Mesaj de la editorul cartii “Pustnicii nevazuti ai Athosului”, in care au aparut prorociile despre masacrul din 2011

Sunt editorul cartii Pustnicii nevazuti.
In aprilie 1999, am fost in Sfantul Munte Athos, unde l-am cunoscut pe mh. Vlasie Cipriotul care lucra la cartea Pustnicii de pe Athon.
I-am spus ca scriu si editez carti religioase ortodoxe, rugandu-l sa-mi permita tiparirea cartii Pustnicii… in Romania. I-am spus ca am aflat ca se afla Pustnici cu vietuire ingereasca si pe Muntele Rarau. Mi-a dat binecuvantarea.
La prima editie a cartii, am mentionat intr-o nota de subsuol, existenta pustnicilor cu vietuire ingereasca si pe Muntele Rarau.
Dupa aceasta m-am intalnit cu fratele Ioan, care mi-a spus ca i-a cunoscut personal pe Pustnicii Zosima si Zinon, si am inregistrat pe telefon mobil prorocirile despre Romania din anul 2011.
In luna mai 2009, m-am intalnit din nou cu mh. Vlasie Cipriotul si i-am cerut binecuvantarea ca la editia a II a a cartii Pustnicii… sa adaug ce am aflat de la fratele Ioan, despre Pustnicii de pe Rarau. Am primit binecuvantarea si am tiparit cartea.
In legatura cu prorocirile, daca ne pocaim, se vor schimba in bine. Vezi cartea prorocului Iona din Sfanta Scriptura.
Criza financiara si economica se agraveaza pe plan mondial deci si in Romania.
Fostul ministru de finante, Vladescu a spus : Criza din 1933 s-a rezolvat abia dupa al III-lea Razboi Mondial, iar criza actuala este mult mai grava.
Este vorba de o reimpartire a lumii, piete noi de desfacere si influenta, energie, petrol. etc.) iar acest lucru se va face cu Razboi: NATO contra Rusia si China. Prin instalarea scutului antiracheta, NATO va detine suprematia mondiala. De aceea Rusia va fi nevoita sa inceapa razboiul, prin Caucaz, Turcia, Dardanele.
In Romania lucreaza in sfera productiva aproximativ 3 milioane de oameni, care prin impozitele platite, TVA, impozite pe profit… trebuie sa sustina financiar aprox. 14 milioane de oameni: 6 miliane de pensionari, 1,2 milioane de bugetari, 4 milioane de copii, 1 milion de someri, 1,5 milioane de romi…
Fondul de pensii a fost cheltuit, 40 miliarde de euro, si daca Romania se va redresa economic, trebuie aproximatit 30 de ani ca sa fie refacut. Deci, numai pentru a plati pensiile, Romania trebuie sa imprumute in fiecare an, 4 miliarde Euro. timp de 30 de ani. Romania are o datorie de 40 miliarde de euro, si trebuie sa imprumute anual 8 miliarde de euro. De aceea ne comanda FMI. Cine mai crede ca vom putea returna sau obtine alte imprumuturi, pastrandu-ne independenta?
Ce a fost bun in Romania s-a vandut iar profitul merge in strainatate. Afirmatiile guvernatilor ca ne redresam sunt simple gogosi. Tarile ordodoxe si-au pastrat independenta pentru ca erau in CAER. Cei saraci se ajutau intre ei. O data cu deschiderea granitelor, am intrat in concurenta cu tarile puternic industrializate: Japonia, SUA, Germania, Franta, China… Cu ce produse putem noi concura?
Intr-un templu masonic, grupul Bildeberg si-a propus reducerea populatie mondiale de la 6,7 miliarde la 0,5- 1 miliard de oameni. (prin e-uri, virusi, razboaie, vaccinuri etc.)
Pr. Argatu Ilarion, are o prorocire in care spune ca a fost rapit cu duhul si in Bucuresti a vazut pe strazi masini stationand, fara soferi. A intrat intr-un apartament si a vazut o masa cu farfurii… Pe scaune erau numai hainele oamenilor. Este posibil sa fie un atac cu bombe nucleare cu neutroni, care distrug numai ce este viu.
Specialistii spun ca ne aflam foarte aproape de un cutremur devastator.
In legatura cu cele doua prorociri, pentru pacatele noastre, poate fi cutremur, revolta,razboi…
Oamenii se curatesc de pacate cu harul Duhului Sfant prezent in Sfintele Taine sau daca nu Dumnezeu ingaduie pedeapsa: razboi, revolte, cutremure, inundatii…
Important este sa ne pocaim, ca sa fim pregatiti. Pentru ca si in razboi, si in calamitati tot Dumnezeu conduce.
Deci sa nu ne panicam. Sa participam in fiecare sarbatoare la Sfanta Liturghia, sa ne rugam, sa postim, sa facem milostenie, sa ne spovedim, sa ne impartasim…
In scurt timp va urma prigoane impotriva Bisericii Ortodoxe. Pr. Arsenie Boca spune ca prima prigoana va fi financiara. Se vor pune taxe si impozite, iar bisericile, schiturile si manastirile care nu pot plati vor fi inchise.
Crestinul este ostas al lui Hristos. Pe timp de pace se pregateste de razboi. Sa invatam sa folosim armele noastre crestine, de care se cutremura tot iadul: smerenia, Sfintele Taine (spovedania, Sfanta Impartasanie), rugaciunea, postul, milostenia, rugaciunea. Cand incepe razboiul, sa fim pregatiti sa luptam duhovniceste unde va ingadui Dumnzeu sa fim: pe campul de lupta, in padure, in manastiri, in inchisori…
Cum vom trai fara cipuri, fara alte compromisuri?
Cu ajutorul lui Dumnezeu, Daca vom avea credinta si faptele credintei, Dumnezeu ne va da putere, sanatate, copii buni, ne va hrani duhovniceste si trupeste.
Cum a trait poporul evreu in pustia Egiptului, copii, femei, batrini, bolnavi timp de 40 de ani. Cu ajutorul lui Dumnezeu care ii hranea din cer cu mana cereasca, cu prepelite iar apa izvora din stanca.
Pentru ca nu avem darul unirii firesti, precum il au ungurii, romii, grecii… crucea noastra a romanilor ortodocsi este smerenia, dragostea, iertarea, rabdarea. Sa nu ne punem nadejdea in oameni, ci numai in Dumnezeu. Grecii care au salarile de 2000-3000 de euro, au facut mai multe greve generale care au paralizat toata tara.
La noi, daca printr-o masura guvernamentala, (se reduc 25% salariile bugetarilor, creste TVA la 24%, taxa Forfetari) fiind afectate veniturile lunare a peste 10 milioane de oameni, care au salarii si pensii de 150-200 euro, la o greva participa cateva mii de oameni.

Cred ca urmeaza un important exercitiu inainte de venirea lui Antihrist.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale şi a tuturor Sfintilor mantuieste-ne pe noi.

ierodiacon Cleopa

17 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De acord la partea cu "darul unirii", uneori parca am fi un popor de pampalai :(. Vai de noi, ca acum si--au dat si ei seama ca pot face ce vor cu noi, ca nu riposteaza nimeni.

    Bogdan.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    imi pare rau dar un salariu normal in Grecia este intre 700-1000 de euro. un angajat al bancii are 1500 iar un sef de serviciu 2000. cei care au facut greva au fost din prima categorie. in Grecia salariile nu sunt ca in Italia sau Germania si n-au fost nici inainte de criza. o paine mica, 500 gr costa 0,80 de centi, 1 litru lapte costa 1,20-1,40 euro, depinde de unde il iei, 1 covrig-0,50 centi.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    INCA n-au incetat avorturile !
    Romania inca mai varsa sange de prunc nevinovat !
    Populatia doarme pe ea, stand indeosebi cu manile in san !
    La Sfanta Liturghie participa la orase, o mana de oameni ...la sate se face slujba de multe ori cu un credincios !
    Pelerinajele la supermarket-uri sunt hobby-urile preferate ale romanilor. Nu conteaza ca sunt E-uri, cancer, boli incurabile. Doar gustul si savoarea conteaza !
    Patriarhia Romana, adevaratul guvern al romanilor, tace si el . Doar e sustinut din euro-fonduri ale Uniunii !
    Crestinii cu atitudine sunt putini iar preotii curajosi se pot numara pe degetele mainilor !
    Acasa, nu sunt bani de Ceaslov,Psaltire si Candela (50 ron pt toate), dar pt tehnologii, IT-uri, plasme, si tot soiul de scorneli digitale, sunt bani cu GRAMADA .
    MANDRIA e cuvantul de ordine, in societatea noastra. Nu exista prajina cu care sa se poate ajunge la nasul nostru. Orgoliosi, trufasi, intepati, comozi, nu primim nici un sfat, chiar daca este bazat pe adevar si bunavointa. Incapatanarea e crunta !
    Numai niste palme serioase, de la Dumnezeu, ne vor scoate din aceasta amorteala a suicidului sufletesc in care se afla poporul roman !

    Doamne iarta-ne!, ca suntem ATAT de mandri.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu exista nici o CRIZA economica !

    Ci doar una a CREDINTEI ! Aici suntem aproape MORTI.
    Au trecut 2000 de ani, dar si acum il strivim pe Mantuitorul Hristos, in picioare. Daca s-ar afla din nou printre noi, l-am umili si mai tare. Suntem mai negri ca pacura.

    Daca tu, roman lenes, stai cu mana intinsa de om trandav ca sa-ti dea UE sa mananci, si sa-ti plateasca pensia, cum oare sa nu fii inglodat in datorii ?!?
    Oare s-au pustiit tarinile in Romania ? Oare pamantul nu-si mai da roadele sale ? Si-a luat Dumnezeu mana de pe noi, si ne-a blestemat cu sterpiciune ?

    NU ! NU ! NU ! si NU !

    Suntem LENESI ! PARAZITI ! TRANDAVI !
    Nu ne muncim pamanturile ! Vai de capul nostru.
    Visam numai sateliti, computere, si conspiratii masonice, cand solutia e in mainile noastre. LA MUNCA !!!! , nu la stat, nu la meci, nu la telenovela, nu la cronofagie, nu la vreme pierduta in plictiseala .

    Oare ati uitat, frati romani, cuvintele lui Dumnezeu ?!?
    "În sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce". (Facerea 1,3)

    Deci nu a zis, nicicum : la creme, parfumuri, relaxare si vacanta prelungita, ci la MUNCA ! La plug ! Scormoneste pamantul, romane, si iti va da sa mananci.
    Nu mai sta la mila paganilor, pt ca apoi, sa-ti ia tara, neamul, CREDINTA si in cele din urma SUFLETUL, care-i mai scump decat orice, caci este SUFLARE din SUFLAREA lui DUMNEZEU.

    Sa le fie rusine romanilor !
    Ca se ingrijesc de masonerie, dar de sufletul lor nu se ingrijesc.
    Purtam grija altora, ne temem de conspiratii, planuri diabolice, si alte asemenea "lucrari", dar ogorul sufletului nostru nu-l muncim. Spini si palamida se afla in el.

    La MUNCA ! Nu la intins mana. Mai mare rusinea, oameni in toata firea au umplut bufeturile, dar se vaita ca n-au bani sa-si creasca copiii.
    CUM SA TE MAI CREADA DUMNEZEU, CAND EL TI-A PUS TOTUL LA DISPOZITIE, DAR TU OMULE ESTI UN MORMAN DE LENE SI TRANDAVIE ??

    Munceste ca si cum n-ai muri niciodata, dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine !!!

    NU mai sunt unelte, in tara, ca sa facem treaba ?? Ne-au cazut mainile din umeri ?? Suntem ciungi ?? Invalizi ??
    NU !!!

    Suntem pasivi, indiferenti, mofturosi, vrem legi avantajoase, cand singura LEGE este cea a NOULUI TESTAMENT, vrem trai bun, vrem ba una ba alta, si in final nu ne multumim cu nimic. Ditamai vlajganii suntem, si tanjim dupa rasfaturi.

    La MUNCA !!!
    Dumnezeu ne-a lasat brate, ca sa muncim, nu sa ne sclifosim.

    Oare HRISTOS, traia cu frica in san ca vin prigonitorii si-L vor rastigni ?? NU !!!
    Oare HRISTOS, a lasat vreodata munca ??? NU !!
    Oare HRISTOS, s-a smiorcait si tanguit, cum fac oamenii acum ?? NU !!
    Numai prin suferinta, scapam de suferinta.

    Nu ne-a fost El Invatator ?? Ba da.
    Pai si atunci, cand punem si noi in practica ce am invatat ???

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa e mucenic, dar nu asta e important. Parintele a vrut sa sublinieze ca altii, pentru masuri mult mai "nevinovate" decat a luat guvernul roman, s-au revoltat cu mai multa putere decat am facut-o noi. Efectele exportului revolutiei bolsevice in Carpati, isi au efectele azi si multa vreme de aici inainte. Comunistilor li se spune "inainte-mergatorii lui antihrist" pentru ca 1. l-au prigonit pe Hristos si 2. pentru ca au vrut sa inlocuiasca pe Unul Dumnezeu cu himera raiului pamantesc egalitarist. Din pacate, izgonindu-l pe Dumnezeu din ale Sale - din mintea si inima omului - si rasturnand ierarhia valorilor in societate, a rezultat o populatie atomizata in milioane de individualitati incapabile sa conlucreze. Civilizatia este o impreuna-lucrare, este rodul comuniunii armonioase a membrilor sai. Ateul nu poate fi civilizat, pentru ca nu poate con-vietui decat cu ai lui. Din cauza asa partidele la putere desfac baierele pungii bugetare doar pentru cei de o culoare cu ei. Dusmanii lor nu sunt frati decat atat cat sa treaca puntea.
    In aceste conditii, dupa 45 de ani de intuneric, de unde ochi pentru atitudine civica? Noi inca mai asteptam sa ne rezolve altii problemele, inca ne temem. Sangele a 14 milioane de avortati in ultimii 20 de ani striga din ceruri a razbunare. Ne merge greu? Avem conducatorii impotriva noastra? Conducerea unei tari este esenta mentalitatilor natiei respective. "Altii sunt vinovati pentru criza, eu nu...". In parlament merg lucrurile exact asa cum merg in bloc, pe strada, la sedintele cu locatarii, la birou etc. In parlament se iau hotarari pentru soarta noastra exact in aceeasi atitudine derizorie in care ne facem noi treaba la birou, scoala, la ghiseele administratiilor publice, in invatamant (cand conditionam notele de meditatiile particulare), in sanatate (cand conditionam actul medical de spaga), cand "aranjam" achizitiile publice, cand aruncam mucul de tigara pe fereastra masinii, cand privim cu drag la animalul de companie care isi descarca intestinele pe trotuar, cand privim la aproapele in dispret de la volanul masinii noastre "cu personalitate" etc.
    Sa ne rugam la Dumnezeu, in loc sa facem greve. Sa ne rugam mai multi si mai mult. Pentru conducatori, pentru a ierta pacatele poporului, pentru a-l intoarce la credinta. In Rai nu se ajunge cu paharul in mana, cu tigara in coltul gurii, ascultand manele, huiduind pe stadioane sau in fata guvernului, din bezna discotecilor, facand concedii numai in paradisuri turistice, de la volanul ultimului model de Audi, dispretuind aproapele si din fotoliul comod privind filme de actiune la DVD player.
    Doamne ajuta!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.blog.teologie.net/2010/12/03/pentru-o-lume-stransa-din-toate-partile/

    este foarte important să fim pregătiţi duhovniceşte DAR mai ales înainte de toate, să avem exerciuţiul duhovnicesc fiindcă vor veni vremurile de după greutăţile premergătoare care ÎNCĂ nu sunt atât de strâmtorate în ceea ce priveşte dependenţa de sistem CARE acţionează UTILITAR - adică este util să accepţi anumite demersuri legislative (care sunt lăsate uşor „facultative”/ „permisive” la început cu alternativă mai apoi cu înregimentare până când se vine cu necesitatea către o imperativitate clară) ale sistemului spre a ţi „uşura”zice tot sistemul viaţa – ÎNSĂ vor veni vremuri când sistemul are să acţioneze IMPERATIV CATEGORIC (atunci majoritatea va fi mai agresivă faţă de cei care sunt în minoritate, fiindcă îndoctrinarea va fi atâta de bine consolidată în mintea majorităţii astfel încât Hristos nu mai este proximitatea ci grija spre a nu şi pierde sursa voracităţii împătimirilor) - adică este imperativ categoric spre a putea să trăieşti în lume şi să ţi se garanteze viaţa trupească să accepţi o ultimă etapă, un implant OR, dacă tu în vremurile premergătoare nu ţi ai făcut exerciţiile spre înduhovnicire şi nu ai acţionat spre despătimire şi nu ai fondul practicării ortodoxiei în zadar te ai opus actelor cu cip dacă în momentul în care sistemul vine cu ultima etapă tu nu rezişti tentaţiei şi cazi;

    Sfinţii Părinţi şi duhovnicii nu au scris în zadar nici rugăciunile, nici experienţele de nevoinţă, nici nu au recomandat postul în toate vremurile, ci tocmai spre a le putea lua drept exemplu de despătimiri şi exerciţiu pentru vremile premergătoare DAR mai ales pentru cele ultime... să fim pregătiţi

    un părinte m a întrebat cât petrec pe net

    iar eu i am răspuns că multe prea mult iar părintele mi a spus că ar fi cazul să pun mâna pe cărţi spre înduhovnicire, să postesc dar mai ales să mă rog şi să merg la Sfânta Liturghie cât pot de des, să mă spovedesc cât pot de des şi să fiu cât mai aproape de duhovnicul meu adică să fiu pregătit DUHOVNICEŞTE şi trupeşte pentru aceste vremi de început de strâmtorare, fiindcă vor veni vremi şi mai de strâmtorare,
    ŞI,
    da, suntem împotriva cipului (pe care oricum îl vor impune pe acte fiindcă deja au majoritatea – aşa cum au avut şi în cazul codurilor de bare de pe alimente sau de pe cartelele telefonice – care însă deocamdată nu este atât de agresivă fiindcă nu este momentul de maxim rezultat al îndoctrinării) DAR oare cât suntem de bine ancoraţi în practicarea ortodoxiei şi în toate cele rânduieli duhovniceşti ca la o adică dacă va fi să ajungem la ultima etapă să putem alege LIBERTATEA întru Hristos?

    Actele cu cip într o vreme vor fi precum codurile de bare sau cartelele de telefon de acum ani buni deja, adică o banalitate pentru mulţi fiindcă majoritatea acceptanţilor există iar glasul minorităţii nu este suficient să sperie sistemul care după cum se vede a învăţat multe din trecut şi face totul treptat înşelător şi mai ales medotic...

    Astfel, să fim cu mare atenţie la starea noastră duhovnicească şi să ne fie proximitatea exerciţiul duhovniceasc spre despătimire (fiindcă încărcaţi de patimi nu vom reuşi pe chip să ne păstrăm asemănarea cu voia Lui Dumnezeu) iar mai apoi să putem spune NU şi n urâciunile premergătoare DAR mai ales când a veni pustiirea să fim gata să mărturisim pe Hristos şi astfel să ne putem asuma viaţa întru duhovnicire astfel cum Sfinţii Părinţi au făcut o la vremea lor şi o fac până în zilele noastre...

    Aşa că eu las mai puţine ore pentru internet, mă apuc uşor pe lângă post, să mi adaug timpului vieţii mele şi rugăciune mai multă care să fie pe măsura asprimii postului, să mi adaug mai multă lectură duhovnicească spre a şti la vreme să mă hrănesc pe mine însumi şi pe cei de lângă mine atunci când urâciunile vor ajunge la pustiire DAR mai ales să în vremurile acestea. Este importantă şi lupta împotriva cipului DAR ce ne facem dacă ajungem înaintea implantului cu cip şi NU suntem pregătiţi duhovniceşte şi trupeşte nu avem exerciţiul despătimirilor?

    Astfel că recunosc un fapt că sunt abia la începutul drumului spre înduhovnicire şi până la a mi asuma finalitatea despătimirilor mai este cale lungă şi nu vreau să mă trezesc mai apoi că a trece vremea actelor cu cip, pe care le am refuzat şi vor veni implaturile pe care dacă nu am acest exerciţiu duhovnicesc sunt susceptibil să îl accept...

    Vedeţi că sistemul este foarte înşelător, a plecat de la codurile de bare, a continuat cu accesoriile bancare, tot mai sofisticate, cu telefonia la fel cu multe altele ŞI sub masca sufocării prin birocraţie, or ajuns la premergătoare, adică la actele cu cip, DAR în aceeaşi măsură laboratoarele occidentale şi au făcut îndoctrinarea – sub masca „civilzaţiei”, care treptat a introdus legislativ sodoma şi gomora astfel încât din tolerate au ajuns să fie acceptate şi să nu mai deranjeze nici prin parade ostentative (adică prozelitism indirect) – şi astfel că la occidentalii protestanţi or catolici le este mult mai lejer să aplice UTILITARISMUL, de aceea şi criza este mai dulce –amară, ŞI, lagărele estice or regimurile dictatoriale la fel şi au făcut gregarizarea – sub altă mască aceea a „opresiunii” care l a minimalizat pe Hristos, paralel cu slăbirea Bisericii chiar şi din interior DAR mai ales din exterior prin secte, ca mai apoi să se eliberez de jugul (care aducea deznădejde, mefienţă, trădare şi cel mai grav omul a fost adus la starea de iudă faţă de semen) spre a aduce o falsă eliberare (pâinea şi circul) cu amplificarea spre împătimire, bucuria „eliberării” o echivalat cu sugestia împătimirii CARE a mers de minune astfel încât frica sau teama de a nu pierde ceea ce a adus acest sistem este acum mai cronică / acută decât înainte şi va fi mai cinică la momentul alegerii nu între două rele (altă amăgire a cruzimii sistemului faţă de naţiunea română) ci între libertatea dăruită de Dumnezeu şi falsa libertate clamată de dependenţa totală faţă de sistem...

    Astfel că fiind în perioada premergătoare, timpul ce ni se mai dă nu ştim cât va mai fi astfel că ar fi cazul să amplificăm antrenamentele dacă vrem ca cele din urmă ale vremi ale pustiirilor să nu ne prindă cu jumătăţi de măsură şi dacă am luptat împotriva actelor cu cip să cădem tocmai înaintea împlaturilor cu cip...

    Da, să luptăm este bine, să mărturisim pentru ce luptăm la fel este bine (este bine ca sistemul să ştie că nu are doar majoritate) DAR să nu ne pierdem înduhovnicirea fiindcă dacă pierdem la capitolul nevoinţe atunci lupta este una în van iar împătimirile sunt la fel de greu, ba chiar foarte greu de biruit...

    Să practicăm ortodoxia prin rânduială, să căutăm duhovnici destoinici care înţeleg vremile spre spovedanie şi dreaptă înţelepţire a sfătuirii şi mai ales să fim la Sfânta Litrughie nu doar de sărbători, nu doar cu trupul, nu doar de bon ton ci spre a putea să întărim dreapta credinţă a neamului românesc ortodoxă.

    Doamne, ajută

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte pertinente afirmatiile editorului cartii ! Dar sa facem si o mica analiza: din cei 6 milioane de pensionari,citi au contribuit efectiv al fondul de pensii ? Daca cea mai mare pensie ar fi de 15 milioane(lei vechi),ar fi bani suficienti pentru pensionari !
    Bugetarii trebuie redusi drastic ! La fel si salariile lor ! O suta de mii de bugetari (cu armata si aparat de represiune)sunt arhisuficienti !!!
    Copiii primesc prea multi bani ! Parintii traiesc bine mersi din alocatia de 800 de lei si nu-si mai bat capul sa-si caute un loc de munca!Mamele s-au invatat lenese,cum sa spele scutece,mai bine pampers!Bona?Da` de bunici sau strabunici care sa aiba grija de copii ati uitat?
    Somerii sa primeasca ajutor timp de trei luni!Nimeni nu vrea sa mai munceasca,cei din agricultura cauta oameni la munca cimpului dar gasesc foarte greu!
    Tiganii trebuie pusi la munca!!!Vad la in fata primariilor o multime de tigani in ziua cind se dau ajutoare sociale,dar nu vad nici unul la munca!Ajutor social sa primeasca doar cei batrini si bolnavi,nu cei apti de munca!!!
    Sunt citeva sugestii pentru a "cirpi"bugetul!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru mine, multă vreme aceste profeții au fost un dat, adică, dacă este revelație de la Domnul, se vor împlini negreșit. Am vorbit cu oameni care îi consider duhovnicești între timp care mi-au tot spus că, dacă ele au fost date, au fost date nu ca implacabile, ci să ne pocăim și să scăpăm de nenorocirile din ele.
    Însă am realizat un lucru. Chiar dacă este așa, este clar că nu ne vom pocăi în timp util, ci dimpotrivă, ne vom adânci în cădere. Așa că eu consider că ele TREBUIE să vină asupra noastră, că, dacă nu vom fi loviți crunt, să fim doborâți, dacă nu vom plânge cu lacrimi de sânge, nu ne vom mântui ca neam! Pentru că ne-am îndepărtat înfiorător de mult. Văd la oamenii din jur cu ce nonșalanță aprobă avorturile, drăcuielile, desfrânările ca niște lucruri firești. Avorturile în special sunt aprobate de o demență colectivă! 25 de milioane de avorturi numai din 1989! Da, avem nevoie să fie distrusă țara de criză economică, de cutremur, de revolte și război, de toate acestea, eventual să fie distrus Bucureștiul în proporție de 90%, să miroasă a hoit totul, să devină un loc al morții, să plângem toți un râu de lacrimi.
    Nu, nu cred că mai are rost ca Domnul să primească mijlocire de la Sfânta Fecioară și de la Sfinți, ci să ne lovească țara curând. Știți de ce? Pentru altfel, cancerul care roade ne va duce la o moarte lentă, dureroasă și rușinoasă. Va rămâne sângele noastru, eventaul împrăștiat prin lume, însă poporul va dispărea, căci sufletul lui va dispărea. Va dispărea conștiința istoriei, cultura, limba. Uite Anatolia, ce bastion uriaș al Ortodoxiei a fost, câți sfinți, câți mucenici, câte locuri făcătoare de minuni, câte mănăstiri cu mari nevoitori, și, în câteva secole de stăpânire islamică, Ortodoxii de acolo puteau fi numărați pe degete. Oare de ce? Nu cumva pentru că, tot primind har prin mijlocirea sfinților, mirenii s-au dedat la o viață dulce și au uitat pe Domnul? Iar dacă este așa, nu suntem și noi în aceeași situație? Nu vedem cum ocupația occidentală ne destramă pe măsură ce trec anii? Va mai rămâne ceva în 50 de ani din neamul românesc? Da, insulițe, așa, în rest, praful s-ar alege.
    Nu, nu vreau să vină asupra noastră nenorocirile. Nu vreau să vină asupra mea, nevrednicul și neputinciosul, recunosc că mă gândesc cu groază la cum o să rezist, dacă voi rămâne în viață, cum voi trăi fără confortul civilizației, în ruinele unei capitale distruse, ca sinistrat, fără apă, fără căldură, fără electricitate. Poate Domnul din milă față de mine îmi va luat viața.
    Recunosc că în inimă încă mai sper, o speranță pesemne prostească, că totuși vom evita astea, dar nu cred că este bine pentru noi, ci mai degrabă să ne pregătim. Duhovnicește în primul rând, oare nu degeaba am lua lecții de supraviețuire, ne-am lua arme de foc, să ne apărăm familia, ne-am retrage în munți, dacă nu devenim duhovnicești? Rugăciune, lăsare a vieții noastre în mâna Domnului și pilda Sfinților Închisorilor, care ne cheamă la urcuș duhovnicesc și la mărturisire, mărturisire cu sângele și viața noastră, dacă se poate.
    Iată că am primit o amânare de câteva luni cu cărțile de identitate biometrice. Dar se vede că planul ”elitelor” este înrobirea. În aceste condiții, nu este de preferat ca să vină nenorocirile, să ne scape? Mi s-a spus: ”De ce să vină acestea, gândește-te la copii, ce vină au ei?”. Nu aș vrea să sune cinic, dar ce viitor au ei în condițiile astea? Câți ar rezista și nu s-ar pierde în anii care vin, afundându-se în mocirla păcatelor strigătoare la cer?
    Nu, nu cred că sunt de tot tardive rugăciunile ca să scăpăm de asta, însă să fie nu spre evitarea doar a lovirii, ci spre pocăința aproapelui. Și, dacă știm că vin asupra noastră acestea, să nu așteptăm doar să vină, ci să ne luptăm să aducem la pocăință pe cât mai mulți dintre noi, prin mărturisire și rugăciune de mijlocire. Chiar dacă nu reușim să întoarcem decât puțini, o mână de oameni, poate îi vom salva de la moarte și vor fi din supraviețuitorii din care va renaște neamul românesc sau, chiar dacă nu vor supraviețui, măcar vor trece dincolo cu sufletul mântuit.
    Și, foarte important, să ne susținem unii pe alții, să depășim războiul fraticid dintre noi, să fim toți Trup al Lui Hristos, care mărturisim Dogmele neschimbate și întregi. Iată, oare și sfinții din vechime, nu aveau diferențe de opinie, de teolegumene, dar asta i-a făcut oare să lovească unii într-alții, să se acuze de erezie, să ducă la schisme? Mă uit cât de bine au prins calomniile asupra părintelui Ghelasie de la Frăsinei, un părinte care am ajuns, prin mijlocirea unor oameni dragi, să îl consider un duhovnic al neamului. Mă uit cum se aruncă cu noroi în părintele Justin Pârvu, numit ”senil” și în fel și chip. Fraților, atât părintele Ghelasie, cum spune acum și părintele Justin, ne-a avertizat că va veni pecetluirea în carne, cu cipuri.
    Iată ce mărturii avem despre părintele Ghelasie, trecut la Domnul în 2003, dintr-o vreme când cei mulți dintre noi habar nu avem de ce o să vină asupra noastră: ”Referitor la noile buletine, Avva (Ghelasie) a spus: perioada aceasta de impunere a buletinelor cu codul electronic de bare este pregătitoare pentru ceea ce urmează și lupta mare va fi atunci când vor încerca să pună semnul fiarei pe trupul omului, să implanteze în el cip-uri etc. Atunci creștinii adevărați vor merge până la jertfă, unii or să sufere prigoana pe față, alții or să fugă în păduri sau or să se ascundă în orașe, dar pentru nimic în lume nu trebuie să cedeze. Căci toate până acolo sunt o pregătire a dezlănțuirii, dar atunci va fi însăși prigoana pe față, chiar dacă sub o mască ce îi va înșela pe mulți.
    Problema este de conștiință, încât cei cărora li se vor pune cu forța ”pecetea” vor fi apărați de harul Lui Dumnezeu. Lucrurile urmează să se întâmple și partea aceasta pregătitoare a ”pecetluirii” se va realiza, dar ”inevitabilul” nu absolvă de responsabilitatea personală înainte Lui Dumnezeu. De aceea, este foarte importantă sensibilizarea, ca problemă de conștiință, la toate problemele ce ne înconjoară, pentru că o raportare lipsită de conștiința liturghisirii creștine, fără o motivație duhovnicească și fără perspectivă asupra finalității actelor personale sau fără o voință orientată ferm spre cele duhovnicești poate fi ușor manipulată și orientată spre fixații, formalism, distructivitate și deșertăciune.
    Trupul omului este altarul liturghisirii sale, iar ”profanarea” acestui altar, sfințit la Botez și prin ungere cu Sfântul Mir, nu trebuie nici un chip îngăduită. Bineînțeles, cum spunea în duhul Avvei (Ghelasie) un ucenic al său, problema acestor buletine nu trebuie să ne acopere tot orizontul și preocuparea de ea să absoarbă ca o fixație toată energia spre cele duhovnicești, și să ne abată astfel în chip fatal de la abordarea unitară a întregului complex duhovnicesc, ci fiecare aspect trebuie văzut bine încadrat în întregul viețuirii duhovnicești.
    O viețuire ancorată și orientată ferm spre cele duhovnicești elimină de la sine, cu o forță eficientă prin strânsa relație cu Hristos, corpii străini, semințele vrăjmașe ale confuziei, întunericului și distructivității.” citat din Florin Caragiu, ”Cuviosul Ghelasie Isihastul”, editura Platytera, București, 2004, capitolul ”Despre ispitele și încercările actuale și ale vremurilor de pe urmă”, pagina 118.
    Da, mai avem puțin, iar noi fie dormim, fie ne luptăm unii cu alții. Fraților, murim și nici nu ne dăm seama de asta! Nu, nu o luați ca o lovire, ci ca un frate al vostru îmi vărs amarul și vă chem să ne unim ca un trup în care să lăsăm adevărul divin și harul divin să lucreze!
    Iertare, fraților, dacă în puținele mele cuvinte am întrecut vreo măsură sau am smintit pe cineva, ci vă îmbrățișez pe fiecare în parte și, cu umilință, vă rog să vă rugați pentru mine, cel mai nevrednic dintre noi!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mai bine ati lasa mamele in pace. Se vede ca nu sunteti femei si habar nu aveti cu ce pericole se confrunta aceste "lenese" curajoase. Hai sa spun cateva, macar asa sa va faceti o mica idee: pierderea serviciului pt ca intre timp postul s-a ocupat (da, stiu legea spune ca mama nu poate fi data afara atat timp cat este in concediu de crestere a copilului. Aham...dar cand se reintoarce la serviciu nu mai e protejata de nimic deact de bunul simt al colegilor si al sefilor. Iar daca are ghinionul sa aiba un copil bolnavicios...abia atunci incepe adevarata distractie pt "lenesa" mama). Mai vreti sa cunoasteti un alt pericol cu care se confrunta mamele lenese? Ia sa vedem cum suna 10-11 ore de lucru pe zi de luni pana vineri si sambata 5-6 ore. Suna strasnic, nu? Dar acuzatiile unor colegi "binevoitori" cum ca proaspata mamica ii incurca cu problemele ei?
    Sa mai vorbim poate si de faptul ca o multime de tinere mame sunt necasatorite? Da, stiu, ce ziceti, e vina lor:( E vina lor ca au fost naive, au iubit prea mult si au sperat ca poate... intro zi... vor fi sotii.
    Nu, din pacate nu sunt mama. Nici nu am fost vreodata. Dar vad femei care se confrunta cu ce am scris mai sus. Tot respectul pt ele. In viziunea mea acelea reprezinta adevarati eroi pe care opinia publica le condamna pe fata sau in secret.
    Hai sa imi dau si eu cu parerea de ce nu merg bine lucrurile in Romania, desi multi dintre romani muncesc pe branci. Noi romanii functionam pe principiul: "unul cu sapa, 10 cu mapa" ceea ce in zilele de azi ia forma: "unul lucreaza, 10 il controleaza (si il amendeaza, desigur)". Pai un parlit de patron care taraie dupa el cativa angajati (deci a creat locuri de munca pt niste oameni) are parte de o multime de controale care de care mai interesante si pline de adrenalina. Vinovat sau nu, respectivul patron trebuie sa le ploconeasca pe toate cu ce are cu ce n-are, astfel incat abia isi revine dupa un control ca altul da peste el. Pai cum vreti ca lucrurile sa mearga in amarata asta de tara in care pana si patronii lucreaza tot ca niste sclavi? Cum pot sa mearga lucrurile intr-o tara in care adevaratii stapani sunt o multime de institutii platite din banul public cu rol de a desfiinta economia subterana pana la siguranta consumatorului(ceea ce e o treaba f buna), care institutii in loc sa-si faca treaba corect, se trezesc sa scoata sufletul din oamenii corecti de cate ori li se termina proviziile sau cand planul de amenzi nu a fost facut. Iar cine are bani sa cumpere bunavointa acestora o face, iar cine nu plateste la amenzi si penalizari pana da faliment. Iar cine nu e de acord sa dea plocoane (oare a avut cineva tupeul sa incerce?) e pasibil de amenzi astronomice. Si uite asa adevaratii mafioti se strecoare pe sub lege, sau peste lege, unii nefiind urmariti niciodata (vezi manelistii de exemplu) iar cei care muncesc sunt scuturati si de ultima farama de agonisela.
    Minunată Romanie! In care ne plangem ca avem prea multi copii ce consuma prea multi pampersi si prea multi batrani care nu mai mor odata 😀

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @florinexu

    Parintele Arsenie Boca a spus in felul urmator despre comunism:

    „Mă, întoarceţi-vă la Dumnezeu căci calul roşu bate la porţile Răsăritului. Dar să nu vă întristaţi, că de acolo vine mântuirea. Prigoana vine de la Apus“.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi si de sufletele noastre.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna ziua.citesc si ma ingrozesc de cele scrise aici.Ce putem face daca cei care ne conduc, au pus tara(credinta,neamul,eroii) in leasing.As dori sa mise raspunda si mie de ofata bisericeasca, ce cauta preotii nostri in masonerie.Bine o sa spuna cineva nu este adevarat.Dar eu va spun ptr ca mi-a spus cineva ca vazut intr-un templu masonic din Bucuresti preoti de ai nostri facind parte(nu mai retin)din ce loja.eu stiu ca masonii sint oameni rai,dar ma gindesc cum pot unii preotisa fie masoni,iar altii dintre ei slujesc impreuna cu :preoti; de alte religii.Inteleg atunci ca ecumenismul merge mina in mina cu masoneria si grupul bilderberg.Astept raspuns.Multumesc

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    masonii s-au bazat intotdeauna pe infiltrare,de-asta este asa cum este. Apropo,se spune chiar ca ,crestinismul este cel mai mare dusman al masoneriei.cat despre implicarea Romaniei in cel de-al III razboi mondial,stiam ca tara noastrA va fi neutra,dar nu ca va fi decimata de lupte,omoruri si alte feluri de atrocitati,astfel incat sa nu mai prezinte interes . Cel mai rau imi pare de paftul ca nu am reusit sa il intalnesc pe parintele Arsenie Boca,cel mai de seama parinte al nostru,al romanilor,mai sunt si astazi cativa asemeni lui,dar inca nu ii cunosc... va rog frumos sa imi spuneti si mie daca stiti !

    Fie numele Domnului binecuvantat de acum si pana in veac !
    Doamne Iisuse Hristoase ,Fiul Lui Dumnezeu ,miluieste-ma pe mine ,pacatosul !

    A,si am uitat sa va zic ,despre rugacinea inimii,ca tot vb voi de isihasm,este cartea Pelerinul Rus,de la Editura Agnos,aparuta in 2009! Cititi-o si veti vedea adevarata putere a rugaciunii inimii,de altfel a lui Dumnezeu !

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajută!

    Către autorul cărţii...

    Trebuie să avem grijă la ce îndemnăm oamenii, ca nu cumva proorociile despre vărsări de sânge să se plinească datorită împingerii noastre a lor în acel sens. Cred profeţiilor celor doi părinţi, precum cred şi în mila Domnului şi ridicarea de la noi a acestei pedepse, pentru întoarcerea multora la pocăinţă.

    Dvs afirmaţi, după prezentarea unui tablou funebru ce are rol să panicheze (cu toate micile liniştiri presărate pe alocuri, balanţa înclină totuşi spre panicare...), că: "Grecii care au salarile de 2000-3000 de euro, au facut mai multe greve generale care au paralizat toata tara.
    La noi, daca printr-o masura guvernamentala, (se reduc 25% salariile bugetarilor, creste TVA la 24%, taxa Forfetari) fiind afectate veniturile lunare a peste 10 milioane de oameni, care au salarii si pensii de 150-200 euro, la o greva participa cateva mii de oameni.".

    Chiar dacă ultima propoziţie aţi omis să scrieţi "doar", ca să vă exprimaţi corect: "La noi (...), la o grevă participă câteva mii de oameni", putem subînţelege "oful" dvs. Dar acest "of" este o instigare la grevă, pe care dvs n-o veţi putea ţine în frâu, şi dacă - ferească Dumnezeu! - s-ar întâmpla vreo nenorocire, vă asigur că veţi da socoteală pentru toate.

    Dvs şi nimeni nu poate compara poporul român cu niciun alt popor, fiecare e cu unicitatea sa şi cu ispitele diferite ce se abat asupra unora sau altora. Dvs lăudaţi unitatea nu ştiu cărui popor, denigrându-vă propriul popor, dovedind că nu-l înţelegeţi pentru că nici ce se întâmplă cu el nu înţelegeţi. Eu vă întreb un singur lucru: pe cine are boală dracul mai tare şi pe cine luptă mai înverşunat? Pe cei ce deja îi are aproape câştigaţi, dacă nu chiar slujitori ai săi, sau pe cei ce prezintă un pericol pentru el datorită credinţei generale?

    Una peste alta, este bine să cugetaţi, mai mult decât orice, dacă nu cumva "of"-urile dvs şi toate aceste amănunte panicante ce le "descoperiţi" (şi acuma, fie vorba între noi, staţi cu pace! Sunt destui care cunosc amănunte şi mai îngrozitoare, dar care văd mai deprte de acestea şi nic nu se panichează nici nu panichează...) sunt "culese" de o anume pornire a inimii din cauza unui "of" şi mai adânc, adevăratul "of": acela că nu vă iese ce aţi scris...

    E bun exemplul lui Iona, pe care l-aţi prezentat. E bun pentru dvs; să sperăm că-l veţi primi ca atare.

    Fraţi iubiţi, oameni buni, cu adevărat este nu doar de trebuinţă ci ne este singurul bine şi singura cale de izbăvire pocăinţa pentru păcatele noastre şi ţinerea cu dinţii..., cu toate ale noastre, de biserică. Nu zice nimeni că nu sunt lucruri mârşave ce se plănuiesc şi se desfăşoară, dar nu uitaţi niciodată, dar niciodată, că mai este şi Dumnezeu cu purtarea Sa de grijă în ecuaţie. Şi că deşi sunt unii ce fac voia satanei, închipuindu-şi că pot ceva, aceştia nu pot nimic împotriva omului lui Dumnezeu. Să nu ne lipim în veac de răutate şi să urmăm credinţa lucrătoare. Iar pentru că vremurile sunt aşa cum sunt, pentru că fraţii noştri români au ajuns aproape de capătul răbdării, haideţi să acţionăm cu dreaptă-socoteală şi, acolo unde butoiul este plin cu pulbere să nu aprindem scântei, că va dispare şi butoiul dar şi noi odată cu el, în moartea cea gătită celor neînţelepţi...

    Răzvrătirea este de la diavol, dintotdeauna a fost aşa, iar dacă tot se preocupă unii cu dezlegarea misterelor oculţilor, măcar să nu uite un lucru: să aibă grijă să nu ajungă robii gândirii acelora, căci dacă aceia în întunicimea lor gândesc că pot ceva, ei de fapt nu pot nimic de nu ar fi cine să-i creadă. Principala lor armă este înfricoşarea, panicarea, nu altceva.
    Nu socotiţi că mă împotrivesc celor doi sihaştri, că nici ei nu cred că socotesc asta, ci să nu uităm că - chiar de-ar fi să se întâmple - să nu fim noi aceia care împingem lucrurile spre aşa ceva... Ci acolo unde spiritele sunt încinse aduceţi aminte aproapelui că avem un Dumnezeu, nu suntem ai nimănui; iar abia acolo unde zace ne-simţirea inimii puneţi jar sub şezătoare, neuitând însă să oferiţi şi balsamul - Vestea Bună.

    Şi ajutaţi-i pe cei descumpăniţi şi aflaţi la capătul puterii, cu un zâmbet, cu o mângâiere, cu o pâine, cu ce aveţi... din două paie liniştiţi-i inima fratelui cu unul, cu unul jumate dacă trebuie - va plini Domnul în noi toată nevoia de zece ori mai mult. Şi să ne rugăm, mult să ne rugăm, necontenit dacă se poate. Avem foc? Să-l punem în rugăciune...
    Nu vă temeţi - cu noi este Dumnezeu!... dar să fim şi noi cu El.
    Mă iertaţi şi vă rugaţi şi pentru mine.

    Pentru rugăciunile tuturor Sfinţilor Tăi, Doamne, şi ale Sfintelor Puteri cereşti, miluieşte-ne pe noi!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    5 Metode pentru Tampirea Populaţiei (MTP)

    Mai clar de atat nu se poate!

    METODELE FOLOSITE DE POSTURILE DE TELEVIZIUNE ALE MOGULILOR UNDE ANGAJATII SUNT PLATITI DIN BANI FURATI DE LA ROMANI DE STAPANII LOR, CEI MAI MARI INTERLOPI AI ROMANIEI.

    V-aţi întrebat vreodată de ce nu va ajung banii, de ce copiii dumneavoastră par de necontrolat, de ce plătiţi rate insuportabile la bancă, de ce nu vă mai place nimic din ce aveţi în casă, de ce vă vine mereu să vă certaţi cu toată lumea, de ce vă simţiţi neglijat, ignorat, umilit, strivit de cei care ar trebuiâ să vă servească, de ce nu sunteţi fericit şi nici măcar mulţumit, sau pur şi simplu de ce fetele poartă de aproape 2 ani cisme în miezul verii ? Sunt convins că v-aţi întrebat. Dar v-aţi întrebat de ce nu faceţi nimic pentru ca aceste nemernicii să nu mai continue? În cele ce urmează voi încerca să vă ofer 5 motive pentru care raspunsul la această ultimă întrebare este, de obicei, “Nu pot”.

    Le-am numit Metode pentru Tâmpirea Populaţiei pe scurt MTP-uri.Precizez că în cele ce urmează cuvintele “citititor” , “telespectator” şi “cetăţean român” vor fi înlocuite cu “bizon” şi/sau “fraier”

    MTP -1

    În fiecare zi pe toate canalele media ( TV SI PRESA) oferă-i fraierului un exemplu de personaj realizat d.p.d.v. financiar şi insistă pe câţi de mulţi bani are respectivul, câte chestii misto îşi cumpără în fiecare zi, cu ce femei sau bărbaţi bine umblă, în ce casă luxoasă trăieşte şi cât de simpatic e în discuţiile cu presa. În acest fel, puţin câte puţin, fraierul ajunge să fie, în mod real, interesat de viaţa acestui personaj. Apoi oferă-i informaţii despre situaţii conflictuale din viaţa acestui personaj realizat, de genul: divorţ cu scântei sau despărţire violentă, dispute pe moşteniri, corupţie, exprimări colorate. Nu la fel de bine dar destul de eficiente sunt şi informaţiile despre aspecte pozitive: căsătorie, o nouă cucerire, un act caritabil. Toate aceste situaţii au menirea de a fi comentate de către fraier împreună cu ceilalţi fraieri din lumea lui. Astfel bizonul se regăseşte în acele situaţii, iar distanţa între el şi acel personaj i se pare insignifiantă, deşi duhoarea de la ghenă îi ia nasul, rahaţii de câini din faţa blocului i se lipesc de tălpi, se sufocă în autobuz, şeful urlă la el ca la un animal, iar la cumpărături face calcule mai abitir decât Gheba.

    MTP – 2

    În fiecare zi pe toate canalele media explică-i bizonului de unde să îşi ia cel mai avantajos credit, care sunt bancile care au comisioane ascunse şi, prin excludere, care sunt cele mai sigure şi unde trebuie să dea fuga să ia bani. Apoi, spune-i ce lucruri rele i se pot întâmpla dacă nu îşi plăteşte ratele. După ce te-ai asigurat că a înţeles toate astea combină totul cu MTP -1 astfel: Dan Bitman, personaj de succes, consilier al Ministerului de Finanţe este garanţia pentru creditul tau imobiliar (deşi în reclama TV, el cântă şi se scălămbăie împreună cu o babă sclerozată şi cu nişte spălaţi pe creier), doctoriţa lu’ peşte este cea care te sfătuieşte să cumperi medicamentul de cap chiar dacă nu te doare atât de tare încât să te îndopi cu antinevralgice, Anna Lesko, cântăreaţa de succes (deşi o parvenită, complet lipsită de talent artistic) sau marele baschetbalist Gică Mureşan(un semianalfabet care abia zice două vorbe) îţi arată de ce trebuie să vorbeşti aiurea de sute de euro pe lună la mobil. Apoi nu uita să mănânci margarină de care Nadia Comăneci nu s-ar atinge în veci, dar pe care ţi-o recomandă cu căldură. După asta ia-ţi haine ca piţipoanca cu fruntea îngustă şi ţăţe mari la preţuri de trei ori mai mari decât în orice ţară din occident, dar produse sub franciză la noi.

    MTP – 3

    În fiecare zi pe toate canalele media dezvăluie-i bizonului prin ştiri repetitive sau talk-show-uri interminabile ce răutăţi fac autorităţile, cât de mult şi prin ce metode ingenioase fură banul public. După ce îi întipăreşti asta în minte uimeşte-l : fă un spectacol din orice realizare a ministrului sau primarului prezentat drept hoţ în zeci de rânduri. Arată-i de o sută de mii de ori ce bine se circulă pe podul sau şoseaua abia inaugurate, ce sisteme de siguranţă super-performante pentru siguranţa bizonului a cumpărat, ce evenimente artistice de înaltă ţinută şi popularitate va organiza. În acest mod, fraierul, deşi îndrăcit de zecile de nereguli prezentate în legătură cu acel politician, nu va simţi că e totul pierdut, ci dimpotrivă, că acolo sus, cineva lucrează şi pentru el. Totul se poate rezuma prin fraza cretinoidă: “A furat el dar şi face!” Prin această metodă, se legitimează deturnarea sistematică a banilor publici în buzunarele unora, prezentă în toate structurile de stat de la noi. Apoi, ca toate lucrurile să aibă un pic de sare şi piper arată-i fraierului câţiva barosani încătuşaţi, dar uită subiectul sau tratează-l cu superficialitate când aceştia sunt achitaţi de justiţie sau primesc pedepse cu suspendare.

    MTP – 4

    În fiecare zi pe toate canalele media arată-i fraierului informaţii ultra-detaliate despre clanuri de cămătari, tâlhari, bătăuşi, spărgători de banci, elevi bătuţi de alţi elevi sau de profesori, pietoni omorâţi de şoferi recalcitranţi. Arată-i bizonului că nu mai este în siguranţă nicăieri şi că nu mai trebuie să îşi lase copilul în faţa blocului. După aceea combină această metodă cu MTP – 2 şi MTP -3. Vei obţine un mesaj beton prin care fraierul va întreprinde treptat următoarele acţiuni : îşi va cumpăra o uşă metalică, va face contract de monitorizare cu o firmă de pază, îşi va lua pistol cu bile, îşi va asigura casa, maşina, partenerul de viaţă, copilul şi pe sine. Apoi, acesta aparent liniştit se va uita cu aviditate la cum îi explică Ciocan despre eficienţa oamenilor legii atunci când au descins în casa traficanţilor din Ferentari şi au confiscat “uriaşa” cantitate de 200 de grame de cocaină (deşi anual la noi se trafichează tone)

    MTP – 5

    În fiecare zi pe toate canalele media convinge fraierul că toată lumea este îngrijorată de soarta educaţiei. Apoi arată-i prin mii de alte exemple de ce în România nu are rost să faci şcoală. Combină cu MTP – 1 şi prezintă-i “vedeta” (o femeie independentă care ţine la principii) care are de toate pentru că a fost sponsorizată de “iubi” cel potent financiar, bătrân dar generos. Arată-i profesoare de română care dansează la bairamuri organizate de Vanghelie, sau care fac striptease la webcam. Apoi, îndrumă fraierul să se culturalizeze cu un roman imbecil de-al divei Mihaela Rădulescu şi să citească cărţi despre: cum să ajungi bogat, vedetă sau fotomodel când el e de fapt un sărăntoc, un nimeni şi un urât.

    Aceste lucruri consider că descriu cel mai bine parteneriatul “stat + privat + media” care acţionează , de ani buni, pentru indobitocirea indivizilor din această ţară. Lista de MTP-uri poate continua aproape la nesfârşit dar sper că prin acestea am surprins o parte din esenţial. Aş dori să precizez că nu aş avea aroganţa să pretind că eu nu mă încadrez în această categorie a “fraierilor”. Ce îmi place să cred este însă că aceste metode nu m-au prins în totalitate. Mulţumesc “pe această cale” propriei mele conştiinţe care m-a ajutat să fiu măcar un “fraier conştient“. Dacă nu v-am plictisit deja, voi reveni pe viitor şi cu alte Metode pentru Tâmpirea Populaţiei şi vă invit şi pe dumneavoastră să povestiţi în ce mod v-aţi simţit fraieriţi. Unii vor spune că nu ajută la nimic să ne dăm seama. Eu zic că ajută, şi ajută chiar unde doare mai mult: la cap şi la buzunar.

    Succesuri!

    Textul nu-mi apartine, si nici nu m-am obosit sa-i caut originea (in romanescul spirit contemporan)

    REGARDS,
    ADY.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Spuneti tot adevàrul, Argatu' a mai spus cà a zburat de la Bucuresti la Iasi si "a vàzut" doar vreo 2 oameni ...

  17. un mare PACATOS

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu stau si ma gindesc la stramosii nostri cum au trait saracii ca nu aveau somaj nu aveau ajutor social.si noi acuma cu toate mura in gura nu sintem in stare de nimik.am ajuns sa ne vindem tara pentru care stramosii nostri si au dat viata.unde sunt paduriile de alta data?sau taiat sau vindut si banii iam baut.nu ne maiplace sa mirosim a balega de vaca vrem numai GUCCI:GIORGIO ARMANI.............etc NIKE,ADIDAS,si cluburi de noapte unde se duc milioane pe noapte.si ne mai plingem ca suntem saraci.saraci omfi cu buzunarul ca lucrezi o luna si ii strici intr-o zi pe nimica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*