Parintele Justin neaga zvonurile legate de trecerea la stilisti si ne cere tuturor intoarcerea la rugaciune

Datorita zvon­is­ticii rauta­cioase si spe­cific “romanesti” care cir­cula in ultima vreme cu privire la starea de sanatate a Par­in­telui Justin si mesajele pe care le-ar da cred­in­ciosilor, ma simt oblig­ata sa vin cu o lamurire impor­tanta. Stiu desigur ca multi ne vor inter­preta cuvan­tul dupa bunul lor “plac” si dupa pro­pria inse­lare a fiecaruia. Fac insa aceasta pre­cizare pen­tru cres­tinii care cu ade­varat il iubesc pe Par­in­tele Justin si care cu ade­varat vor sa urmeze ade­varul Sfin­tei noas­tre Bis­erici, intr-o lume tul­bu­rata de indoiala si de multe rataciri.

Per­sonal am fost cu o zi in urma la spi­talul din Cluj, unde este inter­nat Par­in­tele Justin. Am ajuns pe inser­ate si sfin­tia sa toc­mai luase masa. Par­in­tele era incon­ju­rat de trei ucenici care ii acorda ingri­jire med­icala si veg­heaza zi si noapte, neinc­etat, in rugaci­une, la cap­ataiul sfin­tiei sale. Toti cei care, s-au ostenit sa ajunga pana la Cluj sa il vada pe par­in­tele si au o mah­nire in suflet  pen­tru ca au fost opriti sa intre ori de medici, ori de calu­garii care sunt cu sfin­tia sa ala­turi, ii rugam sa inte­leaga, pen­tru ca toti au inten­tii bune si starea par­in­telui chiar nu per­mitea vizite, in sen­sul ca par­in­tele abia putea artic­ula Da si Nu si nici sin­gur nu se putea intoarce de pe o parte pe alta. Acum starea par­in­telui s-a mai imbunatatit si isi doreste mult sa ajunga inapoi, la man­a­s­tire. Eu, per­sonal, am vor­bit cu par­in­tele in jur de o ora si era bucuros sa comu­nice, si mai ales sa imi comu­nice mie si tuturor celor ce il asculta ca regreta foarte mult ca nu a vor­bit cred­in­ciosilor mai mult despre rugaci­une. Par­in­tele zicea ca rugaci­unea va fi sin­gura noas­tra arma si put­ere in fata val­u­lui urias de incer­cari, si el insusi, daca va mai avea zile, se va zavori intru lin­i­s­tire si rugaci­une. Ne-a indem­nat sa ne retragem usor usor din soci­etate si sa ne limi­tam la un petic de pamant pe care sa il cul­ti­vam, fer­iti de ochii societatii.

Am intre­bat apoi si de ultimele provo­cari cu privire la iesirea din Bis­er­ica ofi­ciala, iar Par­in­tele a fost foarte ferm sa ramanem in Bis­er­ica in care ne-am nascut, pen­tru ca inca mai avem ier­arhi care sa tina carma, dar ne-a aten­tionat totusi ca va veni vre­mea cand nu vom mai putea sa ii pomenim nici pe aces­tia, si ca ne vom retrage in pes­teri si cat­a­combe, dar fara sa tre­cem la nicio alta bis­er­ica stilista sau de alta natura. Par­in­tele a zis ca Il vom avea pe Insusi Hris­tos carma si Arhiereu si ca asa cum Bis­er­ica a inceput in pes­teri si cat­a­combe, tot asa va si sfarsi. Deci zvonurile cum ca par­in­tele ar lasa un cuvant privind tre­cerea noas­tra la stilisti sunt cu totul lip­site de real­i­tate si min­ci­noase. Par­in­tele insusi a primit vizita a trei arhierei (IPS Teo­fan, IPS Bar­tolomeu, PS Vasile) in spi­tal, carora le-a cerut rugaci­unea si binecuvantarea.

Este insa cople­si­tor sa ii vezi ati­tudinea de smere­nie in fata mor­tii si in fata lui Dum­nezeu, el insusi socotindu-se ultimul om si nevred­nic de impara­tia lui Dum­nezeu. Este viz­ibil ingri­jo­rat de starea cresti­natatii si a uceni­cilor lui care raman nepre­gatiti in fata greu­tatilor ce deja au inceput sa vina. Par­in­tele inca mai are tarie si isi doreste sa vina acasa si sa lase tuturor un mesaj si ran­duiala unei rugaci­uni. Deci inca o data par­in­tele incu­ra­jeaza la detasarea de luxul vietii, intoarcerea la sim­pli­tate si cat mai multa rugaci­une, fiecare dupa put­erea lui.

In decurs de cat­eva zile par­in­tele va iesi din spi­tal dupa spusele medicilor, si atunci nada­j­duim sa ii luam si un inter­viu inreg­is­trat, pen­tru ca, recunosc, imi era cumplit de jena ca eu sa il inreg­istrez pe par­in­tele vorbind pe patul spi­talu­lui, in starea in care era. Nimeni, cu o con­duita cat de cat morala, nu cred ca ar fi indraznit, vazandu-l, dar mar­tori imi sunt ceilalti calu­gari care erau de fata la discutie.

Hris­tos a inviat ! Si sa nu inc­etam sa ne rugam pen­tru bunul nos­tru par­inte sa se insan­oto­seasca grab­nic si sa ne trans­mita mesajul sfin­tiei sale.

Mon­ahia Fotini, man­a­s­tirea Petru Voda, preluat de pe atitudini.com

SA NE RUGAM PENTRU RUGATORUL NOSTRU, PARINTELE JUSTIN PARVU

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=a5sJX8PPF3U]

70 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pai atunci inseamna ca vine sfarsitul lumii... ca fara ierarhi nu vom mai avea cum face preoti...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfasietoare cuvinte...Am sentimentul ca ma despart de propriul meu tata...

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pot fi pustinici care si-au lasat arhieria care pot veni sa hirotoneasca preoti.
    Precum facuse un episcop rus care pustnicia in munti din Romania.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va trebui cat de repede sa iesim din marile orase. Sa ne rugam pentru ajutorul lui Dumnezeu, sa ne dea curaj si intelepciune. Nu faceti imprumuturi la banci si nici angajamente pe termen lung. Ganditi-va cum ne putem organiza in grupuri mici, cat mai autonome. Parintele Iustin e curajos, asa sa fim si noi.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Episcopul rus care a pustnicit in Romania se numea Ioan.
    Cred ca mai multi preoti, pot hirotoni un altul. Nu stiu sigur, dar asa am inteles odata de la un preot, care a adaugat "sa speram ca nu vom ajunge in situatia aceasta niciodata".
    Daca gresesc, iertare.
    Nu lasa Hristos Biserica, a promis ca va ramane cu ea!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este din ce in ce mai clar sfatul parintelui Iustin de a retrage in mici comunitati, asa cum ne-a zis si la apelul din 14 ianuarie 2009. Ce mai asteptam? Cati dintre voi ati inceput sa va mutati din orase, cati dintre voi ati inceput sa va construiti o casuta undeva intr-un sat retras?
    Oare nesocotim cuvantul parintelui? Daca am crede ca Dumnezeu ne vorbeste prin preacuviosul parinte Justin, atunci am lua in serios toate aceste indemnuri.
    Deja in curand nu o sa mai putem cumpara nimic fara semnatura electronica. La ce sa stam pana atunci in orase? O sa ne fie mai greu de plecat si de cumparat pamant sau materiale de constructie.
    ROMANI TREZITI-VA! E vorba de viata si de moartea sufletului!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ne trebuie preot, invatator, medic, oameni priceputi cat de cat in agricultura si cresterea animalelor, etc. TOTI crestini. Nu ne trebuiesc neaparat diplome. Sa pornim de la datul prezent- ce stim sau ce putem fiecare sa facem, unde avem o bucata de pamant sau unde am fi dispusi sa ne mutam, trebuie sa centralizam informatiile si apoi cu ajutorul Lui Dumnezeu sa decidem. Va trebui sa ne ajutam reciproc fara bani acolo unde se poate. Caci s-ar putea sa nu mai avem venituri. Citesc de mai mult de 1 an blogul si mi-a devenit drag. Sunt specialist in medicina de familie, si nu am intrat in sistem. Nadajduiesc la o practica medicala neintermediata de un munte de hartii si nu ma incanta ce face statul roman din medicina. Oare nu stim noi sa ne organizam mai bine? Stiti ca de curand am aflat ca educatoarea copilului meu este atee? NU vreau ca si invatatoarea sa fie la fel si sa stea 6 ore/ zi cu fetita mea. Destul ca am fost pionier su utecist.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOA A INVIAT !
    In curand fac un an de stat de o parte de lumea amintita de Cosmin. Nu detin pamant si nici casa undeva unde sa ma retrag. Totul se misca extrem de repede si ma napadesc lacrimile citind site-urile dedicate crestinismului.
    Inginer chimist de profesie, dar cu posibilitati de a face de toate functie de cerinte. Nu pot fi acceptata in lumea aceasta meschina si nici nu pot accepta tot ce mi se ofera sa 'mananc". Sunt ca si varsta intre drumuri nici tanara nici de pensionare. Capabila sa fac fata nevoilor doar unde exista credinta.
    Pot face fata si cerintelor lumii in care traim dar ar insemna ca zilnic sa nu fiu eu si sa sparg oglinda in care ma privesc. Singura doar cu Bunul Dumnezeu si Maica Domnului pasesc zilnic, dar ma gandesc ca va veni rapid si ziua pecetei. Nu o accepta de pe acuma. Nu ma sperie foametea si nici moartea. O sa spuna unii ca nu se poate. Ba da.
    Doresc un sfat de la cei care pot sa mi-l ofere. Ce sa fac ? Loc de munca nu se poate decat mangindu-mi reputatia. Nu-mi gasesc locul in aceasta lume. Nu sunt pregatita de calugarie.
    Multumesc tuturor acelora care ma vor incuraja si indruma.
    Sanatate si sa ne traiasca parintele IUSTIN P.
    ROMANII NU DORMITI.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.napocanews.ro/2009/09/minune-dumnezeiasca-la-schitul-huta-icoana-maicii-domnului-a-varsat-lacrimi.html

    Totusi harul Duhului Sfant lucreaza si la manastirea Huta, desi acolo este pomenit Sofronie Drincec, cel care a slujit de Boboteaza cu papistasii.

  10. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta-i situatia!!!Nu este deloc roza!De aceea este bine sa ne organizam in mici comunitati in jurul unor manastiri cu monahi credinciosi(cum este la Manastirea Petru-Voda) si sa lasam egoismul la o parte.Daca exista un singur om care nu are bani sa-si ia pamant,celalalt semen care are acest mic petec de pamant este dator sa convietuiasca cu cel nevoias.Sa lasam egoismul si rautatea in urma!!!Acesta este adevaratul mesaj la Parintelui Iustin:sa ne ajutam unii pe altii,in caz contrar vom da seama in fata Mantuitorului!Daca nu ne vom detasa de aceasta societate desfranata si antihristica, vom fi partasi la crimele duhovnicesti ce vor urma!
    Sa ma iertati,dragi cititori,dar nu mai pot sa tac!!!Tacerea lasa este cel mai mare pacat!!!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am citit ce spune p. Iustin, dar iata ce ne zic sfintii, de pilda Sfîntul Nichifor Mărturisitorul:

    "Dumnezeu îmi este mie martor, că am făcut ceea ce nu mi se cădea să fac. Ci, pentru ascultarea bătrînilor m-am supus nevrînd, împlinind voia lor, m-am împărtăşit cu mincinosul patriarh Teodot, de care lucru îmi este jale şi mă căiesc. Deci, să ştii bine că de acum înainte nici o împărtăşire nu-mi este cu voi. Ci petrec întru predaniile Sfinţilor Părinţi, pe care le-am primit de la început. De aceea, fă cu mine ce vrei, fără a nădăjdui să auzi altceva de la mine."

    http://hristofor.wordpress.com/2010/04/16/astazi-sfintul-nichifor-marturisitorul-glasuieste-m-am-impartasit-cu-mincinosul-patriarh-teodot-de-care-lucru-imi-este-jale-si-ma-caiesc-de-acum-inainte-nici-o-impartasire-nu-mi-este-cu-voi/

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este cel putin ciudat ceea ce [se zice ca] afirma pr Iustin! Chiar credeti ca n-a mai ramas nici un episcop/sinod ortodox pe fata pamantului ca sa trecem sub el daca iesim din BOR? Vrem sa ne lipsim de preotie (daca nu noi, copiii nostri)?

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Miha,

    ar fi cazul să ne întrebăm de ce anume a lăcrimat, minunile nu se întîmplă în zadar, toate au un sens.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos A Inviat!
    Sunt profund marcata de ultimile stiri despre Parintele Justin P. Ma rog la Bunul Dumnezeu sa se indure de noi pacatosii si sa ni-l mai lase pe parinele ca stalp si pavaza in aceste vremuri tulburi si atat de grele. Am avut ocazia sa ajung si sa-l cunosc pe Parintele in ianuarie 2009 si de atunci totul s-a schimbat in viata mea. Scriu si plang, cu dragosre si durere in acelasi timp, pentru faptul ca l-am cunoscut pe Parintele si totusi destul de tarziu. Pe de o parte parca nu-mi pot ierta faptul ca stiam, auzisem de Parintele de mult timp si nu m-am invrednicit sa merg mai devreme la Sfintia Sa (era la servici de dimineata pana seara am lucrat in domeniul bancar), iar pe de alta parte ma bucur si ma mangai totusi ca am ajuns chiar daca si in al 12 lea ceas la Parintele. Cand am intrat pentru prima data la Sfintia Sa mi-am dorit doar o binecuvantare si un sfat pentru a duce o viata cat mai duhovniceasca. Insa Parintele a oftat adanc si m-a intrebat cum stau cu sanatatea spunandu-mi sa citesc neaparat in fiecare zi cate un acatist pentru boala (Sf. Haralambie, Sf. Pantelimon, Sf. Nectarie de Eghina). Parintele cred ca stia ce ma asteapta, pentru ca la scurt timp, in mai putin de 40 de zile au inceput problemele de sanatate care au atins punctul culminant in Saptamana Patimilor (2009) si care au durat tot anul (faptul ca traiesc este o minune). Dupa acea scurta discutie legata de sanatate, raspunsul Parintelui ca sfat pentru a duce o viata duhovniceasca, a fost: Rugaciune si iar rugaciune, sa nu ne indepartam de Sfanta si Adevarata credinta, sa ne ferim cat putem de ereziile zilelor noaste, sa ne educam copii in spiritul adevaratei credinte si sa nu acceptam nici un fel de compromis indiferent de natura sau marimea sacrificiului pentru ca Dumnezeu si Maica Domnului ne vor ajuta si ocroti. Sa tinem aproape de biserica si duhovnici. nu va pot spune ce bucurie am simtit atunci cand Parintele mi-a randuit un duhovnic de acolo din manastire, a fost un moment unic si special in viata mea. Ispitele sunt mari insa, cu rugaciune, credinta, nadejde, dragoste si un duhovnic care iti este alaturi si te ridica ori de cate ori te impiedici si cazi, le vom birui. Am simtit nevoia sa scriu aceste cateva randuri pentru a sublinia odata in plus, daca mai era nevoie cat de smerit este Parintele atunci cand spune ca " regreta foarte mult ca nu a vorbit credinciosilor mai mult despre rugaciune". Ori de cate ori am fost la parintele singura sau cu familia a vorbit despre importanta si puterea rugaciunii. In orice moment sa nu ne lipseasca rugaciunea. Sunt convinsa ca mereu a vorbit asa tuturor celor care i-au trecut pragul, celor care il iubesc, il asculta si-i cer sfatul. Sa ne rugam cu totii in continuare pentru sanatatea Parintelui si sa speram ca Dumnezeu se va milostivi de noi si-l va mai lasa pe Parintele in mijlocul nostru pentru a ne intari sufletele si a ne transmite forta necesara pentru a lupta si a duce mai departe credinta noastra Sfanta nealterata si nevatamata de uraciunile acestei lumi. Doamne Ajuta si-i daruieste Parintelui Justin sanatate, mantuire si indelungare de zile!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ marcel
    S-ar putea sa fie o intoxicare din partea "oficialilor" .
    Eu , desi sunt "stilist" , il iubesc pe parintele Iustin .

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SA NE RUGAM PENTRU CA PARINTELE IUSTIN SA REVINA LA MANASTIRE SI SA NE MAI BINECUVANTEZA MULTI ANI .

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mare diferenta intre duhul si cuvintele pline de dragoste ale pr.Iustin si tonul supercorect, dar rece al Slatioristilor. Am o intrebare pentru ei: De ce Harul nu a parasit Biserica Ortodoxa Romana? Oare Bunul Dumnezeu nu vede ca suntem pacatosi, fatarnici, incapatanati, orbi si rai? Cum se face ca ne mai iubeste? .......Grea dilema!
    Hristos a inviat!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cei care ignora stilul vechi s-ar putea sa fie pusi ei insisi in situatia de dupa schimbarea calendarului, sa ramana fara ierarhie.
    canoanele permit hirotonisirea unui episcop de catre un singur episcop, dar de mai multi preoti...
    pacat ca multi nu vad padurea din cauza copacilor...

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bate vantul, vijelia e in toi, mai stam pe picioare, dar vai vine taifunul. cine e inradacinat in stanca Hristos? Doamne pazaste-ne!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adica sa intelegem ca pr Iustin ne indeamna sa ne rupem de Biserica. Indirect ce scrie in comunicat (in cazul in care m. Fotini a prezentat corect spusele pr Iustin) ne indeamna ca pe viitor sa ne rupem de ierarhie, de episcopi si odata cu ei de Biserica. Nu imi vine sa cred ca pr Iustin ar fi zis asa ceva. Vrem dovezi in acest sens, nu ne putem lua dupa ce spune m. Fotini daca nu e si o inregistrare in care sa se spuna clar cu vocea pr Iustin acest lucru.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Gicu
      In niciun caz nu a spus vreodata asa ceva Parintele Justin. A zis cum au zis si unii prooroci ca va veni o vreme cand nu vom mai putea pomeni pe ierarhi, datorita ereziei in care au cazut. Cand va fi aceasta nu stie nimeni. Parintele ne-a zis aceste cuvinte ca sa avem nadejde caci Biserica nu va ramane niciodata fara arhierei, putand sa-i pomenim si pe cei trecuti in randul sfintilor, ca de ex. Grigorie Palama, caci ei sunt vii si lucratori la mantuirea noastra, iar cap al Bisericii este si va fi Hristos. Va recomand sa cititi mai atent si sa nu va luati dupa interpretarile altora, de care Dumnezeu va avea grija sa le inchida gurile.

  21. Părintele Mihail

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Amintesc urmatoarele trimiteri:

    http://patermihail.wordpress.com/2010/04/17/cateva-intrebari-%C8%99i-lamuriri-adresate-%E2%80%9Dstili%C8%99tilor%E2%80%9D/

    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/04/19/calea-de-mijloc-calea-de-aur-a-bisericii-marturia-reala-a-bisericii-ortodoxe-ruse-din-afara-granitelor/#more-14343

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din cate stiu, medicii au spus ca ar fi bine sa mai ramana o perioada in spital. Asta l-ar putea ajutea sa se vindece mai repede. Oare n-ar fi prematur sa il scoata din spital inainte de vreme pana nu isi revine complet? Ca medic vad altfel problema. Cu atat mai mult ca m-am si consultat cu medicii din Cluj despre acest subiect.

  23. Ioana Nihalache

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma bucur ca pr Iustin isi revine din starea de boala. Dumnezeu sa ne ajute sa il avem cat mai mult printre noi.
    Ma doare insa ca vrea sa stea inchis in zavorare, in felul acesta noi nu mai putem sa il intalnim.

  24. uncrestinortodox2

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica este alcătuită şi din episcopi şi preoţi. Dacă Mântuitorul spune: Porţile iadului nu o vor birui, înseamnă că Ea se va păstra sub forma: episcop, preot, mirea, monah. Chiar dacă nu va avea prea mulţi membri. Numai în protestantism laicatul este baza, preoţia lipsind cu desăvârşire.

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,Hristos a inviat!
    Citeste te rog cu atentie. Am spus ca mai multi preoti pot hirotoni un altul, nu un episcop. Puteti intreba despre aceasta duhovnicul dumneavoastra. Repet, parintele care mi-a spus, a adaugat: sa ne fereasca Dumnezeu sa ajungem in aceasta situatie - asta mi-a spus-o prin anul 2002 - 2003, cand lucrurile nu erau asa de grave ca acum.
    Daca gresesc, iertare tuturor...

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Postez aici un comentariu pe care cei de la razboi intru cuvant nu l-au putut inghiti( cred ca sunt pusi de altii ce vor sa faca rau manastirii Petru Voda, sa denigreze si sa discrediteze credibilitatea)
    am o multime de spus,dar am să incerc să punctez scurt: 1.vă inteleg că nu credeți ce zic ucenicii părintelui Iustin....ptr că nu doriți,....liber arbitru - dar mai răsfoiți-l odată pe Sfântul Ignatie Brancianinov,să vedeti cum zice ,că nu vom mai avea Ierarhi si Biserică de care să ne ținem,ci doar Sfânta scriptură și Sfintii Părinti
    2.mie mi-a placut comentariul lui Jianu.....mai putin ,,băi tiganilor,,....in rest e ok.....dacă e puroi....Psaltirea il v-a scoate. Iar dacă nu e,de ce vă agitati,nu v-a iesi nimic
    3.Pr.Iustin nu poate fi manipulat,cu atât mai putin in probleme legate de Biserică,unde cere in rugăciune ajutor de la Dumnezeu.... că poate fi influențat oarecum in chestiuni minore de ogradă...e posibil...mă gândesc că si sfintia Sa e om,si poate avea sensibilitate pentru unul sau altul din ucenici,dar nu manipulat. Am văzut maici si călugări dragi părintelui azi iubiti si mângâiati....si maine muștruluiti si scosi pe ușă.....pentru smerenie si mântuire,stie Părintele si sa șteargă cu tine pe jos....si credeti-mă are efect inmiit!
    Asa că,dacă isi face cineva iluzii,sau incearcă să inducă altora ideea că Părinete ar putea fi inchis cu forța de ucenici,si alte bazaconii,iertat sa-mi fie ,sau e dus cu pluta....rau de tot,sau pur si simplu serveste alte interese Dumnezeu să ne miluiască,si să ne ajungă pe toti rugăciunea, că avem nevoie!

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceea ce nu inteleg este de ce BOSVR-Slatioara se revendica de la Galaction Cordun, care a fost facut episcop de noii-calendaristi din Patriarhie. Daca s-a pocait de noul calendarism putea fi primit doar ca preot, fiindca preotia o avea dinainte de schimbarea calendarului, deci nu ca ierarh! Am aflat insa ca in anii '80 celor din BOSVR li s-a facut o hirotesie de catre sinodul vechilor calendaristi greci (pe cand nu se rupsese gruparea schismatica a lui Ciprian), tocmai fiindca aveau o succesiune dubioasa. Cu atat mai mult revine intrebarea: de ce Slatioara nu pomeneste nimic despre hirotesia primita de la greci si se revendica in continuare de la Galaction Cordun, desi este in defavoarea lor?

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vladica Averchie zice:

    Unii vor zice: "Ascultaţi, ce tot vorbiţi, despre ce prăbuşire a Bisericii este vorba, când noi avem legământul hotărât al lui Hristos care spune: "Voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui" (Mt. 16,18). Foarte adevărat, cuvintele lui Hristos sunt fără îndoială de netăgăduit, însă nu se ştie de ce, uităm că prin aceste cuvinte Hristos nu arată hotarele Bisericii, pe care "porţile iadului nu o vor birui." Nu se spune care anume Biserică va fi aceea: a Constantinopolelui, Rusă, Sârbă, Bulgară, Rusă din Diaspora, sau oricare alta. Se spune simplu - "Biserica", adică, până la sfârşitul veacului şi cea de A Doua Venire a lui Hristos, adevărata Biserică nu va dispare de pe faţa pământului, ci va subzista. Biserica va rămâne Biserică cu toate înaltele ei legăminte, împuterniciri şi drepturi binecuvântate ce-i aparţin, chiar şi în cazul, când în ea va rămâne un singur episcop şi minimum de credincioşi. Iar restul se va clătina şi va cădea, va fi "biruit de porţile iadului", chiar dacă va continua să se numească "biserică".

    Deci nu e vorba de jurisdictii, ci de episcopi drept-credinciosi care trebuiesc urmati. Ei vor fi atunci Biserica.

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Prin mandrie a cazut lucifer, la fel putem cadea si noi, cei ce ne credem pe calea cea buna. Ma mahneste lupta aceast intre diverse bloguri. Ea arata ca sub masca propovaduirii Adevarului si folosind imaginea Parintelui Iustin Parvu se manie unii pe altii si nu-si vad propria mandrie. Se duc razboaie dogmatice uitandu-se esenta cuvantului dumnezeiesc: "iubiti-va unii pe altii". Siluan Atonitul indemna: cand cineva te infrunta, smereste-te. Nu vedem noi oare cum se farama picatura de comuniune care ne mai leaga? Vrem s-o faramam?
    Sa ne rugam cu totii pentru ca Dumnezeu sa Il ajute pe Parintele asa cum stie El.
    Am citit postarile a doi medici, concordante, care indemnau la rabdare, sa nu se faca presiuni pentru o externare grabita. Si eu, medic fara experienta, cred la fel cu ei.

  30. Rugaciunea care tamaduieste un parinte si un popor

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://atitudini.com/rugaciunea-care-tamaduieste-un-parinte-si-un-popor/

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt uluit si eu de ce scandal a iesit pe seama sanatatii Parintelui Iustin, ma referet la atacurile celor de la razboiintrucuvant. Este foarte urat din partea lor ce denigrare aduc manastirii si ucenicilor parintelui. De aici se vede starea lor duhovniceasca.
    Oamenii trebuie sa inteleaga ca ei sunt numai niste tineri, se vede plini de orgolii, si nici macar duhovnici cercati si ei nu au cum sa isi permita sa povatuiasca un neam intreg.
    Inca o data se vede ca suntem dezbinati si in dezbinare nu este lucrarea Duhului Sfant. Atunci la ce mai marturisiti, fratilor?
    Oare ca sa aduceti mai multa sminteala?
    Cum se poate sa acuzati niste calugari de asemenea conspiratii, si calugari de care stim sigur ca parintele ii iubeste si binecuvinteaza sa duca o marturisire?

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oare nu vedm cum deja s-a apropiat mania lui Dumnezeu?
    Nu vedem ca suntem in pragul razboiului mondial?
    Nu vedem cum se descompune societatea?
    Sa ne rugam cat mai des pentru ca sa rezistam, ca poate mai tine Dumnezeu macar putin Lumea aceata.
    In afara de parintele Iustin nu am mai auzit pe cineva avand cuvant articulat despre ceea ce trebuie ACUM sa facem. Doar ne certam pe intaietati. Nimeni nu sfatuieste cum ar trebui sa ne organizam.
    Daca se continua luptele sterile pe bloguri, poate ar fi mai bine sa nu le mai accesam. Cine este proprietarul Adevarului, ca sa puna gard in jurul lui?

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pe bloguri se pare ca avem de a face doar cu jocuri de imagine. Dar ar fi absurd si sa se scrie public cum sa ne organizam. Asta se face din om in om, fiindca dusmanii sunt peste tot.

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vad ca ati postat ceva pro Teofan. S-a pocait cumva public de ce a semnat cu monofizitii si n-am auzit noi?

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar nu stiti oare ca in secolul nostru Ortodoxia se practica pe internet? Noi avem sfinti pe internet nu prin pesteri. Ce duh poate lucra intr-o blogareala? Sau poate ca revelatiile se fac direct pe internet?

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu am reusit sa intru la P Justin si este adevarat ce spune maica Fotini. P Justin vorbeste clar despre izolare si retragere in rugaciune. Cine nu crede poate merge, deoarce parintele primeste vizite acum. Si de asemenea zice ca vrea acasa. Poate ar trebui inregistrat de cineva.

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu sunt doctor si vin des la p Justin. El poate face foarte bine tratamentul si acasa, iar tub de oxigen avea si in chilie, unde maica Iustina, care este medic, avea grija de medicatia parintelui.

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce folos ar avea maica Fotini ca parintele sa se izoleze? Sau alti calugari din manastire? Nu ar mai face nici revista si nu ar mai beneficia nici de sfaturile parintelui. Eu stiu ca monahii din Petru Voda sunt foarte indurerati de starea parintelui, aproape chiar disperati. Deci indemn sa fim alaturi de ei si sa nu ii batjocorim. Asa solidari suntem in suferinta?

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos A Inviat!
    Iubiti frati crestini, va rog din suflet, daca se poate, sa emiteti idei constructive legate de pozitia si statutul nostru obisnuit. Haideti sa vedem intai de toate ce se intampla cu fiecare dintre noi, , ce facem in acest sens pentru semenul nostru, ce exemplu dam celor de langa noi si copiilor nostri si mai apoi sa "avem si grija altora". Sa vedem intai de toate "barna din ochiul nostru" si mai apoi "'paiul din ochiul celuilalt". Nu cred ca face bine nimanui si cu atat mai mai cred ca nu este demn de un adevarat crestin sa discute in contradictoriu sau sa caute "nod in papura" pentru ce a scris unul sau celalalt. In momentul de fata consider ca este nevoie de unitate, dragoste crestina, rabdare, intelepciune in tot ceea ce gandim, facem si spunem. Cu ce ne ajuta noua tuturor, tot felul de interpretari. Asa cum a spus si atunci cand cititi ceva - orice - cititi cu mare atentie. Este bine sa gandim mai mult si sa vorbim mai putin, iar cand trebuie sa vorbim sa o facem cu simtul raspunderii si nu numai de dragul de a spune ceva indiferent ce. Cuvintele spuse intr-o anumita stare (necontrolata) ranesc, dor si lasa urme adanci, lasa loc la interpretari poate fara sa ne dorim acest lucru. Regretam poate, insa este prea tarziu si nu mai avem ce face. Dumnezeu este Cuvantul... sa avem mare grija cum il folosim!
    Va rog sa ma iertati daca intr-un fel sau altul am suparat sau am mahnit pe cineva, nu asta a fost intentia mea ci doar sa trag un semnal de alarma referitor la modul in care gandim si ne exprimam atat timp cat credem si sustinem ca suntem adevarati crestini ortodocsi ceea ce inseamna dragoste si iubire fata de aproapele nostru. Sa fim dispusi sa iertam inainte sa judecam, sa construim inainte sa daramam, sa iubim inainte sa uram!
    Iertati si Doamne Ajuta!

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    oribila atitudinea celor ce se numesc razboi intru cuvant, de fapt duc un razboi de barfa!

    recunosc ca eram un cititor al blogului lor, dar o sa refuz sa-i mai citesc, cand vad cum imprastie mizeria si amarasc sufletele oamenilor. Chiar daca au fost niste cuvinte dure(trebuia sa te mai cenzurezi frate apologeticum), ele nu trebuiau facute public. Este clar ca pe ei ii anima o invidie necrestina si vor sa discrediteze acest blog.. asta urmaresc. Ei bine, pentru mine a avut efect invers. Sunt convins ca si ei ti-au scris destul de dur(poate chiar urat), dar e bine ca nu ai intrat in jocul lor si sa faci public.

    Se pare ca acesti pusti nu au frica nici de a barfi pe cei ce poarta haina monahala. E GRAV! Oare ce zic duhovnicii lor?

    Trebuie sa le dam o lectie si sa nu le mai vizitam site-ul.. asta am vazut ca-i dispera.. pacat ca mandria ii anima in "misiunea" lor si nu marturisirea sincera!

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E intr-adevar o incrancenare a razboinicilor de a lovi in toata lumea. Chiar nu-i credeam in stare de asa ceva. Cine se cred ei? Avocatii ortodoxiei? Mai degraba seamana cu niste cruciati... Era bine sa nu se implice in scandalurile astea, ca-i depaseste. In curand cred ca se vor dezbina si intre ei.. din cate am aflat, mai sunt doar 2 din echipa Razbointrucuvant.
    Eu le dau urmatorul sfat: sa nu se amestece in problemele unei manastiri, pe unde nu stiu cat de des merg si mai mult din auzite stiu despre parintele Iustin.

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exista multe profetii ale sfintilor Bisericii lui Hristos legate de sfarsitul lumii. Sfantul Lavrentie de la Cernigov ne-a prevenit ca ” va veni vremea cand bisericile inchise vor fi restaurate, impodobite nu numai un exterior, ci si in interior. Atat cupolele bisericilor, cat si ale clopotnitelor vor fi poleite cu aur. Iar cand lucrarile vor lua sfarsit, va sosi vremea instaurarii lui antihrist. Rugati-va ca Domnul sa ne mai prelungeasca aceste vremuri pentru intarirea in credinta, fiindca ne asteapta timpuri groaznice. Vedeti cu cata viclenie se pregateste totul? Toate bisericile, ca nicodata, vor fi intr-o splendoare deosebita, dar in ele nu vei mai putea sa intri. Incoronarea lui antihrist ca imparat se va face in maiestosul templu din Ierusalim, cu participarea clerului si a Patriarhului”.
    Vrem sau nu sa contestam astfel de profetii,un lucru este clar,ca perioada la care facea referire Sf Lavrentie a inceput.Bisericile inchise de comunisti au fost redeschise,cupolele multor biserici si catedrale din Rusia au fost poleite cu aur...
    Crestinii nu se tem de venirea lui Antihrist,crestiniiil asteapta pe Hristos ,asteapta invierea mortilor,asa cum marturisesc si in Crez.Cine se mai roaga azi cu zdrobire de inima?Unde sunt dreptii care pot intarzia pedeaspsa lui Dumnezeu pentru pacatele lumii?Greu de spus...Cine are ochi de vazut,sa vada,cine are urechi de auzit,sa auda,cine are minte ,sa inteleaga!

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    i-as intreaba pe fratii de la razboi, unde e dragostea lor fata de aproapele? caci de publicat articole si de ingrosat si subliniat se pricep a face, dar se pare ca ei sunt primii care nu tin cont de ele. asta se cheama fatarnicie. se vrea mai mult de la voi, dragi "razboinici"... dar uite ca Dumnezeu descopera si asa lumea stie ca nu se poate pune o baza pe voi... maine, poimaine voi va rasculati si creati dezbinari peste dezbinari... nu aveti un duh razboinic intru Cuvant, ci doar in cuvinte de dezbinare... rusine !!!

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Traim vremurile in care "lupii umbla imbracati in piei de oaie". Iubiti frati crestini, nu raspundeti provocarilor, da-ti dovada de intelepciune si smerenie pentru ca Bunul Dumnezeu nu ne va lasa si va descoperi toate la timpul lor. Este vremea marturisirii dar nu oricum si prin orice mijloace. Trebuie sa fim chibzuiti, sa nu dam apa la moara si sa nu provocam pe nimeni si nimic pentru ca vom atrage mai mult mania Lui Dumnezeu. Asa cred eu ca sta bine unui adevarat crestin. Daca ma insel Iertati! Am o experienta de viata care imi permite sa afirm ca fara dragoste si rugaciune pentru aproapele nostru nu cred ca ne vom putea mantui! Care este scopul nostru pe acest pamant...? Cui folosesc "micile rautati" si contrazicerile mai ales acum in aceasta perioada?...
    Iertati si Doamne Ajuta si ne Miluieste!

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma fac sa rad prapaditii aia de razbouti
    pai de ce sa va fie frica fratilor de psaltire? credeti ca Dumnezeu actioneaza cum vrem noi? nu v-au mai pomenit nimeni pana acum la psaltire? sau v-a luat frica pentru ca va stiti netrebnici in tot scandalul creat. nu uitati ca v-ati luat de niste calugari, mirii lui Hristos, si veti da socoteala.

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    se cam clatina turnul de fildes al raspandacilor... le cam tremura gleznele cand se gandesc ca se duce de rapa toata munca lor de blogareala, caci si-au dat arama pe fata si lumea le vede falsitatea.

    in zadar aceasta truda facuta din fatarnicie si pt a avea motiv sa scoateti altora ochii. miroase de la o posta lipsa voastra de tact si de strategie... dezbinare ati creat, dezbinarea o sa va manance! grupul meu de amici am decis sa nu mai vizitam blogul razbointru.... nu vrem sa mai aflam ce primesc ei in casuta de mail si sa se planga ca niste muieri ca ii pomeneste cineva la psaltire. cata lasitate si falsa duhovnicie

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    rezistati fratilor.. e cumplit ce-a ajuns razbointrucuvant... de ceva saptamani zici ca-i sala de judecata...
    pentru mine sunt niste tortionari, niste tradatori, pe care nu te poti bizui la nevoie.
    mi-au spus mai multi despre comportamentul lor salbatic, care sminteste lumea si o indeparteaza de biserica.
    nu avem nevoie de asa habotnici extremisti.

    feriti-va de asemenea turnatori si pari, caci va vor vinde!!

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am si eu o intrebare. De ce numai la P Justin apar astfel de indoieli ca cineva il izoleaza? De ce fata de maica de la m-rea Techirghiol nu se zice nimic? Aceea chiar ca bruscheaza oamenii si il izoleaza pe parintele. De ce numai P Justin? Stie oare cineva sa imi raspunda?

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    buna intrebare
    insa acest blog i-a cam sifonat pe sustinatorii lui Puric, propagandistul MISA, protejatul razboilor.. si pe altii care le stau in spate si ii manevreaza. am trimis pana acum 5 mesaje si pe toate le-au cenzurat.. ei de fapt nu vor sa se afle adevarul, ci sa manipuleze lumea cu ce cred ei... sunt compromisi, spalati pe creier

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat!
    Unde este adevarul, eu nu stiu. Ca Hristos este Adevarul, noi cu totii stim.
    Ma intreb, citind aceste ultime comentarii, cum este posibil ca un crestin ortodox sa vorbeasca cu atata patima si rautate despre altul pentru care in tot cazul, s-a rastignit Hristos???
    Daca si unii si altii suntem "ucenici" (am vrea noi) ai Parintelui Iustin, de ce vorbim asa?
    L-a auzit cineva pe Parintele Iustin zicand despre cineva este spalat pe creier???
    Iertare tuturor, si rugamintea de a ne iubi unii pentru altii, pentru ca Dumnezeu aceasta ne-a poruncit!

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred ca s-a deviat mult de la ce scrie in articol.. oare a cui a fost interesul, daca nu a vrajmasului. Trebuie in primul rand sa tinem cont de ce ne spune preacuviosul parinte Iustin, dar se pare ca nu prea au importanta pentru noi. Eu personal am facut prea putin din ce ne sfatuieste parintele, dar sper ca de acum inainte sa actionez si sa depiund cat mai putin de sistemul oficial.

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!
    Imi cer iertare pentru interventie, am trimis un comentariu si pe celalalt blog, razboiintrucuvant.
    Nu sunt eu in masura sa dau sfaturi si nici nu imi doresc. Daca asa dau impresia, va rog sa ma iertati. Eu nu sunt stabilit in Romania si poate tocmai de aceea si vad putin altfel lucrurile. Acest mod de abordare a discutiei, coleric si certaret este tare specific noua, latinilor, din pacate. Dar cred ca ne putem depasi conditia, daca ne vom povatui dupa Evanghelia lui Hristos. Vizitez acest blog cu interes si bucurie ca mai aflu stiri din tara si despre starea Parintelui Iustin, fata de care am un mare respect.
    Stiu ca il iubiti pe Parintele Iustin nu am acest dubiu, reiese limpede din cele ce publicati si multi se folosesc. Dar se poate ca unii, citind ceea ce scrieti, sa se sminteasca, pentru tonurile nedemne de un ucenic al lui Hristos. Pentru ca noi nu Parintelui Iustin slujim, ci Domnului Hristos, care lucreaza prin acest mare duhovnic. Consider ca cei de la razboiintrucuvant sunt fratii dumneavoastra, pentru ca si dansii duc deasemenea o lupta de marturisire impotriva atacurilor antihristice de astazi si dintotdeauna. Chiar daca sunt neintelegeri personale intre dvs si dansii, va rog din suflet sa nu le mai faceti publice si sa va rugati ca Domnul sa va tamaduiasca neputintele, pentru ca intr-o inima neiertatoare nu se afla lucrarea Duhului Sfant. Am propus si celorlalti ca ar fi mai bine daca ati sista sectiunea comentarii, pentru ca , dupa parerea mea umila, nu este decat pura flecareala si cleveteala, adica pacat.
    Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau. Nu am decat intentii bune. Chiar daca dvs nu imi veti posta comentariul, nu am sa ma supar si o sa urmaresc in continuare cele ce postati.
    Indraznesc sa fac un mic apel catre cititorii celor doua bloguri, ca sa va pomenim in rugaciune, chiar daca nu va stim numele, si Domnul sa lucreze impacarea si iubirea in sufletele voastre si ale noastre, tuturor.
    Domnul sa va bucure si sa va dea intelepciune.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @dani, @nicu
      cred ca asa este... pe prea putini ii intereseaza cuvantul Parintelui sau nu prea le convine solutiile date, cam grele pentru ei si poate in contradictie cu ce le spun duhovnicii lor. Foarte bine! Sa-si asculte duhovnicii si sa ne lase in pace! Nu sa faca scenarii bolnavicioase, cum ca ucenicii doresc sa-l scoata pe Parintele din spital! Starea Parintelui nu-i permite inca sa fie externat, cu toate ca sfintia sa a zis la toti care au fost sa-l viziteze ca vrea acasa, dar tot sfintia sa revenea si spunea ca totusi sa se intoarca pe picioarele sale acasa. Acest comunicat ar fi trebuit sa mai puna capat zvonurilor si barfei, dar sa fie si o mangaiere prin cuvintele Parintelui ca nu ne-a uitat si semn ca il preocupa toate problemele cu care ne confruntam. Dar de unde? Pana si cuvintele Parintelui sunt puse la indoiala.. iar in capul bonavilor de conspirationism au aparut fel de fel de scenarii de 2 lei. Tocmai ca stiam ca cei de la razbointru.... sunt in aceeasi situatie le-am scris sa mai termine cu barfa si ati vazut prea bine ca au scris ce gandeau lovind in stanga si-n dreapta, dezvaluind si ce vorbesc la telefon etc. Si ca mojicia lor sa fie si mai clara au publicat si mailurile primite, adresate doar lor, ca mustrare pentru tiganeala ce o facusera... si au tot tinut-o asa. As putea foarte bine si eu sa le public mailurile sa vedeti badarania si falsa smerenie cu care mi-au raspuns.. dar e cazul sa ne oprim aici... eu chiar aveam pretentii la ei mai mult decat am la mine insa s-au spulberat toate acestea si m-am convins definitiv ca nu am ce cauta cu astfel de paraciosi, in nici un fel de marturisire.. le cer public, cum l.e-am cerut-o in privat si ceva timp in urma, sa nu mai preia absolut nimic din ce se publica pe acest blog si sa nu mai faca nici o trimitere, caci mi-au scos ochii de cateva ori ca m-au promovat etc.... n-am nevoie de "filtrul" lor prin care trec si interpreteaza orice informatie, influentati de "piosi" si "binevoitori" insi cu "evlavie" la Parintele Justin, dar cu mare rautate la adresa manastirii sfintiei sale, uitand ca manastirea inseamna Parintele Justin si daca lovesc in manastire, lovesc in Parintele!
      Si iertare celor care s-au smintit.

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cata galceava... dar mai terminati-o fratilor, ca sunt probleme mai grave. E o lupta de orgolii la mijloc.

  54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    din greaseala m-am uitat si peste comentarii si nu-mi venea sa cred... De cand pana unde e lupta aceasta intre cele doua bloguri? Pai noi ne facem praf inainte sa vina prigoana. Dar speram totusi ca pe calaii sa-i iertam, nu? ...patetic

  55. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ia uite ce fac cei de la razbointrucuvant aici:
    http://www.razbointrucuvant.ro/2010/04/21/cuviosul-serafim-rose-despre-semnul-racirii-inimii-cum-ajuta-galceava-teoretica-a-calendarului-la-denaturarea-credintei/ .
    Spală ecumenismul, de-l albesc nu alta. Când le-am spus eu că lucrează, mascat, pentru înalta ierarhie, au zis că nu este adevărat.
    Le reiau dragilor tovarăși de la războintrumormânt postarea ce mi-a fost ștearsă atunci când Laurențiu Dumitru a șters o pagină întreagă:
    @ razbointrucuvant
    Uite cine vorbește despre diversiune. De ani buni de zile, dar mai ales în ultimul timp, spălați creierele credincioșilor ortodocși folosindu-vă de cele sfinte, mai ales de scrieri și învățături de la Sf. Părinți. Nici în pușcăriile comuniste nu s-au folosit metode atât de perverse.
    De fapt voi slujiți marea ierarhie a BOR, acea parte din ea care urmărește prin toate mijloacele, posibile și imposibile, să distrugă Ortodoxia. Zic o parte, pentru că cealaltă parte din ierarhie este în complicitate cu prima, prin lașitate și nepăsare. Mai sunt puține excepții, ce nu vin să confirme decât regula.
    Și ca dovadă, pe ierarhul, ce l-ați postat mânuind lingurița, l-ați slujit cu mult zel. Am explicat mai sus în ce fel.
    Mimați o apropiere de marii Duhovnici și o mică contră, așa nevinovată, la adresa ierarhilor – teatru pentru derutarea adversarului.
    Dacă se dezmeticește vreunul și vede realitatea, imediat îl păliți în cap cu învățătura Sf. Părinți.
    Ortodoxia nu are nevoie de ciomăgari ordinari, așa cum sunteți voi.
    V-ați transformat într-un soi de inchizitori ai Ortodoxiei, dar nu-i ardeți pe rug decât pe cei mici.
    Pe ierarhii care au scos la vânzare dreapta credință prin adunările ecumeniste, vă faceți că nu-i cunoașteți după nume.
    Mai este un călugăr, căruia nu-i dau numele aici, care a măcănit și măcăne mereu împotriva masoneriei, dar a făcut parte din comandoul nesimțirii totale, care s-a dus la Părintele Iustin Pârvu să-i bată cu pumnul în masă, ca să accepte proiectul masonic de la Aiud, al lui Puric, Chirilă și al mânuitorului de linguriță postat de voi.
    Cam în același stil lucrați și voi.
    Eu nu am făcut parte din securitate, nu am fost ofițer sub acoperire, nu am fost turnător, nu am slujit partidul comunist, nici măcar membru de partid nu am fost, deși în facultate am fost rugat să intru, dar am refuzat.
    Nu același lucru se poate spune despre mare parte din ierarhia BOR, pe care, în ascuns, voi o slujiți.
    Și dacă aveți ceva să-mi spuneți, spuneți-mi în mod direct, nu după fusta unei doamne, ori domnișoare.

    P.S. Sunteți de-a dreptul caraghioși. Acum văd c-ați retras poza cu Andreicuț. Ce, vă este rușine cu el?
    L-ați slujit cu mult zel în anul care a trecut. Vă simțiți cumva cu musca pe căciulă?

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU imi place deloc duhul in care se scriu unele dintre comentarii aici, de mult n-am mai vazut scrise atatea jigniri si injurii intr-un loc... Simt doar nevoia sa scriu catre:

    @Omul care iubeste dreptatea

    Eu nu am inteles ca ar fi fost "albit" ecumenismul, prin cuvintele Parintelui Serafim Rose. Poate unii dintre noi, obisnuiti sa avem o atitudine contra (ceea ce e foarte bine!) suntem uimiti de cuvintele parintelui. Dar asta numai pentru ca nu am inteles cu adevarat cum trebuie dusa lupta duhovniceasca cu pacatul din noi si marturisirea in afara.

    Daca citim cu atentie, insa, se deslusesc echilibrul si cumpatarea unei atitudini curat ortodoxe:
    „Reacţia exagerată împotriva mişcării ecumenice este animată de acelaşi duh lumesc prezent în mişcarea ecumenică însăşi”.

    Sa avem grija ce duhuri ne conduc!
    Doamne, ajuta!

  57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat!
    "Omul care iubeste dreptatea", va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
    Dupa episodul din Sinodul BOR "Corneanu - Drincec", am fost fff dezamagita si am vrut sa merg in BOSV. Evident, am vrut sa vorbesc despre asta cu Parintele Iustin. Am ajuns la Parintele Iustin in ziua cand s-a sfintit paraclisul si spre surpriza mea, Parintele Iustin slujea cu IPS Teofan. Slujind cu IPS Parintele Iustin a spalat fata ierarhilor care au vandut credinta???
    Iertati-ma, nu vreau sa va supar, dar daca parintii Arsenie Papacioc, Iustin si ceilalti asemenea lor pomenesc ierarhii la rugaciune, noi ce trebuie sa facem???

    P.S.Ulterior am revenit la Parintele Iustin si sunt inca in BOR, asa cum m-a sfatuit.

  58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ioana si ce rezolvi daca mergi in BOSV? Sari dintr-o extrema in alta, trecand de la ecumenism, la stilism!

    Tu stii ca daca te duci la BOSV, aceia iti fac mirungerea din nou? Asta nu e blasfemie impotriva Duhului Sfant?

    Tu stii ca daca te duci in BOSV, te vei afla in comuniune cu un alt sinod nascut din 2 schisme, cel chiprianit! Ce zic Sfintele Canoane de comuniunea, liturghisirea si rugaciunea cu schismaticii? Sau aici nu se aplica...

    Ierarhii nostri tot sunt acuzati in stanga si'n dreapta de papism dar chiar ei stilistii folosesc metode papistase; a se vedea ceruiala "moastelor" lui Glicherie!

    Tu stii ca daca te vei duce in BOSV, acel duh schismatico-zelotist prezent in predicile lor impotriva "schismatico-ereticilor nou calendaristi" te va cuprinde si pe tine?

    Citeste comentariile mirenilor care au trecut la BOSV! Pentru ei, lupta patristica inseamna abandonarea si atacarea cu noroi a Bisericii lui Hristos! Vezi razvan.m si altii!

    Daca nu'ti place Slatioara, du-te la Furceni; aia iti fac si Sfantul Botez din nou!

    Daca nu, fa cum au facut cei de la traditia-ortodoxa ca au trecut in sinodului kiosit, primind mirungerea din nou!

    Doamne fereste...

  59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dora ,
    vad ca nimeni nu e sensibil la rugamintea ta .Iti dau eu un sfat .Intra pe .... cetatea-crestina
    admin,
    Spui in comentariul de mai sus ; ''pana si cuvintele parintelui Iustin sunt puse la indoiala ''. Nu stiu la ce anume te-ai referit aici dar in legatura cu sfatul privind formarea de comunitati crestine cu o anumita independenta si autonomie ,hai sa ne gandim putin si sa fim realisti .
    Sa admitem ca se va gasi terenul pt constructia de casute si care obligatoriu va trebui sa indeplineasca anumite cerinte
    [relief ,o anumita portiune sa se poata cultiva , unii zic ,o manastire aproape ,izvor sau terenul sa aibe apa ,etc.]
    Sa admitem ca se va putea scoate din circuitul agricol ,se vor putea obtine autorizatii de constructie si se vor ridica locuintele. Timpul avanseaza, peste 5 luni semnatura electronica ,peste 9 luni se incepe distribuirea buletinelor cu cip, iar aceasta comunitate va face ''opinie separata''. Realizezi ca acest lucru va constitui o ''stire'' ? Ce fel de ''reclama'' crezi ca i se va face unei asemenea comunitati . Cat de incantate crezi ca vor fi dragele noastre autoritati ?
    Cat timp crezi ca va dura pana va aparea ca din senin cateva satre de prietini alaturi care vor trebui sa se hraneasca si ei cu castravetii si gainile noastre . Si te asigur ca nu va interveni nici un organ pt ca tu dai semne ca nu prea ai mai vrea sa fii ''contribuabil''. Iar cand deja lucrurile se vor complica si chiar no sa mai platesti impozitul ...ce va fi atunci... nici nu vreau sa ma gandesc. S i parintele Paisie sfatuia mutarea la tara ,cu o caprita ,ceva gaini dar de momentul cel mai grav nu ne lamureste. Vezi de ce cred eu ca lucrurile nu sunt simple. Parintele Iustin ne-a tot spus ca e vremea muceniciei. Dar cati dintre noi o accepta ca ''solutie '' in momentul acut . Si noi stim ca se poate si altfel . Solutie exista . Spun solutie nu solutii pt ca eu de 20 de ani nu am gasit decat una. Deci daca trebuie sa venim si noi cu idei dar ... fara detalii, atunci incep prin a spune ca stabilirea la sate ar tebui sa se faca in cadrul comunitatilor de la sate deja existente [la deal , munte ] grup de cel mult 7-8 persoane foarte unit care sa se cunoasca bine dar acolo ''nu se vor cunoaste intre ei '' [ai sa vezi la un moment dat ,de ce ]chiar daca se vor intalni la biserica se vor comporta ...na, ca deja am intrat in detalii . Revin . N-am uitat ce am promis .Stiu ca esti sceptic . Eu insist pt ca nu sunt egoist.
    Doamne ajuta !

  60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vasile,
    Hristos a inviat!
    Multumesc mult de raspuns, desi nu de la dumneavoastra il asteptam. Va rog, cititi cu atentie ce am spus. Din ceea ce am scris, reiese ca am fost o bleaga (sa nu spun mai mult) crezand ca e bine sa pleci din Biserica. A fost ispita mea cea mai mare, si daca zic despre asta, este ca sa ia aminte si altii, sa nu creada ce am crezut eu.
    Adica: judecand ca Sinodul a gresind iertand pe cei doi ierarhi, nu mai e de stat in Biserica. Vazand ca Parintele Iustin slujeste cu Inaltul Teofan, Dumnezeu mi-a dat raspunsul - nu sunt eu mai dreptslavitoare decat Parintele Iustin. Dar si asa, tot am revenit la Parintele (16 ore de mers cu masina nu e usor), care mi-a spus in cateva cuvinte de ce trebuie sa raman in Biserica. Cred ca eu am o problema de comunicare, pentru ca nu sunteti primul care ma intelege gresit - va rog, iertati-ma. Ca sa fie clar, pentru toata lumea, PARINTELE IUSTIN m-a sfatuit sa raman in BISERICA.
    Intre timp m-am interesat si despre BOSV, ca sa vad ce eram in stare sa fac...
    Va multumesc inca o data pentru raspuns si pt grija.
    Va cer tuturor, iertati-mi greutatea in a ma face inteleasa.

    P.S. Raspuns asteptam de la "Omul care iubeste dreptatea". Dupa cum se vede, si Mihaela Pana ar avea unele nelamuriri la ceea ce afirma dumnealui.

  61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://patermihail.wordpress.com/2010/04/22/o-lamurire-a-parintelui-adrian-despre-diversiunea-%E2%80%9Dstili%C8%99tilor%E2%80%9D/

  62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cei de la "Razboiîntrucuvânt" sunt tradatori. Am atras atentia înca de anul trecut, ca printre ei s-a strecurat un tradator........acum si-au dat arama pe fata.............
    Adevarul iese la suprafata ca uleiul deasupra apei.............
    Acum stim cine sunt..............

  63. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Ioana
    Adevărat a Înviat!
    Cât timp îi mai avem pe acești mari Duhovnici cu noi, să ascultăm de ei.
    Ce BOSV? Scăpăm de securiștii reciclați în sutană din fruntea BOR și dăm de KGB-iști comandați de la Moscova?
    Nici nu se pune problema să părăsim Biserica Ortodoxă.
    Stăm și luptăm până la capăt. Să plece masonii și ecumeniștii din BOR, în frunte cu sanctitatea sa Ciobotea.
    Ani de zile m-am rugat pentru IPS Teofan ca să-l urmeze pe Înaltul Bartolomeu Anania. Acum nu mă mai rog, pentru că IPS Bartolomeu a rămas mereu singur și în cazul Corneanu și în problema cipurilor, și în alte împrejurări.
    Părintele Iustin nu „a spălat fața ierarhilor” în nici o împrejurare. Mereu i-a atenționat și i-a tras de mânecă, să țină calea cea dreaptă.
    Poate că va veni și vremea când această ierarhie desprinsă de popor, dar și de Dumnezeu, nu va mai fi pomenită la rugăciune. Până atunci însă să ascultăm fiecare dintre noi sfatul unui Sfânt, pentru că se potrivește vremurilor noastre: „Ascultați de conștiință și veți avea Harul lui Dumnezeu asupra voastră” –Sfântul Ierarh Luca al Crimeii, chirurgul fără de arginți.

  64. Un om care iubește dreptatea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Mihaela Pana
    Vedeți aici ce zic unii Sfinți Părinți și unii Cuvioși mai apropiați de zilele noastre: http://www.sihastru.net/mirem/crez_orth/ecumenism_sfp.html
    Mișcarea ecumenistă a fost înființată de către un francmason, a fost controlată prin anii 70 de către KGB, iar azi este la ordinele masoneriei mondiale. Prin definiție este anticreștină, este o spurcăciune.
    Vă invit să citiți și studiul „Ecumenismul - origini, esență, deziderate” - Monah Alexei Tîrdea la pagina: http://www.odaiadesus.ro/ecumenism.html , din care extrag următorul fragment:
    „Sfintele Canoane opresc rugăciunea în comun cu schismaticii si ereticii (Can. 10, 11, 45, 47, 65 Apostolice; Can. 6, 9, 32, 33, 34 Laodiceea; Can. 9 al Sf. Timotei al Alexandriei). Canonul 45 Apostolic porunceste: "Episcopul sau Preotul sau Diaconul care numai s-ar ruga cu ereticii să se afurisească si dacă l-ar primi să slujească ca preot să se caterisească.".”
    Tot un fragment din studiul mai sus menționat: „Să notăm părerea reputatului teolog român Pr. Prof. D. Stăniloae: "Ecumenismul este pan-erezia veacului XX." Afirmaţie semnificativă prin aceea că însuşi pr. Stăniloae a participat la manifestările anterioare ecumenice din ultimele decenii însă cu siguranţă nu a putut să-i scape natura anticreştină a ecumenismului pe care pr. Prof. îl recunoaşte în acelaşi interviu, luat în ultimul an al vieţii sale, drept o mişcare afiliată masoneriei mondiale.”
    Auziți ce zicea Serafim Rose: „… au ajuns să-i irite pe protestanţii din mişcarea ecumenică, afirmând în mod repetat la întrunirile ecumenice că Ortodoxia este Biserica lui Hristos. …, şi prea putini dintre personalităţile ortodoxe au învăţat că ecumenismul este cu adevarat o erezie.” „Curat ortodox”, ce să zic!!!
    Ce să-i faci, trebuie să pregătim unirea cu protestanții, cea trâmbițată de ipns Irineu, care declara că întrunirea de la CBE, de anul trecut de la Lyon, „are ca scop reprezentarea tuturor Bisericilor europene și unirea lor, în scopul de a marca viitorul Europei.” Și că Biserica Ortodoxă are și ea unele lucruri de adus la această unitate.
    Măi dragă tovarășe Irineu, Biserica este una singură - una Sfântă, sobornicească și apostolească Biserică, după cum mărturisește Crezul. Am moștenit de la Sfinții Părinți un Singur și Întreg Adevăr, nu părticele pe care să le târguiți voi pe la CBE și CMB. Să nu vă fie vouă această dorită și trâmbițată unitate o unitate cu satana?!!!
    Uneori mă și pufnește râsul când văd ce vor să facă unii – să scoată la măritat Mireasa Mirelui.
    Dacă pe mine m-or conduce niște duhuri rele, așa cum sugerați, pe ăștia cine i-or conduce?

  65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos a inviat!
    Un om care iubeste dreptatea,multumesc pt raspuns.
    Eu una, ma rog pentru PS.Artemie si "pt toti arhierei ortodocsi" - ii stie Dumnezeu!
    Imi place sfatul Sf.Luca, dar eu nu am incredere in mintea (constiinta mea), asa ca, atat cat am duhovnic care la randul sau cere sfat la Parintele Iustin, Domnul cu mila Sa...
    Sper ca ne-am inteles pana la urma, ca sunt prea multe comentarii in contradictoriu, nu mai trebuiesc altele.
    Iertare!

  66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos A Inviat!

    Dora,
    In momentul in care am citit m-a tulburat mult ceea ce ai scris - chiar daca @ geo a spus ca "nimeni nu este sensibil la rugamintea ta". Are dreptate, atat timp cat nu am raspuns in nici un fel apelului tau, il admir pentru ca m-a determinat sa fac acest lucru. Nu stiam cum sa procedez. Imi doresc mult sa te pot ajuta si ma simt neputiincioasa in acelasi timp. Cu mare drag pot sa-ti ofer un sprijin moral si iti sunt alaturi cu sufletul. Cand am citit, m-am regasit si eu oarecum in ceea ce ai scris si impartasesc intru totul ceea ce simti. Daca vrei am putea sa vorbim mai mult in mod privat. Iti doresc multa sanatate, putere sa depasesti orice ispita si te imbratisez cu dragoste crestina!
    Doamne Ajuta!

  67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parinte Filoteu ce fc Parintele Iusti?mai dati-ne si noua cate o veste de starea de sanatate a parintelui.Tot urmaresc ba aici ,ba pe revista atitudini si nu prea gasesc nimic.Doamne Ajuta!Sa auzim de bine.

  68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parinte Filotheu Balan nu ne mai dati si noua vesti deloc despre starea parintelui Iustin?Intru in fiecare dimineata pe acest site cu bucuria de a afla ceva de starea de sanatate a parintelui si nu gasim nicio informatie.Va multumim.Asteptam totusi cateva randuri de starea Domniei Sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*