Printesa Ileana a Romaniei – Maica Alexandra, in Calendarul pe 2018 tiparit de catre Fratia „Sfantul Gherman din Alaska”

de Petru G.

.

Maica Alexandra din Ellwood City

 21 Ianuarie 1991

(Printesa Ileana a Romaniei)

Am gasit in Calendarul pe 2018, tiparit de catre Fratia „Sfantul Gherman din Alaska” din Platina, California, o scurta prezentare si celei care a fost Printesa Ileana a Romaniei, dar cunoscuta mai ales ca si Maica Alexandra. Si nu este doar o prezentare, ci numele acesteia se gaseste dimpreuna cu Sfintii, in ziua respectiva (vezi fotografia cu ziua de 21 ianuarie). Conform regulilor din acest calendar, cei ne-canonizati inca au numele scris cu caractere italice. Citez din prezentare: „Exilata de regimul comunist dupa cel de al doilea Razboi Mondial, dinsa a ajutat activ Romanii din diaspora, in acelasi timp sprijinindu-si cei sase copii prin tinerea de prelegeri. In sufletul sau totusi, a simtit chemarea vietii monahicesti, aducandu-si aminte cu bucurie de manastirile vizitate pe cind era o copila. In anul 1967 a fost primita ca si calugarita, luind numele de Alexandra, la manastirea „Acoperamantul Maicii Domnului” din Bussy-en-Othe, Franta, inainte de a se muta in America unde a fondat Manastirea „Schimbarea la Fata” din Ellwood City.”

Un alt citat, in dreptul fotografiei Maicii Alexandra (citat luat, se pare, din cartea autoarei „Introducere la Rugaciunea Lui Iisus”, 1959): „In practica rugaciunii Lui Iisus sunt doar o incepatoare. As vrea totusi sa trezesc interesul in aceasta rugaciune, chiar daca eu doar am atins marginea imbracamintii ceresti, am atins-o, iar bucuria este asa de mare incit as vrea sa o impartasesc si cu altii…

„In frica si bucurie, in singuratate dar si in compania altora, este intotdeauna cu mine. Nu doar in linistea indatoririlor zilnice, dar tot timpul si in tot locul. Transforma pentru mine incruntarile in zimbete; infrumuseteaza, ca si cum o pelicula veche arata din nou culori precise si stralucitoare, cum e mediul inconjurator intr-o zi calduroasa de primavara, imediat dupa ploaie. Chiar si disperarea se atenueaza, iar pocainta si-a atins scopul.

„Cind ma trezesc dimineata, (aceasta rugaciune) imi da bucuria unei noi zile. Cind calatoresc prin aer, pe pamant sau pe mare, imi canta in inima. Cind stau in fata publicului, pe scena, fata in fata cu ascultatorii, imi da curaj. Cind imi adun copiii, imi da binecuvantare. Iar la sfarsitul unei zile obositoare, cind ma intind pentru odihna, imi dau inima Lui Iisus: ‚ (Doamne) in mainile tale imi incredintez duhul’. Adorm, dar inima nu sta ci bate in continuare: Iisus”

Printesa Ileana a fost fata cea mai mica a regelui Ferdinand. Drept sa spun, nu sunt un adulator al regilor Romaniei, sau al oricaror venetici adusi la cirma tarii de aiurea, pentru ca strainii NU stiu ce sa dea deoarece NU au ce sa dea. Oricine poate invata o limba straina, dar ce lipseste este Dreapta Credinta! Si nici atunci nu este destul, pentru ca fara vointa ta de a urma Credinta in Dumnezeu, nimic nu se face. Numai in momentul in care omul se indreapta cu toata forta sa pe calea Bisericii Ortodoxe, reuseste sa fie ACASA. Maica Alexandra a trecut la Ortodoxie, dupa ce fusese casatorita de citeva ori si calatorise in mai toata lumea, locuind in palate si castele de-a lungul si de-a latul Europei. Aceasta trecere la o viata simpla si adevarata da masura reusitei pe acest pamant.

La timpul prezent si in multe din incercarile politicienilor de rezolvare a problemelor, reale sau adevarate, NICIODATA nu se aplica perspectiva Ortodoxa! Adica, daca ungurii vor Ardealul, sau vor Tinutul Secuiesc (ce o mai fi si acesta?), le-a reamintit acestora ce si ei au fost odata, Ortodocsi? Regele Stefan al Ungariei a adus pe supusii sai sub Imperiul Bizantin, dar ceva mai tarziu, papistasii au modificat adevarul istoric, in favoarea lor. Desigur ca nici cu vecinii Ortodocsi nu suntem intotdeauna in relatii foarte bune, dar in ultima instanta ceva tot ramane…

Calendarul „Sfantului Gherman din Alaska” e tiparit pentru a deschide ochii ereticilor din tinuturi eretice. Parintele Seraphim Rose de la Platina, California, a fost unul din fondatorii acestui tip de calendar, gasindu-se sub indrumarea si rugaciunile Sfantului Ioan Maximovici. Vladica Ioan, cum i se mai spune, a adunat personal o parte din numele Sfintilor din toata lumea Ortodoxa. Adica inainte de ruperea romano-catolicilor de Biserica Ortodoxa, Sfinti Ortodocsi erau si in Irlanda si in Spania si in Germania! Si pe acestia trebuie sa ii pomenim, laolalta cu cei recenti, din secolul trecut.

Biserica Ortodoxa Romana a canonizat pe Stefan cel Mare, in anul 1992. Dar credem noi, ca el nu era Sfant si inainte de canonizare? Adica Domnitorul Stefan cel Mare a asteptat citeva sute de ani pina ne-a venit noua ideea sa-l recunoastem de Sfant? Dumnezeu il sfintise daja, iar noi a TREBUIT sa recunoastem aceasta sfintenie! Ce se va intampla cu Maica Alexandra, va fi si ea canonizata? Nu stim mare lucru, insa treaba noastra cit suntem in viata este sa marturisim pe Hristos si altora, orice limba ar vorbi ei, pina cind vor invata limba Ortodoxa!

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*