Există sinod ce a condamnat erezia de care se face părtaș mitr. Teofan Savu. De ce preotul Dragoș Bahrim nu întrerupe pomenirea lui?

Iata actele:

(vedeți și varianta diortosită)

Amintesc aici ca Sfantul Vasile cel Mare a rupt comuniunea cu episcopul Dianios doar pentru ca acesta a semnat un acord eretic, fara a crede cu adevarat in ce a semnat.

Sa nu uitam si de un alt fapt extrem de important. La Biserica „Sfanta Ecaterina” din Bucuresti (biserica Facultatii de Teologie) au si slujit monofizitii:

theologiepatristica

Deși, dacă s-ar dori apărarea cu adevărat a dreptei credinței și condamnarea ereziei ecumeniste din Creta, s-ar putea invoca sinodul ROCOR, care a condamnat ecumenismul.

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Atunci ce te faci cu Irineu Pop de Alba care a semnat Pucioasa si al carui nume ste bine merci pe site-ul lor desi pasamite s-a dezis si Sf. Sinod al BOR a declarat Biserica Noul Ieruslaim ca fiind eretica?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    De ce un ecumenist (în speţă "Pr." Dragoş Bahrim) să întrerupă pomenirea episcopului său ecumenist (în speţă "ÎPS" Teofan Savu)? Dacă face asta atunci "pr." Dragoş Bahrim ar face schismă faţă de episcopul său.
    Poate întrerupe pomenirea doar acel preot care e ortodox faţă de un pseudoierarh (cum sînt cei ecumenişti: "PF" Daniel, "ÎPS" Teofan, etc.).
    Cînd "pr." Dragoş Bahrim se va lepăda în public de ecumenism şi justificarea lui cum a făcut-o , cînd va începe a mărturisi ortodox precum învaţă Sfînta Biserică Ortodoxă, atunci poate întrerupe pomenirea pseudoierarhilor. Altfel, mai mare paguba ar fi ca un ecumenist să fie considerat a fi nepomenitor.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asadar Sfintii Parinti sunt acuzati pe fata, ca erau lipsiti de "iubire frateasca" si ca s-au dat anatemele din "exces de zel". Deci, Sfanta Mare Mucenita Eufimia si toti Parintii Sfintelor Sinoade Ecumenice IV, V, VI, VII, VII, IX si celelalte locale pana in 1848 (Enciclica Patriarhilor Rasaritului), au fost lipsiti de dragoste si intelegere- de acestea fiind acuzat si Duhul Sfant sub obladuirea Caruia s-au luat hotararile de catre Parinti. Resping aceste texte blasfemiatoare intocmite si semnate de ierarhii romani !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*