Manastirea Petru-Voda: Comunicat de presa cu privire la REFERENDUM

Comu­ni­cat de presa

Va infor­mam ca in urma apelu­lui Par­in­telui Arhi­man­drit Justin Pârvu de la Man­a­s­tirea Petru Voda — Neamt din 14 Ian­uarie a.c. s-a ini­tiat o cam­panie de infor­mare a opiniei pub­lice romanesti despre peri­colele mul­ti­ple ale noilor masuri leg­isla­tive care intro­duc in Roma­nia con­trolul elec­tronic al pop­u­latiei. OUG 184/2008, 207/2008, 55/2009, Legea 298/2008 si adoptarea ile­gala a direc­tivei UE 126/2006 de catre M.A.I., prin intro­duc­erea supraveg­herii elec­tron­ice gen­erale si crearea cadru­lui leg­isla­tiv pen­tru incal­carea unor drep­turi fun­da­men­tale ale omu­lui, incalca fla­grant mai multe arti­cole din Con­sti­tu­tia Romaniei, mai multe norme de drept intern si inter­na­tional, si nu in ultimul rind aduc atin­gere con­sti­in­tei reli­gioase a poporu­lui roman, crestin de 2000 de ani.

Incepind cu luna Ian­uarie, s-a ini­tiat o serie de con­fer­inte in majori­tatea oraselor mari ale tarii, s-au pub­li­cat o serie de arti­cole in mai multe pub­li­catii romanesti si inter­na­tionale, s-a tiparit cartea “Dic­tatura bio­met­rica” (ce cuprinde abor­darea prob­lem­aticii con­trolu­lui elec­tronic din punct de vedere juridic, civic, med­ical, elec­tronic si reli­gios), s-au real­izat mai multe emi­si­uni de tele­viz­iune si radio.

La votul pe care elve­tienii l-au expri­mat prin ref­er­en­dum in ziua de 17 Mai 2009 cu privire la intro­duc­erea in Elve­tia a pas­apoartelor elec­tron­ice reprezen­tan­tul nos­tru a fost prezent in can­toanele Zürich si San Galen si a luat legatura cu lid­erii mis­carii anti-cip din Elve­tia (pop­u­la­tia a spus DA cu doar 50,14%, la o diferenta de 5000 de voturi fata de cei ce au spus NU; pen­tru prima data in isto­ria de 800 de ani a democ­ra­tiei elve­tiene se prop­une revotarea unei legi).

Reprezen­tan­tii man­a­s­tirii si ai mai mul­tor orga­ni­za­tii civice non-guvernamentale au fost prezenti atit la dez­ba­ter­ile, cit si la votul din cele doua camere ale Par­la­men­tu­lui asupra masurilor leg­isla­tive men­tion­ate mai sus. In fata indo­len­tei si insen­si­bil­i­tatii medi­ilor politice romanesti la nevoia de lib­er­tate si de ade­var a cetatean­u­lui de rind, s-a ini­tiat strin­gerea de sem­na­turi de la pop­u­latie, propunindu-se orga­ni­zarea unui ref­er­en­dum pen­tru abrog­a­rea aces­tor masuri legislative.

Cele aproape 1.000.000 de sem­na­turi strinse au fost puse ieri, 17 Sep­tem­brie, la dis­pozi­tia Presed­in­telui Tra­ian Basescu, prin intimp­inarea ofi­ciala facuta de man­a­s­tire, inreg­is­trata sub numarul 18.720 la Reg­i­s­tratura Gen­er­ala a Admin­is­tratiei Prezi­den­tiale, intimp­inare prin care se cere insti­tu­tiei prezi­den­tiale orga­ni­zarea unui Ref­er­en­dum national in prob­lema actelor si a supraveg­herii elec­tron­ice, insti­tu­tia prezi­den­tiala fiind sin­gura in masura sa il organizeze.

Daca avem in vedere ca intregul sis­tem de put­ere politic care con­duce azi Roma­nia s-a insta­lat prin votul a mai putin de trei mil­ioane de votanti, credem ca este rel­e­vant fap­tul ca la Apelul unui sin­gur par­inte duhovnicesc s-au aso­ciat prin sem­natura olo­grafa aproape un mil­ion de Romani, in doar sase luni de stran­gere de sem­na­turi la Man­a­s­tirea Petru Voda.

Nu cre­dem ca vointa ata­tor oameni poate fi igno­rata de vreun om politic, cu atat mai putin de Presed­in­tele Romaniei, al tuturor Romanilor.

Intru­cat noua ne lipsesc mijloacele mate­ri­ale si legale pen­tru a intreba TOTI cetatenii Romaniei, facem apel la Presed­in­tele Tra­ian Basescu sa intrebe intreaga natiune daca vrea sau nu acte si supraveg­here electronica.

Riscurile uti­lizarii noilor tipuri de acte au fost doc­u­men­tate de numeroase foruri sti­in­tifice, iar aspectele etice ale uti­lizarii extinse a supraveg­herii elec­tron­ice plaseaza deja aceasta dez­batere intr-o zona ce priveste reeval­u­area bazelor demo­c­ra­t­ice ale statului.

Nu cre­dem ca Roma­nia se afla in acest moment in punc­tul in care sa suporte o ast­fel de dez­batere, iar amintirea vechi­u­lui sis­tem comu­nist, sustinut prin aparatul de supraveg­here si con­trol al Secu­ri­tatii, este inca sufi­cient de vie incat sa ne deter­mine sa fim cel putin sus­pi­ciosi, mai ales ca cei care ar urma sa imple­menteze sis­temele de supraveg­here si con­trol total al pop­u­latiei sunt, cu totii, fie fosti mem­bri, fie apropiati ai Aparat­u­lui mentionat.

Dum­nezeu sa il lumineze pe Presed­in­te!

sursa: logo

8 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E minunat ca s-a ajuns, prin efortul şi consecvenţa Parintelui Iustin si a celor apropiati Sfintiei Sale, in aceasta faza. Acum Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui. Sa facem ceea ce putem noi: sa ne rugam! Doamne ajuta!

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu cred ca mai e nevoie de dezbatere. E suficient sa spunem "nu" hotarat..

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Completez: nu vrem microcipuri!

  4. Hubert Cumberdale

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu vrem nici cipuri, nici microcipuri si nici echipamente cu tranzistoare. Sunt mandru (in sensul bun) ca una dintre sutele de mii de semnaturi imi apartine!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa-l lumineze pe Presedintele Basescu !

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vocea ortodoxiei s-a facut auzita prin gura Parintelui Iustin si prin efortul monahilor de la Sfanta Manastire" Petru Voda", care au cutreierat tara in lung si in lat ca sa ne vorbeasca despre pericolul sclavagismului electronic si al lepadarii de credinta.
    Acum sa te vad popor roman daca esti la inaltimea efortului care s-a depus pentru iluminarea si trezirea ta! Votul tau te va califica!

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    din partea acestui presedinte sa nu ne asteptam la nimic, e prea ocupat cu anumite "legalizari" si nici a urmatorului, oricare ar fi el. Numai in Dumnezeu sa ne fie nadejdea si speranta, in puterea lumeasca(draceasca) nici o sansa.

  8. frumusete_angelica

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred ca toti de la putere sunt masoni chiar si patriarhul dar luptam ca dumnezeu e cu cei ce apara dreapta credinta id meu e frumusete_angelica vreau sa imi fac prieteni crestini...........

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*