Staretul manastirii Sf. Sava, gheronta Evdochim, in vizita la Parintele Justin Parvu

Intalnirea cu parintele Justin [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Q0WhnGUKWkM]

Cuvant de folos rostit in biserica Manastirii Petru Voda [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=v_1esVq0ThI]

Despre Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit

Manastirea Sfantul Sava – Marea Lavra a Sfantului Sava – cunoscuta si sub denumirea locala de “Mar Saba”, este o manastire greco-ortodoxa din Pustiul Iudeii, Israel.

Manastirea este asezata pe defileul Paraului Cedrilor – Chedron sau Wadi en-Nar – care porneste de la poalele muntelui pe care se inalta orasul Ierusalim; locul se afla la 9 mile mai spre est de Betleem, de unde si porneste drumul.

Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit - Ierusalim

Pornind initial de la o singura chilie si ajungand mai apoi la sute de chilii, asezamantul sihastresc din Pustia Iudeii a devenit un imens centru religios al lumii ortodoxe. Manastirea a fost intemeiata de catre Sfantul Sava cel Sfintit in anul 478, ca asezamant al calugarilor anahoreti din jurul sau. Continuare…

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Emotionanta intalnirea celor doi mari stareti si de mare invatatura noua cuvintele parintelui grec - avem intre noi un Parinte NEINSELAT de care se cuvine sa ascultam daca vrem sa ne mantuim! Multumiri profunde pentru imaginile care ne-au starnit umilinta si multa bucurie duhovniceasca!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ,,Oricine poate incepe;numai sfintii staruiesc!"Aproape singur,glasul lui a trezit multe constiinte,Ingerul nostru pazitor ,Dumnezeu sa-i dea sanatate si bucurie!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, asa e, par Iustin e un parinte neinselat, dar putini de la Petru Voda il mai asculta. Chiar par Iustin Parvu se plangea ca nu mai este ascultat. Asa ca a fost un sfat potrivit pentru obstea Petru Voda. Un sfat intelept de la un parinte duhovnicesc. Foarte frumos, a fost ca o fila de pateric. Pentru cred ca nimeni nu se astepta ca par. Evdochim sa le vorbeasca despre ASCULTARE, iar monahii stiu sau ar trebui sa stie ce inseamna ASCULTAREA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*