Margot Kässmann, Mitropolitul Serafim Joanta, Olav Fykse Tveit si episcopul Gerhard Feige

In data de 15 mai 2010 a avut loc in Germania o noua intalnire ecumenista, ce pateaza din nou imaginea Bisericii Ortodoxe Romane, prin participarea mitropolitului Serafim Joanta. La acea intalnire au mai fost prezenti reprezentanti ai cultelor eretice, astfel: secretarul general al CMB, reverendul Dr Olav Fykse Tveit, “episcopul” catolic Dr Gerhard Feige si reverend Dr Margot Kässmann (fosta “episcopeasa”  luterana de Hanovra).

Aceasta adunatura de apostati s-a “rugat” pentru “ca toti sa fie una”, adica “biserica” lui antihrist. Fiecare s-a rugat in felul sau, conform traditiei din religia sa, citind din cartea “Laudate omnes gentes – Praying together”, care cuprinde rugaciuni si texte liturgice (!) al tuturor “bisericilor” membre a CMB.

Se pune din nou problema respectarii deciziei Sinodului BOR conform careia:

… nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

Cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinţa, vor suporta sancţiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Asadar, nu este cazul sa se mai si respecte ceea ce decide Sinodul? Este clar pentru toata lumea, ca mitropolitul Serafim Joanta a savarsit o ierurgie in comun cu “slujitori ai altor culte” si dupa cate stim nu este la prima abatare.

O alta problema care ar trebui clarificata este apartenenta BOR la CMB, un organism eretic ce nu face decat jocul globalistilor, ce au nevoie de o “biserica” unica pentru Noua Ordine Mondiala, dupa cum declara si “episcopeasa” amintita mai sus:

Bisericile sunt prima miscare de globalizare din lume

Margot Kassmann