Sinodul tâlhăresc:

Tag Archives: Mitropolitul Serafim de Pireu

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA asteptat de RABINI este ANTIHRIST

Graiul Ortodox | MESIA PE CARE ÎL AŞTEAPTĂ RABINII POPORULUI EVREU

rabbi-chaim-kanievsky

Raspunsuri adresate Rabinului Tesalonicului, domnului Frizis de Inaltpreasfintitul Mitropolit al Pireului, kir Serafim

Rabinul Tesalonicului, domnul Mordehai Frizis, nepotul lui Mardoheu Frizis, erou al eposului albanez[1]., intr-un interviu al sau s-a referit la „Mesia” cel asteptat de iudei si a insiruit caracteristicile personalitatii si ale operei pe care o va realiza atat in randul poporului evreu, cat si in intreaga omenire. In interviul domnului Mordehai Frizis, inregistrat video si prezentat pe internet, se stabileste exact si timpul aratarii lui „Mesia”, care va avea loc exact peste 229 de ani de azi inainte „in afara de cazul in care nu se va aplica scenariul Mantuirii rapide”. Se declara chiar ca odata cu aceasta se va institui imparatia de o mie de ani a lui „Mesia”, care va imparati asupra poporului Israel si a intregii omeniri. „Mesia”, potrivit rabinului Frizis, nu va avea puteri dumnezeiesti, va fi insa „cel mai mare lider religios, politic si militar, ales al lui Dumnezeu, care se va fi aratat vreodata din epoca lui Moise si pana la momentul respectiv”. continuare »

Broșura misionară și apologetică ortodoxă: Un arhiereu al lui Hristos vorbește poporului român

01 - CopyDragi români, cu bucurie vă anunțăm că am editat broșura care conține predicile Înaltpreasfințitului Serafim, Mitropolitul Pireului (Grecia), pe care le-a rostit în România, la începutul lunii septembrie a acestui an.

Am strâns o sumă de bani și am tipărit 4.000 de exemplare. Ele se dau GRATUIT. În București le veți putea găsi și la librăriile de pe lângă Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Titlurile celor cinci predici sunt următoarele:

1. „Noua Eră” cea veşnic tânără a lui Hristos şi vechea „Nouă Eră” a antihristului

2. Panerezia ecumenismului intercreştin sincretist

3. Masoneria

4. Panerezia ecumenismului interreligios sincretist

5. Infiltrarea «Noii Ere» a antihristului în (sistemul de) învăţământ

DOWNLOAD: Predici IPS Serafim de Pireu

Sunt ADEVĂRURI pe care puțini îndrăznesc să le spună sau să le apere, însă ortodoxul fără conștiință misionară și apologetică nu este decât un biet înșelat. De aceea, nădăjduim ca această broșură să mai trezească măcar câteva conștiințe, căci poporul ortodox a fost întotdeauna APĂRĂTORUL ȘI GARANTUL DREPTEI CREDINȚE !

continuare »

Pastorală în duhul Sfinţilor Părinţi a vrednicului Mitropolit Serafim de Pireu! Întru mulţi ani, stăpâne!

“Ecumeniştilor şi tuturor ereticilor, ANATEMA!”

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI
MESAJUL MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU
LA DUMINICA ORTODOXIEI
– traducere integrală –

           Iubiţi Părinţi şi fraţi, preadoriţii mei fii în Domnul,

          Noul Cuvios al Bisericii noastre, Sfântul Iustin Popovici în monumentala sa operă „Biserica Ortodoxă şi Ecumenismul” semnalează: „Ecumenismul este numele comun pentru falsele creştinisme, pentru falsele „biserici” ale Europei Occidentale. În el se află inima tuturor umanismelor europene în frunte cu papismul.

          Iar toţi aceşti falşi creştini, toate falsele biserici nu sunt nimic altceva decât o erezie lângă altă erezie. Numele lor evanghelic de obşte este panerezie”.

          Pe aceeaşi lungime de undă fericitul întru adormire Stareţ Arhimandritul Haralambie Vasilopoulos ne oferă adevărata imagine a ecumenismului:

          „Ecumenismul este o mişcare mondială a Sionismului Internaţional şi are ca unic scop cucerirea politică şi religioasă a Lumii! Ecumenismul este o groaznică vijelie, care se pregăteşte să dărâme din temelii – aşa cum îşi imaginează – „Una, Sfânta, Soborniceasca şi Apostoleasca Biserică” a lui Hristos.

          Este un sălbatic uragan al puterilor întunericului care îşi concentrează mania lui catastrofală îndeosebi împotriva Ortodoxiei, cu o puternică dorinţă ameninţătoare, de a o nimici şi de a o face să dispară”.

În sfârşit, fericitul întru adormire Stareţ Arhimandritul Atanasie Mitilineul numeşte Ecumenismul ultimul înaintemergător al lui Antihrist.

ECUMENISM ŞI GLOBALIZARE

          Aşa cum globalizarea la nivel politic urmăreşte să unească lumea şi să constituie un stat mondial, o guvernare electronică mondială, o monedă mondială, o economie mondială, aşa şi Ecumenismul, la nivel religios, vrea să unească toate religiile (ecumenism inter-religios) şi toate ereziile (ecumenism inter-creştin) într-o religie mondială, sfidând şi marginalizând uriaşele, giganticele şi haoticele diferenţe dogmatice şi dărâmând din temelii dogmele şi credinţa Bisericii Ortodoxe. continuare »

Cetatenii greci catre mitropolitul Serafim de Pireu: “Inaltpreasfintite, trezeste-i, esti un erou!”. Noi, romanii, avem cui striga?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_i6YFCxDEW8]

IPS Serafim: “NU noii ocupatii!” [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fuf55ptkBjs&feature=player_embedded]

Tensiune a dominat astazi si in Pireu pe perioada defilarii elevilor, in semn de protest din partea cetatenilor indignati, care zi de zi isi vad visele distruse din cauza hotararilor actualei conduceri.
Mai precis, in Pireu oficialii au fost dezaprobati, iar la sfarsitul defilarii a existat o tensiune.
De asemenea, un grup de studenti a intins un panou in fata tribunei oficialilor, iar lumea ii chema pe elevi sa-si intoarca privirea in alta parte.

Vladica, trezeste-i! continuare »

Mitropolitul Serafim de Pireu despre participantii, printre care si ss Daniel, la intalnirea pentru pace de la Munchen (11-13 septembrie): Doar sangele muceniciei poate spala rusinea si caderea lor. Da-le Doamne curajul marturisirii Tale pana la moarte!

(mai multe poze)

MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: DESPRE MANIFESTARILE INTERRELIGIOASE ALE ECUMENISMULUI SINCRETIST SUB PRETEXTUL PACII

COMUNICAT

„Nu va injugati la jug strain cu cei necredinciosi, caci ce insotire are dreptatea cu faradelegea? Sau ce impartasire are lumina cu intunericul? Si ce invoire este intre Hristos si Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? Sau ce intelegere este intre templul lui Dumnezeu si idoli?” (II Corinteni 6: 14-16)

Intre 11-13 septembrie 2011, a avut loc la München, in Germania, cea de-a 11– a Intalnire pentru „pace”, care este derulata de Organizatia comunitatii romano-catolice Saint Egidio si de comunitatea religioasa locala, unde se desfasoara intalnirea. La respectiva intalnire au luat parte reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe si ai comunitatilor crestine, precum si reprezentanti ai altor religii din lume. continuare »

Mitropolitul Serafim de Pireu: Sfintenia este o realitate incontestabila doar in Biserica Ortodoxa! Faimosii guru, papa si cardinalii nu pot fi sfinti!

În seara aceasta(25 iulie 2011), Înaltpreasfintitul Serafim, Mitropolit de Pireu, a slujit Vecernia Mare cu Litie in biserica „Sfanta Paraschevi” – Kalipoleos din Pireu, enorie ce-si serbeaza hramul.

În cuvantul de invatatura, Înaltpreasfintia Sa a vorbit despre Sfanta Mucenita Paraschevi si despre unicitatea sfinteniei, care se poate dobandi doar in Ortodoxie, demolandu-i pe asa-numitii „sfinti” ai religiilor orientale si ai Occidentului eretic, cu referire precisa la beatificarea papei Ioan Paul al II-lea si a cardinalului Aloijius Stepinatz, casapul moral a 800 000 de ortodocsil sarbi. Mai exact a spus:

„…Desigur, Biserica noastra Ortodoxa, care constituie „stalpul si intarirea Adevarului” nu accepta asa-numitele sanctificari (canonizari) ale oamenilor inselati, pentru ca in spatiul si in timpul terestru exista erezii si para-sinagogi si abateri si inventii sau facaturi omenesti, care in mod mincinos, fals si oportunist incearca sa demonstreze -chipurile – o dimensiune launtrica de adevar si trec la sanctificari – asa cum zic ei – ale unor persoane care sunt cunoscute pentru nedreptati ingrozitoare impotriva naturii umane, dar si impotriva Bisericii lui Hristos. Aceste lucruri, deci, Biserica nu le accepta, pentru ca nu le accepta Dumnezeu; pentru ca stiti ca sfintenia este participare la si impartasire din adevarata viata a lui Dumnezeu. continuare »

Consiliul National Sarb din Kosovo de Nord cere restabilirea in treapta de episcop a Parintelui Artemie

BELGRAD – Astazi, 16 mai 2011, a avut loc intalnirea Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe. Ordinea de zi este inca necunoscuta, insa se vor alege doi noi membri ai Sinodului si se vor crea noi eparhii.

La reuniune se va discuta problema episcopULUI de Raska si Prizren, Artemie, care inca refuza sa accepte decizia sinodului de depunere din treapta de episcop. Patriarhul Irineu a spus ca “in cazul in care fostul episcop nu regreta, se va discuta excomunicarea sa si a celor ce il urmaeza. Consiliul National Sarb din Kosovo de Nord a cerut recent Sinodului sarb restaurarea lui Artemis, in treapta de episcop de Raska si Prizren. S-a oferit sa medieze chiar si in discutiile cu Biserica. Pentru vizita papei, Patriarhul Irineu a spus ca “Reuniunea va discuta, de asemenea, o posibila vizita a papei Benedict al XVI-lea in Serbia, la celebrarea a 1700 de ani de la Edictul de la Milano. Sinodul Serbiei se intalneste de doua ori pe an, in primavara si in toamna.

sursa: ΑΚΤΙΝΕΣ

Sa pomenim in rugaciunile noastre pe episcopul marturisitor Artemie ca sa se faca voia Domnului cu Inalpreasfintia sa. Nu uitati ca maine, 17 mai, are loc procesul unui alt ierarh marturisitor, mitropolitul Serafim de Pireu, impotriva masoneriei. Sa ne rugam ca Domnul sa-l intareasca in lupta cea buna si sa biruie pe vrajmasii Sfintei Ortodoxii.

Mitropolitul Serafim de Pireu contra masoneriei din Grecia. Pe 17 mai are loc recursul in instanta. Noi ce facem cu clericii masoni din BOR? Exista vreun ierarh roman care sa condamne masoneria?

Se judeca recursul Mitropolitului de Pireu din 17 mai 2011

Sta in mainile justitiei dizolvarea lojilor masonice

  • Justitia este chemata sa demonstreze „daca intr-adevar colaboreaza sau nu cu centrelor internationale de promovare a Pan-religiei Satanismului”, a declarat Mitropolitul Pireului Serafim.
  • Se face dreptate stradaniei facute de luptatorii credintei: N. Psaroudakis, Parintele Haralambos Vasilopoulos, Parintele Marcu Manolis si altii, care s-au luptat si au deconspirat Masoneria. – Sa ia pozitie Ierarhia sau fiecare dintre membrii ei.

„Justitia Patriei noastre este chemata sa demonstreze daca colaboreaza sau nu cu Centrele internationale de Promovare a Pan-religiei Sataniste.”

Aceasta cutremuratoare declaratie apartine Mitropolitului de Pireu, Serafim, pe care a facut-o dupa stabilirea recursului asupra dizolvarii Lojilor Masonice. Data judecarii recursului s-a stabilit pentru 17 mai 2011. Stirea a cutremurat tot poporul Ortodox credincios, care de decenii se lupta pentru dizolvarea Masoneriei din tara noastra, care, dupa cum se spune, a corupt si anumiti membri ai Bisericii. Prin actiunile Mitropolitului Serafim se face dreptate eforturilor depuse de vrednicii de pomenire luptatori ai Credintei Ortodoxe, Nicolaos Psaroudakis (de la ziarul Χριστιανική), fondatorul Uniunii Ortodoxe Panelene si al ziarului «ρθόδοξος Τύπος», Arhimandritul Haralambie Vasilopoulos, precum si de urmasul sau, vrednicul de pomenire Arhimandritul Marcu Manolis. continuare »

Pastorala de Sfintele Pasti a Mitropolitului Serafim de Pireu

CIRCULARA PASTORALA PASCALA 2011

SERAFIM, MITROPOLITUL PIREULUI, DRAPETZONEI SI SFANTULUI IOAN

Parinti si frati, iubiti si ravniti fii in Domnul, HRISTOS A INVIAT!

Noi, neoelinii, traim Sfantul Paste sub multiple aspecte. Este unul din acele momente cand, cu intreaga noastra fiinta si in multe chipuri, primim imboldul dumnezeiesc si il facem sa rodeasca, trebuie sa il facem sa rodeasca, in mod corect.

Avem o fire umana. Traim intr-o fire umana care este reinviata preafrumos in lumina dumnezeiasca si neinserata, fire care umple lumea launtrica a omului de lumina, care ii transfigureaza aspirațiile din materiale in spirituale, care ii inflacareaza entuziasmul, ca sa se lupte din nou si din nou cu sine insusi si cu potrivniciile vietii, care-l inspira sa biruiasca aceasta lume si sa o replasmuiasca, pecetluind-o cu propria sa viziune. Avand aceste insusiri si posibilitati, poporul nostru praznuieste Pastele ca pe un fapt al nadejdii nesecatuite: biruinta mortii si triumful vesniciei spirituale a omului.

Dupa caderea omului, intreaga faptura suspina si sufera (Rom. 8, 22) impreuna cu omul, ca sa iasa impreuna cu El, impreuna cu Dumnezeul Biruitor, la o lumina desavarsita si permanenta, dand astfel sens primelor cinci zile ale crearii lumii de catre Dumnezeu. In acest spatiu, pe aceste stanci, natura – lirica, dorica, tragica – niciodata nu a fost straina de peripetiile grecilor. Uneori ii insoteste in tacere, reflectand suferintele sau bucuriile lor, alteori in chip tainic este impreuna-partasa cu ei la evenimente. Si candva un cercetator devotat ar trebui sa revada din aceasta prisma intreaga noastra literatura moderna, pe Solomos, pe Kalvos si pe Papadiamantis.

Dupa asemenea randuieli, ale unei armonii mai profunde, si-a plasmuit elinul istoria moderna. Invierea naturii – invierea sufletului – invierea neamului: era o randuiala solida ca o cheie de bolta, capabila sa incapa si sa intareasca chiar si cea mai simpla inima elineasca. Si timp de patru sute ani de grea sclavie, aceasta randuiala s-a tinut cu sange, cu martiri si cu jertfe. continuare »

Parintele Theodor Zisis prezinta ultimele provocari cu care se confrunta Ortodoxia

Fratii de la Graiul Ortodox au avut dragostea de a traduce cele doua inregistrari cu p. Theodor Zisis, a caror rezumate va invitam sa le cititi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KkQA1FJU2BQ]

In primul rand, trebuie spus ca este o prezentarea a actualitatilor ortodoxe pe care Pr. Zisis, se pare, o face in fiecare duminica dupa slujba enoriasilor sai. A prezentat urmatoarele teme:

Mai intai situatia Mitropolitului Artemie al Rascai. Schimbul de scrisori dintre Artemie si Mitropolitul Serafim al Pireului (scrisoarea lui Artemie catre toti episcopii ortodocsi, luarea de pozitie a lui Serafim, raspunsul de multumire al lui Artemie), pe care noi le-am tradus toate din Ὀρθόδοξος Τύπος (Presa Ortodoxa) . De asemenea spune ca la o liturghie pe care a savarsit-o Artemie undeva la o manastire au venit crestini din toata Serbia, ca sa il sustina. Artemie si-a exprimat bucuria ca Mitropolitul Serafim, precum si monahi si eremiti din Sfantul Munte si-au exprimat sprijinul prin scrisori de solidaritate.Pr. Zisis a citit de asemenea si scrisoarea metohului Marii Lavre, care se afla in Volos, Ano Gazea, si pe care o semneaza staretul metohului, Arhim. Grigorie Hatzinikolaou, care condamna caterisirea necanonica a lui Artemie. Aceste vesti despre luarile de pozitie impotriva caterisirii lui Artemie le considera dadatoare de bucurie si de speranta, pozitive.
Urmeaza si vestile proaste:

Ultima saptamana a lunii ianuarie a fost declarata ca saptamana de rugaciune impreuna cu neortodocsii. Astfel, la Tesalonic si in Kerkira, spre exemplu, au avut loc asemenea rugaciuni comune la care, din pacate, au participat profesori de teologie ortodoxa de la Tesalonic, printre care si un cleric, doctorand al Pr. Zisis. Un motiv in plus de mahnire. Iar la Kerkira a participat un reprezentant al episcopului ortodox. In Serbia a luat parte la aceste rugaciune comune cu eterodocsii Mitropolitul Irineu Bulovici, prof de teologie la Facultatea de Teologie Ort. din Belgrad, unul dintre prigonitorii Mitropolitului Artemie.
Mitropolitul Hrisostom de Messinia, si el unul dintre doctoranzii Pr. Zisis – inca un motiv de mahnire! -, a participat la lansarea cartii unui autor papistas ca unul dintre cei trei prezentatori, alaturi de un cardinal si de un teolog catolic. O carte cu titlul Compediul invataturii sociale a Bisericii, unde prin Biserica se intelege desigur “Biserica papistasa”.
Presedintele rus a fost in vizita la Papa. Pr. Zisis arata ca, din pacate, nici Rusia nu este scutita de “inchinarea la Papa”. De curand Rusia a stabilit relatii diplomatice cu Vaticanul. Amintea ca atunci cand acest lucru s-a petrecut in Grecia au avut loc puternice proteste din partea Sinodului Bisericii Greciei, a Facultatii de Teologie si din partea multor parinti duhovnicesti, mai ales din Sfantul Munte. Recunoasterea diplomatica a statului Vatican inseamna recunoasterea faptului ca o biserica poate functiona ca stat, ceea ce este inadmisibil. “Speram ca macar Rusia sa fie ferita de asemenea sminteli”. Anunta de asemenea ca de curand a avut loc in Rusia un festival interreligios de muzica. De asemenea, Mitropolitul Ilarion Alfeev participa la intalniri interreligioase cu rabini.
In Serbia s-a anuntat pentru 2013 primirea oficiala a Papei. Pr. Zisis subliniaza ca acest lucru nu ar fi fost posibil cu Artemie in Sinod.
Serioase amenintari ecumeniste din SUA. Anumite grupari de protestanti din Statele Unite propun ca crestinii si musulmanii sa renunte la diferentele lor dogmatice si istorice si sa formeze o unica religie, CRISLAM– O NOUA AMENINTARE ECUMENISTA DIN S. U. A. – UN SINCRETISM DINTRE CRESTINISM SI ISLAM, NUMIT CRISLAM. Deja in anumite centre religioase din Huston, Atlanta etc. pastorii protestanti tin Coranul alaturi de Biblie!
In final citeste mesajul unei misionare ortodoxe din Taiwan, de origine chineza, care le transmite grecilor sa ia aminte la marele tezaur duhovnicesc pe care il detin si fata de care sunt nepasatori. Le arata ca, in ciuda crizei sunt foarte bogati duhovniceste, spre deosebire de Taiwan, o tara aflata in crestere economica, dar foarte foarte saraca spiritual. continuare »

Patriarhul Irineu al Serbiei doreste excomunicarea Episcopului Artemie

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TgpEDdYqrwI]

Patriarhul sarb Irineu a spus in orasul Nis, ca la intalnirea Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe ce va avea loc in luna mai este posibil de a se discuta despre excomunicarea Episcopului de Raska si Prizren, Artemie, din cadrul comunitatii ecleziastice. Episcopul Artemie a fost deja depus din treapta de episcop de catre sinod, insa conform canoanelor el este de drept Episcopul de Raska si Prizren. In apararea sa au venit Mitropolitul Serafim de Pireu si profesorul Theodor Zisis. Episcopul Artemie este cunoscut pentru pozitia sa anti-ecumenista, anti-NATO, anti-UE fapt ce a deranjat capetele din fruntea statului sarb, cat si ale bisericii sarbe. Exista posibilitatea unei scindari a bisericii sarbe, dupa cum episcopul Artemie avertizeaza: Pericol evident de schisma in cadrul Bisericii Ortodoxe a Serbiei.

Mitropolitul Serafim de Pireu – Crestinii sunt un nou neam de oameni – firea omeneasca innoita

MESAJ AL MITROPOLITULUI SERAFIM DE PIREU LA DUMINICA ORTODOXIEI

Parinti si frati, copii intru Domnul cu chipuri luminoase ai Sfintei Biserici Universale Ortodoxe, in acest ceas, in care numaram 2011 ani de istorie dupa Hristos, raspunsul sigur la intrebarea despre Hristos, nu se afla in cautarile religiei, ci in experienta credintei. Hristos este sfarsitul religiei, al punctelor de vedere omenesti despre Dumnezeu. Si este insasi credinta, Descoperirea lui Dumnezeu facuta omului si in istorie. De atunci, nu mai exista o religie, ci Biserica, spatiul vital al omului; si este credinta sau necredinta, cea care il judeca corespunzator pe om, ca si intreaga istorie. Hristos este insasi credinta, deplinatatea unei relatii noi intre Dumnezeu si om, exact ceea ce recomanda taina bisericeasca, asumarea trupeasca a omului si, prin el, a istoriei lui. Hristos n-a venit ca sa faca Istorie, ci ca sa mantuiasca Istoria. Hristos nu este o personalitate istorica seducatoare, care mai creeaza o religie, si chiar mai desavarsita, care la randul ei promite o morala mai desavarsita.

Cand Iisus a intrebat despre El insusi – Ce zic oamenii despre El? -, a vrut sa conduca raspunsul dincolo de ceea ce sesizeaza oamenii. Pentru ca oamenii, care idolatrizeaza istoria si-L subordoneaza acesteia pe Hristos, de obicei Il considera ca pe un mistic sau profet, ca pe un ideolog sau revolutionar, care a imbogatit ideile religioase si mai ales punctele lor de vedere sociale, care promoveaza schimbarile exterioare si infrumuseteaza conditiile exterioare. Hristos nu S-a limitat la raspunsurile oamenilor si a cerut raspunsul ucenicilor Sai; pentru ca este Dumnezeu, Care S-a facut Om si S-a aplecat spre noi si este Insasi minunea, intreaga taina a credintei si marturia fiintiala a credintei. Hristos este Fiul lui Dumnezeu, este Dumnezeu, si „decat Dumnezeu nimeni nu este mai adevarat”, Dumnezeu Creator si Mantuitor. Respingerea Dumnezeirii lui Hristos Il face mai mult necunoscut si enigmatic in relatie cu istoria si pentru istorie. Pentru ca sminteala nu este Hristos, ci ceea ce istoria a numit religie crestina, in cazul diferitelor erezii – monofizismul, romano-catolicismul si protestantismul -, razboaielor religioase, Sfintei Inchizitii, denaturarii Adevarului Dumnezeiesc. Unicul raspuns este rodul unei relatii de iubire si de inchinare mai presus de minte si de cuvant dintre credincios si Hristos. Taina lui Hristos se pastreaza ascunsa in credinciosii sau sfintii Lui, care traiesc ca cei mai mici oameni in Istorie, dar poarta taina eliberarii lor. continuare »

GRAV: Mitropolitul Serafim de Pireu a fost amenintat cu moartea

Mesajul urmator ne-a fost trimis de la o manastire din Athos, al carui nume nu il divulgam pentru a nu pune in pericol obstea acelei manastiri:
PS Serafim de Pireu a fost amenintat cu moartea. Cineva l-a sfatuit sa se ascunda. Dar Prea Sfintia Sa nu a vrut sa se ascunda, ci a raspuns:
Traditia Ortodoxa ne arata ca un ierarh corect sfarseste sau exilat, sau omorat!
Va reamintim marturisirile mitropolitului Serafim de Pireu impotriva sionistilor si masonilor care au generat criza financiara mondiala:

Au fost si alti marturisitori care confirma spusele Mitropolitului Serafim de Pireu

Un ierarh marturisitor al zilelor noastre, Mitr. Serafim al Pireului:”SUNT ANTISIONIST, DAR NU ANTISEMIT!”

UPDATE: Solidaritate a ierarhilor greci fata de mitropolitul Serafim

O miscare ierarhica de sustinere a mitropolitului de Pireu s-a creat in interiorul Ierarhiei (Sinodului Mare al Bisericii Greciei). Conform cercurilor sinodale, din dimineata zilei de joi, kir Serafim a primit mai multe telefoane de sprijin si sustinere morala din partea arhiereilor si clericilor, care aplauda curajul cu care ierarhul isi apara si argumenteaza pozitiile.
Conform informatiilor, dupa Mitropolitul Pavlos de Glifada, si alti mitropoliti se pregatesc sa-si exprime sprijinul si solidaritatea fata de Mitropolitul Serafim prin declaratii sau comunicate oficiale.
Cercurile bisericesti apreciaza ca miscarea de sustinere a mitropolitului de Pireu s-a creat in urma comunicatului Directoratului pentru Probleme Religioase al Turciei, in care kir Serafim a fost caracterizat drept „sustinator al islamofobiei”.

sursa: Pelerin ortodox, (trad. Fratia Ortodoxa Misionara “Sfintii Trei Noi Ierarhi”)

 

”Ierarhii Bisericii Ortodoxe a lui Hristos, nedespartite si neschimbate, nu abdica atunci cand e vorba de teme ale credintei, ci aleg sa moara fie in exil, fie pe esafod.”

Mitropolitul Pireului Serafim, prin noile sale declaratii pe care le-a facut dupa praznicul Botezului asupra chestiunii sioniste, subliniaza ca este antisionist, dar in nici un caz antisemit. Referindu-se la declaratiile pecare le-a facut la postul de televiziune MEGA a subliniat urmatoarele:

Biserica nedespartita si neschimbata a lui Hristos nu este o religie, adica un fenomen psihologic, ci este revelatia Creatorului vesnic al vietii, participare si impartasire din modul de viata treimic al Dumnezeului vesnic, Care in chip maret si intru totul desavarsit a creat universul din nimic si isi revarsa dragostea si atotintelepciunea asupra intregii creatii, a carei incununare este omul. Intruparea Cuvantului lui Dumnezeu si golirea Sa de Sine intru smerenie prin asumarea firii, a vointei si a lucrarii umane si mai ales prin jertfa Sa pe Cruce si prin biruinta asupra stricaciunii si a mortii intru Invierea Sa, au aratat dimensiunea iubirii dumnezeiesti si adevarata vocatie a persoanei umane. Prin urmare, menirea Bisericii nu este aceea de a detine puterea, ci slujirea ei este asumarea lucrarii lui Hristos, a singurului Mesia adevarat, „Care nu a venit, ca sa I se slujeasca, ci ca El sa slujeasca si sa dea sufletul Sau ca pret de rascumparare pentru multi”. Tocmai din acest motiv cuvantul slujitorilor Trupului Euharistic va trebui sa fie cuvant al Adevarului, care nu tinde catre dimensiunea politica, ci catre adevaratul discernamant al evenimentelor, pentru ca „Imparatia lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta”.

Doresc sa cred ca in acest duh se misca si smeritul meu cuvant, pentru ca nu ataca persoanele – oricat de blamate ar fi ele –, care sunt create de Dumnezeu dupa chipul Sau, chiar daca acestea o recunosc sau nu, ci incearca sa vadeasca situatiile contradictorii si, dupa putina mea stiinta, tragismul inselarii in care se afla cei implicati.

In acest duh am vorbit si la emisiunea „Societatea – ora MEGA” din 20.12.2010 a canalului de televiziune MEGA, raspunzand la intrebarile jurnalistului. In cadrul acestei emisiuni nu am facut decat sa redau adevaratul cuvant marturisitor al miilor de semeni ai nostri evrei antisionisti care se lupta de decenii impotriva abaterii sioniste de la adevaratul iudaism. Ei demonstreaza ca teologia capilor sionisti, care nazuiesc sa-si realizeze visul de putere si guvernare mondiala, a stalcit institutia Vechiului Testament al Dreptilor si Profetilor, denaturand in luciferism si satanism. Este o teologie a dualismului care asteapta un „Mesia al slavei”, pe omul apostaziei si al faradelegii, pe cel numit Antihrist, pe care il vesteste revelatia divina.

Pentru acest pseudo-Mesia se proiecteaza reconstruirea Templului lui Solomon pe inaltimea unde se afla astazi moscheea lui Omar si se face multa propaganda in privinta necesitatii, chipurile, instaurarii unei guvernari mondiale si a unui conducator mondial, care presupune mai intai desfiintarea statelor nationale si asocierea economica printr-o moneda unica mondiala. Pentru concretizarea acestei viziuni s-a abandonat adevarata Lege a lui Dumnezeu, Pentateuhul si Profetii, si a fost inlocuita de pergamentele de sorginte luciferica ale Talmudului, Kabalei si ale paraliteraturii rabinice. Dovezi in acest sens se gasesc in socantele site-uri ale evreilor ortodocsi care nu accepta aceasta cadere tragica din duhul iudaismului autentic. Ii invit pe „binevoitorii” care au facut o profesie din apologia acestei denaturari sioniste a iudaismului sa faca efortul de a vizita site-urile: http://www.israelversusjudaism.org si http://jewsnotzionists.org si probabil li se va face rusine ca acorda sprijin nelegiuit si instigator monstrului sionist. continuare »

Ecumenistii apara interesele sionistilor. Arhiepis. ortodoxa greaca din America si Patriarhia Ecumenica condamna declaratiile Mitropolitului Serafim de Pireu

Dupa cum stiti, planul iudeomasoneriei este, pe langa crearea unui stat mondial, de a crea si o religie unica, inchinata lui antihrist. Acest lucru se infaptuieste prin intermediul ecumenismului, erezia ereziilor, in fruntea caruia se afla cel mai inselat om de pe pamant – papa de la Roma. In aceasta hora sunt cuprinsi si o mare parte a ierarhilor ortodocsi, fapt care ii face niste falsi ortodocsi, niste intrusi ai papei in Ortodoxie, “cozile de topor ale Apusului” (cum ii numeste parintele Arsenie Boca). Mai jos aveti declaratiile de delimitare a unor astfel de “ortodocsi” de declaratiile marturisitoare ale mitropolitului Serafim.

Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca din America deplange retorica antisemita

Romfea.gr

NEW YORK – Ca raspuns la retorica recenta anti-semita, care a fost, din pacate, facuta in mod public de catre un ierarh al Bisericii din Grecia, sfanta Arhiepiscopie a Americii condamna orice astfel de limbaj, si isi exprima tristetea ca aceste cuvinte jignitoare au fost pronuntate. Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca din America considera ca remarcile sunt grav ofensive si total inacceptabile.

Ca lider in dialogul interconfesional (n.n. asta e si explicatia; sunt prinsi in hora ecumenista), Arhiepiscopia Ortodoxa Greaca isi afirma relatiile de lunga durata si pozitive cu Comunitatea Evreilor de aici si din strainatate, si se intristeaza impreuna cu ei de acest incident, care nu este expresiv cu sentimentele si atitudinea Bisericii Ortodoxe Grecesti din America si la nivel mondial, si natiunii grecesti. In aceasta perioada sfanta in care se sarbatoreste pacea si bunavointa intre toate popoarele, sa ne rugam ca, cu harul si ajutorul lui Dumnezeu, prin respect reciproc, intelegere si iubire se va trece pesste acest eveniment. (n.n. in aceasta perioada se sarbatoreste Nasterea Domnului Iisus Hristos, adevaratul Mesia, Cel pe care jidovii cu care au ei “relatii pozitive” nu-l recunosc ca Dumnezeu si Il hulesc)

Arhidioceza Patriarhiei Ecumenice din America condamna anti-semitismul, un mesaj de la comandamentul general

New York  24.12.2010

Ordinul Sfantului Andrei, apostolul intai chemat, arhidioceza Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, condamna fara echivoc anti-semitismul, si in special condamna tirada extraordinara anti-semita a emisiunii in care a aparut Mitropolitul de Pireu saptamana trecuta. Ordinul isi exprima indignarea ca un cleric al Bisericii Ortodoxe Grecesti ar putea vorbi astfel de minciuni atroce si bizare indreptate catre un grup de fiinte umane. Intr-o declaratie de Comandor al Ordinului, Dr. Anthony Limberakis a spus:

“Este de neconceput ca un ierarh al Bisericii ar putea vorbi in acest fel, cu atat mai mult cu cat cred mai putin aceste lucruri. Ca functionari dedicati Bisericii care sustin si apara libertatea religioasa a Patriarhiei Ecumenice si libertatea religioasa pentru toti oamenii, nu putem tace in fata acestui atac respingator fata de surorile si fratii nostri evrei. Ca si crestini ortodocsi, si ca persoane ale traditiei elene, suntem ingroziti de comportamentul, atitudinea, discursul rauvoitor al Mitropolitului Serafim al Pireului. Noi spunem neconditionat ca el nu reprezinta in nici un fel nici crestinismul ortodox, nici idealurile grecesti. Comportamentul sau a adus jena si rusine asupra functiei sale ierarhice si speram ca el va retrage automat si va cere scuze pentru remarcile sale scandaloase. Si cum ne pregatim pentru sarbatoarea de Craciun, ne rugam pentru toti oamenii ca sa se imbratiseze reciproc cu respect si toleranta slavind pe Dumnezeu, cu pace pe pamant si bunatate intre femei si barbati. “

Cazul mitropolitului Serafim de Pireu. Acuzele de anti-sionism nu sunt tot una cu acuzele de anti-semitism

Sub umbrela acuzei de anti-semitism, jidovii de ieri si de azi isi permit sa uzeze de mijlocele juridice pentru a inchide gura celor care demasca actiunile inumane si antihristice continue ale ucigasilor lui Hristos. Conform invataturile din talmudul evreiesc, cei ce nu apartin religiei iudaice sunt asemeni animalelor, iar potrivit cabalei se ajunge la a practica canibalismul conform unui ritual tinut secret de rabini, in care jidovii beau sange de copii crestini. Asta pentru a intelege cui i se inchina acesti rataciti, ce nu L-au primit pe Mesia, ci-l asteapta pe antihrist cu speranta ca ii va pune stapanitori peste aceasta lume.

Dar sa revenim la cazul mitropolitului Serafim de Pireu, un mare marturisitor al zilelor noastre, care trateaza adevaratele probleme, de mantuire, cu care se confrunta Ortodoxia in aceste vremuri de prigoana. Nu mai este cazul sa spunem ca in Romania nu prea avem ierarhi la acest nivel…

Iata care sunt reactiile si acuzele in cazul de fata:

Mitropolitul Serafim al Pireului raspandeste teorii ale conspiratiei pe baza “Protocoalelor inteleptilor Sionului”

John Sanidopoulos – Mistagogy / 22 decembrie 2010

Mitropolitul Serafim a fost autorul lansarii unor teorii ale conspiratiei si a unor temeri nefondate printre cetatenii greci. Numai anul acesta el a cerut guvernului grec sa  dizolve masoneria din Grecia pentru ca aceasta se închina Satanei, s-a opus Cardului Cetateanului, deoarece este un precursor al pecetii lui antihrist, şi a sprijinit pe episcopul Artemie din Serbia. Mai jos este ultima sa dezinformare, evident infuentat de discreditalele Protocoalele inteleptilor Sionului.

Mitropolitul Serafim al Pireului spune ca Hitler a fost doar un instrument sionist pentru a convinge pe evrei sa paraseasca Europa pentru Israel si “sa puna bazele noului Imperiu”

Articol din ziarul Haaretz, Israel, 22 decembrie, 2010

Un preot din conducere Bisericii din Grecia a declarat ca evreimea este vinovata pentru problemele financiare ale tarii

In timp ce a fost intervievat la o emisiune de dimineata la postul TV Mega din Grecia, mitropolitul Serafim de Pireu a spus ca sionismul international incearca sa distruga valorile familiei prin promovarea familiilor cu un singur parinte si casatoriile dintre persoane de acelasi sex, plusca exista o conspiratie sionista de subjugare a Greciei si a Ortodoxiei. continuare »

Sionistii au luat foc in urma acuzelor aduse de IPS Serafim de Pireu, pe baza Protocoalelor inteleptilor Sionului

In urma unei emisiuni la un post tv (suna cunoscut, nu? vezi cazul Eugeniei Voda), in care Mitropolitul Serafim de Pireu acuza pe jidovi pentru criza mondiala planificata, ca parte a planului sionist de subjugare a lumii, capii iudeomasoneriei fac presiuni de inlaturare a Mitropolitului din functia sa. Vom asista oare la un alt caz de tradare, ca  cel in care episcopul Artemie din Serbia a fost caterisit de sinodul talharesc condus de patriarhul ecumenist Irineu?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yvDJECFLWgs]

Iata si reactia sionistilor

Interventie brutala a factorilor evreiesti în tara noastra

“Chemam Guvernul grec sa aplice legile impotriva unor astfel de discursuri – pline de ura, iar pe conducatorii Bisericii Ortodoxe a Greciei sa indepărteze imediat aceasta persoana din postul sau”. Cuvintele de mai sus apartin presedintelui „Congresului evreiesc european”, Moshe Kantor si se refera la Mitropolitul Serafim de Pireu, care, dupa cum se pare, a ajuns in epicentrul sionismului international pentru declaratiile sale la un post de televiziune, in legatura cu criza economica, dar si pentru opiniile sale despre eforturile care se fac pentru distrugerea familiei si, în consecinta a statelor nationale…

(traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfinţii Trei Noi Ierarhi”)
sursa : http://www.augoustinos-kantiotis.gr

O recunoastere a acuzelor IPS Serafim este facuta chiar de un sionist de frunte:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ohtU7x6dKb8]