Conform newsru.com si sedmitsa.ru, in Israel, in orasul Mitzpe Ierihon, a fost construit un jertfelnic iudaic si pentru prima data in ultimele doua milenii s-au rostit cuvintele unei binecuvintari specifice.

Jertfelnicul a fost cladit din pietre strinse din desertul Iudeii, luate impreuna, de prin locuri unde nu a calcat picior de om – informeaza „NEWSru.Israel”. Conform prescriptiilor iudaismului, pietrele au fost prelucrate fara a se folosi fier si au fost incleiate cu un material special din nisip, luat din craterul Ramon si din bitum din desertul Iudeii. Acest „clei” poate rezista la temperaturi ridicate si nu acumuleaza caldura, fapt ce permite mentinerea unui foc constant. Jertfelnicul, a carui inaltime este de 4 metri, lungimea si latimea de 6 metri, a fost creat de catre membrii asa-numitului „Institut al Tempului”, sub conducerea rabinului Iehuda Glick. Crearea jertfelnicului a coincis cu ziua in care, conform traditiei iudaice, a fost distrus primul si al doilea Templu.

„Institutul Templului” se ingrijeste de reconstituirea impodobirilor si a vaselor de cult, care vor fi utilizate atunci cind se va fi ridicat al treilea templu. Timp de 20 de ani de existenta a „Institutului” respectiv, colaboratorii sai au reusit sa restabileasca in jur de 70 de parti din impodobirea templului. Printre ele, au fost reconstituite harpa de aur a regelui David, semi-sfesnicul (cu 3 brate) de aur, jertfelnicul de aur pentru arderea tamiiei, chiuveta de arama, masa de aur si hainele marelui preot.(mai jos aveti detaliate aceste lucruri)

Toate acestea adeveresc despre apropierea implinirii profetiilor Sfintului Apostol si Evanghelist Ioan Teologul. In Apocalipsa sa, el a prezis ca in vremurile de pe urma va veni slujitorul diavolului – Antihristul, care va instaura dictatura mondiala si va porni ultima, cea mai cumplita, prigoana asupra crestinilor. Fiul pierzarii ii va numerota pe toti cei supusi lui cu pecetea sa si cei care o vor primi vor merge la chinuri vesnice in iad. Cu toate acestea, domnia lui va lua sfirsit odata cu slavita Venire a Domnului nostru Iisus Hristos, Care-l va distruge pe Antihrist si va infaptui Judecata de Apoi.

„Situatia este infricosatoare! Nebunia a intrecut toate limitele. S-a inceput apostazia, a ramas doar sa vina fiul pierzarii. Lumea se va transforma intr-o casa de nebuni. Vin vremuri grele, iar pe noi ne asteapta incercari mari. Crestinii vor indura o mare prigoana. Intre timp, este evident ca oamenii nici nu inteleg ca acum traim semnele vremurilor de pe urma si ca pecetea Antihristului devine o realitate. Semnul ca se apropie implinirea proorociilor va fi darimarea moscheiei lui Omar din Ierusalim. O vor darima, ca sa rezideasca Templul lui Solomon, care, precum se spune, a fost zidita in locul acesta. In cele din urma, sionistii il vor aseza acolo pe Antihrist ca Mesia.” (Cuviosul Parinte Paisie Aghioritul)

A fost construita o replica a templului

[vodpod id=Groupvideo.4333617&w=225&h=150&fv=]Tot recent a fost realizata cea mai mare macheta a templului lui Solomon si a fost expusa la Ierusalim, pe acoperisul muzeului Aish HaTorah, chiar langa Muntele Templului, acolo unde edificiul original fusese inaltat. Templul lui Solomon a reprezentat, de-a lungul timpului, cea mai fastuoasa cladire religioasa iudaica, fiind construita de evrei in anul 960 inainte de Hristos, distrusa dupa 374 de ani de babilonieni, reconstruita in anul 516 inainte de Hristos (denumita atunci ”Al Doilea Templu”) si distrusa din nou in jurul anului 70 al erei noastre de romani. In religia iudaica, Templul are o valoare simbolica extrem de mare, considerandu-se ca la un moment dat un Al Treilea Templu va fi construit de catre evrei.
Modelul inaugurat a fost construit de Michael Ossanis, de la muzeul Aish HaTorah Yeshiva din Ierusalim, la scara de 1:60, avand, deci, o marime de 60 de ori mai mica fata de edificiul original. ”Speram ca posibilitatea de a vedea acest model al Templului, avand pe fundal perspectiva locatiei originale, sa ofere oamenilor o parte din acea inspiratie pe care o simteau cei care intrau in Templul care s-a aflat aici timp de aproape 1000 de ani”, a comentat inaugurarea Ephraim Shore, reprezentant al muzeului din Ierusalim, citat de Israelnationalnews.com. Replica Templului lui Solomon a fost construita dupa o elaborata consultare cu experti iudaisti care cunosc precis detaliile constructiei originale a Templului lui Solomon. De asemenea, modelul are un sistem hidraulic ce permite ridicarea cladirii-sanctuar plasata in mijlocul complexului, astfel incat vizitatorii pot vedea indeproape replici ale unor obiecte din sectorul Sfanta Sfintelor, cum ar fi Menora, Altarul Interior sau Chivotul Legii. ”Modelul Templului reprezinta debutul unui proiect care spera sa ii ajute pe evrei sa faca legatura cu mostenirea trecutului lor si sa acorde non-evreilor informatii despre cat de bogata si profunda este istoria acestor locuri sfinte ale noastre”, a incheiat reprezentantul muzeului, Ephraim Shore.
Templul care a fost construit in timpul domniei lui Solomon si in care a intrat Mantuitorul nostru Iisus Hristos, va fi refacut.
Templul acesta a fost distrus in timpul domniei lui Tit la anul 70 d.Hr. Domnul nostru Iisus Hristos a profetit despre templul acesta, zicand: “adevarat zic voua nu va ramane piatra pe piatra care sa au fie risipit” (Matei 24, 2). Templul va fi refacut iarasi pentru ca sa se instaleze in el Antihrist, care va insela pe toti dandu-se drept Mesia. Pe ruinile templului lui Solomon a fost construita moscheia lui Omar, care adesea a fost bombardata, dar nu daramata, fiindca nu venise plinirea vremii. Cand
aceasta va fi darimata atunci trebuie sa ne asteptam si la venirea lui Antihrist. Israel a fost preocupat de templu, caci s-a dispus sa se adune mii de tone de pietre «slefuite si celelalte si materiale necesare pentru constructia lui, in care va fi instalat Antihrist curand. Evreii din America au adunat sute de mii de dolari pentru construirea templului lui Solomon, ca sa-l incoroneze in el pe Mesia al lor 666. Vezi privirile tuturor crestinilor trebuie sa fie asupra moscheii lui Omar, fiindca distrugerea ei si intemeierea templului constituie semnul neindoielnic al impunerii lui Antihrist.
din cartea Nu va lepadati de Hristos. Nu va insemnati cu 666 – Maria Ioan Antonopol
In continuare puteti citi despre pasii facuti pana acum pentru reconstruirea templului.
De cativa ani, Institutul Templului (infiintat cu peste doua decenii in urma) se pregateste intens pentru constructia celui de-al Treilea Templu pe Muntele Moriah din Ierusalim, unde Avraam a adus pe Isaac jertfa, locul pe care se afla Domul Stancii si moscheia Al-Aqsa. In acest sens, nu cu mult timp in urma a fost inaugurat chiar si un atelier de confectionat vesminte preotesti. Ridicarea acestui Templu poate parea doar un vis din cauza implicatiilor politice si spirituale imprevizibile de care, pana acum, autoritatile israeliene au tinut cont: daca pentru mai bine de 50 la suta dintre evrei ridicarea Templului reprezinta o datorie nationala, ascultarea unei porunci divine pentru musulmani este un act imposibil, din moment ce domul si moscheia de pe Muntele Moriah reprezinta cel de-al treilea loc sfant al Islamului, iar pentru multi crestini va fi momentul cand pe pamant Anticrist se va aseza in Templu.

Rabbi Yehuda Glick, directorul Institutului Templu, crede ca musulmanii ii vor sprijini , atunci cand Templul este gata sa fie construit.

Deja avem cativa musulmani care tin o legatura secreta cu noi. Ani de cercetare sarguincioasa au fost necesari pentru a crea vesmintele preotesti in concordanta cu legea evreiasca. Templu nu este un mesaj [doar pentru] poporul evreu. Reuneste toata lumea in jurul unei singure case centrale de rugaciune. Toti profetii spun ca toate natiunile vor veni la Ierusalim si vor lua parte la cladire[Templu].

relateaza Glick

Priviti siguranta cu care Yehuda Glick, directorul Institutului Templu relateaza despre constructia noului templu [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=O9UmYO0EtfU]

Interviu Rabbi Yehuda Glick, directorul Institutului Templu, prezentare obiecte de cult care vor fi folosite in Templu – Reportaj Infolive.Tv
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=RdX_Ee7PiF8]

De retinut mesajul din finalul reportajului: O singura natie mergand impreuna ca un singur om langa o singura inima mesaj care este adresat nu numai poporului evreu ci intregii lumi.

La constructia Templului contribuie si alte natiuni: O delegatie din West Papua doneaza o cantitate considerabila de aur pentru constructia Templului

A fost terminata coroana marelui preot

Pe 27 noiembrie 2007, incepea la Academia Navala din Annapolis, Maryland, SUA, o conferinta internationala la care participau vreo 50 de state, sperandu-se, cu acel prilej, sa se puna capat interminabilului conflict israeliano-arab. Dar conferinta s-a incheiat fara rezultate notabile, din cauza spinoasei probleme a Muntele Templului. In toamna aceluiasi an insa, Institutul Templului din Ierusalim anunta terminarea confectionarii ”tzitz”- ei – coroana marelui preot – din aur curat, pregatita special pentru al Treilea Templu, dupa un an de munca, si dupa cele scrise in Exod: „Sa faci o tabla de aur curat si sa sapi pe ea, cum se sapa pe o pecete:«Sfintenie Domnului»…

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=LqGvIyMZwH4]Ea sa fie pe fruntea lui Aaron”. Tot atunci, directorul institutului, Rabbi Chaim Richman, anunta inceperea proiectului confectionarii a 120 de costume pentru preoti, din material special adus din India, dupa ani de cercetare serioasa, pentru a fi create in concordanta cu legea evreiasca, a instrumentelor muzicale pentru leviti, fabricarea integrala din aur curat a sfesnicului cu sapte brate, a altarului din aur pentru tamaie, a vaselor din aur si argint pentru aducerea jertfelor, precum si a mesei pentru asezarea painilor, pregatirea pietrelor si materialelor de constructie pentru viitorul Templu in Israel si SUA. Fara a da detalii, a mai vorbit si despre pregatirea viitorilor preoti, selectati din randul familiilor descendentilor vechilor preoti ai Templului, si despre vaca rosie care va fi adusa ca jertfa.

A fost realizata si harpa, instrumentul muzical care va fi folosit in cel de al treilea templu

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sPfJ3CyFePo]

De retinut din interviu cateva pasaje:

Evrei si crestini din toata lumea au donat 20 milioane de dolari pentru construirea celui de al 3 templu, fondurile fiind detinute de Institutul Templului din Ierusalim[..]
[..]Suntem din nou aici ca sa implinim o datorie , porunca lui Dumnezeu:”Faceti-Mi un templu in care sa locuiesc printre oameni. Al treilea templu va fi o casa de rugaciune pentru toate natiunile, va fi construit foarte curand suntem aici pentru a pregati diversele obiecte de cult si sa fie cat mai autentice ca materiale si dimensiune cu cele descrise in carte.

Viitorii constructori ai templului se izbesc de o si mai mare provocare si anume locatia unde va fi construit se afla cele 2 case sfinte de rugaciuni ale islamului: Dome of the Rock si moscheia Al Aksa.

A fost construita “bezichin” – cele 2 vase de aur care erau puse pe masa de aur in altarul Kodesh a Sfantului Templu.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=WxXcL7Px7is]

Pe 9 AV Av, 5769, (2009) , Institutul templului a inceput constructia pietrei de altar. Cand va fi finalizata, acest altar va fi gata sa fie transportat pe Muntele Templului, unde serviciul “divin” va fi reinnoit.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FWx_NutT_Bw]

Controversa ridicarii noului Templu
Cum aratam, pentru foarte multi evrei, proiectul celui de al Treilea Templu este posibil si realizabil. Yehuda Glik, actualul director al Institutului Templului, crede chiar ca musulmanii ii vor sprijini, cand cladirea va fi ridicata, deoarece are legaturi secrete cu cativa lideri importanti ai acestora. Mai mult, la ridicarea Templului contribuie mai multe state. Unul dintre ele este Papua Noua Guinee, care i-a surprins pe oficialii institutului prin donarea unei cantitati de aur si pietre pretioase si a 10.000 de dolari americani. Pe langa institutul amintit, in Israel mai exista o grupare, „Credinciosii Muntelui Templului“, condusa de Gerson Salomon, care de cativa ani tot incearca sa puna piatra de temelie a viitoarei constructii, lucru interzis de autoritati. Ei au realizat machete, planuri de constructii si au pregatit materiale pentru viitorul lacas de cult. Adeptii noului Templu au o sustinere importanta si din partea unor lideri evanghelici crestini, puternic implicati in politica. Acestia cred ca renasterea Israelului reprezinta implinirea unei profetii biblice. In schimb, grupul evreilor condusi de Rabi Eliahu considera ca nu trebuie ridicat Templul pentru ca Insusi Mesia se va pogori cu el din cer.

Sinedriul modern si actiunile sale

Dupa cum se cunoaste, Sinedriul a reprezentat forul superior evreiesc si domeniul religios si legislativ, avand 23 de membri. In anul 358 d.Hr. a fost dizolvat, din acel an nemaiexistand nici o autoritate religioasa general acceptata de evrei. In istorie, au fost mai multe incercari de restaurare a Sinedriului: in 1538, 1940, 1949. In 2004, un grup de rabini, care pretinde ca reprezinta diverse comunitati, a pus bazele Sinedriului modern. In anul 2007, acesta a hotarat introducerea sacrificiilor animale, argumentand ca a sosit vremea ca Templul sa fie reconstruit. Autoritatile insa nu au fost de acord cu aceasta decizie, cazul ajungand chiar in instanta. In 1991, cu ocazia Pastelui evreiesc, s-a incercat jertfirea unui miel, dar a intervenit politia. In 1998, mai multe miscari care sustin reconstructia Templului au adus un ied ca jertfa in apropierea Muntelui Moriah. In ciuda oponentei guvernului, sustinatorii ridicarii lacasului cred ca nu va mai trece mult timp pana cand vom asista la restaurarea serviciilor ceremoniale din noul Templu care se va ridica pe Muntele Moriah si asta pentru ca, asa cum sustine traditia iudaica, de trei locuri de pe pamant nu se pot atinge neamurile: pestera unde sunt inmormantati patriarhii, locul unde este inmormantat Iosif si Muntele Templului, toate fiind cumparate de catre Avraam, Iacov si respectiv David.

Sheikh Raad Salah, liderul aripii de nord a miscarii islamice din Israel, crede ca prim ministru Binyamin Netanyahu incearca sa recostruiasca templu evreilor.
Netanyahu este pe cale sa construiasca falsul templu, si cand evrei vor construi templu o vor face pe ruinele moscheiei Al-Aqsa.
Pericolul asupra Ierusalimului si moscheiei Al-Aqsa este “tangibil si imediat. Ne asteptam la surprize mortale care pot rani Ierusalimul si moscheia Al-Aqsa in principal. Traim vremuri care vor determina daca Ierusalimul va supravietui si Al Aqsa va ramane in picioare. Conform lui Salah, solutia la “amenintarea impotriva Ierusalimului” este o completa mobilizare a lumii arabe[…] Le-a cerut intelectualilor musulmani sa declare decrete care sa forteze “natiunea musulmana si liderii lor sa-si confrunte datoria cu privire la Ierusalim si Al Aqsa.
Religia evreilor le cere evreilor sa recosntruiasca templu, ca fiind o parte din planul divin pentru salvarea poporului evreu si a intregii lumi […]

Din acest articol se pare ca, conflictul evrei-musulmani se agraveaza pe masura ce evrei doresc cu orice pret sa construiasca templu pe locul moscheii Al-Aqsa.Conflict care agita spiritele si care pare sa tinda spre violenta(razboi).

surse: Gardianul, Tezaur ortodox, Moldova Noastra, Ziua.