Tag Archives: predici

Broșura misionară și apologetică ortodoxă: Un arhiereu al lui Hristos vorbește poporului român

01 - CopyDragi români, cu bucurie vă anunțăm că am editat broșura care conține predicile Înaltpreasfințitului Serafim, Mitropolitul Pireului (Grecia), pe care le-a rostit în România, la începutul lunii septembrie a acestui an.

Am strâns o sumă de bani și am tipărit 4.000 de exemplare. Ele se dau GRATUIT. În București le veți putea găsi și la librăriile de pe lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Titlurile celor cinci predici sunt următoarele:

1. „Noua Eră” cea veşnic tânără a lui Hristos şi vechea „Nouă Eră” a antihristului

2. Panerezia ecumenismului intercreştin sincretist

3. Masoneria

4. Panerezia ecumenismului interreligios sincretist

5. Infiltrarea «Noii Ere» a antihristului în (sistemul de) învăţământ

DOWNLOAD: Predici IPS Serafim de Pireu

Sunt ADEVĂRURI pe care puțini îndrăznesc să le spună sau să le apere, însă ortodoxul fără conștiință misionară și apologetică nu este decât un biet înșelat. De aceea, nădăjduim ca această broșură să mai trezească măcar câteva conștiințe, căci poporul ortodox a fost întotdeauna APĂRĂTORUL ȘI GARANTUL DREPTEI CREDINȚE !

continuare »

Mitropolitul Serafim de Pireu – 5 predici în Dobrogea

ips-serafim-de-pireu1

  1. «Noua Eră» cea veşnic tânără a lui Hristos şi vechea «Nouă Eră» a antihristului
  2. Panerezia ecumenismului inter-creştin sincretist
  3. Despre masonerie
  4. Panerezia ecumenismului inter-religios sincretist
  5. Infiltrarea «Noii Ere» a antihristului în învăţământ

«Noua Eră» cea veşnic tânără a lui Hristos şi vechea «Nouă Eră» a antihristului

Predica Înaltpreasfinţitului Serafim al Pireului la Vecernia de sâmbătă seara, 6 septembrie 2014, în Mangalia

Înaltpreasfinţite Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului,
Prea Cucernici părinţi,
Excelenţa Voastră, domnule primar,
Iubiţi fraţi în Hristos,

Noua Eră a lui Hristos, noua creaţie şi oamenii cei noi. Lucrarea înnoitoare a Bisericii

Cu câteva zile în urmă, pe 1 septembrie, a început noul an bisericesc. În pericopa evanghelică a acestei sărbători este cuprinsă şi profeţia mesianică a proorocului Isaia, supranumit şi „al cincilea evanghelist.”1. La sfârşitul profeţiei este înfăţişat Mesia Iisus Hristos, care spune că printre multele aspecte ale lucrării Lui mântuitoare a fost şi aceea de „a binevesti anul bineprimit al Domnului”, de a predica începutul noului an al Domnului, care este bineplăcut lui Dumnezeu şi oamenilor.

Această referire la noul an, la „anul bineprimit al Domnului” este motivul pentru care Sfinţii Părinţi ai Bisericii au stabilit să se citească această pericopă evanghelică pe 1 septembrie, când începe noul an bisericesc. Însă, în afară de acest sens restrâns, care limitează temporal expresia „anul bineprimit al Domnului” la un an, majoritatea exegeţilor biblici, vechi şi noi, dau un sens mai larg acestei expresii, un sens cu caracter hristologic: „anul bineprimit al Domnului”, pe care l-a predicat Hristos, înseamnă era sau perioada cea nouă pe care o inaugurează Hristos, adică epoca mântuirii, ce durează de la Întruparea Lui şi până la cea de-a doua Sa Venire.

Aşadar, având ca bază această interpretare mai bună şi mai potrivită, învăţându-i Hristos pe oamenii din Nazaret că această profeţie a lui Isaia se referă la El Însuşi („Astăzi s-a împlinit această scriptură în urechile voastre”), a predicat începutul noii ere, al noii perioade din istoria umanităţii, al epocii mântuirii şi a izbăvirii oamenilor de păcat şi din moarte. Această nouă eră, care a început prin învăţătura şi prin lucrarea mântuitoare a lui Hristos, este continuată de-a lungul secolelor de către Biserica Ortodoxă, care, conform unei formulări foarte frumoase, este „Hristos extins peste veacuri.” continuare »