Ziua femeii de 8 martie – sarbatoare comunista cu radacini jidanesti. Care este sarbatoarea femeii crestine?

De ce nu trebuie sarbatorita ziua de 8 martie

Cu totii stim ca 8 Martie este “ziua internationala a femeii”. De asemenea stim ca femei sint in toate tarile lumii. Cu toate acestea, in ultimii ani ne-am dat seama ca aceasta zi se serbeaza doar in tarile fostei URSS si in unele tari foste socialiste. De ce in celelalte tari nu se serbeaza aceasta zi? 8 Martie nu e ziua femeii, ci a unui tip de femeie – a femeii-revolutionar. Iata de ce in tarile unde miscarea comunista nu a prins radacini, aceasta sarbatoare nu s-a pastrat.

De ce insa ziua femeii-revolutionar a fost pusa pe 8 Martie? Cine din liderii miscarii a fost concediat? Cine a fost arestat? Cine din ei s-a nascut in aceasta zi? Nici un raspuns… De aici reiese ca motivele crearii acestei sarbatori nu au fost istorice, sociale sau publice. Ceva personal se asocia la fondatorii acestei sarbatori cu aceasta data. O data ce motivele au fost personale, ar trebui sa cercetam mai indeaproape persoanele, care de altfel ne sunt cunoscute inca din copilarie. Numai ca abia nu demult ne-am permis sa observam ca nu doar apertenenta la Internationala si ideile revolutionare erau comune pentru ei, ci si o legatura etnica. Internationala, cum s-a constatat mai tirziu, in mare parte era uninationala. Este un fapt fara de care nu se poate vorbi despre miscarea revolutionara din Europa sf. sec. 19 – inc. sec. 20. Anume evreii au ridicat popoarele impotriva “lumii violentei” si au propus ca ea sa fie “distrusa din temelie”.

Instinctul mitic al revolutiei pune intrebarea astfel: “Au fost in istorie femei care au ridicat poporul in lupta contra tiraniei si au avut succes?” Rugind un european sa dea un nume de femeie-lider, el negresit va raspunde: Ioana d’Arc. Dar Clara Tetkin e evreica si pentru ea mai familiare sunt asocierile cu evenimentele din istoria poporului sau. Pentru evrei Ioana d’Arc se asociaza cu Estera din istoria biblica. De acea, atunci cind Partidul a pus problema infiintarii unei sarbatori feminine, Clara Tetkin si-a adus aminte de Estera.

Cu multe secole in urma Estera si-a salvat poporul de minia unui tiran. Istoria aceasta este prezenta nu numai in Biblie. Esterei ii este inchinata cea mai vesela sarbatoare a evreilor – Sarbatoarea Purim. Ea se serbeaza la sfarsitul lunii februarie – inceputul lui martie. Aceasta sarbatoare nu are o data fixa (ca si Pastele crestin) si e posibil ca in anul cind s-a infiintat “ziua internationala a femeii” Purimul a coincis cu 8 Martie. A schimba in fiecare an data ar fi fost incomod, de aceea s-a hotarit ca ziua femeii-revolutionar sa se serbeze aparte de Purim. Indiferent de aceasta insa, in fiecare an ziua de 8 Martie este o chemare a lumii de a slavi Femeia-Lider – pe Estera, adica a serba Purimul. Numai ca in acea zi au fost nimiciti 75.000 de oameni – elita tarii, din imperiul persan.

Cum se poate sarbatori o zi de macel? Nici un popor din lume nu serbeaza o asemenea zi cu bucurie. Purimul – sarbatoare in special pentru copii ( unde se cinta, se joaca, iar Talmudul recomanda celor maturi chiar sa bea bauturi spirtoase pina nu mai deosebesc diferenta dintre expresiile “blestemat fie Aman” si “binecuvintat este Mardoheu”) este comemorarea unui masacru in care au murit poate mii de copii. Nu a fost o batalie (cum incearca unii sa explice), in care si evreii si persii sa se lupte cu armele in mina, ci anume un macel.

Biserica nu are nimic impotriva personajelor biblice, doar ca intelegerea evenimentelor petrecute in cartea Estera este diferita in crestinism si iudaism. Crestinismul vede in aceasta cum Dumnezeu nu a permis ca poporul Sau sa fie nimicit de dusmanii persi, iar iudaismul vede in toate popoarele un dusman, care ar trebui sa fie nimicit asemenea persilor.

Exista in istoria gindirii iudaice o parere precum ca toate popoarele sunt ostile evreilor, iar evenimentele Purimului amintesc cum trebuie sa se procedeze cu ele.

In crestinism, razboaiele si robia babiloniana din Vechiul Testament sint intelese in mod alegoric. In iudaism insa s-a pastrat intelegerea literala a normelor si exemplelor vechi-testamentare.

De ce un popor in istoria caruia au fost atitea suferinte, care a trecut prin atitea devastari, sarbatoreste un masacru care in vechime i-a reusit?

Internationala a avut scopuri mondiale. Ea a avut ce spune lumii: ca Purimul e sarbatoarea nimicirii dusmanilor, iar dusmanii Revolutiei bineinteles au fost nu numai capitalistii, ci si Biserica. In acest caz e lipsita oare de motivatie presupunerea ca in constiinta liderilor evrei ai Internationalei, miscarea revolutionara feminina se asocia cu Estera, iar 8 Martie – din obisnuinta cu sarbatoarea Purim?

Am scris acest articol nu pentru ca noi crestinii sa avem o atitudine neprietenoasa fata de cei de un neam cu Clara Tetkin, ci pentru a intelege ce sarbatorim de fapt pe 8 Martie si pentru a reintoarce stima fata de traditiile noastre ortodoxe. Motivele Clarei Tetkin sunt evidente… Nu inteleg de ce noi ar trebui sa serbam Purimul evreilor. N-ar fi timpul sa uitam de sarbatorile “rosii”, ostile crestinismului si de 8 Martie in special. Zi care nu are nimic comun cu femeia crestina.

Care este sarbatoarea femeii crestine?

Crestinismul sarbatoreste femeia intr-un mod smerit, asa cum se cade. De fapt nici nu e normal sa existe o sarbatoare diferentiata pe sexe, ca din moment ce exista o sarbatoare a femeii, logic ar fi sa existe si o sarbatoare a barbatului, dar aceasta nu este. De aceea credem ca femeia este subapreciata atunci cand i se inchina o zi anume, ca una ce are nevoie de celebrare pentru a-si asigura conditia de om. Crestinismul nu sarbatoreste firea umana, ci cinsteste nevointele laudabile ale sfintilor, indiferent de sex. Calendarul bisericesc este plin de cinstiri ale sfintelor femei, mucenite sau cuvioase, dupa nevointele lor. Dar exista o zi anume, prin care Biserica cinsteste femeile impreuna, si anume ziua mironositelor, Duminica mironositelor, zi in care sunt slavite toate sfintele femei care L-au urmat pe Mantuitorul, unele chiar pana la Cruce, cum e cazul Sfintei Mironosite Maria Magdalena. Pentru a inlatura ideea de discreditare a femeii in fata barbatului, Traditia le numeste nu numai sfinte femei, ci si intocmai cu Apostolii. Oricine vietuieste in Hristos, barbat sau femeie, este mai presus de oricine vietuieste dupa legile lumii cazute, indiferent ca ar fi barbat sau femeie.

Asadar dorim tuturor femeilor: fecioare, casatorite sau vaduve, sa urmeze sfintelor femei mironosite pe drumul Crucii Mantuitorului, care sa le daruiasca focul dumnezeiesc al iubirii sfintei Maria Magdalena si inima buna a sfintei Veronica, cea care a sters fata Matuitorului, ostenita pe drumul Crucii.

O alta mare sarbatoare ce aduce bucurie indeosebi femeilor (crestine) este Bunavestire, cand Fecioarei Maria i se ofera cinstea maxima de a purta in pantece pe Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos.

Asadar, avem destule sarbatori in care sa ne bucuram mamele, surorile, sotiile, prietenele oferindu-le un buchet de flori sau facand o fapta buna care sa le bucure. Nu trebuie sa privim in ograda paganilor si sa oferim jertfa sinagogilor lui satana(priviti ritualurile voodoo practicate de evrei, considerand ca asa le sunt iertate pacatele).

extrase din articolul aparut in revista Ekklesia, semnat de Prof. Dr. Andrei Kuraev

27 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    EVREII SUNT CRIMINALI SI TORTIONARI AI POPORULUI ROMAN IN MOD SPECIAL IN PERIOADA 1944-1964
    By uilonam
    Primul decret de gratiere a detinutilor politici in ianuarie 1962 semnat de presedintele Consiliului de Stat, Gheorghiu-Dej un mare ROMAN SI PATRIOT CARE ESTE condamnat de comisia CRIMINALA COMUNISTA SI TERORISTA JIDANEASCA -EVREIASCA TISMANEANU
    Decretul de gratiere nr. 293/16.IV.1962,
    Decretul de gratiewre nr. 294/17.IV.1962
    Decretul de gratiere nr. 551/9.09.1963,
    Decretul de gratiere din 30 decembrie 1963
    Decretul de gratiere nr.176/7.04.1964
    Decretul de gratiere din 16 aprilie 1964
    Decretul de gratiere nr. 411/24 iulie 1964
    In august 1964, in R.P.R. nu mai existau detinuti politici.

    Cat priveste perioada lui Ceausescu1965-1989, nici nu se pune problema condamnarilor politice, NU AU EXISTAT CONDAMNARI POLITICE.
    Despre ce vorbeste TISMANEANU SI BASINA CHIOARA, zis si TRAIAN BASESCU?
    Motivul pentru care s-a constituit COMISIA PENTRU CONDAMNAREA CRIMELOR IN PERIOADA COMUNISTA, denigrarea statului si poporului roman, considerat de comisia jidaneasca-evreiasca TISMANEANU un stat si popor criminal comunist si nu jidanii si evreii sunt criminali, tortionari si comunisti bolsevici care au venit la putere in romania in 1944, adusi de TRUMAN -AMERICA SI STALIN- RUSIA si l-au decorat pe REGELE MIHAI pentru ca l-a arestat si ucis pe MARESALUL ANTONESCU si a permis instalarea comunismului jidanesc-evreiesc-bolsevic-stalinist in romania pentru exterminarea poporului roman, prin GENOCID si crime evreiesti in romania.
    ACUZ ISRAEL DE CRIME IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN IN PERIOADA COMUNISTA 1944-1964 SI PE TRAIAN BASESCU PENTRU ATAC LA IMAGINEA ROMANIEI, FALSIFICAREA ISTORIEI ROMANIEI, RISIPIREA BANILOR CETATENILOR ROMANI SI PE VLADIMIR TISMANEANU, GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL SI EUROPA LIBERA PENTRU ACTIUNI TERORISTE SI CRIMINALE IMPOTRIVA STATULUI ROMAN:

    16 DECEMBRIE 1989 TIMISOARA PENTRU LOVITURA DE STAT
    21 DECEMBRIE 1989 BUCURESTI PENTRU LOVITURA DE STAT
    15 MARTIE 1990 TARGU MURES PENTRU A INSTAURA AUTONOMIE MAGHIARA IN ROMANIA
    13-15 MARTIE 1990 PENTRU INCERCARE DE LOVITURA DE STAT DUPA ALEGERILE DIN 20 MAI 1990
    1-5 DECEMBRIE 2009 ACTIUNI TERORISTE DE PROTEST SI DEMONSTARTII DE FORTA NEAUTORIZATE in toata romania si Piata Universitatii pentru sustinerea cadidatura lui TRAIAN BASESCU.

    http://evreiicriminaliinperioadacomunista.wordpress.com/

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In plus sarbatoarea a fost acceptata si de Natiunile Unite ca zi internationala.Cool isn't?

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De acord, femeile trebuie respectate si sarbatorite, dar nu cand vrea o parte din lume sau chiar paganii, ci atunci cand e ziua lor,ZIUA MIRONOSITELOR.
    DUMNEZEU SA AIBA GRIJA DE TOATE FEMEILE DIN LUMEA ASTA SA POATA DA NASTERE DE PRUNCI SANATOSI PE CARE MAI APOI SA-I EDUCE SI SA-I INDRUME PE CAEA MANTUIRII!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Femeia este un miracol, generează viaţă, suţine familia şi în acelaşi timp este sfătuitorul cel mai apropiat al bărbatului. Femeia trebuie iubită, preţuită pentru simplu fapt că există. Dar de aici şi până la uniformizarea lor într-o sărbătoare sionistă, aleasă şi întrodusă într-o zi de masacru este prea mult. Dacă ziua de 1 martie, Sărbătoarea Mărţişorului, este aşteptată pe români ca moment simbolic al sosirii primăverii, 8 martie, ca şi alte sărbători sioniste, importate sau impuse de globalismul demolator al tradiţiilor naţionale, reprezintă un atac la cultura română exalând prostul gust, mimetic al celor, care nu ştiu sau uită, că noi avem o tradiţie culturală extraordinară. Sărbătorim femeia de 8 martie dar în viitorul apropiat o obligăm să iasă la pensie la 65 de ani. Sărbătoarea internaţionalistă respectivă este artificială şi impusă de comunişti, de aceea femeile trebuie să se opună unei asemenea măsuri de depersonalizare a fiinţelor dragi, care sunt mamele, soţiile, surorile şi fiicele noastre.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    REACTIVAREA RETELEI KGB ROMANIA!
    ( SPIONI RUSI LA VARFUL STATULUI ROMAN )
    Tismaneanu, Leonte,"Ciungul", se lauda ca pierduse o mana pe cand era in brigazile teroriste bolsevice contra Spaniei. Era agent sovietic, NKVD. Dupa vizita lui Hrusciov a fost avertizat sa termine cu spionajul. Ceausescu i-a zis lui Hrusciov, inainte de momentul '68, la vizita acestuia la Bucuresti: "tovarase, noi promitem sa va informam, mai aveti si consilieri sovietici dar va rugam sa terminati cu agentii dintre noi". Si-atunci Hrusciov i-a zis: "Pai considerati ca n-avem nici un agent la voi. Nici in China n-avem..." Si astfel sa dat dezlegare sa fie chemati 700 de agenti rusi si avertizati Sa aleaga: ori Romania, ori Rusia! Si asa s-a intamplat si cu Tismenitki. Dar ilegalistii au ramas pro-sovietici si agenti rusi.
    Conform unui raport CIA aceasta retea a fost reactivata la ordinul Evghenii Primacov seful KGB care sa intalnit in secret cu Magureanu directorul SIE. Seful statiei CIA de la Bucuresti J Nicholson care a fost desconspirat agent rus, a desvaluit intreaga actiune.
    Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu.
    Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet.
    Astfel linia doua a spionilor rosii Tismanetky, Roman, Patapievici......etc a ramas desconspirata, dar nu pentru mult timp.
    Cititi Serialul de 12 articole DESCONSPIRAREA SPIONULUI VOLODYA TISMANETKY ! DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/

    Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie SUA
    http://www.devagallery.com/

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vai! Gheorgiu Dej I-a arestet in 47-48 si i-a omorat pe mucenici in zeci de inchisori. Cum puteti spune ca i-a gratiat el? Gratierea a fost in 64 la presiuni politice,etc. Treaba cu Tismaneanu e alta discutie, normal ca nu are ce cauta acolo...

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si crestinismul este cu radacini jidanesti, si ce inseamna asta?

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa incercam sa ne facem din viata sarbatoare crestineasca in fiecare zi. In fiecare zi avem motive sa-I multumim lui Dumnezeu pentru ce ne-a daruit, pentru ce vedem in jurul nostru si pentru ca ne-a dat posibilitatea de a ne mantui, prin acceptarea pentru noi a jertfei supreme.

    Prin urmare, Lui I se cuvine cinstea cinstirea suprema. Femeii, ca si barbatului, adica aproapelui nostru, trebuie sa-i acordam atentie in fiecare zi. Caci Dumnezeu nu ne spune ca numai intr-o zi din an sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, ci mereu.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de ce jidani si nu evrei?

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    asta inseamna ca evrei de acum sunt evrei pentru ca toti cei care l-au rastignit pe Mantuitor au murit, nu?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu mihai, toti care sunt acum in amagirea draceasca a religiei iudaice sunt jidani.. ei L-ar rastigni din nou pe Iisus. Ei il vor imbratisa pe antihrist ca fiind mantuitorul lor.. dar se zice ca vor fi dintre ei care vor trece la Ortodoxie.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "toti care sunt acum in amagirea draceasca a religiei iudaice sunt jidani.. ei L-ar rastigni din nou pe Iisus...." spunea admin.
    Ce expresie.... Totusi sa nu uiti ca Isus Cristos vine din aceasta religie, El a fost crescut de Maria Fecioara si de Sf. Iosif in aceasta credinta, a fost crescut in aceasta cultura si religie. Isus nu a venit sa aboleasca legea si profetii, ci sa desavarseasca. Sa nu uiti ca noi crestinii pastram aproape tot ce exista in credinta iudaica (care pentru tine este draceasca). Tot Vechiul Testament este credinta iudaica: psalmii, geneza, regi, profeti, etc. Ai grija cum vorbesti di radacinile noastre de crestini, ai grija ca ponegresti Originea lui Isus, si vorbesti de rau "poporul ales". E adevarat ca ei nu il accepta pe Isus, din pacate, dar religia ebraica este !00% este de inspiratie divina, nu e amagire draceasca.
    Spune-mi draga, admin... daca gresesc undeva. Pace si bucurie!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ......... si daca "jidanii" l-au rastignit odata pe Isus... noi de cate ori nu l-am rastignit cu pacatele noastre? eu am pierdut numarul. Tu?!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parerea mea umila e ca aceasta sarbatoare de 8 martie nu deranjeaza pe nimeni. Si nu inteleg de ce sa avem sarbatori numai daca au legatura cu crestinismul? Sa inteleg ca nu ne putem bucura si cu ocazia altor sarbatori? Oamenii buni....treziti-va..libertatea de a ne bucura de ceva nu tine de vreo credinta....tine de libertatea noastra interioara....hai sa nu facem povesti nemuritoare...

    Incercati sa fiti fericiti in fiecare clipa...chiar si in ziua de 8 martie....

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    8 martie nu ESTE PROBLEMA NATIUNII ROMANE.

    Femeia este FURNICA CASEI

    Femeia se scoala pregateste masa pentru toata familia, poregateste copii de scoala, se duce la serviciu.
    Cand vine de la serviciu gateste, calca si pune masa si strange masa, spala vase, spala rufe SI voi faceti VALURI CAND nu trebuie.

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    vai si amar!

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Problema actuala a Romaniei este chiorul de Basescu si mafia instaurata de el sa-l slujeasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*