Parintele Arhimandrit Iustin Parvu se adreseaza Senatului Romaniei

06620parintele20iustin20parvu20manastirea20petru20voda

Domnilor senatori,

cu multă părere de rău pentru că din pricina neputinţelor trupeşti nu mă găsesc în mijlocul onoratului Senat al României, îmi exprim de aici, din chilia mea din Mănăstirea Petru Vodă, către domniile voastre frământările şi controversele care preocupă societatea noastră creştin-ortodoxă şi la care am contribuit în mare parte.

Domnilor senatori,

rugându-vă să mă iertaţi, găsesc de cuviinţă să vă adresez sentimentele mele de ortodox român şi mărturisitor: ne găsim în faţa unor stări de lucruri cu totul neobişnuite. Nu e vorba de o problemă financiară, economică sau teritorială, ci este vorba despre ducerea unei naţiuni spre pierzanie, este vorba despre un act care are urmări asupra copiilor şi nepoţilor noştri. Poporul nostru a fost un popor cinstit, care nu a vătămat şi nici nu a atacat alt popor în istorie. Să facă cine ce crede în ţara lui. Însă pentru noi, pe lîngă Constituţia oficială, avem o Constituţie care se bazează pe conştiinţa Ortodoxiei, o Constituţie mai presus de om.

Noi nu avem nevoie de sisteme de control – de acte de identitate electronice, de cărţi de identitate, de carnete de conducere electronice, ş.a.m.d. Controlul nostru este Adevărul şi Dreptatea cu care ne-am născut din liberul arbitru cu care ne-a creat bunul Dumnezeu. Cine vrea poate să-şi construiască viaţa cum doreşte: să-şi pună fluturi în vârful nasului, bicicletă la ureche sau să strige pe străzile Bucureştiului: “Vrem incest! Vrem uciderea pruncilor! Vrem homosexualitate! Vrem să avem cipuri!”. Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc.

Domnilor senatori,

dumneavostră reprezentaţi ţara şi neamul – trecutul, prezentul şi viitorul. Domniile voastre trebuie să vă orientaţi spre cei care au stat înainte pe locurile pe care staţi acum: spre Ştefan cel Mare şi Sfânt, spre Matei Basarab, spre Vasile Lupu, spre Mihai Viteazul, spre Vlad Ţepeş.

Domnilor senatori,

dacă nu se ia o hotărâre conform vederilor şi aspiraţiilor noastre româneşti şi ortodoxe, vom avea de suferit nu numai aici şi acum, ci şi dincolo în veşnicie. Domniile voastre reprezentaţi Ortodoxia şi neamul nostru; ca urmare, ştim că nu vă este uşor a delibera propuneri şi decizii care să vatăme viitorul copiilor noştri.

Noi ne rugăm cu toţii în mănăstiri pentru sănătatea, liniştea şi bunăstarea familiilor voastre. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă lumineze inimile şi minţile în acest moment crucial. Noi ne rugăm ca tot darul desăvîrşit, de sus, să fie de la Părintele Luminii.

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă lumineze în Hristos Domnul nostru.

Amin!

Părintele Arhimandrit Iustin Pârvu,
stareţul Mănăstirii Petru Vodă
15 martie 2009

Sursa: Blog Rafael Udriste

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sustinem cuvintele Parintelui Iustin Parvu!

  2. Ana-Maria Donea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeu sa va auda rugagiunile parinte si sa aiba mila de noi!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sustin apelul Parintelui Iustin Parvu, in numele ortodoxiei, adevarului si luminii! Nu categoric actelor de identitare biometrice! Sa ne ajute Dumnezeu pe noi toti pentru o decizie justa a senatorilor Romaniei, pentru viitorul copiilor nostrii incluziv al domiilor voatre ,domnilor senatori ,reperezentantii poporului roman!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Astazi, la ora 14, miting pasnic impotriva Legii privind actele electronice, in fatza Senatului.
    Sa mergem cat mai multi!

  5. Marius Gogonea

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa-i dea Dumnezeu viata lunga si sanatate parintelui Iustin Pirvu!
    Suntem alaturi de dinsul si de adevaratii pastori ai Neamului Romanesc. Slavit fie Domnul nostru Isus Hristos, nadejdea Mintuirii noastre; El ne intareste zi de zi, minut cu minut, din clipa in clipa, ne poarta tot mai aproape de imparatia Tatalui Ceresc. Scrieti dragi Crestini, scrieti dragii mei Romani, scrieti si cintati spre Slava lui Dumnezeu. Fiti Binecuvintati! Amin.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să ne trăiţi Sfinţia-voastră ! Sunt mulţi cei care ar vrea să vă aprobe vorbele spuse cu o tăioasă blândeţe dar profunde şi pline de înţelepciunea omului smerit. Se întâmplă totuşi că aceştia fie nu au mijloacele tehnice de a se exprima în scris în acest fel, fie le lipseşte curajul de" a ieşi în faţă".
    Cred iubiţi credincioşi că a sosit timpul să spunem răspicat ce vrem şi mai ales ce nu vrem pentru noi sau pentru copii şi nepoţii noştri, chiar dacă modestia, buna creştere sau ştiu eu ce altceva considerăm că ne împiedică să luăm poyiţii tranşante.
    Vă rog deci iubiţi credincioşi să vă faceţi puţin timp şi să scrieţi măcar un rând de susţinere pentru acţiunile Părintelui Iustin Pârvu, să înţeleagâ şi guvernanţii noştri că atunci când li se adresează Părintele Iustin, de fapt ne adresăm noi toţi cei mulţi, cei pe care ei consideră că nu trebuie sa-i mai întrebe de vor - de nu vor să se lase numerotaţi şi vânduţi.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate dacă Părintele Iustin nu ar mai încerca să ne trezească, ar însemna că am fi pierduţi.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fără creştini precum părintele Iustin am fi în adormire. Să-l ţină Dumnezeu cât mai mult cu noi!

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de obicei noi mirenii ne adresam preotilor cu diferite probleme si ei prin ruga lor ne ajuta si acum cand au si ei de spus ceva important ii tratam cu "indiferenta" dar daca ar face si ei asa ca noi sa nu ne implicam ? frati romani treziti-va ne facem neamul de ras haideti cu totii sa luam atitudine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*