Chemare catre preoţii din România

preot

Preacuviosi si preacucernici preoti,

Dupa cum sigur ati aflat, cea mai grea ispita cu care este incercata Biserica noastra este un pacat mare, cel mai mare, cu care este ispitit tot crestinul ortodox roman – si nu va scapa nici  un om de pe pamant – anume ispita pacatului impotriva Duhului Sfant din zilele noastre.

Mai explicit, Duhul Sfant ne-a dat un nume la botez, pe care trebuie sa-l pastram cu credinta si fapte bune, iar duhul satanic, acum, neaga aceasta lucrare, vrea sa se suprapuna peste ea si sa ne dea un numar, un numar inscris in calculatorul de la Bruxelles, denumit “FIARA”. Si acest lucru vrea sa-l faca, cu acordul nostru, cu semnatura omului.

Nu este nici cea mai mica urma de indoiala ca in spatele Uniunii Europene este diavolul, dovada sunt legile antihristice impinse pe gat tuturor guvernelor din UE.

Codul de bare  si cipul de pe marfuri e ceva, il dai jos, faci cruce si consumi, te folosesti de acel produs, dar cand este pe identitatea omului, cu semnatura lui, se schimba lucrurile – reiese ca semneaza pentru “FIARA”.

NU mai poate avea numele de la botez ! Va avea un numar in Sistemul UE, premergator Guvernului Mondial, care va trebui sa aiba un conducator unic – visul de mii de ani al evreilor – antihristul.

Asadar, trebuie spus oamenilor despre marele pericol, mare aispita si sa dati exemplu ca sunteti pastori ai lor. Dar, constatam ca indemnati, din pacate, de episcopi si apoi de protopopi, preotii tac.

De ce ?

1. Frica de caterisire si de pierdere a parohiei.

Nu are cum sa fie valabila caterisirea pentru ca preotul lupta sa opreasca pe credinciosi de la un mare pacat, cel mai mare. Iar daca salveaza credinciosii, acestia ii vor sari in ajutor la nevoie.

2. Frica de foame, de lipsa celor trebuincioase vietii. De ce sa te temi, parinte, ca n-o sa mai ai paine ? Dar uiti ca ai putere sa aduci din Cer prin rugaciune chiar Painea Vietii, adica pe Iisus Hristos  ? El iti va da si painea cea de toate zilele.

Dar acum suntem incercati : Credem cu adevarat in Mantuitorul Iisus Hristos, ca e Dumnezeu si ne poate purta de grija ? Sau vom semna actele electronice date de falsul dumnezeu care va avea painea in mana, “FIARA” ?

De aceea, la urma, cand antihrist se va da dumnezeu si va cere omului sa primeasca pecetea, vor veni Sfintii Ilie si Enoh si vor avea puterea sa pedepseasca cu foamete si seceta pe oameni.

Atunci abia, oamenii inselati de antihrist isi vor da seama ca acesta nu e Dumnezeu, ca nici ploaie nu va putea da.

In concluzie, suntem chemati, Biserica intreaga, cler si credinciosi sa marturisim ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos este Dumnezeu si nu UE, nici Guvernul Mondial, nici conducatorul unic – antihrist.

Doamne, ajuta !

32 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din pacate multi vor tacea in continuare.. nu stiu cat de buna e ideea sa strigi in gura mare pe la predici, dar in particular cred ca oamenii trebuie sa afle. La predici daca spun, preotii pot fi atacati, eventual trimisi intr-un sat indepartat (si ce folos daca in locul acelor preoti ar pune REPEDE de-ai lui, care sa taca), pe cand in particular omul daca stie, e bun stiut.. nu au cu ce sa reclame pe acel preot. Cred ca noi, crestinii, ar trebui sa luam exemplul multor sfinti care au trait in pustie si sa le parem lor "cuminti" iar lui Dumnezeu sa-i fim in ascultare. Este totusi o parere, care se poate schimba in urma unor argumente solide. Dumnezeule ajuta-ne! Maica Domnului acopera-ne!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Raspunsul vi-l da insusi parintele Iustin, in al doilea comunicat :
      "Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea Ortodoxiei. Oamenii noştri de elită, prin tăcerea lor nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregăteşte stăpânirea acestei lumi.
      Cât pentru păstorii noştri duhovniceşti, atâta le spun: Oare sarea se va strica şi nu va mai săra?"

      Mai adaugam ca a vorbi despre aceasta problema faca parte din marturisirea adevarului, deci a lui Hristos ! Oare asta se face pe ascuns ? Pentru ce mai este preot daca ii este frica de a-l propovadui pe Dumnezeu in orice conditii ? Parintele Proclu zicea ca a fi preot inseamna a fi in stare a deveni mucenic. Iar parintele Iustin spune urmatoarele : "Preoţilor din parohie şi din toată latura aceasta a ortodoxiei noastre, le recomand să fie alături de popor, să fie alături de credincioşi, pentru că cu ei vor merge la judecată, împreună vor merge acolo".
      Sa avem toti frica cea buna : de a nu ajunge in iad si sa fim despartiti de iubirea lui Dumnezeu.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu adevarat acum se va vadi preotul slujitor al Lui Hristos Imparatul si care este popa ingenuncheat de propria-i frica si putina credinta. ACUM trebuie sa aleaga cui slujesc. Cutremuratoare va fi judecata unui preot apostat caci va raspunde pentru multe suflete pe care le va fi dus spre ratacire...Gata! Acesta este capatul de drum unde se bifurca 2 cai: spre Hristos ori spre antihrist! Sfintii parinti ne-au aratat tot ce se va intampla: cei ce urmeaza lui antihrist vor patimi si se vor cai inca din viata aceasta pentru alegerea lor. Ce au de castigat??!! Vor fi suflete moarte, zombie teleghidate, umbre jalnice ale omului de odinioara insufletit de mila iubitoare a Creatorului. Cumplit! ,,Ca nu-i totuna leu sa mori ori caine inlantuit!"

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doar ne-au spus-o multi "Cand arde casa Tatalui meu ma duc sa aduc apa , nu stau in ea" .Daca am fugi toti de raspundere unde s-ar ajunge ? Eu zic ca inca nu am pierdut "jocul" , inca mai avem un cuvant de spus. Cel mai dureros lucru este ca multi sunt neinformati ( chiar daca pare de necrezut ) , iar cei care stiu cate ceva iau in deradere .Aici ar fi binevenita predica din biserici , dar...... continuarea o stim .

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Nu este deloc asa.. Trebuie sa vorbeasca cat mai multi si astfel vor prinde curaj si cei mai "timizi". Se va ridica un preot sa vorbeasca si-l vor prigoni, se va ridica al doilea si vor face la fel cu el, dar vazandu-se pe fata faradelegea, se va ridica un episcop si atunci vor fi mult mai multi care vor renunta la frica si vor sanctiona faradelegile ce se petrec. Avem pe acest episcop ! Il recunoaste cineva ?

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ii avem pe IPS Bartolomeu, SINGURUL mitropolit netemator, plin de Duh. Fiti alaturi de el! Asteptam mult si de la IPS Teofan...sper sa o ia fatis in directia cea buna caci multi asculta de Sfintia-sa. Parintele Iustin este luat in zeflemea, ridiculizat: dovada vie ca rosteste ADEVARUL care pe multi ii ingrozeste! Atata lasitate sa se fi cuibarit in neamul acesta? Sunt doar un mirean care fac tot ce pot sa-i trezesc pe cat mai multi dar E NEVOIE DE AJUTORUL BISERICII! Un preot vorbeste unei adunari intregi care este deschisa sa asculte Cuvantul. Un mirean aduna 2-3 care nu au timp si rabdare sa asculte toata argumentatia teologica pe langa cea strict tehnica. Eu insumi constat cu bucurie ca reusesc prin mila Domnului sa-i fac pe cativa sa CONSTIENTIZEZE capcana in care sunt atrasi pe nesimtite. Cu atat mai mult va reusi un preot prin Cuvantul si rugaciunea obsteasca, ele care sunt o forta uriasa! Drumul a fost deschis de cei mai de sus, de parintii Aldea, Burlan si poate si altii inca nestiuti...Indrazniti caci Hristos caruia Ii slujiti in altar a biruit lumea! Iertati intru Hristos daca v-am pricinuit suparare.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trimite-ti tuturor protoieriilor, parohiilor, preotilor pe care ii cunoasteti acest mesaj, aceasta chemare, poate vor prinde curaj si vor marturisii si ei ( daca nu la predica, macar sa indemne in mod discret oamenii la marturisire si la aceasta lupta !)!

  6. corina negreanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta!

    Va rog sa imi spuneti, cine face aceasta chemare catre preoti, numele acestei persoane?
    Adica, mi se pare corect ca atunci cand lansezi un asemenea indemn si ceri ca preotii sa se expuna integral,cu toata identitatea lor,chiar si crestinii de rand, daca suntem crestini si ne-a inzestrat Dumnezeu cu fata, libertate si responsabilitate pentru faptele noastre, e in firea lucrurilor sa stim cine sunteti cand prezentati o asemenea chemare?
    Cum poti cere fratelui sa sara in foc si tu stai ascuns dupa un pseudonim?

    Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar daca pretindem curaj, atunci trebuie sa dam mai intai noi insine dovada de curaj.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      daca nu e semnata, inseamna ca apartine de acest site .. asadar, cine ia in considerare mesajul si nu autorul se va conforma si restul va fi lucrarea lui Dumnezeu.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred ca trebuie sa apara un articol pe prima pagina in monitorul oficial cu prezentarea si informarea populatiei asupra actelor electronice.
    nu actelor electronice!!!!!!!!!!!

  8. corina negreanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi pare rau dar raspunsul dvs. e evaziv .
    Site-rile sunt site-uri, iar noi crestinii suntem persoane (nu indivizi ascunsi) responsabile atunci cand vrem sa-L marturisim intr-un chip sau altul pe Dumnezeu, sau propovaduim (in cazul Dumneavoastra).
    E ciudat insasi cuvantul pe care-l uzati: ,,conforma" .

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Problema mai mare este ca, asa cum ne asteptam, pe 24 martie se discuta legea privind cartile de indentitate electronice. Am intrat ,deci ,in linie dreapta, preotii sunt amenintati de ierarhii BOR, cei care poarta toata raspunderea pentru adoptarea acestor acte satanice, si care au pornit prigoana asupra crestinilor. Au ramas sa se lupte un numar mic de crestini(in Bucuresti au participat regulat la miting 200-300 crestini). Se pare ca numai in acestia e baza. Dar, probabil asa a randuit Dumnezeu...

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In acord cu Corina N., actiunile noastre ar trebui facute grupat, strategic, in urma unor calcule si discutii prealabile. Hazardul nu e o solutie. Ce sa facem, sa strigam vine sfarsitul? Dar nu asta conteaza! Lumea e departe de Biserica (spovedanie, impartasanie, maslu, cununie). Asta conteaza!

    Mai intai pocainta si rugaciune, apoi cipuri. Si eu sunt contra cipurilor si mi-e clar ca nu mai dureaza mult, dar nu asa se striga. Pentru ca am prieteni pe care ii cunosc si care ma cunosc fosrte bine si nu cred. Chiar am auzit cu stupoare ca "astia vor sa ne distraga atentia de la lucruri mai serioase cu cipurile lor", asa ca..

    Oricum, grupat trebuie actionat, pentru ca e un razboi, nu trebuie sa ne aruncam cate unul cate doi. NU. cand o sa fie momentul (Dumnezeu ne va "spune") atunci vom ataca TOTI ODATA.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu cred ca in diferite cazuri exista diferite solutii.
    Sigur ca un parinte din zona Clujului poate explica fara probleme enoriasilor.
    In schimb unul din Bucuresti e mai bine sa indemne oamenii mai discret, printr-o predica mai curajoasa si prin organizarea mai pe sest a oamenilor.
    Dupa cum si la razboi e bine uneori sa nu pleci cu pistolul de unul singur la atac si sa alegi metoda cea mai potrivita.
    Deci la scaunul de spovedanie cred ca un preot poate informa f bine pe toti pe care ii stie, nu stiu in schimb daca e f bn sa spuna in gura mare ceva, avand in vedere prigoana care e acum.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Lasitatea,compromisurile si banii sunt pasaportul pentu iadul vesnic

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Important este gandul cel bun, nu un nume al celui care initiaza o astfel de actiune. Exista atatia calugari care au scris acatiste si nu s-au mai semnat ca autori, in primul rand din smerenie. Cred ca merita sa incercam cat mai multe mijloace pentru ca informatia sa ajunga la omul de rand, iar cei care vor sa-i intimideze pe preoti sa fie nevoiti sa-i lase sa vorbeasca.
    ,,Atunci cand credinta este primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere." Teodor Studitul

    Iar daca e porunca, inseamna ca pe aceasta trebuie s-o urmam cu totii. Aici e vorba doar de transmiterea unei informatii de interes pentru toti crestinii care vor sa se mantuiasca. Stiind ca mantuirea aproapelui depinde de aceasta informatie, ne lasa inima sa n-o transmitem? Asa cum putem, dar o transmitem.

    Ma solidarizez cu autorii acestei chemari adresate preotilor din Romania. Stiind ca orice gand bun Ii apartine lui Dumnezeu, eu consider ca El este adevaratul autor, caci El a insuflat gandul cel bun celor care au initiat aceasta chemare..

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Corina

    tu de ce-ti faci asa probleme, ca doar nu esti preot . Lasa pe fiecare sa cantareasca cum vrea .

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca eu iti spun ca ma chema Costi, o sa zici si ce-i cu asta! Eu de unul singur nu pot face mai nimic, dar alaturi de un for, sa-i zicem F.O.R. alta e situatia. Raman la ideea ca nu e bine sa faca fiecare ce vrea, dezorganizat.

    Sa nu uitam nici ce spune Sfantul Ierarh Nou Mucenic Ermoghen al Tobolskului şi Siberiei despre dracii arhiconi. Ei or sa bage atata raca si ambiguitate intre crestinii bine intentionati, dar prea putini intariti, dintre care cel dintai sunt eu, de o sa ne luptam intre noi.

    Fara rugaciune staruitoare la Hristos, la Maica Domnului si la sfintii nostrii dragi, cu siguranta o sa cadem. Nu este alta calea. Nu stim cand ne vine ceasul, de aceea trebuie sa fim cu ochii-n patru.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si eu cred ca si cei alesi vor cadea, dar cred ca aceia se vor si ridica. Slava Domnului pentru toate!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catre miamdatseama ,
    Te rog frate , sterge-ti blogul , crede-ma faci o favoare omenirii !!! UNA MARE , GIGANTICA !!! si stii ce "citeste-o carte " :)) . Dar , nu oricare carte , ci Biblia .Spui ca , crestinismul e o "chestie puerila " , pueril esti copchile , cred ca ai creierul imbibat de alcool , tutun si droguri (tot vad ca faci reclama indirect la ele ).
    ADMINE , te rog sa faci un favor , sterge comentariul lui miadatseama care contine un blog infect (plin de injuraturii , idiotenii , etc. )

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      iertare pt ca a fost aprobat acel comentariu ce continea un site spurcat...

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cei care au facut invitatia si-au dorit sa-i constientizeze pe ceilalti de necesitatea unei actiuni unite. Nu este necesar numele lor. Ce ar insemna sa vezi un nume propriu scris acolo. Ideea conteaza. Tacerea si complacerea noastra ii doare pe unii. Nu este bine sa nu actionam in aceste vremuri istorice, cand suntem martorii in direct, al inceputului unei nelegiuiri mondiale.
    CE O SA SPUNA DESPRE NOI GENERATIILE VIITOARE VAZAND CA NU AM ACTIONAT? Dar la infricosatoarea judecata? Intrebarea este CUM SA NE FACEM DATORIA ? Rog pe cei de la site sa ne indrume spre organizatii care au nevoie de oameni sinceri, care sa marturiseasca in mass media cele scrise aici si in alte site uri ortodoxe.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    de acord cu Corina N...
    astfel de mobilizari trebuie facute cu responsabilitate si cu un "nume greu" in spate... altfel nu mai stim ce sa credem
    una-i cand primesc un mesaj (text+video) semnat de P. Iustin si alta-i cand vad un indemn pe un site sub forma unui simplu text, nesemnat decat cu un vag "admin"... Apropo': pe aceasta pagina nu vad nici o rubrica "despre mine"
    De aceea suntem datori sa spunem cine suntem si eventual cel putin ca o facem ceea ce facem cu binecuvantarea duhovnicului...
    Doamne-ajuta!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt chiar surprinsa ca administratorii acestui site(si al altora de acest gen ) nu iau initiativa clara de a organiza proteste intr-o forma care sa excluda intrusii,organizatiile yogine.Chiar au fost permise permis anunturi ale acestora,care ne-au dezorientat.Chiar nu este posibil sa triem participarea in favoarea crestinilor ortodocsi ,care nu sunt nici ecologisti,nici fundamentalisi, nici yogihini, ci doar marturisitori ai lui Hristos?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Cei care organizeaza astfel de proteste isi exercita dreptul lor de cetateni.. si cu totii suntem si cetateni ai acestui stat... Ortodoxia va avea raspunsul ei...

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru admin
    Ce sa inteleg: odata ,unul din administratorii unui site asemanator se dezice total de astfel de "combinatii";dumneavoastra, sau poate acelasi admin, sunteti un conciliant cetatean al acestui stat,care accepta dreptul la manifestare al tuturora.
    Ma intreb totusi: nu suntem indemnati oare sa protestam impreuna cu homosexualii, si ceilalti, pentru ca apoi sa fim compromisi ,bagati in acdeasi oala cu extremistii,minoritatile sexuale si sa ducem toata probleme in alta directie decat cea dorita, in derizoriu?
    Am vazut multe interventii care cer ca protestele sa fie facute sub un anumit for, sub o anumita semnatura,sigla .Credibilitate are Parintele Iustin ,IPS Bartolomeu, cei cativa preoti care si-au riscat poate slujba luand atitudine. Daca ar exista un risc pentru domniile lor, de ce nu ia FOR initiativa?
    Ma descumpaniti cu astfel de raspunsuri evazive , si incep sa am un soi de indoiala cu privire la bunele DVS intentii.
    Cu stima

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    atitudinea mea fata de cei care vor sa protesteze este de a le respecta alegerea. Asta nu inseamna ca sunt de acord sau nu cu ei. Speram ca la fel cum noi suntem dispusi sa le vedem meritele, la fel si ei sa-si indrepta pasii catre ortodoxie si sfatul duhovncilor. FOR-ul s-a sesizat pe plan general asupra acestei probleme. Importanta este si caramida pe care o punem noi la zidirea acestei lucrari, inceputa la indemnul marilor duhovnici.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru admin
    Razvan Codrescu ,care nu-mi este prea simpatic, a pus de data aceasta punctul pe"i":
    "... cînd te expui în mitinguri penibile şi la televiziuni imunde alături de reprezentanţi ai M.I.S.A. sau de fel de fel de aventurieri politici extremişti, cînd te foloseşti conjunctural de «serviciile» unor gazetari de scandal, împărtăşind practic cu ei aceeaşi lipsă de scrupule şi acelaşi limbaj de tip vadimist, nu mai trebuie să fie aşa de mare mirarea că multă lume, de la vlădică pînă la opincă, tinde să te asimileze şi să te judece la grămadă cu ei, după un calcul elementar («Spune-mi cu cine te încîrdăşeşti, ca să-ţi spun cine eşti»).

    Dar nici de acest aspect nefericit nu poate fi făcut răspunzător părintele Iustin personal, ci anumiţi ucenici de-ai săi fără suficient discernămînt, care s-ar cuveni să înveţe - dacă nu de dragul părintelui, măcar de dragul lui Hristos - ceea ce este de învăţat din recentele împrejurări. Ar cam fi vremea să facă şi ei pasul de la imaturitatea unei anumite haiducii ultraortodoxe la fermitatea cumpănită a sfinţeniei veghetoare, pe care o întruchipează părintele Iustin, alături de alţi cîţiva mari duhovnici în viaţă. Căci altminteri riscă să compromită cauza pentru care pretind a lupta, tîrînd-o în derizoriu, şi să ajungă spînzuraţi de o dreptate pe care o au, dar pe care nimeni nu le-o dă (în afară de o mînă de «fani» isterizaţi, care nu fac decît să le consolideze imaginea publică de primitivism frustrat şi resentimentar). "

    Intr-adevar, prin aceste amestecuri de religii ,doctrine,solidaritati,riscam sa ne compromitem noi, crestinii ortodocsi. Mie mi se pare la fel de grav ca orice miscare ecumenista pe care o denuntam cu totii.
    Doamne ajuta!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Asocierea cu organizatii gen MISA este o mare greseala. Este ceva putred ca o organizatie bantuita de duhuri rele sa se impotriveasca altor draci. Trebuie delimitare maxima de astfel de organizatii, iar noi sa avem preotii in frunte.. cat mai multi. Trebuie facuta o marturisire de credinta si o lepadare de duhul antihristic al acestei lumi.

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pemtru admin
    Multumesc;imi revine increderea. Cel mai teribil sentiment este acela in care omul nu mai identifica acea comuniune de idei spre care el tanjeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*