P Savatie Bastovoi – Despre Gigi Becali, Pavel Corut si Patriarhia Romana

Am avut parte să-l văd şi să-l aud pe Pavel Coruţ la „televiziunea poporului”. O corcitură dintre o ateistă sovietică şi un vrăjitor autohton care a citit Nietzsche. Se crede arian, împarte lumea în rase superioare şi inferioare, susţine „organizaţiile oculte progresive” şi le combate pe cele „regresive”. Dar e pacifist. Şi antisemit: consideră poporul evreu un popor criminal care nu merită să se bucure de protecţia divină. Mă rog, sînt aproape sigur că directorul Institutului pentru cercetarea Holocaustului din România nu-l va înfrunta în presă, aşa cum a înfruntat Expoziţia „Destine de martiri” dedicată ortodocşilor care au pătimit în temniţele comuniste în care a văzut „o blamabilă manipulare a opiniei publice” şi cultul unor antisemiţi. Cititi mai departe.

11 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Propun sa faceti un apel la toti cititorii siteului sa facem adrese la CNA impotriva postului otv,sa fie inchis definitiv deoarece difuzeaza emisiuni anticrestine si antiromanesti.Va multumesc.

  2. Tardea Raluca Diana

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Intr-adevar Pavel Corut este unealta diavolului.Am simtit-o pe pielea mea.Ieri seara a dat in reluare la OTV aceste porcarii cu individul acesta "luminat" cu mintea-i plina de intuneric si de serpi satanicesti.Am urmarit emisiunea si am ramas indignata de ceea ce spunea acest eretic.Azi am fost la Sf. Maslu si credeti-ma pe cuvant,dragi credinciosi si Cuviosi Parinti,ca m-a apucat o durere surda de parca tot abdomenul meu luase foc.Nici nu putem sa ma misc pentru inchinare.Dupa ce m-a uns Duhovnicul meu la Maslu cu ulei sfintit durerea mi s-a stins.Acest om,Pavel Corut,are puteri malefice!Paziti-va ca de foc de acesti oameni!Se vede clar ca propovaduitorii antihristului au inceput sa oracaie inveninand sufletele romanilor.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Daca as avea un singur glont, iar in fata mea un dusman si un tradator, glontul l-as trimete in tradator. "

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt vremuri de apostazie si de hulire a tot ce este sfant!uitati-va la filmele care se fac acum...isi bat joc de numele lui Hristos(Jesus) si de orice farama ce reprezinta spiritualitate si normalitate...!Omul nu mai e nici macar sarkinos(trupesc),....,niste colegi de camera s-au uitat la un film despre asasini facut cred anul trecut in care o desfranata asasin ucide un preot curvar si fiind dezbracata dupa ce il rapune ia dupa masa din potir ostia si zambeste!Ma mira faptul ca oficialitatile catolice nu iau atitudine...cate se fac si pe la noi si nimeni(oficialii bor) nu face apologie si teologie polemica!Se lucreaza faradelegea in taina si ei stiu prea bine dar isi joaca rolul si isi bat joc de noi...si de dreapta credinta chiar daca au haine din porfira si vison!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://acvila30.wordpress.com/ cititi priviti si va faceti cruce.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Raspuns lui coco
    coco

    Propun sa faceti un apel la toti cititorii siteului sa facem adrese la CNA impotriva postului otv,sa fie inchis definitiv deoarece difuzeaza emisiuni anticrestine si antiromanesti.Va multumesc.

    Oare de ce s-a murit in 1989? Pentru libertatea de exprimare...

    auzi ...numai in dictaturi poti inchide posturi TV la comanda

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Referitor la Emisiunea de la OTV, in care a fost prezent acest Pavel Corut, am un mic comentariu…

    Un “sfert”doct, un “sofist” si un “analfabet” in istorie, este acest…”a…intelectual” amarat de Pavel Corut!

    Crestinismul si Biserica Crestina Ortodoxa, nu sunt produse de “cabinet” sau de “catedre” sau puneri in aplicare a unor “sfaturi secrete sau diescrete” (sau “PROTOCOALE”…) a unor oameni, ci Crestinismul si “Biserica” Crestina Ortodoxa, SE BAZAEAZA PE ISTORIE, pe FAPTE INTAMPLATE, pe momente din viata omenirii petrecute REAL si care se pot VERIFICA istoric, in care Dumnezeu a interactionat cu oamenii, S-a descoperit si lasat cunoscut oamenilor, si mai ales S-a lasat VAZUT si ATINS si “RASTIGNIT” DE OAMENI!

    Conciliile (Sinoadele) Ecumenice NU SUNT LEGENDE sau mituri…! Ci sunt “EVENIMENTE” ISTORICE, care se pot DOVEDI PE BAZA DOCUMENTELOR istorice si a dovezilor si marturiilor istorice RAMASE si ajunse pana la noi, si care se refera la ele si vorbesc despre ele.

    In Biblie termenii de “ELOHIM”, “ADONAY”, “EL SHADAI”, sunt doar ATRIBUTE si ALTE DENUMIRI, ale “aceluiasi” Dumnezeu al Evreilor si mai apoi al Crestinilor!

    Acest UNIC “DUMNEZEU” este si pentru Crestini TOT “UNUL” (si nu mai multi), in Fiinta, Esenta si Substanta Sa DIVINA, dar in Un Dumnezeu in TREI FETE, sau IPOSTASURI sau PERSOANE, si totusi FIECARE din aceste Ipostasuri care sunt “TATAL”, “FIUL” si “SFANTUL DUH”, au: Vointa PROPRIE, Gandire PROPRIE, si Entitate PROPRIE, dar nu sunt ZEI DIFERITI si dictincti, nu sunt…3 dumne(zei), ci SUNT UN SINGUR DUMNEZEU!

    Despre “SFANTA TREIME” si Domnul IISUS HRISTOS Insusi a Vorbit si MARTURISIT, cand a spus Ucenicilor si Apostolilor si Discipolilor Sai, sa mearga in lume la Propovaduire si sa BOTEZE oamenii “IN NUMELE TATALUI si AL FIULUI si AL SFANULUI DUH”! (Matei, cap.28, vers.19 si 20)

    Despre “Biserica” Crestina HRISTOS Insusi a spus “BISERICA MEA nici portile iadului NU O VOR BIRUI…”! (cf. Matei, cap.16, vers.11)

    Oamenii si Ucenicii si “‘ADORATORII” lui IISUS HRISTOS si ai SFINTEI TREIMI au fost numiti chiar de pagani ca “CRESTINI”! (Cf. Faptele Apostolilor, cap.11, vers.26 )

    Despre DUMNEZEIREA LUI, a Fiului lui Dumnezeu – IIsus Hristos, si evreii care Il dusmaneau de moarte au spus ca se face pe sine “DUMNEZEU”, iar noi, crestinii spunem ca este DUMNEZEU INTRUPAT IN CORP DE OM, venit in trup de pamantean printre pamanteni! (IOAN, cap.5, vers.18 si IOAN, cap.1, vers.14)

    Ce nemernic este acest om, Pavel Corut…, si ce prost si slab documentat este el despre Istoria Universala a omenirii si Implicit a Bisericii.
    Istoria Bisericii Crestine NU ESTE “mitologie”, ci ISTORIE a FAPTELOR CRESTINILOR, care fapte s-au intamplat si s-au pertrecut pe pamant (cf. 1 IOAN. cap.1, vers.1-5)

    Nenorocitul acesta scrie si vorbeste “la comanda”…
    Fiindca a avut in trecut priza la cititori, indeosebi tineri, si pentru ca a devenit cunoscut, este folosit de “dusmanii Bisericii” ca sa vorbeasca impotriva Crestinimului.
    Sunt foliste si alte “VIP-uri” ca sa vorbeasca impotriva Bisericii!

    Dar “VOCEA” si “PAREREA" lor MINCINOASA si INSELATOARE, nu este VOCEA ADEVARULUI, ci o sarmana glasuire la “porunca” celor care le-au cumparat sufletul cu bani…si foloase materiale…efemere…

    Acesta este “PRETUL” pe care ajung sa-l plateasca unele (tot mai multe) “vedete” din tara asta pentru “celebritatea” lor, …si anume VINDEREA SUFLETULUI lor si a constiintei lor si a IDENTITATII lor de crestini si romani…!

    Cand vor sfarsi cu viata asta, aceste “VIP-uri”, vor vedea ca au fost doar “o mica ROTITA” la masinaria ANTICRISTICA si la “TUNUL” ANTICRISTIC, care s-a apucat sa loveasca cu inversunare Biserica si Numele Lui Hristos!

    Este scris si prezis in Scriptura, ca in “Vremurile din Urma” vor veni BATJOCORITORI cu “batjocora”, care vor “huli” si “blasfemia” si “ponegri” si “intina” tot ce are mai scump si Sfant BISERICA! (cf. 2 PETRU, cap.3, vers.3; IUDA, cap.1, vers.18 )

    Este ultima “defulare” si “revarsare” de MIZERIE si SPURCACIUNE si PUTREZICIUNE, care se va “asterne” si revarsa peste Biserica ortodoxa INAINTE DE A FI CURATITA PRIN FOC LUMEA!

    Ca un loc infect si scarbos si puturos si mizerabil , din care “tasnesc” si “inunda” societatea romaneasca, toate HULELE si BLASFEMIILE, anticrestine…!au devinit tot mai multe POSTURI TV si Radio din tara asta.

    N-au invatat nimic din Istorie acesti nemernici de “dusmani” ai LUI IISUS HRISTOS si ai Bisericii si ORTODOXIEI LUI…N-au invat nimic din INFRANGERILE pe care le-au avut…Vor mai avea parte de una, de cea Finala, care ii va ANIHILA si le va INCHIDE GURA pentru eternitate…de JUDECATA LUI HRISTOS…!

    Privire bolnava, personalitate stricata, voce sparta, stil de vorbire necoerent…”acestea” sunt “notele” definitorii ale “omului” Pavel Corut. Daca in numele lui ar mai intra si “litera” P, ar reisi PAVEL…CORU(P)T, si asa de bine l-ar caracteriza…A ajuns sa fie un om cu gandirea CORUPTA, care ii CORUPE si pe altii…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti, si de sarmanaul acesta…inselat de demoni…!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    “o mica continuare referitoare la ideea asa-zisei “INTERMEDIERI” intre Dumnezeu si oameni, pe care ar face-o…”smecherii” (folosesc vorbele lui Corut) de “preoti crestini”, tocmai “fraierilor” de creduli…credinciosi crestini…

    Cum spunea si teologul ortodox CLAUDIU RADUCU, care a intervenit telefonic la emisiunea Lui Dan Diaconescu, pentru ca RELATIA CU DUMNEZEU sa fie facuta asa cum vrea EL, si cum a LASAT si RANDUIT si PORUNCIT EL – Dumnezeul care a venit ca PAMANTEAN, printre Pamanteni – IISUS HRISTOS, este nevoie de O STRUCTURA de Organizare a celor care cred in Hristos IIsus, iar aceasta STRUCTURA este BISERICA CRESTINA!

    Domnul Hristos a spus: “IN DAR ATI LUAT IN DAR SA DATI” (cf. Ev. dupa MATEI, cap.10, vers.8). “Darul” dat de Hristos Apostolilor si Discipolilor Lui, nu a fost numai un dar de “vindecare” sau de putere de “exorcizare” si “expulzare” a demonilor din oameni, ci a fost si MARELE DAR AL PREOTIEI CRESTINE!

    Despre acest DAR, vorbeste si Sf. AP. Pavel catre Ucenicul si Fiul sau Duhovnicesc AP. TIMOTEI, cand ii reaminteste despre ATRIBUTIILE si SARCINILE unui Adevarat Slujitor al lui IISUS HRISTOS, spunandu-i: “O, Timotei, pazeste comoara ce ti s-a incredintat, departandu-te de vorbirile desarte si lumesti si de impotrivirile stiintei mincinoase” (cf. 1 Timotei, cap.6, vers.20).

    Darul PREOTIEI a vrut sa-l cumpere pe bani si SIMEONUL MAGUL, si Sf. Ap. Petru l-a mustrat si certat si pedepsit pentru o asemenea cutezanta nelegiuita (“Iar Petru a zis catre el: Banii tai sa fie cu tine spre pierzare! Caci ai socotit că DARUL lui Dumnezeu se agoniseste cu bani.”, cf. FAPTELE APOSTOLILOR, cap.8, vers.20).

    A fi “CRESTIN” inseamna sa faci parte DINTR-O COMUNITATE de oameni care il ADORA si RECUNOSC CA DUMNEZEU si MANTUITOR pe IISUS HRISTOS!
    Aceasta COMUNITATE este EKKLESSIA CRESTINA, sau POPORUL LUI IISUS HRISTOS PE PAMANT, denumit si “BISERICA CRESTINA”, despre care Insusi Hristos a spus ca Portile Iadului si Puterile Intunericului nu o vor birui…
    Ekklessia Crestina ARE O ORGANIZARE, si o IERARHIE, pe care Insusi Hristos a INSTITUIT-O, iar APOSTOLII au dus aceasta ORGANIZARE MAI DEPARTE si au lasat-o mostenire urmasilor lor , care au fost IERARHII si PREOTII CRESTINI.
    Conducatorii acestei Biserici au fost de Hristos Randuiti, si apoi de UCENICII LUI HRISTOS, care au dus aceasta randuiala mai departe, asa cum ne spune UNI APOSTOLI AI LUI HRISTOS, SF. AP. PAVEL, SF. PETRU, SF. IACOV, si altii :

    SF. PAVEL spune in Epistolele sale:
    “Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserică: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, felurile limbilor” (cf. 1 Corinteni, cap.12, vers.28);
    “Si el a dat pe unii apostoli, pe altii prooroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori şi invatatori…” (cf. EFESENI, cap.4, vers.11);
    “Si erau in Biserica din Antiohia prooroci si invatatori: Barnaba si Simeon, ce se numea Niger, Luciu Cirineul, Manain, cel ce fusese crescut impreuna cu Irod tetrarhul, si Saul”.(cf. Faptele Apostolilor, cap.13, vers.1);
    “PREOTII, care isi tin bine dregatoria, sa se invredniceasca de indoita cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvantul si cu invatătura.”(cf. 1 TIMOTEI, cap.5, vers.17);
    “Pentru aceasta te-am lasat în Creta, ca sa indreptezi cele ce mai lipsesc si ss asezi PREOTI prin cetati, precum ti-am randuit.” (cf. Epistola catre TIT, cap.1., vers.5);
    “Si a doua zi a iesit cu Barnaba catre Derbe. Si binevestind cetatii aeleia si facand ucenici multi, s-au inapoiat la Listra, la Iconiu si la Antiohia, intarind sufletele ucenicilor, indemnandu-i sa staruie in credinta si (aratandu-le) ca prin multe suferinte trebuie sa intram in Imparatia lui Dumnezeu. Si hirotonindu-le PREOTI in fiecare biserica, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului in Care crezusera. Si strabatand Pisidia, au venit în Pamfilia.
    Si dupa ce au grait cuvântul Domnului in Perga, au coborat la Atalia.” (cf. Faptele Apostolilor, cap.14, vers.20-25);
    ” Si sosind ei la Ierusalim, au fost primiti de Biserica si de Apostoli si de PREOTI si au vestit cate a facut Dumnezeu cu ei. Dar unii din eresul fariseilor, care trecusera la credinta, s-au ridicat zicand ca trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise. Si Apostolii si PREOTII s-au adunat ca sa cerceteze despre acest cuvant.” (cf. Faptele Apostolilor, cap.15, vers.4-6);
    “Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi EPISCOPI, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi Ssngele Sau.” (cf. Faptele Apostolilor, cap.20, vers.28);

    Tot despre PREOTI, UN ALT APOSTOL al Lui Iisus Hristos – Sf. Ap. Petru, spune:
    “Pe PREOTII cei dintre voi ii rog ca unul ce sunt impreună-PREOT si martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va sa se descopere:
    PASTORITI turma lui Dumnezeu, data in paza voastra, cercetand-o, nu cu silnicie, ci cu voie buna, după Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste; Nu ca si cum ati fi stapani peste Biserici, ci pilde facandu-va turmei. Iar cand Se va arata Mai-Marele PASTORILOR, veti lua cununa cea nevestejita a maririi. Tot asa si voi, fiilor duhovnicesti, supuneti-va PREOTILOR; si toti, unii fata de altii, imbracati-va intru smerenie, pentru ca Dumnezeu celor mandri le sta impotriva, iar celor smeriti le da har.” (cf. 1 PETRU, cap.5, vers.1-5);

    In sfarsit UN ALT APOSTOL – SF. AP.IACOV, spune si el despre PREOTI: “Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme PREOTII Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn, in numele Domnului.” (cf. Epistola SF. AP. IACOV, cap.5, vers.14);

    Si atunci cum de NU TINE SEAMA acest “(NE)…(atoate)stiutor” PAVEL CORUT despre INCEPUTURILE CRESTINISMULUI, si despre forma icipienta si primara si ORIGINARA de ORGANIZARE a BISERICII CRESTINE A LUI IISUS HRISTOS!

    La emisiunea amintita de la OTV, Pavel Corut ridica si tinea in mana ostentativ de batjocoritor SF. SCRIPTURA, contrazicandu-o lamentabil de prost cu argumente fara acoperire in istorie si in dovezi si probe si marturii ale trecutului omenirii, si spunand ca EA – SCRITPTURA, contine “mituri”. Numai ca HABAR NU ARE, sarmanul, DESPRE CEEA CE CONTINE aceasta SF. SCRIPTURA A CRESTINILOR, si iarasi HABAR NU ARE despre MESAJUL ei pe care il TRANSMITE oamenilor!!

    In micile comentarii pe care le vom mai scrie (mai tarziu) pe seama spuselor si atitudinilor si IDEILOR gresite ale acestui om, Pavel Corut, (care se erijeaza intr-un “profund” cunoscator al Istoriei Religiilor si mitologiilor omenirii), pe care le-a spus si avut in emisunea amintita, o sa aratam si evidentiem si alte INEPTII, si ELUCUBRATII si FALSE CONCEPTII pe care acest om le are despre SF. SCRIPTURA (BIBLIA) CRESTINILOR si despre alte lucruri legate de conceptele de “credinta” si “religie” si “BISERICA” si “intermedierea” RELATIEI cu Dumnezeu, de care el a facut caz in dialogul sau cu Teologul Claudiu Raducu…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!“

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Urat om.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru VELA GHEORGHE: Tu spui: "Acest UNIC “DUMNEZEU” este si pentru Crestini TOT “UNUL” (si nu mai multi), in Fiinta, Esenta si Substanta Sa DIVINA, dar in Un Dumnezeu in TREI FETE, sau IPOSTASURI sau PERSOANE, si totusi FIECARE din aceste Ipostasuri care sunt “TATAL”, “FIUL” si “SFANTUL DUH”, au: Vointa PROPRIE, Gandire PROPRIE, si Entitate PROPRIE, dar nu sunt ZEI DIFERITI si dictincti, nu sunt…3 dumne(zei), ci SUNT UN SINGUR DUMNEZEU!".
    Poate din neatentie, dar faci o greaseala de dogma. Cele trei Persoane divine, tocmai datorita faptului ca sunt UN SINGUR DUMNEZEU, NU AU fiecare Vointa proprie, Gandire proprie si Entitate (??) proprie. Consubstantialitatea Persoanelor divine inseamna tocmai pe dos: o singura vointa si o singura gandire, ca sa nu mai spun de o singura fiinta/natura/esenta/substanta (nu entitate, termenul nu mi se pare potrivit decat pe la SF-uri sau paranormali)

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    I-am adresat si eu Domnului Pavel Corut pe blog un articol destul de amplu, care abunda in citate biblice:

    http://florina.megablog.ro/2010/02/05/despre-diavol/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*