O nouă Biserică Ortodoxă sfinţită în Republica Congo

ORTHODOX CHRISTIANITY | NEW ORTHODOX CHURCH CONSECRATED IN REPUBLIC OF THE CONGO

Photo: orthodoxchurchcongo.com

O nouă Biserică ortodoxă sfinţită în Republica Congo

Pointe Noire, Republica Congo, 16 Mai 2018

O nouă Biserică ortodoxă, cu hramul Sfintei muceniţe Fotini – cunoscută în evanghelii drept femeia samariteancă, a fost sfinţită Duminică 6 Mai, ziua în care Biserica citeşte pericopa evanghelică a întâlnirii acesteia cu Mântuitorul Hristos la fântână, în oraşul de pe coastă Pointe Noire al Republicii Congo, relatează Sedmitza.

Biserica ortodoxă este deja a treia parohie din oraş.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de către Înalt preasfinţitul Pantelimon, Mitropolit al Brazzaville şi Gabon, asistat de către clerul local şi de către o adunare considerabilă de creştini ortodocşi.

Vecernia a fost oficiată în ziua anterioară, simultan cu depunerea de moaşte sfinte în noua Biserică.

Prima sfântă Liturghie a fost săvârşită imediat după sfinţirea noii Biserici. Doi recitatori au fost tunşi după Liturghie, iar binefăcătorul Bisericii – Arman-Michel MASSA, preşedinte al consiliului parohial şi membru al Consiliului Mitropolitan, cât şi alte persoane, au fost răsplătiţi pentru contribuţia lor la proiectul de construire. Mitropolitul Pantelimon a exprimat faţă de toţi recunoştinţa Preafericitului Părinte Patriarh Teodor al Alexandriei.

După slujbă a fost oferită o cină festivă, cu cântece tradiţionale şi cântări liturgice interpretate de către coruri ortodoxe. Evenimentul a fost mediatizat de către presa locală.

Prima piatră la temelia Bisericii a fost pusă în anul 2007 de către Patriarhul Teodor în timpul unei vizite în Congo. Condiţionat de motive economice, proiectul a fost întrerupt şi reluat în 2014 sub conducerea Mitropolitului Pantelimon.

Înalt preasfinţia sa a oficiat de asemenea un botez în masă în râul Congo în Aprilie. Botezările în grupuri au loc în mod obişnuit în Biserica Ortodoxă a Alexandriei. Cel mai recent, Înalt preasfinţitul Meletie al Katanga şi cu alţi clerici au celebrat botezarea a 556 de oameni în Republica Democrată Congo în două zile pe la mijlocul lunii Ianuarie.

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rugam si:

Mai vin și vești bune: 556 persoane botezate în Congo în două zile!

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*