Bunul Dumnezeu a îngăduit tragicul eveniment de la clubul Colectiv. Dar de ce?

colectiv incendiu rockul si halloweenul ucid

Dintru început, omenește este să empatizăm cu suferința unor persoane, care și-au găsit sfârșitul în chinuri groaznice. Este de înțeles că trebuie să verși o lacrimă și să înalți o rugăciune pentru sufletele celor morți și pentru sănătatea celor ce se luptă pentru a trăi.

Dar nu trebuie să ne oprim aici. Poate vă gândiți că trebuie să căutăm vinovații și să fie pedepsiți. Nu! Vinovații suntem toți! Problema este să conștientizăm pentru ce suntem vinovați! De ce Bunul Dumnezeu, cu nemărginita Sa iubire de oameni, a îngăduit așa pedeapsă, așa atenționare pentru noi? Ce-am greșit atât de mult încât să mâniem pe Dumnezeu, pe sfinții Lui, pe Maica Domnului, pe sfinții îngeri care nu au mai fost alături de cei afectați de incendiu, nu i-au mai păzit. Căci la cât de mult urăște diavolul pe om, dacă nu ar fi protejat de îngerul păzitor și acoperit de Maica Domnului și sfinți, am vedea astfel de cazuri dramatice mult mai mult.

Un răspuns la această întrebare ar putea fi următorul, în rest las cititorii să le găsească pe celelalte: consider cu toată tăria că acei tineri erau într-un loc închinat diavolului, într-un ritual în numele lui și își exprimau adeziunea la cultul satanic promovat de muzica rock și sărbătoarea Halloween, pentru care se programase un show după concert, dar nu au mai ajuns să-l mai facă… Practic, iadul din cuvintele pieselor s-a materializat în incendiul cumplit ce a curmat vieți și a schilodit sute de oameni, trupește, dar mai ales sufletește. Nu poate fi numită distracție o joacă de cuvinte ce invocă pe cel viclean; să nu ne mai amăgim că vorbele nu au importanță și că simbolurile nu au realități în spatele lor. Ar fi de-ajuns dacă am învăța măcar atât din toată această tragedie…

Și da, toți purtăm o vină: că nu am iubit mântuirea celui de lângă noi, din orașul nostru, din țara noastră, prin faptul că nu ne-am rugat îndeajuns sau chiar deloc pentru… toți. Dar nu e târziu, căci Domnul nu vrea moartea păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa şi să fie viu.

Dumnezeu să ne ierte pe toți!

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    da asa este un adevar ft crunt, cei mai multi dintre noi nu avem bani de 2 luminari pt a le aprinde la SF. BISERICA, nu avem un banut a da la un cersetor, insa cheltuim bani cu ghiotura in astfel de salasuri ale satanei,

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    am mai vazut iarasi o stire in care multi tineri care probabil erau indemnati de cineva scandau impotriva biserici, citez: vrem spitale nu catedrale, si atunnci cum sa ne mai rabde Dumnezeu?!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pentru ca in fata lui Dumnezeu nu este o zona gri sau un lucru amestecat. In fata lui Dumnezeu tot lucru este stiut.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mie mi se pare ceva penibil....cu rugaciunea aceasta in comun ,inainte de tragedie se radea de Sfintele Moaste, de Icoane..de Sfanta Cuviosa Parascheva...acum de odata am ajuns sa fim buni crestini...sunt oameni care sufera ,trebuie sa ne fie mila de ei...dar ei au vrut moarte,masti,zombi si din pacate acesta dorinta sa transformat in realitate..Au facut ei o greseala mare, de S-a maniat Bunul Dumnezeu.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Toți acuză muzica rock. Aici tot ce s-a întîmplat este doar chestie organizatorică. La un spațiu închis în care pot încăpea atîțea oameni să ai doar o mică usă de acces, fără echipament de intervenție împotriva incendiilor, spațiu tapițat cu materiale extrem de inflamabile, care nu era autorizat pentru folosirea focului deschis (aici mijloace pirotehnice), tu ca administrator de local să încalci cu bună știință toate acestea, asta este un act criminal. Halloween-ul, muzica rock și alte chestii prostești (vezi satanismul muzicii rock, versuri, bla, bla, bla) nu-și au locul aici. Doar divagații pentru cei spălați pe creier. Dacă se întâmpla la un grohoncert de manele atunci cine ar mai fi fost de vină. Analizați înainte de a debita tîmpenii. Totuși suntem în anul 2015, nu 1015.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Te-as intreba cate astfel de club-uri mai sunt in tara? Cred ca sute. Deci s-ar putea intampla tot atatea tragedii. Insa, "Cineva" le poarta de grija. Iata ca la Colectiv tot Acel "Cineva" Și-a luat privirea de la ei și i-a lăsat in ceea ce se aflau, in ceea ce invocau, in neputinta omului fara Dumnezeu. De ce ei? De ce atunci? Sau alte intrebari de genul, nimeni nu poate raspunde la ele. Cert este ca nu asa se traieste, nu asa se distreaza si nu e de joaca cu moartea, cu iadul, cu cel viclean. Sa nu lasam moartea lor sa fi fost in zadar.

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ce articol retardat. Gandirea asta e motivul pentru care oamenii inca se mai omoara de dragul religiei in secolul 21.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Buna ziua !
    De ce orice comentariu incepe cu "TRAIASCA LEGIUNEA si capitanul" ce inseamna asta????????????????? multumesc mult.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Este o gresala foarte mare sa te vinzi singur satanei,mortii,sa-l ignorezi pe BUNUL DUMNEZEU si sa adorez satana,iar DUMNEZEU le-a dat ceia ce au dorit,ceia ce au cautat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*