nazi-meds-u-of-mn-ctr-for-holocaust-studies-cropd

Francezii se revolta, iar mai puţin de zece austrieci merg la clinicile din orasele importante
Steve Watson

Respingere în masă a vaccinului de gripa H1N1 continuă în Europa, determinat de temerile legate de siguranţa acestuia, cu procentaje extrem de scăzute reprezentand oamenii care intenţionează să si-l faca.În Franţa, un sondaj de opinie publicat în ziarul Dimanche Ouest-France şi despre care a relatat cel mai mare ziar din ţară “Le Monde”, arată că doar 17% din populaţie are acum intenţia de a se vaccina.O traducere aproximativa a articolului mentioneaza:

Potrivit unui sondaj publicat duminică în West-France, doar 17% din francezi vor lua în considerare obţinerea vaccinarii împotriva gripei H1N1. La mijlocul lunii Septembrie, 55% din respondenţi au spus că s-ar vaccina. Aproape unul din doi intervievati este în mod clar contra vaccinului.

Evolutia acestor cifre poate fi explicată prin reducerea anxietăţii simtita cu privire la  virus. Acum o lună, 32% din respondenţi au spus ca sunt “ingrijorati”; această valoare a scăzut la 16%.

Cifrele vin ca urmare a eforturilor în numele a nouă persoane care au depus taxele formale în instanţele judecătoreşti franceze, susţinând că această campanie de vaccinare în masă H1N1 este o tentativă deliberată de a otravi populaţia franceza.
Scăderea numărului de oameni dispuşi să se vaccineze reflecta acest lucru în Germania, unde doar 13% spun acum că sunt dispuşi să se vaccineze, în scădere de la 51%, în luna Iulie.
Între timp, mass-media de stat din Austria raporteaza că ieri, în prima zi in care vaccinul H1N1 a devenit disponibil, mai puţin de zece persoane au mers la centrele de vaccinare în Salzburg, cel mai mare al patrulea oraş al ţării.”Situaţia privind organizarea este aceeaşi ca şi cum ai invita persoane la o petrecere şi nu ştii dacă să faci trei sau 5000 sandwich-uri.” , a spus Norbert Muss, Medicul- Sef al Asociaţiei regionale de asigurări de sănătate.Site-ul dedicat acestui subiect relateaza ca un sondaj de opinie care urmează să fie publicat în această săptămână la Luxemburg, indică faptul că 77% din ţară nu are intenţia de a se vaccina, în timp ce 15% sunt indecisi.În plus, site-ul sugerează că rapoartele facute publice la radio in Polonia, au arătat ca doar 3% din populaţia din Kracovia, unul dintre cele mai mari oraşe, este interesata de respectarea planului de vaccinare.Respingerea in masa a vaccinului a fost raportata în toată Europa; mare parte dintre  danezi, finlandezi, spanioli, belgieni, olandezi şi britanici, de asemenea, spun că nu intenţionează să se vaccineze. Numărul de refuzuri este asteptat să crească în urma informaţiilor de la sfârşitul săptămânii trecute, privind reacţiile adverse severe şi  decesele din Suedia şi Bulgaria, care ar fi putut fi legate de vaccin.Refuzul categoric de a face vaccinul este, de asemenea, frecvent în rândul populaţiilor din SUA, Canada si China.

sursa: Iulian Urban