Să luăm aminte : CEEA CE SE ÎNTEMEIAZĂ PE JERTFĂ, REZISTĂ !

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Cuţitul parcă se apropie tot mai mult de osul românilor. Biserica s-a întemeiat pe Sângele lui Hristos ! Sfinţii Mucenici au avut curajul şi puterea să urmeze exemplul, să primească inclusiv “botezul sângelui”. Ceea ce se întemeiază pe jertfă, rezistă ! Ca răspuns pentru toţi cei care sunt nedumeriţi de ce nu se face nimic organizat împotriva noilor paşapoarte, îi invit să urmărim această emisiune şi să ne punem întrebarea dacă suntem dispuşi de a-l mărturisi pe Hristos prin mucenicie ?! Apoi ne întâlnim pe baricade !!!

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=9076643377984765043&hl=en]

Mucenicul dintâi
Sfântul mare mucenic arhidiacon Ştefan, prăznuit pe 27 decembrie, este cel dintâi martir creştin. Ales de Sfinţii Apostoli între cei 7 diaconi care rosteau rugăciunile si care frângeau pâinea la Sfânta Împărtăşanie, cade victimă unui proces mincinos şi este ucis cu pietre, situaţie provocată de climatul politic şi religios frământat de numeroase crize, al Ierusalimului din primul secol creştin. Documentarul propune telespectatorului portretul acestui mărturisitor, făcător de minuni cu chip de înger, cum îl descriu sinaxarele, al cărui sacrificiu fundamentează mistic şi semnifică teologic jertfa creştină în numele lui Hristos.

Secvenţe din filmul Podul (MOST -The Bridge) – Prin Cruce a venit Invierea

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CKr3bRLGDWU]

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    practic se poate iesi din tara (UE) si cu buletinul, cei carora nu le convine nu pot merge in turcia/state/asia, deci e ok

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt mama singura cu 2 copii. De 2 zile, de cind am primit prin mail mesajul Parintelui Iustin ( pe care l-am cunoscut cu multi ani in urma si i-am "vazut" puterea duhovniceasca.), nu mai am liniste si ma gindesc la jertfirea copiilor nostri daca noi nu facem nimic azi pt a opri sau macar a incetini inregimentarea noastra in oastea satanei. Crestinilor, haideti in strada cu copii cu tot, caci ei sunt puri si Dumnezeu ne da putere pt ei!
    Sa nu ne temem decit de a ne indeparta de Dumnezeu, caci atunci ce ne-ar mai ramine?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*