Și statul român răpește copiii de la părinți: Cazul celor 9 copii din jud. Vaslui

Doi părinţi dintr-un sat din Vaslui îi acuză pe reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială că le-au luat copiii, în mod abuziv. Nouă suflete, dintre care cel mic a fost smuls chiar de la sânul mamei. O decizie luată în urma plângerii unui vecin, care a spus că micuţii sunt neglijaţi de părinţi

O cheamă Lenuţa şi e mamă pentru nouă copii. Chiar dacă sunt săraci, spune că îi îngrijeşte aşa cum doar o mamă poate să o facă.

Ei sunt copiii familiei Munteanu. Şapte fete şi doi băieţi. Mezinul are un an şi câteva luni, iar cel mai mare, 12 ani. Toţi au fost luaţi din familie de executorul judecătoresc, însoţit de jandarmi şi poliţişti. Mezinul Alexandru era la sânul mamei când au venit autorităţile. Tatăl copiilor face coşuri de nuiele, pentru a-şi întreţine familia.

De câteva luni, familia stă într-o casă nouă, cu două camere. Nu au curent electric, dar în interior e curat. Cel puţin acum. Copiii au mai fost luaţi o dată de stat, în urmă cu şase ani.

Acum au ajuns din nou în atenţia Protecţiei Copilului, în urma reclamaţiei unui vecin. Primarul din comună spune că separarea copiilor de părinţi este o greşeală.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui sunt de neînduplecat. La ultima vizită, ar fi găsit mizerie în casă, iar copiii erau neîngrijiţi.

Părinţii mai au o şansă să-şi recupereze copiii peste 10 zile. Au contestat decizia instanţei, iar procesul se va judeca la Curtea de Apel Iaşi.

Observator.tv

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Parinti cei 9 copii sant ortodocsi dar sau dus si la sectanti la penticostali ( sau baptisti ) find ajutati sa ridice acea casa noua si cu ajutorul Pastorului din acea comuna. Mama copiilor se mai ducea pe la biserica ortodoxa dar acum acei doi parinti ziceau ca vor sa treaca la acei sectanti probabil datorita ajutorului financiar care li sa dat de la sectanti. Oare mai pot fi pomeniti la Sfanta Liturghie in Biserica Ortodoxa sau doar in cea personala ? Oare daca parinti vor sa treaca la pocaiti vor mai vrea ei sa primeasca ajutorul crestinilor ortodocsi cu avocat sau cu banii ?

    Totusi daca acum iau copii penticostalilor maine ii pot lua si copii crestinilor ortodocsi neoprindui nimic in acest fel pe cei de la Protectia Copiilor.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Daca trec la sectanti nu-i mai pomeneste la slujbele ortodoxe, nu cred. In privinta ajutorului financiar de la ortodocsi, da eu cred ca pot fi ajutati cu avocat si ce mai trebuie de cine vrea. In definitiv sunt doi parinti care trec prin momente foarte grele. Nu vad de ce trebuie sa fim atat de rautaciosi unii cu altii. Ne-am invatat sa fim individualisti "eu le stiu pe ale mele, acela e strain...nu, imi pare rau". Oare asa ne-a invatat Iisus Hristos sa fim?
    Nimanui nu i-ar conveni sa fie intr-o situatie grea si sa fie lasat sa se zbata de unul singur. Noi nu suntem in stare sa ne unim pentru o cauza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*