"O rugaciune pentru arhiereii care vietuiesc in Valea Plangerii acestei lumi…" – vizita IPS Teofan la manastirea Vatopedu din Muntele Athos

[vimeo https://vimeo.com/12673630]

Pentru imagini apasati aici.

Este de datoria noastra sa-i amintim in rugaciunile noastre pe ierarhii drept-slavitori (fiecare in sfat cu duhovnicul sau)

Mantuieste, Doamne, si miluieste pe prea sfintitii patriarhi ai lumii si Prea Sfintitul si îndreptatorul Sinod, pe arhiepiscopul (sau episcopul) nostru (numele), pe toti prea sfintitii mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi ortodocsi, pe preoti, diaconi si pe tot clerul bisericesc, pe care i-ai pus sa pastoreasca turma Ta cea cuvantatoare si, pentru rugaciunile lor, miluieste-ma si ma mantuieste si pe mine pacatosul.

Mai pe larg despre aceste rugaciuni cititi aici.

No comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://pelerininathos.wordpress.com/2010/06/17/vizita-ips-teofan-mitropolitul-moldovei-si-bucovinei-la-manastirea-vatopedi-athos/ aici puteti citi articolul in limba romana

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnul Dumnezeu sa ne binecuvinteze tot cu arhierei ca acesta! Mi-a umplut inima de bucurie sa-l ascult si sa-l vad inconjurat de sfintitii monahi vatopedini, la care toti crestinii privim cu nadejde, cu dorinta de a le calca pe urme si a ne mantui intru Hristos, Domnul nostru. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumim de postare; frumoase cuvinte spuse pe situl manastirii Vatopedi despre Moldova "avand cele mai multe asezari monahale din lume" si Romania ' care desi trecuta prin iadul comunist si ateist, este prima tara din lume cu cel mai mare procentaj de monastici raportat la populatia laica". Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si pe noi si sa-i apreciam pe cei ce au renuntat la tot pt Hristos si se roaga pt noi pacatosii.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    “Acest om imi odihneste sufletul”. IPS.Teofan un Ierarh cu I mare. In urma cu 5 ani l-am intalnit la Manastire Tismana unde venise la un sfarsit de saptamana (pe atunci era Mitropolitul Olteniei) si nu pot sa va descriu bucuria maicilor.Nu era frica de Vladica nu era crispare , era ca si vizita unui frate mai mare!Iar a doua zi a slujit in biserica ca simplu preot.... nu ca ierarh, ci ca slujitor al Domnului, umil, smerit si cu iubire.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ”procentaj”...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOAMNE AJUTA-NE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*