Cercel admite senin ca a mintit ! Gripa porcină a ucis 7 români, nu 122! Peste 100 de decese, similare cazului Tecuceanu

Numarul deceselor cauzate de gripa AH1N1 in Romania se ridica la sapte si nu la 122, asa cum arata ultimul bilant al Ministerului Sanatatii. La solicitarea Organizatiei de Investigatii Jurnalistice, Ministerul a anuntat ca autopsiile nu au confirmat ca gripa noua a cauzat decesele.A fost confirmata prezenta virusului in organism si de aceea decesele survenite ulterior au fost pe seama infectiei. Totusi din cele 121 persoane decedate de gripa AH1N1, doar 86 au fost supuse autopsiei si doar in sapte cazuri a fost confirmat decesul, cel mai probabil, din cauza gripei noi. Sunt datele remise de Ministerul Sanatatii printr-un comunicat.In plus oficialii Ministerului au spus ca toate persoanele bolnave
de gripa AH1N1 care au decedat ulterior au fost declarate automat ca fiind decedate de gripa. Din raspuns nu reiese ca acest diagnostic a fost verificat in vreun fel.

In acest fel se confirma manipularea ordinara din cazul Toni Tecuceanu si se mai confirma ceva : dl. Cercel nu are cum sa evite condamnarea in instanta civila alaturi de MS si plata de daune catre familia Tecuceanu. Uram succes fratelui Paul Tecuceanu!

Conducerea Institutului Cantacuzino, acuzată că a furat banii pentru modernizări

Acuzatii grave la adresa conducerii Institutului Cantacuzino, ramas fara licenta de producere a vaccinurilor. Angajatii din Agentia Nationala a Medicamentului spun ca sefii de la Cantacuzino au furat banii destinati modernizarilor. La rindul lor, angajatii institutului spun ca licenta de vaccinuri de la Cantacuzino a fost ridicata pentru a favoriza importurile. Materialul a fost realizat cu camera ascunsa.

La Cantacuzino, angajatii considera ca retragera licentei demonstreaza ca Institutul este, de fapt, victima unui complot menit sa-l scoata de pe piata vaccinurilor.

”Nu avem aparatura moderna, dar nu s-a intamplat nimic. Si le-am produs de ani de zile (n.r. vaccinurile). Sunt cele mai bune si cele mai ieftine. Sunt niste interese…sa importam, probabil”, spune o angajata a Institutului.

In birourile Institutului, explicatiile sunt mai nuantate. Din cauza ” marilor companii farmaceutice. Marii rechini.  Politic, economic. Cine-si ia comision! Au afacerile lor.  Campanii electorale…Asta e! Si noi tragem ponoasele!”, spune o alta angajata a Institutului Cantacuzino.

”Si de la Streinu- Cercel – ,,Capacitatea Romaniei” ni se trage. Daca scapam si de omul lor care ne trage in jos. Domnul director…Radu Iordachel. E neam cu cineva. Cu Geoana, probabil. In cinci luni ne-a sugrumat de tot.  Se pare ca pe unde a mai fost…institutul de Biologie e daramat de el”, continua angajata institului.

Licenta Institutului Cantacuzino a fost retrasa de Agentia Nationala a Medicamentului. Lasand la o parte comunicatul sec, angajatii agentiei ne-au dat astazi detalii suplimentare.

”GNP-ul este o obligatie europeana. Noi de cinci ani i-am tot rugat: ,,Fratilor, nu mai aveti timp! Ministerul le-a facut rost de fonduri Phare. Le-a dat bani. Milioane. Europa.  Si ei au cheltuit banii. In loc sa faca hale, sa faca ce trebuia. Au cheltuit banii. Si le-am zis: ,,Bai, dar nu se mai poate! Sunteti nesimtiti bai, fratilor, bai! Toate fabricile particulare au GNP-uri luate. Nu stiu ce interese au avut. Ca vad ca au ,,ars” banii, fondurile. Sa faca ancheta. I-au furat, i-au dat la salarii, pe altceva. E vorba de milioane de euro deturnati. Si-au facut-o cu mana lor”, spune un reprezentant al Agentiei Nationale a Medicamentului.

Institutul Cantacuzino a cerut, ieri, Ministerului Sanatatii, sa ii permita producerea vaccinurilor pana la finalizarea retehnologizarii liniilor de fabricatie, estimata la sfarsitulacestui an.

Surse: Realitatea.net si UrbanIulian.ro