Proiectul N.A.S.A. “Blue Beam”. Simularea holografica a venirii “Salvatorului” Noii Ordini Mondiale

blue_beam

Proiectul Blue Beam (Raza Albastră) intenţionează simularea venirii lui Iisus pentru a manipula oamenii şi a distruge credinţa şi religiile.

„Vom avea un guvern mondial, fie că vă place, fie că nu. Singura întrebare este dacă el va fi creat prin cucerire sau prin consimţământ.”

Paul Warburg – membru al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR), declaraţie făcută în februarie 1950 în faţa Senatului american.

„Suntem în zorii unei transformări globale. Nu mai avem nevoie decât de o criză majoră adecvată şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială.”

David Rockeffeler – preşedinte de onoare al Consiliului pentru Relaţii Externe (CFR), preşedinte de onoare al Comisiei Trilaterale, membru Bilderberg, declaraţie făcută în septembrie 1994

În 1994 jurnalistul canadian Serge Monaste prezenta un amplu şi bine documentat material despre Proiectul NASA Blue Beam. Distrugerea credinţei prin false descoperiri arheologice de genul recentului “sarcofag al lui Iisus”. Organizarea unei gigantice mistificări în care se va simula prin proiecţii holografice venirea lui Iisus. Utilizarea undelor de joasă frecvenţă pentru controlul mental. Sunt doar câteva dintre planurile de instaurare a noii religii mondiale satanice cuprinse în acest proiect.

Fost ziarist la publicaţia canadiană L’Enquete şi fondatorul unei agenţii de presă independente – International Free Press Network, Serge Monaste este bine cunoscut ca autor al unor numeroase articole despre Noua Ordine Mondială. Serge Monaste a murit în condiţii suspecte. Încă din 1994 el spunea într-un interviu că a fost ameninţat în mod repetat de primul ministru canadian şi de Vatican. Sub pretextul că nu are voie să îşi educe copiii acasă, autorităţile l-au arestat şi i-au sechestrat familia. Întors acasă, Serge Monaste, care nu suferise niciodată de probleme cardiace, a avut un atac de cord în urma căruia a murit. La scurtă vreme, un alt jurnalist care îl ajuta în investigaţii a murit tot în urma unui atac de cord, la fel de suspect. În dezvăluirile sale Serge Monaste arată pe baza unor documente autentice cum pot fi provocate astfel de atacuri de cord unor persoane incomode.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=nPAYbbGLYlE]

Vă prezentăm în continuare extrase din prezentarea realizată de Serge Monaste în 1994 în care demască proiectul Blue Beam. Traducerea după înregistrarea audio a fost completată cu comentariile noastre privitoare la o serie de evenimente ce confirmă parcurgerea unora dintre etapele acestui proiect.

“International Free Press Network nu este un grup religios sau o organizaţie politică, ci o agenţie de presă independentă care realizează investigaţii. Suntem specializaţi în investigarea şi publicarea de rapoarte speciale şi casete audio care demască dedesubturile implementării unei Noi Ordini Mondiale. Scopul nostru este să îi ajutăm pe oameni să realizeze că venirea Noii Ordini Mondiale nu este un vis şi nici o presupunere paranoică. Este un proiect satanic în curs de desfăşurare. Care este scopul lui? Să distrugă religiile tradiţionale şi mai ales religia creştină şi să le înlocuiască cu o religie mondială unică, bazată pe cultul omului. Să abolească familia aşa cum o ştim noi astăzi şi să o înlocuiască cu indivizi (cetăţeni mondiali, oameni universali n.n.) care lucrează fiecare pentru gloria guvernului mondial unic. Să distrugă orice formă de creativitate artistică sau ştiinţifică pentru a putea implementa o singură viziune, cea a guvernului mondial. Să implementeze apartenenţa obligatorie la un stat mondial condus de o forţă militară unică, de o Justiţie mondială, de o singură lege comercială, să îi oblige pe oameni să trăiască într-o pace falsă şi să impună o nouă religie şi o nouă cultură mondială.”

“Blue Beam (raza albastră) este un proiect al NASA care presupune patru direcţii de parcurs pentru implementarea noii religii mondiale New Age. Această religie este chiar baza noului guvern mondial, pentru că fără aducerea omenirii în această sclavie spirituală dictatura Noii Ordini Mondiale nu ar fi posibilă.“

False descoperiri arheologice pentru a submina credinţa

“Primul pas în acest proiect vizează discreditarea sau re-evaluarea tuturor cunoştinţelor religioase de până acum. Prin crearea unor cutremure artificiale în locaţii precise de pe planetă, în care s-a presupus mereu că se ascund secrete importante, se va urmări scoaterea la lumină a unor aşa-zise noi descoperiri arheologice prin intermediul cărora se va “dovedi” că doctrinele marilor religii sunt false.“

Ne vom opri mai mult asupra modului în care această etapă este deja pusă în aplicare, pentru că am asistat de curând la un astfel de „cutremur”… de data aceasta mediatic. În seara zilei de 26 februarie 2007 pe toate posturile TV româneşti şi internaţionale James Cameron anunţa lumii că a descoperit «sarcofagul lui Iisus» şi al familiei sale. Iniţial am crezut că este vorba despre un nou film. La urma urmei cel care ne vorbea era un regizor, un creator de ficţiuni precum Terminator, Alien sau Titanic. De data aceasta însă James Cameron vorbea cu convingere despre o mare descoperire arheologică, despre dovezi ştiinţifice, despre teste ADN şi statistici care puneau la îndoială chiar bazele religiei creştine. Arheologii găsiseră 10 cutii cu oase pe care se aflau inscripţionate nume. Pe şase dintre ele se aflau nume cheie din Noul Testament: Joshua – Iisus, Maria, Iosif, Meriem – Maria Magdalena, Matei, Iuda. Despre celelalte patru nume care nu aveau atâta semnificaţie religioasă, James Cameron nu a amintit însă nimic.

A susţinut doar că are dovada că acestea sunt oasele lui Iisus, ale mamei sale Maria, ale tatălui său Iosif, ale Mariei Magdalena (Meriem) – soţia sa conform testelor ADN realizate asupra oaselor şi fiului lor – Iuda. Testele ADN puteau într-adevăr dovedi că oasele respective aparţineau unui cuplu care avea şi un copil, însă nu dovedeau că aparţin lui Iisus. În plus numele respective erau ceva comun în Ierusalimul acelor vremuri. Erau întâlnite la fel de des cum am întâlni noi acum numele de Ion, Maria şi Gheorghe. Pentru a elimina şi acest impediment din calea mistificării sale Cameron invocă părerea unui expert în probabilităţi, Andrey Feuerverger. Acesta calculează ce şansă există ca cele şase nume găsite pe sicriele de la Ierusalim să fi făcut parte din familia lui Iisus. O falsă problemă pentru că în realitate nu are cum să existe un sicriu al lui Iisus şi chiar dacă ar exista, statistica nu este relevantă pentru a o rezolva. Răspunsul expertului contrazice teoria regizorului: statistic şansa este 1 la 600. Iar acesta, în loc să spună că în proporţie de 99% nu are cum să nu fie vorba de familia lui Iisus, spune că există totuşi o şansă!

În plus această manipulare atât de intens mediatizată este infirmată chiar de cel care a descoperit osuarele, arheologul Amos Kloner. Într-un interviu publicat în Jerusalem Post, dar nu atât de intens mediatizat el spune: „Ceea ce pretinde documentarul este un fals istoric. Nu există un mormânt al familiei lui Iisus. Nici nu se putea face un astfel de mormânt, astfel încât să cuprindă persoane care au murit în locuri diverse, la distanţe mari în timp.” Cine are interesul ca lui James Cameron să i se acorde minute în şir de emisie pe toate canalele TV din lume, prezentând de fapt o ficţiune? Cine are interesul să mediatizeze atât de intens o aşa-zisă descoperire care atacă credinţa creştină? Aceiaşi care au conceput şi proiectul Blue Beam, la a cărui punere în practică vedem că participă acum celebrul regizor.

Show-ul secolului – „Venirea lui Iisus”

Al doilea pas al proiectului NASA presupune organizarea unui gigantic spectacol holografic proiectat chiar pe cer, astfel încât să fie vizibil pe întreaga planetă, care va simula venirea lui Mesia. Prin emisia unor unde care acţionează direct asupra creierului, fiecare om va vedea în această hologramă pe Mântuitorul specific religiei sale şi îl va auzi vorbindu-i în limba lui.

Cu ajutorul unor computere performante care vor coordona spectacolul şi al sateliţilor din jurul pământului care vor emite semnale de joasă frecvenţă (LF), foarte joasă frecvenţă (VLF) şi extrem de joasă frecvenţă (ELF) vor fi proiectate holograme folosind pe post de ecran pelicula de sodiu care înconjoară pământul la o înălţime de aproximativ 100 de km. Animarea pe computer şi semnalele auditive vor părea că provin din adâncimile spaţiului şi îi vor face pe adepţii ardenţi ai diferitelor religii să creadă că sunt martorii mult promisei întoarceri a propriului Mesia.

“Apoi proiecţiile lui Iisus, Mohamed, Buddha, Krishna etc. se vor uni într-o singură imagine şi « Salvatorul » universal le va face o mare revelaţie. Le va spune că diversele scripturi sunt false şi că vechile religii sunt responsabile pentru răul de pe planetă. De aceea ele trebuie abolite pentru a lăsa locul unei noi religii care va fi condusă de el, unicul Dumnezeu pe care îl pot vedea cu ochii lor şi auzi cu urechile lor.”

Diabolicul plan prevede ca în urma acestei apariţii să se creeze o mare dezordine socială, în care milioane de susţinători fanatici ai dogmei unei religii se vor ridica împotriva altor milioane de susţinătorilor fanatici ai dogmei altor religii. Se vrea astfel generarea unor conflicte cum nu s-a mai văzut până acum. Pare de domeniul fanteziei, însă mijloacele pentru a realiza aceasta deja există.

„Diverse servicii secrete arată că în ultimii 25 de ani (este vorba de anul 1994 n.n.) fosta URSS a stocat deja într-un computer extrem de avansat informaţii despre proprietăţile electrice, chimice şi biologice ale creierului uman rezultate în urma studiilor pe milioane de oameni. Aceste date permit manipularea senzaţiilor auditive şi vizuale. Au fost stocate de asemenea şi date despre toate limbile şi dialectele vorbite în prezent pe glob pentru a fi generate mesaje artificiale pe înţelesul oricui. Existenţa unor astfel de computere este menţionată şi într-un articol publicat în martie 1983 în ziarul Sidney Morning Arrow.

La fel stau lucrurile şi în SUA şi Europa. Încă din anii ‘70 s-au realizat cercetări asidue privind combinarea undelor electromagnetice şi a hipnozei. În 1974 cercetătorul G.F. Shapis scria: «Cuvintele hipnotizatorului pot fi modulate electromagnetic, astfel încât să acţioneze direct asupra creierului sub formă de unde, fără a mai fi nevoie de receptarea şi transportarea sunetului şi fără ca persoana expusă la astfel de influenţe să aibă vreo şansă de a controla fluxul informaţional receptat.» Cei care cercetează fenomenul de channeling au observat că numărul celor care se consideră canale a crescut exponenţial de când se fac astfel de cercetări. Cei care practică aşa ceva ar trebui să îşi utilizeze simţul critic şi discernământul pentru că de cele mai multe ori nu cunosc sursa a ceea ce ei numesc ghidare divină.”

Vorbirea artificială asigură controlul mental

„Existenţa unor astfel de tehnologii ţine de a treia direcţie de dezvoltare a proiectului Blue Beam care vizează comunicarea telepatică şi electromagnetică prin unde de joasă, foarte joasă şi extrem de joasă frecvenţă care îi va face pe oameni să creadă că îl aud pe propriul lor Dumnezeu vorbindu-le. Astfel de unde generate de computer vor fi transmise prin intermediul sateliţilor şi vor interacţiona cu gândirea naturală, făcând să apară ceea ce se numeşte vorbire artificială”. Acest gen de tehnologie există încă din anii ‘70 şi a fost perfecţionată prin cercetări ulterioare privind relaţia dintre creierul uman şi computer.

În ianuarie 1991 la Universitatea din Arizona a avut loc conferinţa intitulată „Cercetarea avansată NATO cu privire la fenomene emergente ale sistemelor biomoleculare”. Ce înseamnă aceasta mai exact? Într-una din lucrările prezentate la această conferinţă erau prezentate echipamente care puteau face un orb să vadă sau un surd să audă. Echipamente care puteau calma orice durere, fără a interveni cu medicamente şi a căror utilizare ar fi permis oricărei fiinţe umane să îşi menţină şi la vârste înaintate aceleaşi funcţii de la tinereţe. Autorul lucrării în cauză trăgea un semnal de alarmă asupra pericolului ca astfel de cercetări să fie deturnate de la scopul lor iniţial şi să fie folosite împotriva oamenilor. El afirma că astfel de echipamente sunt operaţionale în cadrul CIA şi FBI, nu pentru a vindeca oameni, ci pentru a tortura şi omorî pe cei care se opun sistemului sau pentru a crea ceea ce în mod obişnuit se numeşte „candidat manciurian”.blue_beam_hologram

Avem date care arată că astfel de experimente au loc şi în Marea Britanie, Australia, Franţa, Germania şi Finlanda. Agenţiile guvernamentale şi corporaţiile care lucrează mână în mână cu ele sunt gata să facă orice pentru a-şi atinge obiectivul: controlul social total. De ce? Foarte simplu. În primul rând, dacă terorizezi populaţia şi o faci să se teamă pentru siguranţa şi viaţa sa, îţi va fi mai uşor să implementezi un sistem draconic, să o supraveghezi, să o dezarmezi şi apoi să îi spui că totul este pentru protecţia ei. În al doilea rând pentru că aşa este mai uşor să promovezi un nou sistem politic şi social, în locul celui vechi care pare să nu mai funcţioneze. Evident că alternativa este pregătită de multă vreme şi se numeşte Noua Ordine Mondială. Frica a fost mereu utilizată ca un instrument cu care Elita a controlat şi a subjugat masele. Vechea zicală „Divide et impera” (Dezbină şi stăpâneşte) a fost aplicată în toate colţurile planetei pentru a avea siguranţa că oamenii sunt speriaţi, se tem pentru siguranţa lor şi îşi pierd încrederea în ceilalţi oameni. Şi aceasta este tot o formă de control mental.”

Subliniem faptul că Serge Monaste spunea toate acestea în 1994, anticipând astfel înscenarea de la 11 septembrie 2001, care a permis instaurarea unui sistem de teroare şi a unor reguli stricte de supraveghere a populaţiei sub pretextul asigurării siguranţei acesteia.

Controlul mental de astăzi presupune mult mai mult, arată Serge Monaste în continuare. Iată ce scria în 1970 psihologul Gene V. Mc Connell într-un articol publicat în Psychology Today: „A venit ziua în care putem combina privarea senzorială cu drogurile, hipnoza şi manipularea prin recompensă-pedeapsă pentru a câştiga un control aproape absolut asupra comportamentului unui individ. Putem deci realiza rapid şi cu destulă eficienţă un fel de spălare a creierului care duce la schimbări dramatice de comportament şi personalitate. Ar trebui să dăm o nouă formă societăţii astfel încât să fim cu toţii antrenaţi încă de la naştere să facem ceea ce societatea vrea ca noi să facem. Avem tehnologia necesară pentru a face aceasta. Nimeni nu este stăpânul propriei personalităţi. Nimeni nu are nimic de spus cu privire la ce fel de personalitate dobândeşte, deci nu are nici un motiv de a refuza să dobândească o nouă personalitate, dacă cea veche pe care o are este anti-socială”.

Dovezi ale existenţei tehnologiei pentru control mental

„Tehnologia ce urmează a fi utilizată pentru controlul minţii în Proiectul Blue Beam include un transmiţător care emite pe frecvenţa sistemului nervos uman. El a fost deja produs de firma Laurel Electro-Optical System din Pasadena, California. Laurel este unul dintre colaboratorii apropiaţi ai Aviaţiei Americane şi a lucrat mult în domeniul construirii unor arme care să implementeze mesajul direct în mintea inamicului. Aparatul utilizează radiaţii electro-magnetice şi frecvenţe extrem de joase şi a fost utilizat pentru a tortura fizic şi mental oamenii de la distanţă. Arme de acest tip au fost aplicate în anii ‘70 contra femeilor britanice care protestau împotriva prezenţei unor rachete americane în baza aeriană Greensam Common Air Base. Această armă poate induce o totală privare senzorială auditivă şi acţionează direct asupra nervilor auditivi, cu asemenea putere încât îi blochează victimei inclusiv capacitatea de a-şi auzi propriile gânduri. Exact ca în vechea zicală care spune: „e aşa mult zgomot aici că nu mă pot auzi nici pe mine gândind.

Dovezi despre existenţa unor astfel de tehnologii există inclusiv în publicaţii ale Departamentului American al Apărării. Căpitanul Paul E. Tyler semnează o lucrare având ca titlu „The electromagnetic spectrum and low intensity conflict” (Spectrul electromagnetic şi conflictul de intensitate joasă) inclusă în colecţia „Low intensity conflict in modern technology” (Conflictul de joasă intensitate în tehnologia modernă) publicată în 1986 de Air University Press, Maxwell Air Force Base, Alabama. Aici se vorbeşte despre microunde care generează senzaţii auditive care pot fi auzite doar de individul ţintă. Tehnologia este relativ simplă şi poate fi folosită doar având la dispoziţie un banal radar de poliţie. Fascicolul de microunde generat de aparat este modelat în frecvenţe audio şi transmis direct în creier de care este receptat ca o voce, deşi nu a fost emis nici un sunet. Exact ceea ce se va petrece în proiectul Blue Beam.

În cartea sa „Corpul electric,” Robert Becker, nominalizat la premiul Nobel, descrie o serie de experimente conduse la începutul anilor ‘60 de Olenfree, în cadrul cărora s-au obţinut astfel de fenomene. Olenfree a mai descoperit şi cum poate să încetinească, să accelereze sau chiar să oprească inima unei broaşte prin sincronizarea pulsului cu frecvenţa unor microunde. De aici până la provocarea unor atacuri de cord unor fiinţe umane este doar un pas.

Tot în aceeaşi lucrare, Robert Becker menţionează cercetările dr. Joseph C. Sharp de la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed, care a realizat teste pe propria persoană. În timp ce se afla într-o cameră perfect izolată fonic (deci prin pereţii căreia nu puteau pătrunde sunete) a auzit cuvinte ce i-au fost transmise prin simpla generare a unor unde electromagnetice cu vibraţie analoagă cuvintelor receptate de el. Concluzia a fost: „un astfel de aparat poate fi în mod clar aplicat în anumite operaţiuni în care se doreşte ca ţinta să ajungă la nebunie sau să îi transmiţi instrucţiuni nedetectabile de altcineva.”

Şi James Lin explica în 1978 în cartea sa intitulată „Microwave Auditory Effect and Application” (Efectul auditiv al microundelor şi aplicarea lui) cum poate fi auzită o voce transmisă direct către creier fără a exista o vibraţie sonoră.

Pe 21 septembrie 1977 CIA a prezentat rezultatele studiilor sale în faţa subcomisiei pentru sănătate şi cercetare ştiinţifică a Senatului american. Doctorului Sidney Gottlieb care conducea programul MK Ultra la acea vreme i s-a cerut în mod explicit să discute despre cercetările CIA privind acţiunea de la distanţă asupra organismului uman prin mijloace electronice.

Controlul total asupra planetei va fi obţinut prin teroare

„A patra dimensiune a proiectului Blue Beam include controlul total asupra planetei. Pentru aceasta se va simula o invazie extraterestră în marile oraşe ale lumii. Se mizează pe faptul că ţările care deţin armament nuclear îl vor utiliza pentru a se apăra de acest pericol, devenind apoi total vulnerabile faţă de adevăratul atac, ce va fi realizat ulterior de guvernul din umbră.”

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sU-7qQwHqaw]

Subliniem aici că tema unui atac extraterestru simultan în marile oraşe ale lumii apare aproape obsesiv în filmele de la Hollywood. În urma unui astfel de atac toate ţările mari, SUA, China, Rusia etc., colaborează între ele atacându-i pe extratereştrii cu armele de care dispun. Fără nici un rezultat. Când situaţia pare a fi disperată apare El – unicul Salvator. Vedem cum prin astfel de filme ni se oferă de fapt modele de gândire. Suntem antrenaţi să ne temem de un atac extraterestru, suntem antrenaţi să îi ripostăm în forţă şi apoi să aşteptăm apariţia unui salvator unic. Şi aceasta este tot o formă de control mental.

„Scopul este să fie anihilată orice formă de opoziţie faţă de Noua Ordine Mondială. Utilizând tehnologiile despre care am vorbit mai sus undele generatoare de gânduri vor putea fi transmise prin reţelele de fibre optice, cabluri TV, linii telefonice şi vor pătrunde în orice echipament care conţine microcipuri. La acel moment procesul de implantare al microcipurilor la nivelul populaţiei va fi realizat, astfel încât oamenii vor putea fi uşor împinşi la un val de sinucideri, violenţe şi nebunie.

Am fost întrebat de multe ori când se vor petrece toate acestea. După ce va fi creată o criză economică, care îi va forţa pe oameni să îşi cheltuiască toate rezervele de bani. Apoi va fi implementat un sistem planetar de plăţi electronice astfel încât nimeni să nu poată supravieţui în afara lui. După atâtea dezastre omenirea va fi gata să implore apariţia unui salvator care să restabilească pacea cu orice preţ, chiar cu preţul propriei libertăţi. Un principiu similar a fost aplicat în URSS pentru instalarea comunismului.

Soluţia pentru a contracara proiectul Blue Beam

Pare un tablou sumbru şi înfricoşător. Poate că acesta este şi scopul pentru care astfel de dezvăluiri sunt lăsate să apară. Cunoscând ceea ce ni se pregăteşte putem lua însă măsurile necesare pentru a nu se ajunge acolo. Dezvoltarea discernământului, conştiinţa de sine, cultivarea rezonanţei cu aspectele benefice, divine, rugăciunea, postul,  trairea autentica  in Hristos sub ascultarea unui duhovnic anihilează aceste influenţe malefice. Acest lucru este binecunoscut de cei care doresc să controleze întreaga planetă şi de aceea de mii de ani şcolile spirituale în care oamenii învaţă astfel de practici sunt prigonite, distruse sau deturnate. Vom încheia citând tot din prezentarea lui Serge Monaste care demonstrează că slujitorii Noii Ordini Mondiale exact aceasta ne împiedică să facem.

În numărul din decembrie 1980 al US Army Journal, într-un un articol semnat de lt.col. John B. Alexander sub titlul „The new mental battlefield, beam me up Spock” (Noul câmp de luptă mental, radiază-mă Spock), acesta scrie: „Voi da mai multe exemple care să ilustreze progresele făcute în acest domeniu. Avem acum abilitatea de a vindeca sau de a cauza o boală de la distanţă, inducând boala sau moartea fără cauze aparente. A fost raportată şi posibilitatea de modificare telepatică a comportamentului, care include abilitatea de a induce stări hipnotice de la o distanţă de peste 1000 de km. Utilizarea hipnozei telepatice este o zonă care merită a fi exploatată. Ea va permite ca agenţii noştri să fie implantaţi subconştient cu programul pe care trebuie să îl execute, astfel încât nu va mai fi nevoie să utilizăm telefonul. Dacă vor fi perfecţionate, aceste tehnici vor permite transferul direct al gândurilor de la o minte sau grup de minţi la o audienţă ţintă. Receptorul nu va fi conştient că i-au fost implantate gânduri, va crede că sunt gândurile lui. Este posibil să introducem gânduri artificiale într-un computer şi apoi să le transmitem prin intermediul unui satelit, astfel vom putea controla întreaga planetă. Limitele acestui sistem sunt doar cei care îşi vor pune permanent întrebări cu privire la motivaţia care stă în spatele gândurilor lor şi nu le vor da curs automat. Este evident că televiziunea, filmele, publicitatea şi diferite forme de presiune socială au grijă să elimine pe cât posibil această categorie de oameni. Informaţiile privind acest gen de tehnologii vor fi considerate ridicole tocmai pentru că ele nu se vor conforma cu viziunea asupra realităţii pe care chiar noi o inducem; doar mai există şi în zilele noastre oameni care cred că pământul este plat”.

292 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    super ricol.. trebuie popularizat, facut unoscut, ca lumea sa nu rtaceasca...

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, numai ca aceste asa zise "elite", fara credinta in Dumnezeu, se substituie ACESTUIA, care de fapt tine totul in mana Sa, si in oricice clipa le poate intrerupe acest joc sofisticat, nascut din plictiseala de moarte a existentei lor fara nici un sens, care le-a imbolnavit mintile. Iar gandurile, care nu sunt de la Dumnezeu, ci de la "cel rau" noi putem sa le alungam cu rugaciunea mintii, sau a inimii: "Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma", care se poate spune neincetat, cand mergi pe strada, cand esti la cumparaturi, cand lucrezi cu mainile diverse activitati, si aceasta puternica rugaciune alunga toate gandurile, fie ele venite de la toti satelitii de pe pamant. Sa pastram nadejdea in Domnul, si sa nu ne speriem de "joaca de-a dumnezeu" a celor pentru care viata personala este lipsita de sens, goala, pustie, si vor sa controleze vietile celorlalti, crezand ca astfel o vor putea umple pe a lor.Nu vor putea niciodata. Pentru ca pacatul este fara de saturare, si cu cat il practici mai mult, cu atat devii mai flamand. Dar daca Domnul ingaduie toate acestea asupra noastra, si noi trebuie sa ingaduim, ca stie Domnul ce face, si apoi, trebuie si noi sa ne curatam de patimi, ca sa nu plecam cu ele in vesnicie. SA NU FIE !

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    LUMEA SPRE PRABUSIRE :http://salvatiromania.wordpress.com/2009/02/21/obama-mai-presus-ca-isus-hristos

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte bun articol ! Sa ne daruiasca DUMNEZEU sanatate si putere sa marturisim dreapta credinta ORTODOXA pana la sfarsit pt. ca vom avea plata cereasca ! Sfantul Serafim Rose a spus ca a doua venire a Mantuitorului HRISTOS va fi cu neputinta de confundat. (cititi in cartea sa "Ortodoxia si religia viitorului"). Sa ne intareasca DUMNEZEU pe toti ca sa nu cadem in inselare si putere ca sa-L marturisim pe HRISTOS orice am patimi. Amin.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bogdane,
    ca un handicapat ce esti ( eu nu pot numi altfel un ateu), nu cred ca ar trebui sa dai sfaturi altora. pastreaza-ti parerile otravite pt tine!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana , observ ardoarea ta, dar nu putem cataloga si jigni asa un om
    Dumnezeu inca nu i-a dat (probabil) nicio pedeapsa, nicio alta denumire acestei persoane bogdan. numai EL stie cat suporta. este jignitoare afirmatia, extrem de jignitoare la adresa lui Dumnezeu. dar Dumnezeu pe toate le vede si le aude si va hotara pentru fiecare ce rasplata va da . hai noi sa-i mai dam o sansa ,si Dumnezeu ne asteapta . au fost medici carora Dumnezeu Sa aratat si acestia au inteles s-au pocait ori ba .pana una alta noi ne rugam si daca blasfemiaza ne indepartam nu? si Hitler cat de rau a fost nu s-a mai suportat pe el sau de frica oamenilor s-a sinucis. deci eu cred ca este o dovada clara cel ce crede in Dumnezeu nu ii este frica de oameni si de ce poate sa-i faca omul, dovada sunt sfintii si sfintii contemporani ai inchisorilor care nu s-au temut de tortionari ci chiar s-au rugat pentru ei. stii ca la parintele fageteanu s-a dus unul din fostii tortionari si s-a cait. unul s-a intors . este ceva nu n-a suferit chiar degeaba a adus macar unul la credinta dar oare pe cati i-a intarit acolo in inchisoare????
    cata dragoste a putut sa impartaseasca si in acelasi timp omul sa planga . vezi unde e Dumnezeu? e in noi doar trebuie sa-L ascultam este in binele din fiecare dintre noi . dragoste ,dragoste , rabdare mucenicie marturie si iar dragoste. ce este fericirea??
    eu am cunoscut-o stand la o manastire in pacea in linistea in rugaciunile de acolo si in ascultarea de duhovnic, nu in exagerarea cu rugaciune fara binecuvantare in randuiala. Dumnez sa ne ocroateasca si pe viitor si cand ne-a fi mai greu sa ne intalnim (poate in pustie) si sa ne rugam unul pentru altul . si mai zic una sa ni-l ti si pe binevoitorul danion vasile. si-mi cer mii de scuze impreuna cu sotul ca nu prea corespondam dar datorita dansului suntem si mai la curent cu viata cretineasca. multumim tuturor care ne cunosc si ne suporta si ne cerem iertare . Dumnezeu sa ne ajute tuturor si sa ne ierte. ma numesc dorina vamos si sunt din cluj-napoca

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bai Bogdane iti sugerez ceva , da-ti o palma in cap cand iti ies astfel de idei din creier , poate asa iti reglezi neuronii . Daca te consideri maimuta evoluata fii tu , dar nu obliga si pe altii . Altii vor sa guste realitatea nu minciunile pe care orice inconstient le inghite . Numai bine , sper sa nu ne intalnim in iad : (poate am prea mult optimism : ) )

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dar unde a zis ca bogdan ca e ateu? Nu pomeneste nimic de iudaism deci ... s-ar putea sa fie adept al acestei religii.

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Din moment ce doreste ca religia sa aibe fundament stiintific inseamna ca face trimitere la " teoria maimuticilor" 🙂 , am presupus doar 🙂 .

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc doamna dorina pentru sfat.
    Nu vad insa unde l-am jignit pe bogdan. Este duhovniceste orb, deci handicapat, cum spuneam. In plus i se pare religia o aberatie si ar vrea sa nu mai existe crestinismul pt ca au murit prea multi oameni din cauza lui??
    Eu cred ca oamenii au murit tocmai din cauza ereziilor si ateismului.
    Sincera sa fiu, m-am cam saturat sa citesc peste tot astfel de hule.

    Hristos s-a nascut si a inviat! asa ca ce-si doresc ateii e cam imposibil.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    care-i solutia vis-a-vis de un virus ca bogdan( si alte citeva milioane ca el!) !?.....ANTIBIOTICELE!.....ca fac ele?.....ditrug vurusiiiiii!....bravo dana!

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu-i mai bag in seama,ocolesc( ateii)...oricum sufletul lor e gol...accepta orice e inuman ...(e vai de ei) si vai de noi datorita unora ca astia...fara cuvinte!!! "DOAMNE APARA SI PAZESTE"!!! DOAMNE AJUTA !!!

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    tinerii si copiii ne sunt in mare pericol, sunt deja bolnavi, otraviti, sunt surzi si orbi la sfaturile bune, eu cred ca mintile tinere, fara o baza spirituala solida sunt cel mai usor de manipulat, priviti la ei: parca sunt artificiali,nu sunt sensibili la sentimentele si suferinta semenilor, nu iubesc natura, tortureaza animalele, nu respecta parintii, profesorii, oamenii de pe strada, nu le place munca, nu au planuri de viitor,isi distrug sanatatea, uneori nu le pasa nici de propria persoana, nu au dorinta sa studieze in adevaratul sens al cuvantului ci doar trec prin facultati, jocuri pe internet care de care mai sadice, boxe date la maxim cu basii care le distrug sistemul nervos, inima,etc., uitati-va la ei, sunt obositi si ciudati. Copii nostrii sunt deja bolnavi! Acesta e primul efect vizibil al manipularii omeniri. Priviti in viitor o planeta de oameni bolnavi si atei. Care stiti sa va rugati, asa cum stiti, prima data pentru copii si tineri sa ne rugam, ei sunt in cel mai mare pericol.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce spuneti voi aici este exact scenariul din seria "Left Behind"... sunt trei filme, daca aveti sansa sa le gasiti, vizionati-le!

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    bravo bogdane...un om rational nu poate sa gandeasca decat ca tine...
    parerea mea:... dumnezeu e mai presus decat orice religie si la adevarurile Lui ajungi cu inima nu cu mintea ta rationala...si da, sunt atee dupa parerea unor fanatici religiosi...
    pt cei care te-au blamat am si eu o intrebare: daca voi va considerati mai credinciosi decat el si mai aproape de cale, oare nu ati aflat ca asta e un pacat capital? face parte din cele 10 porunci: sa nu judeci...
    deci tineti-va neuronii in frau si rugati-va sa fiti iertati pentru blamarea aproapelui in care ar trebui sa vezi lucrarea lui d-zeu si iubirea Lui pt el pt ca de asta ii permite sa traiasca si sa "imprastie ereziile lui"
    D-zeu a lasat ca fiecare din noi sa poata alege cat de mult vrea sa evolueze spiritual in aceasta viata si toti oamenii ar trebui sa inteleaga ca incalcarea liberului arbitru al unei persoane e un pacat grav...
    deci, pt inaltarea voastra spirituala fratilor, incetati sa mai urmariti paiele din ochii altora si vedeti barnele din ochii vostrii
    pace si lumina 😀

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dreptatea este a to Florentino.... Nu trebuie sa judecam,... pentru a nu fi judecati? Dupa parerea mea, mai degraba pentru a nu ne pierde energia si concentrarea dela ceva cu adevarat important. Atentia asupra lui D-zeu. (doar completare). pace si lumina...

    Revenind la comentariul articolului:

    N-i se cere, celor cu credinta sa actionam! AMIN
    N-i se cere sa semnam unele liste prin care declaram ca suntem impotriva implanturilor! .......Hmmm!
    Dupa parerea mea suntem in pragul SFARSITULUI!
    Atunci, DE CE, prin toate puterile mele sa ma opun acestui SFARSIT?
    Eu sunt doar fericit, ca D-zeu m-a ales sa fiu martorul, sau contemporanul acestor evenimente, dupa parerea mea de egala importanta ca si nasterea lui ISUS. Ori oare, VOI, nu ati fi fost fericiti sa fi vazut Păstorul Nostru ATUNCI in acele timpuri si să fi putut cade la picioarele lui spunandu-i: Martirisesc Ție credința mea!?
    De ce va simțiți nefericiți că ați fost aleși la Revenirea lui Isus? BUCURAȚIVĂ!
    Cât despre ACȚIUNE, eu văd lucrurile altfel:
    1. Nu vă opuneți. Vă veți face mult rău inutil și veți pierde mult din forța vitala care vă poate ”sări” peste Venire.
    2. Când vă vine rândul la ”însemnare” REFUZAȚI! Este cel mai important lucru pentru voi!
    3. Încercații să conștientizați cât mai multe persoane despre importanța REFUZULUI IMPLANTĂRII pentru propria lor persoană. Este mult mai important SALVAREA cel puțin a UNUI SUFLET decat semnarea de liste sau manifestații în fața Parlamentului. (chiar dacă și eu m-am semnat pe una din aceste liste). - Pentru mine asta (nr. 3) inseamna a actiona acum.
    Recunosc că aceste momente ma prinde legat de o familie cu doi copii, chiar daca am trecut foarte puțin pragul de 30 de ani. Cu toate acestea, sunt conștient, că va apare și momentul când voi părăsi aparamentul, fără posibilitate de a-l mai vinde, și voi pleca cu totul, cu familie și cu tot ce pot căra într-un mediu rural, unde pot SUPRAVIEȚUI fără control comercial.
    ATENȚIE!!!
    1.Pregătițivă de momentul când vă veți părăsi casele.
    2. Cei care Înțeleg importanța momentelor și au posibilitate financiară, CUMPĂRAȚI terenuri în apropierea mănăstirilor, construiți de pe acuma ceva pe ele, eventual DONAȚILE acestor mănăstiri în ideea unei retrageri rapide, pe ultima 100 m. De ce spun donați? Pentru că va fi aproape imposibil să le păstrați pt voi in cazul introducerii cipurilor rif cu efect comercial. Imaginați-vă că singura posibilitate de plata va putea fi efectuată doar de purtători. CUM veți reuși să plătiți la primărie IMPOZITUL pe CASA, PĂMÂNT sau ANIMAL în curte. Acestea vor fi confiscate în al doilea an de neplata, unul câte unul.
    NU DISPERA!
    Cei care nu vor accepta cipul vor fi în primă fază persoanele din lumea interlopă (datorită controlului financiar) și persoanele cu adevărat credincioase. Problema este că în media vom fi băgați în aceeași oală. Vom fi judecați ca fiind hoți și criminali și von fi marginalizați. Dacă o persoană ne scuipă sau ne lovește nu putem riposta fizic pentru că vor fi cu ochii pe noi și nici în judecată nu vom mai putea acționa pe nimeni, pentru că nu vom avea cum plătii acea nenorocită de taxa de timbru care acum costa 50 lei. Cine crezi că te va apăra în instanță fără bani. De aceea trebuie să știm foarte sigur unde mergem. După părerea mea și aștept și părerile voastre deja trebuie să formăm un forum propriu, cu deschidere, prin care ă discutăm aceste aspecte ale acestei iminente retrageri din societate. Ce spuneți?

    Lumină și iubire.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PT Andronic , asa e frate ai mare dreptate in tot ce spui , cat despre solutia ,ca vom putea sa ne refugiem undeva la tara, sau pe langa manastiri- care tot ce e cu putinta ca ele sa fie "golite primele".....eu am inceput sa ma cam indoiesc, eu insumi gandind parca prea mult la acele momente....Singurul lucru in care am incredere e ca nu ne va lasa purtarea de grija a Domnului si a Maicii Sale....si nu stiu in ce fel va lucra cu fiecare , dar cred ca va fii foarte aproape de cei ce vor sa ramana fideli Lui....Domnul Vine, sa se intareasca inimile noastre!

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sper sa nu avem un viitor chiar atat de sumbru precum spui, frate Ilinoiu-le. Cand spun asta ma bazez pe doua lucruri.
    1. Cred si sper ca odata cu unificarea bisericilor, (asa cum au fost scrise si stiute si cum se pare ca este tendinta viitoare), CRED si SPER ca vor ramane manastiri care se vor rupe de autoritatile bisericesti ramanand enclave a ceea ce sunt si au fost dintotdeauna. Locul unde omul este primit cu umilinta pentru a medita la D-zeu.
    2. Sper si cred ca, intradevar, dupa 2,3 ..10 asemenea "goliri" care se vor solda si cu raniti sau poate si morti, opinia publica sa ia de aseneni, o asemenea atitudine de izolare si lasare in pace.
    Nu stiu.
    Stiu doar ca cu CREDINTA D-zeu ne va oferi soluta si mai stiu ca unii vor fi crunt incercati. Ma rog pentru forta.
    Amin

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    rahat. o porcarie de o parte si de alta. raspunsul nu e in certuri si in injuraturi. esre in credinta fiecaruia. cine are. cine nu are.......

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sper ca D-zeu sa ne dea putere sa putem trece aceste obstacole ...toate sunt incercari !
    Credinta in Dumnezeu ne va juta sa depasim , deci multa rugaciune , speranta si credinta in ceea ce este deasupra tuturor legilor scrise si nescrise!

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu stiti deloc sa vorbiti. Nu vad diferenta intre tatele de pe malul santului si voi! Dumnezeu este in suflet, nu etalat pe monitoare si pe Internet. Resimt un profund dezgust vizavi de discursul vostru. Sunt aproape sigur ca in viata de zi cu zi sunteti niste ipocriti cu chip crestin. Si, mai mult, fac pariu ca nu intelegeti mai nimic din teoriile din articolul de mai sus.

    Daca crestinismul va muri, va muri din cauza noastra.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pt desteapta de florentina:

    Prima porunca este Cea legata de credinta. " sa nu ai alti dumnezei"
    nu mai abera pe aici, du-te pe blogurile ateilor si hulitorilor de Dumnezeu, ca acolo iti e locul, acolo poti sa-ti publici ereziile si sa fii si admirata. Poate iei si premiul Nobel.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt de acord cu florentina. nu sunt ateu dar felul in care credinciosii de aici ii ataca pe cei cu alte opinii (chiar si radical opuse) denota o falsa credinta.

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Michael,
    Ai dreptate cand spui ca D-zeu nu este un subiect de dezbatut pe Internet. Poate ar fi mai bine sa ne intalnim cu totii si sa discutam direct. Eu sunt din judetul Ialomita, Unde propui sa ne intalnim?
    Totusi nu sunt de acord cand afirmi ca toti cei ce-si spun parerea sunt "niste ipocriti cu chip crestin".
    In mod identic, in urma cu mai multi ani, un prietem imi explica ca el iubea muntele mai mult decat sotia lui. Firesc, am intrebat atunci: "Prin ce miracol ai reusit sa afli care este puterea sau intensitatea iubirii generate de sotia ta?"
    In alta ordine de idei nu baga mana in foc pentru nimeni pentru modul in care intelege sau nu un articol. Tu ai inteles acest articol? Esti mirat ca altcineva l-ar putea intelege?
    Te rog sincer sa ma ierti daca am fost dur sau nepoliticos pentru ca nu te cunosc si dupa parerea mea esti o persoana deosebita, asemeni tuturor. Sincer (si asta fara a fi ipocrit).
    Ps. Sunt perfect de acord cu tine cand spui ca crestinismul va muri din cauza noastra.

    Din nou fac apel la cei ce vor sa scrie comentarii. Nu va mai pierdeti timp si energie incercand sa faceti liste cu cine este ateu si cine este credincios. Daca vreti sa utilizati aceasta energie, incercati pe cei atei sa-i convingeti ca cei cu credinta au dreptate. Ce sens ar avea aceste comentarii daca toti cei care ar scrie ar fi doar credinciosi? E ca si cum am am sta cu totii in arca lui Noe povestindu-ne cat de norocosi am fost sa prindem un "loc cald" in timp ce "necredinciosii" ar muri inecati in jurul nostru. Nu numai ca nu intindem o mana de ajutor, dar le dam si o vasla la cap "ereticilor".

    Pentru Dana. Nu vad in Florentina ca "s-ar inchina altor D-zei". Din punctul meu de vedere s-a referit strict la D-zeu Tatal, Cel care, daca studiem putin toate religiile ESTE UNIC si ACELASI.
    Sunt nascut ortodox si-mi doresc astfel sa si mor. Totusi, pentru alt(e) cult(e) CRESTIN(E), pot fi cosiderat un Ateu sau un fel de crestin prost informat care nu prea are habar despre Adevarata Cale (o pot intelege pe Florentina din acest p.d.v.)
    Din punctul meu de vedere cultul in care te nasti este Adevarata Cale si de fapt Sansa vietii fiecaruia de a fi mantuit. Cred ca am spus suficient referitor la crezul meu.

    Sunt dispus la mai multe discutii si pentru asta imi fac public si adresa de e-mail: [email protected]. Astep pareri de sustinere si ajutor din partea celor ce cred ca pot ajuta cu ceva, dar si persoane care, din nestiinta sau necredinta vor sa discute cu cineva aspecte pe care n-au avut cu cine a le discuta sau poate n-au avut suficient curaj. Nu afirm ca le stiu pe toate, de aceea astept si ajutor in aceasta directie, prin adrese a unor persoane dispuse la consiliere in aceasta directie. Ma pot stradui in schim sa raspund la cat mai multe e-mailuri.

    Cu respect, tuturor,
    Andronic Odin

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    stai in banca ta pana o sa ai cunostintele necesare. Ia-ti un duhovnic, vezi ce te sfatuieste el, mergi duminica la biserica, citeste Sfanta Scriptura si talcuirile Sfintilor Parinti, si pe urma mai vorbim. Spui ca nu esti ateu, dar nici crestin ortodox nu pari a fi, din moment ce nu stii ca un credincios are datoria sa-si apere credinta. Noi ( astia credinciosi de pe aici) nu judecam pe nimeni, dar nu putem sta nepasatori la afirmatii ca cele ale lui bogdan sau florentina care hulesc Sfanta Treime si lovesc in credinta noastra. Bogdan spune ca ar fi bine sa dispara crestinismul, pentru ca prea multi oameni au murit din cauza lui. Confunda faptele istorice . Cei prigoniti au fost mereu ortodocsii.Incepand din antichitate si pana in zilele noastre. catolicismul ( ca banuiesc ca la asta se referea) a omorat sute de monahi ortodocsi in Muntele Athos, desi acestia erau pasnici si nu ii deranjau cu nimic.
    Ceea ce ma deranjeaza pe mine, este ca cei ca tine, bogdan, sau florentina, desi sunt ignoranti cat se poate, incearca sa impuna altora punctul lor de vedere. Sunteti doar niste rataciti. Asa ca nu mai dati sfaturi altora.
    Inca ceva: noi, credinciosii, ne rugam in biserica noastra si pentru voi, poate va va lumina Dumnezeu mintile. Aceasta inseamna iubirea crestina. iar replicile nici ele nu au izvorat din ura, ci din dreptate.
    O pacatoasa, a carei singura virtute este credinta.
    Dumnezeu sa va lumineze!

  26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, permite-mi sa zambesc.

    1.cred in Dumnezeu, dar cu siguranta nu il vad in aceeasi forma in care-l vezi tu. diferente de perceptie, daca vrei. e dreptul meu sa-l vad intr-un fel si nu inseamna ca sunt ratacit.

    2.apara-ti credinta prin intelepciune si nu prin atitudine razboinica pentru ca asta faceau catolicii, remember? ma rog, ei nu o aparau ci o impuneau, dar esti si tu pe undeva pe aproape, ca idee.

    3.de ce cunostinte am nevoie pentru a emite o parere? cine decide daca am sau nu cunostintele necesare? tu?

    4."Ceea ce ma deranjeaza pe mine, este ca cei ca tine, bogdan, sau florentina, desi sunt ignoranti cat se poate." - cum ti-ai dat seama ca sunt ignorant?

    5. "Asa ca nu mai dati sfaturi altora." - unde am dat sfaturi?

    Sunt curios ce argumente LOGICE imi dai la problemele ridicate de mine. Si stai linistita, stiu ca voi ajunge in Iad pentru ca am o gandire diferita, dar eu deja traiesc acolo alaturi de voi.

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu vreau s-o lungesc prea mult, dar as vrea sa-i raspund lui andronic :

    1. Florentina cand spune ca Dumnezeu ii ingaduie fiecarui om sa-si formuleze ereziile, este sau nu acord cu teologia ortodoxa si cu dogmele bisericii ?

    2. ca ortodox ar trebui sa stii ca aceasta este singura credinta dreapta. Faptul ca mai exista altele, nu inseamna ca asa e bine.
    3. fiecare are propriul stil. daca al meu va deranjeaza, nu am ce face. Si pe mine ma deranjeaza continutul multor comentarii pe aici.

    Petru,

    "cred in Dumnezeu, dar cu siguranta nu il vad in aceeasi forma in care-l vezi tu. diferente de perceptie, daca vrei. e dreptul meu sa-l vad intr-un fel si nu inseamna ca sunt ratacit."

    in ce forma este dumnezeul tau? ti-ai format propriul cult sau faci parte din vreo secta deja infiintata?

    Daca nu ar fi atat de trist, as zambi si eu

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce frumos te-ai fofilat dana. raspunde pls la punctele de vedere exprimate de mine si apoi putem continua discutia. e un dialog, nu?

  29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    daca se poate, punctual la fiecare. mersi.

  30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,

    1. Din ceea ce spui, credinta ta e virusata de ideologiile new age. Noi ceilalti, credem in Unul Dumnezeu, facatorul cerului si al pamantului, a tuturor celor vazute si nevazute si Intr-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, si in Duhul Sfant care de la Tatal purcede. Deci aceasta este " forma" adevarata a lui Dumnezeu. daca pentru tine Dumnezeu are alta forma, inseamna ca ori esti pagan, ori ateu, ori eretic, deci ratacit.

    2. Eu imi apar credinta asa cum stiu si cred ca nu am dat la nimeni in cap si nici nu am obligat pe nimeni sa creada daca nu poate. Este dreptul meu sa ripostez la blasfemiile unora.

    3. Este evident ca nu ai nici credinta , nici cunostinte elementare de teologie ortodoxa. daca le-ai fi avut, nu ai fi fost de acord cu florentina si cu bogdan.
    De aceea te-am si indemnat sa iti cauti un duhovnic, el iti va spune mai multe si poate te va calauzi pe calea cea buna.

    4. aceeasi problema ca si la punctul 3. Dar poate m-am grabit si nu e vb de ignoranta, ci de reacredinta. Tu stii.

    5. indemnul de a nu mai da sfaturi le era adresat in special florentinei si lui bogdan. poti sa te excluzi.

    Cat despre iad, nu e al nostru a ne pronunta cine merge acolo si cine nu. Esti tanar, ai timp sa te indrepti.

  31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred in acelasi dumnezeu in care crezi si tu, culmea!, iar asta ma face ratacit, eretic, pagan, ateu etc.

    eu sunt de parere ca fiecare religie de pe acest Pamant detine o felie din Adevarul Suprem. Mai mica, mai mare, dupa "curatenia" fiecareia, dar nu cred ca ortodocsii sunt cei mai tari din parcare. Eu sunt ortodox, deci nu combat din afara ideea. Ce numesti tu influente new-age, exista de sute de ani, dar pentru ca internetul acum este foarte dezvoltat, ai aflat si tu. Nu mi-as schimba religia pentru nimic in lume, tin la ea. Consider ca e cea mai puternica dpdv spiritual si cand spun asta exclud BOR ca organizatie. Consider ca ea, Biserica Ortodoxa Romana, nu aduce un serviciu religiei per ansamblu. In afara de cativa adevarati parinti, exista doar preoti.

    Nu am cunostinte teologice pentru ca teologia inseamna dogma, iar eu nu vreau sa imi limitez campul de cunoastere la o "programa" stabilita de niste oameni care se stie foarte bine ca de-a lungul celor 2000 de ani au folosit religia pentru a manipula masele. Prefer sa aflu tot ce pot afla din mai multe surse si apoi sa combin informatiile. Stiu ca asta contravine ideii pe care sigur o promovezi "Crede si nu cerceta" (stiu ca nu e prezenta in Biblie, dar e agreata de dogmatici), dar sunt in acelasi timp sigur ca Dumnezeu nu-l condamna pe cel care incearca sa afle mai mult despre El cautand si zbatandu-se prin hatisul informational decat sa aplece urechea la o singura Organizatie care-l invata "ce este bine".

    Pune-te in pielea lui Dumnezeu (ipotetic vorbind), care este iubire pura. M-ar trimite in Iad pe motiv ca incerc sa ajung la El, cautand calea altfel decat tine?

    Ne-a dat Dumnezeu un creier dezvoltat pentru a ne limita la ce spune un Patriarh? Ne-a dat Dumnezeu curiozitatea pentru a nu ne folosi de ea in scopul evolutiei personale spirituale sau doar sa fie ca o ispita? A muncit atat la configurarea unui organism perfect, care sa exista in varful lantului trofic, doar pentru a fi ghidati de alti oameni ori pentru a fi noi stapanii nostri in planul fizic avand aspiratii la cel spiritual ca in cele din urma sa ajungem la El?

    Iesi putin in afara dogmei in care crezi cu atata ardoare si gandeste. Dumnezeu cred ca ar fi taaaare fericit daca am gandi cu totii. Ar insemna ca nu a irosit 6 zile creand lumea asta.

  32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga Dana,

    Ne aflam intr-un moment in care informatia nu mai poate fi ascunsa, ca pana acum 20 de ani. Si intr-adevar, despre ce vb Petru nu este New Age. Sunt filosofi dinaintea crestinismlui. Filosofi pe care ISUS nu le-a contrazis, ci INTARIT. Culmea, iata ca apare ISUS intr-o tara plina de reguli rupand tot. Nu numai ca CONTRAZICE unele dogme iudaice, dar mai si afirma ca DUMNEZEU este acelasi de la inceputuri, fara greseala si fara schimbari. Atunci pe cine sa cred? Pe Dumnezeu care a spus evreilor: "Pentru pacat sa fie omorat cu pietre", sau pe Isus care spune ca nici cel fara de pata nu trebuie sa ridice piatra.
    Esti o luptatoare a ortodoxiei? De ce nu esti una a CRESTINISMULUI. Dupa parerea mea, Parintele Cleopa sau Parintele Steinhardt au fost luptatori ai CRESTINISMULUI. Asemeni si Maica Teresa. Dar, ce sa-i faci bietei maici, a avut ghinionul sa se nasca catolica!?
    Spui ca Ortodoxia este singura cale adevarata? Cum este posibil, ca ortodoxia, dupa ruperea de biserica catolica, CARE DUPA PAREREA TA ESTE O CALE GRESITA, sa devina CALEA CEA BUNA, prin schimbarea catorva reguli la nivel administrativ.
    DE CE bisericile protestante sunt nenorocite? Nu-ti dai seama ca de fapt duci o lupta pe care au dus-o si altii si care, ajungand la foc si spada a denaturat adevarata fata a religiei.
    ISUS nu doreste impunerea religiei lui prin sabie. El doreste ca pildele si invataturile lui sa fie primite prin inima, cu iubire, nu patimas. Crezi ca daca eu nu-i fac eretici pe Petru si Florentina nu-l iubesc pe Isus?
    Incearca sa faci distinctie intre CRESTINISM si ORTODOXIE.
    Ortodoxia este o ramura a crestinismului amestecata cu O DOGMATICA care nu tine neaparat de religie, ci mai degraba de unele crezuri, obiceiri pagane, obiceiuri care leaga o anumita religie de o anumita zona sau popor.
    La fel si catolicismul, si orice cult protestant. Daca inlaturi la toate acestea, traditiile, veri ramane cu cea mai pura si simpla credinta. CRESTINISMUL!
    Ai vazut vreo diferenta intre Biblia Ortodoxa si cea Baptista sau Adventista?
    Sau nu ai fost niciodata curioasa sa citesti, "pentru ca-i plina de minciuna si pacat"?. Iti spun eu ca nu sunt diferente.
    O mica istorisire reala si inchei: (lucrez in agricultura)
    Un tractorist imi spune intr-o zi:
    - Domnu' inginer, mare belea, tre sa fac lu' mama pomana de 3 ani.
    - Si de ce este mare belea?
    - Nu prea am bani..
    - Atunci de ce trebuie sa faci?
    - Pentru ca asa zice Biblia.
    - Hmmm, Biblia nu zice asa. Am citit-o si n-am gasit nicaieri ca la moartea unui om trebuie facut de 3 luni, 6 luni, 9 luni, an, 1,5 ani, 2 ani, 3 ani... 7 ani.. In schimb pot sa-ti citesc din Biblie, ca "acel c e ajunge la Dumnezeu, nevoi nu mai are, caci totul gaseste Indansul" ( nu este mot-a-mot dar ma pot stradui sa gasesc pasajele).
    Tractoristul incurcat:
    - Pai, daca nu zice Biblia, asa zice popa ca trebuie facut.
    - Mata ii dai bani la popa?
    - Pai, normal, ca nu vine de pomana.
    - E, atunci el poate sa zica sa faci pomana lu mama in fiecare zi, ca nu-l deranjeaza.
    Tractoristul incurcat:
    -Daca nu fac ma rade lumea, ca-s sarac.
    - E, asta este un motiv suficient de bun. Fa nene in cazul acesta....

    Incearca sa faci distinctie intre Crestinism si traditii (care de fapt sunt pagane)

    Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti

  33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Andronic,

    inapoia mea, Satano! Stii tu de ce.

    Petru, te rog sa ma scuzi, am sa-ti raspund mai tarziu.

  34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Andronic,

    inapoia mea ,Satano!

    se vede ca singurul motiv al prezentei tale pe acest site, este sa faci adepti.
    Data viitoare sa scrii corect numele Domnului nostru Iisus Hristos!

    Mai vreau sa-ti spun totusi ca minti cu nerusinare cand spui ca Biserica ortodoxa s-a desprins de cea catolica. Si cred ca stii ca minti, dar vrei sa induci in eroare necunoscatori ca Petru si altii, care au pus botul la toate ineptiile voastre si ale altora. Asa ati atras voi romanii la " crestinismul" vostru? Rusine!

    admin, va rog frumos, pe viitor nu lasati sa se mai strecoare astfel de serpi care se dau mari crestini si smintesc lumea.
    Daca acest andronic pune mana pe unu care habar n-are cu ce se mananca ortodoxia, sufletul aceluia va fi in mare pericol. Vedeti mai sus ca invita lumea la discutii pe mail. Si desi nu este ortodox, a uitat sa mentioneze acest lucru.Luati aminte!

  35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, de ce sa interzica admin accesul lui Andronic? Nu e o tara libera? Unde e dreptul la libera exprimare? Sau Ortodoxia pune pumnul in gura? Nu ortodoxia s-a desprins de catolicism ci a exista o mare schisma de care am invatat cu totii. Adica fiecare pe drumul sau. Nu cineva de altcineva s-a despartit.

    devine amuzanta situatia de aici :)). astept sa-mi raspunzi la comentariul 32, dana.

  36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e clar ca lumina zile ca acest scenariu poate fi adevarat.Ar trebui sa ne pregatim pentru aceste vremuri rugandu-ne , daca se poate neincetat; poate se va indura Bunul Dumnezeu de noi si ne va feri de astfel de greutati; nu stiu daca ar fi cineva capabil sa le depaseasca ca un bun crestin. Doamne ajuta !

  37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pt Dana: No comment.

    Imi cer iertare siteului ca s-a ajuns la asemenea mizerii si la cearta.
    Atata timp cat cuvintele mele sunt considerate satanice, rog adminul sa-mi stearga orice comentariu postat.
    Draga Dana, observ ca ceva stiinta ai, intelegere iti mai trebuie. Eu mi-am lasat adresa de mail. Daca doresti, putem continua aceste discutii in particular, fara hule.
    Oricum pentru stiinta ta, in 1054 in evenimentul cu numele "marea schisma", crestinismul s-a impartit in doua ramuri, catolicism si ortodoxism...
    Ruptura a avut loc datorita unor neintelegeri la nivel de conducere... bla, bla..

    Cer iertare inca o data siteului si sper ca totul sa se termine acum.
    P.S. Sunt ORTODOX si am afirmat mai devreme asta..

  38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,

    departe de mine a spune" crede si nu cerceta". Am fost si eu asa ca tine, sustineam ca sunt credincioasa, dar ca credinta este in suflet, ca nu e nevoie sa mergem la biserica sau sa participam la Sfintele Taine, ca toate credintele sunt adevarate si ca asa este normal sa fie, bla bla bla...

    De atunci s-au schimbat multe, si abia acum imi dau seama cat de manipulata eram de scoala, mass media, moda, cultura fara Dumnezeu, etc.
    Pt a afla mai multe despre asta, ai putea sa citesti " Protocoalele Inteleptilor Sionului". Sper ca vei recunoaste acolo ideea de manipulare in viata ta si a celor din jurul tau.
    Da. Si este adevarat ca new age s-a nascut in urma cu 200 de ani. Dupa ce vei citi ce ti-am recomandat, poate vei intelege de ce si care este scopul acestei noi religii care se doreste mondiala.

    Spui ca tu combati ortodoxia dinlauntrul ei? De ce o combati, Petru?
    Stramosii tai si-au dat sangele lor pentru ortodoxie, iar tu, petru, o combati?!?!
    Ce ai fi facut tu , Petru, daca ai fi fost pus in situatia voievodului martir Constantin Brancoveanu, care a preferat sa moara decat sa renunte la credinta, impreuna cu cei 4 fii ai sai si cu sfetnicul Ianache?
    Ai citit povestea lor? Te-a impresionat, sau consideri ca au fost niste fraieri, din moment ce toate religiile sunt valabile, putea foarte bine sa se converteasca la mahomedanism si sa traiasca mai departe fericiti?
    Mateias, copilul cel mic, dupa ce i-a vazut pe fratiorii lui mai mari murind, a avut un moment de frica. Insa imbarbatat de tatal sau, si-a venit in fire si punandu-si capul pe butuc i-a spus calaului : "VREAU SA MOR CRESTIN, LOVESTE!"
    Ai putea fi foarte fericit ca esti ortodox, daca ai intelege ce inseamna aceasta. Din pacate, eu nu am cunostintele necesare pentru a te ajuta . De aceea te-am si indemnat sa mergi sa te sfatuiesti cu cineva care are si autoritate in domeniu. Daca nu admiri prea mult preotii de la orase, ai putea incerca sa vorbesti cu unul dintre monahii nostri batrani. Cu siguranta acestia nu au interesul sa te manipuleze, Petru. Ci doar sa-ti deschida ochii.

    Dar " ce este o dogma? O prejudecata? Un adevar prestabilit? O ghilotina care atarna asupra capetelor " luminate" ale omenirii? Daca asta e tot ce stiti despre Dogma, ma vad silit sa afirm ca o dogma este descrierea precisa a unei realitati spirituale si intelectuale.

    A vorbi in raspar despre doge este o dovada de prostie, este ca si cum ai critica necesitatea gramaticii in cazul unei limbi sau a formulelor si teoremelor in cazul matematicii.

    Dogma pe care se sprijina intreaga invatatura crestina este cea a Sfintei Treimi, din care reiese nemijlocit dogma intruparii lui Dumnezeu in Persoana lui Iisus Hristos si toate adevarurile legate de nasterea, moartea si invierea Dumnezeului-Om. prin urmare a nega Dogma inseamna, in primul rand, negarea Dumnezeirii lui Hristos si a Duhului Sfant.
    ...
    Cu cat o credinta este mai evoluata, cu atat este mai " dogmatizata", adica are un suport teoretic mai complex. Si invers, cu cat o credinta este mai stearsa, cu atat nevoia de dogma dispare. De pilda, samanii nu au nevoie de dogme scrise pentru a-si perpetua credinta, deoarece intreaga lor traditie incape intr-o piele de animal si cateva papusi.

    Cei care doresc sa dezbrace crestinismul de dogme, il reduc de fapt la nivelul samanismului si al credintelor primitive, transmise pe cale orala.

    Intreaga propaganda impotriva Dogmei este asemenea fluieraturilor unor betivi intr-o Filarmonica. daca am face o paralela intre lumea credintelor si lumea muzicii, ar trebui sa comparam Ortodoxia cu muzica simfonica, iar credintele de tip protestant cu lautarismul. Exista, fara indoiala, oameni talentati si printre lautari, desi majoritatea dintre ei nu stiu sa citeasca o partitura. Se poate, asadar, canta si fara partitura, dar nu orice fel de muzica si nu oricine.

    A nega necesitatea dogmelor intr-o religie este totuna cu a nega sistemele de scriere a notelor in cazul muzicii. Oreligie fara dogme este ca o simfonie fredonata de un om beat.

    Nu ma intereseaza sa discut aici dogmele crestinatatii, ci doar sa stabilesc ca infierarea lor este un semn de prostie. A incerca acum sa initiem pe cineva in dogmatica ortodoxa este ca si cum am dori sa epuizam un curs de teorie a muzicii intr-un articol de ziar. Temele crestinatatii sunt multiple, iar operele care le trateaza sunt si mai multe, intinse pe o perioada de 2000 de ani.

    Este cuviincios ca cei ce se incumeta sa vorbeasca de sus despre o traditie atat de indelungata si atat de monolita, SA SE INTREBE MAI INTAI CE STIU DESPRE CRESTINISM si DE UNDE.

    Cercetati Crestinismul, cercetati Ortodoxia, caci spre deosebire de alte religii, aici nu exista nici scrieri si nici ritualuri secrete, la care profanii sa nu aiba acces." ( Ieromonah Savatie Bastovoi ," Cand pietrele vorbesc" )

  39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    aNDRONIC,
    citatele de mai jos iti apartin, sau mi s-a parut?

    "Spui ca Ortodoxia este singura cale adevarata? Cum este posibil, ca ortodoxia, dupa ruperea de biserica catolica, CARE DUPA PAREREA TA ESTE O CALE GRESITA, sa devina CALEA CEA BUNA, prin schimbarea catorva reguli la nivel administrativ."

    "Ortodoxia este o ramura a crestinismului amestecata cu O DOGMATICA care nu tine neaparat de religie, ci mai degraba de unele crezuri, obiceiri pagane, obiceiuri care leaga o anumita religie de o anumita zona sau popor."

    Daca tu ai scris acestea, cum poti sa sustii ca esti ortodox?
    Dupa parerea mea, ori esti labil psihic, ori esti foarte viclean.

    Doamne, iarta-ne pe noi, pacatosii!

  40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, inca o data ai trecut pe langa comentariul meu fara a-i raspunde in totalitate.

    1.Pune-te in pielea lui Dumnezeu (ipotetic vorbind), care este iubire pura. M-ar trimite in Iad pe motiv ca incerc sa ajung la El, cautand calea altfel decat tine?

    2.Ne-a dat Dumnezeu un creier dezvoltat pentru a ne limita la ce spune un Patriarh? Ne-a dat Dumnezeu curiozitatea pentru a nu ne folosi de ea in scopul evolutiei personale spirituale sau doar sa fie ca o ispita? A muncit atat la configurarea unui organism perfect, care sa exista in varful lantului trofic, doar pentru a fi ghidati de alti oameni ori pentru a fi noi stapanii nostri in planul fizic avand aspiratii la cel spiritual ca in cele din urma sa ajungem la El?

    E vreo problema ca nu am incredere totala in "sistemul" crestin? Repet: consider ca religiile Pamantului detin cate o felie din Adevarul Absolut si nicidecum toata placinta. Impreuna formeaza un puzzle imens. ortodocsii nu sunt cei mai tari din parcare...

  41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ptr. Dana,
    Mi se pare o pierdere de vreme si o risipa de energie sa incerci a lamuri pe cei de alte confesiuni sa inteleaga care este adevarata credinta si de ce.Noi trebuie sa incercam sa ajutam semenii nostri ortodocsi (pe cei care vor sa fie ajutati).Este mult prea tarziu a mai dialoga pe teme dogmatice si complet nefolositor.La judecata nu vom fi intrebati despre punctul de vedere al catolicilor,ci daca am implinit poruncile Domnului. Sunt forumuri de discutii mai civilizate unde exista preocupare pentru ceea ce trebuie facut pentru vremurile care urmeaza.Iata unul dintre ele:http://saccsiv.wordpress.com/2009/03/06/ce-mancam-dupa-ce-refuzam-noile-acte-cu-cip-incorporat/#comment-1579
    Sper sa nu fie si acesta otravit cu ,,judecati de valoare''.
    Doamne ajuta!.

  42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,

    nu ai inteles ce ti-am scris sau te prefaci ca nu intelegi?!

    Credinta Ortodoxa nu se limiteaza la ce spune un patriarh.
    Ti-am scris destul de clar cum este cu Dogmele. daca tu te crezi mai intelept decat sutele de Sfinti Parinti luminati de Duhul Sfant de-a lungul secolelor de crestinism, n-ai decat sa iti formezi propria religie.
    Ce ma tot intrebi pe mine daca o sa te trimita Dumnezeu in iad?
    Eu nu consider ca am raspunsuri la toate, si crede-ma nici nu ma intereseaza. Cred ca de-aia ne-a dat liberul arbitru, ca sa alegem unde vrem sa fim in vesnicie.
    Iisus Hristos este Calea Adevarul si Viata. Acest lucru nu se va schimba pana la sfarsitul veacurilor. Dar cum sa vada orbii si sa auda surzii?

  43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    constantin,
    care e problema ta?
    te deranjeaza ca am scris cateva adevaruri?
    dar oare de ce nu te deranjeaza cand vezi minciuni si blasfemii?!
    daca tot te bagi in vorba, da o mana de ajutor daca poti.
    daca nu, vezi-ti de treaba.

    daca tu poti sa stai linistit cand e hulita ortodoxia si sa vezi cum cu viclenie se amesteca adevarul cu multe minciuni, e treaba ta.

  44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si constantin,

    nici macar nu stii despre ce e vb.
    Nu incerc sa lamuresc pe nimeni de nimic. Nu incerc sa convertesc pe nimeni. Am raspuns unei provocari. In plus, cel caruia i-am raspuns sustine ca e ortodox. Oare nu avem datoria sa-l indreptam pe aproapele nostru ratacit? sau macar sa incercam...trebuia poate sa-l ignor, trecand pe cale, dar mie mi s-a parut ca el cauta sincer un raspuns la intrebari

  45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, la un punct suntem de acord... e singurul, cred. intr-adevar caut raspunsuri si nu le caut doar in ortodoxie. sunt de formare jurnalist (desi nu profesez ce am invatat) si caut sa verific din mai multe surse. sunt crestin ortodox, voi trece sper in 2-3 ani pe la budisti (dar nu prin convertire), apoi poate samanism si asa mai departe. nu ma voi alatura vreunei religii, alta decat ortodoxia, dar mi-ar placea sa traiesc o perioada scurta de timp si prin alte "culte" pentru a afla cu ce se mananca.

    inima mea va fi intotdeauna alaturi de Hristos. poate ca sunt fiul ratacitor, poate ca aleg sa-mi pierd timpul pe cai laturalnice pe care nu le numesc gresite. exista cai si atat. unele sunt drepte, altele serpuite. destinatia e aceeasi, iar Dumnezeu, care e iubire pura, nu ma va pedepsi ca-l caut pe cat mai multe cai.

    imediat ce realizezi ca Raul exista doar creat de om, esti incredibil de linistit. daca tu esti un om rau, vei atrage Raul, care in esenta e lasat de Dumnezeu sa existe. Daca am fi cu totii buni, ar mai exista acesta? Nu, pentru ca el exista atat timp cat noi il hranim. Daca eu sunt un om bun (nu spun ca as fi perfect), dar care cauta Adevarul pe mai multe cai, Dumnezeul Atotiubitor m-ar pedepsi pt asta? Hai sa fim seriosi si sa scoatem capul din pamant.

    Repet pt a nu stiu cata oara: ortodocsii nu sunt cei mai smecheri din parcare pentru ca e o parcare a naibii de mare si destul de plina. E ca si cum ai spune ca suntem singura planeta cu viata din Univers.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Frate Petru.. ziua de maine e a lui Dumnezeu. Nu ne apartine. Suntem oare siguri ca am lucrat destul pentru mantuire si ca ne putem permite luxul de a rataci prin culte pagane, doar pentru propria curiozitate? Insa daca am aprofunda desavarsirea invataturilor ortodoxe, eu cred ca nu vom mai avea timp, nici macar sa mai amintim ca ar exista si aceste rataciri de credinta. Noi trebuie sa tindem spre desavarsire, iar timp de pierdut nu ar mai fi disponibil. Oare am terminat Sfintii Parinti de citit, Vietile Sfintilor, Biblia. Cum crezi ca vei rezista ispitelor daca nu te intaresti in credinta cea mantuitoare. De ce-ai vrea sa te duci sa mananci la un loc cu porcii, cand te poti bucura de bucatele cele de la masa Tatalui tau ? Oare pentru ca nu cunosti pe Tatal ? Oare pentru ca nu recunosti bucatele ? Vezi !? Aici ar fi de lucru.. Spor ! Te asteptam pe cale !

  46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oameni buni, eu nu sunt ortodox; sunt crestin evanghelic ; consider ca traditia unei biserici este comoara cea mai de pret-obiceiuri, traditii, moral, spiritual, istoric, vorbind; cu cat aprofundezi Scriptura vezi ca aceasta tradidie te defineste, te identifica, te face distinct, asa cum o scoala te formeaza dupa care incepi sa lucrezi ce ai invatat, si toti te vor intreba unde ai invatat sa faci ceea ce faci....totusi sa nu facem ca fariseii care se rataceau pentru ca nu cunoasteau "nici scripturile nici puterea lui Dumnezeu"; varianta asta ca o credinta sau alta este singura adevarata, este nociva, si este extrasa din talmud; respectiv ca numai evrei sunt umani restul sunt animale ce trebuie supuse. Fiecare sa ramana in credinta lui crestina; la final Mantuitorul va despartii oile de capre asa cum face un pastor; unii vor merge in viata vesnica altii in pedeapsa vesnica; daca suportati acum comparatia asta radicala, si stiti unde va ve-ti duce, nu ne ramane decat sa lucram in continuare fiecare asa cum am invatat la "scoala"; aici este scoala lui Cristos, sa profitam cat mai avem timp si sa invatam "sa cercetam tot si sa pastram ce este bun"; intradevar masa este bogata si eu unul am placere deosebita la "masa"; totusi copiii cresc mari si incep sa manance singuri, apoi incep sa manance bucate tari pana ajung adulti.....care seamana cu Iisus, cu nimeni altcineval.

  47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru dana,

    te felicit pentru ardoarea cu care iti aperi aparteneta la ortodoxie, se vede ca ai studiat ceva in domeniu, dar esti cazul tipic al celui care avanseaza in religie cu ratiunea si uita virtutile dragostei neconditionate, adica dumnezeiesti.Esti foarte suspicioasa din acest motiv si ai uitat sa te indrepti cu dragoste catre ceilalti ,,nestiutori". Lasa un pic duritatea tipic umana si incearca sa devii, asa cum sigur iti doresti, mai aproape de Dumnezeu, mai plina de dragoste, mila, iertare si intelegere.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe noi toti!

  48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dumnezeul de care vorbiti voi pare a fi unul aspru daca te indepartezi putin de credinta ortodoxa si ai curajul sa Il cauti si pe alte cai. "Logica" lui Dumnezeu pare a fi una cu ochelari de cal. Daca L-as renega, as intelege, dar atat timp cat eu Il caut, de ce ar fi o problema?

  49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    draga petru,

    nu cred ca Dumnezeu este aspru, el este Atotputernic, deci n-are de ce sa fie aspru, ca nu-si simte periclitata puterea.Noi, oamenii suntem asprii, cu ceilalti, cu noi insine, pentru ca ne temem sa nu pierdem ce am gasit, cunoscut sau castigat.Ne temem de propria noastra indoiala si atunci devenim asprii.
    Dumnezeu este dragoste si daca simti asta n-ai cum sa simti asprimea lui.Daca ai ceva indoieli citeste Biblia si cauta s-o intelegi cu inima.
    In rest , asta e si parerea mea, sa nu incercam sa fim pe placul lui cu niste fete cat mai seci si moralizatoare, ca nu asta e calea.
    Calea e sa ne iubim unii pe altii si sa ne acceptam sa cum suntem, ca o consecinta a faptului ca-l iubim pe El.Sa ne ajute Dumnezeu, ca nu e usor, dar e posibil.

  50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Monica, sunt de acord cu tine 100%.

  51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Petru daca esti sincer in cautarea ta sunt sigur ca vei gasi ceea ce cauti . Problema este : ce cauti tu cu adevarat? Vorbesti de ortodoxie de parca ai vorbi de o boala(Doamne fereste!). Daca tot e un "dat" (te-ai nascut si esti botezat ortodox) , de ce nu pornesti de aici? Sincer eu ti-as ura mult succes in ceea ce cauti tu ! Cu o conditie , fii un ortodox desavarsit mai intai si daca asta nu te va satisface ...faca-se voia ta !
    recomandari :
    1)Calauza Ortodoxa in Biserica -arhimandrit Ioanichie Balan
    2)Cultura Duhului - ieromonah Rafail Noica
    3)cauta pe net sau in librarii marturiile unor convertiti la ORTODOXIE(DE EXEMPLU Parintele Paisie si marii intelepti ai indiei)
    4)daca faci deja ceea ce scrie in cartea Calauza Ortodoxa in Biserica ( postesti , te rogi , spovedanie , impartasanie , participare la viata liturgica) si ai aceste intentii , nu stiu ce sa iti mai spun

    vorbeai de samanism sau budism , si eu te intreb iar tu ar trebui sa iti raspunzi sincer :
    -prin a trece prin alte "culte" ce vrei de fapt sa spui? sa citesti despre ele? sau sa participi efectiv(trup si suflet la ritualurile lor?)
    -daca inseamna a participa cu inima si sufletul( ca sa vezi diferenta ...banuiesc) , atunci te intreb ...esti tu un ortodox veritabil? acelasi lucru l-ai facut in ortodoxie? ca sa inveti despre acele culte sau religii va trebui sa caut un "intelept" de-al lor ...nu?
    -ai cautat sincer un batran monah sau si unul tanar ...dar ortodox?
    -daca un ritual de-al samanilor inseamna de exemplu : sa nu mananci 5 zile , apoi sa bei sange de capra , sa fumezi frunze de nush ce planta halucinogena , sa dansezi in pielea goala(etc ) te-ai supune? si daca da ...timp de 2-3 ani asa cum sustii (alocat per cult :D) ai sa incerci astfel de ritualuri pentru a "aprofunda" religia respectiva?( din motive ce tin de obiectivitate desigur)
    -daca da ... din acelasi motiv ...obiectivitatea , tu care ai acest DAT de a fi ortodox cu tot ce implica ORTODOXIA , (incearca sa citesti cartea Calauza Ortodoxa ) , ai fost ortodox "asa cum scrie la carte" ?...repet : participare la viata liturgica , parastase pentru cei decedati , post , rugaciune , spovedanie etc

    Dumnezeu sa te lumineze !!!

  52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Costel: nu am inceput cautarea in mod serios inca, dar o voi face la un moment dat. Inainte de a ma baga intr-un cult, ma voi documenta inainte. trebuie sa stiu anumite detalii inainte de a intra. Nu am fost un "crestin adevarat", cum denumesti tu, dar am vazut cu ce se "mananca" ortodoxia si sunt de acord cu aproape toate traditiile pe care le-am vazut. nu pot vorbi de absolut toate pentru ca sigur mi-au scapat cateva.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      frate Petru... in ortodoxie e si o regula foarte importanta : a avea un duhovnic. Cred ca nu te-ai sfatuit cu un duhovnic... iar daca el te-a sfatuit sa cauti si pe la "altii", mai bine cauta alt duhovnic. Si nu cred ca ai vazut deloc "cu ce se mananca" ortodoxia, pentru ca ti-ai fi dorit sa gusti mai departe... Ortodoxia seduce... te indragostesti de ea... te fascineaza... te imbogateste sufleteste. Iertare...

  53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu vad de ce e atat de rau sa cauti si pe alte carari...nu accept ideea ca ortodoxia este unicul drum spre dumnezeu. asa ceva nu accept.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      atunci aici e problema dumitale, frate Petru. Deci, ortodox nu te poti numi. Asta e ecumenism, nihilism si mare ratacire. In Ortodoxie se merge mereu in sfat, nu de capul tau.

  54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cred ca avem forta necesara in noi pentru a cauta si singuri pe langa sfaturile pe care le-am putea primi...

  55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Petru
    -"Eu sunt CALEA , ADEVARUL SI VIATA " - iti spun ceva aceste cuvinte ?
    Ei bine asa cum ne-a invatat Mantuitorul , nu exista alta cale , alt adevar sau alta viata. Iarta-ma ca iti spun dar te afli in inselare . Daca ai putea crede fratia ta pe altii care au fost la fel si regreta asta , bine ar fi .
    Iata ce spune parintele Rafail : "
    -Daca unul dintre noi primim har de la Dumnezeu, apai harul naste o oarecare teama, cu plangere. Cum a venit in mine? Cine se salasluieste in mintea mea? Ce este ce mi-a schimbat acum toate gandurile, toate simtirile? Dar, lucru si mai infricosat: cum sa-l pastrez? Cum sa nu-l pierd? Si cu cat e mai puternic harul, cu atat este mai puternica frica. Unii vorbesc de "teroare," totusi nu in sensul urat al cuvantului: o "teroare" sa nu pierzi aceasta, harul acesta asa de pretios. Dar, o, cat de usor se pierde! Un gand, cat de mic, care nu este in armonie cu el, si s-a dus! Dar nici nu stii ca s-a dus. Te trezesti dintr-o data: A, unde este? Unde este ceea ce-mi era atat de scump? Era pentru mine atat de bine. Cum sa-l mai aflu?

    Si daca vine harul acesta la inceputul vietii, se pierde - fiindca omul nu stie sa traiasca fara pacat, si nu stie sa nu-l piarda. Dar daca continua educatia sfanta a omului, revine harul. Dar totusi sufletul il simte de asa o gingasie, incat te apuca o groaza cum sa nu-l pierzi. Si frica aceea care merge pana la groaza, aceea este frica lui Dumnezeu. Aceea este, daca vreti, frica de Dumnezeu, frica sa nu-L pierzi pe Dumnezeu, Cel ce te-a facut. Este deja "in samanta" dragostea lui Dumnezeu, dragostea de Dumnezeu, dragoste care, in nesavarsirea noastra, in starea noastra de pacat, se manifesta ca o frica, frica de a fi nevrednici de frumusetea aceasta nespusa.

    Si va spun si lucrul acesta: va rog sa nu va inchipuiti ce poate fi frumusetea aceasta; ci sa cereti lui Dumnezeu sa v-o arate si sa v-o dezvaluie, sa o traiti in sufletele voastre, in inimile voastre, in oasele voastre, in carnurile voastre, ca este reala, si daca nu e reala, nici nu avem nevoie de ea. Va spun asta ca preot al Bisericii Ortodoxe, ca monah de mai bine de treizeci de ani. Daca tot ce se propovaduieste in Biserica noastra este numai o filosofie, in lada de gunoi cu ea! Ma iertati ca vorbesc asa brutal, dar vreau sa stiti ca este adevar. Dumnezeu este adevar, si adevarul se traieste; este cu putinta, literal, sa fie trait pana "in oasele tale".

    Literal in oasele tale? Sfantul de care v-am mai vorbit, si va mai vorbesc si altii, Sfantul Siluan, spune ca harul cel mare patrunde pana in oasele omului, si de aceea oasele acelui om dupa moarte devin moaste. Moastele nu sunt doar "oseminte", moastele sunt oseminte sfintite de salasluirea harului Duhului Sfant pana in oase, si se simte in inima, in suflet, in minte, in trup, si pana in oase! Si de aceea va cer, tot ca monah al Bisericii, nu incercati sa va inchipuiti, fiindca toate inchipuirile sunt o caricatura groaznica in comparatie cu ce este adevarul harului.

    ---- Ce este? Traiti in adevar, cereti lui Dumnezeu: "Daca esti adevarat, Doamne, trezeste-ma si pe mine! Scoate-ma din negura in care sunt. Iar pentru pacatele mele mustra-ma, Parinte, cu blandete, ca sunt slab, dar da-mi Tu strigatul celui care se mistuie, si da-mi puterea caintei, dar arata-mi-Te! Fa ca viata mea sa fie adevarata, daca esti Dumnezeul adevarului." Si spun aceasta fiindca Dumnezeu, ori este adevar, ori nu avem nevoie de El. Si aceasta o spun din incredintarea pe care o am din putina mea experienta, dar si prin adeverirea multor sfinti, pe care pe unii i-am cunoscut din carti, dar si in viata.------------

    frate Petru langa tine e Ortodoxia , cel mai aproape , de ce nu o incerci ? Faptul ca scrii pe acest forum , ca ai rabdarea de a citi ce spune unul sau altul , ca intrebi si intr-un fel te "deschizi" sincer in fata unor straini ... arata ca esti un suflet care cauta cu adevarat . spui ca stii ce e Ortodoxia si refuzi sa crezi ca e singura cale ,hmmm incearca ortodoxia , zbate-te , da din coate , citeste , cauta duhovnic ...si mai vorbim dupa

    cartea - CULTURA DUHULUI -ieromonah Rafail Noica

    editura "Reintregirea
    str Mihai Viteazul , nr 16
    2500 , Alba Iulia
    telefon 0258812169

    se poate primi cartea prin posta cu plata ramburs.

  56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Monica,
    sincer, nu e nevoie sa ma feliciti pentru nimic.
    felicita-te pe tine insati ca ai reusit sa dai un raspuns pe placul lui Petru.

  57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Admin si Costel,
    va multumesc ca ati reusit sa exprimati ceea ce eu nu prea am reusit.

  58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pai nu mai e nevoie de spectacolul cu holograme din articol, ca unii sunt deja cu creierasul spalat

  59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,

    curvia spirituala iti spune ceva?
    cam asta faci tu.

    Inca ceva. cand doi iti spun ca esti beat, e mai bine sa te duci sa te culci.

    Numai bine!

  60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cauta pe net Jurnalul convertirii - Danion Vasile
    sau Parintele Paisie si marii intelepti ai indiei

    @Petru
    “Daca esti adevarat, Doamne, trezeste-ma si pe mine! Scoate-ma din negura in care sunt. Iar pentru pacatele mele mustra-ma, Parinte, cu blandete, ca sunt slab, dar da-mi Tu strigatul celui care se mistuie, si da-mi puterea caintei, dar arata-mi-Te! Fa ca viata mea sa fie adevarata, daca esti Dumnezeul adevarului.”
    incearca rugaciunea asta
    sau
    Doamne , ce-i adevarul si de ce este asa? Spune inimii mele ,convinge prostia mea !!
    Doamne ,cum esti Tu? Unde Te gasesc? arata-mi Tu caile !"Tu ca Dumnezeu ,prostiei mele sa-i vorbesti .Tu , ca Dumnezeu ,tainei inimii mele trebuie sa-i glasuiesti, intr-un fel ca sa inteleg eu ,prostul , nu altul. Daca Tu nu ma convingi , eu o sa ma tin mortis de lucrul acesta "

    Poti cere de la editura reintregirea si cartea - CELALALT NOICA-

    Rugaciunile de mai sus de acolo sunt ... ai sa gasesti sper eu raspunsurile , numai sa ai un pic de vointa !
    Mergi la o Biserica , la o Manastire , un pomelnic pentru vii si unul pentru Adormiti , un acatist de 40 de zile in care sa cer Domnului sa te lumineze , participa si tu la viata liturgica , La un Sfantu Maslu , citeste , intereseaza-te
    vezi si tu minunile ortodoxiei , lumina care vine din cer in noaptea de inviere , raul Iordan care curge invers de Boboteaza , Norul de pe muntele Taborului ,
    dar mai ales cere in rugaciune DOMNULUI un DUHOVNIC ( la fel cum pentru a invata o meserie iti trebuie un maistru care sa te invete sau un profesor indrumator pentru lucrarea de licenta) - ca sa nu mai vb in cazul in care vrei sa "experimentezi" samanism sau taoism sau mai stiu eu ce ...iti trebuie un intelept care sa te indrume ---
    - sa cauti sa auzi despre vitejiile lui "BUNGA-BUNGA" sau sa incerci sa intelegi pe Stefan cel Mare si Sfant , Mihai Viteazul , Mircea cel batran , Constantin Brancoveanul ... urmasii lor suntem , de ce sa nu descoperim ce mostenire ne-au lasat ei noua?

    Dumnezeu sa te ajute si sa te lumineze !!!

  61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Costel: multumesc pentru comentarii si multumesc sincer pentru un ton demn de un crestin.

    @dana: nu m-ai dezamagit nici acum. :)) preacurvie spirituala... :)) hahahahhahaahhahaha. cand doi oameni "fumati" imi spun ca sunt beat, intreb inca doi care ori par treji, ori care fumeaza altceva. Atunci cand va fi demarat Blue Beam, daca va fi, nu voi crede imaginea aceea dintr-un singur motiv: de indata ce va spune ca religiile pamantului sunt fake si ca poate voi ajunge in Iad daca ma supun lor, e clar ca aceea nu este Divinitatea. Ea nu ameninta. Daca apare Iisus pe cerul Bucurestiului si-mi spune ca ma iubeste si ca e langa mine la bine si la rau, as tinde sa-l cred.

    Cert este ca abia astept Blue Beamul sa vad si eu cum a mai evoluat tehnologia pe ascuns. Va fi haos, asta e clar, si nu prea avem cum impiedica acest lucru. Masa de oameni e usor de prostit.

  62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru draga,
    e clar ca nu prea stam bine cu ortodoxia, dar numai Dumnezeu ne poate judeca pentru asta.Pe mine nu ortodoxia ma seduce ci bunatatea lui Dumnezeu.Acel cuvant greu, Dana ,,curvia spirituala" probabil se refera la alti idoli, la alti dumnezei, dar daca crezi intr-unul singur, cum e? Sa nu fie si ortodoxia un fel de ,,idol" pentru voi.
    Cu tot respectul si iertare daca v-am suparat!

  63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce parere ai despre asta

  64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi cer iertare pentru ca intervin, desi am promis sa nu o mai fac. Este pentru ultima data, cu siguranta. Nu am o varsta inaintata dar am avut multe experiente, sa spun ciudate.
    De exemplu, ma pot referi la mama soacra'mi care merge de 7 ori pe zi la biserica daca poate si face donatii in covoare sau alte bunuri. Dar, pe de alta parte a sarit isterica la fica ei, (soacra-mea), pentru ca purta o rochie facuta de o "nenorocita de evanghelista, iar rochia trebuia arsa, fiind obiectul lui satan". Nepoatei ei, (nevasta-mea) nu i-a vorbit vreo doi ani, pentru ca a aflat de la ea ca avem in casa primita o Biblie de la un pastor adventist, Biblie pe care am refuzat sa o aruncam la gunoi. Sa ma mai intreb de ce cei 4 copii ai ei, cei patru frati nu se vad si-si vorbesc intre ei cu dusmanie. Ea, mama soacrami, este, dupa cum afirma impacata cu D-zeu. Cu neamurile si oameni nu prea. OARE?
    Astfel, ca ea. am intalnit mai multe persoane, poate de ordinul catorva zeci, care in credinta lor fanatica fac unele lucruri, dupa parerea mea nebunesti, pentru ca "asa zice popa". Cea mai penibila scuza, dupa parerea mea.
    In continuare trebuie sa recunosc ca am cunoscut, de asemeni si persoane extrem de simple, dar de o profunda intelepciune.
    Totusi, aceste "uscaturi din padurea ortodoxiei" m-au facut sa ma intreb, firesc cred, UNDE-I GRESEALA? De unde atata violenta, de unde atata rautate, pentru ca in Biblie n-am gasit nimic la care sa pot face referinta in acest sens. Atunci, tot firesc, am dat vina pe acei ce ne prezinta aceasta Biblie. Aceia care manipuleaza prin puterea pe care o au prostimea, manipulare care dupa parerea mea nu este din rautate, ci din NESTIINTA. Asa au inceput cautarile mele. Este gresit? Ar trebui sa ma duc orbeste dupa preotii ortodocsi si apoi sa dau vina pe ei pentru esecul meu, la judecata de apoi, sau sa incerc eu sa caut raspunsurile?
    Astfel am incercat sa gasesc si raspunsurile violentelor islamicilor in Coranul lor. Spre surprinderea mea am gasit o carte plina doar cu versete intelepte, versete pe care, dupa parerea mea, ar putea sa le invete orice om isi doreste sa atinga un anumit nivel de intelepciune. Cat despre violenta, nimic. Cum este posibil atunci sa vezi persoane care detoneaza bombe in multime strigand numele dumnezeului lui?
    Dar observ ca, cautarea Caii Drepte este aspru pedepsita de spadasini de elita ai ortodoxiei. De ce? Pentru ca ei considera ca ortodoxia este SINGURA cale adevarata. Au dreptate sa-si mentina punctul de vedere, dar nu o fac intr-un mod prea crestin. Cel putin Dana arunca cu noroi mai abitir decat un politician versat.
    Pt Dana.
    Iti voi raspunde la unele probleme ridicate desi mi-am propus sa ma retrag.
    1. Apreciez faptul ca ai constatat ca sunt in cautari. Poate ca tu nu esti. Deja le sti pe toate.
    2. Nu pune in ochiul cititorului cuvinte pe care eu nu le-am spus, si sincer, pe care nici nu le-am gandit: De ce te legi de martirii romani la un mod asa de josnic. De ce trebuie sa spun eu ca familia Brancoveanu trebuia sa converteasca la mahomedanism, ca-i tot aia?
    Vrei sa-ti spun parerea mea.
    a) daca persoana X, nascut ortodox prin botez, dar ateu prin credinta, simte o afinitate catre Dumnezeu prin islamism, dupa parerea mea este un lucru excelent.
    b) daca persoana X, nascut ortodox prin botez si cu credinta in religia sa i se cere sa isi schimbe religia pentru a nu fi omorat, el trebuie sa moara, altfel da dovada de necredinta. In credinta, viata are un alt sens decat al miscarii larvare intr-un spatiu fizic.
    c) Si eu, am citit povestea aceea frumoasa de pe esafod, a familiei Brancoveanu, scrisa de Alexandru Mitru, in cartea sa, Povestiri istorice, poate-ti aduci aminte, aia cu vreo doi pionieri pe coperta, incadrati de Nicu si Leana, in SPATE fiind eroii Avram Iancu si Mihai Viteazu. Intrebarea mea mare a fost, mai tarziu, de unde stia Al Mitru ce-au spus Brancovenii pe esafod? I-a povestit calaul cel turc? Stia romaneste cumva? Oricum povestirea este inflacaratoare pentru inima romanului si binisor scrisa. Dar nu o consider subiect de discutie de la cineva care se crede atotstiutor.
    Cat despre crezul meu, acesta este: Legatura dintre noi si Dumnezeu este de mii de ori mai directa si mai simpla decat ne sperie biserica ca este. Nu ai nevoie tot timpul de un duhovnic pentru a vorbi cu Dumnezeu. De fapt rolul acestui nu este de telefon, noi fiind in permanenta legatura cu EL, ci rolul unui duhovnic este de a te invata cum sa comunici SINGUR cu Dumnezeu. Si pe cuvantul meu, ca eu am intalnit asemenea duhovnici, care cu caldura si bunatate in glas, imi spuneau. "De ce nu vorbesti cu Dumnezeu de problemele tale? Te ce nu te rogi Lui sa te ajute sa le rezolvi? El te asculta si te ajuta INTOTDEAUNA cand te rogi Lui. Cum altfel, ar putea face acest Tata Ceresc, cu fii sai. El de-abia asteapta sa-i cerem ajutorul pentru a Ne Putea ajuta". Crede-ma Dana ca am avut nevoie de cava ani sa inteleg aceste cuvinte simple. Roagate Domnului Nostru sa poti face abstractie de tot ceea ce ai invatat si sa-ti dea El cunoasterea Adevarului. Credema pe cuvand ca cel mai greu lucru este sa te debarasezi de toata teoria pe care o cunosti. Roagate intens pentru acest lucru, daca crezi ca nu-ti poate dauna. Daca ce vei afla va fi in conformitate cu TOT ceea ce sti, TE ROG SA MA IERTI. In schimb, tu te vei intari si mai tare. Dar este posibil sa ti se deschida alti ochi, si sa spui cu o uimire de copil: Doamne, cat de simplu este totul.
    Nu vreu sa mai continui aceasta discutie si nu tin neaparat sa primesc un raspuns.
    Pentru Petru:
    Stai linistit, cautarile tale le consider firesti. Dupa parerea mea, daca cu adevarat crezi ca Dumnezeu iti va deschide ochii, acest lucru se va intampla. Chair daca vei avea perioade de ratacire. Credinta frate. Mi-ar place sa discut cu tine mai multe, cine stie, poate intr-un viitor ne si intalnim, poate la un verde, undeva la munte. Ce faci, anul acesta de 1 mai, poate facem vreun verde... Mailul meu il gasesti intr-un articol postat de mine in urma cu vreo 4-5 zile.

    Dumenzeu sa ne Lumineze pe toti si un sincer La Revedere.

  65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Andronic,
    esti ecumenist?
    De ce sa citesti o biblie adventista, cele ortodoxe nu se mai gasesc?

    Nu stiu de unde ai tras concluzia ca as fi sustinut ca le stiu pe toate.
    Nu le stiu pe toate, dar cand cineva bate campii, asta pot sa vad limpede.

    Povestirea despre Brancoveanu nu are nici o legatura cu persoanele pe care le-ai mentionat, Ar putea sa-ti fie rusine ca asociezi numele acestor sfinti martiri cu niste satane comuniste.

    In concluzie, nu esti prea departe de petru in ratacirea ta.
    Nu prea ai inteles nimic din Dogmele credintei noastre, singura dreapta.

    Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata.
    Aceasta o dovedesc si Miile de Sfinti : sfinti mucenici, sfinti ierarhi, sfinti cuviosi , pe care ii praznuim de-a lungul anului bisericesc. Ei sunt dovada ca dogmele ortodoxiei sunt drepte.

    "daca persoana X, nascut ortodox prin botez, dar ateu prin credinta, simte o afinitate catre Dumnezeu prin islamism, dupa parerea mea este un lucru excelent." - aceasta afirmatie nu este deloc in duhul ortodoxiei. Acea persoana ( si nu o spun eu, ci Sfintii) este in inselare.
    Pt un ortodox, credinta inseamna ortodoxie, iar nu altceva. Nu exista legatura cu Dumnezeu decat in Biserica.
    " Cine va crede se va mantui, iar cine nu va crede, se va osandi"

    Dumnezeu sa te intoarca pe calea cea dreapta!

  66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga Dana,
    Daca ar trebui sa ajungem in rai cu tine, cred ca multi am fugi ca ne-ai taia pe toti cu privirea.Revino-ti draga, ce te-a incrancenat in asa hal, incat esti asa de ,,acra".Nu zic ca n-ai dreptul sa ne luminezi, dar cu un asa indrumator, cred ca multi vor alege orice altceva.Cred ca in interior te simti foarte vulnerabila, fii un pic mai fericita, ce naiba doar esti pe calea cea buna si ai descoperit adevarul.

  67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Monica,

    cea acra esti tu. Eu nu ti-am spus ca esti in nici un fel, nici nu am facut vreun amendament la parerile tale.
    Cred ca adevarul supara, altfel nu-mi explic reactiile tale.

    Stai linistita ca nu am intentia sa te luminez,
    de altfel nici nu voi continua " dialogul" cu tine, orice ai mai scrie

  68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Draga Dana,
    Daca tu nu vrei sa mai dialogam, inteleg, dar da-mi voie sa-ti cer scuze daca te-am suparat cu ceva.
    Intr-adevar adevarul doare, cred ca tu trebuie sa stii cel mai bine.Gandeste-te insa la acest lucru si cand îi ,,ataci" pe ceilalti, care nu au aceleasi convingeri cu tine.
    Eu sunt convinsă că Dumnezeu te iubeşte, deoarece încerci să faci munca lui, drept urmare şi eu te iubesc şi n-am avut nici un fel de intenţie rea, a fost aşa o remarcă.
    Îţi doresc succes în continuare, poate vei reuşi să fii şi fericită, în mijlocul durerilor, aşa cum ne cere Dumnezeu şi cum trebuie să se vadă atunci când credinţa este autentică.
    Vă doresc la toţi numai bine şi să avansaţi în credinţă!
    Cu stimă şi respect,
    O partenera de dialog ,,trecătoare"!

  69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Andronic :
    De ce-l contrazici pe Iisus?
    Nu a spus El:Eu sunt Calea Adevarul si Viata !
    Crezi ca esti mai intelept ca El sa pretinzi altceva?
    "Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine !"
    El a spus de asemenea sa ne iubim aproapele ca pe noi insine.
    Nu uita ca El e Lumina lumii si chiar sper sa te lumineze astfel incat sa nu mai cauti intelepciune si lumina in Coran .

  70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Monica:
    De acord ca Dumnezeu este iubire, insa spune-ne tu care religii mai propovaduiesc iubirea !
    Iisus a spus sa iubim chiar si pe dusmanii nostrii, adica o iubire cu adevarat divina , in afara oricaror limitari egocentrice.
    Nu vei gasi !
    Nimeni nu a propovaduit iubirea cum a facut-o Iisus !

  71. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Coranul am inteles ca este o carte superba. Lumina poti gasi in foarte multe "lucrari", nu numai in Biblie.

    Andronic, mailul meu este [email protected] . astept un semn pt a porni discutii lungi si profunde.

    dana, tu intruchipezi in atitudinea ta cruciadele. esti razboinica. daca e ca eu sa fiu Satana pentru ca sunt in cautarea lui Dumnezeu, asta inseamna ca Satana vrea sa se ridice la ceruri, iubeste etc. nu cred ca ingerii dau in cap oamenilor asa cum o faci tu.

    daca te-ai inchis intr-o camera punand un lacat la usa pe care scrie ORTODOXIE, aceasta este lumea/realitatea ta. atitudinea ta conform careia STII TOTUL, si nu te mai fofila ca aceasta e si esti constienta de asta, denota trufie.

    ACCEPT POSIBILITATEA CA EU SA MA INSEL IN CEEA CE PRIVESTE DIVINITATEA, daca si tu accepti posibilitatea ca tu sa te inseli. de fapt eu o accept oricum. de aceea caut. daca as fi fost sigur ca ce am gasit e singura cale spre Dumnezeu... dar sunt mai multe, inclusiv ortodoxia.

    hai, ridica piatra. te provoc!

  72. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru Dana:

    Citind raspunsurile tale imi vine sa plang. Ori eu scriu greoi, in mai multe sensuri, ori tu nu intelegi din ce citesti, pentru ca eu ma gandesc la un lucru cand ridic o problema, tu vi cu rastalmaciri si idei pe care nici nu le-am gandit.
    Ce lagatura au Leana, Nicu si Eroi Romani? Nici una! Nu eu am dat legatura! Eu doar am spus ce coperta avea cartea din care tu-mi dadeai "citate" a familiei Brancovenilor de pe esafod. Probabil ca povestea cu Gelu, scrisa de acelasi autor, in aceeasi carte, in care acest Erou moare, trimitand sageata din piept si omorand macar inca un cotropitor al acestei tari, a fost povestita de un cal batran, gasit in vreun grajd de CAP-eu, care dupa vreo doua guri de jaratec a inceput sa povesteasca despre aventurile lui alaturi de eroul Gelu. Eu spun ca nu trebuie amestecate povestile cu discutiile noastre.
    Daca nu stiai, orice autor de carte isi alege coperta, iar faptul ca pe coperta apararea intrigant Leana cu Nicu in forma de parinti protecori iar EROII in SPATE, IN FUNDAL, pentru mine inseamna destul de mult. Sunt convins ca AL Mitru era suficient de destept sa inteleaga impactul psihologic al unei asemenea imagini asupra unui copil. Daca tot nu te-ai prins, fa rost de carte, du-te la un psiholog si intreaba ce semnificatie apare in mintea unui copil dupa ce citeste cartea. Iar daca sustii afirmatia ca "asa o fi venit directiva de la partid" iti spun ca putea alege si o coperta DOAR cu L si N, ca nu se supara nimeni.
    In al doilea rand: De mic copil, de pe vremea cand profesorii la scoala ne spuneau ca nu exista Divinitate, am incercat sa o caut. Dar credema ca nu intelegeam nimic din slujbele de Duminica de la biserica. Eram in clasa a VI-a cand un prieten foarte bun m-a rugat sa merg si la intrunirile Babtiste, doar sa vad despre ce este vorba. Afirm cu cea mai mare tarie ca acolo amascultat predici deosebite despre iubire si importanta ei, despre iertare sau despre credinta, predici care mi-au deschis sufletul de tot pentru Iisus.
    Pot eu condamna acest cult pentru ca din cauza lui a ajuns astazi sa cred?
    Iata ca drumurile mele s-au despartit de cele ale prietenului meu, 6 ani mai tarziu, iar dupa alti cinci ani am avut un vis in care m-i s-a aratat io fiinta plina de lumina si iubire spunandu-mi ca prietenul meu, si i-a rostit numele de botez, are mare nevoie sa afle ca El il iubeste si ca il asteapta sa se intoarca la el. Cateva zile mi-au trebuit sa-mi iau inima in dinti si sa scriu o scrisoare acestuia prin care sa-i spun ca Domnul Nostru si Pastorul Nostru stie ca a avut un moment de ratacire dar ca pentru el are un plan, iar el trebuie sa se dedice acestui plan Divin si sa-si revina din ratacire, fireste scrisoarea era semnata "un prieten care te iubeste",, deoarece numele meu nu avea semnificatie. Sorti au facut sa ma intalnesc trei ani mai tarziu, eu in ultimul an de facultate, el in anul doi la seminarul Babtist. Dupa mai multe ore de discuti copilaresti, simt cum isi ia inima in dinti si ma intreaba. "Oare nu cumva, in urma cu 3 ani mi-ai cris o scrisoare prin care sa-mi intaresc credinta in Iisus?" 'Ba da, am raspuns eu. Dar de ce te framanta acest amanunt?"
    "Scrisoarea am primit-o de la mama, in spital. Eram dupa o depresie nervoasa si o tentativa de suicid. Erau deja doi ani de cand tot incercam sa iau la seminarul Babtist, fara succes. Ma rugam intens la Domnul Nostru dar parea ca toata viata mea o ia cu adevarat razna, nimic nu se mai lega, nimic nu mai avea sens, pana cand Satan m-a impins la acel pas disperat. Am citit scrisoarea de mai multe ori in ziua aceea. Am plans in acea noapte dar m-am simtit complet eliberat. L-am simtit pe Iisus venind langa mine in acea noapta lasandu-ma sa plang la picioaele Lui si iertandu-mi toate pacatele. Din acel moment viata mea are un alt sens. Doua luni mai tarziu am intrat fara probleme la seminar si toate se ordonau in viata mea asemeni unei minuni divine."
    Acest baiat este acum pastor intr-un oras din judetul Cluj. DE CE ar trebui sa cred ca n-a fost Iisus, sau un inger al Domnului cel care mi-a spus sa fac ceea ce am facut? Nu vreau sa aud versete de genul "Satan ia forma unor ingeri de lumina pentru a pacali si a induce in eroare", pentru ca nu m-ar fi rugat sa salvez un suflet ratacit. Niciodata.

    Referitor la acest lucru, Dano, as vrea sa te vad cum ii propui tu Domului Nostru sa-l ajuti, pentru a-i fi si lui mai usor, spunand ceva de genul: Doamne, nu te ingrijora, stau eu la usa si care vrea sa intre il intreb: Ortodox sau altceva. Daca a fost alceva, il expediez eu rapid de nu se vede pe nesimtit si pe rataci, daca zice ca a fost ortodox, ii pun eu vreo 3-4 intrebari din dogamtica, si daca nu stie asta e, ghinionul lui. doar daca raspunde bine la alea, il las sa treaca, sa-l iei si Tu la intrebari......
    Iisus s-ar uita mirat la tine, ar rasfoi Biblia de vreo trei ori si ar spune, Dana draga, Eu nu am spus niciodata asa ceva in cartea pe care am lasat-o discipolilor sa o scrie pentru voi. Imi cer iertare ca nu am fost suficient de clar si pentru tine. Du-te si pazeste usi de biserici caci cea a raiului nu este treaba ta.
    Dumnezeu ne-a dat TUTUROT un templu. Acela in care sufletul invata pe parcursul unei vieti. Iisus vine si ne spune cum sa cinstim acest templu si cum sa-l mentinem curat.
    Eu nu fumez, nu beau cafea, nu beau alcool, nu mananc carne, nu beau cola sau alte balari de infectii chimice, nu injur, incerc pe cat posibil sa nu ma supar, (desi cu cei ca tine imi este foarte greu, dar poate si tu esti un test pentru mine, Monica sau Petru).
    Faci tu toate aceste pentru templul lui Dumnezeu in care salasluieste sufletul tau?
    Ma intrebi daca nu se mai gasesc Bibli ortodoxe si pentru mine? De ce rastalmacesti? N-am spus ca am doar o Biblie, si aia adventista. Am 4 si toate la fel. De ce sa arunc pe cea adventista si pe cea baptista? Pentru ca aceasta carte sfanta a fost scoasa de alta editura? Rusine!
    Ai avut vreodata grija de vrueun stup de albine? Dar de 50? der de 100?
    Ai deschis tu vreodata un stup plin de albine si bagand mana in acest stup sa spui albinelor din toata inima: "VA IUBESC SI VA MULTUMESC", si sa vezi cum acestea urca cu sutele pe mana ta doar ciupindu-te din mandibula fara ca vreuna sa te intepe! Albina te ciupeste cu mandibila cand vrea sa te cunoasca, cand "te gusta", face cunostinta cu tine. In fata unei asemenea blandete si reactie a unor insecte sfinte esti lovit ca de traznet de REVELATIE si strigi intr-o imensa fericire: "DOAMNE, cat de simpla este calea ta!!!!!!! Cat de simpla este viata si cat de aproape esti de noi!!!!"
    Am citit comentariu lui Monica si am retinut un singur aspect. Ca-ti spune sa iubesti mai mult. Cand am citit comentariul tau si am citit cuvantul "acritura" a trebuit sa recitesc pe cel al Monicai, sa vad ca exista asa ceva. Apoi m-am intrebat? Cum a fost posibil ca mie in ochi sa-mi sara cuvantul iubire iar tie, Dano, cuvantul acritura. Apoi m-am luminat. Fiecare sesizeaza cuvintele care se afla in rezonanta cu sufletul lui personal.
    Asta daca sti cum se manifesta o rezonanta. (adica intelegi cuvantul).

    Draga Tutenes.
    Iisus este calea, adevarul. Sunt perfect de acord. Asta daca ai ajuns sa cunosti cuvintele Lui. Am studiat si am spus. Este cea mai apropiata dintre cai. Dar si cea mai grea. Pentru mine aceasta a insemnat o provocare la care nu vreau sa renunt nici cu pretul vietii. Dar sa sti ca si pentru ceilalti exista cai. Nu atat de directe, pentru ca IIsus este cel mai EXACT in exprimare. De aceea ma mir DE CE ESTE ATAT E GREU DE INTELES.!
    Ai mai afirmat ca doar in crestinism se vorbeste despre iubire.
    EROAREEEEEEEEE!
    Nu exista religie in care sa nu se vb despre iubirea pentru Divinitate si pentru semen. N-ai citit nici un verset din Coran, si-ti dai cu parearea despre el? HEHE
    In Hinduism si Budism Iubirea se mai numeste si ADORATIE. Chiar daca pentru unii ca tine acest cuvant "ADORATIE" poate sa-i inspaimante. Mai mult, iubirea si respectul fiinte, cosiderate in totalitata ca avand SAMANTA DIVINA, se resfrange pana la nivelul ultimului gandac sau vierme. Iar tu-mi spui ca celelalte religii nu vorbesc despre iubire? HEHE

    Din nou pentru Dana. Sper cu urmatorul mesaj pe care il vei posta, sa ma dezamagesti profund si sa ma faci sa izbucnesc in lacrimi de fericire. Vreau sa vad ca spui crestineste : Iertare celor care i-am jugnit si va doresc tuturor doar iubire. (apropo, a fi dezamagit este un lucru bun, pentru ca semnifica terminarea unei amagiri, care este rea). Dar, poate nu ma dezamagesti, si continui cu aceleasi acuze mizere ca si pana acum. Iar daca incepi din nou cu genul: Inapoia mea Satano si aveti grija la viclenia acestui Andronic, voi considera PLAGIAT. Pentru ca l-am anticipat.
    Iertare tuturor celor care cumva i-am ofensat sau suparat.
    Pace si Lmina

  73. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Andronic,
    deci pana la urma esti baptist? ca tot n-am inteles

  74. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tot Andronic,

    mesajul tau este prea lung, halucinant si aberant.

    Scuza-ma, dar nu am staruit prea mult asupra lui, pentru ca mi-a
    displacut de la inceput duhul in care a fost scris.
    ai mai jos un exemplu de fapt inventat pe care il pui pe seama mea :
    scrii
    "Referitor la acest lucru, Dano, as vrea sa te vad cum ii propui tu Domului Nostru sa-l ajuti, pentru a-i fi si lui mai usor, spunand ceva de genul: Doamne, nu te ingrijora, stau eu la usa si care vrea sa intre il intreb: Ortodox sau altceva. Daca a fost alceva, il expediez eu rapid de nu se vede pe nesimtit si pe rataci, daca zice ca a fost ortodox, ii pun eu vreo 3-4 intrebari din dogamtica, si daca nu stie asta e, ghinionul lui. doar daca raspunde bine la alea, il las sa treaca, sa-l iei si Tu la intrebari……
    Iisus s-ar uita mirat la tine, ar rasfoi Biblia de vreo trei ori si ar spune, Dana draga, Eu nu am spus niciodata asa ceva in cartea pe care am lasat-o discipolilor sa o scrie pentru voi. Imi cer iertare ca nu am fost suficient de clar si pentru tine. Du-te si pazeste usi de biserici caci cea a raiului nu este treaba ta."

    Andronic,
    visezi sau ai halucinatii. Ar trebui sa citesti toate comentariile mele si sa vezi ca nu am afirmat nicaieri ca pazesc raiul sau orice altceva.

    Am raspuns celor care au adresat jigniri la adresa credintei noastre STRAMOSESTI ,ROMANESTI!!!! ( daca ai habar ce inseamna asta), incercand sa le arat ca gresesc cand afirma ca dogmele sunt ceva rau. Pt asta am copiat chiar un citat unde se explica limpede ce sunt DOGMELE.

    Dupa acest comentariu, ei au continuat cu atacuri la persoana si la stilul meu, ignorand continutul. Au ignorat de asemenea si comentariile lui admin, Costel, Tutenes, care au reusit sa spuna foarte bine ceea ce intentionam sa spun si eu.
    Aceste reactii mi-au aratat ca nu era vb de nestiinta ci de reavointa.
    "cautarile" lui petru, de exemplu, sunt de fapt ocazia sa -si critice public propria credinta, in timp ce face apologia altora. Oricine poate sesiza limpede pornirea impotriva ortodoxiei. Deci nu este nici macar echidistant fata de religii. Aceasta este reavointa .

    sINCER, AI DREPTUL SA CREZI IN CE DORESTI. sI TU SI CEILALTI ERETICI SI APOSTATI SAU ATEI. Dar nu vad de ce reactionati asa urat la rostirea ADEVARULUI si de ce loviti in persoanele care il rostesc.

    Nu imi cer scuze, ca nu am de ce.
    Cere tu scuze Domnului nostru Iisus Hristos, ca ai pus la indoiala cuvintele Lui si cuvintele Sfintilor Lui!
    sau nu,,, si asta imi e totuna. Nimeni nu e obligat sa faca nimic.

    La revedere.

  75. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu am reactionat urat, draga dana, ci tu esti aceea cu o atitudine razboinica, cat despre Adevar... Cred Adevarul atunci cand nu e spus de o gura umana, caci nu cred ca vreun om il detine, mai ales un preot ortodox pozitionat intr-o Biserica Ortodoxa Romana corupta la nivel inalt. Imi pare rau.

  76. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ,,...mai ales un preot ortodox pozitionat intr-o Biserica Ortodoxa Romana corupta la nivel inalt. Imi pare rau."

    Nu crezi ca ajungi sa judeci...?? Sunt duhovnici in Romania buni...de care nici nu ai auzit...asa ca las-o moale. Cred ca as putea sa-ti dau eu vreo 20 de nume pe cre le stiu. Nu conteaza ca ierarhii sunt corupti, desi sunt destui ierarhi si duhovnicesti. Conteaza cu ce ramai tu in suflet. Cred ca mai bine ai tu o atitudine raboinica...ia uitete mai atent la ce ai postat.

    Domnul nostru Iisus Hristos sa-ti lumineze mintea!

  77. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Oameni buni! Vine Pastele. Fiti buni .Rugati-va LUI sa ne aiba in paza si sa ne mantuiasca. Raspanditi in jurul vostru IUBIREA fata de EL si fata de semeni .EL stie foarte bine cine IL iubeste cu adevarat ,cine bajbaie, cine este ipocrit.EL asculta suflete nu vorbe umane.
    Fiecare se exprima dupa gradul lui de cunoastere ,IMPORTANT este sa se roage LUI din adancul sufletului.
    Toata polemica dumneavoastra a pornit de la articolul despre acel proiect diabolic elaborat de minti bolnave si extrem de tenace.
    Un personaj abstract ,daca citeste articolul si apoi postarile poate spune "Iata o idee buna ,sa facem o singura religie ca daca sunt mai multe se isca polemici ca cea de mai sus"
    Lasati polemicile FITI BUNI ,CHEMATI-L CU SINCERITATE IN VIETILE VOASTRE ,rugati-va LUI cu sufletul de copil din voi si sigur va va asculta si va va ARATA CALEA.
    El este UNIC ,lasati-L pe EL sa judece ,caci judecata mai dreapta ca a LUI nu exista.
    Sa ne rugam zilnic 5 minute LUI ca acel plan diabolic sa nu poata fi infaptuit si ruga noastra comuna va fi ascultata.
    Daca vom polemiza la infinit CINE ARE DREPTATE ne irosim energiile in van.
    Poate nu toti au putut citi carti, poate nu stiu sa citeasca .Invatati-i pe cei din jur SA-L IUBEASCA. Invatati copiii SA-L IUBEASCA.
    EL ne va arata daca calea pe care mergem este justa.
    FITI BUNI,FITI DREPTI,FITI MILOSI dar nu de fatada ,ci din adancul sufletului
    si EL va va rasplati.
    FITI LUMINOSI ,raspanditi DRAGOSTE in jur si EL va fi multumit .
    Va iubesc pe toti ,desi nu va cunosc .Sper ca interventia mea sa nu supere pe nimeni.
    Draga Dana ,nu-i mai cauta pe toti ce fel de crestini sunt. Daca unii ,din punctul tau de vedere ,sunt rataciti de la calea cea dreapta invata-i ceea ce tu stii ,fara ranchiuna, CU DRAGOSTE caci tonul mai dur ii indeparteaza de la frumoasele lucruri pe care le spui. Iti urez sanatate si EL sa te calauzeasca in continuare si sa te apere de raul din jur.
    Sunt ORTODOXA ,SUNT CRESTINA si II iubesc neconditionat ,pe El pe TATAL LUI,pe SFANTUL DUH si pe toti oamenii pentru care s-a sacrificat indiferent daca au inteles jertfa lui. EL nu a facut diferenta ,El a luat asupra lui pacatele tuturor.
    Duhovnicul meu mi-a spus SA CRED in EL ,sa-mi iubesc semenii , sa nu-i judec ,sa le impartasesc credinta mea in EL. si asta am facut acum. AMIN

  78. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu neg existenta acestor duhovnici. absolut deloc. dar in general, BOR e plina de preoti si nu parinti. Nu toti romanii sunt hoti, dar avem multe uscaturi. Din pacate BOR e plina de asa ceva iar parintii sunt din ce in ce mai rari.

    Un adevarat parinte, dupa parerea mea de pacatos, te indruma nu numai prin prisma dogmei crestine. Un parinte adevarat e constient de ce exista si dincolo de aceasta si isi formeaza o opinie in privinta unei situatii pe care tu o intampini combinand informatii din mai multe domenii pentru a te ajuta cu adevarat. Exista asemenea parinti, care au mers si pe alte cai pentru a gasi Adevarul, chiar daca BOR scoate spume in fata acestei idei.

    Au ramas crestin ortodocsi, dar detin cunoastere si din alte "domenii". Jos palaria in fata lor.

  79. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt cazuri in care noi, daca iubim, trebuie sa si alegem. Si uite ce frumos spune Mantuitorul prin gura Apostolului Pavel, in epistola catre Tit:

    "De omul eretic, dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te".

    Si iarasi spune: "De-ti greseste fratele tau, iarta-l intre el si tine; si de l-ai castigat pe fratele tau, lucru bun ai facut; de-ti greseste fratele tau cearta-l intre el si inca doi-trei; si de l-ai castigat, bun lucru ai facut; de-ti greseste fratele tau, cearta-l intre tine si sobor, iar daca nici de sfatul soborului, adica de Biserica, nu asculta, sa-ti fie tie ca un strain si ca un vames".

    Sfantul Ioan Gura de Aur spune in scrierile sale: "Pe eretic cand il auzi vorbind si hulind pe Dumnezeu, sa-l lovesti peste gura, ca ti se sfinteste mana".

    - Dar poate ca oamenii din ziua de azi au ajuns la o dragoste mai mare decat zice sfantul si ii iubesc pe eretici, fara sa se gandeasca la mantuirea acestora...

    - Da. "S-au amestecat lor, s-au amestecat intre neamuri si au deprins lucrurile lor si mancarea fiind in gura lor, a venit peste dansii mania lui Dumnezeu si i-a pierdut pe ei", spune in Psalmi. Iar invatatura Scripturii si a Sfintilor Parinti spune asa: "Cu omul eretic la masa sa nu stai si buna ziua sa nu-i dai".

    anca calin,

    foarte frumoasa poezia despre iubire, nu va contrazic. Doar ca ati ajuns sa ma judecati pe mine pt tonul mai aspru si ca " ii caut pe toti ce crestini sunt" ( am sesizat nuanta. dvs vi se pare normal ce ati scris?)

    E frumoasa iubirea, pacat ca sunt doar vorbe goale.

    Se mai spune sa iubim pacatosul si sa uram pacatul.
    De ce pacat sunt acuzata? Cum se numeste?

    Eu m-am limitat in cazul celorlalti strict la subiect: CREDINTA.
    Nu inteleg ce tot o dati cu judecatul si iubirea ( fals inteleasa, desigur)

  80. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fragmentul de dialog citat face parte din cartea lui Danion Vasile -" Ne vorbeste Parintele Calistrat de la Barnova - Mangaiere si mustrare - Despre iubirea aproapelui"

  81. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica Ortodoxă dă dreptul de a osândi doar pe eretici, care sunt cei mai rafinaţi slujitori ai satanei. Ei par a propovădui pe Dumnezeu, dar ne conduc la diavol. Sfântul Nichifor Mărturisitorul numea învăţătura eretică : "muşcătură de şarpe." Diavolul a reuşit să întoarcă aproape toate lucrurile cu capul în jos în lume făcând confuzie în noţiunile oamenilor despre păcat şi virtute, iar cea mai mare strădanie a lui e îndreptată în a ne învăţa în rânduiala lui stricată.

    Încercaţi să apăraţi astăzi Sfânta Ortodoxie aşa cum au apărat-o Sfinţii Părinţi şi vă veţi confrunta cu o deplină neînţelegere din partea multora ori cu o furtună de riposte.

    Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"

    * Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"

    * Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."

    Arhimandrit Arsenie Papacioc:

    " Eu cred că sunt influenţaţi atunci cînd spun că trebuie să fim maleabili şi nu habotnici; nici nu-i vorba de habotnicie.

    A apăra Adevărul este un erou al Adevărului, pentru că altfel ar însemna să ne tremure mîna pe sabie, pe sabia Adevărului; nici o biruinţă nu va fi cu mîna tremurînd.

    Adevărul este acesta, îl respectăm de mii de ani.

    Dragostea iartă totul, dar se bucura numai de Adevăr[8]. Asta-i dragostea!
    Dragostea nu-i chiar aşa să bem o cafea împreună şi gata, suntem o unitate.
    Dragostea crede totul, uită totul, dar se bucură numai de adevăr. A fost grozav acest Corinteni 13!

    Eu ştiu ce ar spune Sfîntul Nicolae, şi asta ar spune toţi; aş spune că toţi ştiu ce ar spune Sfîntul Nicolae.Le-ar da cîte o palmă; ca lui Arie. Asta a făcut Sfîntul Nicolae.

    La urma urmei, ce altceva făcea Arie, decît nu recunoştea Adevărul despre Hristos; i-a tras două palme. Asta ar face�

    "Dacă v-ar spune cineva că sunteţi habotnic, ce i-aţi răpunde?

    Nu, dragă, sunt ortodox!"

  82. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,

    citeste aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului3.htm

  83. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Într-adevăr, în limbajul nostru cotidian cuvintele "dogmă" si "dogmatic" au conotatii puternic peiorative si chiar negative. Iar această atitudine plină de dispret în modul folosirii lor nu putea să apartină celor care stiau că ele înseamnă ceea ce are Biserica mai sfânt. Oricum, odată împământenită această conotatie negativă, cei mai timizi, cărora nu le place niciodată să facă notă discordantă cu ceea ce este în general acceptat, au început si ei să folosească termeni precum "dogme rigide", expresie depăsită, dar care indică atitudinea negativă a autorului fată de ele. Atitudinea aceasta a fost indusă în mod viclean, de criticii cu "vederi largi", care, fie nu stiau că dogmele expun esenta Crestinismului, fie nu agreau Crestinismul.

    În consecintă, tendinta ulterioară a multor crestini de a bate în retragere în fata acuzatiei de dogmatism a constituit un avantaj real pentru hinduisti.

    Lucrul incredibil este că putini îsi dau seama că dogma crestină nu poate fi răsturnată, decât de un sistem opus de dogme. Or, cele două religii, crestină si hinduistă, nu au cum să se "îmbine" si să se "îmbogătească" reciproc, pentru că ele sunt radical opuse.

    Dacă credinciosii sunt lămuriti să renunte la dogmele lor crestine sau să si le modifice - ceea ce tactic este mult mai inteligent -, astfel încât să aibă si ei un crestinism mai modern sau mai "universal", atunci ei au pierdut tot, pentru că tăria lor, ca si a hinduistilor, provine din dogme. Iar dogmele hinduse sunt o respingere directă a dogmelor crestine. Ceea ce ne conduce la următoarea concluzie uluitoare: Ceea ce ortodocsii crestini cred că este rău, hindusii cred că este bine, si invers: ceea ce hindusii cred că este bine, crestinii cred că este rău! " ( Ieromonah Serafim Rose- Ortodoxia si religia viitorului)

  84. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca a fi ortodox inseamna musai a jigni pe toti cei care va semnaleaza tonul intransigent ,daca toti suntem eretici pentru ca nu agream tonul dumneavoastra
    atunci nu-mi ramane decat sa va urez succes in lupta cu "ereticii"..Dar aveti grija (a propos de articolul initial) diavolul lucreaza ,iar noi ne pierdem in polemici.religioase
    .Eu va atrageam doar atentia si spuneam "tonul mai dur ii indeparteaza de la frumoasele lucruri pe care le spui.", nu va acuzam.
    Eu nu v-am dat citate din carti sfinte ,am preferat sa va spun ceva din suflet si este dureros ca in incrincenarea de a vedea eretici de jur imprejur uitati IUBIREA si fata de semeni si fata de EL.
    Sa stiti ca eu am simtit iubirea LUI si ma simt un om excesiv de bogat sufleteste (partea materiala nu ma intereseaza).
    Va urez si dumneavoastra sa traiti intens acelasi lucru ,sa incetati sa mai citati acele citate si sa incepeti sale simtiti.

    "E frumoasa iubirea, pacat ca sunt doar vorbe goale."
    Ce singura si trista trebuie sa fiti.DUMNEZEU SA VA AJUTE.

    Nu am nevoie de replica .AM SA MA ROG PENTRU DUMNEAVOASTRA .

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Dragostea adevarata se bucura doar in Adevar. Ea rezista la cele mai mari sacrificii, pentru ca temelia este insusi Adevarul, Hristos. Invatatura ortodoxa este singura pastratoare a predaniei Sfintilor Apostoli, prin urmare singura ce are succesiune apostolica. Aveti dragostea de a "gusta" din Ortodoxie, citind Sfinti Parinti ca Sfantul Ioan Gura de Aur, Sf. Isaac Sirul, Sf. Vasile cel Mare si carti precum Filocalia, Patericul, Cum sa ne mantuim. Din dragoste pentru Adevar si pentru sufletul dvs. va spunem "eretici", nefiind ipocriti sa va lasam in inselare, stiind ca Orotodoxia e ceea ce cauta tot sufletul curat.

  85. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va multumesc ADMIN .

  86. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pt. Andronic :
    Nu uita ca in islamism (asta e termenul corect , musulman vine de la musliman care inseamna credincios) Coranul se completeaza cu Hadith(traditia) care spune printre altele ca hotului sa i se taie mana; asta zic si eu iubire.
    In hinduism s-o vorbi de adoratie insa eu unul as fi incurcat pe cine sa ador dintre multitudinea de zei, poate pe zeul maimuta sau elefant;e o religie politeista.
    Cand vorbeam despre iubire vorbeam despre iubirea adevarata si dezbracata de orice interes uman(nu cred ca Budha a spus sa ne iubim si dusmanii sau sa ne iubim aproapele ca pe noi insine).
    Personal nu cred ca Dumnezeu ne-a lasat in intuneric si nestiinta 1800 de ani pana cand au aparut tot felul de secte care sa ne invete adevarata cale.
    De altfel cred ca acolo la baptisti va invata sa sprijiniti cautarea lui Dumnezeu in alte religii precum il incurajai pe Petru mai sus.
    Din aceste motive pot sa-ti spun ce esti in ratacire si ca nu ai inteles adevaratul sens al Noului Testament in care Iisus si apostolii nu ne sfatuiesc sa cautam lumina si iubirea in alte religii .

  87. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apropo pt. Andronic :
    Cand existau apicultori ortodoxi trebuiau sa mai treaca multi ani(cateva sute) pana sa apara cei baptisti.

  88. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "DOAMNE IISUSE HRISTOASE,FIUL lui DUMNEZEU,pt rugaciunile PREA CURATEI MAICII TALE,lumineaza cu lumina cunostintei TALE pe cei ce s-au rupt de Biserica Ortodoxa,pe cei robiti de ereziile pierzatoare de suflet,pe cei orbiti de necredinta si uneste-i,te rog cu Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca TA Biserica"("Profetii si marturii crestine pt vremea de acum",vol.II)

  89. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    yuly_an, cred ca asa ai rezolvat o mare problema. ma distreaza cum in comentariile de aici unele persoane vin cu citate, de parca acestea ar trebui cumva sa intareasca ideile emise de ele.

    citatele respective nu sunt decat alte idei si citandu-le incercati sa convingeti cu ceva ce nu va apartine.

    @tutenes: "...Noului Testament in care Iisus si apostolii nu ne sfatuiesc sa cautam lumina si iubirea in alte religii." - nu trebuie sa cauti adevarul neaparat in alte religii. exista multe practici spirituale care nu sunt religii. unele chiar se completeaza cu crestinismul si chiar esti indemnat sa mergi la biserica, oricare vrei tu si la orice duhovnic doresti, pentru a fi mai aproape de Dumnezeu. Documentati-va dragii mei ca nu e impotriva Legii Divine.

  90. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Amin !

  91. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    te distrezi degeaba.
    eu ti-am dat citate, tocmai pentru ca aici nu e vorba de parerile mele.
    E vorba de argumentele teologice, ca nu vorbim despre fotbal aici.
    Argumente pe care tu nu le ai, dar te tii in continuare mai intelept decat Sfinti Parinti ca cei pe care ii gasesti mai sus. Nu ai vad nici curiozitatea sa citesti nimic. Tot ce faci pe aici este sa bravezi.

  92. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.scribd.com/doc/7537076/Nicolae-Steinhardt-Jurnalul-Fericirii

    http://www.scribd.com/doc/217390/Nicolae-Steinhardt-Daruind-vei-dobandiMica

    http://www.scribd.com/doc/217405/Nicolae-Steinhardt-Primejdia-marturisiriiMICA

    http://www.scribd.com/doc/1250153/N-Steinhardt-Cartea-impartasirii

    http://www.scribd.com/doc/267086/Zaharia-SangeorzanMonahul-de-la-RohiaNicolae-Steinhardt-raspunde-la-365-intrebari-MICA

    http://www.scribd.com/doc/4381778/Nicolae-Steinhardt-Eseuri-despre-Iudaism

    http://www.scribd.com/doc/4445771/Nicolae-Steinhardt-Eseu-romantat-asupra-neizbanzii

    http://www.scribd.com/doc/4380882/Nicolae-Steinhardt-Drumul-catre-isihie

    http://www.scribd.com/doc/7574922/Steinhardt-Nicolae-Monologul-PolifonicDespre-Fidelitate

    @Petru pe langa cartile care ti le-am recomandat deja , iti recomand sa citesti tot ceea ce a scris un convertit genial -Nicolae Steinhardt- (evreu botezat ortodox ( si in ce conditii !!?!!!) ) devenit apoi ieromonah .

  93. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Petru , imi laudai intr-un comentariu "atitudinea demna de un adevarat crestin" - ei bine crede-ma ,( si nu din smerenie spun asta , ci ca o constatare a realitatii), sunt departe de ceea ce este un crestin adevarat( ti-am vorbit despre cartea Calauza Ortodoxa a arhimandritului Ioanichie Balan - la ce a scris parintele Ioanichie acolo ma raportez, la canoanele Bisericii- unica Biserica!!!)

    sincer sa fiu , nu cred ca eu te pot converti pe tine la adevarata credinta , in orice ratacire cred ca as putea sa "iti iau ochii" asa cum incearca Andronic

    fii atent ce spunea N Steinhardt :
    "Cred în Duhul Sfânt, care suflă unde şi când vrea, spre scandalul şi zăpăceala fariseilor, angeliştilor şi habotnicilor, care, ca şi Tatăl şi Fiul, vrea altceva decât numai forme, filosofic, dovezi istorice şi scripturale. Căruia îi este lehamite de ţapi şi viţei sub orice chip, pricepându-se a-i desluşi şi identifica în formele lor cele mai moderne şi mai neaşteptate."

    evident dupa convertirea sa.:)
    ti-am mai spus , ai acest dat ...de a fi botezat Ortodox , desi pare mica ...Ortodoxia e un ocean de invatatura ...incearco !
    Dumnezeu sa te lumineze !

  94. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Andronic invatatura care o "propovaduiesti" dumneata ne este straina noua ortodocsilor . E clar ca esti anti-ortodox din ceea ce afirmi in post-urile dumitale.Intre invataturile parintelui Cleopa(de exemplu) si ale dumitale , care crezi ca e de preferat ? Crede-ma ca esti ratacit rau ! Vrei la ortodoxie ? Foarte bine , cartile care i le-am recomandat lui Petru ti le recomand si tie ...
    Ti se pare nu stiu cum ....Ortodoxia ?... Tine-ti parerile pentru tine , nu ne intereseaza , e clar ca tu propovaduiesti altceva ( erezie , ratacire ) , pacat pentru tine ... esti departe de ADEVAR .
    Dumnezeu sa te lumineze !

  95. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @dana crezi ca noi suntem in stare sa aparam ADEVARUL ? sau ADEVARUL ne va apara pe noi? la fel si cu BISERICA ...nu cred ca noi vom putea salva Biserica , ci ea ne va salva pe noi ...
    http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article552

    esti ortodox de frumoasa in duh

  96. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    petru,
    tu faci cumva yoga?

  97. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, nu fac yoga, dar as fi interesat desi e greu de gasit o persoana de incredere si curata la suflet gata sa ma invete. sunt in expectativa. as fi interesat sa aflu mai multe despre yoga.

    stiu, e mana diavolului in conceptia ta. orice nu poate fi explicat si e dincolo de acceptiunea ta, poarta amprenta necuratului, la fel si ideea din antichitate cum ca Pamantul este rotund. Ce idee tampita, nu? :))

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      draga Petru, tu daca esti ortodox si ai evlavie la Maica Domnului, chiar ai ganduri de acestea, pagane ? Crede-ma ca ma faci sa banui ca nu esti ortodox si ai venit pe acest blog doar sa raspandesti ratacire. Yoga si toate aceste practici asiatice, slujesc satanei. Inainte de a studia yoga, citeste ce invata credinta ortodoxa despre asemenea inselari. Iti recomand : http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/

  98. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    liber cugetator botezat in religia crestin ortodoxa = paganism? ce marca de ochelari de cal aveti?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Petru.. nu poti sluji la doi Domni... ori esi de capul tau (liber cugetator) ori asculti de Hristos ?!

  99. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Costel,

    multumesc pentru comentariile dvs.
    Am sa citesc si eu din cartile recomandate lui Petru.

    Daca noi aparam Adevarul sau salvam Biserica?
    Nicidecum.
    Adevarul este vesnic, iar Biserica este biruitoare.

    Din preaplinul recunostintei pentru jertfele Sfintilor Mucenici care au sfintit pamantul cu sangele lor in numele Tatalui, Fiului si Sfantului Duh,
    cuvine-se a marturisi Adevarul.

    Biserica este biruitoare datorita lor.

    Un ucenic al Sfantului Paisie cel Mare, pe cand trecea prin lume, a tacut in fata unui evreu care i-a ocarat credinta. Si intorcandu-se el la manastire, Sfantul Paisie nu l-a mai recunoscut ca ucenic, vazand ca darul de la Botez se departase de la el. Pentru ca tacuse in fata evreului, a cazut din darul lui Dumnezeu.

    Slava lui Dumnezeu pentru toate!

  100. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu inseamna ca slujesti la doi domni atat timp cat gandesti diferit fata de ceilalti. voi rezumati viata doar la religie. ori esti cu noi ori impotriva noastra?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Ori esti cu Hristos ori esti cu satana... simplu. Problema ta este ca nu doresti sa-L cunosti pe Hristos intai.

  101. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    l-am cunoscut pe satana caci a fost in camera mea in urma cu 5-6 ani. not a pleasent view. acel moment a devenit motorul cautarii mele, si nu ma refer la cautarea cailor spre cel rau aici, ci a luminii divine. scuza-ma ca nu ma incred doar in BOR.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      BOR nu insemna patriarhie sau sinod ca sa te increzi in ei. Biserica Ortodoxa e formata in mare majoritate din credinciosi simpli care incearca sa duca o viata dupa Sfanta Evanghelie si dupa invataturile Sfintilor Parinti. Ceea ce trebuie sa faca si un ortodox ca tine. Faci asta ?

  102. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    parca stiam ca enoriasii sunt precum oile pastorite de preoti/parinti deci de catre BOR. nu ea ne sfatuieste si ghideaza? vazand cat de corupt este sistemul si cat de putrezi sunt cei care ocupa locurile din varful piramidei, sau a dealului mitropoliei, mi-am dat seama ca nu este aceasta singura cale spre hristos. mai sunt.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      raspunde te rog si la ce te-am intrebat... ceea ce se intampla acum cu dezicerea sinodului de problemele reale ale Bisericii, este cernerea ce o face Domnul intre oi si capre.. asa stim si noi de cine sa ne pazim

  103. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    e o problema la blog. nu-mi apar toate comentariile imediat ce au fost publicate..apar mai tarziu, dar initial sunt pe pagina...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu e nici o problema... comentariile sunt monitorizate si apar dupa ce sunt acceptate de noi.

  104. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    daca intr-adevar a fost un duh necurat in camera ta in urma cu 5 - 6 ani, ar trebui sa iei masuri urgente.
    Pana sa te salveze samanii, budistii, yoghinii sau musulmanii, ai ocazia sa ajungi la marii nostrii duhovnici precum Arsenie Papacioc de la Techirghiol,
    Justin Parvu de la Petru Voda si altii. Ai facut aceasta? Poate nu ti s-a parut a fi ceva serios si urgent, de n-ai facut? Eu am impresia ca te indreptatesti mereu in ratacirile tale. Sper sa ma insel.
    Dupa cum vezi, sufletul tau are mare valoare pentru toti cei care au postat raspunsuri de doua saptamani incoace. Nu are nimeni interesul sa te manipuleze, ce ar castiga? Doar ca ar trebui sa intelegi ca poate au mai trecut si altii prin experienta ta si ai putea sa inveti de la ei. Citeste ce ti s-a recomandat si mergi la duhovnic. Roaga-te. Lasa incapatanarea si mandria deoparte.
    Dumnezeu sa te apere de tot raul ereziilor!

  105. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @dana: am mers spre Petru Voda, dar forte divine parca s-au opus. M-au impiedicat inundatii, bolovani cazuti pe sosea, 4 situatii apropiate de ideea de accident erau cat pe ce sa imi loveasca masina, iar apa pe sosele ajunsa pana la portiera plus bolovanii veniti la vale m-au determinat in cele din urma sa intorc masina de urgenta. Apa se andancea pentru ca in fata vedeam masini mai mari decat a mea oprite in mijlocul inundatiei.

  106. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru a intelege intamplarea ce a avut loc in camera mea in urma cu 5-6 ani, cititi articolul publicat aici va rog: http://www.umbluliber.com/spiritual/bazat-pe-fapte-reale .

    am fost la un duhovnic. unicul parinte in care momentan am incredere. acesta mi-a spus ca a fost Cel Rau, ca e uimit ca am supravietuit. Acesta a tras de mine sa ma ia, dar Dumnezeu m-a tras parca in sens opus pt a nu ma lasa. O alta persoana care are tangente cu lumea ezoterica mi-a explicat exact ce mi-a spus parintele fara sa stie ce mi-a zis acesta.

    ma credeti sau nu, consider ca acea noapte e printre cele mai bune lucruri care mi s-au intamplat pana acum. Am fost aproape ateu pana in acel moment. De atunci il caut pe Dumnezeu pentru ca stiu ca exista si vreau sa ajung la El. Pana in acea seara negam existenta Lui.

  107. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    Stim si noi ortodoxii de multe practici spirituale, si noi citim nu numai tu insa toate sunt goale si lipsite de intelesuri fundamentale .
    Mai demult si eu am cautat adevarul in alta parte crezand propaganda ieftina despre aceste "practici spirituale" care a inflorit dupa 89.
    Nu se pot compara cu credinta ortodoxa si lumina lui Iisus.
    Tuturor celor care posteaza si citesc le doresc acum in apropierea marii sarbatori a invierii Domnului realizari spirituale si luminarea de catre Sfantul Duh !
    Amin !

  108. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    petru,
    http://www.razbointrucuvant.ro/2009/04/01/durerea-surda-a-desertaciunii-povestea-convertirii-unui-tanar-monah-de-la-platina/#more-6232

  109. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, nu-mi mai da linkuri pt ca nu am rabdare sa le parcurg. povesteste tu ce scrie pe acolo. nu crezi ca ar fi mai eficient?

    tutenes: lumina e doar una si intr-adevar vine de la sfanta treime. e ca si cum ai spune ca baptistii respira un alt tip de aer. 🙂 lumina este una iar metodele de a o "capta", de a ajunge la ea sunt multiple. eu cand ma refeream la practici spirituale nu ma refeream STRICT la practici spirituale. am scris ca unele sunt intr-o compatibilitate foarte mare cu crestinismul, chiar daca diferitele Biserici din crestinism neaga acest lucru. Pana la urma nu tine de Biserici, care sunt de fapt niste organizatii.

    Exista anumite practici spirituale care functioneaza doar daca frecventezi slujbele de la biserica, daca respecti anumite obiceiuri crestine. Ar fi indicat sa le respecti pe toate... Dar discutam aici de un minimum necesar.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      mai Petre... eu zic sa ne lasi, inainte de a sminti si pe altii. Nu-ti vom mai permite sa faci propaganda ereziilor pe acest blog. citeste ce ti-am recomandat noi toti si apoi revino.

  110. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mai admine, nu faci decat sa confirmi ceea ce in multe cazuri conducerea BOR face. imediat ce apar alte puncte de vedere, opinii diferite, ele trebuie reduse la tacere. eu aici am venit pentru o dezbatere, dar pumnul in gura pare a fi un obicei crestinesc. ma insel?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      nu ai ce dezbate in Ortodoxie. Avem "dezbatute" si ramase ca lege toate scrierile Sfintilor Parinti. Pe aceste trebuie sa le tinem cu pretul vietii. Toate celelalte erezii sunt stapanite de satana. Te mai intreb o data : ori cu Hristos, ori cu satana !?

  111. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pt. Petru :
    Daca admiti treba cu neanderthalienii mie imi cam miroase ca esti adeptul evolutionismului.

  112. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    matale e o adresare respectuoasa, nenica fata de adresare ta cu "mai admine". Eu zic sa mergi la alte "case" si sa vb in plus.

  113. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ne pare rau pt aceasta problema... e prima oara cand apare.

  114. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ia discuta matale pe blog tau si mai scuteste-ne de tampeniile pe care le tot delirezi

  115. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PS: nu cred ca Blue Beam va functiona 100%. cred totusi ca va fi un show pe cinste. si va fi gratis, pe deasupra.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Sfatuim pe amicul nostru Petru sa nu-si mai piarda timpul si sa scrie comentarii injurioase pe acest blog, ca a fost trecut la categoria spam.
      Ne-am lamurit despre intentiile tale. E bine sa-ti tii ratacirile pentru tine si Dumnezeu sa te lumineze asa cum stie El mai bine.
      Toate cele bune.

  116. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    tu esti doar un agitator, si atata tot. Ziarist din armata de mercenari " formatori de opinie" crescuti pe la scoli ateiste, unde prima calitate pe care v-o dezvolta este mandria si slava desarta.

    Al doilea lucru care se dobandeste acolo este dorinta de a-ti renega patria si credinta. Si nu te intrebi cine are acest interes, cine te manipuleaza, de ce gandesti intr-un anume fel si nu altfel? Cand e vb de carti ortodoxe, nu le citesti, sa nu fii manipulat. Daca vezi ceva pe National geografic insa, ce iti spun acestia, devine lege.

    La o analiza sumara a blogului tau, reiese clar ca esti adeptul ghiveciului new age, ezoterismului, etc, cu toate ca ai afirmat de mai multe ori ca esti crestin ortodox.

    la revedere si s-auzim de bine!

  117. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, si sper ca apuci sa citesti ce scriu inainte ca inchizitorul admin sa imi taie comentariul, sunt crestin ortodox dar merg pe mai multe carari, lucru explicat de mine in mai multe randuri aici.

    faptul ca nu am citit inca o carte ortodoxa nu e din teama de a fi manipulat. nu am simtit o chemare spre astfel de publicatii inca, desi am acasa cateva... deci sunt pe lista de citit.

    @ admin: lasa macar comentariul acesta ca raspuns pentru dana. nu cred ca am scris ceva demn de aruncat la gunoi... come on!

  118. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu ai cum sa te numesti si crestin-ortodox si liber(hai-hui) cautator. Probabil doar cu numele esti ortodox, cum sunt majoritatea dintre noi, ortodocsii. Dar iti recomand sa cauti sincer, incepand cu Ortodoxia si sfantul botez pe care il ai te va ajuta sa descoperi frumusetile Ortodoxiei si nu vei mai simti nevoia sa cauti franturi de Adevar, cand ai descoperit plinatatea Adevarului. E un indemn fratesc. Altfel, ai sa ajungi intr-o mocirla si vei da de gustul amar al inselarii si doar cu pocainta pe masura vei mai reveni la Ortodoxie. Citeste viata Sfintei Maria Egipteanca. Dumnezeu sa te ajute !

  119. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Se pare ca postul meu a avut ceva efect asupra administratiei acestui site (nu mai echiar asa "impotriva"), insa se pare ca nu au curajul sa publice alte opinii.
    Se pare ca asa se intelege democratia in unele cercuri. Asta e de fapt un alt fel de manipulare a maselor practicat in special de presa. Publicarea numai a unor puncte de vedere si "inabusirea" altora. Ma intreb cum Blue Beam Project reuseste sa manipuleze masele?
    Ore asta sa fie calea cea "dreapta" a lui D-zeu la care administratia site-ului adera? Publicand doar opinii care convin? Daca e asa ar trebui sa puneti o nota pt cei care au opinii diferite sa nu comenteze ca-si pierd vremea...

    Un munte poate fi urcat din diferite directii.

    (Acesta este si un concept al Ortodoxiei care de fapt accepta servirea lui Dumnezeu pe diferite cai sau mai bine zis in diderite forme/manifestari).

  120. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana nu cred ca sa spui despre cnv ca e handicapat e pe placul Dumnezeului in care tu crezi
    02/21/2009 la 8:42 pm

    Bogdane,
    ca un handicapat ce esti ( eu nu pot numi altfel un ateu), nu cred ca ar trebui sa dai sfaturi altora. pastreaza-ti parerile otravite pt tine!

    scuza-ma dar e clar ca ai probleme la mansarda

  121. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    marian, cuvantul "handicapat" este folosit de tine in sens peiorativ. este aceasta intelepciune/iubire crestina?

    nu cred ca Dumnezeu e de acord cu aruncarea pietrelor in atei, decat daca tu esti fara de pacat, right?

  122. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru, de ce folosesti perceptele crestine cand acuzi un crestin si nu le folosesti si sa gasesti Calea ?
    Cred ca esti duplicitar .
    Ar fi bine sa nu mai iti irosesti timpul sa postezi aici ci sa te rezumi sa postezi pe alte siteuri de-ale confratilor tai ; lasa-ne pe noi cu invataturile si practicile alternative .
    Pt. Paul :
    Tocmai de aceea lasa-ne pe noi sa urcam "muntele" pe Calea noastra si da sfaturi la altii receptivi la bazaconiile astea.
    Iisus a spus : Eu sunt Calea Adevarul si Viata !
    Nimeni nu poate veni la Tatal decat prin Mine !
    Asa ca mai lasa-ne cu directiile tale !
    Si slava Domnului pareri pro si contra au fost exprimate suficient !
    Mai bine ati lua atitudine impotriva deciziilor dictatoriale unde chiar nu ni s-a cerut parerea si nu ne-a intrebat nimeni cum ar fi cu actele biometrice.

  123. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tutenes, era o ironie la adresa atitudinii lui Marian. Un crestin plin de iubire care jigneste o persoana care nu-i impartaseste punctul de vedere.

  124. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    iar stergi admine comentariile? :)) acum cu ce am deranjat? doamne, ce copil poti fi...

  125. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    marian,
    lasa draga, o sa ma spovedesc.
    Altceva te-a mai deranjat, sau asta era singura ta problema?!

  126. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pt. admin :
    „Îndepartati pe cel rau din mijlocul vostru” (I Corinteni 5, 13).

  127. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Chiar ma amuza ca pe atata ati ajuns sa va certati ca orbii. Eu unul am mai discutat pe alt blog cu un baiat destul de credincios care era cu capul pe umeri.
    Ce inseamna asta?
    1. Citise destul, si nu numai Biblia, ci si alte carti care chiar o contestau (asta nu inseamna ca si credea ce scrie acolo, dar avea cunostinte).
    2. A observat ca Biserica (de orice fel) e intr-o mareeee ceata si intr-un mare rahat (pentru ca asa este si va pot recomanda cateva carti, daca vreti sa imi spuneti) insa credinta lui este una pura, strict legata de Biblie. Si mie mi se pare cea mai onesta atitiudine pe care o poate lua un crestin.
    3. Accepta si alte idei, insa acestea nu il afectau. Nu mi-a spus niciodata ca sunt handicapat (nici macar intr-un mod frumos) si nu m-a jignit.

    @Dana, se vede ca tu nu poti bifa niciunul din punctele astea si sunt multe altele dar nu le mai scriu.
    Incearca sa accepti si alte idei si pe urma sa le contesti, pentru ca, drept credinciosa ce esti ai raspunsuri religioase la orice intrebare, nu?
    Dar e posibil ca tu sa nu ai.
    Oricum am vazut ca te cam hazardezi in raspunsuri din cate am citit.
    Mie unul mi-e rusine ca cea mai inteligenta forma de viata din Universul descoperit pana acum sa aiba impresia ca este condusa de forma supranaturala!
    Nu vi se pare cam penibila situatia?
    Think!!!
    Dar banuiesc ca nu vei putea decat sa spui acum si de mine ca sunt un ateu si ca ti-e mila de mine.
    Mie mi-e mila de voi ca nu puteti vedea dincolo de perdeaua pe care singuri v-ati pus-o pe cap.
    Si scuze daca jignesc pe cineva, nu asta e intentia mea.
    Si persoanele atee nu sunt neaparat mai rele, din contra.
    Nu stiai ca ateii nu sunt primiti in masonerie, daca stii ceva despre asta?
    Si daca ai alte idei decat cele crestine despre viata asta nu inseamna ca esti "maimutarit" sau nu stiu cum ai spus.
    Chiar nu princepeti ca toata chestia cu "ne tragem din maimuta" e o porcarie?
    Pai ce, rechinul se trage din peste?
    Nu, dar toate au avut un punct comun candva. si de aici asemanarea. Pricepi? Dar poti sa interpretezi lucrurile mai rigid si mai convenabil, asa cum faceti voi, crestinii.
    Mie mi se pare rusinos sa iei drept adevar lucruri care chiar se contrariaza in religie sau fabule pure care se gasesc chiar si in Biblie.
    Oricum, scuze inca o data daca jignesc pe cineva, nu asta e scopul meu, eu sunt un "ateu bun" 🙂
    Si daca cumva, @Dana, ma vei face si pe mine handicapat sau mai stiu eu cum nu ma deranjeaza. Am priceput de ce faci asta si inteleg ca nu tine numai de tine. Vezi ce poate face religia asta din tine?
    Dar am vazut si mai rau, deci BE HAPPY 🙂

  128. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Florin,

    chiar te deranjeaza atat de mult ce am scris pe acest blog, incat te vezi nevoit sa vii cu astfel de critici?
    Nu stiu ce religie ai si nu ma intereseaza, spui " voi, crestinii "... etc, vii cu aberatii pe care le-au mai scris si altii inaintea ta, si desi au fost combatute pe acest blog cu argumente solide, voi o tine-ti pe-a voastra. Este clar ca esti un alt anti-ortodox. Deci pentru mine, parerea ta nu prea conteaza. Slava Domnului, am ce sa citesc si de cine sa ascult . Sfintii nostri Parinti ne-au lasat o comoara minunata: ORTODOXIA. ACOLO SUNT RASPUNSURILE LA TOATE INTREBARILE PE CARE SI LE POATE PUNE UN OM. Acolo e adevarata viata.
    Slava Tie, Dumnezeule!

  129. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, unde vezi argumentele solida prin care ati combatut niste opinii? citatele din Biblie nu sunt argumente solide decat in anumite situatii.

  130. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    tu chiar ai impresia ca ce-i scris in Biblie nu poate fi un argument solid ?
    Scuza-ma dar nu am auzit de la nici un ateu sau necrestin argumente mai solide decat ce scrie in Biblie , nici macar ceva cat de cat comparabil .
    Pt. Florin :
    Transmite-i prietenului tau ca daca nu erau ortodoxii roma^ni atat de credinciosi si constanti in traire poate acum nu ar fi studiat Biblia ci Coranul .

  131. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tutenes, Biblia e o sursa. UNA. Sa-ti bazezi argumentele pe O SINGURA sursa, inseamna ca nu ai argumente.

  132. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    Biblia nu e o "sursa" ,este chiar Cuvantul Lui Dumnezeu. Biblia e chiar adevarul, nu-mi trebuie alte "surse" care sunt false .
    Spunand acestea nu-ti voi mai raspunde decat daca vrei sa afli despre Ortodoxie .

  133. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tutenes, daca tu esti sigur, dar ABSOLUT SIGUR, ca acest Cuvant al lui Dumnezeu, care si eu cred ca se afla in Biblia ORIGINALA, exista si acum dupa ce ea a fost modificata de mai multe ori de-a lungul sutelor, miilor de ani, inseamna ca ai incredere ca cei care au modificat-o au fost inspirati de Duhul Sfant.

    Ok! De ce Duhul Sfant ar fi scris o varianta pe care apoi sa o modifice multi ani mai tarziu? O fi uitat sa adauge niste amanunte sau s-a gandit ca a pus informatii pentru care omenirea nu e pregatita inca?

  134. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru ,
    esti in mare ratacire !
    Daca vrei sa afli ceva roaga-te Domnului Iisus Hristos cu credinta si-ti va descoperi caci el a spus : Cereti si vi se va da,bateti si vi se va deschide, cautati si veti afla!" .

  135. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tutenes, eviti intrebarea... sa fie din cauza ca nu ai un argument?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      HRISTOS A INVIAT si pentru cei de aici ! Macar in aceasta saptamana luminata lasati polemicile...

  136. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevarat a Inviat, Admin!

  137. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevarat a inviat !

  138. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevarat a inviat!

  139. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Petru,
    am vazut cine esti cu adevarat, dupa cele cateva articole denigratoare la adresa Bisericii si a slujitorilor ei. La tine pe blog abunda blasfemiatorii si grobienii, dar asta nu te deranjeaza catusi de putin, atat timp cat ei te sustin in demersul tau de a ataca Biserica.
    Acum inteleg si luarile de pozitie ale Andreei Talmazan care sarea mereu in ajutorul ateilor si hulitorilor de cele sfinte, dar afirma ca este ortodoxa practicanta (!?). Pe blogul dansei, am avut surpriza sa vad ca era o practicanta de reiki si adepta de alte practici orientale.. Asa se si explica luarile ei de pozitie impotriva oricarui credincios sau impotriva referirilor biblice. Cunosc felul in care maestrul de reiki i-a spalat creierul, iar ideile cum ca Biblia ar fi fost falsificata, se pot regasi si in cartile acestui cabotin ( Argesanu).

    Ceea ce vreau eu sa spun, este ca nici tu, nici altii care aveti niste idei straine de duhul ortodoxiei, nu sunteti liberi, asa cum pretindeti, ci manipulati. In schimb aveti grija sa trambitati la toata lumea ca Biserica Ortodoxa manipuleaza.

    Ai sters comentariul meu care te defavoriza si in care aratam ca esti din " armata" celor care au cerut scoaterea icoanelor si religiei din scoli. Mircea Toma, de la Academia Catavencu si Liviu Mihaiu de la un post de radio deosebit de vulgar, se gasesc printre semnatarii acestor fierbinti doleante ale ateilor. Probabil ca ei sunt oamenii care te formeaza, iar postul de radioguerilla la care esti angajat, se inscrie si el in acest curent nihilisto-anticrestin, care tinde sa atraga presa romaneasca ca intr-un vartej. Nu laic, nu ateu, ci anticrestin!, pentru ca doar pe dracu il deranjeaza icoanele, religia predata in scoli, biserica, preotii, credinciosii, Biblia.

    Petru, ai ajuns o marioneta a unor lingai tradatori de neam care lucreaza pentru Fundatia Soros " pentru o societate deschisa" pentru ca ai uitat ca esti roman si nu poti sa-ti bati joc de tara asta, de idealurile si libertatea pe care stramosii tai le-au aparat cu sangele lor.
    Sa-ti fie rusine.

  140. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am trait sa vad ca la 16 ani dupa caderea comunismului ateu, sunt "romani" si organizatii "romanesti" care reiau, cu un nou discurs ipocrit, ofensiva impotriva spiritualitatii noastre, incepand prin a cere scoaterea icoanelor din scoli, dar care sigur vor continua cu cererea scoaterii troitelor si crucilor de pe marginea drumurilor, din gradinile publice si cimitire, interzicerea trasului clopotelor, spoirea bisericilor cu picturi exterioare, eventual ascunderea lor dupa blocuri-ecran si, de ce nu, demolarea lor. Sper ca nu vom ceda la aceasta agresiune a dusmanilor dinauntru si din afara tarii, angajati impotriva credintei noastre, a parintilor, bunicilor si inaintasilor nostri. (Constantin BALACEANU-STOLNICI)

  141. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cosmin, sincer nu inteleg de unde ai scos povestea cu mine si scoaterea icoanelor din scoli. Vorbesc serios. Pentru simplul motiv ca lucrez unde lucrez si ca am un punct de vedere?

    Dude, controleaza-te la un specialist. Nu ai nici o dovada, nu ai nici un zvon, nu ai nimic care sa-ti sustina aberatia.

  142. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Petru
    e adevarat ca ai sters comentariul lui Cosmin ?

  143. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    HRISTOS A ÎNVIAT !

    Acum toate de lumină s-au umplut şi cerul şi pământul şi cele dedesubt, deci să prăznuim, să ne bucurăm şi să fim părtaşi împreună bucurându-ne cu toată făptura de marea biruinţă a Mântuitorului Iisus Hristos. Din mormânt rece şi din morţi a înviat Hristos, biruind moartea şi sfărâmând legăturile ei, dăruind lumii belşug de lumină, viaţă şi nădejde, care străbate veacurile şi istoria, inimile şi viaţa oamenilor. Unde-ţi este, moarte, boldul tău? Unde-ţi este, iadule, biruinţa? Înviat-a Hristos şi tu ai fost nimicit. Sa sculat Hristos şi au căzut demonii; A înviat Hristos şi se bucură îngerii; A înviat Hristos şi viaţa veşnică stăpâneşte…

    Nu vreau sa mă leg de cineva în mod special însă dragi mei cei care pendulaţi între noapte şi zi ar fi drăguţ ca atunci când aruncaţi cu cuvintele ca şi cum lumea ar începe cu voi şi se termină cu inteligenţa voastră să meditaţi dacă credeţi cu adevărat în ceea ce spuneţi sau dacă măcar cunoasteţi câte ceva despre lucrurile pe care le afirmaţi...s-a vorbit un pic mai sus despre teologie ..evraghie ponticul spunea ca dacă eşti teolog roagă-te şi dacă te rogi eşti teolog....am evitat să citesc toate lucrurile care mau întristat...dragul meu bodan,andronic,petru si alti cunoscatori ai ''adevarului'',am folosit cuvântul drag...pentru că vă spun ceea ce vă spun cu dragoste ca şi cum voi aţi fi fost o viată întreagă lângă mine şi acum e rândul meu să vă întorc favoarea...atât vouă cât şi celorlalte persoane ce rătăcesc de la adevărul de credinţă vă spun ca ar fi cazul să aprindeţi lumina şi să părăsiţi întunericul...nu sunt o persoană care e îndoctrinată aşa că ar fi cazul să nu încercaţi să reinterpretaţi cuvintele mele...nici nu vă judec...dar vreau ca fiecare dintre voi care vă consideraţi piu grande să luaţi o foie şi un pix şi să vedeţi cât de multe cunosţinţe aveţi...şi dacă reuşiti să găsiţi câte ceva cât de mult trăiţi voi acele lucruri şi nu sunteţi doar simple marionete fie că aţi citit o carte şi gata putem acum să vorbim despre credinţă sau am urmărit o emisiune la tv şi acum devenim analişti cu linguriţa....credinţa ortodoxă e o carte cu o mie şi una de file deşi fiecare încercăm să ştergem adevărul pentru a adăuga te miri ce ...credinţa râmăne neîntinată deoarece în toate filele pe care noi nu le desluşim este Iisus Hristos...avem nevoie...de spovedanie...de rugăciune ...avem nevoie de post avem nevoie de adevăr ...avem nevoie de viaţă şi nimic din toate aceste lucruri nu le vom descoperi în afara Biserici si nu vom putea simţi cu adevărat pe Dumnezeu dacă nu ne vom împărtăşi cu El.....dacă vorbim de adevăr în coran dar noi nu reuşim să ştim prea bine nici dacă unu şi cu unu fac doi sau trei dacă vorbim de ateism dar nu ştim că e o boală genetică dacă vorbim despre viaţă dar nu ştim mai nimic despre ea deoarece ne schimbăm idealurile mai repede decât soarele razele sale dacă vorbim de Dumnezeu ca şi cum el nu ar fi ar fi bine să ne mutăm probabil în gongo deoarece poporul român a murit pentru a apăra ţara şi credinţa în timp ce noi am făcut din ea un subiect de ţomapan...dragi mei dacă anumite lucruri vi se par iritante căutaţi să mai citiţi şi voi câte ceva deoarece sunt atâtea cărţi pline de lumină şi nu interpretaţi ceea ce nu intelegeţi după mintea voastră si mai presus decăt toate căutaţi un duhovnic ca să vă lumineze la fel cum căutăm apa după o zi caniculară....aviz amatorilor....nu vreau replici de genul de unde sti tu căt de destept sunt eu sau cât citesc sau alte chesti de genul acesta...e o risipă de cuvinte şi nu merită efortul..cineva spunea cândva următorul lucru...''ştiu că nu ştiu nimic''..atunci când cauţi adevărul pui în ghilimele anumite lucruri despre care nu au o siguranţă sau o convingere că ar fi ok...ceri păreri şi sfaturi şi nu te plimbi cu barca pe uscat vorbind lucruri pe care uneori nici tu nu le crezi...Hristos a inviat..

  144. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana, esti de departe cea mai stupida fiinta care am putut sa o "intalnesc" vreodata. esti de`a dreptul incredibila!!!

  145. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    tutenes, am sters comentariile despre religie care au ajuns pe la articole despre biciclete.

  146. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    just for you, de documentat ma documentez. nu imi formez punctele de vedere de la televizor... atat am avut de spus. nu vreau sa reincep un razboi incheiat in urma cu multe saptamani. 😉

  147. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    iar nu-mi apar comentariile. admin, o faci just for fun sau e o problema la blog? iti acord prezumtia de nevinovatie, dar prea se intampla totusi...

  148. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    🙂
    cred ca am suparat pe cineva...

    @eu,
    corect ar fi asa:
    " cea mai stupida fiinta PE care am putut sa o intalnesc..."

  149. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu m`ai suparat cu absolut nimic. "comportamentul" tau de pe acest forum il pot asocia foarte usor cu cel al babelor extrem de "credincioase" care dau din coate, se stramba si se imbrancesc prin biserica si arunca cu sageti otravitoare din priviri oricarui personaj ce ii incalca "proprietatea". varsta ta psihologica este pe undeva pe la 70 de ani.

    modul in care incerci sa transmiti mesaje este unul, as putea spune, violent si plin de ocara.
    iar aici pe forum se discuta, nu se face gramatica. eu nu te`am intrebat daca am scris corect. sunt convins ca si tu mai gresesti cateodata cand te exprimi.

    numai bine!

  150. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    atunci daca nu te-am suparat, nu pot decat sa ma bucur.
    asa...
    ai uitat sa spui ca sunt" habotnica" 🙂

    "iar aici pe forum se discuta, nu se face gramatica."

    din pacate da, atat limba romana , cat si credinta stramoseasca,
    nu le mai cunoastem.
    Suntem liberi acum sa scriem cum vrem si sa credem ce vrem.
    eventual sa vorbim engleza si sa ne convertim la new age

  151. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Citesc si nu-mi vine sa cred ce citesc !
    Iubiti oameni buni,stau si ma minunez : nu stiu daca v-ati si vazut,unii dintre voi,fata catre fata,dar ,dupa modul in care va gratulati cu epitete care,numai statut de"crestin"nu va desemneaza,va mai lipsesc(sau,poate ca sunt pregatite)pietrele ascunse la spate,sau cumva VA LIPSESTE C I N E V A(cu litere si mai mari) CARE SA-L INDEMNE PE CEL FARA PACAT SA ARUNCE PRIMUL CU PIATRA !?! Rusine,pentru modul EXECRABIL in care va manifestati,cacrestini(si subliniez cacofonia creata),caci numai crestin nu e cel care isi scuipa semenul,fie chiar si la figurat ! V-ati gindit vreodata ca vreunul din cel improscat cu "noroi bisericesc"s-ar putea sa aiba vreo boala de inima,care sa-l puna la pamint dupa aceste"mustratoare"cuvinte ? Spune un verset al Sfintei Scripturi(DE CARE HABAR NU AVETI !!!) "haideti sa-l ucidem cu vorba !" V-ati simti bine,avind pe constiinta(!)o crima de care nu ati putea,legal vorbind,sa fiti invinuiti ? Si-a vazut,vreodata,vreunul(una)dintre voi,birna din ochi,inainte de a zari paiul din ochiul semenului ? De ce IL rastigniti,din nou,pe Mintuitorul,prin rastignirea aproapelui(de fapt,a "departelui")vostru ? Cine va da voua dreptul sa-l judecati pe x sau pe y pentru ca scrie Isus in loc de Iisus,sau Iehova,sau mai stiu eu cum ? Stiti ca ar trebui sa vi se urce in cap comunitatea evreiasca,pentru ca nu scrieti YESHU,sau YESHUA,cum,de fapt,se pronunta ? Asta este stavila in calea credintei voastre ? Daca asta este,mi-e mila de voi ! I-a trecut cuiva prin minte sa spuna partenerului de dialog"eu cred asta,tu,vad ca nu crezi ca mine,hai sa dialogam,sa cercetam impreuna Scripturile,poate mie mi-a scapat ceva ce nu stiam,poate descoperim ceva nou,care sa ne apropie,sa ne infrateasca in Hristos,nu sa ne dezbine,etc.,etc."Ati citit vreodata mai multe traduceri ale Scripturii,ca sa vedeti ca,de fapt,ideea exprimata e aceeasi,sub alta forma ? Habar nu aveti de ceea ce va cere Dumnezeu sa fiti,sa stiti,sa faceti !Si asta pentru ca habar nu aveti de Cuvintele Lui,exprimate in Cartea Sfinta,fie ca este traducerea Sfintului Sinod,fie a diaconului Cornilescu,fie a lui Nitulescu,sau Gala Galaction,Radu Greceanu,sau Serban Cantacuzino. Pentru ca,daca ati sti,V-ATI CUTREMURA DE CELE SPUSE ACOLO DE CEL DE LA CARE VIN,BUNUL DUMNEZEU !Si nu v-ati mai scoate ochii,si ati vorbi si ati trai ca fratii crestini ai primului secol de crestinatate.Ortodocsi,catolici,baptisti,penticostali,adventisti,stiti ce inseamna toate aceste titluri,cind au aparut aceste denumiri,in ce consta fiecare credinta in parte,ce intelege crestinul prin termenul de"pocait"si cum explica Biblia acest apelativ,ce inseamna,in acceptiunea Scripturii,notiunea de "post",de"rugaciune",de impreuna simtire,de PACAT,de"iertare a pacatelor",cine este chemat sa ierte pacatele,s.a.m.d.?Adunati-va,oameni,veniti-va in fire si fiti oameni ai Lui Dumnezeu,nu ai "dumnezeului veacului acestuia",pentru ca nu veti da satisfactie decit lui,nu Lui ! Cine este fara pacat,sa arunce cu piatra,in continuare,iar cine se crede pacatos,poate sa-mi raspunda crestineste,eu pling pentru fiecare,inclusiv pentru mine.

  152. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Interesanta chestie.Al doilea clip de ce nu merge?

  153. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Foarte interesant! Mai intai comentariile s-au referit strict la materialul informativ legat de introducerea acelor cipuri cu care unii vor sa controleze mintile oamenilor, si sa instaureze anarhia pe pamant si nu o noua ordine. Apoi, ati inceput sa va cerati si sa va adresati cuvinte jignitoare si sfaturi unii altora. Care va sa zica cei ce vor sa instaureze new age si spun ca vor aduce vrajba intre cei de religii diferite, nu numai ca au dreptate dar aduc vrajba si intre cei de aceeasi religie, (de vreme ce in loc sa se faca alte comentarii legate de vestile ingrozitoare daca toate aceste preocupari satanice ale unor oameni de "stiinta" sunt adevarate) ati inceput sa va certati intre voi si sa va dati care mai de care bun crestin si cu gandire curata. La urma urmei fiecare e liber sa creada cum vrea si ce vrea si e liber de asemenea sa aleaga ceea ce e bun dintr-o intamplare negativa, dintr-un dezastru si chiar intr-un sfat rau sau dintr-o vorba mai jignitoare. Toate cele bune si aveti grija sa nu va corupeti mintea cu cele rele si nu va mai certati intre voi. Poate ca asta se si urmareste prin aceasta noua ordine mondiala (pe care intentionat am scris-o cu litere mici, cineva scria ca dracul este asa de urat si rau ca nu merita sa-i scrii numele cu majuscule, la fel cred si despre aceasta noua ordine mondiala sau asa-zisa ordine mondiala daca instaureaza haosul chiar printre crestini).
    Numai ganduri bune!

  154. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Interesant articolul...face sens cu profetia lui Iisus ca falsi profeti vor preceda Apocalipsa...

    Cat despre religii,fiecare e liber sa creada in ce vrea si cum simte.Ce importanta are cum ne rugam, atata vreme cat credem cu adevarat in Dumnezeu !?

    Nu toti cei care vorbesc in numele lui Cristos il si cunosc...Iisus ne-a adus iubirea pentru semenii nostri si daca noi ii desconsideram pe cei ce apartin celorlalte religii ,suntem farisei.

    Toate religiile sunt bune atata vreme cat nu se comit crime impotriva umanitatii (si din pacate si Biserica crestina are niste tare in sensul asta)...

    Sa ne dea Domnul iubire pentru semenii nostri si intelepciunea de a vedea si simti ADEVARUL!

  155. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,
    Nu ne mai invata tu pe noi ce sa credem si nu mai ne invata pe noi ce inseamna Scripturile pentru ca tu nu crezi in ele.
    Ca si crestini ortodocsi datoria noastra este sa aparam adevarurile credintei noastre si sa spunem tare si raspicat cand cineva e in ratacire,nu sa fim caldicei.
    Asa ca nu ne mai invata tu pe noi ce sa credem ca suntem satui de atatia lupi in piei de oaie si de atatia prooroci mincinosi de care e plina lumea si de care vorbeste si Scriptura.
    Fiecare interpreteaza Scriptura cum vrea el si asta duce la dezbinare uitand ca va trebui sa fie o turma si un pastor,asa ca mai bine varsa-ti veninul si ratacirile in alta parte!

  156. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru petre este nu pentru petru, scuze !

  157. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Da, "frumosi" mai sunteti voi Petru, Bogdan, Andronic . Dar ce o sa faceti atunci cind vi se va cere sa va deziceti de credinta si sa primiti pecetea. Ratacire mare am vazut pe lumea aceasta. Si ce-o sa mai spuneti atunci cind vor da urgii peste voi acei doi proroci? Ma indoiesc de faptul ca veti intoarce fata spre Dumnezeu ca sa va pocaiti. Va urez drum cu multe stradanii, poate asa veti invata din viata crestina!!!

  158. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Svetlana, daca e sa gresesc acum si sa-mi dau seama dupa moarte, asta e! Daca nu am gresit, vom juca o tabla divina pe un norisor, daca ajungi atat de sus.

    Daca tot sunteti atat de crestin ortodocsi pe cat pretindeti si pe cat de tare va bateti cu pumnii sfinti in piept, ajutati o biserica. Am facut un apel pe blog - http://www.umbluliber.com/uncategorized/dorinta-de-a-face-ceva/

  159. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu vreau să par a o sfântă, asta ar însemna pe bune că nu sunt, ba chiar din contra mai am şi mai am până la sfinţenie. În ce priveşte biserica ta cu elemente din toate religiile , te înşeli foarte amarnic că voi participa la aprofundarea rătăcirii voastre. Nu fac cârdăşie cu ereticii. N-ai de cât să rătăceşti în continuare, să ştii că ţi-o faci singuri cu mâna ta, alergand din colt în colt ca buimeticii, vai de capul vostru. Am să mă rog ca să-ţi dai seama până nu va fi tîrziu, după moarte nu mai ai ce îndrepta. Dacă vrei toate răspunsurile acum să ştii că faci o mare greşeală, Domnul îi ţine pe ai săi fara de minciună pe cât se poate pentru binele lor, ca sa se prezinte fără vină, deaceea Domnul nu i le descoperă pe toate odată, iti spune ceva,... aici este RĂBDAREA SFINŢILOR cine le pricepe să le priceapă întelepciunea lor. . Avem exemple demne de urmarit a vietilor Sfinţilor Părinţi şi la ei trebuie să ne aleniem. Dacă vrei pot să-ţi dau niste pilde creştine, nu-s convinsă că le vei intelege sensul corect, altii fac calambur din ele:
    1. Un creştin ortodox trăia într-o ţară islamică, găzduind într-o casă împreună cu un alt om de religie islamă. Păi să ştii că vazând modul de viaţă pe care îl ducea crestin ortodoxul la fascinat pe acel om de religie islamă, după o bună bucată de vreme ce au petrecut-o împreuna, prin viata curată pe care o ducea creştinul, fara a purta careva discuţii , vorbe de tipul ademenirii sau convertirii în altă religie, pentru ca vorbele sunt goale fără fapte concrete, islamicul a trecut la cea dreaptă credinţă creştin ortodoxă.

    2. O batrina a murit. Toata viaţa nu a facut bine nimanui, dar era botezată în ortodoxie, deci avea înger păzitor. Cînd a murit îngerul ei păzitor era atât de mihnit şi plângea în faţa lui Dumnezeu ca să-i mai dea o şansă, dar de ce să-i mai dea o şansă că nu a făcut nici un bine în viaţa ei, l-a întrebat pe înger Domnul, la rândul lui îngerul i-a răspuns că are de fapt o faptă bună, baba era în viaţă, pe când prăsea în grădină trecu pe drum un biet om sărac şi ia cerut milostenie, iar baba ca să nu o mai sâcâie a aruncat în el cu o ceapă verde. Astfel Domnul a primit şi aceasta ca pe o faptă bună, ca pe o milostenie.
    - Bine, i-a zis Dumnezeu îngerului, şi i-a spus ce să facă mai departe.
    Îngerul atunci s-a dus la sufletul babei, care era în iad şi i-a spus că Domnul i-a mai dat o şansă, căci a trecut-o ca pe o faptă bună a ei ceapa aruncată în bietul om sarac (care după noi nu mai este chiar o faptă bună, nu-i asa?). Ea trebiua să se ţină bine de coada verde a cepei în timp ce o scotea ingerul din iad, în timp ce se ridica de baba iata ca se agata şi o alta ruda a ei, la rindul ei alţii se agatau de ea şi când aproape că a ieşit din iad, baba egoistă a văzut aşa multime ţinîndu-se de ea, ca a dat cu piciorul si a strigat: „Duceti-vă voi că asta-i ceapa mea!!!”. Si atunci în acel moment a cazut si ea cu toţii care se ţineau de ea acolo, a căzut unde ii este locul.
    Care-i morala acestei povesti? Urmatoarea: numai Domnul nostru Iisus Hristos vede inimile şi le cerceteaza. Mila lui este nemărginită. Doar El le judecă pe toate. Noi la rândul nostru avem hrana duhovnicească necesară, numai să o luăm şi să o mistuim. Că numai un copil rău vrea hrănit de cineva cu linguriţa toată viaţa. Fără a avea o curaţire, pocăire, mărturisire, pregătire în viaţa care ni sa dat pe pamânt, străine ne sunt cele veşnice. Începe cu cele mai mici, ca să treci treptele mai usor. Nu te avânta din prima că o să cazi rău de tot, şi greu o să te ridici, dacă o să te mai ridici, cu Doamne Ajută. Mai cu seamă să nu te rătăceşti tu, mai bine zis nesmerenia ta te rătăceşte, nemaivorbind de îndrumarea altora. Calea, adevarul şi viaţa este Domnul Nostru Iisus Hristos. Şi nu se amestecă cele curate cu cele necurate, clevetite, potrivnice Dumnezeiescului. Clevetnic= satana, potrivnic=diavol. Pe pamânt sunt aşa zise două intelepciuni: 1. cea a Domnului Nostru Iisus Hristos (traita de 2000 de ani de Sfinti Parinti, viata carora este o ghidare pentru noi), 2. ori alta – a satanei, a treia nu există, amestec nu există. Întunecatul întunericului este aşa de subtil, viclean că nu ai cum să îl întreci, dacă te pui cu dânsul, este aşa de inventiv pentru că are experienţă în acestea şi-i bărtin de când a cazut în neant, tu te smeseşte cu aceea ca esti mai slab, si-l vei birui cu numele lui Dumnezeul tău Iisus Hristos şi toată nădejdea noastră este în Domnul, fără el eşti nimic. Caută şi vei găsi diferenţa, dacă aşa ai ales să faci, dar vei avea de suferit mult peste puterile tale. Sfinţii Părinţi prin răbdare, prin suferinţe s-au sfinţit. Rabdă acel care iubeşte, le iartă, se smereşte şi le pune pe prim plan voia Domnului, nu ale sale. Ai să le pricepi cu timpul sper....
    Apelul tau de pe blog nu ţine de o biserică creştin ortodoxă. Am văzut-o. Nu mă bagi în rătăcirile tale, le-am trecut deja . Aceasta-i eresie new-ageista. Fii mai atent la cele ce se intimplă azi, vei primi răspuns între timp cu băgare de seamă, îţi doresc trezvie duhovniceasca, nu prefăcută. Mersi mult de invitaţie, pentru mine nu are valoare aşa fapte „bune”, după ce mi-am revenit cu mare greu dar nu definitiv, am o rană care numai Domnul poate să mi-o lecuiască, tu crezi c-o să mă convingi să iau partea diavolului? Ratacirea mea mi-a costat viata, am trecut odată prin moarte, cred că mi-e de ajuns.
    Obisnuiestete cu limbajul, sunt termeni care se folosesc la crestini.

  160. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cer iertare ca nu am specificat concret cui se adreseaza textul, m-am referit mai recent pe la ora 05/22/2009 la 1:50 PM catre Petru.

  161. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Interesant articol. Cu Dumnezeu, inainte!

  162. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Svetlana, in speranta ca maria sa adminul imi va aproba acest comentariu, iti spun ca parintele paroh initial a afisat aceste 3 simboluri cu binecuvantarea MultPreaFericitului ca o rugaminte la toleranta. Invrajbirea nu foloseste nimanui.

    Daca tu vezi asta ca fiind o erezie... Nu mai are rost sa discutam. Aceste simboluri necrestine au fost puse nu in biserica ci pe scari sau inaintea usii de la intrare in ideea ca oricine e binevenit inauntru.

    Poate am mai intrebat pe cineva pe aici, si-mi cer scuze, dar ce marca de ochelari de cal ti-ai cumparat?

  163. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si Svetlana, aceea este o biserica ortodoxa! In care slujesc doi preoti si este binecuvantata de Daniel. Tot erezie numesti?

  164. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca nu prea avem despre ce discuta, aici ai dreptate, Petru. Daca zici ca l-ai vazut si pe satana, sincer sa ma fereasca Dumnezeu de asa ceva, mai bine imi pun ochelari de magar, decit sa vad si sa aud toate prostiile de pe fata pamintului, Tot erezii le numesc. tu l-ai vazut pe satana, iar eu am vazut sfirsitul de mai multe ori.

  165. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    florentina zici ca esti atee sau ca te fac unii atee ma rog,.......zici ca ar fi mai bine sa nu existe crestinismul dandu-i dreptate in cele zise lui bogdan , atunci de ce mai aduci in discutie cele 10 porunci crestine esentiale ??,...cand unii iti fac observatie pe buna dreptate (fanatici religiosi) vazand ca gresesti prin atitudinea ta , cu ce drept ne faci fanatici religiosi si judeci , dar in momentul cand iti este atrasa atentia imediat apelezi la Scriptura in care nus daca tu crezi odata ce afirmi aceste lucruri ,...imi pare rau ca iti zic toate astea dar asta este adevarul ..dumnezeu cu voi

  166. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pentru andronic...." cum este posibil ca ortodoxia dupa ruperea de biserica catholica" , mai citeste te rog mult istoria , inseamna ca inca nu stii istoria bisericii universale , cand au avut loc sinoadele ecumenice si pentru ce sau adunat cei 800 de parinti in Niceea , Constantinopole , sau Calcedon ???, sau in bisericile protestante sau neoprotestante asa se predica mai nou istoria bisericii universale degradand adevarul istoric , doar pentru singurul fapt ca nu convine Apusului ,Ortodoxia ???,...Inca nu ai auzit de marea schisma ?? citeste te rog cum Apusul se rupe de Rasarit la 1054 , in tratatele vechi si dupa vechile hrisoave grecesti scrie clar ca Biserica Apusului se separa de Biserica Rasaritului prin papa Grigorie al 9 ,......mai citeste andronic te rog inainte sa afirmi erezii de genul acesta ca ortodoxia se rupe de biserica catholica ..Dumnezeu cu tine

  167. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Svetlana, nu ai raspuns la intrebarea privind biserica respectiva. Iti dau un paste pt a-ti improspata memoria:

    Svetlana iti spun ca parintele paroh initial a afisat aceste 3 simboluri cu binecuvantarea MultPreaFericitului ca o rugaminte la toleranta.

    Aceste simboluri necrestine au fost puse nu in biserica ci pe scari sau inaintea usii de la intrare in ideea ca oricine e binevenit inauntru.

    aceea este o biserica ortodoxa! In care slujesc doi preoti si este binecuvantata de Daniel. Tot erezie numesti? Si daca da, de ce? Apelul la pace e o erezie?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      acele inscriptii sunt in interiorul bisericii. lasand la o parte insemnele pagane, nu este permis sa se calce pe Sfanta Cruce. Apoi, stim ca pana la urma a fost rezolvata aceasta problema- insemnele au fost scoase. Iar Daniel e deschis la toate paganatatile... nu e de mirare ca nu s-a sesizat.

  168. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    admin, nu am zis ca Daniel e vreun sfant. stii deja ca eu am ceva cu el. stiu ca nu se calca pe sfanta cruce si sigur preotul ar fi incercat o alta pozitionare, dar enoriasii cu ochelari de cal au fost intru totul impotriva ideii de a le alatura, chiar daca era o chemare la pace.

    din pacate, si o spun fara ironie, crestinii uita ca Iisus promoveaza pacea si iubirea.

    De ce noi crestinii suntem atat de rai desi religia ne indeamna sa fim buni? Si suntem rai in numele religiei, culmea!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Iubirea adevarata este doar in Adevar, in Hristos. Acei pagani a caror semne erau puse pe paviment, sunt huluitori ai lui Hristos.
      Si daca iti iubesti aproapele atunci ii spui unde greseste, nu il indreptatesti in greseala sa, in numele unei iubiri false. Mai cu seama cand gresesc impotriva lui Dumnezeu. Sfintii Parinti ne invata sa nu avem partasie cu astfel de persoane, NICI MACAR SA VORBIM CU EI ca sa nu ne vatamam credinta. Deci daca spun Sfintii asa ceva, e normal sa atentionam astfel de preoti ce se departeaya de duhul patristic al Bisericii, care este doar UNA, Biserica Apostoleasca si Soborniceasca, cea Ortodoxa.

  169. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bine ca s-au scos acele insemne, nu au ce cauta intr-o biserica ortodoxa !
    Iisus a spus foarte clar "Cine nu e cu Mine e impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste! "
    Sunt si in Biserica Ortodoxa clerici in ratacire iar ecumenismul e in floare!
    Sa nu uitam ca cel rau e foarte viclean si incearca cu pasi mici,azi printr-un insemn,maine printr-o asa zisa rugaciune comuna sau printr-o invatatura mincinoasa sa duca in ratacire daca se poate si pe cei alesi !
    Sa ne ferim de lupii in piei de oaie,caci dupa faptele lor ii vom cunoaste!
    In Ortodoxie sunt probleme grave si unii se piaptana.
    Petru, Iisus este singurul care a propovaduit iubirea cea adevarata,El ne-a indemnat sa ne iubim si vrajmasii si sa binecuvantam pe cei care ne blesteama !
    Niciun mahomed,budha sau altcineva nu a propavaduit iubirea in felul acesta,ba , ca sa fim corecti nici nu au propavaduit iubirea !

  170. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tutenes, sunt de acord ca Iisus a propovaduit iubirea cea adevarata si ca ne-a indemnat sa ne iubim SI VRAJMASII, dar nu prea aratati lucrul acesta... "Vrajmasii" exista si nu sunt cu mult diferiti de noi. Sunt oameni normali care au facut o alegere si care poate nu vor sa ne schimbe credinta judecand ca e treaba noastra in ce credem. Asta nu ne impiedica sa convietuim cu ei, nu?

    Voi ati vrea sa-i omorati pe toti musulmanii si pe toti evreii, daca ati avea puterea sa-i eliminati?

  171. Elena Blanaru

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    trapelg, te rog sa nu te superi, nici sa mi-o iei in nume de rau...dar nu antibioticele sunt solutia la virusuri...sunt studenta la biologie.....si antibiotic in seamna ceva ce combate un organism viu..iar virusurile nu sunt considerate chiar vii intrucat nu sunt capabile de autoreproducere...deci nu antibioticele sunt solutia...trebuie gasit altceva;))

  172. Elena Blanaru

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    andronic, te rog sa ma ierti ca indraznesc, dar nu Biserica Ortodoxa s-a rupt de catolicism, ci invers.....serios!!

  173. Elena Blanaru

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am o intrebare, dar as vrea sa primesc un raspuns care sa ma lamureasca intrutotul. Ce pareri au musulmanii si hinduistii despre sfarsitul lumii?Adica, asteapta si ei vreun fel de salvator? nu prea cred ca au pe cine astepta.....Nu vreau sa fiu inteleasa gresit!voiam sa subliniez faptul ca doar Domnul nostru Iisus Hristos este Mantuitor. Noi astepam intr-adevra pe Cineva.Dar ei?

  174. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu cred ca ei, ma refer la budisti, simt nevoia de salvare pentru ca nu se vad intrati intr-o mare prapastie, asa cum simtim noi crestinii. nu sunt sigur, dar asa as crede, judecand dupa modul lor de a gandi.

  175. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Petru,ca de obicei ai inteles gresit atitudinea crestineasca.
    Eu as vrea ca acei musulmani si evrei sa moara pacatului si sa li se deschida ochii asupra adevaratei credinte !
    Iisus n-ea invatat sa nu dorim moartea pacatosului ci indreptarea lui!
    Cei care vor sa omoare fizic pe cineva nu sunt crestini decat cu numele!

  176. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    atat timp cat coexistam pe aceeasi planeta, nu ne ramane decat sa le toleram credinta ca fiind alegerea lor asa cum crestinismul este alegerea noastra...

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      mai bine zis ii toleram pe ei, caci sunt oameni si acea religie a lor, pentru ei reprezinta cel mai inaltator lucru si mai pur. E de datoria noastra, sa vada la noi, in faptele si spusele noastre ca exista credinta ortodoxa, ce reprezinta crestinismul desavarsit. (catolicii, protestantii desprinsi din Biserica-Mama au pierdut din desavarsirea dreptei credinte prin inovatii si inselari proprii, nu inspirate de Duhul Sfant). Insa invataturile lor gresite, pierzatoare de suflete nu trebuie tolerate ci combature si mai ales de a le ignora... nici un fel de comunicare pe astfel de teme. Din iubire, sa le spunem ca se afla in inselare. Sa inaltam o rugaciune inainte de a le spune aceasta, ca sa ne intelepteasca Domnul sa nu-i smintim, ci sa-i trezim... si in final singuri sa se convinga. Rabdare, rabdare...

  177. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Singuri sa se convinga, da! Pana se vor "trezi", lasa-i sa existe in voia lor. Fiecare face alegerile pe care le considera potrivite. Nu e treaba ta ce dorinte are musulmanul... Este liber sa aleaga, daca societatea in care traieste ii permite asta.

    Hai sa lasam balta ideea cu noi crestinii salvatorii lumii. Nu cred ca ai reusit sau vei reusi sa "trezesti" un musulman, sau pe cineva de orice alta religie. Daca Iisus nu a reusit, nu cred ca noi suntem in stare decat manipulandu-i, ceea ce desigur nu e recomandabil.

    Fiecare e liber sa creada in ce vrea. Si noi suntem priviti ca "eretici" de catre ei, asa cum si noi ii privim. Ne batem cap in cap cu celelalte religii ca sa dovedim ca suntem mai tari. Nu e valabila vorba "cine e mai destept cedeaza primul." ?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Iar nu ai inteles bine, mai Petre. Dar iti mai explic o data. Nu trebuie sa dam buzna peste nimeni. Asta o fac sectantii. Vine momentul de marturisire si propovaduire cand Domnul vrea asta. Da. Noi trebuie sa stam in "ograda" noastra si sa tinem flacara credintei mai departe. INSA, atunci cand vin peste noi sau se pune problema comuniunii cu religiile neortodoxe, noi trebuie sa ne opunem si sa marturisim credinta dreapta. Este o datorie. Iti recomand aceasta inregistrare :
      http://www.youtube.com/watch?v=SGJQP3VrxWQ

  178. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt o anonima ! Exist , simt, gandesc, respir,rad, plang...calatoresc, scriu, cant , etc ..... Acum cand scriu e 24 37, si dupa o zi lunga dar in care s a intamplat o minune , dupa toata oboseala, pt ca de la 6 fix , ieri dim pana acum , am facut la proiecte..in fine, vroiam sa i arat colegei mele de camera despre proiectul blue beam-stiam de el si, sincer , Stiu despre toate aceste mecanisme de incercare a adormirii constiintelor oamenilor-cum imi spunea , un suflet bun , acu ceva timp...NU vreau sa i raspund nimanui-oricum NU am fost intrebata-dar, NU am timpul necesar , sa explic cuiva , ca Totul E muuult mai Usor : E kiar foarte Simplu : Trebuie sa Crezi ca Iisus Hristos E Fiul Lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat in acelasi timp -Mantuitorul nostru ! un lucru E sigur : aici, pe acest pamant pe care noi- il distrugem, alaturi de acesti oameni efemeri si cu nimic mai presus fata de mine-sau mai prejos-NU vom afla Niciodata raspunsul la toate intrebarile-cel putin eu sunt constienta ca la anumite intrebari NU are cine sa imi raspunda , in afara de EL ..asa ca ..... Nimeni NU m a manipulat, NU mi a spalat creierul, NU sunt absolut deloc influentabila-totusi CRED in Ortodoxie ! am fost sa vad cum e la adeventisti, am fost la penticostali, la baptisti, am vbit de o gramada de ori cu martorii-o colega de a mamei era foarte insistenta ... si cu catolicii- rude catolice ....si mi am dat seama ca , nici un loc, NU se compara cu o Biserica Ortodoxa-cand intru in ea-e ca si cum , as calca in Rai-desii NU stiu cum e acolo..dar, incep sa simt , o pace , liniste, o stare atat de perfecta ..mirosul de tamaie, corul...totul e .....parca NU mai sunt pe pamant pt cateva minute cat am tinut okii inkisi ...apoi, cand ii deskid, kiar in fata mea, vad Icoana Mantuitorului -Deisis ...simt , ca ma strapunge privirea Lui ...imi vad greselile , in privirea Sa dar, in acelasi timp, vad o Lumina Stralucitoare ,ca un zambet de iertare , in coltul okilor Sai ..uneori, cand predica preotul...imi imaginez cum ar fi daca , acolo, in locul preotului ar fi kiar EL...ne ar vorbi kiar EL...L ar asculta oamenii ? sau ar fi la fel de indiferenti ca cei de pe vremea Lui si impietriti ca NU am crezut in EL, ca EL era Hristosul...si , cand EL era pe Cruce si murea pt noi, ei-cei impietriti-acestia strigau cuvinte de ocara : isi bateau joc de un om , muribund: " da , pe altii I a mantuit, dar pe Sine NU se poate mantui "..sau " sa se pogoare acum de pe Cruce si " vom crede " in EL "...cat , cinism ..din partea acestor misei ..nenorociti de oameni si biete suflete kinuite si ametite de atatea cautari ....ma gandeam , intr o zi..Doamne , oare , daca as fi trait in zilele acelea ,...as fi Crezut ca TU esti..as fi Crezut in Tine ?......NU vreau sa imi raspund..ca poate as fi fost Slaba si nenorocita si eu .......dar, uite ca Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc acu 20 si ceva de ani ...si NU atunci...parca , mi a dat o sansa : atunci, daca as fi trait...NU stiu daca as fi crezut...tinand cont cati prooroci mincinori fusesera inaintea Lui..si, poate as fi avut si eu okii lipiti, urekile astupate si inima impietrita .....dar, Acum...ACUM, e altfel....fac parte din categoria celor pe care EL ii numeste Fericiti !!! caci, desii NU au vazut-AU CREZUT !!! DA ! CRED ca Iisus a venit, a lasat Slava Cereasca ca sa traisca o viata de om-stim cum e ....un kin pt multi .....o Indelunga Rabdare ..pt altii .....ca sa , patimeasca si sa moara ..tot pt NOI....DAR , EL , i a trmis pe ei..pana la marginile pamantului , sa spuna tuturor -neamurilor..Adevarul...si Orcine va VREA sa Creada in EL.....va Fi Mantuit ! dar , cine va si spune altora despre EL...va fi Binecuvantat: caci Nimeni NU poate spune ca Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, fara de Duhul Sfant (sa fie insuflat ) .....daca Iisus i a lasat pe apostolii Sai sa ne Lumineze, sa NE spuna ....aceleasi ritulaluri , pe care Insusi Iisus le a instituit cand a frant painea si a dat o apostolilor , si apoi paharul cu vin , pe care l a dat lor, spunand ca stfel ei se impartassc cu sangele si trupul Sau...de ce unii-o colega mi a zis ca ...ei nu i place ritualurile de la ortodoxi...de ce unii inventeaza alte ritualuri...facute de ei...ca asa li s a nazarit lor...? cand Insusi Iisus ne lasa totul asa cum a fost facut de EL ?...dar, fiecare religie are propriile ritualuri....a, e mai confortabil sa stai pe scaune tapitate , decat in picioare..la caldura decat in frig...si e mai la moda cu formatii si instrumente decat , muzica psaltica ...sau ,,...pur si simplu ritualurile de la penticostali sau baptisti sunt mai altfel decat la ortodoxi....Sunt ortodoxa din strastra bunici, si NU as da religia mea pe Nimic ! faptul ca am fost botezata de mica e cea mai mare bucurie ! pt ca daca as fi fost de o alta religie , as fi ales sa ma botez tot la Ortodoxi ! DA Eu , de buna voie si nesilita de nimeni , AM ALES asta !pt ca , Stiu cum e la alte religii ...si , cum se abat toate de la Adevar ...Ortodoxia e cea mai aproape de Adevar-dupa mine-pt ca e Insusi Adevarul...cel pe care avem voie sa il stim , Aici....dar Acolo si Atunci -cand va fi timpul-pt ca pt toate E un timp-EL ne va spune Totul...acum NU trebuie sa stim acest Totul....dintre toate religiile am ales Ortodoxia si , NU aveam nevoie ca sa am 15 ani si sa decid singura daca vreau sa fiu sau NU botezata la Ortodoxi, pt ca tot asta as fi ALES....e ca si atunci cand te casatoresti...Sti, ca orice ar fi fost ...tot pe acea persona ai fi ales o ! lucrul asta IL SIMTI...de aceea , eu NU vreau sa demonstez nimic...si Nici NU am nevoie de dovezi-sa vad daca , asa e -e religia cea ,mai buna ...o simt ...e ceva subiectiv...ajungi sa simti asa , daca ceri ca Dumnezeu sa te Lumineze sa intelegi care e Adevarul....tatal meu e politist , si doar acum vede altfel lucrurile...mai profund...le simti si cu inima...NU e de ajuns sa zici ca, Crezi Ceva sau in ceva ....si, e ciudat cum, unii oamnei asteapta o viata intreaga , ca sa se apropie de Dumnezeu..cand EL a fost , in tot timpul asta langa ei si avea rabdare ..ca poate , intr o zi...ei vor Comunica cu EL..isi vor spune oful in fata altarului...sau, isi vor varsa suferinta, nemultumirea, neputinta , acolo.....in Casa Lui-Sfanta Biserica ..... NU ma intereseaza ca sunt preoti , nenormali...asta vezi in orice domeniu : jurnalism, medicina, politie, invatamant..peste tot...oamneii normali cu principiii solide devin o minoritate ..o raritate..o specie pe cale de disparitie...dar , cunosc, si cazuri de preoti , doctori, politisti, jurnalisti...care NU fac compromisuri ! stiu ce au de facut , dar stiu ca vor da si socoteala daca isi bat joc de functia in care au fost investiti...nu inaintea oamnenilor..ci inaintea Dreptului Judecator ! acestia sunt graul...din atata neghina si mizerii ori buruieni bune de aruncat in foc...cei cativa sunt graul...care , Trebui e sa creasca la un loc cu neghina ...sunt multe de zis......Slava Dumnezeului Celui Viu pt ziua de azi ...pt minunea de azi..si pt ca Intotdeauna ne calauzeste si ...face ca pana la urma ..."toate lucrurile sa lucrezre spre Binele celor ce L iubesc pe EL ! " .

  179. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt o anonima ! Exist , simt, gandesc, respir,rad, plang...calatoresc, scriu, cant , etc ..... Acum cand scriu e 24 37, si dupa o zi lunga dar in care s a intamplat o minune , dupa toata oboseala, pt ca de la 6 fix , ieri dim pana acum , am facut la proiecte..in fine, vroiam sa i arat colegei mele de camera despre proiectul blue beam-stiam de el si, sincer , Stiu despre toate aceste mecanisme de incercare a adormirii constiintelor oamenilor-cum imi spunea , un suflet bun , acu ceva timp...NU vreau sa i raspund nimanui-oricum NU am fost intrebata-dar, NU am timpul necesar , sa explic cuiva , ca Totul E muuult mai Usor : E kiar foarte Simplu : Trebuie sa Crezi ca Iisus Hristos E Fiul Lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat in acelasi timp -Mantuitorul nostru ! un lucru E sigur : aici, pe acest pamant pe care noi- il distrugem, alaturi de acesti oameni efemeri si cu nimic mai presus fata de mine-sau mai prejos-NU vom afla Niciodata raspunsul la toate intrebarile-cel putin eu sunt constienta ca la anumite intrebari NU are cine sa imi raspunda , in afara de EL ..asa ca ..... Nimeni NU m a manipulat, NU mi a spalat creierul, NU sunt absolut deloc influentabila-totusi CRED in Ortodoxie ! am fost sa vad cum e la adeventisti, am fost la penticostali, la baptisti, am vbit de o gramada de ori cu martorii-o colega de a mamei era foarte insistenta ... si cu catolicii- rude catolice ....si mi am dat seama ca , nici un loc, NU se compara cu o Biserica Ortodoxa-cand intru in ea-e ca si cum , as calca in Rai-desii NU stiu cum e acolo..dar, incep sa simt , o pace , liniste, o stare atat de perfecta ..mirosul de tamaie, corul...totul e .....parca NU mai sunt pe pamant pt cateva minute cat am tinut okii inkisi ...apoi, cand ii deskid, kiar in fata mea, vad Icoana Mantuitorului -Deisis ...simt , ca ma strapunge privirea Lui ...imi vad greselile , in privirea Sa dar, in acelasi timp, vad o Lumina Stralucitoare ,ca un zambet de iertare , in coltul okilor Sai ..uneori, cand predica preotul...imi imaginez cum ar fi daca , acolo, in locul preotului ar fi kiar EL...ne ar vorbi kiar EL...L ar asculta oamenii ? sau ar fi la fel de indiferenti ca cei de pe vremea Lui si impietriti ca NU am crezut in EL, ca EL era Hristosul...si , cand EL era pe Cruce si murea pt noi, ei-cei impietriti-acestia strigau cuvinte de ocara : isi bateau joc de un om , muribund: " da , pe altii I a mantuit, dar pe Sine NU se poate mantui "..sau " sa se pogoare acum de pe Cruce si " vom crede " in EL "...cat , cinism ..din partea acestor misei ..nenorociti de oameni si biete suflete kinuite si ametite de atatea cautari ....ma gandeam , intr o zi..Doamne , oare , daca as fi trait in zilele acelea ,...as fi Crezut ca TU esti..as fi Crezut in Tine ?......NU vreau sa imi raspund..ca poate as fi fost Slaba si nenorocita si eu .......dar, uite ca Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc acu 20 si ceva de ani ...si NU atunci...parca , mi a dat o sansa : atunci, daca as fi trait...NU stiu daca as fi crezut...tinand cont cati prooroci mincinori fusesera inaintea Lui..si, poate as fi avut si eu okii lipiti, urekile astupate si inima impietrita .....dar, Acum...ACUM, e altfel....fac parte din categoria celor pe care EL ii numeste Fericiti !!! caci, desii NU au vazut-AU CREZUT !!! DA ! CRED ca Iisus a venit, a lasat Slava Cereasca ca sa traisca o viata de om-stim cum e ....un kin pt multi .....o Indelunga Rabdare ..pt altii .....ca sa , patimeasca si sa moara ..tot pt NOI....DAR , EL , i a trmis pe ei..pana la marginile pamantului , sa spuna tuturor -neamurilor..Adevarul...si Orcine va VREA sa Creada in EL.....va Fi Mantuit ! dar , cine va si spune altora despre EL...va fi Binecuvantat: caci Nimeni NU poate spune ca Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, fara de Duhul Sfant (sa fie insuflat ) .....daca Iisus i a lasat pe apostolii Sai sa ne Lumineze, sa NE spuna ....aceleasi ritulaluri , pe care Insusi Iisus le a instituit cand a frant painea si a dat o apostolilor , si apoi paharul cu vin , pe care l a dat lor, spunand ca stfel ei se impartassc cu sangele si trupul Sau...de ce unii-o colega mi a zis ca ...ei nu i place ritualurile de la ortodoxi...de ce unii inventeaza alte ritualuri...facute de ei...ca asa li s a nazarit lor...? cand Insusi Iisus ne lasa totul asa cum a fost facut de EL ?...dar, fiecare religie are propriile ritualuri....a, e mai confortabil sa stai pe scaune tapitate , decat in picioare..la caldura decat in frig...si e mai la moda cu formatii si instrumente decat , muzica psaltica ...sau ,,...pur si simplu ritualurile de la penticostali sau baptisti sunt mai altfel decat la ortodoxi....Sunt ortodoxa din strastra bunici, si NU as da religia mea pe Nimic ! faptul ca am fost botezata de mica e cea mai mare bucurie ! pt ca daca as fi fost de o alta religie , as fi ales sa ma botez tot la Ortodoxi ! DA Eu , de buna voie si nesilita de nimeni , AM ALES asta !pt ca , Stiu cum e la alte religii ...si , cum se abat toate de la Adevar ...Ortodoxia e cea mai aproape de Adevar-dupa mine-pt ca e Insusi Adevarul...cel pe care avem voie sa il stim , Aici....dar Acolo si Atunci -cand va fi timpul-pt ca pt toate E un timp-EL ne va spune Totul...acum NU trebuie sa stim acest Totul....dintre toate religiile am ales Ortodoxia si , NU aveam nevoie ca sa am 15 ani si sa decid singura daca vreau sa fiu sau NU botezata la Ortodoxi, pt ca tot asta as fi ALES....e ca si atunci cand te casatoresti...Sti, ca orice ar fi fost ...tot pe acea persona ai fi ales o ! lucrul asta IL SIMTI...de aceea , eu NU vreau sa demonstez nimic...si Nici NU am nevoie de dovezi-sa vad daca , asa e -e religia cea ,mai buna ...o simt ...e ceva subiectiv...ajungi sa simti asa , daca ceri ca Dumnezeu sa te Lumineze sa intelegi care e Adevarul....tatal meu e politist , si doar acum vede altfel lucrurile...mai profund...le simti si cu inima...NU e de ajuns sa zici ca, Crezi Ceva sau in ceva ....si, e ciudat cum, unii oamnei asteapta o viata intreaga , ca sa se apropie de Dumnezeu..cand EL a fost , in tot timpul asta langa ei si avea rabdare ..ca poate , intr o zi...ei vor Comunica cu EL..isi vor spune oful in fata altarului...sau, isi vor varsa suferinta, nemultumirea, neputinta , acolo.....in Casa Lui-Sfanta Biserica ..... NU ma intereseaza ca sunt preoti , nenormali...asta vezi in orice domeniu : jurnalism, medicina, politie, invatamant..peste tot...oamneii normali cu principiii solide devin o minoritate ..o raritate..o specie pe cale de disparitie...dar , cunosc, si cazuri de preoti , doctori, politisti, jurnalisti...care NU fac compromisuri ! stiu ce au de facut , dar stiu ca vor da si socoteala daca isi bat joc de functia in care au fost investiti...nu inaintea oamnenilor..ci inaintea Dreptului Judecator ! acestia sunt graul...din atata neghina si mizerii ori buruieni bune de aruncat in foc...cei cativa sunt graul...care , Trebui e sa creasca la un loc cu neghina ...sunt multe de zis......Slava Dumnezeului Celui Viu pt ziua de azi ...pt minunea de azi..si pt ca Intotdeauna ne calauzeste si ...face ca pana la urma ..."toate lucrurile sa lucrezre spre Binele celor ce L iubesc pe EL ! " .

  180. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt o anonima ! Exist , simt, gandesc, respir,rad, plang...calatoresc, scriu, cant , etc ..... Acum cand scriu e 24 37, si dupa o zi lunga dar in care s a intamplat o minune , dupa toata oboseala, pt ca de la 6 fix , ieri dim pana acum , am facut la proiecte..in fine, vroiam sa i arat colegei mele de camera despre proiectul blue beam-stiam de el si, sincer , Stiu despre toate aceste mecanisme de incercare a adormirii constiintelor oamenilor-cum imi spunea , un suflet bun , acu ceva timp...NU vreau sa i raspund nimanui-oricum NU am fost intrebata-dar, NU am timpul necesar , sa explic cuiva , ca Totul E muuult mai Usor : E kiar foarte Simplu : Trebuie sa Crezi ca Iisus Hristos E Fiul Lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat in acelasi timp -Mantuitorul nostru ! un lucru E sigur : aici, pe acest pamant pe care noi- il distrugem, alaturi de acesti oameni efemeri si cu nimic mai presus fata de mine-sau mai prejos-NU vom afla Niciodata raspunsul la toate intrebarile-cel putin eu sunt constienta ca la anumite intrebari NU are cine sa imi raspunda , in afara de EL ..asa ca ..... Nimeni NU m a manipulat, NU mi a spalat creierul, NU sunt absolut deloc influentabila-totusi CRED in Ortodoxie ! am fost sa vad cum e la adeventisti, am fost la penticostali, la baptisti, am vbit de o gramada de ori cu martorii-o colega de a mamei era foarte insistenta ... si cu catolicii- rude catolice ....si mi am dat seama ca , nici un loc, NU se compara cu o Biserica Ortodoxa-cand intru in ea-e ca si cum , as calca in Rai-desii NU stiu cum e acolo..dar, incep sa simt , o pace , liniste, o stare atat de perfecta ..mirosul de tamaie, corul...totul e .....parca NU mai sunt pe pamant pt cateva minute cat am tinut okii inkisi ...apoi, cand ii deskid, kiar in fata mea, vad Icoana Mantuitorului -Deisis ...simt , ca ma strapunge privirea Lui ...imi vad greselile , in privirea Sa dar, in acelasi timp, vad o Lumina Stralucitoare ,ca un zambet de iertare , in coltul okilor Sai ..uneori, cand predica preotul...imi imaginez cum ar fi daca , acolo, in locul preotului ar fi kiar EL...ne ar vorbi kiar EL...L ar asculta oamenii ? sau ar fi la fel de indiferenti ca cei de pe vremea Lui si impietriti ca NU am crezut in EL, ca EL era Hristosul...si , cand EL era pe Cruce si murea pt noi, ei-cei impietriti-acestia strigau cuvinte de ocara : isi bateau joc de un om , muribund: " da , pe altii I a mantuit, dar pe Sine NU se poate mantui "..sau " sa se pogoare acum de pe Cruce si " vom crede " in EL "...cat , cinism ..din partea acestor misei ..nenorociti de oameni si biete suflete kinuite si ametite de atatea cautari ....ma gandeam , intr o zi..Doamne , oare , daca as fi trait in zilele acelea ,...as fi Crezut ca TU esti..as fi Crezut in Tine ?......NU vreau sa imi raspund..ca poate as fi fost Slaba si nenorocita si eu .......dar, uite ca Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc acu 20 si ceva de ani ...si NU atunci...parca , mi a dat o sansa : atunci, daca as fi trait...NU stiu daca as fi crezut...tinand cont cati prooroci mincinori fusesera inaintea Lui..si, poate as fi avut si eu okii lipiti, urekile astupate si inima impietrita .....dar, Acum...ACUM, e altfel....fac parte din categoria celor pe care EL ii numeste Fericiti !!! caci, desii NU au vazut-AU CREZUT !!! DA ! CRED ca Iisus a venit, a lasat Slava Cereasca ca sa traisca o viata de om-stim cum e ....un kin pt multi .....o Indelunga Rabdare ..pt altii .....ca sa , patimeasca si sa moara ..tot pt NOI....DAR , EL , i a trmis pe ei..pana la marginile pamantului , sa spuna tuturor -neamurilor..Adevarul...si Orcine va VREA sa Creada in EL.....va Fi Mantuit ! dar , cine va si spune altora despre EL...va fi Binecuvantat: caci Nimeni NU poate spune ca Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, fara de Duhul Sfant (sa fie insuflat ) .....daca Iisus i a lasat pe apostolii Sai sa ne Lumineze, sa NE spuna ....aceleasi ritulaluri , pe care Insusi Iisus le a instituit cand a frant painea si a dat o apostolilor , si apoi paharul cu vin , pe care l a dat lor, spunand ca stfel ei se impartassc cu sangele si trupul Sau...de ce unii-o colega mi a zis ca ...ei nu i place ritualurile de la ortodoxi...de ce unii inventeaza alte ritualuri...facute de ei...ca asa li s a nazarit lor...? cand Insusi Iisus ne lasa totul asa cum a fost facut de EL ?...dar, fiecare religie are propriile ritualuri....a, e mai confortabil sa stai pe scaune tapitate , decat in picioare..la caldura decat in frig...si e mai la moda cu formatii si instrumente decat , muzica psaltica ...sau ,,...pur si simplu ritualurile de la penticostali sau baptisti sunt mai altfel decat la ortodoxi....Sunt ortodoxa din strastra bunici, si NU as da religia mea pe Nimic ! faptul ca am fost botezata de mica e cea mai mare bucurie ! pt ca daca as fi fost de o alta religie , as fi ales sa ma botez tot la Ortodoxi ! DA Eu , de buna voie si nesilita de nimeni , AM ALES asta !pt ca , Stiu cum e la alte religii ...si , cum se abat toate de la Adevar ...Ortodoxia e cea mai aproape de Adevar-dupa mine-pt ca e Insusi Adevarul...cel pe care avem voie sa il stim , Aici....dar Acolo si Atunci -cand va fi timpul-pt ca pt toate E un timp-EL ne va spune Totul...acum NU trebuie sa stim acest Totul....dintre toate religiile am ales Ortodoxia si , NU aveam nevoie ca sa am 15 ani si sa decid singura daca vreau sa fiu sau NU botezata la Ortodoxi, pt ca tot asta as fi ALES....e ca si atunci cand te casatoresti...Sti, ca orice ar fi fost ...tot pe acea persona ai fi ales o ! lucrul asta IL SIMTI...de aceea , eu NU vreau sa demonstez nimic...si Nici NU am nevoie de dovezi-sa vad daca , asa e -e religia cea ,mai buna ...o simt ...e ceva subiectiv...ajungi sa simti asa , daca ceri ca Dumnezeu sa te Lumineze sa intelegi care e Adevarul....tatal meu e politist , si doar acum vede altfel lucrurile...mai profund...le simti si cu inima...NU e de ajuns sa zici ca, Crezi Ceva sau in ceva ....si, e ciudat cum, unii oamnei asteapta o viata intreaga , ca sa se apropie de Dumnezeu..cand EL a fost , in tot timpul asta langa ei si avea rabdare ..ca poate , intr o zi...ei vor Comunica cu EL..isi vor spune oful in fata altarului...sau, isi vor varsa suferinta, nemultumirea, neputinta , acolo.....in Casa Lui-Sfanta Biserica ..... NU ma intereseaza ca sunt preoti , nenormali...asta vezi in orice domeniu : jurnalism, medicina, politie, invatamant..peste tot...oamneii normali cu principiii solide devin o minoritate ..o raritate..o specie pe cale de disparitie...dar , cunosc, si cazuri de preoti , doctori, politisti, jurnalisti...care NU fac compromisuri ! stiu ce au de facut , dar stiu ca vor da si socoteala daca isi bat joc de functia in care au fost investiti...nu inaintea oamnenilor..ci inaintea Dreptului Judecator ! acestia sunt graul...din atata neghina si mizerii ori buruieni bune de aruncat in foc...cei cativa sunt graul...care , Trebui e sa creasca la un loc cu neghina ...sunt multe de zis......Slava Dumnezeului Celui Viu pt ziua de azi ...pt minunea de azi..si pt ca Intotdeauna ne calauzeste si ...face ca pana la urma ..."toate lucrurile sa lucrezre spre Binele celor ce L iubesc pe EL ! " .

  181. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt o anonima ! Exist , simt, gandesc, respir,rad, plang...calatoresc, scriu, cant , etc ..... Acum cand scriu e 24 37, si dupa o zi lunga dar in care s a intamplat o minune , dupa toata oboseala, pt ca de la 6 fix , ieri dim pana acum , am facut la proiecte..in fine, vroiam sa i arat colegei mele de camera despre proiectul blue beam-stiam de el si, sincer , Stiu despre toate aceste mecanisme de incercare a adormirii constiintelor oamenilor-cum imi spunea , un suflet bun , acu ceva timp...NU vreau sa i raspund nimanui-oricum NU am fost intrebata-dar, NU am timpul necesar , sa explic cuiva , ca Totul E muuult mai Usor : E kiar foarte Simplu : Trebuie sa Crezi ca Iisus Hristos E Fiul Lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat in acelasi timp -Mantuitorul nostru ! un lucru E sigur : aici, pe acest pamant pe care noi- il distrugem, alaturi de acesti oameni efemeri si cu nimic mai presus fata de mine-sau mai prejos-NU vom afla Niciodata raspunsul la toate intrebarile-cel putin eu sunt constienta ca la anumite intrebari NU are cine sa imi raspunda , in afara de EL ..asa ca ..... Nimeni NU m a manipulat, NU mi a spalat creierul, NU sunt absolut deloc influentabila-totusi CRED in Ortodoxie ! am fost sa vad cum e la adeventisti, am fost la penticostali, la baptisti, am vbit de o gramada de ori cu martorii-o colega de a mamei era foarte insistenta ... si cu catolicii- rude catolice ....si mi am dat seama ca , nici un loc, NU se compara cu o Biserica Ortodoxa-cand intru in ea-e ca si cum , as calca in Rai-desii NU stiu cum e acolo..dar, incep sa simt , o pace , liniste, o stare atat de perfecta ..mirosul de tamaie, corul...totul e .....parca NU mai sunt pe pamant pt cateva minute cat am tinut okii inkisi ...apoi, cand ii deskid, kiar in fata mea, vad Icoana Mantuitorului -Deisis ...simt , ca ma strapunge privirea Lui ...imi vad greselile , in privirea Sa dar, in acelasi timp, vad o Lumina Stralucitoare ,ca un zambet de iertare , in coltul okilor Sai ..uneori, cand predica preotul...imi imaginez cum ar fi daca , acolo, in locul preotului ar fi kiar EL...ne ar vorbi kiar EL...L ar asculta oamenii ? sau ar fi la fel de indiferenti ca cei de pe vremea Lui si impietriti ca NU am crezut in EL, ca EL era Hristosul...si , cand EL era pe Cruce si murea pt noi, ei-cei impietriti-acestia strigau cuvinte de ocara : isi bateau joc de un om , muribund: " da , pe altii I a mantuit, dar pe Sine NU se poate mantui "..sau " sa se pogoare acum de pe Cruce si " vom crede " in EL "...cat , cinism ..din partea acestor misei ..nenorociti de oameni si biete suflete kinuite si ametite de atatea cautari ....ma gandeam , intr o zi..Doamne , oare , daca as fi trait in zilele acelea ,...as fi Crezut ca TU esti..as fi Crezut in Tine ?......NU vreau sa imi raspund..ca poate as fi fost Slaba si nenorocita si eu .......dar, uite ca Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc acu 20 si ceva de ani ...si NU atunci...parca , mi a dat o sansa : atunci, daca as fi trait...NU stiu daca as fi crezut...tinand cont cati prooroci mincinori fusesera inaintea Lui..si, poate as fi avut si eu okii lipiti, urekile astupate si inima impietrita .....dar, Acum...ACUM, e altfel....fac parte din categoria celor pe care EL ii numeste Fericiti !!! caci, desii NU au vazut-AU CREZUT !!! DA ! CRED ca Iisus a venit, a lasat Slava Cereasca ca sa traisca o viata de om-stim cum e ....un kin pt multi .....o Indelunga Rabdare ..pt altii .....ca sa , patimeasca si sa moara ..tot pt NOI....DAR , EL , i a trmis pe ei..pana la marginile pamantului , sa spuna tuturor -neamurilor..Adevarul...si Orcine va VREA sa Creada in EL.....va Fi Mantuit ! dar , cine va si spune altora despre EL...va fi Binecuvantat: caci Nimeni NU poate spune ca Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, fara de Duhul Sfant (sa fie insuflat ) .....daca Iisus i a lasat pe apostolii Sai sa ne Lumineze, sa NE spuna ....aceleasi ritulaluri , pe care Insusi Iisus le a instituit cand a frant painea si a dat o apostolilor , si apoi paharul cu vin , pe care l a dat lor, spunand ca stfel ei se impartassc cu sangele si trupul Sau...de ce unii-o colega mi a zis ca ...ei nu i place ritualurile de la ortodoxi...de ce unii inventeaza alte ritualuri...facute de ei...ca asa li s a nazarit lor...? cand Insusi Iisus ne lasa totul asa cum a fost facut de EL ?...dar, fiecare religie are propriile ritualuri....a, e mai confortabil sa stai pe scaune tapitate , decat in picioare..la caldura decat in frig...si e mai la moda cu formatii si instrumente decat , muzica psaltica ...sau ,,...pur si simplu ritualurile de la penticostali sau baptisti sunt mai altfel decat la ortodoxi....Sunt ortodoxa din strastra bunici, si NU as da religia mea pe Nimic ! faptul ca am fost botezata de mica e cea mai mare bucurie ! pt ca daca as fi fost de o alta religie , as fi ales sa ma botez tot la Ortodoxi ! DA Eu , de buna voie si nesilita de nimeni , AM ALES asta !pt ca , Stiu cum e la alte religii ...si , cum se abat toate de la Adevar ...Ortodoxia e cea mai aproape de Adevar-dupa mine-pt ca e Insusi Adevarul...cel pe care avem voie sa il stim , Aici....dar Acolo si Atunci -cand va fi timpul-pt ca pt toate E un timp-EL ne va spune Totul...acum NU trebuie sa stim acest Totul....dintre toate religiile am ales Ortodoxia si , NU aveam nevoie ca sa am 15 ani si sa decid singura daca vreau sa fiu sau NU botezata la Ortodoxi, pt ca tot asta as fi ALES....e ca si atunci cand te casatoresti...Sti, ca orice ar fi fost ...tot pe acea persona ai fi ales o ! lucrul asta IL SIMTI...de aceea , eu NU vreau sa demonstez nimic...si Nici NU am nevoie de dovezi-sa vad daca , asa e -e religia cea ,mai buna ...o simt ...e ceva subiectiv...ajungi sa simti asa , daca ceri ca Dumnezeu sa te Lumineze sa intelegi care e Adevarul....tatal meu e politist , si doar acum vede altfel lucrurile...mai profund...le simti si cu inima...NU e de ajuns sa zici ca, Crezi Ceva sau in ceva ....si, e ciudat cum, unii oamnei asteapta o viata intreaga , ca sa se apropie de Dumnezeu..cand EL a fost , in tot timpul asta langa ei si avea rabdare ..ca poate , intr o zi...ei vor Comunica cu EL..isi vor spune oful in fata altarului...sau, isi vor varsa suferinta, nemultumirea, neputinta , acolo.....in Casa Lui-Sfanta Biserica ..... NU ma intereseaza ca sunt preoti , nenormali...asta vezi in orice domeniu : jurnalism, medicina, politie, invatamant..peste tot...oamneii normali cu principiii solide devin o minoritate ..o raritate..o specie pe cale de disparitie...dar , cunosc, si cazuri de preoti , doctori, politisti, jurnalisti...care NU fac compromisuri ! stiu ce au de facut , dar stiu ca vor da si socoteala daca isi bat joc de functia in care au fost investiti...nu inaintea oamnenilor..ci inaintea Dreptului Judecator ! acestia sunt graul...din atata neghina si mizerii ori buruieni bune de aruncat in foc...cei cativa sunt graul...care , Trebui e sa creasca la un loc cu neghina ...sunt multe de zis......Slava Dumnezeului Celui Viu pt ziua de azi ...pt minunea de azi..si pt ca Intotdeauna ne calauzeste si ...face ca pana la urma ..."toate lucrurile sa lucrezre spre Binele celor ce L iubesc pe EL ! " .

  182. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt o anonima ! Exist , simt, gandesc, respir,rad, plang...calatoresc, scriu, cant , etc ..... Acum cand scriu e 24 37, si dupa o zi lunga dar in care s a intamplat o minune , dupa toata oboseala, pt ca de la 6 fix , ieri dim pana acum , am facut la proiecte..in fine, vroiam sa i arat colegei mele de camera despre proiectul blue beam-stiam de el si, sincer , Stiu despre toate aceste mecanisme de incercare a adormirii constiintelor oamenilor-cum imi spunea , un suflet bun , acu ceva timp...NU vreau sa i raspund nimanui-oricum NU am fost intrebata-dar, NU am timpul necesar , sa explic cuiva , ca Totul E muuult mai Usor : E kiar foarte Simplu : Trebuie sa Crezi ca Iisus Hristos E Fiul Lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat in acelasi timp -Mantuitorul nostru ! un lucru E sigur : aici, pe acest pamant pe care noi- il distrugem, alaturi de acesti oameni efemeri si cu nimic mai presus fata de mine-sau mai prejos-NU vom afla Niciodata raspunsul la toate intrebarile-cel putin eu sunt constienta ca la anumite intrebari NU are cine sa imi raspunda , in afara de EL ..asa ca ..... Nimeni NU m a manipulat, NU mi a spalat creierul, NU sunt absolut deloc influentabila-totusi CRED in Ortodoxie ! am fost sa vad cum e la adeventisti, am fost la penticostali, la baptisti, am vbit de o gramada de ori cu martorii-o colega de a mamei era foarte insistenta ... si cu catolicii- rude catolice ....si mi am dat seama ca , nici un loc, NU se compara cu o Biserica Ortodoxa-cand intru in ea-e ca si cum , as calca in Rai-desii NU stiu cum e acolo..dar, incep sa simt , o pace , liniste, o stare atat de perfecta ..mirosul de tamaie, corul...totul e .....parca NU mai sunt pe pamant pt cateva minute cat am tinut okii inkisi ...apoi, cand ii deskid, kiar in fata mea, vad Icoana Mantuitorului -Deisis ...simt , ca ma strapunge privirea Lui ...imi vad greselile , in privirea Sa dar, in acelasi timp, vad o Lumina Stralucitoare ,ca un zambet de iertare , in coltul okilor Sai ..uneori, cand predica preotul...imi imaginez cum ar fi daca , acolo, in locul preotului ar fi kiar EL...ne ar vorbi kiar EL...L ar asculta oamenii ? sau ar fi la fel de indiferenti ca cei de pe vremea Lui si impietriti ca NU am crezut in EL, ca EL era Hristosul...si , cand EL era pe Cruce si murea pt noi, ei-cei impietriti-acestia strigau cuvinte de ocara : isi bateau joc de un om , muribund: " da , pe altii I a mantuit, dar pe Sine NU se poate mantui "..sau " sa se pogoare acum de pe Cruce si " vom crede " in EL "...cat , cinism ..din partea acestor misei ..nenorociti de oameni si biete suflete kinuite si ametite de atatea cautari ....ma gandeam , intr o zi..Doamne , oare , daca as fi trait in zilele acelea ,...as fi Crezut ca TU esti..as fi Crezut in Tine ?......NU vreau sa imi raspund..ca poate as fi fost Slaba si nenorocita si eu .......dar, uite ca Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc acu 20 si ceva de ani ...si NU atunci...parca , mi a dat o sansa : atunci, daca as fi trait...NU stiu daca as fi crezut...tinand cont cati prooroci mincinori fusesera inaintea Lui..si, poate as fi avut si eu okii lipiti, urekile astupate si inima impietrita .....dar, Acum...ACUM, e altfel....fac parte din categoria celor pe care EL ii numeste Fericiti !!! caci, desii NU au vazut-AU CREZUT !!! DA ! CRED ca Iisus a venit, a lasat Slava Cereasca ca sa traisca o viata de om-stim cum e ....un kin pt multi .....o Indelunga Rabdare ..pt altii .....ca sa , patimeasca si sa moara ..tot pt NOI....DAR , EL , i a trmis pe ei..pana la marginile pamantului , sa spuna tuturor -neamurilor..Adevarul...si Orcine va VREA sa Creada in EL.....va Fi Mantuit ! dar , cine va si spune altora despre EL...va fi Binecuvantat: caci Nimeni NU poate spune ca Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, fara de Duhul Sfant (sa fie insuflat ) .....daca Iisus i a lasat pe apostolii Sai sa ne Lumineze, sa NE spuna ....aceleasi ritulaluri , pe care Insusi Iisus le a instituit cand a frant painea si a dat o apostolilor , si apoi paharul cu vin , pe care l a dat lor, spunand ca stfel ei se impartassc cu sangele si trupul Sau...de ce unii-o colega mi a zis ca ...ei nu i place ritualurile de la ortodoxi...de ce unii inventeaza alte ritualuri...facute de ei...ca asa li s a nazarit lor...? cand Insusi Iisus ne lasa totul asa cum a fost facut de EL ?...dar, fiecare religie are propriile ritualuri....a, e mai confortabil sa stai pe scaune tapitate , decat in picioare..la caldura decat in frig...si e mai la moda cu formatii si instrumente decat , muzica psaltica ...sau ,,...pur si simplu ritualurile de la penticostali sau baptisti sunt mai altfel decat la ortodoxi....Sunt ortodoxa din strastra bunici, si NU as da religia mea pe Nimic ! faptul ca am fost botezata de mica e cea mai mare bucurie ! pt ca daca as fi fost de o alta religie , as fi ales sa ma botez tot la Ortodoxi ! DA Eu , de buna voie si nesilita de nimeni , AM ALES asta !pt ca , Stiu cum e la alte religii ...si , cum se abat toate de la Adevar ...Ortodoxia e cea mai aproape de Adevar-dupa mine-pt ca e Insusi Adevarul...cel pe care avem voie sa il stim , Aici....dar Acolo si Atunci -cand va fi timpul-pt ca pt toate E un timp-EL ne va spune Totul...acum NU trebuie sa stim acest Totul....dintre toate religiile am ales Ortodoxia si , NU aveam nevoie ca sa am 15 ani si sa decid singura daca vreau sa fiu sau NU botezata la Ortodoxi, pt ca tot asta as fi ALES....e ca si atunci cand te casatoresti...Sti, ca orice ar fi fost ...tot pe acea persona ai fi ales o ! lucrul asta IL SIMTI...de aceea , eu NU vreau sa demonstez nimic...si Nici NU am nevoie de dovezi-sa vad daca , asa e -e religia cea ,mai buna ...o simt ...e ceva subiectiv...ajungi sa simti asa , daca ceri ca Dumnezeu sa te Lumineze sa intelegi care e Adevarul....tatal meu e politist , si doar acum vede altfel lucrurile...mai profund...le simti si cu inima...NU e de ajuns sa zici ca, Crezi Ceva sau in ceva ....si, e ciudat cum, unii oamnei asteapta o viata intreaga , ca sa se apropie de Dumnezeu..cand EL a fost , in tot timpul asta langa ei si avea rabdare ..ca poate , intr o zi...ei vor Comunica cu EL..isi vor spune oful in fata altarului...sau, isi vor varsa suferinta, nemultumirea, neputinta , acolo.....in Casa Lui-Sfanta Biserica ..... NU ma intereseaza ca sunt preoti , nenormali...asta vezi in orice domeniu : jurnalism, medicina, politie, invatamant..peste tot...oamneii normali cu principiii solide devin o minoritate ..o raritate..o specie pe cale de disparitie...dar , cunosc, si cazuri de preoti , doctori, politisti, jurnalisti...care NU fac compromisuri ! stiu ce au de facut , dar stiu ca vor da si socoteala daca isi bat joc de functia in care au fost investiti...nu inaintea oamnenilor..ci inaintea Dreptului Judecator ! acestia sunt graul...din atata neghina si mizerii ori buruieni bune de aruncat in foc...cei cativa sunt graul...care , Trebui e sa creasca la un loc cu neghina ...sunt multe de zis......Slava Dumnezeului Celui Viu pt ziua de azi ...pt minunea de azi..si pt ca Intotdeauna ne calauzeste si ...face ca pana la urma ..."toate lucrurile sa lucrezre spre Binele celor ce L iubesc pe EL ! " .

  183. ALINA-Marinela Borodi

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    NU sunt o anonima ! Exist , simt, gandesc, respir,rad, plang...calatoresc, scriu, cant , etc ..... Acum cand scriu e 24 37, si dupa o zi lunga dar in care s a intamplat o minune , dupa toata oboseala, pt ca de la 6 fix , ieri dim pana acum , am facut la proiecte..in fine, vroiam sa i arat colegei mele de camera despre proiectul blue beam-stiam de el si, sincer , Stiu despre toate aceste mecanisme de incercare a adormirii constiintelor oamenilor-cum imi spunea , un suflet bun , acu ceva timp...NU vreau sa i raspund nimanui-oricum NU am fost intrebata-dar, NU am timpul necesar , sa explic cuiva , ca Totul E muuult mai Usor : E kiar foarte Simplu : Trebuie sa Crezi ca Iisus Hristos E Fiul Lui Dumnezeu si Dumnezeu Adevarat in acelasi timp -Mantuitorul nostru ! un lucru E sigur : aici, pe acest pamant pe care noi- il distrugem, alaturi de acesti oameni efemeri si cu nimic mai presus fata de mine-sau mai prejos-NU vom afla Niciodata raspunsul la toate intrebarile-cel putin eu sunt constienta ca la anumite intrebari NU are cine sa imi raspunda , in afara de EL ..asa ca ..... Nimeni NU m a manipulat, NU mi a spalat creierul, NU sunt absolut deloc influentabila-totusi CRED in Ortodoxie ! am fost sa vad cum e la adeventisti, am fost la penticostali, la baptisti, am vbit de o gramada de ori cu martorii-o colega de a mamei era foarte insistenta ... si cu catolicii- rude catolice ....si mi am dat seama ca , nici un loc, NU se compara cu o Biserica Ortodoxa-cand intru in ea-e ca si cum , as calca in Rai-desii NU stiu cum e acolo..dar, incep sa simt , o pace , liniste, o stare atat de perfecta ..mirosul de tamaie, corul...totul e .....parca NU mai sunt pe pamant pt cateva minute cat am tinut okii inkisi ...apoi, cand ii deskid, kiar in fata mea, vad Icoana Mantuitorului -Deisis ...simt , ca ma strapunge privirea Lui ...imi vad greselile , in privirea Sa dar, in acelasi timp, vad o Lumina Stralucitoare ,ca un zambet de iertare , in coltul okilor Sai ..uneori, cand predica preotul...imi imaginez cum ar fi daca , acolo, in locul preotului ar fi kiar EL...ne ar vorbi kiar EL...L ar asculta oamenii ? sau ar fi la fel de indiferenti ca cei de pe vremea Lui si impietriti ca NU am crezut in EL, ca EL era Hristosul...si , cand EL era pe Cruce si murea pt noi, ei-cei impietriti-acestia strigau cuvinte de ocara : isi bateau joc de un om , muribund: " da , pe altii I a mantuit, dar pe Sine NU se poate mantui "..sau " sa se pogoare acum de pe Cruce si " vom crede " in EL "...cat , cinism ..din partea acestor misei ..nenorociti de oameni si biete suflete kinuite si ametite de atatea cautari ....ma gandeam , intr o zi..Doamne , oare , daca as fi trait in zilele acelea ,...as fi Crezut ca TU esti..as fi Crezut in Tine ?......NU vreau sa imi raspund..ca poate as fi fost Slaba si nenorocita si eu .......dar, uite ca Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc acu 20 si ceva de ani ...si NU atunci...parca , mi a dat o sansa : atunci, daca as fi trait...NU stiu daca as fi crezut...tinand cont cati prooroci mincinori fusesera inaintea Lui..si, poate as fi avut si eu okii lipiti, urekile astupate si inima impietrita .....dar, Acum...ACUM, e altfel....fac parte din categoria celor pe care EL ii numeste Fericiti !!! caci, desii NU au vazut-AU CREZUT !!! DA ! CRED ca Iisus a venit, a lasat Slava Cereasca ca sa traisca o viata de om-stim cum e ....un kin pt multi .....o Indelunga Rabdare ..pt altii .....ca sa , patimeasca si sa moara ..tot pt NOI....DAR , EL , i a trmis pe ei..pana la marginile pamantului , sa spuna tuturor -neamurilor..Adevarul...si Orcine va VREA sa Creada in EL.....va Fi Mantuit ! dar , cine va si spune altora despre EL...va fi Binecuvantat: caci Nimeni NU poate spune ca Iisus Hristos este Fiul Lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, fara de Duhul Sfant (sa fie insuflat ) .....daca Iisus i a lasat pe apostolii Sai sa ne Lumineze, sa NE spuna ....aceleasi ritulaluri , pe care Insusi Iisus le a instituit cand a frant painea si a dat o apostolilor , si apoi paharul cu vin , pe care l a dat lor, spunand ca stfel ei se impartassc cu sangele si trupul Sau...de ce unii-o colega mi a zis ca ...ei nu i place ritualurile de la ortodoxi...de ce unii inventeaza alte ritualuri...facute de ei...ca asa li s a nazarit lor...? cand Insusi Iisus ne lasa totul asa cum a fost facut de EL ?...dar, fiecare religie are propriile ritualuri....a, e mai confortabil sa stai pe scaune tapitate , decat in picioare..la caldura decat in frig...si e mai la moda cu formatii si instrumente decat , muzica psaltica ...sau ,,...pur si simplu ritualurile de la penticostali sau baptisti sunt mai altfel decat la ortodoxi....Sunt ortodoxa din strastra bunici, si NU as da religia mea pe Nimic ! faptul ca am fost botezata de mica e cea mai mare bucurie ! pt ca daca as fi fost de o alta religie , as fi ales sa ma botez tot la Ortodoxi ! DA Eu , de buna voie si nesilita de nimeni , AM ALES asta !pt ca , Stiu cum e la alte religii ...si , cum se abat toate de la Adevar ...Ortodoxia e cea mai aproape de Adevar-dupa mine-pt ca e Insusi Adevarul...cel pe care avem voie sa il stim , Aici....dar Acolo si Atunci -cand va fi timpul-pt ca pt toate E un timp-EL ne va spune Totul...acum NU trebuie sa stim acest Totul....dintre toate religiile am ales Ortodoxia si , NU aveam nevoie ca sa am 15 ani si sa decid singura daca vreau sa fiu sau NU botezata la Ortodoxi, pt ca tot asta as fi ALES....e ca si atunci cand te casatoresti...Sti, ca orice ar fi fost ...tot pe acea persona ai fi ales o ! lucrul asta IL SIMTI...de aceea , eu NU vreau sa demonstez nimic...si Nici NU am nevoie de dovezi-sa vad daca , asa e -e religia cea ,mai buna ...o simt ...e ceva subiectiv...ajungi sa simti asa , daca ceri ca Dumnezeu sa te Lumineze sa intelegi care e Adevarul....tatal meu e politist , si doar acum vede altfel lucrurile...mai profund...le simti si cu inima...NU e de ajuns sa zici ca, Crezi Ceva sau in ceva ....si, e ciudat cum, unii oamnei asteapta o viata intreaga , ca sa se apropie de Dumnezeu..cand EL a fost , in tot timpul asta langa ei si avea rabdare ..ca poate , intr o zi...ei vor Comunica cu EL..isi vor spune oful in fata altarului...sau, isi vor varsa suferinta, nemultumirea, neputinta , acolo.....in Casa Lui-Sfanta Biserica ..... NU ma intereseaza ca sunt preoti , nenormali...asta vezi in orice domeniu : jurnalism, medicina, politie, invatamant..peste tot...oamneii normali cu principiii solide devin o minoritate ..o raritate..o specie pe cale de disparitie...dar , cunosc, si cazuri de preoti , doctori, politisti, jurnalisti...care NU fac compromisuri ! stiu ce au de facut , dar stiu ca vor da si socoteala daca isi bat joc de functia in care au fost investiti...nu inaintea oamnenilor..ci inaintea Dreptului Judecator ! acestia sunt graul...din atata neghina si mizerii ori buruieni bune de aruncat in foc...cei cativa sunt graul...care , Trebui e sa creasca la un loc cu neghina ...sunt multe de zis......Slava Dumnezeului Celui Viu pt ziua de azi ...pt minunea de azi..si pt ca Intotdeauna ne calauzeste si ...face ca pana la urma ..."toate lucrurile sa lucrezre spre Binele celor ce L iubesc pe EL ! " .

  184. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Hristos s-a inaltat!
    Citesc si nu incetez sa ma minunez despre felul in care noi,oamenii,interpretam din Sf.Scriptura asa cum ne convine sau doar ceea ce ne convine!
    In alta ordine de idei,simt o imensa fericire gasind fiinte cu o gandire crestina atat de profunda...multumesc,Alina-Marinela,multumesc,Dana si va multumesc tuturor,pentru ca devin mai optimista,cand vad ca existati!
    Este de-a dreptul obositor sa incerci sa demonstrezi ceea ce nu ar trebui demonstrat...Sf.Atanasie cel Mare spunea ca sunt oameni carora poti sa le aduci sute de argumente,le poti revela adevarul,ei tot nu cred...si avea atata dreptate,caci numai daca ne gandim la evreii care de Florii,L-au primit fastuos pe Domnul,in Ierusalim iar la cateva zile dupa,strigau:,,Rastigneste-L!,,.Ei,care participasera la minuni,la vindecarea orbilor,a leprosilor,a demonizatilor,la invierea lui Lazar...ei,care L-au avut in mijlocul lor si care Il asteptau,din profetiile Vechiului Testament,au fost orbi...
    Frate Petru,iarta-ma,dar cred ca tu spuneai,mai sus,ca nu ai facut nici-un rau,nu bei,nu fumezi etc....dar,Petru,asta este parere de sine,este ceva care desparte omul de Dumnezeu...iti aduci aminte de pilda vamesului si a fariseului?Nu crezi ca gandirea ta seamana izbitor cu aceea a fariseului?Si daca iti mai spun ca Ap.Pavel se numea pe sine insusi(si credea cu adevarat in ceea ce spunea)cel mai mare pacatos,spune-mi,te rog,cum ne putem noi imagina,ca am putea avea cine stie ce virtuti?Tot ceea ce avem,ni s-a dat...iar noi suntem datori sa inmultim talantii...Si avem o responsabilitate imensa...sa ne gandim doar la faptul ca Bunul Dumnezeu ne-a lasat aici,pe un pamant binecuvantat,ne-a lasat ortodocsi,nu a trebuit sa ne epuizam,cautandu-l,ratacind pe cai gresite...
    Citatele din Sf.Scriptura sunt argumente solide in orice situatie,ele reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu...si mai avem si scrierile Sfintilor Parinti,care au primit har de la Duhul Sfant,avem tot ceea ce ne trebuie,dar,din pacate,de cele mai multe ori,noi insine ne suntem cei mai mari vrajmasi!
    Traim niste vremuri foarte grele(si se pare ca este doar inceputul),ecumenismul,care este panerezia acestui veac,incearca sa puna stapanire,incetul cu incetul,pe Biserica Una,Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca iar noi suntem amagiti cu sloganuri de genul ,,trebuie sa fie pace,Mantuitorul a propovaduit pacea si iubirea vrajmasilor,, etc.Dar este buna o pace care te desparte de Hristos?In aprilie 1986, papa Ioan Paul al II-lea viziteaza si ingenuncheaza in fata sinagogii evreiesti din Roma si a arhi-rabinului ei. In timpul intrarii papei in sinagoga, corul evreiesc canta „Ani Maamin”, care se traduce „Cred in venirea lui Mesia“. Wojtyla a citit psalmul 133, in vreme ce arhi-rabinul Toaff a citit psalmul 124.
    Cu toate ca sinoadele ecumenice si canoanele apostolice ale Bisericii Ortodoxe cer caterisirea si excomunicarea unui astfel de episcop, totusi „biserica” romano-catolica sustine sus si tare ca aceasta persoana e infailibila ex-cathedra si e substanta de legatura a tuturor papistilor (inca din zilele acelea multi papisti incercau sa-l prezinte ca pe un sfant!)
    Dar Ioan Paul II nu s-a oprit la a se ruga impreuna cu evreii. Mai mult, a mers mai departe inspre infiintarea religiei New Age, pe 27 octombrie 1986. In ziua aceea, papa s-a pus pe sine insusi drept capul religiei New Age si a intrat in comuniune cu toate celelalte religii, inclusiv cu paganii si cu alti idolatrii.Pe 27 octombrie 1986, cea mai mare blasfemie a tuturor timpurilor era in plina desfasurare in Assisi, Italia: papistii, protestantii, evreii, musulmanii, sintoistii, animistii africani, zoroastrii, indienii americani, ecumenistii „ortodocsi”, impreuna cu gramada de adepti in delir, si cu bine cunoscuta „sfanta” Tereza din Calcutta, s-au rugat impreuna, fiecare „dumnezeului” sau, pentru… pace.Toti acesti adepti ai noii trans-religii (Mra), „reprezentanti a 12 familii religioase”, s-au rugat impreuna pentru doua ore, de la 11 la 13. Inter-rugaciunea blasfemiatoare a avut loc in biserica papala a „Sf. Maria a Ingerilor din Assisi”. In interiorul templului au aparut sefi de trib primitivi si idolatri, impreuna cu magicieni in vesmintele lor sacerdotale. In felul acesta initiaza papa Wojtyla comuniunea spirituala cu idolatrii si cu magii, sub pretextul „dialogului iubirii”.Fiecare se ruga in felul sau. Unii se rugau la foc, altii la apa, pieile rosii se rugau in timp ce-si fumau pipele. In Piata Sf. Francis, Dalai Llama si-a rostit primul rugaciunea. L-au urmat hindusii, musulmanii, indienii. In biserica Sf. Petru, budistii si Dalai Llama au stat imediat in dreapta altarului, pe care s-a asezat un mic idol al lui Buda. Magicianul tribului Corbul al pieilor rosii si-a pus pipa in varful altarului in biserica Sf. Grigorie.”
    In felul acesta s-a dat recunoastere toturor religiilor mincinoase de pe pamant, pana si religiei evreilor talmudisti. Bisericile papale, fiind deja parasite de Sf. Duh in urma schismei si ereziei, au fost atunci golite total de harul dumnezeiesc, in urma spurcarii de catre idolatri, magicieni si satanisti. Caci, dupa cum spune Domnul in Sf. Biblie: „Jertfa celor nelegiuiţi este urâciune pentru Domnul” (Pilde 21:27).
    Aceasta sa fie pacea pe acre o dorim?
    Pentru cine a avut ochi de vazut,vreau sa-i reamintesc cam in ce hal de degradare fizica si psihica ajunsese papa,imi amintesc si acum imaginile hidoase de la o vizita a sa in Bulgaria,cand ii curgea saliva pe o icoana,in timp ce o saruta...uitati-va,prin comparatie,cam cum arata marii nostri duhovnici,mult mai varstnici decat era papa sau amintiti-va cu era Patriarhul Teoctist,batran si el si macinat de boli,dar daca Il avea pe Dumnezeu,alaturi...
    Daca mai aveti vreun dubiu ca NOI,Biserica Ortodoxa,am pastrat Calea,ganditi-va ca nu la catolici se aprinde Sf.Lumina,an de an,de Sf.Paste,nu la catolici incepe Iordanul sa curga invers,la Boboteaza...dar nu cred ca aveti nevoie de minuni,pentru a crede,spunea atat de transant IPS Bartolomeu Anania,ca numai prostii au nevoie de minuni,pentru a crede iar eu,pe acest forum,nu prostie am vazut...
    Sa nu ne lasam inselati de inselatorul lumii acesteia si sa rugam Bunului Dumnezeu sa ne lumineze mintea si sa fie alaturi de noi,pentru a nu parasi Calea,adevarul si Viata!
    A,si era sa uit...crestinul ortodox este acela care participa la Sf.Taine,care participa la Sf.Liturghie,care se spovedeste si se impartaseste...nu este de ajuns doar Botezul,pentru a te numi ortodox.„Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor şi în calea păcătoşilor nu a stat şi pe scaunul pierzătorilor n-a şezut!”

  185. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce frumos i-a permis MultPreaFericitul lui Basescu duminica sa tina un discurs in biserica in timpul intronizarii episcopului calarasilor... nu-i asa ca a fost frumos?

    BOR rulles!

  186. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ce frumos i-a permis MultPreaFericitul lui Basescu duminica sa tina un discurs in biserica in timpul intronizarii episcopului calarasilor… nu-i asa ca a fost frumos?

    BOR rulles!!

  187. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De fiecare data cand doresti sa nu-ti ajuti semenii, deci nu ai intentia sustinerii binelui public, (nu fac precizari de ordin politic, social, economic, etc.), gasesti motive de genul: "Asa a fost sa fie" sau "Atatea zile ia dat Dumnezeu".
    Din start, fondatorul "MASS COMMUNICATION POWER", care a initiat in ianuarie 2009 campania "MERITUL CETATEANULUI PUTERNIC" nu accepta persoanele care alimentaza marile probleme ale cetatenilor (MANIPULAREA, CORUPTIA, PROTECTIA).

    Ne intereseaza „OAMENII PUTERNICI IN SENSUL BUN AL CUVANTULUI”
    Orice sprijin pe aceasta linie este bine venit, deci, va asteptam !

    Cu stima deosebita, Gim !

  188. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu e in ton cu subiectul dar e pentru toti care vor sa se roage Domnului :
    http://acatistier.webs.com/

  189. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    buna ziua! sunt un copil de 15 ani si de ceva vreme caut tot felul de informatii legate de aceste lucruri si am gasit sute si sute de informatii care ori se leaga mai mult sau mai putin ori nu au nici o legatura momentan nu mai cred sigur decat in Dumnezeu cat despre restul incerc sa caut dovezi care sa ma duca la un adevar sigur in care sa pot crede legat de viitorul omenirii.vreau sa va intreb ce ar trebui sa fac?sa ma rog?foarte bine ma rog lui Dumnezeu dar ce fac ei e ca si cum ar veni la mine si imi pun pistolul la cap si ma intreaba: "trag sau ma lasi sa trag?"ce ar trebui sa fac in situatia prezentata aici? imi este sincer frica si va cer ajutorul in legatura cu ce se intampla... ce se poate stii sigur? Multumesc anticipat.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @andrei
      sa te rogi Domnului ca tu si familia ta sa fiti bineplacuti Domnului si sa fiti mereu in Biserica Sa, nadajduind ca Domnul va va scrie in Cartea Vietii, iar cei scrisi de Domnul nu vor mai putea fi inscrisi de satana. Bucurie si gandeste-te ca Dumnezeu ne vrea pe toti salvati. Numai sa ne dorim si noi asta. Maica Domnului iti va asculta imediat rugaciunile si asta te va incredinta si de faptul ca Domnul iti va raspunde, cand va veni momentul, rugaciunilor tale.

  190. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Andrei,nu te descuraja si pune-ti nadejdea in Dumnezeu. El are cea mai mare putere si nu ne va lasa !

  191. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa va spun eu cum sta treaba: daca esti om bun si crezi in Dumnezeu cu adevarat si mai ales te rogi la El si ai multumesti pt toate cate ai inclusiv sanatatea ca fara ea nu faci nimic atunci o sa-ti dai seama ca aia e o proiectie holografica sau altceva dar in niciun caz nu e Iisus Hristos sau Dumnezeu. Asta e toata smecheria sa nu ne lasam condusi de nimeni si in primul rand sa ne rugam la Dumnezeu ca El asa spunea: Aveti grija ca biblia e cu 2 fete, una te duce pe calea pierzarii si alta pe calea cea dreapta. Si sa va dau un exemplu cine a ajuns pe calea pierzarii: pocaitii care interpreteaza biblia cum vreau ei si plus de asta nu o considera pe Maica Domnului o sfanta ci o femeie oarecare. Strigare la cer fratilor, si va spun eu din propria experienta ca astia care au ajuns pe calea pierzarii o sa fie manipulati de NASA cu proiectul asta al lor, nu noi cei care credem cu adevarat in Dumnezeu si ne rugam, cu toate ca am doar 19 ani dar ati face bine sa meditati putin la vorbele mele ca am experienta de viata mai ales cu treburile astea. Cine vrea sa dezbatem subiectul mai pe larg ma gaseste pe id-ul de messenger Hitman666thebest

  192. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    N-ar trebuie sa ne certam sau sa discutam , ar trebui in liniste sa ne construim bazele spirituale.Moartea e doar o poarta daca cumva se intampla asta in curand...
    Trebuie sa nu uitam nici o clipa tot ce scrie aici pentru ca e adevarat si intr-o zii probabil o sa mergi pe strada sa vezi unul din nenumaratele semne .

  193. chimiasufletuluibizonu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt de acord cu adminul frate Petru. Tu ai grija de realitatea inconjuratoare, ca avem multe de facut inca prin orasul si cartierul in care locuim. Am dat de mancare la cel flamand? Am dat de baut la cel insetat? am imbracat pe cel gol? Am cercetat pe cei bolnavi , intemnitati(singuri)? !

  194. chimiasufletuluibizonu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dana are dreptate. Sfanta TRaditie nu este ceva "pagan". DEsigur, orice om sincer va va spune ca nu trebuie sa fim formalisti, ci crestini adevarati, dar asta nu inseamna sa ponegrim credinta ortodoxa, ci vedeti mesajul de mai sus va rog(cel anterior postat tot de mine).

  195. chimiasufletuluibizonu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt multe de cercetat. Dar de aceea avem internet acasa, sa le vedem...nu tre sa ma duc neaparat intr-un templu budist ca sa stiu ca nu aia e credinta dreapta...unii zic ca ajunge sa fi om "bun". Ce inseamna "bun"?! Ceea ce tie ti se pare ca faci mult, de fapt in realitate vazand in ansamblu nu e .

  196. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Andrei
    Rugaciunea copilului fricos

    Doamne, Dumnezeul meu,
    Eu fricos am fost mereu.
    Vino Tu, cu Crucea Ta,
    Si asculta ruga mea:

    In lumina sa ma scalzi,
    Intunericul sa-l arzi,
    De manuta sa ma tii,
    Curajul sa mi-l invii!

    Eu de-acum Iti multumesc.
    Doamne, tare Te iubesc!

  197. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor, nu sfintii au descoperit blue beamul, deci atentie...
    cititi Sf. Efrem intai... ca el se pare confirma cumva cele de aici... ne ptem piede usor in "obictivitatea" studiilor de aici, care te umple de amaraciune si deznadeje

  198. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    eu am un singur comentariu penru dana..Iisus Hristos a fost ortodox?a zis El asta? o sa ajungi in Cer intr-o zi si vei foarte surprinsa de ceea ce ai sa vezi acolo si mai ales pe cine...s-ar putea sa te intalnesti cu asa zisii oameni "satanici" cum ii numesti aici pe forum...citeste-ti biblia, da ai ortodoxa..daca nu stii cea prostestanta a fost tradusa de un orotodox..da eu nu vreau sa ma bag in debateuri fara final...nu faci diferenta intre credinta in Iisus si religie...numai El mantuie...o sa vina vremuri cand o sa stai in rand cu ""ereticii"de pe forum...cand o sa stai ferm sa afirmi ca esti crestina, ca o sa fii ortodoxa sau nu pentru viitori conducatori nu o sa conteze...nu o sa te intrebe daca te-ai impartasit sau daca ai luat cina..o sa te intrebe in cine crezi...nu va mai luptati pentru traditii o sa dispara in cer nu mergem cu autobuze colorate fiecare cult cu statia lui..fiecare merge cu sufletul lui si Dumnzeu sa-l ajute cu sangele Domnului care l-a spalat....moastele, icoanele, bisericile, slujbele, traditiile fie orice cult crestin or sa ramana toate pe pamant si o sa le aleaga praful de ele...fiecare raspunde in dreptul lui...Fiti binecuvantati si fiti crestini adevarati iertati-va si sprijiniti-va or sa vina vremuri grele cu astfel de atitudini si vorbe nush cum va puteti duce sa va rugati..nu sunt eu mai buna..Domnul ma cunoaste da astfel de vorbe nu-si au locul...cred ca nu intelegeti nimic nici din sfinti nici din Biblie..nici de la IIsus..

  199. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    intrebare...pt bogdan.cum e mai bn sa mori.pt religia ta sau pt un razboi? ma rog nam formulat foarte bine.poate intelegi ..

  200. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pt laura :

    Daca doresti, poti sa il contrazici pe parintele Arsenie Papacioc.
    Iata cuvintele sale:

    "De unde stim noi, ortodocsii, ca drumul credintei noastre este cel bun?

    Pentru ca facem cum ne-a spus Hristos. El ne-a propovaduit: “Eu sunt Calea, Adevărul si Viata”. Si facem ce a spus El. Deci, El era ordodox. El era adevărat.

    Iisus Hristos era ortodox?!

    Problema se pune după ce au intervenit caderile. La 1054 s-au despartit catolicii si celelalte…, si atunci au inceput intrebarile. Ca adevărul acesta era, dovedit prin minuni. Pentru ca dogma se numeste: adevăr de credinta revelat, cuprins în scriptura si-n traditie, practicat si aprobat de biserica. Deci, asta este! Aici, în Biserica, a fost o traditie: noi am trait 1054 de ani, de ani!, nu 1054 de ore sau de zile, ci de ani! Si s-au despartit catolicii si-au inceput intrebarile: ca au dreptate, ca n-au… Dar noi, ortodocsii – chiar si cuvântul ortodox inseamna adevărat – traim cum ne-a spus Hristos. Deci, El ne-a spus, El e ortodox! "

  201. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mare dreptate avea mai sus elena ( 199 )

    "Este de-a dreptul obositor sa incerci sa demonstrezi ceea ce nu ar trebui demonstrat…Sf.Atanasie cel Mare spunea ca sunt oameni carora poti sa le aduci sute de argumente,le poti revela adevarul,ei tot nu cred…"

    multumesc, elena

  202. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    edy,
    dupa cele scrise pari agent diversionist.

    dintre atatea aberatii am retinut ca admiri maimutele si ateii si ca nu intelegi credinta ortodocsilor

  203. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    pacat!
    ai inteles gresit!
    maimutele erau doar un ex....de ce tot te iei de lucruri marunte in luc sa infrunti esentialul!
    sunt crestin...si nu am spus ca admir ateii....citeste mai bine!

  204. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana daca doar atat ai retinut...sincere pareri de rau...eu sper ca ai retinut tot si iti vei pune intrebari in aceasta privinta...te crezi atat de inteligenta in am imi spune ca admir maimutele?
    daca esti atat de "inteligenta" raspunde cu argumente serioase nu cu mistouri!

  205. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Crestin e cel care rade de credinta ortodocsilor, de sfintii lor, de icoane, de sfintele moaste...?
    esti dintre cei ce-si zic "crestini", si au aparut in mai multe randuri, din ce in ce mai "crestini" pe la 1054, sau 1517, sau 1611 la Amsterdam, sau poate mult mai tarziu in America...?

    Atunci sa nu ne dai noua lectii despre credinta!

  206. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sa-mi fie cu iertare, dar asta am inteles.
    vrei sa spui ca nu e asa?
    din ce secta de " crestini " faci parte? ortodocsii nu hulesc sfintele moaste si nu se incred mai mult in mintea lor decat in Biserica si sfinti

  207. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dana scrie ca o adevarata crestina! Sunt mandru de tine, draga mea!

    Esti atat de aroganta, pot sa te iau acasa si sa te pun in vitrina? Dai apa la moara tuturor celor care spun ca, in general, crestinii sunt niste ipocriti.

    Draga mea, sa iti spun un lucru. In general, sa crezi in ceva, orbeste, in lipsa dovezilor, se cheama a fi indoctrinat.

    Sa refuzi sa cercetezi bazele credintei tale, cu care te lauzi pe aici, si o aperi aruncand cu insulte in stanga si dreapta, denota o profunda lipsa de respect fata de sine, pana la urma.

    Sa numesti pe cineva care are "tupeul" sa isi puna intrebari si sa nu ia anumite lucruri pe nemestecate "handicapat", arata doar ce orizont ingust ai, si ce putin din lumea asta vezi, de fiecare data cand te trezesti dimineata.

    Crestinismul nu e nici original, si e atat de adevarat pe cat sunt adevarate si celelalte religii. Adica nu e. Si da, dovezi care sa sustina povestioarele din biblie, nu prea sunt. In afara de alea din capul tau, unde zboara stoluri - stoluri.

    Si inainte sa arunci cu noroi in atei (despre care, te asigur, nu stii mai nimic), permite-mi sa iti amintesc acel calculator de unde improsti gunoi pe blogul asta a fost inventat, in mare parte, de un homosexual ateu.

  208. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari pentru comentariu Vlad ...
    Probabil ti-ai demonstrat superioritatea prin el .

  209. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    foarte interesant..."pt parinte"..si totusi mai sunt si tineri cu capul pe umeri..nu multi ..dar mai sunt..sunt de fapt cei care s-au trezit la realitate si si-au dat seama ca nu mai au varsta de 5 ani si au inceput sa-si faca si ei un rost in viata..sa-si faca propria familie..pana la urma..foarte multi sunt nascuti de la 8 ani (din pacate)..daca ma intelegeti ce vreau sa zic...cat despre acest proiect.totul este posibil..

  210. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Credinta este ca un fir personal care il leaga pe om de divinitate. Religia este transpunerea credintei in intelegerea noastra iar biserica este institutia "de administrare" a acestei operatii de constientizare a experientei religioase. Cel care care nu se simte atras de nici o religie sau nu se simte apartinator al vreunei biserici, nu inseamna neaparat ca este necredincios. Este posibil sa aiba o experienta personala, fara sa fie nevoie de "traducerea" in limbajul unei religii si isi "administreaza" experienta fara sprijinul bisericii. Totodata, se poate intampla si varianta in care, la unii, acest fir sa fie complet atrofiat si totusi, sa nu fie un pacatos.

  211. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Undele generatoare de ganduri: iata intr-adevar un pericol de temut pentru orice credincios!

  212. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    F interesant articol. Proiectul este mai mult decat real, o dovedesc toate evenimentele recente, criza economica (provocata printre altele de microcipurile speciale utilizate de aplicatiile economice ce ofera suport pentru "shorting"), aparitia generatiei emo ca efect al TESTARII echipamentelor generatoare de unde de gandire pe frecvente joase ca sa nu mai spunem de gripa artificiala!!
    O alta dovada o constituie si modul in care "organizatia din umbra" isi permite chiar sa ironizeze toate informatiile pretioase care au scapat si care sunt prezentate in acest articol uluitor: a aparut compania BLUE BEAN producatoare de cipuri RFID.
    http://www.bluebeanrfid.com/
    Pe pagina de About puteti citi "Although RFID is not a simple technology, our goal is to make your RFID deployment as simple and easy as possible." Vin vremuri intunecate!

  213. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    bine vlade, i-ai dat peste bot

  214. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Undele generatoare de ganduri: iata intr-adevar un pericol de temut pentru orice credincios!"
    Sunt de temut daca esti pe aceeasi frecventa cu ele ; atunci intri in rezonanta cu ele .
    Daca mintea si inima sunt indreptate spre Dumnezeu , n-au nici o putere - puterea Lui e mai mare ca orice .

  215. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am gasit acest link pe un forum IT. Era trecut la rubrica "Cele mai mari tampenii". Ceea ce mi se pare corect. Nu pot sa cred ca cineva este platit pentru a scrie asa ceva. Prefer sa cred ca o face benevol, altfel inseamna ca prostia se plateste.
    Dragii mei, cititi o carte, uitati-va pe gramada de programe de cultura generala, mobilati-va mansarda astfel veti fi capabili sa va formati o opinie proprie, nu sa inghititi ca niste curcani povestioare cu gust indoielnic si cu argumentatii la fel de "impecabile" ca emisiunea lui Ernest. Stiu ca este mai usor sa accepti adevaruri "universal valabile" fara a-ti pune intrebari, dar ce "numele necuratului", daca toti am face la fel, am sta si acum in pesteri si am manca paie.

  216. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Incep prin a declara ca sunt fan Dana!!!!! Astept cu mare nerabdare comentariile ei( nu am somn - e 3 am si cu ajutorul ei am reusit sa ma destind putin - MULTUMESC DANA faci toti banii pe cuvant)
    Acum serios dupa ce am citit mai toate cometariile dar in special pe cele ale Danei nu pot sa zic decat un lucru- cel putin asa reiese din "invataturile" "noul meu profesor": Numai crestinii ortodocsi(poate doar cei doar Ultraortodocsi) sunt oanemi - restul "e neste prosti si neste scarbe" ca sa citez un alt reprezentant al genului de exprimare al "invatatoarei " mele = Gigi Becali( exact de asta mi-a adus aminte si m-a facut sa ma distrez.

    Vlad frate esti tare: ai sintetizat aproape perfect ce avem in cap( nu stiu dac ti-a scapat sau ai facut-o intentionat ( cruciadele,Noaptea sfantului bartolome etc.( erau n"neste scarbe pagane care nu stiu "adevarta credinta" - iti multumesc; uitasem de faza cu homosexualul ateu;
    pentru ceilalti dipusi sa ma arda pe rug( daca inteleg aluzia):
    1 nu ma intereseaza cum scriu dpdv gramatical( atentie! Dana, Atentie! )
    2. lucrez intr-un domeniu in care am asistat de cateva ori la adevarate minuni( serios vorbesc) pentru care I-am fost recunoscator
    3. pentru rubrica :"cum comentati": " despica o bucata de lemn si ma vei gasi acolo, ridica o piatra si ma vei afla"
    4. ceea ce face dana nu cred ca tine de credinta cat mai degraba de o tulburare de personalitate - paranoid personality disorder( nu are o tenta ireverentioasa dar asa suna) - are un mecanism de aparare care se numeste:proiectie( rezumat:ex1. stiu ca sunt o ipocrita dar te acuz pe tine ca esti ipocrit); de fapt sunt trei dar nu are importanta- asta am scris-o pentru ce nevinovati saracii care chiar au intrat in "discutie" "fara sa aiba habar de ce vorbesc" conform "mentorului" meu Dana care a infierat "nemernicii " necredinciosi si sinceri

    in incheiere
    - mea culpa : stiu stiu conform Danei sunt un agent diversionist si unhandicapat si un incult ca nu am citit( si invatat) biblia pe de rost sau nush ce alta fituica( as fi curios cate cuvinte a gandit ea ; nu am nici un fel de credinta sunt un nenorocit care impins de Satana a contrazis invatatorul suprem( Dana)
    - dupa experienta lui petru sper sa imi accepte admin-ul comentariul

    dana te rog nu te schimba , te rog te rog

    DANA RULLZ!!!!!!!!

    P.S prea lung comentariul( mai mult decat mi-am dorit dar am avut o epifaie cand am citit comentariile Danei)

    inca odata DANA RULLZ!!!!!!

  217. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am citit cu mare interes toata aceasta disputa !folositoare de altfel!si propabil ca nu intimplator am ajuns si eu aici..
    Am observat ca sunt multe persoane competente +admin care scriu aici si rog sa ma ajutati si pe mine cel putin cu un sfat(crestin ortodox), dar as vrea daca se poate un e-mail personal ca sa detaliez .

  218. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ...consider ca oamenii trebuie sa fie spirituali si nu dogmatici..si fac aviz la unele persoane din comentarile de mai sus

  219. Inteligenta abundenta

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta-i proiect N.A.S.A? Atunci hai sa va zic io cum stau lucrurile. S-au asezat toate geniile malefice ale lumii la o masa numita NASA, au inceput sa comploteze si sa creeze o idee conspirationala geniala si SECRETA impotriva crestinismului, dupa care au intrat pe un forum inteligent si au copiat-o in cele mai mici detalii ca sa nu o uite, sau nu stiu, o pasarica ce asculta la geam a dezvaluit tot, dar pasarica acuma a fost ucisa, insa cui ii pasa de pasarica...

    ROMANIAAA, TREZESTE-TE, PROSTIA ASTA DE ARTICOL E LA MINTEA COCOSULUI( SAU A ROMANULUI), daca toata prostia asta ar fi reala, nu ati citi acuma pe internet despre ea... toata povestea asta striga in gura mare... COSPIRATIE...(Conspiraţia (latină: con = împreună, spirare = a respira) reprezintă o înţelegere secretă intre două sau mai multe persoane, cu scopul comun de a efectua o activitate ilegală, imorală sau cu conotaţii negative pentru societate.), si atunci ce pana mea cauta pe internet scrisa in cele mai mici detalii ca sa o citeasca fiinte inteligente ca Dana ????

  220. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    mah,si chiar daca ar fi adevarata toata tarasenia..cu ce ne afecteaza pe noi,ca si populatie de sclavi(vorbind pe un timp EXTREM DE INDELUNGAT,adica dupa ce s'a desfasurat cu succes faza de spalare a creierului)
    teoretic,de mult nu se mai formeaza materie "palpabila" in univers,deci sa zicem ca se ajunge sa fim sub conducerea astora...in anul 3333(l'am luat la intamplare..poate fi inmultit cu numarul lui avogadro)...o sa se extinda in univers..mare lucru,o sa fim marionete..ura.....tipii care au facut tot planul vor fi morti atunci,se vor crea "batalii pentru tron".si chiar de se va gasi un leac impotriva mortii...desi nu cred...vom fi controlati de un computer..totul e roz..sau cacaniu in dungi....deoarece nu avem acces in alte dimensiuni,limitati la aceasta dimensiune vom fi acaparati de gaurile negre..care sunt un lucru elementar,ce nu poate fi stopat de gandirea umana/computerizata,garantez ca nici in viitor..astfel gaurile negre se vor mari...vor lua dimensiuni incomensurabile,vom muri si/sau vom fi liberi.
    acum ma veti intreba cum de ma gandesc la chestii de astea..singurul lucru nasol e sa nu ai libertate...si daca esti sclav nu ai,asa ca trebuie sa scapi de viata pentru libertatea mult dorita,in conditia mai sus explicata....intr'un fel asta se va intampla,si nu se va intampla cand lumea iti va fi mai draga,pentru ca asa cum am mai mentionat nu e o situatie roz.
    o concluzie?:nu tebuie sa ne facem probleme pentru ca o sa o incurcam in viata asta efemera raportata la viata astrtelor...asta e un simplu pas,sa demonstrezi daca esti bun/rau,si aia de ne vor mintea si persoana....nu se vor afla in pace dupa ce o sa moara,noi in schimb vom fi caci gandim corect. in orice parte rea a vietii,poti privi partea plina a paharului gol..daca accelerezi "putin" timpul

  221. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    dana si dan si cu grupul ala de tipi care cred ca supranaaturalul nu e neaparat conducator,si care nu admit ca religia poate raspunde la toate,chiar trebuie sa lasati aici amprente??e un blog respectat relativ,nu faceti mahala,poate o zic numai pentru ochii mei carora nu le prea place sa vada grupuri ce se bat fara sens,mai ales in numele Domnului...

    sa stii ca nu esti in masura sa judeci ,dana....deloc,permite'mi amintesc ca Dumnezeu e Cel care pedepseste raul,si nici nu o face in viata asta,asa ca nu te hazarda sa o faci tu,decat cu sfaturi, SI NU MAI MULT,ok?asta e un sfat,am scris cu caps lock,sa iti sara'n ochi...
    imi place punctul de vedere al "inteligetei abundente"..serios numai ca te cam indoiesti..nu e neaparat ca daca tot video'ul este adevarat,motivul pentru care il mai vedem si citim si acum e ca nu s'a pus in practica,si,la drept vorbind,exista nevoie de fonduri....

    ma abat putin de la subiect...ati jucat vrreunul red alert 2 yuri's revenge?e ceva gen ceea ce se intampla pe aici,"mind control devices"..am si eu o intrebare..mai ales pentru tipul care a CONCEPUT textul.....in caz de channeling,pot 2 oameni sa "manuiasca" o singura persoana?...

    si ca sa va bag in seama si pe restul,va intreb:are chestia asta efect sub forma de procent sau de unitate,adica:poate pe o raza de 100 de metri sa controleze totul?sau numai o parte...?ca nu se spune si asta in text...in legatura cu ceea ce se discuta pe blog,se observa ca au reusit macar cu creerea de panica sa faca gauri in randurile enoriasilor,va razboiti fara mila cu replici si toate cele....ar fi oke,pentru mine,ca nu mi'a zis nimeni nimic,insa o va face dana curand[sper:)))]daca ajungem sa ne faramitam numai de la asta..apoi daca se apucau cu spectacolul de lumini aia eram...
    permiteti'mi sa fiu arbitru,sau spectator,pentru ca in mod direct nu a zis nimic de rau nimanui,si nici nu ma astept sa nu fie reciprocitate

    daca veti continua sa va inarmati cu ganduri ce ranesc,spre a crea suprematie,vorbesc cu dana mai ales(de ce te bagi sa ii spui omului ca daca are un punct de vedere diferit,e gresit,nici macar nu zice ca e ateu,nici nu da o dovada directa,si tu ii sari in cap ca nu e crestin,pentru ca are si el indoieli...daca nu inseamna nimic pentru tine faptul ca nu e de'acord,sau ca are dubii in ce priveste religia,TACI,pentru ca nu faci nimic gadilindu'i cu fel de fel de vorbe..ii starnesti si mai mult pacatuiesc.....

    si daca ai dori cu adevarat sa ii ajuti(cam asta e "PELERINA" sub care te ascunzi pentru ca sa faci remarci fata de ei)nu o fa cu reprosuri sau vorbe ce instiga la violenta manifestata scris,ci cu sfaturi venite dintr'o inima iubitoare,sfaturi care sa exprime intr'un mod placut ca ei au gresit...nu stiu daca ma intelegi.....eu am incercat.....am si eu o dilema...este crestinismul ortodox o credinta gen crede si nu cerceta?(tu cam asta inspiri,luat la drept)astept si eu sa vad ca imi dai la fel de multa atentie cum ti'am acordat si eu tie....
    iar grupul de "eretici",dupa cum au fost numiti....fiti mai intelegatori,vorbesc sincer,daca voi sunteti mai lati,vorbiti corespunzator cu cineva care nu pare lat.

    dana,daca reusesti sa faci ceea ce ziceam...o sa dovedesti ca a fi ortodox nu ineamna sa fii indoctrinat cu baliverne,cum a zis un eretic,care crede ca ceea ce nu vede nu exista,si ca , crestinismul e o prostie,astfel ed comentarii nu sunt admise pe aici,iar daca tu chiar vrei as faci senzatie...apucate si fa yoga la o discoteca nu sa iti dai cu pareri total contra celor ce citesc pentru a ne infierbanta

    cateva intrebari...se poate obtine din frecventa energie?

    se poate mentine o temperatura scazuta numai intr'un anumit loc?sau ea se propaga?

    vidul poate fi mentinut in loc?
    nu imi bat joc de voi cu faze de astea si nici nu va testez cunostintele,ci vreau doar sa ma informez,si pentru ca net'ul e infestat de neadevaruri apelez la necunoscuti ce par amabili....hai la un an nou fara mind control

  222. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Onorabilul si stimabilul Andronic a scris in 03/20/2009 la 8:24 PM :

    „Sunt nascut ortodox...” Eroare fundamentala si fatala pentru destinul vesnic.

    Nimeni nu se naste crestin. Sta scris in Bilblie, in Evanghelia dupa Ioan,

    Ioan 1:12-13 „Dar tuturor celor ce L-au primit [ pe Hristos] , adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”

    Omul poate deveni crestin, doar, prin credinta in Hristos. Nu exista alta modaliatate!

    Este scris in Evanghelia dupa Ioan,

    Ioan 3:16 „ Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară [ sa nu ajunga in iazul de foc], ci să aibă viaţa veşnică [ sa ajunga in rai].”

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @mesagerul
      asta-i propaganda protestanta. Te nasti crestin(implicit ortodox) doar in urma sfantului Botez.

  223. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    daca nu te nasti crestin de ce te ineaca cand esti mic si nu te lasa sa alegi dupa ce mai cresti?

  224. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dezvoltarea speciei umane ar trebui sa fie in primul rand una tehnologica!

  225. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @mortzilla, te deranjeaza cumva Botezul ortodox ?
    E uite ca acum esti mare (doar la ani) si dupa cate vedem deja ai luat o hotarare si surpriza ..... nimeni nu te-a oprit sa faci lucru asta, asa ca unde-i problema ta ?
    Dar prin faptul ca e atat de urat botezul ortodox vedem ca e un lucru venit de la Dumnezeu.
    Tu deja ai ales, iar de botezul ortodox vine de la Dumnezeu, atunci tu sti unde te vei duce.

  226. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Faptul ca pe cerul Romaniei va aparea adevarul despre facerea lumii si a omului e profetit(Sundar Singh,Vanga, parintele Alexandru).
    Ma indoiesc ca oamenii detin tehnologia pentru a proiecta ce doresc ei pe cer, dar cred ca daca se vorbeste despre asta e tocmai ca atunci cind divinitatea va realiza proiectia, oamenii sa nu creada.

  227. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    credinta vine prin curatirea de patimi. Cine se da mare ateu este dupa scripturi un nebun, zis-a cel nebun in inima sa nu este Dumnezeu, Vrei sa crezi in Dumnezeu curateste-ti sufeltul prin pocainta si departea zate de pacat cu timpul credinta va creste pana ajunge intelegere si iubire. Nu tre sa judecam pe nimeni dar tre sa stim ca degeaba ne batem capu cu un ateu, pt el cearta de cuvinte este filosofia lui si prin masca asa zisei intelegeri se considera mai inteligent decat alti care crede el sau inchis in orizontul ingust al unei religii. TRebuie fiecare sa ne vedem pacatele noastre si sa ne rugam unii pt alti , n u poate un sodomist malahit, curvar... sau un om care nusi pune vreo randuiala in viata sa creada cu adevarat in Dumnezeu, treaba lui dupa mine acela traieste in minciuna mintii, adica mintea se minte pe ea insasi si vb cu un sine filosof fara sa si vada uratenia si numai gresalele proprii. Primul pas este deci sa ne luptam cu pacatu si sa nu ne consideram atotstiutori

  228. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ioanichie tu spui sa nu ne dam atotstiutori cand tu crezi ca le stii pe toate, altfel nu ai fi mintit lumea cum ca ateii ar fi sodomisti malahiti ( ce-or mai fii si aia) si cruvari

    PS: incearca sa mai treci din cand in cand pe la ora de romana

  229. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apocalipsa 13:15-18

    Apocalipsa 14:9-11

    Şi i s-a dat ei sã însufle duh chipului fiarei,ca chipul fiarei sã şi grãiascã şi sã omoare pe toţi cîţi nu se vor închina chipului fiarei.

    13:16 Şi ea îi sileşte pe toţi,pe cei mici şi pe cei mari,şi pe cei bogaţi şi pe cei sãraci,şi pe cei slobozi şi pe cei robi,ca sã-şi punã semn pe mîna lor cea dreaptã sau pe frunte.

    13:18 Aici este înţelepciunea.Cine are pricepere sã socoteascã numãrul fiarei;cãci este numãr de om.Şi numãrul ei este şase sute şaizeci şi şase.

    Şi al treilea înger a venit dupã el,strigînd cu glas puternic;Cine se închinã fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui,sau pe mîna lui.

    13:10 Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu,turnat neamestecat,în potirul mîniei Sale,şi se va chinui în foc şi în pucioasã,înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.

    13:11 Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor.Şi nu au odihnã nici ziua nici noaptea cei ce se închinã fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.

    Sînt multe presupuneri în ce priveşte acest semn,dar de un singur lucru putem fi siguri.Oricine primeşte marca fiarei este pierdut.Odatã ce ai primit marca(666)nu mai este cale de întoarcere.Nu vei mai putea fi iertat şi nu vei mai avea încã o şansã.Nu mai poţi fi salvat din acel moment şi vei fi pierdut definitiv.Nici sã nu te gîndeşti cã Dumnezeu o sã te înţeleagã.Te vei gîndi cã El o sã te ierte chiar dacã ai luat semnul,El are milã de mine şi nu vrea ca eu sã-mi pierd viaţa!Nu trebuie sã-mi fac griji,mai pot fi salvat!NU,NU,GREŞIT!!Dacã vei primii acest semn(666)pe frunte sau pe mîna ta eşti pierdut!Tu nu o sã mai poţi fi salvat.Tu ţi-ai dat viaţa fiarei în acel moment.O sã fie timpuri grele şi presiuni mari cînd se cere ca acest semn sã fie primit de oameni.Probabil o sã ţi se parã cã este singurul lucru care te va ţine în viaţa în timpul acela şi multe probleme se vor rezolva dacã primeşti semnul.Mare presiune o sã fie asupra ta ca sã primeşti acest semn,cum ar fi;Tortura,sa-ţi pierzi viaţa,îţi vei pierde copii,sã-ţi ia lucrurile tale,casa,reputaţia,sã ţi se taie mîinile,libertatea etc.Profeţii ne-au avertizat cã diavolul nu o sã-i lase uşor pe aceştia care nu primesc semnul,ci o sã fie chinuiţi teribil şi torturaţi ca sã-i facã sã primeascã marca lui.Fãrã acest semn nu vei mai putea cumpãra sau vinde nimica.În timpul acela fi pregãtit mai bine sã-ţi dai viaţa decît sã primeşti semnul satanei.Nu te compromite şi nu face aceastã greşealã fatalã de a primii semnul.Chiar şi cei credincioşi o sã fie condamnaţi pentru eternitate de cãtre Dumnezeu dacã primesc semnul.Dar pentru aceştia care refuzã sã primeascã semnul fiarei şi sînt omorîţi pentru credinţa lor este nãdejde.

    Să NU crezi că dacă te sinucizi, ca să scapi de suferinţe, sau ca să eviţi să iei semnul fiarei 666, tu vei fi salvat (mîntuit). Sinuciderea NU te va salva, sinuciderea te va trimite în iad, chiar dacă eşti Creştin. Să NU faci nicodată lucrul acesta! Pe de altă parte, dacă tu NU crezi în Isus, şi totuşi refuzi să iei Semnul fiarei, asta tot NU te va salva (mîntui). Tu trebuie să crezi, să te pocăieşti şi să-l accepţi pe Isus, şi să refuzi să iei semnul fiarei, şi NUMAI atunci vei putea fi salvat(mîntuit).
    Apocalipsa 20:4

    Şi am vãzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat sã facã judecatã.Şi am vãzut sufletele celor tãiaţi pentru mãrturia lui İsus şi pentru cuvîntul lui Dumnezeu,care nu s-au închinat fiarei,nici chipului ei,şi nu au primit semnul pe fruntea şi pe mîna lor.Şi ei au înviat şi au împãrãţit cu Hristos mii de ani.

  230. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Si cine cunoaste cat de cat Biblia si mai ales Apocalipsa nu se va lasa inselat de un Blue Beam...

  231. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ioanichie@ pe cat de credincios te crezi tu, pe atat de mult jignesti persoanele din jurul tau... hai mai bine sa ne uitam fiecare la propria persoana si nu a altora... suntem toti asa perfecti incat sa criticam pe altii ?? un asa zis ATEU nu-ti are treaba, nu te critica, nu te jigneste, pe cand tu, un ATEU il numesti "nebu"... scuza-ma dar aici greseti mult, pot spune un fel de rasism... pute-ti intrebarea cum te-ai simti tu cand un ATEU ar spune : "cine sa da mere CRESTIN este un nebu"... gandeste-te un pic, nu costa nimic...

  232. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Eu sant Calea Adevarul si Viata" Domnul Iisus sa nascut trait pana la un moment dat in religia mozaica si pana a fost izgonit a predicat in sinagoga, nu a fost ortodox.
    Cand a fost intrebat cine este aproapele nostru nnu a spus ca este cel de o credinta cu noi ci dimpotriva a dat exemplu un samariten care era de alta religie decat El.
    Asa ca va rog lasati-o mai moale cu criticarea celor de alta religie ca "necunoscute sant caile Domnului"

  233. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Horus totul este o smecherie.Ei stiu ce urmeaza stiu ca timpul lor este pe sfarsite dar incearca cu ultimele forte sa acapareze cat mai multe suflete.Exact asa se va intampla in realitate dar asta se va intampla dupa cate am inteles eu dupa un mare cutremur si va fi o informare pentru cei care vor accepta sa traiasca in Adevar.
    Asa este lucrarea lui lucifer :ia o bucatica de adevar si il rasuceste de pana la urma iese o mare minciuna.el prin acel spectacol de lumini o sa incerce sa-si impuna sluga lui la conducerea pamantului atat timp cat ii va permite Dumnezeu.Este deja pornita batalia cea mare si lucifer stie ca va pierde dar vrea ca sa distruga cat mai mult,si daca se poate intreaga planeta,pentru-ca lucrarea care incepe acum pe aceasta planeta este unica in tot universul.

  234. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tine-ti POST si nu va luadati...Vorba parintelui I. Cleopa :''MANCA-V-AR RAIUL SA VA MANANCE''...

  235. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.crestinortodox.ro/cuvinte-duhovnicesti/dialog-apologetic-parintele-epifanie-99127.html

  236. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://www.crestinortodox.ro/cuvinte-duhovnicesti/dialog-apologetic-parintele-epifanie-99127.html - O DISCUTIE CU UN ATEU !!! FOLOSITOR SI LUAT AMINTE CUM A VB CU ACEST SUFLET AMARAT(COMUNISTUL-AMARAT ZIC PT CA NU IL CUNOSTEA PE DUMNEZEU )

  237. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Părintele Ilie Cleopa - Dialog cu un sectant in patea dreapta a bloglui http://vestitorul.blogspot.com/2010/03/poezie-profetica-parintelui-iosif_05.html

  238. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ceea ce vad ca lumea ignora este faptul ca Christosul deja umbla printre noi ca om. Iar pentru cei ce pot vedea in ascuns acest lucru este revelat si la fel de concret precum este ziua de maine dupa noaptea de astazi.

    Ce vor unii sa faca ce spun altii ca este manipulare sau de temut sunt doar plasmuiri ale unor minti ce penduleaza intre Ahriman si Lucifer confundandu-i cand pe unul cand pe celalalt cu adevaratul Dumnezeu. Este din cauza incapacitatii de a vedea "in ascuns".

  239. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    se poate intampla insa pana la un anumit nivel...tehnologic
    Oricum este folositoare marei mase.. de primitivi,acolo o sa functioneze procedeul!! . Cei mai initiati stiu ca Iisus Hristos nu o sa apara pe cer ca o telenovela ieftina!
    Momentan oricum este irealizabila treaba!!

  240. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    cat despre simularea holografica,cred ca este posibila...partea cu extraterestrii ,nu cred... ce stiu sigur este ca a fost profetizat acum aprox 120 de ani,ca va fi o contrafacere a venirii lui Mesia... vedeti cartea tragedia veacurilor ultimele capitole.
    si mai stiu un lucru :azi trebuie sa traiesc ca si cum ar fi ultima mea zi.
    Domnul nostru Isus Hristos sa ne scape pe toti !

  241. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    si mai stiu ca cei care dau la o parte adevarul vor avea o soarta crunta la sfarsit

  242. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce este un creştin?

    Răspuns: Dicţionarul Webster’s defineşte un creştin ca “o persoană care crede în Iisus ca Hristos, sau în religia bazată pe învăţătura lui Iisus.” Deşi este un punct bun de plecare în a înţelege ce este un creştin, ca multe definiţii seculare, şi aceasta dă greş într-o oarecare măsură în a comunica adevărul biblic cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat să fii un creştin.

    Cuvântul “creştin” este utilizat de 3 ori în Noul Testament (Faptele Apostolilor 11:26; 26:28; 1 Petru 4:16). Cei care L-au urmat pe Iisus Hristos au fost numiţi pentru prima dată “creştini” în Antiohia (Faptele Apostolilor 11:26) şi asta datorită credinţei, faptelor şi a modului lor de a vorbi, asemănătoare lui Hristos. Cuvântul a fost iniţial utilizat de către cei nemântuiţi din Antiohia ca o poreclă pentru a glumi pe seama creştinilor. Literal, cuvântul are sensul de “membru în grupul/partida lui Hristos” sau de “aderent sau urmaş al lui Hristos”, ceea ce este foarte similar cu definiţia dată în Dicţionarul Webster’s.

    Din păcate, cuvântul "creştin" a pierdut de-a lungul timpului o bună parte din semnificaţia sa iniţială şi este adesea utilizat pentru a descrie o persoană religioasă sau care are valori morale înalte în loc să descrie o persoană cu adevărat născută din nou care Îl urmează pe Iisus Hristos. Multe persoane care nu cred şi nu se încred în Iisus Hristos se consideră creştini pentru simplul fapt că merg la biserică sau pentru că trăiesc într-o “ţară creştină". Însă faptul că mergi la o biserică, sau că îi ajuţi pe cei mai în nevoi decât tine sau chiar faptul că eşti o persoană bună nu te face un creştin. După cum spunea un evanghelist, “A intra într-o biserică nu te face un creştin tot astfel cum a intra într-un garaj nu te face să fii un automobil”. Calitatea de membru al unei biserici, frecventarea serviciilor acesteia în mod regulat sau contribuirea cu daruri la lucrarea bisericii nu te transformă într-un creştin.

    Biblia ne învaţă că faptele noastre bune nu ne fac mai de acceptat înaintea lui Dumnezeu. Tit 3:5 ne spune că “El ne-a mântuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt.” Aşadar, un creştin este o persoană care a fost născută din nou de către Dumnezeu (Ioan 3:3; Ioan 3:7; 1 Petru 1:23) şi care a crezut în Iisus Hristos. Efeseni 2:8 reiterează această afirmaţie: “Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.” Un creştin adevărat este o persoană care s-a pocăit de păcatele lui/ei şi şi-a pus credinţa numai în Iisus Hristos. Credinţa acesta nu constă într-o religie sau set de reguli morale, ori într-o listă conţinând lucruri interzise şi lucruri obligatorii.

    Un creştin adevărat este o persoană care şi-a pus întreaga credinţă în persoana lui Iisus Hristos şi în faptul că El a murit pe cruce pentru a plăti în locul nostru pedeapsa pentru păcatele noastre, dar şi că a înviat după 3 zile pentru a demonstra victoria Sa asupra morţii şi pentru a dărui astfel viaţa veşnică tuturor celor care cred în El. Ioan 1:12 spune: “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu”. Un adevărat creştin este cu siguranţă un copil al lui Dumnezeu, parte a familiei lui Dumnezeu, şi o persoană căreia i-a fost dată o nouă viaţă în Hristos. Ceea ce face diferenţa într-un creştin adevărat este dragostea manifestată pentru semenii lui şi supunerea faţă de Cuvântul lui Dumnezeu (1 Ioan 2:4; 1 Ioan 2:10).

    Ai luat decizia de a-L accepta pe Hristos ca Mântuitor al tău ca urmare a ceea ce ai citit mai sus? Dacă da, apasă pe butonul "Astăzi L-am primit pe Hristos", de mai jos.

  243. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    “Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porţii lui, plin de bube, Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar şi câinii venind, lingeau bubele lui. Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu, Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.“ (Luca 16, 19-31)

  244. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu exista atei. Si ateii au fost creati, iar parerea lor ca nu exista Zeul Suprem reprezinta doar o ratacire. Vor sfarsi tot cu credinta-n Dumnezeu, Dumnezeu care nu este asa cum Il arata religiile.

  245. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Imi pare rau de voi toti daca tot ce ati comentat pina aici a pornit dintr-o credinta cit de mica in proiectul Blue Beam.
    E adevarat ca satana controleaza cea mai mare parte din mass media si vrea sa creeze confuzie ca omul sa nu mai discearna intre minciuna si adevar, dar cine-si pierde mintile si crede doar pentru ca altul a spus asa e un om pe calea pierzarii. Doar un fapt: "pelicula de sodiu" care inconjoara pamintul si pe care se va proiecta venirea Domnului Isus, exista?
    Doar nu e greu sa citesti citeva lucruri stiintifice si daca nu sti unde sa le cauti este GOOGLE. Sodiul este unul dintre cele mai reactive elemente si oricare din combinatiile lui ar trebui sa fie extrem de stabile ca sa stea intr-o pelicula in spatiu.
    Apoi holograma, vor fi indepartati toti norii de pe suprafata pamintului ca s-o vada toti oamenii? Cum vor vedea venirea lui Isus doi oameni care vor stau doar la 10 m unul de altul, unul in umbra unui nor si celalalt sub holograma? Cine va crede si ce va crede?
    Aveti macar habar de efectele undelor de joasa si ultrajoasa frecventa asupra creierului?
    Pai daca ar fi fost adevarat ce spune idiotul de conspirationist, de mult l-ar fi prins americanii pe Osama bin Laden. Bineinteles daca ar fi vrut sa-l prinda ( alt conspirationist).
    Fratilor nu mai credeti orbi in tot felul de prostii, puneti mina si cititi Biblia, Dumnezeu a dovedit ca este cuvintul sau tuturor care au cautat adevarul. Cum? Cine e interesat sa-mi scrie. EU nu citesc blog-uri conspirationiste dar cind primesc mail-uri ca acestea incerc sa-mi fac partea mea de a atrage atentia ca toti cei care se ocupa in mod regulat cu acestea isi irosesc o parte din viata fara niciun cistig. Dumnezeu sa va lumineze si sa va dea putere de discernamint. Incepeti cu "Proverbe" din Biblie

  246. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Poate nu stiti, dar la ora actuala tehnologia a avansat atat de mult incat pana si o bacterie scapata dintr-un laborator ar putea extirpa toata viata de pe pamant. Armele atomice au fost depasite de mult timp, au fost inventate si dezvoltate arme ce pot ucide 90% din oamenii de pe fata pamantului in cateva ore, orasele si infrastuctura ramanand intacte. Nu va inselati, vom ajunge sclavi cu totii mai devreme sau mai tarziu, o mare parte dintre oameni deja sunt!.
    Credinta? Fiecare o are in sufletul lui mai mare sau mai mica. Dumnezeu stie masura fiecaruia, unul poate mai mult, altul poate mai putin. Fiecare dintre noi avem talanti, depinde ce facem cu ei!
    Personal cred ca foarte putini oameni vor renunta la privilegiile societatii cand va veni momentul pecetii. Sistemul imunitar al omului modern este atat de slabit din cauza alimentatiei si a apei poluate incat nu ar supravietui nici 2-3 luni fara utilitatile si medicamentele cu care este obisnuit.
    Sincer, din toti oamenii ce au cuvantat aici, doar Peter mi s-a parut cu capul pe pamant... restul cam visati cai verzi pe peretii Bisericilor.

  247. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Adevăr ai grăit Nicule !!!!

  248. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    inainte de toate documentativa si singurul document care spune adevarul este sfanta carte Biblia "cercetati scriptura si-n ea veti gasi viata vesnica"

  249. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    hmm interesant

  250. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asa este Marius ! 🙂

  251. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu zic ca nu e posibil si ca nu sunt multe secrete, insa hai sa nu o dam in paranoia in halul asta. ok..si faza cu sarcofagul lui Isus de exemplu. a fost in 2007. nu a bagat nimeni in seama asta. nu suntem chiar o lume de..maimute sa credem absolut orice vedem si auzim 😉
    nu stau lucrurile chiar asa de grav

  252. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    oau..cat de tare..cred ca am mai satanizat blogu asta mai demult.De daca e mot in goagale cand caut bluebeam.
    1)Extraordinar e modu in care astia deja va controleaza numa scriind despre bluebeam pa net.Nici nu mai e nevoie sa se chinuie s-o inventeze ca razboiu a si inceput.
    Felicitari ortodoxilor care isi spala pacatele cu trei rugaciuni la biserica unde se folosesc de OCHIU LU AGHIUTA AKA SATANA/DIAVOLU, sa cumpere tamaie,pasti,lumanari si toate cele sfinte intru cresterea burtii lu taicu popA.
    Jignesc fara suflet oamenii facandu-i handicapati fara a se gandi ca e oribil sa te folosesti de o dezabilitate,o suferinta umana,doar sa contrazici pe cineva. Presupun ca autoapararea asta ,fanatismul vazut aici rezulta doar din nesiguranta voastra in propria credinta.O pastrati si o alimentati doar certandu-va si contrazicandu-va cu oameni.Oameni care v-au vorbit civilizat si nu v-au jignit.Rusinos.Lui dumnezeu cred ca ii e rusine cu rezultatele invataturilor sale.

    2)Unde dai si unde crapa.Domnu admin face o postare despre cum se va alege prafu de noi(ca nu ne e destul) si credinciosilor le arde sa faca intreceri si concursuri de versete si argumente ortodoxe.Cum zicea si David Ike ...chiar nu vedeti elefantul din camera.Si e unu mare.
    Io m-am nascut ortodoxa da ma bucur sincer ca mi-a trecut.Pe langa faptu ca slujbele sint al naibii de plictisitoare ,ma dor picioarele ca tre sa las babele aranjate si machiate(care n-au ce face acasa ) sa stea jos sa barfeasca in tihna,ma dor si genunchii ca domnu nu ma ia in seama daca nu fac genoflexiuni,nu vreau sa dau ochiu meu lu dusmanu de clasa:popa slujitoru domnului(mwahahaaa).

    Deja simt flacarile iadului si aghiasma cu care stropiti monitoarele.Da pentru cultura generala a domniilor voastre,care il dati exepmlu pe brancoveanu,va sustineti radacinile romanesti si blabla,aflati ca 666 este numar sfant la daci.Stiti nu, ca va trageti din ei?.Va e mai frica de un numar decat de bluebeam si poluare.Sint convinsa ca nu o sa apara comentariu,spre deliciul lu dana,da macar admin il citeste.
    3)Concluzie finala...prefer new age...desi ar trebui sa i se spuna oldage..prefer sa iubesc toate sufletele neajutorate (mai ales handicapatii) prefer sa ador un copac, caci in el este suflarea creatorului.Io aleg un dumnezeu bun ca un parinte intelegator ,nu dumnezeu vostru abrutizat,rau,acuzator si discriminator,la fel ca voi.Daca va manifestati in halu asta,jigniti in halu asta nu pot sa cred decatca e doar rezultatul educatiei primita la biserica,acasa si prin cartile sfinte...asa va manifestati voi credinta si invatamintele.asa le sustineti.

    oricum,incerc sa inteleg de ce alegem sa ne uram si indepartam in loc sa ne iubim ,sa fim uniti si toleranti. de ce ne e mai usor asa..Chiar e o enigma pentru mine.Oameni sintem toti.

  253. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    În sfârşit mai postează şi oameni citiţi pe saitul ăsta ! 666 nu este numai un număr sfânt la daci, el reprezintă esenţa omului. Asta vrea să ascundă biserica şi nu numai atât.

  254. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    nu poate , SIGUR e !

  255. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    oameni buni! sunteti patetici! daca cineva pune orice vorba in gura lui dumnezeu, va veti certa pe ea, veti ajunge sa va dati in cap unul altuia. v-ati gandit vreodata ca... nu e nimic? ca viata voastra este la fel de neinsemnata ca a unei furnici si nu are importanta decat in influentarea lantului trofic, la capatul caruia (din pacate) ne aflam? ca totul este doar o probabilitate dintr-o multime infinitezimala si ca... oricat de mult va doare... nu aveti niciun rost? ca sunteti (suntem) doar o consecinta asemeni unui incendiu nefericit, provocat de un arc electric si o scurgere de gaze (care nu afost provocat nici cu scop nici cu intentie) - doar un accident/probabilitate din infinitatea de variante? ca sa vedeti cat de spalate aveti creierele, nici macar nu vedeti cat de off topic ati ajuns. care era subiectul postului, si pe ce balarii va certati voi? mai aveti putin sa va bateti pe "care e mai credinciows si cunoaste mai bine cuvantul domnului"!!! daca ar exista un dumnezeu si-ar rade de prostia voastra si i-ar fi rusine de creatia sa si de "inteligenta" cu care a fost capabil el sa inzestreze omul - creatia lui desavarsita. stiu ca adevarul doare si, privind la rece, daca dumnezeu nu exista si nu avem niciun scop, cei care avem destula constiinta ca sa ne intrebam ce rost avem, trecem printr-o mare criza spirituala, zadarnicia durandu-ne. daca vrei sa cauti o realitate... o gasesti in raportul cauza-efect. singura realitate este ca faptele voastre/ noastre au consecinte. si poti sa fii bun si fara sa crezi in dumnezeul fictiv, la fel cum voi dati dovada de rautate feroce in incercarea de a va demonstra credinta curata. nu exista bine/rau, noroc/ghinion etc. exista doar o dualitate ambigua si greu de delimitat cu precizie, pe care fiecare in parte o interpreteaza subiectiv in functie de interesul/sentimentele/parerile proprii. spre exemplu: 10 insi candideaza pentru un post. doar unul il obtine. poate spune ca a avut noroc. ceilalti 9 vor spune ca au avut ghinion. a fost noroc sau ghinion? a fost doar o variata din 9, o probabilitate de 100/9% (11,111111...%, daca vreti). veti putea sa ziceti ca a avut atuu-ri care l-au recomandat etc. eu va pot replica, in consecinta, ca daca ar fi sustinut interviul cu alt manager, sau cu acelasi manager, dar in alta zi si cu alta stare de spirit, poate altul ar fi fost ales. si decizia managerilor e subiectiva si viziunile pot diferi... deci? noroc? ghinion? none... doar probabilitate. desigur poti influenta sansele in favoarea ta (cauza/efect - actiunile tale au consecinte). rog indoctrinatii care nu au cap sa judece singuri sa se abtina de la citate din teologi, sfinti parinti (adica DIN ALTII) si de asemenea sa se abtina din rugaciuni pentru "sufletul meu inveninat de satan, care va ajunge in iad". ganditi-va doar atat: ati acceptat fara nicio tagada ceva pentru care nu aveti nicio dovada. nu spun ca eu am dreptate si voi va inselati, dar cercetati, intrebati-va, indoiti-va nu luati totul de bun. indoiala iti intareste credinta daca o inlaturi prin argumente multumitoare pentru inteligenta ta. dumnezeul pe care il predicati este in fiecare dintre noi: se numeste CONSTIINTA. DISCERNAMANTUL DE A TE INTREBA DACA E BINE SAU RAU CEEA CE VEI FACE. (va fi bine sau rau, numai dupa propria ta perceptie asupra binelui si a raului). deci... cate constiinte individuale, atatia dumnezei (cate capete, atatea pareri). constiinta este un lucru unic si uimitor si minunat, dar nu a creat nimic in afara de personalitatea individului. deci dumnezeu exista si el este creator... constiinta fiecaruia care creaza personalitatea fiecaruia. DAR ASI EA, CONSTIINTA ESTE TOT O VARIANTA DIN MULTIMEA DE PROIBABILITATI, EXISTAND PRIN SINE, FARA VREUN SCOP PREDETERMINAT DE CINEVA/CEVA. AMIN.

  256. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    fratilor nu va certati incercati sa priviti ce este in jurul vostru credeti ca Domnul ne va lasa(credeti-ma ca o meritam).incercati sa cititi sa va documentati,asa cum spune si EL ,,bate si ti se va deschide,cauta si vei gasi,cere si ti se va da,,slaviti-L ca doar asa ne va privi.DOAMNE AJUTA.

  257. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    in acest articol nu se mai spune un lucru,acest grup care vrea sa puna mana pe puterea mondiala, ainceput sa atace biserica pe mai multe planuri,unul nespus in articol este "punerea" in conducerea acestei institutii a unor clerici corupti si rai care practic prin faptele lor arunca cu mizerie in munca si faptele celorlalti care chiar meria acele posturi,astfel discreditand toata biserica 😉

  258. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce-am mai ras...

  259. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    CARD NOMINAL RATB ABUZIV SI NELEGAL
    Va chemam sa actionati in limita atributiilor dumneavoastra de serviciu pentru a obliga RATB sa renunte la comercializarea CARDURILOR NOMINALE care permit utilizarea mijloacelor RATB de transport in comun.

    Chiar daca nu utilizati mijloacele de transport ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti si mergeti cu masina de servicu sau masina personala va chemam sa va alataurati eforturilor celorlalti cetateni care sunt obligati sa utilizeze RATB de-a impiedica aceasta grava incalcare a Drepturilor Omului Directiva CE/95/46, precum si Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
    Asa cum METROREX comercializeaza abonamente fara datele personale ale calatorului, abonamentul reprezentand contravalarea calatoriei indiferent cine efectuaeaza sau plateste calatoria asa si RATB TREBUIE sa comercializeze carduri(abonamente) fara datele personale ale utilizatorului.
    Va intrebam cum sunt pretejate conform legii datele fiecarei persoane de catre fiecare chiscarita cu patru sau opt clase de la fiecare colt de strada de unde suntem obligati sa ne cumparam abonamentele sau sa le incarcam?
    SOLICITAM MINISTERULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR - DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE PRECUM SI ORICAREI INSTITUTII SA SE AUTO SESIZEZE SI SA OBLIGE RATB SA COMERCIALIZEZE ABONAMENTE FARA DATELE PERSONALE ALE UTILIZATORUI.
    Aceasta regie nu are ce face legal cu –numele si prenumele, CNP, Seria si Nr CI, adresa cumparatorului .
    RATB este o regie ca oricare alta si pentru activitatea ei nu are nevoie de datele personale a le clientilor sai.

  260. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Proiectul Blue Beam are toate semnele obișnuite ale unei teorii a conspirației:

    * Încearcă să încadreze evenimentele care deja s-au întâmplat și se întâmplă în cadrul predicției sale.
    * Acesta teorie arată o lipsă de înțelegere a psihologiei celor care nu sunt paranoici[25].
    * Jonglează cu teama de o tehnologie avansată pe care cei mai mulți oameni, inclusiv autorul teoriei, nu o înțeleg.

    Teoria în sine adună împreună teorii mai vechi ale conspirației suficient ca să câștige o mică atenție pe viitor din partea teoreticienilor, pe baza unei paranoia, și progresând spre planuri tehnologice neverosimile cu motivații care literalmente nu au niciun sens.

    Moartea autorului acestei teorii la 51 de ani, din cauza unui atac de cord, a făcut posibilă o eventuală răspândire a acesteia teorii.

  261. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Tin sa felicit in primul rand pe cel care a scris acest articol.
    Tot ce se spune aici deja se pune in aplicare.
    Si Romania tara noastra de pacima are un rol important, se observa de pe harta ca tara noastra adaposteste si adapa toti sateliti care sunt intre 40 si 89 grade. adica peste 500 de sateliti

  262. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Habar naveti ce vorbiti de proiectul Blue Beam credeti ca daca ar fi adevarat era lasat asa simplu la intamplare sa poata sa-l citeasca ori si cine. Acest lucru face parte dintr-un plan dezvoltat in alt plan ca sa duca in eroare pe cineva

  263. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Contribuiti si Dumneavoastra cu un sfat bun la educarea tinerei generatii !

    Am gandit siteul - www.sfatulbatranilor.ro - ca un spatiu public unde tinerii pot gasi gratuit un sfat bun, o pilda, un exemplu. Am selectat persoane publice, cu realizari personale de exceptie, care pot contribui la crearea unui izvor de inspiratie pentru o viata curata, cinstita, demna. Va rugam sa aveti bunavointa de a contribui la dezvoltarea acestui pilon de educatie, pentru o generatie care nu are prea multe surse de modele demne de urmat, in croirea unui drum in viata. Asadar asteptam sfaturi, intamplari memorabile traite sau orice text pe care-l considerati util in acest sens.

    Celor ce va pasa de Neamul acesta va multumesc din Suflet ca sunteti alaturi de noi si sper ca impreuna vom construi o Societate umana mai buna.

    http://www.facebook.com/zalmoxa.adipop

    Adrian Pop

    www.popservice.ro
    www.ruris.ro
    http://www.sfatulbatranilor.ro/forum.php
    http://www.facebook.com/zalmoxa.adipop

  264. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Am o întrebare.Ştiţi cumva unde se găseşte acest citat al sf Ioan Gură de Aur?

    "Pe eretic cand il auzi vorbind si hulind pe Dumnezeu, sa-l lovesti peste gura, ca ti se sfinteste mana".
    Am văzut că apare şi pe net în multe siteuri dar fără note de trimitere.
    Mulţumesc anticipat.

  265. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sincer ..poate sa zica presedintele americi ca se va intampla asa...ca in orice context spus..si la sfarsit incheie cu vrei sau nu ..tot asa se va intampla asa ca..treburile sunt ok..oameni numai gandesc..ei ii intereseaza sa traiasca banul ca sa isi plateasca darile etc,etc,etc..Doamne ajuta..mai mult manipularea e periculoasa decat planurile astea mari..:|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*