In aceste zile “preotul” Alexandru Chis a facut prima actiune fatis ecumenista, odata cu “Saptamana de rugaciune pentru unitate crestina”. Trebuie spus ca in Episcopia Maramuresului si Satmarului nu au avut loc astfel de evenimente sau manifestari ecumeniste care sa aiba binecuvantarea IPS Justinian sau a PS Justin nici anul acesta si nici in trecut. Probabil insa, dintr-un adanc simtamant ecumenist, sau, poate la indemnul “marelui maestru” al ordinului, preotul Chisu a profitat de ocazie. Astfel, a invitat pentru fiecare din serile acestei saptamani cate un cleric al altor culte din Satu Mare, care sa asiste la “vecernia” da 15 minute pe care o face la biserica lui, dupa care ii da cuvantul. In cuvantul de invatatura de duminica in care a anuntat manifestarea, a specificat ca, indiferent de confesiune, “avem un singur Dumnezeu si rugaciunea trebuie sa fie una singura, pentru ca preotii au fost cei ce au separat religiile”. No comment….

Mai trebuie spus ca Episcopia Maramuresului si Satmarului a fost sesizata de actele preotului mason atat privind aderarea la ordinul masonic, cat si in legatura cu manifestarea ecumenista. Asteptam o reactie din partea Episcopiei…

Cititi despre trecerea preotului Alexandru Chis la Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat “Cavalerilor de Malta”, cunoscut ordin masonic.

Asteptam in continuare sa ne trimiteti daca se mai intampla astfel de cazuri si in zona voastra. Sper insa sa nu mai existe.

Priviti pozitia oficiala despre aceste intalniri, vadindu-se astfel neascultarea fata de ierarhul locului a preotului Alexandru Chis [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=YizUf3Ti5jA]