Noi inventii cu duh occidental la TOB 2010

La TOB – Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti va fi lansat in premiera pentru Romania “pianul cu clopote” si in premiera internationala “cadelnita electronica ortodoxa”. “Pianul cu clopote” este un instrument muzical care functioneaza perfect ca un Stradivarius. Pianul cu clopote este realizat sub forma unei clopotnite si acompaniat de un alt instrument muzical (trompeta sau vioara) poate sustine un concert pe 2 voci, din orice melodie.

Este clar spre ce directie o ia biserica noastra. Oare chiar vor fi preoti care sa prefere sa nu mai foloseasca cadelnita si sa apese pe un buton pentru a tamaia? S-apoi ideea de pian vine  de la papistasi. Probabil doar niste ecumenisti inraiti vor recurge la un astfel de instrument, ca sa obisnuiasca pe credinciosi cu duhul din “sinagogile satanei”. Sa nu fie! Si sa dea Dumnezeu ca aceste inventii sa fie nebagate in seama, sa nu se vanda niciuna.

22 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne apara si pazeste!Urmeaza icoane tridimensionale,holograma preotului.... si iadul vesnic.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne rugam la Sfanta Eufimia 40 de zile.

    Sa facem paraclisul ei. RUGACIUNEA e cheia fratilor! Rugati-va neincetat! Este porunca ce ne-a fost data! De ce oare?

    Aceasta este arma cu care trebuie sa luptam impotriva raului ce ne inconjoara, nu mai trebuie sa "susotim" pe la colturi... ci sa ne punem la rugaciune.

    Dumnezeu este ATOTDREPT si ATOTMILOSTIV ! SA- I CEREM PRIN RUGACIUNE SA FACA DREPTATE !

    Domnul sa ne lumineze si sa ne calauzeasca pasii!
    Doamne ajuta!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La fiecare pas se mai intampla ceva satanic, de aceea singurele arme ale noastre sunt pocainta si rugaciunea.
    Clopote de ,,ultima generatie'' s-au luat deja actionate cu un buton....

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    au inceput cu clopotele de la Patriarhie, "ghidate" prin satelit al caror sunet infundat nu se compara cu sunetul de clopot autentic

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acum, sa ma ierte Dumnezeu, eu chiar ma gandesc sa iau o cadelnita dintr-asta pentru parohie. Din mai multe motive:
    1 este foarte greu de facut praful de carbune, trebuie procurata vita de vie, arsa pana se face carbune, dat prin masina pana il faci praf, si nu mereu reusesc toate operatiile astea si nu iese un praf de calitate
    2 pastilele de carbune sunt ff scumpe, si daca se umezesc nu mai ai ce face cu ele
    3 praful de carbune face fum si innegreste vesmintele si biserica. La Pasti, si in saptamana luminata, cand se cadeste toata biserica la fiecare stih de la utrenie, vesmantul luminat se inegreste pe interior. Dupa vreo cateva sarbatori de Paste e cam gata si vesmantul.
    4 nu mereu am crasnic cu mine iar purtarea de grija fata de cadelnita aduce neatentie la rugaciune, plimbari prin altar etc
    Sunt curios cum arata si ce principiu de functionare are, si daca nu e scumpa, voi lua una.
    Despre pianul cu clopote nu ma pronunt...

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si asa la Sf Liturghie de Sf Imparati Constantin si Elena, la Catedrala Metropolitana, un cor de fete a cantat Ave Maria, in momentul in care se impartaseau preotii... mai instrumente de trebuiau...

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tehnologia noua care incearca sa inlocuiasca nevointa spre mantuire, duce la cadere.
    O cadere pe care o platim cu bani grei.
    Domnul nostru Iisus Hristos ni se daruieste gratis. E clar cine ni se ofera pe bani...

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie mers la acel tirg,luata cadelnita cu buton si sparta de capul inventatorului;cit despre pianul cu clopote,sa-l dam pe inventator cu capul de el si apoi sa-l distrugem!!!Lasati-ne biserica traditionala in pace,o vom apara si prin mijloace mai putin ortodoxe!Ciuma portocalie ne-a otravit tara,acum vor sa ne otraveasca si credinta?Nu uitati poezia "Noi vrem pamint",este de mare actualitate!!!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Revin cu o intrebare:cind si unde se tine Tirgul de obiecte bisericesti?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru pr_petru.la ce parohie slujesti ca sa ma duc sa te invat cum sa intretii jarul din candela?Nu ti-ar fi rusine sa apari in fata credinciosilor cu o lanterna pe post de cadelnita?Daca esti barbat,spune-ne unde slujesti,si cere si parerea enoriasilor!Lasa preotia si du-te in mina ca acolo poti sa folosesti lanterna si lampa de miner dupa pofta inimii!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O ,Doamne ,dar uite ca sant si preoti gata sa cumpere asa ceva !Ma ierta-ti parinte,(daca sunteti chiar preot?)dar va mai cumparati un casetofon ,daca nu aveti deja , si nu mai cantati ca poate nu aveti strana... etc. holograma e pe aproape...Ia uitati cum ne indeamna satana sa judecam....

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doresc clopote autentice si pastori autentici. Sunetul clopotului autentic ca si glasul pastorului autentic care-si pune viata pentru oile sale ajunge la inima omului.

    Artficialul tot artificial ramane. Daca vom cauta numai curatenia exterioara pentru a fi placuti lumii, vom ajunge mai putin placuti lui Dumnezeu... Merita?

    Banul e ochiul celui rau, asa ca producatoii au toate interesele sa-si vanda marfa. Sper ca majoritatea preotilor ortodocsi vor respinge aceste inventii. Oricum nu am de gand sa intru in biserici unde voi vedea ca exista asa ceva.

    Eu nu merg la biserica pentru a asculta orice fel de hodorogeala, chiar daca pare armonioasa. Glasul clopotului este cald, inconfundabil. In timp ca asculti clopotul bisericii, simti chemarea lui Dumnezeu. Pentru a asculta trompeta si vioara, pun un CD acasa cand si daca doresc acest lucru.

    Arderea unei rasini naturale sfintite adica a tamaii are un rost. Tamaia artificiala miroase mai frumos, insa Maica Domnului o prefera pe cea naturala, totusi.

    Nu exista ,,cadelnita electronica ortodoxa". Aceasta ori nu e cadelnita, ori nu e ortodoxa. Caci amandoua impreuna nu merg. Pai daca la tamaia naturala renuntam, la carbuni de asemenea renuntam, n-ar fi mai bine sa utilizam un spray de interior pentru improspatarea aerului? Ca, nu scoate nici fum! Preotii ne sprayaza si gata! Adio, carbuni! Adio, fum! Adio, Ortodoxie! Sa nu fie!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Uraciunile se inmultesc din zi in zi. Daca vor adopta preotii astfel de novisme ar trebui opriti de enoriasi. Dar enoriasii n-o fac. Ei sunt ori ignoranti, ori lasi. N-au curajul sa-l infrunte pe preot.Am vazut destule sminteli in biserici, chiar de la slujitori. In timp ce unul din preoti citea Sfanta Evanghelie, celalalt vorbea la mobil in altar. Se zice ca trebuie sa-i acoperim, sa nu le vadim greselile, sa nu-i judecam pe preoti, dar daca tocmai ei fac sminteli, eu cred ca trebuie sa intervenim. O alta problema care ma doare este ca in multe biserici - mai ales cele din centrul capitalei nu se mai citeste ectenia celor chemati - pe motiv ca nu mai e de actualitate, ca era valabila in primele veacuri, cand erau multi catehumeni care trebuiau sa iasa din biserica la iesirea cu Sfintele Daruri, ei nefiind inca botezati. Dar preotii care au invatat sa faca slujbele dupa modelul din Deal nu tin cont de faptul ca prin ectenia celor chemati, Duhul poate sa aduca pe cat mai multi sectari si pagani la dreapta credinta. Ei pierd din vedere acest lucru si accepta ciuntirile impuse din Deal. Sa ne rugam mai mult pentru cler ca sa nu se strice sarea pamantului

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pr_petru nu e popa, e unul din ala cu ochi albastri care e platit sa cladeasca capitalismul socialist pe aici, pe net.
    Nu luati in seama toti idiotii care-si pun porecla preot si se dau slujitori ai Domnului. La cat e de anticanonic si antiortodox mesajul cu pricina, e clarisim la cine se inchina licheaua respectiva.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cred ca se exagereaza foarte mult pe time putin importante. Ce impotanta are cu ce cadelnita cadesti, daca esti ortodox? Sau care e diferenta intre un clopot care e tras manual sai altul care este actionat electronic?! Fratilor, e acelasi clopot! Pana la urma, clopotul, atat de drag unora, nu a aparut decat prin sec XVI, si, da, din Occident, de la "papistasi". Manifestarea cultului trebuie sa reflecte credinta. Nu tamaia pe care scrie Athos e mai sfanta si celelalte nu.
    Ma sperii ca unui crestini ortodocsi sunt intoleranti pentru lucruri marunte. Pai vom fi perceputi ca hoardele nebune din Agora... Sa nu fie!
    Nu trebuie sa demonizam lumea, ci trebuie sa o transfiguram cu dragoste si pace, in adevar! Nu merita lupta pentru orice lucru marunt.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @alexandru ,

    daca tot treci asa usor peste " orice lucru marunt " , iti propun sa nu mai mergi , duminica , la biserica , ci sa urmaresti slujba din confortabilul fotoliu de acasa , la televizor , la TV Trinitas . In felul asta scapi de " intoleranti pentru lucruri marunte " . Sau cand iti faci cruce , incheie-o de la stanga la dreapta , ca doar tot lucru marunt este , nu ? Sau sa propunem sa se introduca banci in biserica : stranele sunt putine , lumea a inceput sa-si aduca scaune de acasa . Merg la slujba ca la spectacol ( le lipseste lorgnon-ul ) .
    Toate aceste " lucruri marunte " care pana acum au fost tinute in bisericile ortodoxe , ne-au diferentiat fata de ceilalti , toti ceilalti , care au preferat evolutia si care au dus la denaturarea si spargerea continua a credintei crestine . Inovatiile cu care se vine acum au rolul sa ne atraga si pe noi pe acelasi drum . Amintiti-va subiectul " linguritei " , mult dezbatut pe bloguri si inovatiile propuse . Vor mai fi cu siguranta si altele si veti vedea ce repede vor prinde " la public " cadelnitele electronice " ( mai ales daca in parohie este unul cu dare de mana care probabil se gandeste in ce sa mai investeasca , doar-doar va primi cununa in schimbul banilor .
    De obicei inchei cu " Doamne , ajuta-ne !" dar acum voi spune :

    Doamne , fereste-ne !

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    n-au inventat si ceva care sa se roage in locul nostru la biserica? 🙂

    dan.camen.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!Acesta este inceputul,ne trebuie multa rugaciune ca sa nu cadem in capcana vrasmasului.Toti cei care au ramas inca in viata ma refer la parintele Iustin de la Petru-Voda etc.,deja ne-au avertizat ce urmeaza-mucenicia fratilor!

  19. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cădelniță electronică?!!! Asta cu siguranță este cădelnița 666.
    Că dacă avem un patriarh 666 în persoana sanctității sale Ciobotea întâiul, înseamnă că ne trebuie și o cădelniță 666. Bine ar face cei care o vor folosi să-și implanteze microcip în mâna dreaptă sau pe frunte, ca să comande cădelnița electronică chiar de la distanță.
    Urmează împărtășania cu un flash de lumină în gura enoriașului, că tot se plângea ziarul întunericului care se numește pe el ”Lumina”, că Sfânta Împărtășanie a crescut numărul de alcoolici din România.
    E bună cădelnița asta electronică (precis are și cip în ea), când or da cu ea nici urmă de Duh Sfânt nu va mai rămâne prin biserici. Fiecare enoriaș va putea în felul acesta să-și ducă familiei acasă un număr de draci, fără de număr, legiuni adică.
    Cuvintele Mântuitorului: „Oare nu este scris: Casa Mea, casă de rugăciuni se va chema pentru toate neamurile? Voi însă ați făcut din ea peșteră de tâlhari.” (Marcu11,17), deși au fost rostite într-un anume context, cu siguranță că mai ales pentru zilele de azi au fost spuse.
    Nimeni nu poate fi sigur că va dobândi Împărăția Veșnică. Însă doar o singură certitudine avem în ziua de azi: cei care urmează și fac ascultare de această urâciune a pustiirii pe nume Ciobotea, cu siguranță vor dobândi împărăția, cea a dracilor.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    CaDELNItAREA IN BISERICi ARE ROSTULEI .FIIND CU TAMIIE NATURALA INLATURA DEMONII CARORA LE REPUGNA MIROSUL DE TAMIIE.Am fost de 8 mai la manastirea PRISLOP si in timpul SFINTEI LITURGHII a trecut pe linga mine o demonizata care se indeparta fuior ..adica f.repede de locul cadelnitarii bombanid .."ce tot cadelnitati..ce tot cadelnitati"!.. iata dar importanta cadelnitarii cu tamie naturala.

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pt Fane,
    ceea ce tine biserica este Hristos si viata pe care noi o primim de la El. Forma de manifestare a credintei, care reflecta adevarul de credinta nu se schimba prin imbunatatirea pur si simplu practica a obiectului de cult.
    Noi nu ne deosebim de catolici prin banci sau scaune sau haine (apropo, stiti ca in grecia sunt scaune in biserica si nimeni nu e considerat apostat). Noi ne deosebim prin Hristos care e viu si lucrator in Biserica Sa.
    Oricum, in aceste zile oricine poate spune ceva, chiar daca nu prea are nimic de spus, Biserica are cel mai mult de suferit.
    Va doresc pace si intelepciune!

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta !
    Mai fratilor, tare mai strecurati tantarul si, probabil inghititi camila.
    Si eu sunt preot ortodox si ma arat interesat de kit.ul acela pt cadelnita. Dpdv al utilitatii e deosebit, dpdv teologic nu vad nici o opreliste. asa cum si pr. petru apreciaza si expune fff corect avantajele acestui kit electronic (care nu inlatura cadelnita, caditul ori tamaia, ci din contra faciliteaza actul in sine) si eu as cumpara cu mare placere acest kit.
    Pe de alta parte, nu pot sa nu tac vazand cat de acizi puteti fi in a judeca clerul, chiar pe Intaistatatorul lui, uitand poate ca acesta, clerul, este cel care, desi pacatos, faciliteaza impartasirea dvs cu Hristos (de care pare/mi/se ca nu tare sunteti vrednici de vreme ce nu aveti roadele credintei in numele careia judecati cu atata asprime). Apropo cu totii, botezati ortodocsi, suntem madularele ale trupului tainic , doar ca ar trebui sa ne cunoastem fiecare statutul, bunaoara poate eu (prin ,,eu,, te desemnez si pe tine cel ce citesti) sunt o celula neinsemnata din calcaiul ,,trupului,, tainic al lui Hristos. prin urmare nu poate fi calcaiul, creier ...
    vrand nevrand, din dragul de a apara Biserica si slujitorii ei, am ajuns eu insumi sa judec, desi sunt intre cei dintai pacatosi.
    Voi incheia cu > Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura *Matei 7, 1/2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*