Pregătirea terenului pentru vizita Papei în România: Suveranul Pontif trimite „binecuvântarea sa” și speră să sosească ziua în care va veni în țara noastră

FOTO: https://i2.wp.com/cetateanul.net/wp-content/uploads/2017/05/papa-francisc.jpg?resize=2880%2C1517

Mesajul Papei Francisc despre vizita în România a fost transmis de Cardinalul Leonardo Sandri. Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a declarat, duminică, la Catedrala Sfânta Treime din Blaj, că Papa Francisc speră „să sosească ziua” în care va veni în România.

Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, a vizitat sâmbătă şi duminică oraşul Blaj din judeţul Alba, informează mediafax.ro. Înaltul prelat a participat la slujba de la Catedrala Sfânta Treime. La finalul ceremoniei, Cardinalul a transmis un mesaj enoriașilor.

„Din Mica Roma (n.r. Blaj), gândurile noastre se îndreaptă spre Cetatea Eternă, Roma, Scaunul urmaşului lui Petru, cel care m-a însărcinat să vă aduc salutul său, încurajarea şi binecuvântarea sa. Sfântul Părinte cunoaşte dorul vostru arzător, de a putea în curând să-l îmbrăţişaţi pe aceste meleaguri şi speră să sosească ziua în care acest dor să se împlinească”, a spus Cardinalul Leonardo Sandri.

Întrebat dacă Papa Francisc va ajunge în 2018 în România, Cardinalul Leonardo Sandri a precizat că nu există informaţii noi în acest sens.

„Nu vă pot da nicio altă informaţie, fiindcă nu am. Cred că în momentul când va fi această vizită va fi realizat un program adecvat, ţinând cont de viaţa bisericii, de realitatea bisericii catolice în România atât romano-catolică şi greco-catolică”, a spus Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Potrivit sursei citate, Cardinalul Leonardo Sandri a participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, alături de Preafericirea Sa Cardinal Lucian, cu Nunţiul Apostolic Mons. Buendia şi cu Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

După Sfânta Liturghie, ierarhii au sfinţit piatra de temelie a noii capele, care urmează să fie ridicată pentru minoritatea romă în cartierul Barbu Lăutaru din Blaj.

În luna mai, Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a precizat că este aproape sigur că Suveranul Pontif va efectua o vizită anul viitor în România. Papa Francisc ar putea veni în țara noastră cu prilejul ceremoniei de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist.

Totodată, Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România i-a trimis, în primăvară, o invitaţie oficială Papei Francisc, pentru a veni 2018.

NOTĂ OrtodoxInfo

Vă rugăm să ne sprijiniți! Ajutorul dvs. va fi pentru continuitatea acestui portal. Click pentru detalii.

| OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*