Sfantul Sinod considera ca oamenii refuza documentele cu cip din reticenta. Unde este argumentatia teologica ???

patriarh-3

Sfântul Sinod solicită alternativă la paşapoartele biometrice 

În şedinţa de lucru din ziua de miercuri, 25 februarie 2009, Sfântul Sinod a adoptat, în unanimitate, hotărârea nr. 638/2009 în legătură cu problema noilor paşapoarte electronice care includ date biometrice:1. Ia act de scrisoarea nr. 638 din 28 ianuarie 2009 a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresată Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care se solicită o serie de precizări în legătură cu noile paşapoarte electronice care includ date biometrice. (vezi anexa 1).
De asemenea, ia act de lămuririle aduse prin adresa nr.3622071 din 5 februarie 2009 a Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia Generală de Paşapoarte (vezi anexa 2) din care rezultă două asigurări importante:

a. A avea un paşaport este un drept şi nu o obligaţie, paşaportul fiind un document eliberat la cerere pentru cei ce doresc să călătorească în afara spaţiului Uniunii Europene. Astfel, se deduce că cei care invocă obiecţii de conştiinţă sau motive religioase au libertatea să nu solicite acest nou tip de paşaport;

b. Fiecare cetăţean are dreptul de a cunoaşte în mod direct conţinutul datelor personale incluse în noul paşaport electronic care include date biometrice.

2. Constată că însăşi opinia Comisiei Europene exprimată, la 16 martie 2005, prin Grupul European pentru etica în ştiinţă şi noile tehnologii este împotriva implantării în corpul uman a cip-ului electronic: „utilizarea pentru scopuri nemedicale a implanturilor de informare şi comunicare constituie o potenţială ameninţare la demnitatea umană şi societatea democratică” (pct. 6.4), iar „implanturile destinate supravegherii … ar putea fi folosite de către autorităţile statale, indivizi sau grupuri pentru a creşte puterea lor asupra altora” (pct. 6.4.4).

3. Întrucât unele persoane au reticenţe faţă de paşapoartele biometrice, se va interveni pe lângă instituţiile Statului Român (Preşedinţie, Parlament, Guvern) cu solicitarea de a se adopta măsurile necesare pentru modificarea şi completarea legislaţiei în vigoare prin extinderea prevederilor referitoare la cazuri de urgenţă (paşaport temporar) şi la cazuri când, din motive de conştiinţă sau religioase, persoana nu doreşte paşaport electronic care include date biometrice.

4. În viitor, orice iniţiativă de interes general bisericesc, care provine dintr-o eparhie, trebuie, mai întâi, analizată şi dezbătută la nivelul centrului eparhial şi al sinodului mitropolitan, iar apoi să fie înaintată Sfântului Sinod, spre dezbatere şi hotărâre.

5. Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze şi contradictorii cu privire la noile paşapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul şi ne va ajuta să săvârşim binele.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

cititi si :

Apostazia si manipularea din BOR

Sacalii ies la atac… incepe dezinformarea prin mass media a slujitorilor antihristului

25 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sinodul Greciei, Serbiei, Ucrainei, Rusiei nu au inteles despre ce e vorba. 1 milion de credinciosi greci in frunte cu Patriarhul care au protestat direct nu au inteles ce bine li se face cu pasapoartele biometrice.
    IPS Bartolomeu si Sinodul Mitropolitan de la Cluj fac probabil parte din "unii credinciosi" nici ei nu au inteles.
    Nici cuvantul marilor nostri duhovnici nu a contat, dar e si normal fiindca nu au doctorate si studii in strainatate.
    Eu unul sunt scarbit. Sunt constient ca sunt mai multi in Sinod care nu au avut aceasta parere si pe acestia trebuie sa-i stimam de acum inainte.

  2. Eugen Constantinescu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oare Apocalipsa nu se refera strict la numarul 666 ? Rezulta de undeva ca toate combinatiile de semne grafice care includ acest numar sunt semnul Satanei, al Fiarei?
    Haideti sa desfiintam toate stiintele exacte pentru ca folosesc frecvent astfel de combinatii de cifre!
    Mai bine ne intoarcem la comuna primitiva!
    Daca facem astfel de interpretari am putea considera Biblia cel mai puternic, mai raspindit si mai vechi instrument de manipulare a oamenilor!
    Oare imaginatia unor oameni bolnavi cu privire la manipularea tuturor oamenilor este mai demna de crezare decit realitatile pe care le traim?
    O EROARE UMANA MAI MICA SAU MAI MARE AR FI SUFICIENTA pentru declansarea unui cataclism nuclear care ar putea pune capat vietii pe PAMINT.
    POATE CA AR TREBUI SA NE CONCENTRAM ENERGIILE IN SCOPURI UTILE UMANITATII, NU PENTRU ALIMENTAREA UNOR SPECULATII SATANISTE.
    Eugen C. Radauti, jud.Suceava

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce vor spune in 2011 cand se va introduce CI? Un drept si nu o obligatie? Profetiile cad asupra lor, in realitate ei confirma ca daca avem convingeri religioase nu avem decat sa ne simtim esxclusi dintr-o societate secularizata. Dansii prefera sa ramana in lume. Taina si libertatea persoanei pentru domniile lor nu reprezinta un subiect ce merita atentie si dezbatere atenta, probabil nici taina iubirii care presupune jertfelnicia si increderea intr-o societate crestina ortodoxa. A fost mai presus de orice isteria terorismului. O adtitudine care fara echivoc este exprimata spre dispretul credinciosilor. Ciudat, greu de inteles de ce au preferat aceasta orientare. Aseara oamenii politici au inceput sa bata in retragere, firesc, treaba murdara a facut-o astazi sinodul. Greu, foarte greu de digerat!!!

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da nu ma mira. Degeaba traim cu fapte bune daca ajungem asa creduli si placuti societatii sa sfarsim inchinandune lui antihrist.
    Parerea mea e ca o sa vina o vreme de mare prosperitate, vom scapa si de criza si lumea se va indeparta tot mai mult de Dumnezeu incat va urâ pe cine va vorbi de El. Mai ales cu toate aceste demersuri împotriva chipurilor, cu care BOR nu are nimic, lumea va deveni mai recalcitranta cand va auzi de calugari, credinciosi care iau pozitie, considerandu-i fanatici religiosi.
    Ce e de facut? Pai sa ne rezolvam relatia noastra cu Dumnezeu, sa ne rugam, sa postim, sa ne impartasim, dar si cand se reface piata imobiliara sa ne luam un petec de pamat undeva pe la munte, precum a zis Mantuitorul: "cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti cei din Iudea sa fuga in munti".

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In ce masura mai poate pretinde ca apara ortdoxia si ca vorbeste in numele bisericii o persoana care se opune pasapoartelor, acum ca sinodul s-a pronuntat clar? Unde se termina ratiunea si incepe erezia?

  6. apologetica.lx.ro

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    - "În viitor, orice iniţiativă de interes general bisericesc, care provine dintr-o eparhie, trebuie, mai întâi, analizată şi dezbătută la nivelul centrului eparhial şi al sinodului mitropolitan, iar apoi să fie înaintată Sfântului Sinod, spre dezbatere şi hotărâre." Cu alte cuvinte orice acţiune a vreunui ierarh sau sinod mitropolitan (nemaivorbind de actiunile "unilaterale" ale vreunui preot sau ieromonah) asemănătoare cu cea a Clujului este de acum inainte interzisă din cauza ca nu are aprobare de la Bucuresti!

    - "Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii şi credincioşii să rămână statornici în credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului şi al morţii, să sporească în rugăciune şi fapte bune, vieţuind creştineşte în familie, mânăstire şi societate, fără a răspândi panică şi îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare". Cu alte cuvinte "Tovarăşi! Staţi liniştiţi la locurile voastre!" (Nicolae Ceausescu).

    apologetica.lx.ro

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Domnule , Eugen Constantinescu va multumesc in primul rand pentru aroganta cu care ne tratati , dar nu in ultimul rand pentru complimentul "oameni bolnavi" .Din nefericire dumneata uiti un lucru , sa fii obiectiv , oare noi suntem bolnavii ??? sau acele persoane care nu au puterea sa constientizeze ca ii asteapta o viata cum nu a mai existat de la inceputul omenirii ??? intreb doar .... sunt curioasa 🙂
    Sa filosofam e usor , mai greu e sa CONSTIENTIZAM (pentru unii ) . Cat despre calamitati ...cu siguranta ar trebui sa te rogi mai mult Lui Dumnezeu , tu ca si om nu ai nici o putere in fata urgiei lui Dumnezeu 🙂 , dar de.... cum poate pentru tine nu exista Dumnezeu e greu sa poti face ceva pentru a ameliora o situatie de acest gen .
    Daca ai fi citit Apocalipsa ma indoiesc ca ai mai fi aberat astfel , dar poate e mai important pentru tine sa citesti "Codul lui da Vinci " ( una dintre cele mai aberante carti din istoria omenirii , nici macar cronologia nu o respecta : ) )

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei:

    “deja impreuna cu unul dintre colegii mei am zis sa fim printre primii care ne facem pasapoarte biometrice, pentru ca nu vedem nici un pericol in ele.”

    Ce se va intampla cu monahii care nu vor asculta de sfatul dat de Patriarhie?

    Hotararea Sfantului Sinod in legătură cu problema noilor paşapoarte electronice, conferinta de presa a purtatorului de cuvant al Patriarhiei si ce se va intampla cu monahii care nu vor asculta de sfatul dat:

    http://saccsiv.wordpress.com/2009/02/26/hotararea-sfantului-sinod-in-legatura-cu-problema-noilor-pasapoarte-electronice-conferinta-de-presa-a-purtatorului-de-cuvant-al-patriarhiei-si-ce-se-va-intampla-cu-monahii-care-nu-vor-asculta-de-sfat/

  9. Un roman ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Un sinod care se ocupa de reticenti. Dar nu de ortodocsi. Pe noi cine ne apara? Doleantele noastre cine le asculta? Ierarhii? Nici vorba. Nu ne pot vedea din cauza geamurilor prea fumurii de la limuzine. Din punctul lor de vedere suntem o entitate neglijabila. Se scalda cu totii intr-o infailibilitate nemaiintalnita si parerea celor multi nu conteaza. Maine, poimaine o sa dea vre-un canon care sa interzica credinta in har sau cine mai stie. Au demonstrat ca sunt in stare. Spune Scriptura ca esti rob celui care te inchini. Ei s-au inchinat statului si nu lui Dumnezeu. Deci nu sunt ai lui Dumnezeu.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dle E. Constantinescu,
    la ce perioada din Biblie te referi cand spui " comuna primitiva"?
    Chiar daca esti un nesuferit de ateu, chiar si asa ar trebui sa ai mai multa minte si sa-ti dai seama ca mana de oameni care conduce si manipuleaza lumea de azi, nu sunt cei care au " nascocit" Biblia, ci cei ca dumneta care o neaga si hulesc numele Domnului.
    Chiar si preocupat de problemele umanitatii, ar trebui sa vezi ce sta in spatele raului din lume : cine sta in spatele razboaielor, crizelor, decimarii de populatii intrgi in africa prin infometare si experimente farmaceutice, cine sta in spatele programului mondial de artificializare a a alimentatiei, cine lupta pt distrugerea familiei si a moralei sanatoase, cine lupta pt distrugerea crestinismului, etc

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @pentru mihai
    Sinodul Greciei si al Rusiei au spus ca e o atingere la libertatea uman si o injosire a umanitatii, dar care nu afecteaza credinta, sau mantuirea.
    ,,Sinodul ucrainei" e parte din cel al rusiei iar despre decizia sinodului serbiei nu stiu. Oricum comunicatul BOR este sub asteptari.

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca un sinod sfatuieste ca eu copiii mei putem sa bagam degetele in priza, ca au zis functionarii ministerului cutare ca nu patesc nimic, nu ma va determina sa incerc priza cu degetele.

    Daca un sinod citeaza din documentele europene ca din Sfintele Canoane, iar cand ar trebui sa citeze din Canoane tace si face apel la calm, se cheama ca nu e foarte bine situat in raport cu aceste Sfinte Canoane.

    Problema nu e nici dogmatica, nici canonica, iar daca sinodul nu vede pericole si nu intelege ce zic sfintii contemporani, mai mult decat vede si intelege coruptul, vandutul si aservitul minister de interne atunci asta imi este o durere, o mahnire si o rusine, cu atat mai mult cu cat o face in unanimitate.

    Daca se vor pocai, li se va ierta, dar daca cineva va gresi in fata vaditei prezente a Duhului Sfant in lucrarea si in cuvantul Sfintilor contemporani ma tem si ma tanguiesc ca nu stiu daca li se va mai ierta.

    Cuvinte cu greutate ale purtatorilor de Duh:
    http://apologeticum.ro/2009/02/25/noul-apel-al-parintelui-iustin-parvu/
    http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/24/parintele-arsenie-e-o-mare-primejdie-nu-trebuie-acceptat-cu-niciun-chip/

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Spune in 25 februarie parintele Iustin Parvu:

    Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea Ortodoxiei. Oamenii noştri de elită, prin tăcerea lor nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregăteşte stăpânirea acestei lumi.Cât pentru păstorii noştri duhovniceşti, atâta le spun: Oare sarea se va strica şi nu va mai săra?”

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eugen Constantinescu
    In cele ce scrii se vede clar cum inversezi logica lucrurilor.Este foarte usor sa fii arogant,cum esti tu,foarte greu sa convingi cu aceste argumente.La ce fel de energii in scopul umanitatii te referi?
    Pentru ca esti pe un site ortodox, arata cel putin respect pentru aceasta credinta, indiferent ca tu ai o alta .

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Decizia sinodului (nu stiu cat mai este de sfant) este cel mai mare semn al apostaziei generale si al lepadarii de dreapta credinta ORTODOXA si de ADEVAR. Sfintii Parinti au profetit aceste vremuri pe care le traim ! Noi sa nu primim nimic cu 666 si sa-i urmam lui HRISTOS ! Sa fugim si de slugile satanei ecumeniste si sa stam in credinta ORTODOXA pana la ultima suflare. Frontul este foarte clar acum : sau pentru HRISTOS sau pentru diavolul. Dupa cum a spus Pr. Iustin Pirvu : E VREMEA MUCENICIEI !

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Sa-mi fie cu iertare, n-o spun cu mandrie, dar decizia Sinodului nostru era previzibila. Dupa solutia data in cazul apostaziei lui Corneanu, dupa ce preotilor li s-au marit salariile, ai nostri Ierarhi L-au vandut pe Mantuitor. Probabil ca Mitropolitul Bartolomeu Anania stia ce are sa se hotarasca azi, de aia a tinut sa vorbeasca inainte.
    Chiar Sinodalii nostri au tinut dinadins sa faca nota discordanta fata de Sinoadele Bisericilor Ortodoxe surori: Sinodul Greciei, Serbiei, Ucrainei, Rusiei. Sa nu uitam de pozitia Sfantului Munte Athos!
    Preotul, oare o mai fi daca neaga Adevarul Evangheliei si al Sfintilor Parinti?, Constantin Stoica lasa sa se inteleaga ca vor urma masuri impotriva celor care nu se vor supune hotararii Sinodului. Stau si ma intreb cati dintre preotii nostri parohieni vor avea Credinta suficienta pentru a-L Marturisi pe Hristos.
    Sa luam aminte la vorbele pline de Har Dumnezeiesc si de Adevar ale Parintelui nostru Iustin Parvu: ,,Nu credeam că voi trăi să văd şi eu începutul acestor vremuri de durere, apocaliptice – dar iată că mânia lui Dumnezeu a venit mai degrabă asupra noastră, pentru toate păcatele şi fărădelegile pe care le-am săvârşit. Şi văd cum bieţii oameni nu sunt pregătiţi să facă faţă acestor capcane ale vrăjmaşului,a cărui nouă lucrare acum este să pecetluiască sufletele voastre cu semnul Fiarei – 666. Toţi am citit Apocalipsa şi înfricoşătoarea profeţie – scrisă cu 2000 de ani în urmă: „Şi ea(fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. ”(Apoc. 13:16-18). Dragii mei, după cum proorocesc Sfinţii Părinţi, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credinţă. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate, al fiecărei fiinţe umane! Trebuie să vă apăraţi acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiţi cu preţul vieţii voastre. În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun clar „se cuvine să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni.'' Dar o să primim plata păcatelor noastre, moartea, osânda noastră, care să nu fie, ferească Dumnezeu, de răscumpărat. Pentru că Hristos Şi-a vărsat sângele o dată pentru tine. Ei bine, poporul acesta, prin fruntaşii săi, s-a ticăloşit până la culme, prin trădarea tradiţiilor şi credinţei strămoşeşti. Iar noi am refuzat această răscumpărare prin neprezentarea acestor adevăruri scripturistice; am fost deseori absenţi din fruntea micii oştiri a Adevărului.
    Să rezidim neamul acesta! Dar nu vom putea izbândi lucrul acesta dacă nu ne vom rezidi fiecare în parte sufletele noastre. Să ne pocăim şi să ne punem cenuşă în cap, ca să ne dea Domnul harul şi puterea de a primi mucenicia. Va trebui să creăm mici fortăreţe, mici cetăţui de supravieţuire, la sate, acolo unde mai sunt încă oameni care pricep şi îşi amintesc Rânduiala, unde să avem pământul nostru, şcoala noastră – în care să ne creştem copiii în duhul aceasta ortodox, să avem spitalele şi moaşele noastre. Copiii încă de la naştere trebuie protejaţi - pentru că, după cum vedeţi, vor să implanteze acest cip pruncului la naştere.
    Fiecare este dator să-şi mântuiască sufletul. Fiecare să se intereseze şi să vadă că ne aflăm în faţa unui moment de cumpănă în care ai de ales: să-ţi pierzi sufletul sau să-ţi salvezi sufletul. Cel care nu s-a interesat până acum, nu e târziu încă să afle şi să se dumirească.
    Acum e timpul jertfei, prin vorbărie şi prin conferinţe nu mai facem nimic.
    Să te duci, române drag, fără frică, direct spre vârful sabiei, ca străbunii noştri cei viteji, să te duci ca o torpilă japoneză, să mori în braţe cu vrăjmaşul! Acum suntem exact ca în arena romană cu fiare sălbatice – stai aici în mijlocul arenei şi aştepţi, ca şi creştinii de odinioară, să dea drumul la lei. Aşteptaţi să fiţi sfâşiaţi, rupţi, altă scăpare nu mai e! Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi! Aşa cum a început creştinismul, aşa va şi sfârşi – în dureri şi în suferinţă. Pecetluiţi creştinismul cu mucenicia voastră!''
    Iubiti frati ai mei si dragele mele surori intru Domnul, nu trebuie sa ne fie frica. Aceia dintre noi care nu vor primi actele cu pecetea diavolului 666, IL vor Marturisi impotriva prigonitorilor pe Hristos! Sa nu uitam Cuvantul Evangheliei: „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 11: 32-33)
    Sa ne rugam Domnului, Prea Curatei Sale Maici, precum si tuturor Sfintilor nostri sa ne intareasca pe toti intru Dreapta Credinta si sa devenim Traitori si Marturisitori ai Adevarului in acest veac apostat!
    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, milueste-ma pe mine pacatosul! Maica Domnului, nu ne lasa!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fericitul Teodoret istoriseşte despre Avva Afraat, din pustia Siriei că: “Împăratul cel de tot nebun (Valens) l-a văzut odată când mergea la locul de exerciţii ostăşeşti(că acolo se adunau cinstitorii Treimii); în timp ce umbla pe malul râului, cineva l-a arătat împăratului, care privea din patul său, şi acesta l-a întrebat încotro merge cu atâta grabă. Răspunzând el că merge să se roage pentru lume şi pentru împărăţie, împăratul a întrebat din nou: “Şi de ce, dacă ai făcut făgăduinţele călugăreşti, umbli fără frică prin piaţă, părăsind liniştirea? – la care Afraat răspunde: “Spune-mi, împărate: dacă aş fi fost o fecioară ce stă închisă în iatac şi aş fi văzut pe cineva dând foc casei tatălui meu, ce m-ai fi sfătuit să fac la vederea casei în flăcări? Să stau înăuntru şi să trec cu vederea pârjolul? Dar astfel i-aş fi căzut şi eu pradă. Iar dacă spui că se cuvenea să alerg să aduc apă, să alerg încolo şi încoace şi să sting flăcările, să nu mă mustri, împărate, că tocmai asta fac: întrucât după sfatul ce l-ai fi dat unei fecioare închise în iatac sunt silit să fac eu, care am făcut făgăduinţele călugăreşti. Iar de mă mustri că las liniştirea, mustră-te mai degrabă pe tine, care dai foc casei lui Dumnezeu şi mă sileşti pe mine să îl sting: întrucât singur recunoşti că se cuvine a da ajutor casei părinteşti când aceasta e cuprinsă de flăcări…”.Acestea fiind spuse, împăratul a încuviinţat prin tăcere, covârşit de răspunsul dreptului.

    Oare ce împărat atât de nebun ar putea sa mai indraznească astăzi să oprească luminile călugărilor şi pustnicilor să lumineze lumii, după cum Însuşi Mântuitorul Hristos le-a poruncit? Oare ce ascultare să dăm unui împărat nebun? Dar dacă un împărat nebun a încuviinţat pe dreptul Afraat, ce să mai zici de noii „împăraţi” care indraznesc sa ameninte marii duhovnici ai Romaniei?

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    TRIST,TRIST,TRIST...SINODUL MAI ESTE SAU NU MASLIN RODITOR ??IN OGORUL ORTODOXIEI.NOI SA CREDEM IN ACEIA CARE AU DAT SINGE CA SA PRIMEASCA DUH,MARTURISITORI IN INCHISORILE COMUNISTE ,PRECUM PARINTII IUSTIN PIRVU ,A.FAGETEANU ,A.PAPACIOC SI NI SFINTII PARINTI AI ORTODOXIEI!DUMNEZEU SA NE AJUTE !PE TOTI ORTODOCSII SA NE POCAIM ,...CACI AVEM SINODUL PE CARE IL MERITAM ,CA DC NU L-AM MERITA NU NI L-AR FI DAT DUMNEZEU.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sfantul Sinod nu hotaraste daca ma mantuiesc sau nu, insa eu pot hotara asta.

    Nu o sa accept aceste acte si ei nu au decat sa si le puna unde vor ei,

    Dupa problema Ecumenismului, dupa cazul Tanacu, cazul Gardasil, cazul Corneanu.. acum si cazul Microcipului, oare Sfantul Sinod al BOR va mai avea credibilitate?? Echiar atat de greu sa iei masuri?

    Cred ca e vremea sa facem ascultare de duhovnici, si aceia traitori ai ortodoxiei, care ne pasa de mantuirea nostra.

    Doamne ajuta!

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    domnilor,se vede clar ca asistam la o mascarada din partea asa zisilor protectori ai neamului romanesc si ai valorilor umane si spirituale,imi vine sa plang de durere sa constat cum insasi biserica noastra se preda in mainile necuratului...de fapt la carma ei stau numai masoni,cine detin functiile cele mai inalte dac nu masonii si cum masonii sunt fiii intunericului....nimeni nu are curajul sa demaste adevarata parodie la care asistam.ati vazut sau auzit pe cineva pronuntandu-se sau luand o pozitie ferma fata de numarul antichristului sau despre pasapoarte sau ce ne asteapta????am auzit persoane tot mai multe spunand"ce e rau in asta atata timp cat nu fur sau altceva?"doamne cata naivitate!!!din cauza noastra a acestui popor las,din cauza noastra am ajuns asa,suntem dusi de nas si prostiti cum nu se poate mai bine,vrem nu vrem suntem o societate de consum,lumea se gandeste doar la mancare.bautura,prostitutie,jaf,cariera,terenuri,lucruri materiale intr-un cuvant,si uita ce este cel mai important....ca nu ia nimic cu el pe lumea cealalta,uita credinta cu care s-a nascut,l-am uitat pe Dumnezeu fratilor,ne-am adancit in pofte si in distractii si nimeni nu se mai gandeste la mantuirea sufletului,dupa cum vedeti sau constatati poate oricat de mult s-ar scumpi toate,magazinele sunt pline,lumea nu mai posteste....parintele cleopa a zis""invatati si postiti ca nici un cartof pe zi nu veti avea"""nu credeam ca voi trai sa vad vremuri asa de grele,daca biserica de daruie lui antichrist ce sa mai zic de oamenii de rand,observ ca lumea nu este informata corect si totul e pastrat sub tacere...ma pregatesc pentru mucenicie fratilor,caci necuratul este printre noi,numarul lui e nr de om,cine are pricepere sa priceapa,

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ma intristeaza foarte tare decizia "Sfantului" Sinod dar e o decizie la care, sincer, ma asteptam. Ce mi s-a parut uimitor a fost ca, desi unii ierarhi erau impotriva microcipurilor, s-a votat in UNANIMITATE aceasta hotarare. Ma asteptam ca macar UNUL sa dea marturia cea buna. Ne ramane doar rugaciunea! Multa rugaciune!

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se cer explicatii sinodului si stenograma discutiilor:
    http://www.rostonline.org/blog/claudiu/

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca pe vremea lui Iisus: SATANE IN SUTANE care pun sub obroc Adevarul, apoi il dau sa fie ucis. Asa cum a inceput, asa se va termina. Nerusinarea si aroganta sunt noile ,,virtuti" pentru ca se face lucrarea vrajmasului. Pe fata. Vor sa ia si libertatea de constiinta a duhovnicilor. TOT PE FATA! Cum de n-au nici un fior de teama de Domnul Dumnezeu?

  1. Pingback: Război întru Cuvânt » DECIZIA SINODULUI: Problema actelor biometrice = “preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare”

  2. Pingback: Portal Ortodox. Crestinism.net » Blog Archive » DECIZIA SINODULUI: Problema actelor biometrice = “preocupare excesiva pentru lucruri trecatoare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*