Părintele Iustin Pârvu către Traian Băsescu: Eu îmi ofer cetăţenia mea unui basarabean prigonit!

parintele-justin_sf-maslu
Domnule preşedinte Traian Băsescu,
Cu multă durere în suflet vă adresez acest mesaj eu, nevrednicul şi smeritul monah din munţii Neamţului, care am jurat în faţa altarului lui Dumnezeu că voi apăra credinţa şi neamul românesc. Îndrăznesc să vă adresez acest cuvânt pentru că inima şi conştiinţa în faţa Evangheliei lui Hristos nu mă lasă să trec cu vederea necazurile şi durerile care s-au năpustit asupra fraţilor noştri basarabeni, acum în perioada aceasta a Patimilor Domnului.
Sub epitrahilul meu, la spovedanie, am ascultat multe din păsurile şi suspinurile fiilor basarabeni şi le înţeleg prea bine amarul şi suferinţa.
Astăzi, vrăjmaşul diavol s-a năpustit ca o fiară sălbatică asupra creştinilor ortodocşi basarabeni, în această săptămână frumoasă a Patimilor Domnului nostru Iisus Hristos, când fiecare creştin trebuia să fie la casa lui liniştit, să se pregătească duhovniceşte, să îşi spele păcatele prin Sf. Împărtăşanie, prin care îşi curăţă viaţa lui precum ograda şi locul unde sălăşluieşte de veacuri, cu părinţii şi strămoşii lui. Iată că vrăjmaşul a găsit mijloacele să tulbure toată liniştea şi pacea românilor noştri ortodocşi de peste Prut. Oare cum vom putea cânta noi Hristos a înviat, ştiind că fraţii noştri de dincolo nu pot să se mai bucure de frumuseţea Învierii lui Hristos?
Ştiţi, Domnia voastră, ce cântare este mai aleasă în aceste sărbători de Paşti, pe buzele tuturor credincioşilor? Se cheamă Ziua Învierii: „Ziua Învierii, să ne luminăm popoare şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm”. Oare cu vorbe goale ne vom putea îmbrăţişa fraţii noştri suferinzi de peste Prut, mamele îndurerate care plâng fiii lor zdrobiţi şi internaţi în spitale, unii morţi, cum este cazul tinerilor martiri ai Cruciadei Copiilor Valeriu Boboc şi Ion Tabuleac? Aceşti tineri frumoşi şi curajoşi care s-au ridicat împotriva mârşăviilor roşii, zac sărmanii în patul spitalelor cu trupurile lor lovite şi maltratate de către urâciunea pustiirii pe pământ.
Acest sistem bolşevic îl cunosc prea bine, Domnia voastră! Acest sistem mi-a mâncat 17 ani din viaţă şi port în trupul şi în sufletul meu semnele şi rănile acestei fiare bolşevice, doar pentru că am iubit libertatea în Hristos. Ceea ce se întâmplă la ora aceasta pentru noi nu este nicio noutate. Ci este ceea ce s-a mai întâmplat prin 1946, 47, 48, pe străzile Bucureştiului când erau distruşi, maltrataţi şi urmăriţi cei mai buni fii ai neamului nostru, teroare care a continuat până în campania bolşevică de arestare a generaţiilor 1948, 1964. Cu toată ura şi răutatea s-au năpustit asupra tineretului nostru şi a lumii noastre creştin-ortodoxe, de care se temeau şi se tem şi acum, nu cumva să se reîntroneze viaţa noastră creştin ortodoxă pe planul acesta al Europei de Răsărit. Este aceeaşi mare Rusie de altădată ortodoxă şi care îşi întindea pretenţiile asupra Balcanilor cu forţele ei panslaviste sub firma ocrotitoare a creştinismului ortodox.
Iată, aceeaşi comunişti de atunci s-au năpustit şi asupra fraţilor noştri basarabeni acum, secerând cu secera bolşevică sufletele nevinovate ale acestor tineri curajoşi şi bătând piroane cu ciocanul roşu în inimile îndurerate ale sărmanelor mame care se frământă cu nelinişte neştiind ce urgie va mai aduce şi ziua de mâine sau chiar sărbătoarea Învierii Domnului, şi nu găsesc nicăieri o mângâiere… de parcă am fi neamul cel mai condamnat de pe lumea aceasta.
Domnule preşedinte, aduceţi acestui neam mângâiere! Aduceţi o veste bună mamelor şi tinerilor basarabeni!
Pentru că, să ştiţi, Domnule preşedinte: creştinii ortodocşi sunt temelia acestor neamuri din Răsărit! Nu uitaţi că Hristos S-a răstignit şi a înviat şi pentru românii de peste Prut!
Răspândiţi lumina Învierii lui Hristos şi în suflete bieţilor basarabeni şi oferiţi-le cetăţenia română! Dacă celelalte forme de guvernământ nu au făcut-o până acum, pentru că slujesc aceluiaşi sistem bolşevic, faceţi-o Dumneavoastră! Pe ei nu i-a interesat nimic decât să fie cât mai votaţi pe încă 4 ani, abuzând de ignoranţa unui întreg popor.
Aveţi curajul şi puterea, Domnule preşedinte, să vă împotriviţi fiarei comuniste! Ajutorul îl veţi primi de la Domnul nostru Iisus Hristos şi veţi avea sprijinul milioanelor de ortodocşi ai acestui neam. Să nu nădăjduim în puteri străine, că nu le pasă, Domnule preşedinte! Faţă de conflictul acesta din Basarabia, grăit-a vreun occidental? Grăit-a oare Comitetul European? Ne-a sărit Uniunea Europeană în ajutor? Oare nu cumva interesele şi unora şi altora sunt comune? Eu, ca om, la ora aceasta după vechimea anilor mei, nu mă mai gândesc la visul frumos al Reîntregirii, nu se mai pune problema teritorială, pentru că problema teritorială nu este decât un mijloc de scandal şi de nelinişte a popoarelor. Dar cetăţenia o puteţi oferi fiilor aceştia abandonaţi şi de mama România şi de celelalte mame vitrege, abandonaţi şi de păstorii laici dar şi de cei duhovniceşti care, în loc să aducă o găleată de apă şi să stingă focul care mistuie casa fratelui de lângă noi, preferă să arunce cu apă la moara bolşevică, la care s-au angajat. După atâţia ani de comunism am nădăjduit că se va face lumină şi în ţara noastră. Dar în loc să înflorim, a ajuns bietul român că nu mai are să ciocnească şi el un ou de Paşti; găina i-a pierit, oile nu mai sunt şi toate parcă au pierit încât nici în izvoarele apelor din România nu mai au unde să-şi spele capul obosit de trudă şi de necaz, bieţii români.
Să fim stăpâni la noi în ţară, Domnule preşedinte! Că ţara noastră are multe daruri şi este binecuvântată de Dumnezeu, a cărui Sfântă Înviere o prăznuim cu toţii, acum. Neamul nostru prin credinţă s-a clădit, prin credinţă va rezista! Bunul Dumnezeu a rânduit să fiţi conducător al acestui neam, şi poate veţi mai fi, în vremuri de restrişte şi mari încercări din toate părţile, pe de o parte din Răsărit vine teroarea stalinistă neschimbată, iar din Occident suntem asaltaţi cu dezmăţ şi imoralitate care încalcă orice principiu creştin şi etic, iar mai nou ni se impune un nou control totalitar prin introducerea microcipurilor de tip R.F.I.D. în actele noastre de identitate. Pământul acestui neam va dăinui numai cât se va afla sub binecuvântarea lui Dumnezeu, că altfel mânia Sa va veni negreşit asupra noastră şi ne vor înghiţi neamurile păgâne, după cum spune Proorocul Ieremia: „Poporul de sub conducerea conducătorilor s-a pierdut prin cuvintele lor. Aşa zice Dumnezeu prin glasul proorocului: «Păstorii şi-au ieşit din minte şi nu L-au căutat pe Domnul. De aceea toată păşunea le-a rămas necunoscută şi s-au risipit»(Ier. 10:2)”.
În mâinile Domniei voastre se află soarta acestui popor. Să ne facem părtaşi Dumnezeului Celui viu, şi nu altor dumnezei străini, pentru că unitatea unui popor stă în credinţa lucrătoare în Hristos!
Fiţi alături de fiii basarabeni ai acestui neam şi acordaţi-le cetăţenia! Alături de ceilalţi fraţi de suferinţă din asociaţiile foştilor deţinuţi politici şi luptatori anticomunişti îmi ofer cetăţenia mea unui basarabean prigonit. Harul Domnului nostru Iisus Hristos şi Sfânta Sa Înviere să ne găsească uniţi în cugetul adevărului lui Hristos, ca împreună să putem cânta: „Ziua Învierii, popoare să ne luminăm! Şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm! Să zicem fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi: să iertăm toate pentru Învierea Sa. Şi aşa strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”. Amin!
Arhimandritul Justin Pârvu,
stareţul mănăstirii Petru Vodă, 14 aprilie, 2009,
Sfânta Marţi a Patimilor Domnului

13 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SARUT MANA SFINTIA VOASTRA IUSTIN. PLANG, CAND MI-ADUC AMINTE, CA ATI FOST INTEMNITAT 17 ANI DE CATRE IUDELE COMUNISTE. AU VRUT SA VA LEPADATI DE HRISTOS, IAR SFINTIA VOASTRA ATI PREFERAT TORTURILE, FOAMEA, SETEA, UMILINTELE DE TOT FELUL, SCHINGIUIRILE NENUMARATE, DECAT SA-L LEPADATI PE HRISTOS- MANTUITORUL LUMII-. SFINTIA VOASTRA ATI FOST MAI INSETAT SI MAI INFOMETAT DUPA CUVANTUL DOMNULUI.... FIE, CA BUNUL DUMNEZEU SI MAICA SFANTA, SA SE INDURE DE FRATII NOSTRI DIN TERITORIILE FURATE DE GUVERNUL RUS CRIMINAL IN 1940 !
    MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU DEOARECE V-A DAT NOUA ROMANILOR, PENTRU A NE CALAUZI VIATA AICI PE PAMANT SI SUFLETUL SPRE PATRIA CEREASCA. DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA !
    TRAIASCA ROMANIA REANTREGITA CRESTINA, ANTICOMUNISTA !
    TRAIASCA ROMANIA ANTI-CIP !

  2. gansca nicolae

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma bucur ca mai exista preoti ca parintele Iustin care se preocupa de soarta poporului d-zeu sa ne ajute pe toti!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tot Parintele Justin pune punctul pe i. Plange sufletul nostru cand vedem ce se intampla cu fratii nostri de dincolo de Prut. Ce putem face? Cum putem sa ii ajutam?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      sa ne rugam ca pentru fratii nostri, in adevaratul sens al cuvantului. Sa ne rugam sa nu treaca prin ce trecem noi acum. Sa nu ajunga sub jugul satanic al uniunii europene, nici sub tirania bolsevica a rusiei. Toata evlavia si cinstirea pentru marii Sfinti, pe care i-a dat Rusia, insa biserica oficiala actuala a rusiei, ca de altfel si cea din celelalte state, nu mai au nimic in comun cu sfintenia. Sunt doar o adunatura de jidani, tradatori. Singura sansa este unirea in cuget si-n simtire a tuturor romanilor, nu neaparat si teritoriala, si sa ne ducem Crucea mai departe. Au ajuns vremurile cand nu mai avem nevoie nici de episcopi, nici de sinod... de-abia se mai gaseste un duhovnic curat si cu frica de Dumnezeu (nu de stapanie), daramite un episcop cu viata sfanta. Sa stam la umbra marilor duhovnici, caci asa va dainui Biserica lui Hristos pana la sfarsit. Ne-am exprimat increderea in anumiti ierarhi, dar a fost mai mult pentru a fi naivi pana la capat. Nu-si asuma nici unul situatia de a deveni martir, de a marturisi credinta fara nici o teama de sanctiune administrativa, politica etc. Este clar ca ei nu slujesc lui Hristos !!! Este caderea cea din urma. Sa ne rugam mai cu tarie in aceste zile ramase pana la Sarbatoarea Invierii, sa simtim Crucea si patimirea Mantuitorului nostru, din iubire pentru noi. Aceasta sa ne fie nadejdea pentru toate necazurile si ispitele noastre : Ca Dumnezeu pe toate ni le randuieste din iubirea Sa pentru noi, ca sa ne mantuiasca si sa ajungem alaturi de El, in imparatia Sa. Sa ne invredniceasca Dumnezeu pe toti. Amin !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-i de-a bunul Dumnezeu sanatate parintelui Justin Parvu ,deasemenea si celorlalti parinti care sunt de un gand cu el.... ptr.admin : Ce e asta cu log-in-ul pentru comentarii de pe razbointrucuvant?????

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Cu parere de rau trebuie sa va anuntam ca vom suspenda temporar posibilitatea comentarii articolelor. Ne dam seama ca multi dintre voi veti fi dezamagiti, dar probleme de ordin personal fac imposibila in perioada urmatoare moderarea comentariilor, care, in ultima perioada, au fost destul de multe si de solicitante. Va cerem iertare si va multumim pentru intelegere, rugandu-va ca toate observatiile, sugestiile si intrebarile sa ni le adresati pe adresa de e-mail [email protected].

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    diavolul vine dela Roma si se numeste Benedickt.

  6. maica ecaterina

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    IUBITI FRATI IN HRISTOS! DE CE STRECURATI TINTARUL SI PASTRATI ELEFANTUL???...OARE CHIAR CREDETI CA PRIN POLEMICILE ASTEA SE CLINTESTE UN MILIMETRU MAI INCOLO HARUL DUHULUI SFINT CARE A ODIHNIT SI ODIHNESTESE PESTE PARINTELE IUSTIN??!!!!!! SAU ..CREDETI CA PRIN POLEMICILE ASTEA VETI OPRI "HIDRA"SI "FIARA"(VEZI CAPITALISMUL DESANTAT ...SI COMUNISMUL)..SA-SI DEA MINA SI SA SUPUNA IN SCLAVIA "NOII ORDINI MONDIALE" .."TOT POPORUL..NEAMUL..SI LIMBA"????!!!....CHIAR NU INTELEGETI CA NICIO PARTIDA POLITICA..ISTORICA..SAU RELIGIOASA...NU MAI ESTE CURATA SI ADEVARATA..DE MULTI ..MULTI ANI??!!!!...NU MAI CAUTATI AURUL SI DIAMANTELE IN CAZANUL DE GUNOI!!!! AURUL ADEVARAT IL DA NUMAI CREDINTA CRESTIN-ORTODOXA,PRIN IISUS HRISTOS CEL INVIAT!..DAR..DUPA SPUSELE SFINTE ALE DOMNULUI,ACEST AUR ESTE "LAMURIT IN FOC"..NUMAI ASA VETI CISTIGA IMPARATIA CERURILOR...SAU..MAI CLAR..DUPA SPUSELE PARINTELUI IUSTIN,IN MUCENICIE ,CU PIEPTURILE INAINTE..CA"TORPILELE JAPONEZE" VOM PUTEA CISTIGA LIBERTATEA SFINTA -CARE ESTE DAR DIVIN,UNIC PENTRU FIECARE MURITOR IN PARTE..SI ATUNCI CIND O VOM CISTIGA..VOM DEVENI NEMURITORI ,ALATURI DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS CEL INVIAT!..HRISTOS A INVIAT!

  7. maria gheorghe

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    multumim maicii ECATERINA SI FRATELUI VICTOR RONCEA (NU INAINTE DE A-I MULTUMI PR IUSTIN) PTR TOT CE FACE PTR NOI CRESTINII DUMNEZEU SA-I INTAREASCA SI SA FIE CAT MAI MULTI MARTURISITORI DOAMNE AJUTA!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    It is with great sorrow that i, address this message to you, humble and unworthy man of god from the mountains of Neamt, that I swore before the Altar of God that i will protect the Romaninan faith and people. I dare to address you this words , because it is the Word of God that does not allow me to remain Indifferent before the great trials and painful experiences that have been bestowed upon our Basarabian brothers, now in this most Holly week. Under the confessional robes i have heard of the needs and cries of the children of Basarabia , and i do understand their suffering and pain. (....) how can we sing "Christ has risen" , when we know that
    our brothers cannot rejoice at the beauty of Christ's resurrection ? (...) can we embrace our suffering brothers across Prut with empty words, The crushed mothers that cry their sons on hospital beds or headstones , the cases of young martyrs of the "children's Crusade" Valeriu Boboc and Ion Tabuleac? This beautiful and courageous young man that have stood before the red plague, they lay now on their hospital beds maimed and tortured by the ugliness and emptiness of man on this planet.
    I know this system well , Mr president! This system stole 17 years of my life, and in my soul and body there ids the proof i carry of this "bolshevik beast", just because i loved God's freedom. (...) Mr president , bring this people comfort! bring the good news to the mothers and sons of Basarabia! (...) Spread Christ's light in Basarabia's suffering people, and give them Romanian citizenship! (...) Find the strength , mr. president to oppose the "red beast"! the help you will receive from our
    Lord Jesus Christ , and you will have the support of millions of Romanian Orthodox. (...) Support Basarabias children of this people and grant them citizenship!
    Together with my brothers in suffering from Associations for political detainees and anticommunist fighters , i offer my citizenship to a oppressed Basarabian.
    "the day of the Resurrection, people let us receive the Light! and one another embrace! tell our friend and foe: let us forgive each other for Christ has risen! And let us shout: Christ has risen from the dead with death conquering death , and to the dead life giveth" Amen!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HEI, TOVARASII DIN DEALUL PATRIARHIEI, IN FRUNTE CU "PREAFERICITUL", CARE " PROHOD" ATI COMANDAT PREOTILOR, PENTRU A FI CANTAT IN BISERICI IN SEARA ACEASTA ? CEL DINAINTE DE INSTAURAREA COMUNISMMULI SAU CEL MODIFICAT DE ATUNCI (1944) SI PANA ASTAZI. TOT MODIFICATI, NU VA MAI SATURATI, STERGETI, ADAUGATI CE VA CONVINE, ETC. SI UITE ASA BIETUL POPOR ESTE INDUS IN EROARE. MA TOVARASILOR, VOI SUNTETI DUSMANII CRUCII, NU VA MAI JUCATI CU SFANTA SCRIPTURA SI CU SCRIERILE SF.PARINTI, CACI IL VETI MANIA PE DUMNEZEU SI FOCUL IADULUI VA VA TOPI..
    NOI, CEI UMILI, II AVEM PE SFINTII POPORULUI ROMAN : SF,IUSTIN PARVU CU TOTI MONAHII SI MONAHIILE DE LA SF.MANASTIRE PETRU VODA, SF.PROCLU, SF.AMFILOHIE BRANZA, SF.CALISTRAT CHIFAN, SF.SAVATIE BASTOVOI, SF.MITROPOLIT ANANIA BARTOLOMEU IMPREUNA CU TOTI MITROPOLITII CARE AU SEMNAT CONTRA ACTELOR DE IDENTITATE BIOMETRICE, SF.PR.NICOLAE TANASE DE LA VALEA PLOPULUI, SF.PR.NICOLAE BURLAN DE LA BISERICA SF.VINERI DIN DR.TABEREI, SI TOTI SFINTII PUSTNICI, SI TOTI CEI STIUTI SI NESTIUTI CARE SE ROAGA PT.NEAMUL ROMANESC, ZI SI NOAPTE.
    NOI PE DANSII II URMAM PANA LA MOARTE. CEI CARE IL TRADEAZA PE HRISTOS, DE TRADARE VOR AVEA PARTE ! DECI TOVARASILOR, POMENITI MAI SUS, LUATI AMINTE !

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ATENTIE MAMELOR ! AVETI GRIJA SA NU VA RAPEASCA COPIII ! SATANA CARE A INVENTAT CIPUL CU CIFRA FIAREI 666, FURA COPII SI PE URMA "DA" LA TELIVIZOR CA AU DISPARUT COPII..... ACEASTA O FACE CU SCOPUL DE A OBISNUI MINTEA VOASTRA SI A TUTUROR CELORLALTI CU PECETLUIREA.
    ADICA, CU ALTE CUVINTE, CHIAR DACA COPIII VOSTRI VOR FI FURATI, POT FI GASITI IMEDIAT, DATORITA NUMARULUI CARE LE-A FOST PECETLUIT PE MANA DREAPTA SAU PE FRUNTE, SPUN DUSMANII CRUCII. ACESTIA NU VA SPUN CA PRIN ACCEPTAREA ACESTUI NUMAR BLESTEMAT, VA VETI PIERDE SUFLETUL VOSTRU SI AL COPIILOR VOSTRI. OAMENI BUNI, NU VA LASATI BATJOCORITI SI MINTITI DE ACESTE SATANE !

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ma simt atat de onorata ca sunt stranepoata sfintiei sale...sa-l mai tina Dumnezeu multi ani in viata..avem nevoie de el...nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie cand n-o sa se mai afle printre noi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*