Si asociatia ASTRADROM a depus plangere penala impotriva lui Streinu Cercel

Joi, 14 ianuarie 2010, avocatul Marian Nitescu din Bucuresti a depus o plangere in instanta impotriva lui Adrian Streinu Cercel in numele Asociatiei pentru Pastrarea si Promovarea Valorilor Culturale si Nationale ale Poporului Roman – ASTRADROM. Adrian Streinu Cercel, in calitate de Secretar de Stat a ministerului sanatatii, a trimis la Directiile sanitare judetene din Romania o circulara prin care cerea cadrelor sanitare sa se vaccineze cu Cangrip. In aceeiasi adresa se mentiona ca personalul medical angajat care nu a primit vaccinul nu va avea dreptul sa presteze servicii in care este nevoie de a se intra in contact direct cu pacientul. Purtatorul de cuvant ASTRADROM, dr. Laura Orsan (care a initiat actiunea), sustine ca aceasta este o masura de constrangere prin care cadrul medical e nevoit sa primeasca vaccinul pentru a mai putea profesa: „Prin aceasta ne santajeaza pe cei ce nu vrem sa luam vaccinul, altfel ramanem fara locuri de munca. Vom profesa la domiciliu, pe propie raspundere sau ne pastram cabinetele si ne vaccinam”.

ASTRADROM considera ca prin aceasta circulara este incalcat art. 26 si 41 din Constitutia Romaniei care asigura dreptul la munca si viata intima. „Prin adresa domnului Streinu Cercel se incalca Drepturile Omului, este un abuz in functie. Se vede clar ca la mijloc sunt interese necurate. Este ilegal. Nici un tratament sau vaccin nu se poate face fara acordul persoanei in cauza.” spune presedintele ASTRADROM, Ancuta Avram. Acctiunea a fost sustinuta si de alte asociatii si fundatii din tara.

Cangrip e un vaccin impotriva gripei porcine fabricat in Romania la instititutul Cantacuzino din Bucuresti.

A doua zi, Asociatia Pro-vita din Bucuresti a inaintat o alta plangere penala impotriva lui Adrian Streinu Cercel, tot pentru abuz in functie si incalcarea dreptului la libera alegere, fara ca una din cele doua asociatii sa stie de intentia celeilalte. In urma cu noua luni domnul Cercel a fost demis in urma unei actiuni a asociatiei Pro-Vita. La scurt timp acesta a fost repus in functie.

Nicoleta Baciu

2 comments

  1. Un creştin_ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Off topic: A început săptămâna de rugăciune împreună cu ereticii...

  2. Isabela Carstov

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Inca e bine ca avem astfel de oameni cu un pic de constiinta.
    Sa-i ajute Dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*