de pe produse s-a explicat f. clar in cartea "apocalipsa 13-sfarsitul libertatii umane ". as mai adauga ca e vina celui ce-si vinde produsele ca accepta un cod de bare pe ele cu nr . 666. vina mea ca si cumparator va fi daca voi accepta si eu un astfel de semn pt. a cumpara ceva . " ... nimeni nu poate cumpara sau vinde decat cel ce are semnul..."

  71. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apologeticum,

    Te rog mult sa ma sfatuiesti.Eu trebuie sa particip la examenul de titularizare de miercuri.Am stat o luna intreaga sa imi invat.Iti dai seama,52.000 de oameni suntem in situatia asta.Mi-e frica sa nu ma lepad de Hristos oarecum prin asta. Dar daca nu voi participa,voi fi somer anul asta.
    Ce sa fac?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Paul
      mergeti la examen si cereti sa va puna stampila si semnatura in locul codului de bare.

  72. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "@admin
    @Paul
    mergeti la examen si cereti sa va puna stampila si semnatura in locul codului de bare."
    Acum sunt confuz, nu sunteti aceeasi persoana care raspundeti la intrebari?
    Mai sus sfatuiati, legat de aceasta problema:
    "admin
    @Daniil A
    acele hartii cu cod de bare sunt temporare, valabile doar pentru acel examen.. nu constituie un document/ act indispensabil cum sunt buletinul, pasaportul, permisul auto", din care eu intelesesem ca nu e o problema acceptarea pentru o zi a codului de bare.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Daniil A
      Vad ca Paul are mari mustrari de constiinta, deci mai bine sa fie impacat si sa nu accepte codul de bare nici macar pe foile de examen.
      Este foarte legal ca sa-i puna doar stampila.

  73. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Q
    cine esti dumitale.. numele, va rog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*